sarıyer kilyos gezilecek yerler / Sarıyer Gezilecek Yerler - En İyi Gezilecek Yerler | funduszeue.info

Sarıyer Kilyos Gezilecek Yerler

sarıyer kilyos gezilecek yerler

Sarıyer Gezilecek Yerler Listesi

Sarıyer, İstanbul’un Karadeniz&#;e açılan uç noktasında yer alan ilçelerden birisidir. Sarıyer gezilecek yerler ve görülecek tarihi yerleri bir liste haline getirmeye çalıştık. Anadolu yakasında Beykoz, Avrupa yakasında da Sarıyersemti boğazın Karadeniz&#;e açılan dar ve kilit noktasına ev sahipliği yapıyor.

Karadeniz havasını İstanbul’da yaşamak isteyenlerin mutlaka görmesi gereken Sarıyer semtinde; Emirgan ve Belgrad gibi yeşilin cömertçe sunulduğu yerler şehir atmosferinden kaçmak isteyenler için ideal gezi mekanıdır. Böreği meşhur olan Sarıyer’de hafta sonunu Tarihi Sarıyer Börekçisi’nde kahvaltı yaptıktan sonra gezmeye başlayabilirsiniz.

Sarıyer Nasıl Gidilir?

Avrupa yakasında yer alan Sarıyer, boğazın en dar yeri ve Karadeniz’e açılan kapısında bulunuyor. Karşısında ise, Beykoz vardır. Taksim ve Beşiktaş üzerinden 25T veya 40B ile Sarıyer’e gelmek mümkündür. Yine Beykoz iskelesinden kalkan vapurla 10 dakikada Sarıyer’e ulaşmak mümkündür. Beşiktaş üzerinden minibüslerle de Sarıyer’e ulaşılabilir. Yine bir başka alternatif de, Eminönü’nden kalkan ve Beşiktaş-Sarıyer istikametinde yol alan vapurlardır.

Sarıyer Gezilecek Yerler Listesi

Duatepe Parkı

Duatepe Parkı: Parkın adından da anlaşılacağı gibi tepe üzerine yapılandırılan Duatepe parkı; Rumeli Hisarı ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü manzarasına sahiptir. 19 bin metrekare alanda kurulan parkın içerisinde yürüme parkur, bisiklet yolu ve restoranlar yer alıyor. Çeşitli türden bitki ve çiçeklerin yer aldığı parka botanik tutkunları fotoğraf çekmek için sıkça geliyor.

Milli Parklar Kuş Gözlem Kulesi

Milli Parklar Kuş Gözlem Kulesi: Sarıyer’in en çok ziyaret edilen noktaları arasında kuş gözlem kulesi yer alıyor. Eğitim ve turizm amaçlı inşa edilen kuleye yolculuk ederken eşsiz orman havası alınıyor. Ardından kuş meraklıları ve gözlemcileri için inşa edilen ve turistlik amaçlı da ziyaret edilebilen 30 metre yükseklikteki kule üzerinden yaban hayatı yakından izlenebiliyor.

Irmak Mesire Alanı

Irmak Mesire Alanı: Bir hafta sonunu piknik yaparak geçirmek isteyenler için Sarıyer Belgrad ormanı mesire alanlarından birisi olan Irmak Mesire Alanı oldukça ideal bir konumda yer alıyor. Ailecek mutlu ve eşsiz bir piknik geçirilebilmesi için belediye tarafından gereksinim duyulabilecek hizmetlerin verildiği mesire alanında, aktive alanları da bulunuyor.

Atatürk Arboretumu

Atatürk Arboretumu: Sarıyer, park bakımından en zengin ilçelerimizden birisidir. Atatürk Arboretumu da, Sarıyer içerisindeki yeşillik açısından zengin parklar arasında yer alıyor. Gölet ve havuz gibi doğal güzellikler açısından zenginleştirilen atmosferi içerisinde piknik yapabilmeniz de mümkündür. Ancak girişler ücretlidir.

Emirgan Korusu

Emirgan Korusu: İstanbul’un en meşhur korusu arasında bulunan Emirgan, Sarıyer’in en çok ziyaret edilen noktaları arasındadır. Bu nedenle Emirgan Korusu, Sarıyer gezilecek yerler arasında bizim için birinci sırada. :) Nisan ayında lale festivallerinin düzenlendiği korunun en kalabalık ve renkli alanı, meydanıdır. Alanda, kahvaltı yapabileceğiniz ahşaptan inşa edilen egzotik restoranlar yer alıyor. Harika bir güne başlamak için Emirgan Korusu oldukça idealdir.

Sadberk Hanım Müzesi

Sadberk Hanım Müzesi: Azaryan Yalısı’nda yer alan müze, ilk özel müze olması açısından önemlidir. Vehbi Koç Vakfı tarafından kurulan müze, Vehbi Bey’in hanımı olan Sadberk Hanım’a ithaf edilmiştir. İçerisinde Sadberk Hanım’ın özel koleksiyonlarının yanı sıra; arkeolojik eserler ve İslam medeniyetine ait yazılı ve estetik dekoratif objeler yer alıyor.

Belgrad Ormanı

Belgrad Ormanı: İstanbul’un akciğerleri Sarıyer&#;in kalbi olarak lanse edilen Belgrad Ormanı, İstanbul’un en eski ormanları arasında yer alıyor. Mimar Sinan tarafından yaptırılan su kemerleriyle bir dönem İstanbul’un su ihtiyacının Belgrad Ormanı sınırları içerisindeki ırmak üzerinden karşılandığı biliniyor. Bugün ise su kemerleri piknik ve gezi amaçlı ormana gelen kişilerin ziyaret ettikleri tarihi eserler arasındadır. Harika bir doğa havası almak için veya ailenizle piknik yapmak adına çeşitli mesire alanlarının yer aldığı Belgrad Ormanı’nı ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca Sarıyer gezilecek yerler içerisinde aşağıdaki mesire yerlerine de göz atabilirsiniz.

Ayvad mesire alanı: Belgrad ormanındaki en eski mesire alanlarından birisidir. ’de inşa edilen Ayvat bendi etrafına inşa edilen mesire alanı ailecek mutlu ve huzurlu bir piknik yapmak isteyenler için ideal alandır.

Bentler mesire yeri: Osmanlı döneminde inşa edilen birçok bendin yer aldığı alana inşa edilen bir mesire alanıdır. Alan içerisinde büfe ve çeşitli ihtiyaçların karşılanabileceği hizmetler bulunuyor. Mahmut, Topuzlu ve Valide bentleri bölgede yer alıyor.

Binbaşı çeşmesi mesire alanı: Belgrad içerisindeki en iyi mesire alanlarından birisidir. Çeşitli güller, bitki örtüsü ve yeşilin doyumsuz atmosferi içerisinde eşsiz bir piknik için tercih edilebilir mekanlar arasındadır.

Belgrad içerisinde; Kirazbent, Irmak, Falih Rıfkı Atay ve Fatih Çeşmesi gibi değişik mesire alanları da bulunuyor. Mesire alanı açısından zengin olan Belgrad Ormanı’nda harika bir hafta sonu için yer bulmak sorun değildir.

Sakıp Sabancı Müzesi

Sakıp Sabancı Müzesi: Dünya ünlü sanatçıların eserlerinin sergilendiği müzede, her dönem farklı sanatçıların koleksiyonları sergileniyor. Sanata meraklı kişilerin mutlaka ziyaret etmesi gereken müzeye giriş ücretlidir. Müze kartına sahip olanlar ise, ücretsiz giriş yapabilirler.

Ural Ataman Klasik Otomobil Müzesi

Ural Ataman Klasik Otomobil Müzesi: Klasik otomobil tutkunları tarafından mutlaka ziyaret edilmesi gereken müze içerisinde ’den ’e kadar çıkan otomobiller kronolojik sıraya göre sergileniyor. Otomobil teknolojisinin gelişimini ve değişimini yakından gözlemlemek adına en ideal müzeler arasındaki Ural Ataman müzesi, ’den fazla klasik otomobile ev sahipliği yapıyor.

Japon Bahçesi

Japon Bahçesi: Türk-Japon ilişkilerinin ’de daha da gelişmesinden sonra kurulan bir bahçedir. Japon’lara ait boğaz minyatürlerinin ve birtakım çiçek türlerinin yer aldığı bahçe, Emirga’nın hemen yanında bulunuyor. Ortalama bir top sahası kadar büyük olan bahçeyi gezmek için on dakikanızı ayırmanız yeterlidir.

Rumeli Hisarı

Rumeli Hisarı: Kesinlikle görülmesi gereken tarihi mirasımız arasında bulunan Rumeli Hisarı, İstanbul’un fetih hazırlıkları için yaptırıldı. Anadolu Hisarı’nın karşısına inşa edilen Rumeli Hisarı, Kuzey’den gelecek yardımların kesilmesi hedefine ulaşmak için yapıldı. Halen birçok kişi tarafından ziyaret edilen Rumeli Hisarı, eşsiz bir manzaraya sahiptir.

Garipçe Köyü

Garipçe Köyü: Son zamanların en popüler köyleri arasında yer alan Garipçe’de harika bir köy kahvaltısı ve balık şöleni sizi bekliyor. Tarihi evleri, sahili ve yeşil atmosferiyle şehir hayatının stresinden kaçmak isteyenleri misafir ediyor. Üçüncü köprünün yapılmasıyla ziyaret akınına uğrayan köyün kendisine has atmosferi sizi de büyüleyebilir.

Kilyos Plajları

Kilyos Plajları: İstanbul’un yaz denilince en çok tercih edilen plajları Kilyos’da yer alıyor. Tırmata veya Solar plajlarında harika bir yüzme deneyimi yaşamanız mümkündür. Yazın oldukça kalabalık olan plajların çevresinde yeşil alanlar bulunuyor. Hem piknik hem de yüzmek isteyenlerin ideal adresleri arasında yer alıyor.

Sarıyer&#;de Gezilecek Semtler

Bahçeköy

Bahçeköy: Sarıyer’in en çok ziyaret edilen semti arasındaki Bahçeköy, yeşil alanları ve birbirinden değişik bitki örtüsünün yarattığı zenginliklerle muazzam bir atmosfer yaratıyor. Doğa yürüyüşünü sevenler için parkurların yer aldığı Bahçeköy’de, değişik aktiviteler için de hizmetler bulunabilirsiniz.

Yeniköy

Yeniköy: Sarıyer’in en hareketli semtlerinden birisidir. Pazar günleri oldukça canlı olan semtin içerisinde değişik kafe, restoran ve barlar bulunuyor. Gece hayatının merkezi diyebileceğimiz alan lüks bir semttir. Eğlenmek veya lüks restoranlarda farklı lezzetler tadabilmek için Yeniköy mutlaka ziyaret edilmesi gereken noktalardan birisidir.

Hüber Köşkü

Hüber Köşkü: Osmanlı dönemine ait köşk, şu anda da devlet idaresi için kullanılan bir yerdir. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı çalışma ofisi ve misafirlerinin ağırlandığı yer olarak kullanılan mekanın bahçesi ve mimari estetiği mutlaka görülmelidir.

Telli Baba Türbesi

Telli Baba Türbesi: Telli Baba, Osmanlı döneminde yaşayan veliler arasında bulunuyor. Rumeli Hisarı’na oldukça yakın olan türbesi hem yerli hem de yabancı turistler tarafından ziyaret ediliyor. Türbe hafta içerisinde açıktır. Hafta sonları ise, kapalı tutuluyor.

Ve son olarak Sarıyer gezilecek yerler size az geldiyse şöyle bir İstanbul turuna çımaya ne dersiniz?; İstanbul gezilecek yerler için oluşturduğumuz listemizde mutlaka bir göz atmanızı öneririm. Başka bir gezide görüşmek üzere kendinize iyi bakın. :)

Kilyos Plajları

Kilyos Plajları

Kilyos, İstanbul‘un Avrupa yakasında yer alan ve Sarıyer‘e bağlı olan bir yerleşim yeridir. Karadeniz kıyısındaki Kilyos, İstanbul’dan çıkmadan farklı bir yere gitme algısı yarattığı için özellikle yaz sezonlarında ziyaretçi akınına uğrar. Piknikten uçurtma sörfüne pek çok aktivite yapabileceğiniz Kilyos, farklı konserlere de ev sahipliği yapan bir tatil cenneti olarak bilinir.

Karadeniz kıyısında olması sebebiyle plaj seçeneklerinin de çok olduğu Kilyos, konaklama ve restoran alternatifleri açısından da zengin bir yer olarak yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeker. Gündüz deniz ve plaj keyfi akşamları ise eğlenceli partiler düşünüldüğü zaman Kilyos, vakit kaybetmeden gezilmesi gereken yerler arasında bulunuyor.

Kilyos Plajları

Kilyos Hakkında Bilgi

Geçmiş zamanlarda Kilyos, Kumköy adıyla anılmıştır. Yerleşimin eski dönemlerde başladığı bölge, küçük bir balıkçı köyü olarak ilgi görmüştür. Roma İmparatorluğu zamanında gelişmeye devam eden yerleşim daha sonra Bizans egemenliğine girmiştir.

Coğrafi konumu gereği Karadeniz’in eşiğinde bulunan Kilyos pek çok uygarlığın gözdesi olarak varlığını sürdürmüştür. Tarihte bir dönem Cenevizlilerin himayesinde bulunmuş ve daha sonra Osmanlı sınırlarında kalmıştır.

Kozmopolit yerleşim yeri Cumhuriyet döneminde Sarıyer’e bağlanmıştır. ’lı yıllardan sonra ise turizmle adından söz ettiren Kilyos günümüze kadar aynı popülerliğini korumuştur.

Kilyos’un kelime kökünün Rumcadaki kum anlamına gelen “kilya”dan geldiği söylenir. Başka bir söylenceye göre de aslı “Kuwaila” olan ve boğaz anlamına gelen “Killa” sözcüğünden türeyip zamanla Kilyos’a döndüğü yönündedir. Kilyos’un özellikleri düşünüldüğünde iki anlama da uyar.

Yerleşim yerinin adı Cumhuriyet döneminde Kumköy olarak değiştirilse de alışılan ismin yerini tutamadığı için Kilyos olarak kalmaya devam etmiştir.

Bir tarafı orman, diğer tarafı deniz olan Kilyos bu özellikleriyle İstanbul’un en önemli tatil beldelerinden biri olarak Sarıyer‘e 11, Taksim’e 32 ve İstanbul Atatürk Havalimanı’na 50 kilometre mesafede bulunur.

Kilyos Plajları

Burç Beach: Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği tarafından işletilen sahil, iki kilometrelik kumsal ve güneşlenme terasına sahip. Ayrıca kişilik restoranıyla da hizmet veren Burç Beach her gün saatleri arasında hizmet veriyor. Plajda yapabileceğiniz etkinlikler arasında kite board, katamaran, rüzgar sörfü, plaj voleybolu ve futbolu bulunuyor.

Adres: Kilyos Yolu Üzeri, Gümüşdere Mevkii. Telefon: () 02 36

High Beach: Eski adıyla Solar Beach olarak bilinen High, bir kilometrelik bir plaja sahip. kişilik deck ve plajı, restoranları, barları, çeşitli yetişkin aktiviteleri, su sporları, extreme spor merkezi ve akşam partileri ile keyifli günler vadediyor.

Adres: Kumköy Mah. Tatlısu Cad. No:4, Sarıyer / İstanbul Telefon: 0 46 71

Baykuş Plajı: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi bünyesinde hizmet veren işletme, gündüzleri ailece deniz ve plaj keyfi yapmak isteyenler için iyi bir alternatif. Plajda yaklaşık bir kilometrelik kumsal, metrekarelik güneşlenme terası ve kişilik bar ve restoranı ile ziyaretçilerini ağırlıyor.

Adres: Gümüşdere köyü Sarı Çiçek Sok, Kilyos, Sarıyer / İstanbul Telefon: 0 80 03

Kilyos Nerede ve Nasıl Gidilir?

Sarıyer ilçe sınırlarında yer alan Kilyos’a farklı gidiş yollarınız bulunuyor.

Kilyos Nerede ve Nasıl Gidilir?


Otobüs: 25T ve 40 Sarıyer-Taksim, 25B Sarıyer-Beşiktaş, 25E Sarıyer-Kabataş, 25H Sarıyer-Hacıosman, 41 Sarıyer Levent, 59RS Rumeli Hisarüstü-Sarıyer hat numaralı İETT otobüslerini kullanarak Sarıyer’e ulaşım sağlayabilirsiniz. Sarıyer’den de Kilyos’a giden otobüs ve minibüsleri tercih edebilirsiniz. Direkt olarak Kilyos’a gitmek için ise Demirciköy-Kilyos-Hacıosman otobüslerini kullanabilirsiniz.

Otomobil: Otomobil ile Sarıyer üzerinden gidebileceğiniz gibi Maslak istikametinden giderek Bahçeköy üzerinden de ulaşım sağlayabilirsiniz. Maslak civarında göreceğiniz Orman İşletmeleri’nin ilerisinde solda bulunan Kilyos tabelasını takip ederseniz rahatlıkla gidersiniz.

Yazıcı Dostu Sürüm

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası