okullar ne zaman kapanıyor 2020 / ve okullar ne zaman açılacak? Okullar ne zaman kapanacak?

Okullar Ne Zaman Kapanıyor 2020

okullar ne zaman kapanıyor 2020

Bu yıl okullar ne zaman kapanacak? İşte okulların kapanacağı tarih!

Eğitim ve Öğretim yılının tamamlanmasına yaklaşık üç ay kala öğrenciler ve veliler okulların ne zaman kapanacağını araştırmaya başladı. MEB'in belirlediği takvime göre okulların tam olarak hangi tarihte kapanacağını ve tatil dönemlerini haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.

Yayınlanma: - 18 Mart Güncellenme:

Bu yıl okullar ne zaman kapanacak? İşte okulların kapanacağı tarih!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından devlet okullarında bu yıl ilk defa uygulanan ara tatil sistemininde ikinci ara tatil Nisan tarihlerinde olacak. Özellikle son günlerde yaşanan corona virüsü tedbirleri kapsamında 23 Mart’tan itibaren uzaktan eğitim sistemi uygulanacak. Peki okullar ne zaman kapanacak? Bu yıl okulların kapanış tarihi ne zaman?

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) çalışma takviminde yer alan bilgilere göre, bu yıl okullar 19 Haziran Cuma günü kapanacak.

İLK ARA TATİL NE ZAMAN?

İlk ara tatil Kasım tarihlerine denk gelecek.

1. DÖNEM NE ZAMAN BİTECEK?

1. dönem 17 Ocak tarihinde sona erecek. İkinci dönem 3 Şubat tarihinde başlayacak.

İKİNCİ ARA TATİL NE ZAMAN?

İkinci ara tatil Nisan arasında yaşanacak. 13 Nisan ’de ikinci dönem başlayacak.

YAZ TATİLİ NE ZAMAN?

19 Haziran tarihinde tamamlanarak 11 haftalık yaz tatili başlayacak.

TENEFFÜS SÜRELERİ UZATILDI

Bir ders saati süresinin eskisi gibi 40 dakika olduğu ilköğretim kurumlarının teneffüs sürelerine ilişkin düzenleme yapıldı.

Yönetmelikte yapılan değişiklikle çocuğun sosyal gelişimine katkı sağlayan teneffüs süreleri uzatıldı. Daha önce 10 dakika olan tam gün eğitim yapılan okullardaki teneffüs süreleri en az 15 dakikaya çıkarıldı. İkili eğitim yapılan okullarda ise bu süre en az 10 dakika olacak.

OKUL TATİLİ UZAYACAK MI?

Okul tatili uzayacak mı sorusu için resmi bir açıklama yapılmadı. Okullar 23 Mart'tan itibaren online eğitim sürecine başlayacak.

Türkiye’nin, Milli Eğitim Bakanlığının ücretsiz olarak sunduğu uzaktan öğrenme sitemi ile de model ülke olmaya hazırlandığını belirten Selçuk, “İki haftalık tatilde öğrencilerimizin ilk bir haftayı evlerinde dinlenerek geçirmelerini rica ediyoruz. 23 Mart Pazartesi gününden itibaren sunacağımız alternatifler üzerinden de evdeki uzaktan eğitim süreçleri başlayacaktır” dedi.

UZAKTAN EĞİTİM NEDİR?

Uzaktan Eğitim ; zamandan ve mekandan tamamen bağımsız bir şekilde öğrencinin okula gitme zorunluluğu olmaksızın mevcut var olan bilgisayar teknolojileri veya televizyon vasıtası ile tamamen sanal ortamda canlı, görüntülü, sesli olarak derslerin işlendiği, katılımcının istediği zaman bunları tekrar izleyebileceği ve görüntüleyebileceği, günümüz şartlarında eğitim ve öğretimin hızla bilgisayar ortamında geçtiği akılcı, çağdaş, yenilikçi bir eğitim sistemidir.

Okullarda corona virüsü tatili ne zaman bitecek?İlginizi ÇekebilirOkullarda corona virüsü tatili ne zaman bitecek?EBA öğrenci girişi nasıl yapılır? Adım adım EBA giriş ile uzaktan eğitimİlginizi ÇekebilirEBA öğrenci girişi nasıl yapılır? Adım adım EBA giriş ile uzaktan eğitim

MEB takvimi: Okullar ne zaman kapanıyor? Yaz tatili tarihi

yaz tatili ne zaman? sorusu öğrenci ve veliler tarafından soruluyor. Nisan ayında ikinci ara tatile girecek öğrenciler ardından yaz tatili için geri sayıma geçecek. Okulların kapanacağı tarihe göre, öğrenci ve veliler tatil planlarını yapıyor. Peki Okullar ne zaman kapanıyor ? İşte Yaz tatil tarihi

NİSAN ARA TATİLİ NE ZAMAN?

15 tatilin tamamlanmasıyla birlikte öğrenciler Nisan tarihleri arasında ikinci ara tatile çıkacak. İkinci dönem ise 13 Nisan 'de başlamış olacak.

OKULLAR NE ZAMAN KAPANIYOR?

Yeni eğitim ve öğretim yılı birinci dönemi 17 Ocak Cuma günü sona erecek. 13 Nisan'da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı ise 19 Haziran'da tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek.

MEB - TAKVİMİ

• eğitim öğretim yılı 9 Eylül ’da başladı.

• Kasım ’da ilk ara tatil yapıldı.

(Hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün)

• 25 Kasım’dan 17 Ocak’a kadar birinci dönem devam etti.

• Yarıyıl tatili Ocak tarihleri arasında oldu.

(Hafta sonu tatilleri ile birlikte 16 gün)

• İkinci yarıyıl eğitim-öğretim dönemi 3 Şubat ’de başlayacak.

• Nisan tarihleri arasında ikinci ara tatil verilecek.

(Hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün)

• 13 Nisan’da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı 19 Haziran’da tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir