keratin nedir / Keratin - Vikipedi

Keratin Nedir

keratin nedir

keratin

Elele A'dan Z'ye cilt bakım ve kozmetik sözlüğünün bu maddesinde Keratin nedir? Ne anlama gelir? sorusuna yanıt veriyoruz: 

Keratin nedir? Ne işe yarıyor? Saç, cilt ve tırnakları oluşturan koruyucu bir protein türü. Keratin, saç gövdesi etrafında koruyucu bir kalkan oluşturuyor ve saçların sağlıklı kalmasına yardımcı oluyor. Aşırı şekillendirme, yüksek ısı ya da kimyasal maddeler nedeniyle tükenebiliyor. Bu nedenle saçı içeriğinde keratin olan ürünlerle desteklemek gerekiyor.

Peki, keratin nasıl kullanılır? İşte Elele arşivinden keratin hakkında tüm merak edilen soruların yanıtları:

KERATİN NEDİR?

Öncelikle "keratin nedir" sorusunu yanıtlayarak başlayalım bu saç iksirini anlatmaya... Keratin, hücrelerde bulunan, lifli yapıda bir protein grubudur. Yapısal olarak sağlam ve suda çözünmeyen keratin; tırnak, boynuz, saç ve kıl gibi üst deri üzerinde bulunan yapıları oluşturur. Saç bakımının olmazsa olmaz bakım ürünüdür; deri, yün, ipek gibi kumaşlarda da bulunarak neredeyse tüm hayatımızın içinde yerini sağlamlaştırır.

KERATİN BAKIMIN FAYDALARI

Saçlar mevsim değişikliğine, uyguladığımız ısıl işlemlere, boya ve renk açma işlemlerine, kullandığımız şekillendirici spreyler, kremler  gibi birçok yıpratıcı etkene maruz kalır ve  dolayısıyla güçsüzleşir ve yıpranır. Üstelik beslenme biçimimizin düzensizliği veya sağlıksız beslenme de saçın güçsüzleşmesine ve saçtaki keratinin kaybolmasına neden olur. İşte bu etkenler sebebiyle saçınız güçsüzleşmiş, yıpranmış ve solmuş ise bu noktada imdadınıza keratin bakımı yetişiyor. Keratin bakım saç tellerini bir koruma kalkanı gibi sararak dış etkenlere karşı koruma sağlıyor. Güçlenen saç teli, dış etkenlerden daha az etkileniyor.

HANGİ SAÇLAR KERATİNE İHTİYAÇ DUYAR?

Saç telleriniz incelmiş ise veya gittikçe inceldiğini fark ediyorsanız, saçlarınız daha mat ve rengini kaybetmişse, çok miktarda saçınız dökülüyorsa ve hatta öbek öbek kopmalar oluyorsa ve sert, taraması zor, şekillendirmesi çok daha zorsa saçınızın bu bakıma ihtiyacı var demektir.

KERATİN MASKESİ NASIL YAPILIR?

Yıpranmış saçlarınızı onarıp, eski güçlü ve canlı haline getirecek bu bakımı yapmak sanıldığı kadar zor bir işlem değil. Son zamanlarda kuaförlerinizden veya çevrenizden sık sık duyduğunuz keratin bakımını, kuaförlerde, saç bakım merkezlerinde yaptırabilir veya evinizde kozmetik ürünleriyle ya da aktardan alacağınız keratin ürünleriyle kendiniz de yapabilirsiniz. Birçok markanın keratin maskesi, bakım kremi, bakım setleri mevcut, dikkat edilmesi gereken nokta ise silikon içerikle şişirilmemiş ürünleri tercih etmeniz. 

EVDE KERATİN BAKIMI NASIL YAPILIR?

Keratin bakımı için; keratin maskesi, sütü, keratin yağı gibi çeşitli ürünler satın alabilirsiniz. Bu ürünleri kullanmadan önce saçınızda saç şekillendirici gibi ürünlerin kalıntılarının olmaması gerekir. Saç derinizin nefes alması için bambu bir tarakla saçınızı tarayabilir ya da dermoroller gibi bir yardımcıyla gözeneklerinizi hareketlendirebilirsiniz. Evde yapacağınız keratin bakım sonrası sülfatsız, paraben ve silikon içermeyen şampuanlar kullanmaya başlamalısınız. Saçınızı bir taraftan yeniden canlandırırken bir taraftan da sülfat içeren şampuanlarla yeniden kurutmak istemezsiniz. Keratin bakım sonrası saçınızı yıpratacak röfle, perma gibi işlemlerden kaçınmanızı tavsiye ederiz. Saçın kökten uca beslenip eski canlılığına kavuşması için zaman vermeniz gerekir. Keratin ihtiyacımızı besinlerle de karşılayabiliriz. Keratini hangi besinlerden ediniriz birlikte göz atalım.

KERATİN BAKIMINDAN SONRA NELER YAPILMALI?

Keratin bakımının en önemli kısımlarından biri de bakımı yaptırdıktan sonra yapılacaklar ve yapılmaması gerekenler. Bakımınızın etkisini uzun süre devam ettirmesini sağlamak için bazı kurallara uyulması gerekiyor. Öncelikle bakım yapıldıktan sonra saçlarınızı 48 ile 72 saat boyunca yıkamamalısınız. Terlemeye sebep olacak faaliyetlerden uzak durmalı ve saçınız ıslanırsa veya nemlenirse fön makinesi veya düzleştirici ile hemen kurutmalısınız. Önemli olan nokta saçınızın kendi kendine kurumasını beklememek, bu bakımı yaptırdıktan sonra her saç yıkamanızın sonunda saçlarınızı fön makinesiye kurutmalısınız. Saçlarınızı sıkı sıkı bağlamamalı, sert tokalarla veya saç bantlarıyla sıkıştırmamalısınız. Saçlarınızı kulağınızın arkasında tutmamalı ve yapıldığı 2 gün süresince mümkün olduğu kadar düz tutmalısınız. Saçın yüzeyini aşındırmaması ve dış yüzeyine zarar vermemesi sebebiyle özellikle sülfatsız ve köpüksüz şampuanlar kullanmalı, saçı bol kimyasal içerikli şampuanlarla köpürtmek yerine doğal sülfatsız, krem şampuanlarla masaj yapmalı ve yine bu kimyasalları bulunduran saç şekillendirici ürünlerden uzak durmalısınız. Bakım yaptırdıktan sonra, keratin içerikli şampuan ve kremlerden de uzak durmak gerekiyor çünkü keratinin fazlası da saçın ağırlaşmasına neden oluyor.

KERATİN HANGİ BESİNLERDE BULUNUR?

Keratin proteini için et, süt ve yumurta temel besin maddeleridir. Sebzeler de keratin ihtiyacımızı karşılamamızı sağlar. Kabak, karnabahar, ıspanak, patates gibi besinler keratin proteini içerir. Tam tahıllı ürünler, lifli gıdalar da keratin açısından oldukça faydalıdır.

a'dan z'ye a'dan z'ye cilt bakım ve kozmetik sözlüğü

Keratin nedir? Faydaları nelerdir?

Haberin Devamı

Keratin bütün insanların derisinde, tırnaklarında, dişlerinde ve saçlarında bulunan bir maddedir. Dayanıklılığı arttırır. Saçlarımıza çeşitli işlemler uyguladıkça mesela sürekli boya yaptırmak, saç rengini açtırmak veya sürekli fön, maşa, düzleştirici gibi işlemler uygulamak saçta doğal olarak bulunan keratin miktarını azaltıyor. Saçın canlı ve düzgün görünmesini sağlayan keratin maddesi azaldıkça saçlarımız birbirine çok daha kolay dolaşmaya başlıyor, mat ve kuru gözükmeye başlıyor. Uzmanlar bunun içinde çözüm buldu ve keratin bakımı geliştirdi. 

Özellikle saç güzelliğiyle ve saç bakımıyla ekstradan ilgilenen bireylerin saçlarında oluşacak ciddi sorunları için acil ve kökten çözüm kaynağı olan keratin uygulaması, saç uzmanlarının yaptıkları başarılı işlemlerle ve sonrasında bakımın devam edebilmesi için keratin şampuanlarının kullanılmasıyla halledilebilecek çok basit bit işlemdir. Bu kadar basit olmasına rağmen oldukça etkili ve güzel sonuçlar vermesi de kadınlar için vazgeçilmez bir saç bakım uygulaması olarak görülmesine yol açmaktadır.

Haberin Devamı

Keratinin faydaları nelerdir?

Saçlara keratinli bakım yapılmasının temel amacı, zaten saç yapısının da temelini oluşturan öğenin keratin olmasından ötürü yıpranmış, incelmiş, bakımsız görünen, sağlığını tamamen yitirmiş saçlara bu temel bazı uygulayarak yıpranmış kısımları keratin dolgusuyla doldurmak üzerine bir uygulama yapılmaktadır. Keratin uygulanan saçlar yapılan bakımdan sonra hem daha ışıltılı, hem daha gür hem de daha hacimli ve hoş bir yapıya bürünebilmektedirler.

Keratinin uygulanma süresi ve sıklığı tamamen uygulanacak olan saçların bakıma ne kadar ihtiyaç duyduğuyla ilgilidir. Kuru ve kırık saçların üzerine uygulanması gereken keratin süreçleri farklı olabilecekken, daha az yıpranmış ve erken müdahale edilmiş saçların üzerine uygulanması gereken keratin süreçleri doğal olarak birbirinden farklı olacaktır. Keratin uygulamasının ilk ortaya çıktığı dönemlerde bu uygulamanın yapılmasının ana amacı, saçlarına bakım yaptırmaya gelen kadınların aslen saçlarını kestirmekten kaçınması ve kestirmesi gereken yerleri bakım yaptırarak kurtarmaya çalışması esasına dayanmaktadır.

Haberin Devamı

Zamanla yapılan bu uygulamanın her ne kadar saçlara iyi geldiği düşünülse de aslında saçların hava almasını engelleyerek daha da kötü şartlara sahip olmasını sağladığı fark edilince Keratin uygulamasının mümkün olduğunca kesim görmüş olması gereken uzunlukta olan saçlar için kullanılması uygun görülmüştür.

11 Ağustos 2020

Keratin Nedir?

“Keratin nedir?” sorusuna cevap verilirken bu maddeyi iyice incelemek ve nerelerde bulunduğunu saptamak gerekir. Keratin saçlarda, tırnaklarda ve dişlerde ve hatta cildimizde de bulunan bir proteindir. Keratin eksikliği saç dökülmesi, tırnak kırılması ya da cildimizin en ufak bir darbede yaralanmasına neden olabilir. Keratin ve diğer besin maddelerinden zengin bir diyetle doğal olarak vücudumuzun keratin oranını yükseltebiliriz.

Sağlığı yerinde olmayan, dökülen, kırılan, uçları kırık kırık saçların birçok nedeni vardır: Hormon düzensizlikleri, iyi beslenememe, sigara, stres ve mineral eksiklikleri en çok görülen olgulardır. Bunların yanı sıra sık sık fön çekmek, özellikle açık renklere boyayıp, saçın doğal yapısında bulunan keratin ve renk veren film tabakalarını aşındırmak, saçları sağlıksız hale getirir.

Deride ve saçlarda meydana gelen olağan dışı belirtiler, yapılan kan tahlillerinde belli olur ve vitamin ile keratin eksiklikleri sonucu ortaya çıkar. Saç telleri ve deri vücudun genel durumunu yansıttığından, problem çabuk teşhis edilebilir. Keratin eksikliğin den dolayı genelde en sık görülen durum saç dökülmesidir. Bu da “keratin nedir?” sorusunun en iyi cevabıdır.

Saç dökülmesi kadın ve erkekler için ortak bir problemdir. Ayrıca çatlamış ve kırılgan tırnaklar da vücutta keratin eksikliğinden kaynaklanmaktadır. Peki bu eksiklik giderilebilir mi ve keratin içeren besinler var mıdır? İşte bu konuları da “keratin nedir?” başlığı altında inceleyeceğiz.

Keratin, en çok lahana, brokoli, soğan, pırasa ve sarımsak gibi sebzelerde bulunur. Vücudunuzun keratin oranını yükseltmek için bu gıdaları yemeniz gerekir. Keza, karaciğer, balık, yoğurt ve süt, keratin içeren diğer besin kaynaklarıdır.

Keratin üretimini artıran gıdaların meyve ve sebzeler olmasına şaşılmamalıdır. İçeriği itibariyle A vitamini oranı yüksek olan meyve ve sebzeler, keratin yapımında vücuda çok yardımcı olurlar. Meyve ve sebzelerin besin içeriğinin iyi bir göstergesi renginde bulunur. Turuncu renkli olanlar, mango, havuç, patates gibi besinler keratin üretimine yararlı olurlar. Keratin ayrıca ıspanak, yeşilbiber ve kabakta da bulunur. Demirden zengin proteinler, organizmadaki keratin üretimini artırır ve cilt, saç ve tırnak sağlığını iyileştirir. Karaciğer, balık ve yağsız etler vücudumuzun keratin oluşturmasında en büyük yardımcılarımızdır.

Demir, kandaki alyuvarların saç foliküllerine oksijen nakletmesine yardımcı olur. Hayvansal proteinin, vücuda kolaylıkla emilmesini kandaki demir oranının yüksekliği sağlar. Demir açısından zengin hayvansal protein, hindi, ördek, tavuk, karides, yumurta, yağsız sığır eti ve kuzu içerir. Demir açısından zengin protein içeren bitki gıdaları arasında fasulye, ıspanak, bezelye, soya fasulyesi, mercimek bulunur. C vitamini açısından zengin gıdalar ise, brokoli, Brüksel lahanası, lahana, biber, greyfurt, portakal, ananas, çilek ve limondur.

İstiridye, yengeç, hindi, dana eti, tavuk, fıstık ezmesi, buğday tohumu ve nohut gibi çinko içeren yiyecekleri tüketin. Çinko, saç ve doku büyümesini ve onarımını kolaylaştırır ve saç folliküllerini güçlendirir.

Doğru besleyiciler içerin şampuan seçilmelidir. E vitamini, provitamin B5 (yani pantenol), içeren saç ürünleri kullanın. Hidrolize keratin içeren Seranem 4 mevsim saç bakım şampuanını, herhangi bir kepek ya da yağlanma sorununuz yok ise, düzenli kullanmanız, size keratin nedir sorusuna en iyi verecek cevaptır.

Keratin Bakım Nedir, Keratin Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Saç çeşitli nedenlerden ötürü yıpranmaya, kırılmaya ve cansızlaşmaya oldukça meyillidir. Yanlış ürün kullanımı, çok fazla ısıya maruz kalma, şekillendirici ürünlerin saçtan temizlenmemesi, bakımlarının ihmal edilmesi ve hatta beslenme düzeni bile saçınızın durumunu belirleyen faktörler arasında. Saçın canlı, sağlıklı ve parlak görünmesi için evde yaptığınız bakımların yanında profesyonel bir bakım yöntemi olan keratin bakımı hiç denediniz mi?

Saçı anında besleyerek canlandıran keratin bakım hakkında tüm detayları sizin için araştırdık.

Keratin Bakım Nedir, Keratin Saç Bakımı Nasıl Yapılır? -1 - Saç Bakım GüzellikKeratin Bakım Nedir, Keratin Saç Bakımı Nasıl Yapılır? -2 - Saç Bakım Güzellik

Keratin bakımı nedir?

Aslında vücut doğal olarak saç ve tırnaklar için keratin üretir. Saçlarınızın parlak, tırnaklarınızın canlı olmasının nedeni bu keratine bağlıdır. Çeşitli sebeplerden ötürü yıpranmış, canlılığını kaybetmiş ve matlaşmış saçlara profesyoneller tarafından keratin yüklemesi yapılır. Saçın daha canlı ve sağlıklı görünmesini sağlayan bu işleme keratin bakım denir.

Keratin bakımı ne işe yarar?

Keratin bakım sayesinde saç daha canlı ve daha parlak bir görünümde olur. Birkaç ay boyunca kabarma, elektriklenme gibi sorunlar ortadan kalkar.

Keratin bakımı faydaları

Tabii keratin bakım sadece saçı parlatmakla kalmaz aynı zamanda saç için birçok fayda da içerir. Bu faydaların ne olduğuna geçersek;

Pürüzsüz ve parlak saçlar: Saç tellerine tek tek bakım yapan keratin saçın elektriklenmesini ve kabarmasını önleyerek daha parlak bir hale gelmesini sağlar. Ayrıca kırılmış saç uçlarının kırık görünümünü de engeller.

Uzun süreli sonuç: Saç bakımınıza özen gösterdiğiniz takdirde 3-4 aya kadar dayanır. Bu süre boyunca saçınız daha canlı, daha kolay şekil alan bir formda olur.

Sağlıklı saç büyümesi: Zaten saçın ihtiyaç duyduğu bir madde olan keratin sayesinde canlanan saç daha sağlıklı şekilde uzar. Saç tellerinin güçlenmesi kırılmaları engelleyerek saçın bakımlı olmasını sağlar.

Keratin Bakım Nedir, Keratin Saç Bakımı Nasıl Yapılır? -3 - Saç Bakım GüzellikKeratin Bakım Nedir, Keratin Saç Bakımı Nasıl Yapılır? -4 - Saç Bakım Güzellik

Keratin bakımı nasıl yapılır?

Genellikle profesyonel olarak yapılması önerilen keratin bakım son zamanlarda çoğu kadının evde kendi kendine de yaptığı uygulamalar arasında.

  • Keratin bakım saçınıza özel bir şampuan ile saçınızın yıkmasıyla başlar.
  • Bu şampuan saçın derinlemesine temizlenmesini sağlar.
  • Ardından saça keratin uygulanır. Her bir saç teline işlemesi için saç birkaç eşit parçaya bölünür. Keratin saça fırça ile sürülür ve saç uçlarına kadar taranarak yayılır.
  • Uygulama ardından keratin saçta 20-30 dakika kadar bekletilir.
  • Sabitleme için saç fön makinesi ile kurutulur ve saça fön çekilir.

*Bu noktada eğer evde kendiniz yapıyorsanız, mutlaka bir hijyenik maske kullanmalısınız. Keratin sıcak ile temas ettiğinde ortaya çıkan duman ve koku boğazınızı yakabilir. Ayrıca saç diplerinize fön çekerken çok dikkatli olmalısınız. Kuruması bir süre isteyen keratini kurutmak için saç derinizi sıcak fön ile yakabilirsiniz. Bu da zaman içinde kepek benzeri ölü derilerin ortaya çıkmasına neden olur

Keratin bakımı sonrası dikkat etmeniz gerekenler

  • Saçınızı birkaç gün yıkamaktan kaçınmalısınız.
  • Klorlu ya da tuzlu su, keratinin etkisini azaltacağı için bir süre havuz, deniz gibi aktivitelere ara verebilirsiniz.
  • Keratin bakımının hemen ardından 3 gün boyunca saç derinizin terlemesini engellemeniz gerekir.
  • Kullandığınız bakım ürünlerinin doğal içerikli olmasına da özen göstermelisiniz.

Saç bakım rutininize devam etmek ve saç maskeleri kullanmak için 1-2 hafta bekleyebilirsiniz.

Keratin Bakım Nedir, Keratin Saç Bakımı Nasıl Yapılır? -5 - Saç Bakım GüzellikKeratin Bakım Nedir, Keratin Saç Bakımı Nasıl Yapılır? -6 - Saç Bakım Güzellik

Keratin bakımı saçı düzleştirir mi?

Keratin bakım saçı tam olarak düzleştirmez. Genellikle brezilya fönü ile karıştırılan keratin bakım saçın daha kolay şekil almasını ve elektriklenmesini önleyerek doğal saç yapınızı değiştirmez. Brezilya fönü ise yine keratin maddesiyle yapılan fakat farklı bir teknik ile uygulanan bir işlemdir ve saçın 6 aya kadar düz şekilde kalmasını sağlar.

Keratin bakım kaç gün yıkanmaz?

Keratin bakımın ardından, saçınıza yüklenen keratinin tüm saç telleriniz tarafından kabul edilmesi için bir süre yıkanmaması önerilir. Genellikle bu süre 2-3 gün olarak bilinir.

Eğer saçınız bu süre içinde ıslanırsa, kurutup üzerinden düzleştirici ile geçmeniz de önerilir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası