2016 şubat dolar fiyatı / Dolar ne kadar oldu? 02.02.2016 - Döviz Haberleri

2016 Şubat Dolar Fiyatı

2016 şubat dolar fiyatı

Dolar fiyatları bugün ne kadar oldu?- 1 Şubat 2016

Haberin Devamı

GÜNCEL DOLAR FİYATI İÇİN TIKLAYINIZ

Suudi arabistan ile İran arasında yaşanan gerginlik ve küresel piyasalardaki negatif seyrin etkisiyle dolar/TL yaklaşık 2 haftanın en yüksek seviyesi olan 2,96'yı gördü. Dolar 2,9626'ya kadar yükseldi. Küresel piyasalarda gözler Suudi Arabistan ile İran arasında yaşanan gerilim ve iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin durdurulması olayına çevrildi.

Dün Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cübeyr yaptığı açıklamada, İran ile diplomatik ilişkilerini durdurduklarını, İranlı görevlilerin ülkeyi terk etmesi için 48 saat süre tanındığını ilan etti. Yeni yılın ilk işlem gününe Suudi Arabistan ve İran arasındaki gerginlikle 2,93 seviyesinden başlayan dolar/TL, Çin'de açıklanan imalat sanayi (PMI) verisinin beklentilerin altında kalması ve yurt içinde yıllık enflasyonun beklentilerin üzerinde artmasıyla yükselişe geçti.

Haberin Devamı

Analistler, piyasaların Suudi Arabistan-İran gerginliği ve Çin'de açıklanan PMI verisinin beklentileri karşılayamaması ile yeni yılın ilk işlem gününe negatif başladığını belirtiyor. Piyasalardaki negatif havanın etkisiyle risk iştahının azaldığını ve buna bağlı olarak doların gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında yaklaşık yüzde 1 değer kazandığını ifade eden analistler, yurt içinde aralık ayı enflasyon verisinin beklentilerin üzerinde gerçekleşmesinin TL üzerindeki baskıyı artırdığını kaydediyor. Analistler, teknik olarak dolar/TL'de 2,9550 seviyesinin direnç, 2,9220 seviyesinin destek konumunda olduğunu, yurt dışındaki yoğun veri takviminin takip edileceğini kaydediyor.

Dolar ne kadar? (16 Mayıs 2016)

Dolar/TL iç siyasi gelişmeler ve küresel satış baskıyla 29 Şubat'tan beri ilk kez 2,98'i aştı.

16.05.2016 - 09:27

Son Güncelleme : 16.05.2016 - 14:33

Haberler - ntvpara.com

Dolar haftanın ilk işlem gününde yükseldi.

TL iç siyasi gelişmeler ve dolardaki küresel değer kazancı ile baskı altında, dolar/TL 29 Şubat'tan beri ilk kez 2,98'i aştı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın işaret edeceği bir başka siyasiye bırakacak olması ve sonrasında ekonomi yönetiminin ve politikalarının nasıl şekilleneceğine ilişkin belirsizlikler TL'deki satış baskısını kuvvetlendiriyor.

Cuma günü 2.97'nin hemen altında haftayı tamamlayan ve bu sabah güne 2.9720 civarında başlayan dolar/TL gün içinde en yüksek 2.9870 seviyesini gördükten sonra 2.98'in üzerindeki seyrini sürdürüyor.

Cuma günü 2.97'nin hemen altında haftayı tamamlayan dolar/TL, bu sabah güne 2.9716/2.9739 seviyesinde başlamıştı.

Dolar ne kadar? (16 Mayıs 2016) - 1

Siyasi gündemin yeniden ön plana çıkması TL'de kırılganlık ve satış baskısı yaratmaya devam ederken, lokallerin 6 Mayıs ile biten ve başbakanlığın el değiştirecek olmasının kesinleştiği hafta 4 milyar doların üzerinde döviz satması ise TL'deki değer kayıplarını sınırlayan ana etken olmayı sürdürüyor.

Toplamda 200 milyar dolara ulaşan döviz mevduatlarının TL'ye dönmeye başlaması ve önümüzdeki süreçte de bunu devam ettirebilecekleri yönünde oluşan algı TL'ye son dönemde destek olan nadir unsurlar arasında öne çıkıyor.

LOKALLER 6 MAYIS HAFTASINDA 4 MİLYAR DOLAR DÖVİZ SATTI

Merkez Bankası (MB) verilerine göre 6 Mayıs ile biten hafta bireyseller 2.77 milyar dolar, kurumsallar ise 1.57 milyar dolar tutarında döviz satışı gerçekleştirdi. Bankacılar geçen hafta sadece Perşembe günü lokal döviz satışlarının 1.5 milyar doları aşmış olabileceğini belirtmişlerdi.

MB verilerine göre 6 Mayıs itibarıyla lokallerin toplam döviz mevduatı 165 milyar dolardan 160.6 milyar dolara geriledi. Bunun 101.3 milyar dolarını bireysellerin, 59.3 milyar dolarını kurumsalların döviz mevduatları oluşturdu.

EKONOMİ HABERLERİ

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır