yırtıcı kuşlar / yırtıcı kuş | Independent Türkçe

Yırtıcı Kuşlar

yırtıcı kuşlar

Yırtıcı Kuş Türleri Ve İsimleri Nelerdir? Yırtıcı Kuşlar Ne İle Beslenir, En Yırtıcı Kuş Cinsi Nedir?

Haberin Devamı

Yırtıcı Kuşlar Ne ile Beslenir?

 - Balıkçıl yani sadece balık yiyen kuşlar. Penguenler, balıkçıllar

 - Böcek yiyen yırtıcı kuşlar: Kırlangıçlar, flycatchers, warblers,

 - Kuş yiyen yırtıcı kuşlar; Atmaca ve alaca şahinler

 - Yumşakça yiyen yırtıcı kuşlar: Tarak dişler ve çulluklar

 - Yılan yiyen yırtıcı kuşlar: Yılan akbabası, sekreter kuşu. 

En Yırtıcı Kuş Cinsi Nedir?

 Sevimli ve rengarenk kuşların yanı sıra yırtıcı ve saldırgan kuş türleri bulunmaktadır. Bu hayvanlarda yaşayış tarzları ve beslenme konularında farklı özellikler göstermektedir. Yırtıcı türleri de kendi içerisinde sınıflandırılmaktadır. Yırtıcı kuş türleri şu şekilde sıralanabilir. 

Sakallı Akbaba

 Bu akbabalar diğer aile üyelerine göre kel değildirler. Ağırlık olarak 5 ile 7 kilo arasında yer almaktadırlar. Yuvaları genellikle dik yamaçlarda bulunur. Bu kuş türleri leş yiyerek beslenmektedirler. Leşi gökyüzünden takip ederler. Bazen leşlerin kemiklerini bile tüketebilirler. 

Kartal

 Kaslı ve güçlü peçleri ile bilinen kartalların en belirgin özelliklerinden biride keskin bakışlı olmalarıdır. En güçlü yırtıcı olarak bilinmektedir. Kartallar ormanlık ve dağlık alanlarda yaşamayı severler. Yuvaları ağaç tepelerinde bulunur. Görüş özellikleri çok iyi sayıldığı için yüksekten uçarken bile avlarını bulabilirler. Böyle iken avlarına hiç bir şey hissettirmezler. Altın kartal olarak bilinen türleri tilki, keçi ve geyik gibi büyük hayvanları avlamaktadır. Kartallar kendi ağırlıklarının yarısı kadar avı pençesinde taşıyabilir. 

Doğan

Haberin Devamı

 Yuvaları sarp kayalıklar üzerinde kuruludur. Kendi boyutlarına yakın veya daha küçük hayvanlar ile beslenirler. Yırtıcı kuşlar arasında başarılı uçuşları ile meşhurdurlar. Her ne kadar küçük olsalar da akıllı ve başarılı bir kuştur. Doğanlar oldukça yabani ve yırtıcı kuşlardır. 

Martı

 Martılar genellikle kıyı bölgelerde yaşarlar. Martılar, en yırtıcı kuşlar arasında kendilerine yer bulur. Yaşam süreleri 10 ile 15 yıl üzerinde sürer. Hem tatlı hem de tuzlu sularda yaşayabilme özellikleri bulunmaktadır. Martılar yıl içerisinde sadece bir kere ürerler. 

Dalgıç Kuşu

 Bu kuşlar su üstünde ve su altında bulunan hayvanlar ile avlanır. Yarı kısımlarına kadar dalış yapabilirler. Balıklar ile beslenirler. Balık yemeyi çok severler. Su altında 10 dakika kadar durabilirler. 

Kerkenez

Haberin Devamı

 Kartal ailesi arasında sayılırlar. Yüksek kesimlerde yaşamaktan hoşlanırlar. Bazen kendi ailesinden kuşlar ile bazen de serçeler ile beslenirler.

Yırtıcı Kuş Türleri - Dünyanın En Yırtıcı Kuşları

Dünyanın En Yırtıcı Kuş Türleri

Kuş denildiği zaman aklımıza küçük, rengarenk, tatlı hayvanlar geliyor fakat bazı kuşlar düşündüğümüz kadar sevimli olmayabiliyor. Kanatlarını açınca 4 metre olan kuş, kurbanlarının iliklerini yiyebilmek için gökyüzünden yere bırakan kuş ve daha niceleri... Dünya üzerinde birçok hayvan türü bulunmaktadır. Bunlardan bazıları da yırtıcılardır. Yırtıcı türü ise kendi içerisinde de farklı kollara ayrılmaktadır. Peki, dünyanın en yırtıcı kuşları hangileridir? Bu içeriğimizde sizin için dünya üzerinde yaşayan en yırtıcı kuş türlerini listeliyoruz.

En Yırtıcı Kuşlar;

PetzzShop

13. Sakallı Akbaba (Lammergier)

sakalli-akbaba-(lammergier).jpg

Diğer akbabalara göre kel olmayan sakallı akbaba, 5-7 kilo arasında yer alır. Yuvalarını genellikle dik yamaçlara yapan sakallı akbaba, diğer akbabalar gibi leş yiyerek beslenir. Sakallı akbaba, yakaladığı leşi gökyüzünden bırakarak parçalanmasını sağlar. Daha sonra ise parçalanan leşi kemikleri ile birlikte yer. Midesi kemikleri sindirebilecek güçtedir. Sakallı akbabalar necrofaj oldukları için kötü bir unvana sahiptirler. Ancak, hayatta kalmak için temel olarak diyetleri kemik bileşenlerine dayanır. Bu diyete osteofagus adı verilir. Bu kuşlar, bu diyet çeşidiyle beslendiği bilinen tek türdür. Normalde yetişkin olanlar yalnızca 25 cm uzunluğunda ve 3.7 cm genişliğinde kemikleri hazmedebilirler. Bu sorunu çözmek ve daha büyük kemikleri yutabilmek için kemikleri kırmak zorunda kalırlar.


12. Kartal

kartal-009.jpg

Keskin bakışları, güçlü ve kaslı pençeleri ile yırtıcı kuşların en güçlüleri arasında yer almaktadır. Genellikle orman ve dağlık alanlarda yamayı tercih eden kartallar, yuvalarını ağaçların üzerine kurar. Görüş özellikler çok iyi olduğu için yükseklerden uçarken bile avına hiçbir şey hissettirmeden saldırıya geçerler. Ayrıca kuşlar arasında en yüksekte uçma özelliği kartallara mahsustur. Altın kartallar genellikle tilki, keçi, yabankedi ve geyik gibi büyük hayvanları avlar. Kartallar kendi vücut ağırlının yarısı kadar avını pençeleriyle taşıyabilir.


11. Doğan

dogan-002.jpg

Yuvalarını sarp kayalıklara kuran doğanlar, kendi boyutlarında ya da daha küçük hayvanlarla besleniyor. Özellikle başarılı uçma özellikleriyle yırtıcı kuşlar arasında yer almaktadır. Kısa vücutlu ve küçük gibi görünse de oldukça güçlü ve bir o kadar da kurnaz bir kuştur. Avcılık konusunda pek çok kuştan çok daha başarılı olan doğanlar, yırtıcılıkları ile hayranlık uyandırmaktadırlar. Yakaladıkları çoğunlukla küçük hayvanlardır ancak aç kalma durumlarına göre av kriterleri değişkenlik göstermektedir. Her ne kadar insan tarafından büyütülen, beslenen doğanlar olsa da doğan kuşu, yabani ve tehlikeli bir hayvandır. Bu nedenle doğada, kendi alanında kalması çok daha sağlıklı olmaktadır.


10. Martı

marti.jpg

Öncelikli olarak kıyı bölgelerde kendilerine yaşam alanları kuran Martılar, ilginç bir şekilde dünyanın en yırtıcı kuşları arasında yer almaktadır. Ortalama 10-15 yıl yaşam süreleri bulunan bu kuş türü, tatlı suların yanı sıra aynı zamanda deniz suyu üzerinde de yaşayabilmektedir. Çoğu martı türü, üreme mevsimi 3 ila 5 ay arasında sürecek şekilde yılda bir kez üreyecektir.


9. Avustralya Saksağanı

avustralya-saksagani.jpg

Avustralya’nın Sydney kentinde yaşayan bu saksağan türü dünyanın en yırtıcı kuşları listesinde yer almaktadır. Saldırgan kuşlardan bir tanesidir. Bu saldırganlığı, üreme mevsiminde, çok daha büyük kuşlara ve insanlara saldıracak dereceye varır. Gürültülü ve metalik bir sesi vardır. Tüyleri siyah ve beyazdır.


8. Dalgıç Kuşu

dalgic-kusu.jpg

Dalgıç kuşu ya da dilek dalgıç kuşu olarak bilinen bu tür, en yırtıcı kuş türleri arasında dünyaca üne sahip bir kuş türüdür. Su üstünde ve su altında yaşamaya dayanıklı bu kuşlar, göğüs kısmına kadar su üzerinde durabilir durumdadır. Besin kaynakları balıklardır. Su altında ortalama 10 dakika durabilmektedir.

PetzzShop

7. Çizgili Baykuş

cizgili-baykus.jpg

Yırtıcı kuşlar listemizde yer alan bir başka baykuş türü de Çizgili Baykuştur. ABD’nin Texas bölgesinde bulunan bu kuş türü genel olarak küçük kuşlar, sürüngenler ve amfibiyenler ile beslenebilirler. Yaşam alanı olarak ise Ormanlık ve sık ağaçların olduğu habitatları tercih etmektedir.


6. Saz Delicesi

saz-delicesi.jpg

Dünyanın en yırtıcı kuşları arasında yer verdiğimiz Saz Delicesi, ülkemizde Filyos Çayı ve Bolu çevrelerinde gözlemlenmektedir. Genel olarak sazlık bölgelerde oval uçuşlar sergileyen bu kuş türü küçük memeliler, sürüngenler ve böceklerle beslenmektedir.


5. Kerkenez

kerkenez.jpg

Kartal familyasında bulunan Kerkenez, genellikle Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarının belli bölgelerinde bulunmaktadır. Yüksek kesimlerde yaşamayı seven bu kuş türü tarla fareleri ve köstebeklerle beslenmektedir. Zaman zaman ise kendi familyasında bulunan küçük ötücü kuşlar ve aynı zamanda serçelerle de gıda ihtiyacını karşılayabilmektedir.


4. Devekuşu

devekusu-001.jpg

Başları gövdesine göre oldukça küçük olan devekuşları, doğduktan sonra 2-3 yıl içerisinde çoğalmaya başlarlar. Çok eşli olan devekuşları yumurtalarını güvenli yerlere bırakırlar. Erginlikle birlikte boyları 2 metreye ulaşan devekuşları 43 km hıza ulaşmaktadır. Devekuşları tehlike anında oldukça hırçın olabilmektedir. Devekuşları bazen o kadar vahşi olabiliyor ki çiftliklerde bakıcılarını öldürebiliyorlar.


3. Boynuzlu Kafa (Cassowary)

boynuzlu-kafa-(cassowary).jpg

Dünyanın en tehlikeli kuşlarının arasında gösterilen boynuzlu kafanın ana yurdu Avustralya ve Yeni Gine. Dünya üzerinde en uzun yaşayan üçüncü kuş olan boynuzlu kafa, 2 metreye kadar ulaşmaktadır. Özellikle kuşun pençeleri rakipleri için oldukça büyük tehlike arz etmektedir. Aynı zamanda ismini aldığı kafasında bulunan boynuzuyla da mücadele ettiği hayvanlara büyük bir darbe indirmektedir.


2. Kırmızı Kuyruklu Şahin

kirmizi-kuyruklu-sahin.jpg

Gagasının kıvrımı, güçlü pençeleri ve gösterişli kanatlarıyla kuşlar arasında en popüler olan yırtıcılardan biridir. Görüş özellikler oldukça iyi olan şahinler, orta sınıf memeli, solucan ve böcek ile beslenirler. Görüş yetenekleri nedeniyle insanlar tarafından evcilleştirilip avcılık için kullanılmaktadır.


1. Kar Baykuşu

kar-baykusu.jpg

Görünümü ve sesi ile görenleri tedirgin eden baykuş, Kuzey Amerika ve Kuzey ülkelerinde bulunmaktadır. Beslenirken ise küçük memeliler, solucan ve böcekleri tercih eden Kar Baykuşu, özellikle Harry Potter izleyenlerin yakından tanıdığı kuşlardan birisidir.

Önerilen İçerik: Kuşlar İçin Yapılması Gerekenler

NeOldu.com

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası