der çalışırken dinlenecek müzikler / Ders Çalışırken Müzik (Konsantrasyon Arttırıcı Müzik) - Album by Diler Ebeperi | Spotify

Der Çalışırken Dinlenecek Müzikler

der çalışırken dinlenecek müzikler

Bir araştırmaya göre ders çalışırken sözü olmayanmüzik dinlemek ruh haline iyi geldiği ve pozitif duyguları harekete geçirdiği için ders çalışmayı daha iyi bir hale getirebiliyor. Özellik konu çalışmasından sonra soru çözerken müzik dinlemenin stresten kurtulmaya ve rahatlamaya etkili olduğu söyleniyor. Bir araştırma göre ise ders çalışırken her türlü sesten uzak durarak sadece derse odaklanmak gerektiğini söylüyor. İki araştırma sonunda bazı öğrenciler müzik dinleyerek daha iyi ders çalıştığını söylerken, bazı öğrenciler için müzik oldukça dikkat dağıtıcı buluyor.

Ancak müzik araştırmacıları: Eğer ders çalışırken müzik dinliyorsanız, şarkı sözü olmayan müzikler seçmelisiniz ki bu şarkılar beyninizin hafıza alanına girmek için rekabete girmesinler. Bizde ders çalışırken müzik dinlemek isteyenler için en iyi sözsüz şarkılardan oluşan Spotify, MP3 ve YouTube çalma listesi hazırladık.

Ders Çalışırken Dinlenecek Müzikler


René Aubry &#; Séduction


Yann Tiersen &#; La Valse d&#;Amelie


Hans Zimmer &#; Time


Hans Zimmer &#; Chevaliers De Sangreal


Ludovico Einaudi &#; Experience


Alexandre Desplat &#; Statues


Escala &#; Feeling Good


Harry Gregson-Williams &#; Crusaders


Alexandre Desplat &#; Lily&#;s Theme


RJD2 &#; A Beautiful Mine


Farid Harjad &#; Golha


Rodrigo Amarante &#; Tuyo


İlginizi Çekebilir  👇

👉En İyi Ücretsiz 10 Sesli Kitap Uygulaması

👉 Öğrenci Gündemi’ ni İnstagram’dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

Ders Çalışırken Odaklanmanıza Yardımcı Olacak Birbirinden Etkileyici 43 Müzik (Spotify Listesi)

Kim ne derse desin benim gibi biriyseniz ders çalışmak çok da kolay bir eylem değildir. Hepimiz o okulların sıralarından geçtik ve benzer zorluklarla karşılaştık. Ders çalışmayı sınavın son gününe bırakmalar, sınav günü saat önce kalkıp tüm derse hakim olmaya çalışmalar benim de başımdan geçen şeyler dostlarım. 

Aslında bu durum, günümüzde daha da önemli bir hal almaya başladı. İnternet ve teknolojinin gelişmesiyle etrafımızda o kadar çok dikkat dağıtıcı unsur var ki ders çalışmaya başlasak dahi dikkatimiz başka yerlere kayabiliyor. İşte bunun önüne geçmek için başvuracağımız çok etkili bir yol var. Odaklanmanıza yardımcı olacak, o an yaptığınız işten daha çok zevk almanızı sağlayacak şey: Müzik. 

Ders çalışan çocuk

Müziğin ruhun gıdası olduğunu duymuşsunuzdur. Gerçekten de ders çalışırken fazlasıyla sıkılan ve farklı şeyler yapmak isteyen ruhunuza o gıdayı müzikle verdiğinizde çalıştığınız derslerden de daha çok keyif alabiliyorsunuz. Bizler de sizlere bu zorlu ders çalışma temponuzda odaklanmanıza yardımcı olacak, okuduğunuz bir metni ya da çözdüğünüz bir testi çok daha iyi anlamanızı katkı sağlayacak bir oynatma listesi oluşturmaya karar verdik. 

Ders çalışırken nasıl müzikler dinlenmeli?

Yapılan araştırmalara göre ders çalışırken dinlediğiniz müziğin çok önemi var. Dinlediğiniz müzikte sözler yer alıyorsa odağınız istemsizce oraya kayacaktır. Özellikle anladığınız bir dilde dinlediğiniz müzikler sizi ders çalışmaktan alıp müziğin derinliklerine indirecektir. Tahmin edersiniz ki böyle bir şeyi de istemeyiz. O zaman çoğunluğu enstrümantal müziklerden oluşan listemize başlayalım.

Ders çalışırken dinlenebilecek müzikler

Aşağıda yer alan müziklerin Spotify oynatma listesine buraya tıklayarak, YouTube oynatma listesine ise buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Ludovico Einaudi - Experience

Alexandre Desplat - Statues

Escala - Feeling Good

Harry Gregson-Williams - Crusaders

RJD2 - A Beautiful Mine

Farid Harjad - Golha

Rodrigo Amarante - Tuyo

Escala - Adagio For Strings

Dmitri Shostakovich: Jazz Suite, Waltz No. 2

Ennio Morricone - Cockeye's Song

Max Richter - Luminous

Ludovico Einaudi - Nuvole Bianche

VioDance - The Last of the Mohicans

Metallica - Orion

Howard Shore - The Shire

Balmorhea - Remembrance

Hans Zimmer - At Wit's End

Ludovico Einaudi - Una Mattina

Lindsey Stirling - Elements

Loreena Mckennitt - Mummers Dance

Enya - Only Time

Hans Zimmer - Tennessee

Vitamin String Quartet - Back to Black

Hans Zimmer - The Dark Knight OST

The Piano Guys - Let it Go

Vivaldi Variation (Arr. for Piano from Concerto for Strings in G Minor, RV )

The Four Seasons - Summer in G Minor, RV. III. Presto

John Williams - Schindler's List Theme

Vivaldi: The Four Seasons - 06 Concerto No. 2 in G Minor, RV Summer: III. Presto

Haggard - Herr Mannelig

Moby - Porcelain

John Williams - The Imperial March

Dead Can Dance - The Host of Seraphim

Loreena McKennitt - Prologue

Kitaro - Matsuri

Yann Tiersen - Comptine d'Un Autre Été- Die fabelhafte Welt der Amélie Piano

Farid Farjad - Robabeh Jan Taghtam Deh

Alexandre Desplat - Lily's Theme

Hans Zimmer - Chevaliers De Sangreal

Hans Zimmer - Time

Farid Farjad - Ayrılık

Yann Tiersen - La Valse d'Amelie

René Aubry - Séduction

Emoji İle Tepki Ver

22

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası