mahmut yeşil kimdir / Mahmut Yıldırım Kimdir? - Mahmut Yıldırım Hayatı ve Biyografisi

Mahmut Yeşil Kimdir

mahmut yeşil kimdir

kaynağı değiştir]

yılında Kıbrıs Barış Harekatına katılmıştır ve sonrasında MİT’in bünyesinde çalışmaya başlamıştır. Dört yıl sonra farklı bir göreve soyunup, farklı bir isimle anılmaya başladı. Operasyonlarda PKK'lı gibi giyinen Mahmut Yıldırım, güvenlik görevlilerince ayırt edilebilmek için ‘yeşil fular’ takıyordu. Abdullah Öcalan'ı öldürmek için gönderildikten 3 ay sonra öldürülmemesi için emir verilmiştir ve Yıldırım'ın buna isyanı üzerine vatan haini ilan edilmiştir.[kaynak belirtilmeli] Daha sonra ülkeyi terk ederek 'da Şam'da bulunduktan sonra tekrar kendisinden haber alınamamıştır.

Susurluk kazasından sonra ortaya dökülen ilişkiler, pek çok cinayetin tetikçisi olduğunu ortaya koydu ancak bulunamadı. Dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz, aldığı bilgileri aktarırken Yeşil'in öldürüldüğünü söyledi.

Ancak kısa bir süre sonra Yeşil, İHD Başkanı Akın Birdal'ı vuranların arkasındaki isim olarak ortaya çıktı. Daha sonraki bilgiler Yıldırım'ın hâlâ hayatta olduğunu ortaya koydu. Susurluk Raporu'nda da Yıldırım'a 12 sayfalık özel bir yer ayrıldı.[kaynak belirtilmeli]

Ahmet Demir, Mehmet Kırmızı sahte kimliklerini kullanan, Güneydoğu'da "Sakallı" adıyla bilinen Solhanlı Mahmut Yıldırım'ın geçmişi bir ölçüde deşifre edilebildi.[kaynak belirtilmeli] Bir dönem MİT'te, bir dönem JİTEM'de görev aldığı anlaşıldı.[kaynak belirtilmeli]

JİTEM subayı Ahmet Cem Ersever'in öldürülmesinden, Güneydoğu'daki pek çok fail-i meçhul cinayete kadar sayısız olayda tetikçilik yaptığı belirlendi. Hatta Abdullah Öcalan'ın Suriye'de öldürülmesi için görevlendirilen ekipte de yer aldı.[6]

Afyon Cezaevi'nde Sabancı Suikastı sanıklarından DHKP-C'li Mustafa Duyar'ı Türkiye'nin ŞamBüyükelçiliği'nden alıp getiren ekipte onun da adı sayıldı. Ancak istihbarat birimlerinin kamuoyuyla pek de paylaşmadığı kanıya göre, aslında Yeşil tek bir kişinin değil, birden fazla görevlinin kullandığı ortak kod adı.[kaynak belirtilmeli]

Dönemin ünlü işadamlarından ve devlete yakınlığınıyla bilenen Emin Değer'den Bin Dolar para isteyen Yeşil'in çocukluk arkadaşı Zakir Selvi, Yeşil'in adını kullanarak Emin Değer'den ikinci sahışlar üzerinden haraç kesmiştir. Emin Değer'in abisi Aziz Değer yeşilin abisini arayarak ofisine çağırır ve Aziz Değere '' Gelenler Yeşilin adamı değil Yeşil hemşehrilerinden haraç istemez demiştir''

Ankara'da bir pavyonda eğlenirken olay çıkarttığı için gözaltına alınan, götürüldüğü Emniyet Müdürlüğü binasında Orhan Taşanlar ve ekibi tarafından kaburgaları kırılana kadar dövülen Yeşil'i polisin elinden alan ve MİT'te tedavi ettiren kişinin Mehmet Eymür olduğu öne sürüldü.[kaynak belirtilmeli]

Üzerinde taşıdığı telefonla aradığı yerler arasında resmî kurumların yanı sıra Abdullah Çatlı, Sami Hoştan, Sedat Peker gibi isimler de bulunuyor. Mesut Yılmaz'a Budapeşte'te yumruk atanlar da Yıldırım'ın telefonundan arananlar arasında yer alıyor.[kaynak belirtilmeli]

Yeşil adının korkuyla anılması Susurluk çetesi tarafından tahsilat amacıyla kullanıldı. Susurluk çetesinin tehditle para topladığı kişileri arayan hep Yeşil idi. Ömer Lütfü Topal'ın öldürülmeden önce para yatırdığı Ziraat Bankası Ankara Heykel Şubesi'ndeki hesabın sahibinin de Ahmet Demir kimliğini kullanan Yeşil olduğu ortaya çıktı.[kaynak belirtilmeli]

Musa Anter, Cem Ersever, Tarık Ümit ve Behçet Cantürk olmak üzere birçok faili meçhul cinayette "zanlı" olarak isminden söz edilmektedir.[kaynak belirtilmeli]

Murat ve Nevzat isminde 2 oğlu, Nuray isminde 1 kızı vardır.[7][8][9]

Yaşadığına dair iddialar[değiştir

Mahmut Yıldırım kimdir Yeşil kaç yaşında, yaşıyor mu, ne iş yapar, son hali, Yeşil kimdir?

Mahmut Yıldırım kimdir Yeşil kaç yaşında, yaşıyor mu, ne iş yapar, son hali, Yeşil kimdir?Türkiye'nin 'Yeşil' kod adıyla tanıdığı kimine göre MİT, kimine göre JİTEM kimine göre ise Emniyet'in özel elemanı olan Mahmut Yıldırım aslen nerelidir, kaç yaşındadır, neden 'Yeşil' kod adıyla anılıyor? Peki ya Yeşil yaşıyor mu? Mahmut Yıldırım kimdir Yeşil kaç yaşında, yaşıyor mu, ne iş yapar, son hali, Yeşil kimdir?İşte bu Mahut Yıldırım ile ilgili detaylı bilgiler:

Mahmut Yıldırım veya Yeşil aslen Bingöllü'dür.

Yıldırım, Bingöl, Solhan ilçesi Dicnik Köyü’nde yılında doğdu.

Ahmet Demir ve Mehmet Kırmızı sahte kimliklerini kullanan, Güneydoğu’da “Sakallı” adıyla bilinen Mahmut Yıldırım’ın önce Emniyet'e daha sonra ise MİT ve JİTEM'e çalıştığı iddia ediliyor.

İddiaya göre JİTEM tarafından düzenlenen birçok operasyonda Mahmut Yıldırım kullanıldı. 

Mahmut Yıldırım kimdir Yeşil kaç yaşında, yaşıyor mu, ne iş yapar, son hali, Yeşil kimdir?

 

Bu operasyonlardan birçoğu bölücü terör örgütü PKK ve onun üst düzey isimlerine yönelik operasyonlardır.

YEŞİL VEYA MAHMUT YILDIRIM YAŞIYOR MU?

2 Nisan Pazartesi günü Habertürk televizyonunda yayınlanan Türkiye'nin Nabzı programında konuşan iki önemli isim Mahmut Yıldırım hakkında önemli bilgiler verdi. 

Programa katılan bu isimler Genelkurmay İstihbarat Dairesi Eski Başkanı İsmail Hakkı Pekin ile eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'ydı. Her iki ismin de Mahmut Yıldırım konusunda bilgi sahibi olduğu tahmin ediliyor. 

Konuşmacılardan İsmail Hakkı Pekin, Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'ın yaşadığını, amansız bir hastalıkla mücadele ettiği yolunda "duyum" aldığını söyledi.

Mahmut Yıldırım kimdir Yeşil kaç yaşında, yaşıyor mu, ne iş yapar, son hali, Yeşil kimdir?

 

Bir dönem tutuklanarak uzun süre cezaevinde de kalan Hanefi Avcı ise Yeşil'in yılında Lübnan'a gönderildiğini, dönüşünden sonra bir daha haber alınamadığını, kendisiyle de irtibatın  kesildiğini söyledi. Avcı Habertürk'teki konuşmasında, "Muhtemelen Yeşil'in üstüne yıkılan suçlamaların duyulmaması için susturuldu. Yeşil Kod adlı Mahmut Yıldırım yaşasaydı kendisini mutlaka belli edecek kadar geveze biri olarak tanınıyor." ifadelerini kullandı.

Yeşil'in yaşayıp yaşamadığı konusunda aslında en çok da bilgi sahibi olması gereken bir başka isim daha var. O da MİT Kontrterör Eski Daire Başkanı Mehmet Eymür'dür. Mehmet Eymür bu konuda, "Mahmut Yıldırım öldürülmüştür yoksa kesinlikle çıkar konuşurdu" demişti.

YEŞİL NE İLE SUÇLANIYOR?

Türkiye Yeşil ismini, devlet-mafya-siyaset ilişkisinin afişe olduğu meşhur "Susurluk Kazası"ndan sonra duymaya başladı. O günden sonra bir daha da gündemden düşmedi. Peki Yeşil hakkındaki suçlama neydi? 

Mahmut Yıldırım, iddiaya göre MİT ve JİTEM tarafından birçok kontrterör operasyonunda kullanıldı. 

Mahmut Yıldırım kimdir Yeşil kaç yaşında, yaşıyor mu, ne iş yapar, son hali, Yeşil kimdir?

 

Bu operasyonlar sırasında bazı yasadışı işlere de bulaştığı iddia edilen Mahmut Yıldırım'ın iddiaya göre JİTEM'in kurucusu olduğu ileri sürülen Cem Ersever'in ölümünde de yer aldı.

Mahmut Yıldırım'a yöneltilen suçlamalarda Musa Anter cinayeti de yer alıyor.

Kürt işadamı Behçet Cantürk ve Tarık Ümit'in ölümünde de Mahmut Yıldırım'ın dahlinin olduğu ileri sürülen iddialar arasında.

Öte yandan İnsan Hakları Derneği (İHD) Başkanı Akın Birdal düzenlenen suikastin arkasında da Yeşil'in olduğu ileri sürülüyor.

MAHMUT YILDIRIM'A NEDEN "YEŞİL" DENİLİYOR?

Mahmut Yıldırım'ın birçok kod isim kullandığı ancak bunlar arasında en meşhur olanı Yeşil'dir. 

Yeşil, Mahmut Yıldırım'ın kontrterör operasyonları sırasında terör örgütünün içine sızdığı dönemlerde "yeşil bere" kullanarak kendini bu yöntemle belli etmesinden kaynaklandığı düşünülüyor. 

Bazı kaynaklarda Mahmut Yıldırım'ın gözlerinin yeşil olmasından dolayı bu kod adı aldığı ileri sürülür; ancak Mahmut Yıldırım'ın resimlerinden de anlaşıldığı üzere gözleri yeşil değil kahverengidir.


 

YeşilMahmut YıldırımYeşil NerelidirYeşil yaşıyor mu

kaynağı değiştir]

Sabah gazetesinin internet sitesinde yer alan bir habere göre, ismi verilmeyen ve Yeşil'in oğlu Murat Yıldırım ile arkadaş olduğunu iddia eden biri, Murat Yıldırım ile birini almaya gittiklerini, adamı arabaya aldıktan sonra da kendisinin arabaya aldıkları kişinin Yeşil olduğunu fark ettiğini söyledi.[10]Korkut Eken, Yeşil'in yaşadığını iddia edip, Yeşil'e "Çıkıp doğruları söyle!" diyerek seslenmiştir.[11][12]OdaTV'de yer alan bir habere göre ise Yeşil, Suriye'nin İdlib eski Vakıflar Müdürü Rıdvan Hammudi ile beraber görüldüğü iddia edilmiştir.[13]AK PartiGaziantep milletvekili Şamil Tayyar, emekli bir albayın kendisine Yeşil'in yaşadığını, Sakarya'da yemek yediğini söylediğini iddia etmiştir.[14]Beyaz TV'de yayınlanan Dinamit programının sunucusu Latif Şimşek, bir canlı yayında Yeşil'in yaşadığını ve akrabası aracılığıyla kendisine mesaj gönderdiğini iddia etmiş ve şunları söylemiştir: "Mahmut Yıldırım Türkiye'nin en güvenilir moderatörü olarak gördüğü için mesajı bana göndermek istemiş. Bir estetik operasyon geçirdiğini, yaşadığını bildirmek istemiş."[15][16]Dağın Ardındaki Gerçekler kitabının yazarı ve yılları arasında JİTEM bünyesinde Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde görev yapmış Bedran Akdağ'a göre ise Yeşil yaşıyor ve Diyarbakır'da görüldü. Oradan da Çukurova bölgesine götürüldü ve orada tutuldu. Konuyla ilgili yapılmış haberler sene öncesine ait olduğu için hala Çukurova'da olup olmadığı hakkında bilgi yok.[17][18][19] Mahmut Yıldırım'ın izi uzun süredir bulunamadı. Yaşayıp yaşamadığı konusunda da net bir bilgi yok.

Popüler kültürdeki yeri ve imajı[değiştir

Mahmut Yıldırım

Mahmut Yıldırım

DoğumMahmut Yıldırım
3 Mayıs () (70&#;yaşında)
Dincik, Solhan, Bingöl, Türkiye
Kaybolma Kasım
Şam, Suriye
Durumu Halen kayıp
Diğer ad(lar)ı Yeşil
Kırmızı
Sakallı
Ahmet Demir
Vatandaşlık&#;Türkiye
Meslekİstihbaratçı
Etkin&#;yıllar ?
Dinİslam
Çocuk(lar) 3

Mahmut Yıldırım ya da bilinen ismiyle Yeşil veya Ahmet Demir[not 1] (d. 3 Mayıs [1]Yenidal, Solhan, Bingöl), Zaza asıllı istihbaratçı ve kontrgerilla.[2] Mahmut Yıldırım ya da kod adıyla Yeşil her ne kadar öldüğü haberi verilsede bazı komplo teorisyenlerince öldüğü kabul edilmeyen biridir. Nitekim halk arasında dolaşan iddialara göre; Yeşil, öldüğü haberinin gelmesinden bir kaç saat sonra Abdullah Çatlı'nın eşi Meral Aydoğan'ın evine gizlice girmiş ve Aydoğan içeri girdiğinde bir koltukta oturur vaziyette onu beklediğini görmüş ve aralarında geçen kısa diyalogtan sonra tekrar sırra kadem basmıştır.[3][4][5]

Hayatı[değiştir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.