kanatlı hayvanların kuluçka süreleri / Tavuklar ve Kanatlılar Hakkında Bilgi Alma: Kanatlı Hayvanların Kuluçka Değerleri

Kanatlı Hayvanların Kuluçka Süreleri

kanatlı hayvanların kuluçka süreleri

Hayvanların Gebelik Süreleri &#; Kuluçka Süreleri

Hayvanların gebelik süreleri ırklarına, yapılarına ve sınıflarına göre farklılıklar görülmektedir. Hayvanları sınıflara ayıracak olursak çift tırnaklı hayvanlar, tek tırnaklı hayvanlar, karnivorlar(Etle beslenen hayvanlar), kemirgenler, suda yaşayan hayvanlar ve kanatlı hayvanlar olarak sıralayabiliriz.

Yine ayrıca memeli hayvanlar ve kanatlı hayvanlar olarak ta ayrım yapabiliriz. Ekseriyetle memeli hayvanlar erkek dişi çiftleşip belli bir gebelik süresi geçirdikten sonra doğum yaparlar. Böylece üremelerini idame ettirirler. Kanatlı hayvanlar ise döllenme hayvan içerisinde olup, dişilerin yumurtlayıp kuluçkaya yatarak üremektedirler.

Hayvanlarda gebelik süreleri aşağıdaki tabloda verilmiştir. Ancak daha çok canlı bulunmaktadır. Burada bazı hayvanlada gebelik süreleri belirtilmiştir.

İnsanların evlerinde evcil olarak besledikleri köpeklerde gebelik süresi ve kedilerde hamilelik süresi tabloda mevcuttur.

Köpeklerde gebelik süresi ve kedilerde hamilelik süresi insana çok yakın olmalarından dolayı özellikle belirtilmiştir.

Yine insanların gebelik süresini tabloda görabilirsiniz.

 Hayvanların gebelik süreleri şöyledir;

CANLIGEBELİK SÜRESİ
İSMİGÜN
İNSAN &#;  
KOYUN &#;
KEÇİ &#;
GEYİK &#;
İNEK &#;
MANDA &#;
DOMUZ &#;
ZÜREFA &#;
GERGEDAN &#;
DEVE &#;
FİL &#;
ZEBRA &#;
KISRAK &#;
EŞEK &#;
TİLKİ50 &#; 54
KEDİ56 &#; 63
KURT63 &#; 70
KÖPEK63 &#; 70
ASLAN &#;
KAPLAN &#;
FARE22 &#; 24
TAVŞAN28 &#; 33
KOBAY30 &#; 32
GELİNCİK41 &#; 44
KANGURU38 &#; 40
MAYMUN &#;
AYI &#;
BALİNA &#;
YUNUS &#;
LAMA &#;

İnsanların ve hayvanların hamilelik süreleri yukarıdaki tabloda görüldüğü gibidir.

Kanatlılarda kuluçka süreleri kanatlılara göre değişiklik göstermektedir. Bazı kanatlılarda güvercinler gibi kuluçkaya erkek ve dişi güvercinler beraber yatarak nöbetleşe kuluçkaya yatarlar.

Ama ekseri kanatlılarda dişi kanatlı hayvan kuluçkaya yatar. Kanatlılarda kuluçka süreleri aşağıdaki tabloda olduğu gibidir.

Kuluçka süreleri şöyledir;

KANATLIKULUÇKA
İSMİSÜRESİ GÜN
TAVUK21
HİNDİ28
KAZ31
ÖRDEK31
GÜVERCİN18
KANARYA13
PAPAĞAN23
SERÇE13

 Hayvanların gebelik süreleri ve kanatlılarda kuluçka süreleri yukarıda vermiş olduğumuz tabloda verildiği şekildedir. Bazı eksik olan hayvanlarda gebelik süreleri ile kuluçka süreleri mevcuttur. Genelde bizi ilgilendiren hayvanların gebelik süreleri ve kuluçka süreleri verilmiştir.

Bu yazımızda kanatlı hayvanların kuluçka dönemi hakkında bilgi vererek civciv kaç günde çıkar sorusuna yanıtlar vereceğiz. Eğer siz de kanatlı hayvan besleyicisi iseniz bu yazımızı sonuna kadar okumanızı tavsiye ediyoruz.

Civciv Kaç Günde Çıkar?

Kanatlı hayvan besleyicisi iseniz ve bu işi hobi olarak yerine getiriyorsanız civcivlerin çıkma sürecinde büyük bir heyecan duyduğunuzu tahmin edebiliyoruz. Birçok kanatlı hayvan sahibi civciv çıkımı aşamalarında büyük bir heyecan duyarak yumurtaların çatlamasını bekler.

civciv kaç günde çıkar tavuk, ördek, kaz, hindi

Yazımızın devamında kanatlı hayvanlar besleyen kişiler için hayvan türüne göre civciv yumurtadan kaç günde çıkar onu konuşacağız. Sizlere önerimiz bu yazımızı son noktasına kadar okumanız yönünde. Çünkü kanatlı hayvan besleyicileri için çok çok önemli bilgilere yer verdik.

Kuluçka Makinesinde Civciv Kaç Günde Çıkar?

Kuluçka makineleri bildiğiniz gibi kanatlı hayvanların civciv çıkartma sürecinde yardımcı olan makinelerdir. Bu makineler sayesinde anaç hayvanımız olmasa dahi makine içerisinde yapay bir ortam oluşturarak kuluçka dönemi oluşturabiliyoruz.

Kuluçka makinesinde civciv kaç günde çıkar diye merak ediyor olabilirsiniz. Ancak bu makinelerin çıkım süresi ile gerçek ortamdaki bir kuluçka döneminin çıkım süresi farklılık göstermiyor.

İlginizi çekebilir: Tavuklarda Hırıltı ve Tedavi Yöntemleri

Kuluçka makinesinde nem ve ısı gibi ayarlamaları yaptıktan sonra normal canlı dünyasındaki kuluçka çıkım süreci işler. Tabi bunun için kaliteli bir kuluçka makinesi bulunmalı ve kuluçka makinesi içerisinde bütün ayarlamaların doğru yapılması gerekir.

Kanatlı Hayvanların Kuluçka Süresi

Aşağıda kanatlı hayvan türlerine göre civciv yumurtadan kaç günde çıkar sorusuna cevap verdik. Eğer tavuk yumurtaları gibi diğer kanatlı hayvanların yumurtalarını da kuluçkaya yatıracaksanız bu bilgiler tam size göre.

Tavuk Civcivi Kaç Günde Çıkar?

Tavuk civciv yumurtadan ortalama 21 gün içerisinde çıkar. 21 günde çıkmayan tavuk yumurtalarına 1 ila 2 gün daha süre tanınmalıdır. Bu süre içerisinde çıkmayan yumurtalara elle müdahale edilmelidir.

Paçalı tavuk cinsleri ve Pleymut tavuk gibi tavuk ırkları olsa dahi bu süre farklılık göstermez.

Ördek Civcivi Kaç Günde Çıkar?

Ördek civcivi ortalama 24 ila 28 gün içerisinde çıkım yapar. Tavuklarda olduğu gibi civciv çıkımı olmadığında müdahale edilebilir.

Kaz Civcivi Kaç Günde Çıkar?

Kaz civcivi çıkma süresi diğer kanatlı hayvanlara oranla biraz daha uzundur. Kaz civcivleri ortalama 28 ila 31 gün arasında kuluçka dönemi geçirdikten sonra yumurtadan çıkar.

İlginizi çekebilir: Mast Kazı Özellikleri, Bakımı, Fiyatları

Hindi Civcivi Kaç Günde Çıkar?

Hindi civcivlerinin kuluçka süresi ortalama 28 gündür. Bu süreç içerisinde çıkım olmayan yumurtalara dışarıdan müdahale edilebilir.

Kuş Civcivi Kaç Günde Çıkar?

Kuş civcivlerinin çıkım süreci hakkında net bir rakam vermemiz mümkün değil. Ancak ortalama olarak 18 gün içinde çıkım olduğunu söyleyebiliriz. Kuş türlerine göre bu rakam artış gösterebilir.

İlginizi çekebilir: Muhabbet Kuşu İshali Nasıl Geçer? Tedavi Önerileri

Bıldırcın Civcivi Kaç Günde Çıkar?

Bıldırcın civcivleri en az sürede çıkım yapan kanatlı hayvanlardandır. Bıldırcın civcivi yumurtadan ortalama gün içerisinde çıkar.

Keklik Civcivi Kaç Günde Çıkar?

Keklik civcivleri birçok kanatlı hayvan türüne kıyasla uzun sürede yumurtadan çıkar. Keklik civcivlerinin çıkım süresi ortalama 24 gündür.

Civciv Çıkma Süresi Nasıl Azaltılır?

Civciv çıkartmak için tavuk vb. hayvanınızı kuluçkaya yatırdıysanız ya da yumurtalarkuluçka makinesi kullandıysanız o kadar gün beklemek istemiyor olabilirsiniz. Öyle ki heyecanınızı da anlayabiliyoruz.

Ancak ne yazık ki dışarıdan müdahale ile civciv çıkma süresi azaltılamaz. Her ne kadar nem, ısı vb. faktörler kuluçka süresinin belirlenmesinde önemli bir faktör olsa da söz konusu bir fizyolojik olay dizisi gerçekleştiği için en fazla birkaç saatlik değişiklik yapabilirsiniz.

Bu yazımızda civciv kaç günde çıkar sorusuna yanıtlar aradık. Eğer civciv çıkımı ile ilgili merak ettiğiniz başka bir konu varsa bunu bize yorum olarak iletebilirsiniz.

İçeriğimizi oylar mısınız?

[Total: 3 Average: ]

İlgili

civcivkaz

funduszeue.info` da satılan bütün kuluçka makinaları Prodi ve Çimuka markası altında Türkiye`nin lider kuluçka makinesi üreticisi Çimuka Kuluçka tarafından üretilmektedir.  

Müşterilerine 30 ile tavuk yumurtası kapasiteleri arasında, farklı kanatlı türlerinin de kuluçkası için kullanılabilen, değişik kullanım özelliklerine sahip kuluçka makinesi modelleri sunmaktadır.

Kuluçka makinesi modellerimiz  size farklı kullanım şekilleri ve aynı makinanın farklı amaçlarla kullanılmasını sağlayan kuluçka aksesuarları ile dünyanın en fonksiyonel kuluçka makinelerini sunar.

Kuluçka yumurta içindeki embriyonun ihtiyaçları doğrultusunda ana iki bölümden oluşur;

Kuluçka Gelişim Dönemi: Yumurta içindeki embrionun gelişip civciv halini aldığı dönem.

Kuluçka Çıkım Dönemi: Civcivin gelişimini tamamlayıp çıkış işlemini gerçekleştirdiği dönem.

İki dönem arasında sıcaklık, nem, havalandırma farklılıklarının yanında en büyük fark çıkım döneminde çevirme işleminin olmayışıdır. Çıkım dönemi kanatlı türüne göre değişmekle beraber kuluçka süresinin son günüdür.

Örnek olarak tavuk yumurtası için kuluçka süresi 21 gündür. Bu sürenin ilk 18 günü gelişim dönemi ve son 3 günü çıkım dönemidir.

Kuluçka makineleri gelişim ve çıkım dönemindeki bu farklı ihtiyaçlar doğrultusunda dizayn edilirler ve değişik kullanım şekilleri sunarlar.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası