esnek 5 tarifesi vodafone / Faturasız Esnek 4 Vodafone | DK & SMS & 4GB - 23 TL

Esnek 5 Tarifesi Vodafone

esnek 5 tarifesi vodafone

Vodafone FreeZone Sınırsız Paylaşımlı Esnek Tarife

Faturasız Esnek S Tarifesi ile sadece 22TL’ye 2GB internet, her yöne dakika, SMS senin olur! Bunun üstüne bir de Facebook, Twitter, Youtube ve İzlesene‘de geçerli ekstra 2GB da hediye!

Sen de şimdi Vodafone’a gel, hem uygun fiyata tarifeni kap, hem de Facebook, Twitter, Youtube ve İzlesene‘de kafana göre cepten takıl!

Belli oldu, Vodafone FreeZone sayesinde internet arama derdine son, her an heryerden cepten sosyal medyaya bağlanıp video izlemek in!



Faturasız Esnek S Tarifesi Esaslar:
1. Bu tarife, Vodafone'a hattını son 30 gün içinde taşıyan ve son 90 gün içinde hattını Vodafone dan taşımamış olan veya yeni hat alan bireysel faturasız abonelikler için geçerlidir.
2. Bu tarifeden, yaş arasındaki faturasız ablonelikler faydalanabilir. Tarifeden 26 yaş altı kullanıcı tanımı ile de yararlanmak mümkündür.
3. Son 90 gün içerisinde numarasını Vodafone'dan taşımış olan aboneler bu tarifeden yararlanamazlar.
4. Aboneler bu tarife kapsamında 22TL karşılığında yurt içi her yöne geçerli dk, SMS ve 2 GB sahibi olurlar.
5. Bu tarife ücreti tahsil edilemediği durumlarda ya da tarife kapsamında yüklenen dakikalar sona erdiğinde abonenin üzerinde aktif bir paket bulunmuyorsa yukarıdaki ücretlendirme geçerlidir.
6. Tarife kapsamında yüklenen içeriğin geçerlilik süresi 30 gündür. Kullanılmayan bakiyeler 30 günün sonunda silinir; bir sonraki aya devretmez.
7. Abonenin tarife kapsamındaki dakikaları alabilmesi için herhangi bir yükleme koşulu bulunmamaktadır. Tarife ücreti abonenin bakiyesinden tahsil edilmesiyle birlikte belirtilen içerik abonenin hesabına yüklenir.
8. Tarife içeriği yüklendikten 30 gün sonra abonenin bakiyesinde yeterli tutar bulunduğu durumda abonenin tarifesi yenilenir. Yeterli tutar bulunamadığı durumda yeterli bakiye koşulu sağlanana kadar abone yukarıdaki ücretler üzerinden ücretlendirilir.
9. Abonelere tarife yenilemelerinden 3 gün önce bilgi verilir.
Abone tarife değişikligi yaptığı durumda tarifesi kapsamında hattına yüklenen dakikalar 30 günlük dönem sonuna kadar geçerlidir, dönem sonunda silinir.
Tarife kapsamındaki dakikalar sadece yurtiçi operatörlere doğru görüntülü konuşma ve ses kullanımları için geçerlidir. Tarife kapsamındaki içerikler roaming, yurtdışını arama, özel servis aramaları, TT servisleri, uydu görüşmeleri ve diğer hizmetlerde geçerli değildir. lü numaralara ve 1le başlayan ücretli 3 haneli numaralara doğru yapılan aramalar tarife kapsamındadır.
Özel servis aramaları yurtiçi ücretlendirme kapsamında değerlendirilmemektedir.
Kıbrıs aramaları uluslararası arama kapsamında ayrıca ücretlendirilir.
Uluslararası aramalar, ekstra bir avantaj satın alınmadığı durumda standart tarifeden ücretlendirilir.
Aboneler numara taşıma, faturalı hatta geçiş, dondurma, iptal, kapama işlemlerini yaparlarsa ilgili haklarını kaybedeceklerdir.
Tarife kapsamında yüklenen kullanım hakları transfer edilemez.
Tarife kapsamında yüklenen dakikalar, 60 saniyelik ücretlendirme periyodu ile ücretlendirilir.
Tarife kapsamında yüklenen dakikaların FCT içinde ve konferans çağrılarında kullanımına izin verilmez. Kullanımı tespit edilen abonelerin hattı için; tek taraflı kısıtlanma hakkı bakiidir.
Tarife kapsamında verilen içerikler iptal edilemez. Aboneler dilerlerse farklı bir tarifeye geçiş yapabilirler.
Tarife kapsamında kazanılan içerikler ücretsiz olarak sorgulanabilir.
Cep Aran Kampanyası bu tarife ile birlikte geçerli değildir.
Bu tarifeye geçiş yapan aboneler otomatik olarak 3G hizmetinden faydalanmaya başlarlar.
Aylık her Yöne Konuşma, Aylık Her Yöne Mini Konuşma, Süper Avantaj, Komple, Her Yöne Dk, Avantaj, Hoşgeldin, Aylık Vodafone içi Katla Kazan, Freezone'a Gel Katla Kazan, Her Yöne Katla Kazan, Hoşgeldin Mini, Hoşgeldin Maksi, Genç , Süper Komple, Komple Özgürlük, Hoşgeldin , Her Yöne Dk, Hepsi Bir Arada Özgürlük, 3ü 1 Arada, Özgür İkili, Fırsat Üçlü, Yeni Fırsat Üçlü, Hoşgeldin , Yeni Özgür İkili, Genç İkili, Hoşgeldin Yeni Hat, Komple Fırsat, Kolay Fırsat , Kolay Fırsat, Freezone 3ü Birarada paketleri bu tarife ile birlikte geçerli değildir.
Bu tarife ile Esnek Spotify;BÜYÜK SEÇİM dk;BÜYÜK SEÇİM dk;BÜYÜK SEÇİM MB;BÜYÜK SEÇİM SMS;HY DK;Haftalık Vodafonelularla2;Haftalık Her Yöne 2;Ek Altin1;Ek Altin2;Hasatta Ode Tum Yil Konus;Gece;Haftasonu;Aylık Senle Ben1;Aylık Senle Ben2;Aylık Senle Ben3;Cil Altin ;1 HAFTALIK HER YÖNE;1 AYLIK HER YONE DK;1 AYLIK GECE;1 AYLIK SENLE BEN;1 HAFTALIK VODAFONELULARLA;1 AYLIK HER YONE DK;1 AYLIK HER YONE DK;1 Aylik Dk MB;1 Aylik Dk 1 GB;1 AYLIK SMS 1GB;1 Aylık Cil Altin ;1 Haftalik Cil Altin 50 ;1 Aylik Cil Altin ;1 Aylik Cil Altin ;1 AYLIK KOMPLE ;1 Aylik Dk Vflularla Gece dk;1 Aylik Dunya 60;1 Aylik Dunya ;1 AYLIK HER YONE DK TEKRAR;1 AYLIK HER YONE DK TEKRAR ;1 Gunluk Her Yone 25 Dk;Cebine Gore 5 TL;Cebine Gore 10 TL;Aylık Her Yöne Mini;Aylık Her Yöne;Esnek Spotify Hosgeldin;Büyük Secim FIRSATDK;Büyük Secim FIRSAT1GB paketlerinden faydalanılabilecektir.
Vodafone BTK'ya yasal kurallar çerçevesinde bildirerek tarifede değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
Entegre paketleri/tarifeleri satın alan kullanıcıların 3G ve G servisi otomatik olarak açılır.
İnternet Paketinden, cihazınız 3G destekliyorsa 3G hızında, desteklemiyorsa 2G/Edge hızında faydalanabilirsiniz..
Cihazınız ve simkartınız G uyumlu, G servisiniz açık ve G kapsama alanındaysanız, tarifenizi/paketinizi G hizmetinin verilmeye başlanacağı Nisan dan itibaren G hizmetinden faydanalabilirsiniz.
Vodafone 3G/G kapsaması coğrafi koşullara bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Yok Artık Paketi Esasları:
Vodafone’a hattını son 30 gün içinde tasıyan veya yeni hat alan bireysel faturasız abonelikler için geçerlidir. Tarifeye ek ayda 2 GB hediye internet kullanımının 1 GB’si Youtube, Izlesene, Facebook ve Twitter mobil siteleri ve uygulamalarında geçerli Yok Artık Paketi ile olur ve Yok Artık Paketi aylık olarak yenilenmektedir. Geriye kalan 1 GB ise her yöne geçerli 1 GB mobil internettir; 90 gün geçerli olup kampanyaya ilk giriste tek seferde toplu olarak 2 GB mobil internet seklinde sunulmaktadır.
1. Kampanya kapsamında Yeni Faturasız Yok Artık paketi ve 90 gün geçerli 2GB mobil internet
2. kullanım hakkı 31 Ağustos tarihine kadar 0TL’ye sunulacaktır.
3. Yeni Faturasız Yok Artık paketi ile birlikte Youtube, Izlesene, Facebook ve Twitter mobil siteleri ve uygulamalarında geçerli 1GB mobil internet kullanımı ile birlikte 90 gün geçerli 2GB mobil internet sunulmaktadır.
4. 90 gün geçerli 2GB mobil internet hakkı tekrar etmez.
5. 1GB Youtube Izlesene Facebook ve Twitter mobil siteleri ve uygulamalraında geçerli mobil internet hakkı 30 günde bir tekrar eder.
6. 1 Eylul tarihi itibariyle Yeni Faturasız Yok Artık paketinin içeriği 1GB olarak devam edecektir.
7. 1 Eylul itibariyle 1GB Yeni Faturasız Yok Artık paketi 5TL ile ücretlendirilmeye devam edecektir.
8. Kampanya katılım için abonenin belirtilen data paketine abonelik yaptırması yeterlidir.
9. Bu kampanya kapsamında kampanya ya katılım için taahütname veya kampanya çıkışında cezai
şart uygulanmamaktadır.
Yeni Faturasız Yok Artık Paketi dahilindeki internet kullanım hakları abone hesabına tarife içeriklerinin yüklenmesinden bağımsız olarak yüklenir.


Benzer belgeler

Esnek 2GB Esasları. Bize Uyku Yok Paketi

Esnek 2GB Esasları. Bize Uyku Yok Paketi Esnek 2GB Esasları Bu tarifeden, yaş arasındaki faturasız abonelikler faydalanabilir. Son 90 gün içerisinde numarasını Vodafone'dan taşımış olan aboneler bu tarifeden yararlanamazlar. Aboneler bu

Detaylı

Uyumlu 1 Fırsat Tarifesi

Uyumlu 1 Fırsat Tarifesi Uyumlu 1 Fırsat Tarifesi o Tarife faturalı bireysel abonelerin kullanımı içindir. o Uyumlu 1 Fırsat Tarifesi kullanan aboneler aylık kontratsız 44 TL karşılığında, yurtiçi heryöne dakika arama, yurt

Detaylı

Hemen İnternet Paketi Esasları

Hemen İnternet Paketi Esasları Hemen İnternet Paketi Esasları İlgili paketi satın alan abonelerin 3G ve G servisi otomatik olarak açılıfunduszeue.info kullanıldığı sürece 3G ve G servisi kapatılmaz. Paketinizi G hizmetinin verilmeye

Detaylı

Sacma Guzel 4 Paketi

Sacma Guzel 4 Paketi Sacma Guzel 4 Paketi o Tarife faturalı bireysel abonelerin kullanımı içindir. o Aboneler Sacma Guzel 4 Paketi ile aylık kontratsız 49 TL karşılığında, yurtiçi heryöne dakika arama,yurt içi heryöne

Detaylı

Vodafone Telekomünikasyon A.Ş.

Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. ye, (kısaca Vodafone ) tarafından sunulan, İş Ortağım Benim İşim Süper Tarifesi İndirim Kampanyası ndan ( Kampanya 1 ) İş Ortağım Benim İşim Mega Tarifesi İndirim Kampanyası ndan ( Kampanya 2 ) (birlikte

Detaylı

Sosyal Pass Esaslar: o o o o

Sosyal Pass Esaslar: o o o o Müzik Pass Esaslar: 10 Ekim tarihi itibariyla Müzik Pass in fiyatı 10 TL larak güncellenmiştir. Ktadan Düşmeyen Müzik Pass Paketi, Vdafne un müzik içerik sağlayıcılarıyla yaptığı anlaşmalara göre

Detaylı

VODAFONE YILLIK PAKETLER TAAHHÜTNAMESİ

VODAFONE YILLIK PAKETLER TAAHHÜTNAMESİ ye, VODAFONE YILLIK PAKETLER TAAHHÜTNAMESİ (kısaca Vodafone ) tarafından sunulan Yıllık Paketler Kampanyası ndan ( Kampanya ) Kampanya Dahilindeki Paket İsmi Yıllık Haftasonu Paket 1 Yıllık Gece Paket

Detaylı

Vodafone Telekomünikasyon A.Ş.

Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. ye, Vodafone +1 TL ye Katlayan Kampanya Taahhütnamesi (kısaca Vodafone ) tarafından sunulan +1 TL ye Katlayan Kampanyası ndan ( Kampanya ) Esnaf Avantaj Mini Her Yöne+ tarifesine ( Tarife 1 ) Esnaf Avantaj

Detaylı

Vodafone Telekomünikasyon A.Ş.

Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. ye (kısaca Vodafone ) tarafından yürütülen Vodafone İş Ortağım Taahhütlü IOT Büyük Data Paketleri Kampanyası ndan (Kampanya) yararlanmak istememiz sebebiyle Ek 2 de yer alan listede belirtilen hatlarımız

Detaylı

Vodafone Telekomünikasyon A.Ş.

Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. ye, Vodafone Yeni +1 TL ye Katlayan Kampanya Taahhütnamesi (kısaca Vodafone ) tarafından sunulan Yeni +1 TL ye Katlayan Kampanyası ndan ( Kampanya ) Esnaf Avantaj Mini Her Yöne+ tarifesine ( Tarife 1 )

Detaylı

Uyumlu Tarifeler - Sıkça Sorulan Sorular

Uyumlu Tarifeler - Sıkça Sorulan Sorular Uyumlu Tarifeler - Sıkça Sorulan Sorular 1. Tarife Bilgileri Uyumlu 3 Tarifesi: 49 TLye her yöne dakika, her yöne SMS ve 3 GB internet Uyumlu 5 Tarifesi: 55 TLye her yöne dakika, her yöne

Detaylı

Vodafone Telekomünikasyon A.Ş.

Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. ye, (kısaca Vodafone ) tarafından sunulan ( Kampanya ) Faturalıya Başlangıç Kampanyası ndan Geçerli Olduğu Tarife Red li 7 Tarifesi Paket 1 Faturalıya Başlangıç Kampanyası Seçim Yukarıdaki tabloda işaretleyerek

Detaylı

Haftalık İletişim Pass Esaslar

Haftalık İletişim Pass Esaslar Haftalık İletişim Pass Esaslar o Kotadan Düşmeyen Haftalık İletişim Pass, Vodafone un iletişim içerik sağlayıcılarla yaptığı o Haftalık İletişim Pass Whatsapp, Facebook Messenger, Vodafone Message+ ve

Detaylı

Vodafone Telekomünikasyon A.Ş.

Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. ye, (kısaca Vodafone ) tarafından sunulan Esnek Avantaj Kampanyası ndan ( Kampanya ) Geçerli Olduğu Tarife Esnek Avantaj Kampanyası Esnek 2 Paket 1 Esnek 3 Paket 2 Esnek 5 Paket 3 Esnek 6 Paket 4 yukarıdaki

Detaylı

Vodafone Telekomünikasyon A.Ş.

Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. Vodafone Telekomünikasyon A.ġ. ne, (kısaca Vodafone ) tarafından yürütülen Ek-1 de detayları belirtilen İş Ortağım Konuşturan ADSL Kampanyası ndan ( Kampanya ) yararlanmak istememiz sebebiyle Ek2 deki

Detaylı

PRESTİJ MENÜ TARİFESİ TAAHHÜTNAMESİ

PRESTİJ MENÜ TARİFESİ TAAHHÜTNAMESİ PRESTİJ MENÜ TARİFESİ TAAHHÜTNAMESİ 1- İşbu Prestij Menü Tarifesi Taahhütnamesinin ( Taahhütname ) EK-1 inde belirtilen hattımızın/hatlarımızın Avea İletişim Hizmetleri A.Ş. ( AVEA ) tarafından sunulan

Detaylı

Vodafone Telekomünikasyon A.Ş.

Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. ye, Vodafone Esnaf Zengin Kampanya Taahhütnamesi (kısaca Vodafone ) tarafından sunulan Esnaf Zengin Kampanyası ndan ( Kampanya ) Esnaf Paketi Zengin Small tarifesine ( Tarife 1 ) Esnaf Paketi Zengin Medium

Detaylı

MEGA VODEM KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ

MEGA VODEM KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ ye, (kısaca Vodafone) tarafından yürütülen Mega Vodem Kampanyası ndan ( Kampanya ) yararlanmak istememiz ve söz konusu Kampanya koşullarını karşılamamız sebebiyle// tarihli, Ek 2 de belirtilen

Detaylı

TEKNOSACELL TARİFE TAAHHÜTNAMESİ

TEKNOSACELL TARİFE TAAHHÜTNAMESİ TEKNOSACELL TARİFE TAAHHÜTNAMESİ TT Mobil İletişim Hizmetleri A.Ş. nin ( İŞLETMECİ ) TEKNOSACELL lerinden işbu Taahhütname de ( Taahhütname ) belirtilen katılım koşullarını sağlayan yeni ve mevcut

Detaylı

VODAFONE HTC FLYER KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ

VODAFONE HTC FLYER KAMPANYASI TAAHHÜTNAMESİ ye, (kısaca Vodafone) tarafından yürütülen Vodafone HTC Flyer Kampanyası ndan yararlanmak istemem sebebiyle// tarihli, [] numaralı GSM hattı için imzaladığım Vodafone Tip GSM Abonelik Sözleşmesi

Detaylı

Vodafone Telekomünikasyon A.Ş.

Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. ye, (kısaca Vodafone ) tarafından sunulan Redli Aile Kampanyası ndan ( Kampanya ) Geçerli Olduğu Tarife Red Kampanyası Seçim Redli 15 Paket 1 Redli 15 Plus Paket 2 Redli 20 Plus Paket 3 yukarıdaki tabloda

Detaylı

Vodafone Telekomünikasyon A.Ş.

Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. ye, (kısaca Vodafone ) tarafından sunulan, Red Business %40 İndirim Kampanyası ndan yararlanmak istememiz sebebiyle GSM no ları ve Vodafone Tip Abonelik Sözleşmesi imza tarihleri EK-2 de belirtilen hatlarımız

Detaylı

Vodafone Telekomünikasyon A.Ş.

Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. ye, (kısaca Vodafone ) tarafından yürütülen Vodafone iphone 3G S Kampanyası ndan (Kampanya) yararlanmak istemem sebebiyle// tarihli,numaralı GSM hattı için imzaladığım Vodafone Tip Abonelik

Detaylı

Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. ye,

Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. ye, ye, Dijital Esnaf Kampanyası Taahütnamesi (kısaca Vodafone ) tarafından Dijital Esnaf Kampanyası ndan ( Kampanya ) Dijital Esnaf 6 tarifesine ( Tarife 1 ) Dijital Esnaf 8 tarifesine ( Tarife 2 ) (Birlikte

Detaylı

TEKNOSACELL TARİFE TAAHHÜTNAMESİ

TEKNOSACELL TARİFE TAAHHÜTNAMESİ TEKNOSACELL TARİFE TAAHHÜTNAMESİ AVEA İletişim Hizmetleri A.Ş. nin ( İŞLETMECİ ) TEKNOSACELL lerinden işbu Taahhütname de ( Taahhütname ) belirtilen katılım koşullarını sağlayan yeni ve mevcut bireysel

Detaylı

Vodafone Telekomünikasyon A.Ş.

Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. VODAFONE Ġġ ORTAĞIM + YE ĠKĠYE KATLAYAN KAMPANYA TAAHHÜTNAMESĠ ne, (kısaca Vodafone ) tarafından sunulan Vodafone İş Ortağım +'ye İkiye Katlayan Kampanya dan ( Kampanya ) yararlanmak istememiz sebebiyle

Detaylı

FORMASIZ OLMAZ! Sezonu Forma Kampanyası

FORMASIZ OLMAZ! Sezonu Forma Kampanyası FORMASIZ OLMAZ! Sezonu Forma Kampanyası *BJK sezonu yetişkin erkek formalarının perakende satış 2 6 October fiyatı TL dir. BEŞİKTAŞ FORMALARI MUHTEŞEM BİR TEKLİFLE YENİDEN

Detaylı

Esnaf Yeni Aile Kampanyası Taahütname

Esnaf Yeni Aile Kampanyası Taahütname ye, Esnaf Yeni Aile Kampanyası Taahütname (kısaca Vodafone ) tarafından Esnaf Yeni Aile Kampanyası ndan ( Kampanya ) Esnaf Aile Tarifesi ( Tarife 1 ) (Birlikte tarifeler ) dahil olarak yararlanmak istememiz

Detaylı

Vodafone Telekomünikasyon A.Ş.

Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. ye, (kısaca Vodafone ) tarafından sunulan, Red Business %50 İndirim Kampanyası ndan yararlanmak istememiz sebebiyle GSM no ları ve Vodafone Tip Abonelik Sözleşmesi imza tarihleri EK-2 de belirtilen hatlarımız

Detaylı

Vodafone Telekomünikasyon A.Ş.

Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. ye, (kısaca Vodafone) tarafından yürütülen Vodafone İş Ortağım Windows Phone 8X by HTC Kampanyasından (Kampanya) yararlanmak istemem sebebiyle// tarihli, EK2 de belirtilen GSM hatlarım için imzaladığım

Detaylı

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası