hareketli alevi türküleri / hareketli alevi türküleri indir - video klip mp4 mp3

Hareketli Alevi Türküleri

hareketli alevi türküleri

Blog Arşivleri

Alevi türküleri, Alevilerin yüzyıllardır verdikleri var olma mücadelesinde kimliklerini haykırma imkanı buldukları bir alandır. Türkülerin, nasıl bir Alevi kimliğini ortaya koyduğu burada önem kazanmaktadır. Alevi türkülerinin sektör haline geldiği bir gerçektir. Türk Halk Müziği okuyan aşağı yukarı bütün sanatçılar albümlerinde Alevi Türkülerine yer vermektedirler. Bunun da en büyük sebebi Alevi türkülerini dinleyen özellikle Alevi toplumunun nüfusudur diyebiliriz. Ayrıca, Alevi türkülerinin salt Aleviler tarafından dinlenmediği de bir gerçektir.

En az bunun kadar görünen diğer bir olgu ise bu sektörün altyapısını oluşturan müziğin, aynı zamanda yüzyıllarca bastırılmış ve susturulmuş olan Aleviliğin haykırışı olduğu gerçeğidir. Eğer metâlaştığını göz ardı edemiyorsak, haykırış olduğu gerçeğini de göz ardı edemeyiz. Alevi aydınlanması diye bir olgudan bahsediliyorsa, hiç kuşkusuz bu aydınlanmaya öncülük ve aracılık eden Alevi türküleridir.

Aleviliğin kamusal alana çıkış sürecinde, Alevi türküleri bir anlamda mücadele alanı olmuştur. Alevi türküleri, hem içeriğiyle hem de biçimsel olarak politik mücadelenin adı olmuştur. Diğer bir ifadeyle güçlünün kültürüne karşı ve onun için verilen mücadelenin iç içe geçtiği yerlerden birisi, aynı zamanda bu mücadelenin içinde kazanılacak ya da kaybedilecek bahsin kendisi olduğunu da biliyoruz. Bu anlamda genel olarak popüler kültür özel olarak Alevi türküleri bir rıza ve direnme alanıdır. Kısmen hegemonyanın ortaya çıktığı ve korunduğu yerdir. Daha önceleri büyük bir gizlilik, belirli kurallar ve şartlarda icra edilen Alevi türküleri; şimdi türkü kafelerde söylenip çalınıyorsa, dershanelerde bağlama çalınması herkese öğretiliyorsa, birçok yapım şirketi bu işten büyük paralar kazanıyorlarsa, ilgili ilgisiz yeni çıkan her türkü albümünde bir Alevi türküsü yer alıyorsa, elbette Alevi türküleri sektörleşip popülerleşmiştir.

Bir dönem; Alevi türküleri, deyişleri televizyonlarda çalınırken bir kısıtlamaya gidilirdi. Aleviler için Aleviliğin temel simgesel sözleri vardır, çok önemli olan bu sözler Ehlibeyt, Oniki İmam, Kerbela, şah, pir gibi. Bu kelimeler gizli eller tarafından çekilip alınırdı bunların yerine mesela pir, şah yerine dost konurdu. Derinlemesine Alevi kültürünü anlatan parçalara pek itibar edilmezdi ve yer verilmezdi.

Herkese bol türkülü günler dilerim.

seafoodplus.info

Alevi Deyişleri, Alevi Semahları, Alevi Türküleri kategorisinde yayınlandı

Etiketler: alevi semah türküleri, alevi türküleri, alevi türküleri dinle, alevi türküleri dinlemek, alevi türküleri indir, alevi türküleri listesi, alevi türküleri sözleri, en güzel alevi türküleri, hareketli alevi türküleri

Alevi Türküleri-Alevi Deyişleri

Alevi türküleri, Alevilerin yüzyıllardır verdikleri var olma mücadelesinde kimliklerini haykırma imkanı buldukları bir alandır. Türkülerin, nasıl bir Alevi kimliğini  ortaya koyduğu burada önem kazanmaktadır. Alevi türkülerinin sektör haline geldiği bir gerçektir. Türk Halk Müziği okuyan aşağı yukarı bütün sanatçılar albümlerinde Alevi Türkülerine yer vermektedirler. Bunun da en büyük sebebi Alevi türkülerini dinleyen özellikle Alevi toplumunun nüfusudur diyebiliriz. Ayrıca, Alevi türkülerinin salt Aleviler tarafından dinlenmediği de bir gerçektir.

En az bunun kadar görünen diğer bir olgu ise bu sektörün altyapısını oluşturan müziğin, aynı zamanda yüzyıllarca bastırılmış ve susturulmuş olan Aleviliğin haykırışı olduğu gerçeğidir. Eğer metalaştığını göz ardı edemiyorsak, haykırış olduğu gerçeğini de göz ardı edemeyiz. Alevi aydınlanması diye bir olgudan bahsediliyorsa, hiç kuşkusuz bu aydınlanmaya öncülük ve aracılık eden Alevi türküleridir.

seafoodplus.info

Aleviliğin kamusal alana çıkış sürecinde, Alevi türküleri  bir anlamda mücadele alanı olmuştur. Alevi türküleri, hem içeriğiyle hem de biçimsel olarak politik mücadelenin adı olmuştur. Diğer bir ifadeyle güçlünün kültürüne karşı ve onun için verilen mücadelenin  iç içe geçtiği yerlerden birisi, aynı zamanda bu mücadelenin içinde kazanılacak ya da kaybedilecek bahsin kendisi olduğunu da biliyoruz.  Bu anlamda genel olarak popüler kültür özel olarak Alevi türküleri bir rıza ve direnme alanıdır. Kısmen hegemonyanın ortaya çıktığı ve korunduğu yerdir. Daha önceleri büyük bir gizlilik, belirli kurallar ve şartlarda icra edilen Alevi türküleri; şimdi türkü kafelerde söylenip çalınıyorsa,  dershanelerde bağlama çalınması herkese öğretiliyorsa, birçok yapım şirketi bu işten büyük paralar kazanıyorlarsa, ilgili ilgisiz yeni çıkan her türkü albümünde bir Alevi türküsü yer alıyorsa, elbette Alevi türküleri sektörleşip popülerleşmiştir.

Bir dönem;  Alevi türküleri, deyişleri televizyonlarda çalınırken bir kısıtlamaya gidilirdi. Aleviler için Aleviliğin temel simgesel sözleri vardır, çok önemli olan bu sözler Ehlibeyt, Oniki İmam, Kerbela, şah, pir gibi. Bu kelimeler gizli eller tarafından çekilip alınırdı bunların yerine mesela pir, şah yerine dost konurdu. Derinlemesine Alevi kültürünü anlatan parçalara pek itibar edilmezdi ve yer verilmezdi.

Alevi DeyişleriAlevi MüziğiAlevi Türkülerialevi semah türkülerialevi türkülerialevi türküleri dinlealevi türküleri dinlemekalevi türküleri indiralevi türküleri listesialevi türküleri sözlerien güzel alevi türkülerihareketli alevi türküleri

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir