nar ağacında kış budaması / ZMO TARIM KЦЮESЭ-“MEYVE AРAЗLARINDA BUDAMA”-ANADOLU MANЮET

Nar Ağacında Kış Budaması

nar ağacında kış budaması

Nar zamanı

Görüntüsüyle, tadıyla, duruşuyla insana hayranlık uyandıran nar ağacının nasıl, nerede yetişeceğini ve yetiştirileceğini; hangi iklim koşullarda yaşadığını biliyor musunuz? Haydi nar ağacını tanımaya başlayalım!

Nar ağacı; tropik ve subtropik bir ağaç olup yaprak dökendir.

Nar ülkemizde en çok Akdeniz, Ege, Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kolaylıkla yetişmektedir.

Sıcak ve kurak iklimi sever. Hafif rüzgar esintili yerlerde sağlıklı gelişme gösterir. Kış iklimine dayanıklı olan nar ağaçları dereceye kadar dayanmaktadır.

Nar ağaçları derin kök yapısına sahip olmakla beraber nemli, serin, geçirgen topraklarda verimini yükseltir.

Asitli ve alkali toprak yapısını sever ama toprak fazla tuzluluğundan fazla hoşlanmazlar.

Nar ağaçları yapısında bulunan mineraller ve vitaminler nedeniyle ticari kullanım amacı ile sıkça tercih edilmektedir. Özellikle kozmetik ve ilaç sanayisinde tercih edilmektedir.

Nar ağacının bulunduğu mevcut toprak; yıl içerisinde üç veya dört kez havalandırılmalıdır. Yabani otları temizlenmelidir.

Nar ağaçlarında budama üç türlü yapılmaktadır. Şekil budaması, Verim budaması, Gençleştirme budaması.

Nar ağaçlarının bakımında sulama oldukça önemlidir. Sulama düzenli yapılmalıdır. Meyvelerin son on veya onbeş gün olgunlaşma sürelerinde sulama yapılmamalıdır. Aksi halde nar ağacının meyvelerinde çatlamalara neden olur.

Sonbahar mevsiminde gübreleme yapılmalıdır. Özellikle bitkinin ihtiyacına göre NPK oranlı granül gübre verilmesi nar ağacı gelişimi için iyi olacaktır.

Sağlık, Huzur ve Mutluluğun Sizinle Olması Dileğimle…

ÖZLEM ÖZDEMİR TAŞ /// YÜKSEK PEYZAJ MİMARI

&#;zlem &#;zdemir Taş

&#;zlem &#;zdemir Taş
[email protected]

Nar Fidanı Nasıl Ve Ne Zaman Dikilir? Nar Fidanı Yetiştirme, Bakımı Ve Fiyatları

Bitki Bakımı

Nar Fidanı Nasıl Ve Ne Zaman Dikilir? Nar Fidanı Yetiştirme, Bakımı Ve Fiyatları

"Ağaçlar, yaz kış meyve sağlayan bitkilerdir. Tabi ki her ağaç her mevsimde meyve vermez. Çoğu ağaç meyvesini bizlere yaz aylarında sunarken nar ağacı bunun aksine güz mevsiminde meyvesini olgunlaştırır. Bu yüzden diğer ağaçlardan onu ayıran bir özelliği vardır. Nar ağacının diğer özelliklerini merak ediyor ve nar ağacı yetiştirmek istiyorsanız yazımızı okuyarak gerekli tüm bilgileri derledik."

Kış meyvelerinden biri olan nar, ilkbaharda çiçek açmasına rağmen kışın olgunlaşır. Oldukça ağır bir meyvedir. Tam olgunlaşmış hali tatlıyken yarı olgun narlar ekşi bir tada sahiptir. Eğer nar yetiştirmek istiyorsanız mutlaka yazımızda vereceğimiz bilgileri öğrenmeniz gerekir.

Nar Fidanı Nedir?

Nar fidanı, nar ağacının aslında ilk adımıdır. Nar yetiştirmek isteyen bir kimse işe ilk olarak nar fidanı ekerek ya da yetiştirerek başlar. Yani nar ağacının ağaç olmadan önceki ilk haline nar fidanı denir.

Nar Fidanı Nasıl Dikilir?

Nar fidanı nasıl dikilir sorusuna şu şekilde yanıt vermek daha doğru olacaktır; Nar fidanı toprağa direkt olarak dikilemez. Öncesinde özel bir köklendirme işlemi yapılmalıdır. Bu köklendirme fidanı kök salma işlemi gerçekleşene kadar su dolu bir kapta ya da ufak bir saksıda bekleterek gerçekleştirilebilir. Daha sonra bu dal dikilmek istenen geniş ve derin bir toprağa geçirilerek dikilir.

Nar Fidanı Ne Zaman ve Hangi Ayda Dikilir?

Nar fidanı, güz aylarında meyve verecek bir ağaçtır. Ancak bu ağaç diğer ağaç fidanları gibi ilkbahar ya da yaz aylarında dikilmez. Nar fidanı dikmek istiyorsanız sonbahar aylarının sonunu, kış aylarını ve ilkbahar aylarının hava ısınmadan ilk günlerini tercih etmelisiniz.

Nar Fidanı Bakımı Nasıl Yapılır?

Nar fidanı bakımı yapmak basit bir işlemdir. Bakım için gerekli sulama ve ilk tutunma aşaması sonrasında gübreleme işlemi yeterli olacaktır. Fakat nar fidanı ağaca dönüştüğü andan itibaren daha çok bakım istemektedir. Çünkü nar ağır bir meyvedir ve olgunlaşma döneminde dallarına mutlaka destek sağlanmalıdır. Aksi halde dallar kırılabilir.

Nar Fidanı Kaç Yılda Meyve Verir?

Nar fidanı en çabuk meyvesini veren türlerden bir tanesidir. Bu fidan yeni dikimden sonra 2 ila 3 yıl içerisinde ilk meyvesini vermeye başlar. Ayrıca kuruyan nar ağaçlarını hemen kesmemek gerekir. Çünkü yeniden fidan olarak yeşerebilir. Meyve verebilir.

Nar Fidanı Yetiştirme Püf Noktaları

Nar fidanını yetiştirmek için bilinmesi gerekenler yani püf noktası fidanın nar ağacının ana dallarından alınmış olmasıdır. Nar ağacı üzerinde adet ana dal bulunmaktadır. Bu dallardan sağlanan fidanlardan daha güzel verim alınır.

Nar Fidanı Ortalama Fiyatları Ne Kadar?

Nar fidanı fiyatı aslında belirli bir fiyat olarak belirtilemez. Mevsime, satın alınan yere ya da fidan kalitesine göre bu durum değişiklik gösterebilir.

Nar Fidanı Çeşitleri Var mıdır?

Nar fidanı çeşitleri aslında yoktur. Çünkü nar ağacı tek türdür. Ancak nar fidanının ağacın elde edilen dalına göre çeşit belirtilebilir.

Nar Fidanı Nasıl Çoğaltılır?

Nar fidanı ağaçtan edinilen dalın köklendirilerek yeniden dikilmesi ile çoğaltılır.

Nar Fidanı Ne Zaman Budanır?

Nar fidanı, ilkbahar mevsiminin başlarında yani havalar fazla ısınmadan budama işlemi gerçekleştirilir. Budama işlemi kuruyan dalların kurumuş olan kısmından gerçekleştirilir.

Nar Fidanı Dikim Mesafesi Ne Kadar Olmalıdır?

Nar fidanı ağaç durumuna eriştiği zaman boyu 3 metreyi bulmaktadır. Ancak alan olarak kapladığı bölge her ağaca göre değişiklik gösterir. Bu yüzden ağaçtan daha iyi verim alabilmek için ve fidanların büyüdüğü zaman dallarının birbiri ile kesişmemesi için fidan dikim aralığı en az 4 metre olmalıdır.

False

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası