axess temassız açma / Mobil Ödeme | Axess

Axess Temassız Açma

axess temassız açma

Akbank Axes, neo gibi pek çok kredi kartının temassız özelliğini dileğinize göre kapatabilirsiniz. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte birçok kolaylık hayatımıza girmektedir. Özellikle bankalar son dönemlerde teknolojiyi yakından takip ederek birçok kolaylığı müşterilerine sağlıyor. Mobil uygulamadan tutunda, online birçok işlemi kolayca yapmak teknolojinin bizlere sağladığı avantajlardan sadece birkaçı olarak gösterilebilir. Özellikle de temassız kredi kartı kullanma özelliği de teknolojinin bizlere sağladığı kolaylıklar arasında gösteriliyor. Fakat tüm bu yenilik ve özellikler beraberinde çeşitli zorlukları ve sıkıntıları da beraberinde getirmektedir. Siz de eğer Akbank kredi kartı kullanıyor ve temassız kullanım özelliğini kullanmıyorsanız, bunu kapatarak çeşitli dolandırıcılık ve sahtekarlıklardan da kendinizi korumuş olursunuz.

Akbank bu ödeme yöntemi sistemini barındıran oldukça önemli bankalar arasında yer alıyor. Bu fırsattan tüm Akbank müşterileri faydalanabilmektedir. Bu sistemi isteyen müşteriler için Akbank kredi kartı temassız özelliği açma ve kapatma işlemleri nasıl yapılır açıklayacağız.

Akbank Temassız Kart Özelliği

Temassız kartların müşterilere sunulan en iyi özelliği, çabuk ve sorunsuz ödeme gerçekleştirmesidir. Bu ödeme sisteminde faydalanan tüm müşteriler para üstünü beklemek veya sıra beklemek gibi bir zaman kaybı yaşamazlar. Akbank’ın bu ödeme yöntemi için verdiği günlük limite göre bu ödeme işlemi kolayca uygulanabilir.

Akbank Temassız Özelliği Açma

Temassız ödeme kartı özelliğine sahip olmak isteyen Akbank müşterileri, Akbank’ın İnternet şubesini kullanarak temassız ödeme kartı randevu taleplerini gerçekleştirebilirler. Akbank İnternet şubesini kullanmayan müşteriler Akbank’ın 2 numarasını çevirerek müşteri temsilcilerinden kartın talebinde bulunabilirler. Son işlem olarak Akbank’ın en yakın şubesine giderek müşteri temsilcisinden temassız ödeme yapan kartın talebinde bulunabilirsiniz.

Akbank Temassız Kapatma

Temassız kart açma işlemi gibi kapatma işlemi de aynı yol üzerinden yapılmaktadır.

  • Akbank’ın 2 müşteri hizmetleri numarasını arayarak kapatma işlemi görüşülebilir.
  • En yakın herhangi bir Akbank şubesine gidebilir.
  • İnternet şubesinden istenen işlemi yapabilirsiniz.

Bu işlemleri istediğiniz zaman kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

akbank temassız kapatma

Temassız Kartta Problem Oluşur mu?

Tüketiciler temassız kartın şifresiz ödeme yaptığından dolayı normal olarak biraz endişe ediyorlar. Bu endişenin sebebi kart sahibinin haberi olmaksızın yapılabilecek paran çekme durumudur. Normal şartlarda kartınızdan bir başkasının para çekebilmesi söz konusu olmamaktadır. Kart kaybolup herhangi bir kötü niyetli kişinin eline geçerse ancak bu durum büyün ihtimalle gerçekleşebilir. Fakat kartın güvenliği sağlandığı takdirde, bu durum gerçekleşmeyecektir.

iPhone’daki Cüzdan’da Apple Pay’i ayarlama

Apple Pay’i kullanmak fiziksel bir kart kullanmaktan daha kolay ve de daha güvenli olabilir. Kartlarınız Cüzdan uygulamasında  saklanırken mağazalarda, uygulamalarda, Apple Pay’i destekleyen web sitelerinde ve toplu taşıma için güvenli ödeme yapmak amacıyla Apple Pay’i kullanabilirsiniz. Mesajlar’da arkadaşlarınızdan ve ailenizden para alıp onlara para göndermek ve katılımcı işletmelerde alışveriş yapmak için Apple Cash’i kullanın.

Apple Pay’i ayarlamak için banka, kredi ve ön ödemeli kartlarınızı Cüzdan’a ekleyin.

Bazı ödeme kartları ile diğer kartları gösteren Cüzdan ekranı.

Kredi veya banka kartı ekleme

Apple Card eklemek için iPhone’da Apple Card’ı ayarlama ve yönetme (yalnızca ABD) konusuna bakın. Diğer banka ve kredi kartları için şunları yapın:

  1. Cüzdan’da Kart Ekle düğmesi simgesine dokunun. Apple kimliğiniz ile giriş yapmanız istenebilir.

  2. Aşağıdakilerden birini yapın:

    • Yeni bir kart ekleme: Banka veya Kredi Kartı’na dokunun, Sürdür’e dokunun, sonra kartınızı çerçevenin içinde görünecek şekilde konumlandırın veya kart ayrıntılarını elle girin.

    • Önceki kartlarınızı ekleme: Önceki Kartlar’a dokunun, sonra daha önce kullandığınız kartlardan herhangi birini seçin. Bu kartlar arasında Apple kimliğinizle ilişkili kart, diğer aygıtlarınızda Apple Pay ile kullandığınız kartlar, Safari’de Otomatik Doldur’a eklediğiniz kartlar veya Cüzdan’dan sildiğiniz kartlar olabilir. Sürdür’e dokunun, Face ID veya Touch ID ile kimlik doğrulayın, sonra ekrandaki yönergeleri izleyin.

    • Desteklenen bir uygulamadan kart ekleme: Bankanızın veya kartınızı veren kuruluşun uygulamasına dokunun (iPhone’unuzdaki Uygulamalardan’ın altında).

Kartı veren kuruluş, kartınızın Apple Pay ile kullanıma uygun olup olmadığını belirler ve doğrulama işlemini tamamlamak için ek bilgiler vermenizi isteyebilir.

Saptanmış kartı ayarlama ve kartlarınızı yeniden düzenleme

  • Ödemeler için saptanmış kartı ayarlama: Cüzdan’a eklediğiniz ilk kart saptanmış kart olur. Farklı bir kart seçmek için kartı basılı tutun, sonra onu diğer kartların önüne sürükleyin.

  • Kartın yerini değiştirme: Taşımak istediğiniz kartı basılı tutun, sonra onu yeni bir konuma sürükleyin.

Not: Apple Pay ve özelliklerinin kullanılabilirliği ülkeye ve bölgeye göre değişiklik gösterir. Apple Pay’i destekleyen ülkeler ve bölgeler adlı Apple Destek makalesine bakın.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir