sinovac aşı randevusu alamıyorum / Covid-19 aşı randevusu nasıl alınır? Hatırlatma dozu kimlere yapılacak?

Sinovac Aşı Randevusu Alamıyorum

sinovac aşı randevusu alamıyorum

Aşı randevu alma nasıl yapılır? Biontech ve Sinovac Koronavirüs aşı randevusu alma

Aşılama kapsamına dahil edilen gruplar birer birer aşı randevularını alarak aşılarını olmayı sürdürüyor. Aşı yaptırmak isteyen kişiler e nabız ve MHRS üzerinden e devlet şifrelerini kullanarak randevularını alabiliyorlar. Ya da telefondan ALO 182’yi arayarak randevu sistemi üzerinden randevu oluşturabiliyorlar. Ancak ALO 182 sistemi yoğunluktan dolayı uzun sürebiliyor bu nedenle MHRS ve e nabız üzerinden işlemler sıra beklemeden daha kolay hallediliyor. Peki, randevular nasıl alınıyor?

E DEVLET MHRS E NABIZ AŞI RANDEVUSU ALMA  

Öncelikli grupta olduğunuzu tespit ettikten sonra “enabız.gov.tr” adresinde e-devlet ile giriş yapabilirsiniz. Burada yer alan e-devlet ile giriş seçeneğini tıklamanız yeterli olacak.

Giriş yaptıktan sonra açılan sayfada “aşı randevusu alma” işlemini işaretleyin. Bunun ardından size “Aile Hekimi” ve “Hastane” seçeneklerini sunacak.

Aile hekimini seçmeniz durumunda kendi aile hekimim ya da başka aile hekimi seçeneğini aktaracak istediğinizi işaretleyebilirsiniz.

Hastaneyi seçmeniz durumunda da yine size uygun olan hastanenin listesi verilecek. Bu sayfalar açıldıktan sonra seçtiği gün ve saatte aşı randevunuz alınmış olacak.

RANDEVU ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

TELEFONDAN AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Telefondan aşı randevusu almak için ALO 182’yi arayabilirsiniz. Burada sizden kimlik bilgileriniz istenecek bu nedenle kimliğinizin yanınızda olmasında fayda var. Ardından oluşturmak istediğiniz randevu hakkında sorular sorulacak. Seçimlerini yaptıktan sonra randevunuz oluşturulmuş olacak. Ancak aşılamadaki yoğun talep nedeniyle ALO 182’de bekleme süresi bulunuyor bu yüzden internet üzerinden daha hızlı randevu alınabilir.

Aşı randevu alma nasıl yapılır Biontech ve Sinovac Koronavirüs aşı randevusu alma

BioNTech - Sinovac 2. ve 3. doz aşı randevusu oluşturma e-Nabız - MHRS

12.08.2021 - 01:34

TURKOVAC aşısı kullanıma alındı (MHRS ve ALO 182 ile 3. doz aşı randevusu nasıl alınır?)

HATIRLATMA DOZU İÇİN SÜRE 3 AYA İNDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, daha önce yapılan Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından yaptığı yazılı açıklamada, hatırlatma dozu için sürenin 3 aya indiğini vurgulamıştı. 

Bakan Koca, "Avrupa'da görülen günlük vaka sayısı artışlarının ülkemizde görülmemesi için belirlenen aşı takvimi üzerinden 3 aydan uzun süre geçen vatandaşlarımız için hatırlatma dozunun uygulanmasına karar verilmiştir. Daha önce ister inaktif ister mRNA aşısı ile aşılanmış olsun tüm vatandaşlarımız belirlenmiş aşı takviminin üzerinden 3 aydan uzun süre geçmişse diledikleri aşı türü ile hatırlatma dozu aşısı olabileceklerdir" diye konuştu. 

AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Aşı randevuları  MHRS.GOV.TR sistemi ve ALO 182 üzerinden veriliyor.

MHRS NEDİR?

Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastaneler için kendilerine en uygun gün ve saatte istedikleri hekimden kolay randevu alabilmeleri için geliştirilen bir sistem.

MHRS 2011/2013 yılları arasında başlatılan “Sağlıkta Dönüşüm” proje kapsamında oluşturulan bir uygulama olarak hayata geçirildi. MHRS sayesinde, vatandaşlar muayene olmak için hastaneye gidip saatlerce sıra beklemek zorunda kalmıyor. Vatandaşlar MHRS uygulaması ile zaman harcamadan kolay ve hızlı bir şekilde randevu alabiliyorlar.

MHRS İLE RANDEVU NASIL ALINIR?

Hastaneden randevu oluşturmak isteyen vatandaşlar, iki seçenek ile randevularını alabilirler. Bunlardan biri ALO 182’yi aramak. Randevu almak için diğer bir yöntem ise, MHRS internet adresi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve oluşturulan şifre ile birlikte alınabiliyor.

MHRS internet adresi üzerinden randevu almak için; Eğer üye değilseniz“Randevu Al”butonuna tıkladıktan sonra gelen ekrandan “Üye Ol” seçeneğini tıklayarak üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Üye olduktan sonra “Randevu Al” butonuna tıklayarak T.C. Kimlik Numaranız ve şifreniz ile birlikte istediğiniz hastane ve hekimi seçerek randevuzunu oluşturabilirsiniz.

e Nabız ve MHRS ile aşı randevusu nasıl alınır?

Türkiye'de corona virüse karşı aşılama hızla devam ediyor. e Nabız ve MHRS ile aşı randevusu vatandaşlar dilerse BioNTech, dilerse de Sinovac aşısı olabiliyor. Peki e Nabız ve MHRS'de aşı randevusu nasıl alınır? İşte ayrıntılar...

Yayınlanma:

e Nabız ve MHRS ile aşı randevusu nasıl alınır?

Günlük aşı 1.5 milyona ulaşırken yapılan toplam aşı geçtiğimiz günlerde 50 milyonu aştı ve nüfusun %30'dan fazlası en az bir doz aşı aldı. Vatandaşlar MHRS ve e-Nabız üzerinden aşı randevusu oluşturmaya devam ediyor.

AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Aşılama programı kapsamında sırası gelen ve kriterlere uyan vatandaşlar, e-Nabız sistemi üzerinden “Covid-19 aşı durumunu sorgula” sekmesi altından bunu kolaylıkla öğrenebilir ya da aralarında boşluk bırakarak AŞI, T.C. Kimlik Numarası ve T.C. Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesini 2023’e kısa mesaj atarak aşı uygunluk durumlarını öğrenebilirler. Bu aşamanın ardından aşı onam formuna hem e-Nabız’dan hem gelen kısa mesaj ile erişebiliyor. Eğer vatandaş aşı grubunda yer alıyor ise, aşı randevusunu; e-Nabız üzerinden Merkezi Hekim Randevu Sistemine (MHRS) bağlanarak ya da MHRS mobil uygulamalarını kullanarak ve ALO182 hattını arayarak alabiliyor. Tüm randevu bilgileri hem e-Nabız’da hem de vatandaşların cep telefonuna gelen kısa mesajda yer alıyor.

E NABIZ AŞI RANDEVUSU EKRANI

MHRS RANDEVU SAYFASI

NE ZAMAN AŞI OLACAĞIM?

Corana virüsü için aşı sıranızın gelip-gelmediğini e-Nabız üzerinden öğrenebilirsiniz. e-nabız sayfası üzerinde “KEŞFET” bölümünde yer alan “AŞI TAKVİMİ” içerisinde yer alan “COVİD-19 AŞISI” kısmına tıklayınız. Eğer aşı için hakkınız bulunuyorsa MHRS sistemi üzerinde randevu alabilirsiniz.

Eğer “COVID-19 pandemik aşılaması için belirlenen öncelikli grupta değilsiniz. Aşılama için Bakanlığımızın belirlediği öncelik sıralaması göz önünde bulundurularak durumunuz günlük değerlendirmelerle güncellenebilecektir. Sağlık çalışanı iseniz, çalıştığınız kuruma başvurarak bilgilerinizin güncellenmesini sağlayınız.” yazısı yer alıyorsa ise sıranız henüz gelmemiştir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası