reaktif lenf nodu ekşi / ekşi duyuru - reaktif lenf nodları varmış

Reaktif Lenf Nodu Ekşi

reaktif lenf nodu ekşi

lenf nodu

  • bağ dokusu ile çevrelenmiş yuvarlak şekilli lenf dokusudur. lenf bezi olarak da bilinir..

  • lenf sıvısının toplandığı düğümlerdir, tümör dokusunun yayılmasındaki adedine göre kanser olan hastanın hangi evrede olduğu belirlenir.

  • enfeksiyon durumlarında şişen lenf bezlerinin hayattan soğuttuğu yaşanılarak öğrenilir. bazı vakalardaki şişlikler acile götürecek kadar acılı olabilmektedir.

  • kendisine sövmek isteyip latince küfür bulamadığım için saydıramadığım ilginç bir vücut parçası.

  • dün gece itibarıyla boynumda iki adedini saptadığım bok

  • yutkunmayı bir işkenceye çeviren pislik yapılardan biridir. anasını satayım durmadan şişiyor ve ağrıyor. bu ne lan?!

    hayır doktora da gidemiyorum pazar bugün çünkü.

  • beynin yazı yazma merkezine zarar veren bişey sanırım

  • (bkz: #69170009)

    aft çıktıktan sonra fark ettim bunu. ne olduğunu bilmiyordum tabii. ben yutkunmakta zorlanıyorum diye tükürük bezleri ile ilgili bir rahatsızlık sandım. doktora gidince durum anlaşıldı. elle kontrol ediyorum, ne büyüyor ne küçülüyor. arada sızlıyor, o kadar. aft geçti ama hâlâ geçmedi bu meret. hafiften bi' tırstırmıyor değil.

  • çene altındaki şişince ağzı açmayı bile işkenceye dönüştüren şeyler.

  • 2020 editi: 2 sene olacak ensemdeki hala duruyor. büyüme yok, acı yok. (zamanında doktorun asistanı olan arkadaşım) eğer boyunda dönmeyi zorlamıyorsa, bıçak altına yatmaya gerek yok demişti. bu vakayla çok karşılaşmışlar. tabi iyi huylu olması da önemliymiş. bana yazmadan önce lütfen doktor kontrolünüze önem veriniz. ben doktor değilim ama moral verebilirim, saygılar.

    üst edit: güncel bilgi vermek isteyen,
    konuya hakim veya aynı sorunu yaşayan yazarların mesajlarını bekliyorum.

    tanım: sağ kulağımın, enseye yakın saçlı deri kısmında beliren lanet.

    geçtiğimiz haziran ayında doktora gittim.ultrason görüntülerine bakıp; “benign özellikli, bir şey olmaz” deyip antibiyotik verdi. hatta içimin rahat olması için, araştırma hastahanesine de git istersen falan da dedi. ilacı içtim, geçmedi ve hala şişlik duruyor. hatta yaklaşık 1 sene oldu. bunun nedenini bilen birinin bilgi vermesini umuyorum yoksa kafayı yiyeceğim. doktora gitmek istemiyorum çünkü korkuyorum.

    edit: olcayto87 ve eletday nickli yazarlara, bilgi verdikleri için teşekkür ediyorum.

    edit 2: kulpolleksiyoncusu size mesaj atılmıyor ve umarım bunu görürsünüz.
    içiniz rahat olsun,geçen zaman içinde herhangi bir büyüme söz konusu değilse, sıkıntı yok diyenler oldu.mesaj durumunuz düzelirse size daha detaylı bilgi vereceğim.


  • 9,2 x 4,3 mm, 9,7 x 3,7 mm, 8,8 x 5,6 mm detaylar fotoğrafta. bunlar normal mi?




     

    patoloji için parça aldılar mı? bir kan tahlillerin nerede?

    skyonlife

    parça almamışlar, kan tahlili de istememiş doktor, o yüzden buraya sordum çünkü bu sonucu veren kişi doktor kan tahlili isteyecek, ona göre önemli olup olmadığını söyleyecek demiş (hasta annem) ama doktora götürdüğünde tamam sorun yok gidebilirsin demiş doktor. başka bir doktora mı gitsin öyleyse?

    mezzosprite

    ikinci bir konsültasyon her zaman iyidir.en azından kan tahlili yapılmış olması lazım,enfeksiyona da uyuyor çünkü ultrason sonucu...tahlilsiz %100 teşhis konulamaz.

    skyonlife

    teşekkürler..

    mezzosprite

    benim ultrasonda da reaktif lenf nodu cıkmıstı, doktor önemsiz demişti. ama bilen biri daha iyi yanıtlar tabi

    galandar kostumu

    1

    Lenfomanın 4 önemli belirtisi

    Herhangi bir enfeksiyon olmaksızın boyun, koltuk altı ve kasıkta oluşan şişlikler küçülmüyor, aksine her geçen gün büyüyorsa dikkat. Ele gelen ve 1 santimin üzerine çıkan bu şişlikler lenf bezleri tümörünün habercisi olabilir.

    Lenf bezleri vücudun en önemli savunma mekanizmalarından biri. Vücudumuzda bulunan binlerce lenf bezi, enfeksiyon ve hastalıklara karşı direnmemizi sağlayan bağışıklık sisteminin en önemli parçası. Yaşanan enfeksiyonlar sırasında lenf bezleri büyüyor. Hastalık sona erdiğinde ise yeniden eski boyutlarına dönüyor. Bu durum son derece normal olan bir mekanizmanın göstergesi.

    Lenfoma ise lenf bezlerinin kötü huylu tümörleri. Ancak birçok kişi yaşadığı bir kulak burun boğaz enfeksiyonu sırasında boynunda oluşan bir şişliğin lenfoma olduğundan şüphelenerek doktora gidiyor. Bu durumdan “Hastadan çok, hasta olmayanlar büyük bir korkuyla bize geliyor” diye bahseden Hemotoloji Uzmanı Prof. Dr. Siret Ratip, lenfomanın en önemli belirtilerini şu şekilde anlatıyor: 

    LENFOMANIN EN ÖNEMLİ BELİRTİLERİ

    1- Lenf bezlerindeki geçmeyen ve büyümeye devam eden şişlik: Özellikle boyun, koltuk altı ve kasık bölgesinde herhangi bir enfeksiyon durumu olmaksızın oluşan ve büyümeye devam eden, genelde ağrısız seyreden şişlik.

    2- İstem dışı ve hızla kilo verme: 6 ay gibi bir sürede rejim vs gibi bir süreç olmadan kişinin normal kilosunun yaklaşık yüzde 10’unu kaybetmesi.

    3- Gece terlemeleri: Özellikle sıcak havalarda geceleri terlemek olağan bir durum. Ancak lenfomanın belirtileri arasında yer alan gece terlemesinde kişi pijamalarını ve hatta yatak çarşaflarını bile değiştirme ihtiyacı duyuyor.

    4- Yüksek ateş: Sebebi belli olmayan ve herhangi bir enfeksiyona bağlı gelişmeyen ateş.

    RADYASYON VE KİMYASAL MADDELER NEDEN OLABİLİYOR

    Kanın ulaştığı her yerde oluşabilen lenf tümörlerinin büyük bir çoğunluğunda altta yatan bir neden saptanmıyor. Hemotolog Prof. Dr. Siret Ratip’in verdiği bilgilere göre, lenfoma hastalarının küçük bir bölümünde altta yatan nedenler arasında daha önce maruz kalınan radyoterapi, kimyasal madde örneğin benzen içerikli maddeler, viral enfeksiyonlar gibi nedenler olabiliyor. Büyük bir bölümünde lenf bezinin içindeki aktiviteden sorumlu olan genlerde tesadüfen bir kırılma olduğu saptanıyor. Oradaki hücreler bağımsızlığını ilan ediyor, çoğalıyor, diğer lenf bezlerine yayılıyor.

    Lenfomanın 4 önemli belirtisi - 1

    HASTALIĞIN ÇOK ÇEŞİDİ VAR

    Lenfomalar, Hodgkin ve Non-Hodgkin Lenfoma olarak iki türde olmalarına karşın özellikle Non-Hodgkin Lenfomalar’ın onlarca çeşidi bulunuyor. Non-Hodgkin Lenfomalar ayrıca yayılma olarak çeşitlerine göre üç ayrı şekilde hareket edebiliyor. Bunlardan bir çeşidinde, hastalık çok hızlı büyüyor ve hızlı bir şekilde ilerliyor. Hasta acilen hastaneye yatmak zorunda kalabiliyor. Diğer bir çeşidi aylar haftalar içinde orta hızla ilerliyor. Bir başka türü ise daha yavaş ilerliyor ve hatta hayat boyu tedaviye bile gerek duyulmuyor. Başlıca üç grubun içinde de onlarca çeşit lenfoma tespit ediliyor. Bu nedenle incelemelerin çok ayrıntılı bir şekilde yapılması gerekiyor.

    KEMOTERAPİ VE KÖK HÜCRE NAKLİ İLE TEDAVİ MÜMKÜN

    Lenfomanın tedavisinde kemoterapi ve kök hücre nakli gibi yöntemler kullanılıyor. Tedavi yöntemleri çeşitlerine göre farklılık göstermekle birlikte lenfoma tedavisi mümkün olan bir hastalık. Ancak her hastalıkta olduğu gibi erken teşhis lenfoma tedavisinde de büyük önem taşıyor. Hodgkin lenfomaların 1. ve 2. evresinde 5 yıllık sağlıklı yaşam süresi yüzde 80, 3. ve 4. evrede ise yüzde 60 civarında. Non-hodgkin lenfomalarda ise kurtuluş oranları hastalığın çeşidine göre değişiyor ve yüzde 60’a yakını tamamen kurtulabiliyor. Tedaviye yanıtsız hastaların ise yüzde 30’a yakını yüksek doz kemoterapi ve hastanın kendisinden toplanan kök hücre nakliyle kurtulabiliyor. Ayrıca son 10 yılda geliştirilen birçok yeni ilaç sayesinde tedavinin başarısında gelecek vadeden sonuçlar bekleniyor.

    SAĞLIK HABERLERİ

    mynet.com

    nest...

    oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır