elazığ kuyumcular odası başkanı / Altınla beraber sahtesi de arttı, kuyumcular başkanı uyardı - Elazığ Haberleri

Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı

elazığ kuyumcular odası başkanı

Elazig Kuyumcular Odasi Baskani Çakmakçi Açiklamasi ''Altin Fiyatlarinda Düsüs Beklemiyoruz''

Elazig Kuyumcular Odasi Baskani Çakmakçi Açiklamasi ''Altin Fiyatlarinda Düsüs Beklemiyoruz''
Elazig Kuyumcular Odasi Baskani Fikret Çakmakçi, altin fiyatlarina iliskin degerlendirmelerde bulundu. Altinin vatandaslar için her zaman güvenli liman oldugunu dile getiren Çakmakçi, özellikle iç piyasada seçim dis piyasada da faiz kararlarinin altin fiyatlarinda etkili oldugunu söyledi.

Çakmakçi, ’’Özellikle altinin ons piyasasi, yaklasik 2 ay önce bin ’lü seviyelerden 2 bin 70 seviyelerine yükselerek tarihi zirveyi gördü. Iç piyasada da dolarin yükselmesiyle bir buçuk ay önce bin lira olan altin, su an bin seviyesinde. Bunlarin farkliligi özellikle su anda devam eden, Ukrayna ve Rusya savasi enerji fiyatlarindaki talebin tam olarak karsilanmamasi emtia fiyatlarinda yükselis söz konusu oldu. Altinda bir emtia oldugu için buna üretim anlaminda ulasmak biraz daha zorlasti, zorlasinca da fiyatlar kaçinilmaz hal aldi. Iç piyasada dedigimiz gibi seçim ve sonrasi Avrupa Birligi Amerika Merkez Bankalarinin almis oldugu faiz kararlari piyasalarda etkili olacak. Önümüzdeki günlerde Amerika Merkez Bankasi FED’in faiz karari sonrasi da ise iç piyasada ki bizim merkez bankalarimizin alacagi faiz fiyatlari altin fiyatlari üzerinde etkili olacak. Biz özellikle yatirimciya uzun vadede yatirim yapmalari konusunu her zaman söylüyoruz. Günübirlik hiçbir sekilde bir ticaret düsünmesinler. ’de altinin grami lirayken su an bin lira. Altina yatirim yapilir mi yapilmaz mi vatandaslarimiz kararlarini versinler’’ diye konustu.



’’Bütün ülkelerde ekonomik sikintilar var’’

Merkez Bankasinin yilsonu dolar kurunun 24 lira oldugunu da hatirlatan Baskan Çakmakçi, “Bunun yaninda Avrupa ülkelerinden gelecek olan enflasyon ve faiz kararlari tabi ki piyasalarda etkili olacak. Su an bütün ülkelerde bir ekonomik sikinti var. Hiçbir sekilde bir düzelme yok ve enflasyonu düsüremiyorlar. Enflasyonu da düsürmek için hep faiz kararlari alarak paranin degerini kaybettirmek istemiyorlar. Biz altin fiyatlarinda hiçbir sekilde bir düsüs beklemiyoruz. Önümüzdeki dönemlerde dolarin 24 lira olma ihtimalini de göz önünde bulundurarak altin fiyatlarinin seçim sonrasi ve yil sonu bin ile bin bandinda olacagi kanaatindeyiz’’ seklinde konustu.

Kaynak: İHA

Bu haber İHA API servisleriyle otomatik olarak yayınlanmıştır. Bu habere herhangi bir editöryal müdahale yapılmamıştır.

ÖZEL HABER: GÜLÇİN TURGUT

Dövizin yükselmesiyle birlikte altın fiyatlarının yükselişe geçtiğini söyleyen ElazığKuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı; gram altın fiyatlarındaki yükselişin devam edeceğine dair bir netlik olmadığı kaydederek yatırımcıları uyardı.

Türkiye’de seçimlerin sona ermesi ile birlikte piyasalar hareketlendi. Altının yönü bundan sonra ne olur? diye vatandaşlar altın piyasasını yakından takip ediyor. Dolar ve Euro yükseliş devam ederken, gram altın fiyatları ise yükselişe geçti. Konu hakkında görüşlerini aldığımız Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı, yükselişin devam edeceğine dair bir netlik olmadığını, piyasaların kabine toplantısından sonra şekilleneceğini kaydetti.

PİYASALAR TAM OTURMADI

Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı, kabine toplantısında alınacak kararların önemli olduğunu ve alınan kararlarla piyasanın şekilleneceğini kaydederek, “Döviz de yükseliş  nedeni ile altında da yükseliş devam ediyor ama piyasalar tam oturmadı. Kabine toplantısı bu günlerde yapılacak alınan kararlara göre, piyasalar bir şekil kazanır diye düşünüyoruz. Uluslararası piyasa da yükseliş olursa arasına gelir diye tahmin ediyoruz.” Dedi.

HİÇBİR ŞEKİLDE ALTINDAN KORKMASINLAR

Vatandaşa ve yatırımcıları tavsiyelerde bulunan Başkan Çakmakçı, altının vatandaşlar için her zaman güvenli liman olduğunu da vurgu yaparak, “Yatırımcıya da özellikle tavsiyemiz hiçbir şekilde altından korkmasın. Yatırımcıya altın almayı öneriyorum. Altın alacaklar ise kısa vadede düşünmesinler çünkü altın yatırımcısı her zaman büyüklerimizin de dediği gibi altın “yastık altı” yatırım aracıdır.” dedi.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası