ezme kabak tatlısı / Bal Kabaklı Tarifler: 25 Bal Kabaklı Tarif

Ezme Kabak Tatlısı

ezme kabak tatlısı

Bal Kabaklı Tarifler: 25 Bal Kabaklı Tarif

Sonbaharın habercisi olan balkabağı aynı zamanda yeni yılın ve Cadılar Bayramının sembolü haline gelen bal kabağı, kış aylarının en sevilen meyvelerindendir. Kökeni MÖ 3400 yıllarına dayanan bu besinin ana vatanı Amerika'dır. Zamanla Avrupa ülkelerine yayılan bal kabağı, Türkiye'de en çok Sakarya'da yetişir. Çorba, salata ve tatlı tariflerinde yer verilen bu meyve, yüksek miktarda lif içerdiği için diyet listelerinde sık sık yer verilir. Hücreleri yenileyerek sıkılaşmasını sağlar. Ayrıca bazı kanser türlerine karşı, vücudun savunma mekanizmasını güçlendirir.

A ve C vitamini bakımından zengin olduğu için, göz sağlığına olumlu etkileri vardır. Bağışıklık sistemini güçlendiren bal kabağının, kış aylarında haftada bir kez tüketilmesi önerilir. Şeker değeri düşük olduğu için, diyabet hastaları da ölçülü bir şekilde tüketebilir. İçeriğinde kalsiyum, bakır, fosfor, demir, magnezyum gibi mineraller barındırır. Metabolizmayı hızlandırmasının yanı sıra, kilo vermeye yardımcı olan besinler arasındadır. Peki, bal kabağı ile yapılan yemekler nelerdir? Kışın en lezzetlilerinden olan bal kabağı ile sadece klasik tatlısının yanı sıra farklı tarifler de denemek istiyorsanız haydi mutfağa. Biz denedik çok beğendik şimdi sıra sizde.

Yeni yıl sofralarında sunabileceğiniz tarifler arıyorsanız, yılbaşı yemeklerine mutlaka göz atın!

  1. Kabak Tatlısı


Yılbaşı sofralarının geleneksel tarifi haline gelen kabak tatlısı, haşlama usulüyle hazırlanır. İsteğe göre sade, kaymaklı ve dondurmalı olarak sunulabilir. Yemeye doyamayacağınız kabak tatlısı ile kendinizi ve sevdiklerinizi şımartabilirsiniz.

  1. Bal Kabağı Çorbası

Merhabalar Sevgili Dostlar,

Uzun zamandır yazmak istediğim konulardan biri tatlılarda kullanacağınız balkabağı püresiydi. Sonbaharda hayatımıza giren ve yaz başına kadar sofralarımızda sıklıkla yer bulan balkabağının bir çok kullanım alanı var. Fakat çoğunlukla klasik balkabağı tatlısını yapsak da balkabağı püresini de sıklıkla tatlılarda kullanıyoruz.

Misal Balkabaklı Kup, Balkabaklı Muffin, Balkabaklı Turta, Balkabaklı İrmik Tatlısı, Balkabaklı Mozaik Pasta ve bloğumda olup aklıma gelmeyen neler neler :)

Balkabağı püresi nerelerde kullanılır? Sorusunun cevabı yakışan her yerde olabilir :) Cheesecake, kahve, kekler, muffinler, tartlar, turtalar, farklı türde pastalar diye uzayıp giden bir liste var :)

Balkabağı püresini hazırlamanın bir çok yolu var, bence en iyilerinden biri artan kabak tatlısından yapmak ama her zaman mümkün olmuyor. Bu nedenle aynı bekletmeden kabak tatlısı tarifimde olduğu gibi hazırlayabilirsiniz. Ya da fırın poşetine koyup fırınlayarak da yumuşayıncaya kadar pişirebilirsiniz.

Benim tencerede su ilavesi yaparak hazırlamayı tercih etmemdeki en büyük etken suyunu kenara ayırıp isteğime göre püre haline getirdiğim kabakların kıvamını ayarlayabilmem. Kabakların bıraktığı suyu dökmeyin lazım olur :)

Şimdi de en önemli konulardan biri olan balkabağı püresini nasıl lezzetlendiririz kısmına gelelim :) Balkabağı baharatları olarak da bilinen Tarçın, Muskat, Yenibahar, Karanfil ve Zencefili damak tadınıza uygun miktarda pürenize ekleyerek rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bunların hepsi çok güçlü baharatlar olduğu için çok ama çok az miktarda kullanmanızı tavsiye ederim.

Baharatlardan tarçın ve karanfili toz olarak kullanmayacaksanız haşlarken çubuk tarçını ve karanfil dişlerini tencereye ekleyebilirsiniz.

Miktarı istediğiniz gibi arttırıp azaltabilirsiniz.

Hazırladığınız püreyi buzdolabında hava almayan bir kap içinde 1 hafta kadar saklayabilirsiniz.

Tarifimi denediğinizde benimle instagram’dan paylaşmayı unutmayın :) Sizin uyguladığınız tariflerimi hikayemde sizin fotoğraflarınızda paylaşmayı çok isterim :) Instagram hesabım: @mutfaksirlari

Sevgiler….

Balkabağı Püresi (Tatlılar için) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr ayıklanmış ve dilimlenmiş kabak
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı su
  • isteğe göre balkabağı baharatları (hemen üstte yazdım)

Balkabağı Püresi (Tatlılar için) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kabakları tencereye dizin ve üstüne şekeri ile birlikte suyu ilave edin.
  2. Tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte yaklaşık 50 -55 dakika kabaklar tamamen yumuşayınca kadar pişirin.
  3. Pişen kabakları tencereden alın. İçine istediğiniz baharatları ilave ederek blenderdan geçirin.
  4. Hazırladığınız püre oda sıcaklığına gelinceye kadar bekleyin ve tatlılarınızda kullanın.

Kabak Ezmesi

Kabak Ezmesi Tarifi için,

2 malzemeyle 20 dakikada yapabileceğiniz kolay, lezzetli, nefis sevilecek bir tatlı yaptım. Sonuç harika oldu. İnşallah sizlerde beğenirsiniz 

Kabağımızın kabuklarını, çekirdeklerini temizleyelim yıkayalım ve rendenin ince tarafı ile rendeleyin.  

Sonra bal kabaklarının sularını avucunuzla sıkın ve tavaya koyun. Üzerine toz şekeri serpin.  

Tavayı ocağa alın ve şekerler eriyip kabaklar suyunu iyice çekene kadar kısık ateşte 

15 dk. pişirin.  

Pişen kabak ılınınca içine iri dövülmüş ceviz koyun.  

Sonra üzerlerinede cevizle süsleyin.  

Şimdiden yapanlara kolay gelsin.  

Kabak Ezmesi hazır.

Afiyet olsun.


RESİMLİ ANLATIM :

Kabak Ezmesiin it
Kabak Ezmesiin it
Kabak Ezmesiin it
Kabak Ezmesiin it
Kabak Ezmesiin it
Kabak Ezmesiin it
Kabak Ezmesiin it

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası