cevizli hurma tatlısı nasıl yapılır / Lezzetiyle Damak Çatlatan Cevizli Hurma Tatlısı Tarifi - Tarif Defteri

Cevizli Hurma Tatlısı Nasıl Yapılır

cevizli hurma tatlısı nasıl yapılır

Bağdat hurması tatlısı nasıl yapılır? Meşhur bağdat hurması tarifi

Bağdat hurması tatlısı nasıl yapılır? Meşhur bağdat hurması tarifi

Kalabalık sofralar için farklı bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat hurması tam size göre. yılından beri Türk mutfağına ait olan Bağdat Hurması tatlısı damaklarınızı şenlendirecek. Yapımı biraz uğraştırıcı olan ancak yemesi çok lezzeti Bağdat Hurması tatlısının tarifinin ayrıntıları haberimizde.

Osmanlı mutfağından günümüze gelen Bağdat hurması tatlısı özel misafirlere hazırlanan aynı zamanda bayramların vazgeçilmez tarifleri arasında yer alıyor.  yılında açılan bir pastanede farklı lezzet arayışları üzerine geliştirilen ve şeklinden dolayı 'Bağdat Hurma Tatlısı' adını alan tatlı, gün geçtikçe popülerlik kazandı.  Bursa'da 50 yıllık geçmişiyle ‘Hurma Tatlısı’, şehrin kendine özgü lezzetleri arasında yer buldu. Şekli ve rengi itibariyle hurmaya benzediği için bu ismi alan tatlı özellikle ramazan aylarında iftar sofralarını süslüyor. Tatlı un, şeker, yumurta, yoğurt ve özel 10 baharat karışımından oluşuyor. Tatlının sunumu ise şerbet ve Hindistan cevizi ile yapılıyor. Ailecek toplandığınız vakitlerde yiyebileceğiniz Bağdat tatlısının tarifi haberimizin detaylarında

BAĞDAT HURMASI TARİFİ:

MALZEMELER

50 gram irmik
gram sıvı yağ
50 gram margarin
gram un
2 adet yumurta
Yarım paket maya
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
Bir tatlı kaşığı tuz
Gerekli miktarda su

Kızartmak için;

Gerekli miktarda sıvı yağ

Şerbeti için;

Yarım litre su
Bir kilo şeker
Yarım limon

bağdat hurması tarifi

bağdat hurması tarifi

YAPILIŞI

Tatlı tarifine başlamadan önce şerbeti ocağa koyup ılık hale gelmesini sağlayın.

Sonrasında bir kabın içerisinde su, tuz ve şekeri karıştırın. Üzerine mayayı ekleyerek mayayı açın. Unu da yavaş yavaş ilave ederek,  10 dakika kadar bekletin.

Bu sırada küçük bir tavaya margarini ve sıvı yağı koyun. Yağ iyice ısındıktan sonra karıştırarak ocaktan alın. 

Tencerenin içerisine un ve irmiği ilave edip sürekli karıştırarak yağı irmikle unu yedirin. Daha sonra üzerine mayalanmış olan karışımı ilave edin.

İyice karıştırdıktan sonra içerisine yumurtanın sarısını ilave edip bir miktar tuz koyup karıştırma işlemine devam edin. Karışım hazır olduktan sonra 20 dakika bekletin.

Daha sonra hamuru küçük parçalar halinde yuvarlayarak uzun şekil verip parçalara ayırın.

Bir tepsinin içerisine sırayla yan yana dizdiğimiz küçük hamurların hepsini şekillendirdikten sonra üzerini streçle kapattıktan sonra yarım saat dinlenmesini sağlayın.

Sonrasında kızgın yağın içerisinde hamurları kızartın. 

Yağdan aldığımız bağdat hurması hamurlarını önceden hazırlanan şerbetin içerisine koyun. 

Yaklaşık olarak yarım saat kadar şerbetin içerisine beklettikten sonra servis edebilirsiniz.

İsteğe göre üzerine ezilmiş fındık, ceviz veya Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun

En Güzel Pasta Tarifleri

Cevizli Hurma Tatlısı

Hurma tatlısı tarifi ve yapılışı için

MALZEMELER

gr. Hurma

1 Su bardağı toz şeker

1 Tatlı kaşığı tarçın

1 Çay bardağı ceviz

Yarım Çay bardağı dövülmüş ceviz

[baslik2]TARİF[/baslik2]

Cevizli Hurma Tatlısı Tarifi :

  1. Hurmaları bir tencereye dizip üzerine 2 su bardağı su döküp yumuşayana kadar haşlayın. Süzdükten sonra tencerede kalan suya yarım su bardağı şeker ekleyip kaynatın.
  2. Hurmaların boyuna bıçakla bir çizik atarak çekirdeklerini çıkartın. Yarım bardak şekeri tarçın ve dövülmüş ceviz ile karıştırıp, bu karışımı hurmaların içine doldurun. En üste birer parça ceviz yerleştirin.
  3. Hurmaları servis tabağına dizip, kaynattığımız şerbeti hurmalarına üzerine teker teker dökün. Her hurmanın üzerine ayrı ayrı gezdirmemiz gerekiyor ki hurmanın içinde bulunan şekerler erisin. Afiyet olsun&#;
    hurma tatlısı

    hurma tatlısı

İlgili Terimler : hurma tatlısı, hurma tatlısı tarifi, hurma tatlısı yapımı

Ziyaretçi Yorumları

Bu tarif hakkındaki ziyaretçi yorumları

Lezzetiyle Damak Çatlatan Cevizli Hurma Tatlısı Tarifi

Tatlı Tarifleri

Lezzetiyle Damak Çatlatan Cevizli Hurma Tatlısı Tarifi

Recipe by Elifin mutfağıCourse: Cuisine: Difficulty:

Malzemeler

  • Şerbet için;
  • su bardağı şeker

  • su bardağı su

  • 1 dilim limon

  • Hamur için;
  • 1 adet yumurta

  • 1 çay bardağı sıvı yağ

  • 1 çay bardağı süt

  • 1 paket vanilya

  • su bardağı un

  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

  • 1 kase iri doğranmış ceviz

  • Kızartmak için;
  • Bol miktarda sıvı yağ


Tarif Videosu

Tarif için Elifin mutfağı Youtube kanalına teşekkür ederiz.

Ecem Güneş

doğumluyum, üniversite eğitimimi Celal Bayar Üniversitesi’nde tamamladım. Çocukluğumdan bu yana mutfakta zaman geçirmekten zevk duyarım. Zamanla kendime ait tarifler yaratarak yeni lezzetler keşfetmeye başladım. Daha çok kek ve pasta tariflerini severim. Birbirinden sağlıklı ve lezzetli tarifleri resimleri ile birlikte sizlerle paylaşmak istedim.


nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası