halk eğitimden diploma almak / Ortaokul Diploması Nasıl Alınır? Güncel

Halk Eğitimden Diploma Almak

halk eğitimden diploma almak

Açıktan İlkokul ve Ortaokul Diploması Nasıl Alınır?

Açık öğretimden diploması Halk Eğitimi Merkezi ve Mesleki Eğitim Merkezleri aracılığı ile olmaktadır. Açıktan ilkokul ve ortaokul diploması almak için seçilen dersleri başarıyla vermek ve mezuniyet için gerekli olan krediyi toplamak gerekmektedir.

Açıktan İlkokul ve Ortaokul Diploması Nasıl Alınır?

Sınavlarından başarılı olup diploma almaya hak kazanan öğrencilerin diplomaları Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sisteminde kayıtlı adres ilindeki Koordinatör Halk Eğitim Merkezi (ASO) Müdürlüklerine teslim edilmektedir. .

Açık öğretim sistemi, uzaktan eğitim aracılığıyla eğitime devam edemeyen kişilerin eğitimine devam etmesine olanak tanır. Açık öğretim siteminde devam zorunluluğu aranmaz ve dersler bilgisayar teknolojisinin olduğu her yerden takip edilebilir. Açıktan ilkokul ve ortaokul diploması alabilmek için şu adımları takip etmek gerekir:

• İlk kayıt için istenilen evraklar hazırlanır.

• İkamet edilen bölgede bulunan Halk Eğitim Merkezi’ne evraklar ile başvuru yapılır.

• Kaydın ardından kayıt ücreti banka yoluyla ödenir.

• Ders seçimi gerçekleştirilir.

• Sınavlara girilir ve başarılı olunur.

• Tamamlanan kredilerle birlikte mezuniyet diploması almaya hak kazanılır.

• Mezuniyetin ardından yaklaşık 1, ay sonra diploma ilk kayıt olunan Halk Eğitim Merkezi’nden alınır.

Açıktan İlkokul ve Ortaokul Okumak İçin Kayıt Nasıl Olunur?

Açıktan ilkokul ve ortaokul kaydı için bazı başvuru şartları aranmaktadır. Başvuru şartlarını yerine getiren kişiler, kendisine uygun olan kademeden istenilen evrakları toplamakla yükümlüdür. Toplanan evraklarla birlikte bağlı bulunduğu Halk Eğitim Merkezi’ne gider ve kayıt için ilgililerin yönlendirmelerini takip eder. Yönlendirmeler sonucu ilk kayıt tamamlanır ve verilen banka hesabına cüzi miktarda eğitim bedeli ödenir. Ödemenin ardından yapılan ders seçimiyle kayıt tamamlanmış olur. Bu adımlar sadece ilk kayıt için gerekli olup, diğer kayıtlarda sadece harç ödemek yeterlidir.

Açıktan İlkokul ve Ortaokul Başvuru Şartları Nelerdir?

Açıktan ilkokul ve ortaokul diploması alabilmek için ilk şart başvuru şartlarına uygun olmaktır. Çünkü sadece başvuru şartlarına uygun olan kişiler, okul kaydını başlatabilecek olan kişilerdir. Açık öğretim ilkokul ve ortaokul başvuru şartları şu şekildedir:

• Zorunlu eğitim yaşını aşmış olanlar,

• İlköğretim 4.sınıfı tamamlayanlar,

• İlköğretim 5.sınıftan mezun olduğunu belgeleyebilenler,

• İlköğretimin ya da ortaöğretim kademelerinin 5, 6, 7 veya 8’nci sınıflarından ayrılmış olanlar,

• Yetişkinlerde 2’nci kademeden eğitim belgesine sahip olanlar,

• Yetiştirici ve tamamlayıcı temel eğitim-B kurs bitirime sertifası olanlar,

• Yurt dışında öğrenim görenlerden Türkiye için denklik sağlayanlar.

Her kademedeki kişi için zorunlu eğitim yaşını aşmış olmak temel şarttır. Bu konudaki tek istisna yurt dışında kamu göreviyle bulunan ailelerin çocukları içindir. Yurt dışında 1 yıldan fazla süreyle kamu görevi sebebiyle bulunan kişilerin çocuklarının eğitim devamlılığı için zorunlu eğitim yaşını aşma şartı aranmaz.

Açıktan İlkokul ve Ortaokul Kayıt İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Açık öğretim sisteminden istenilen belgeler sadece ilk kayıt aşaması için gereklidir. Talep edilen belgeler öğrencinin dosyasını oluşturmak için kullanılır. Her kademede istenilen belgeler değişiklik gösterebilmektedir. Genel olarak açık öğretim için gerekli belgeler şu şekildedir:

• Adayın öğrenim durumunu beyan eden belge (ilköğretim diploması, ilköğretim kayıt belgesi veya ikinci kademe okur yazarlık belgesi gibi belgeler),

• Vakıfbank, Ziraat veya Halk Bankası’ndan birinde adayın T.C. kimlik numarasıyla yatırılmış olan eğitim bedelinin dekontu,

• Son 6 ay içinde ve ön cepheden çekilmiş olan bir adet vesikalık fotoğraf.

Açıktan İlkokul ve Ortaokul Sınav Tarihleri Ne Zamandır?

Açıktan ilkokul ve ortaokul diploması alabilmek için kayıtlı olunan ders sınavlarını takip etmek ve sınavlardan başarıyla geçmek gerekmektedir.

Açık Öğretim Ortaokulu-Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi - III. Dönem Sınavı Temmuz ayında e-Sınav olarak yapılacak.

Açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi- I. Dönem Sınavı Aralık 'de e Sınav olarak gerçekleşecek.

AÖL Diploma İşlemleri Nasıl Olacak?

AÖL DİPLOMA İŞLEMLERİ

Diploma İşlemleri
Diploma Harcı

Açık Öğretim Lisesinden mezun olup diploma almaya hak kazanan öğrencilerimizden diploma harcı alınmayacaktır.

Değişik Nedenlerle Diplomasını Almamış / Alamamış Öğrenciler;

Açık Öğretim Lisesinden değişik dönemlerde mezun olmuş ancak belge/bilgi eksikliği nedeniyle diplomaları basılamayan veya süresi içinde irtibat bürolarından alınmadığı için diplomaları Müdürlüğümüze geri gönderilen öğrencilerimizden dilekçe ile başvuranlar;
(funduszeue.info) resmi web sitesinden sisteme giriş yaptıktan sonra, "MEZUNİYET İŞLEMLERİ" menüsü altındaki, "Diploma Bilgileri"" seçeneğinden bilgilerini görebilirler.

Diploma Bilgileri bölümünde diplomanın nerede olduğu ve gönderildiği tarih alanı boş olan öğrencilere Müdürlüğümüzce açıklamalı bilgi verilecektir.

Nasıl Mezun Olabilirim?

Mezuniyet şartlarını öğrenmek için buraya tıklayınız.

Diplomamı Ne Zaman, Nereden Alabilirim?

Açık Öğretim Lisesinden mezun olarak diploma almaya hak kazanan öğrencilerimizin diplomaları, sınav sonuçları açıklandıktan 2 ay ( bu süreç dönem sonrası iş ve işlemlerin yoğunluğuna göre ay olabilir) sonra öğrencilerin belirttiği adres illerinde bulunan Merkez Halk Eğitim Merkezi (ASO) Müdürlüğüne gönderilmektedir.

Daha önceki dönemlerde mezun olup diplomasını alamayan öğrencilerimizin Açık Öğretim Lisesine bir dilekçe ile başvurarak diplomalarını Açık Öğretim Lisesi İrtibat Bürolarından herhangi birine gönderilmesini istemeleri gerekmektedir. Ayrıca Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü Emniyet Mah. Milas Sokak No (Konya Yolu Üzeri - Gazi Hastanesi Karşısı) Teknikokullar/Ankara adresine şahsen veya noterden vekil tayin edilen kişinin başvurması ile de diploma teslim edilebilir.

Diplomamı Kaybettim, Ne Yapmalıyım?

Öğrencilerimiz, Açık Öğretim Lisesinden almış oldukları diplomayı kaybetmişlerse, diploma yerine geçen Diploma Kayıp Belgesi almak için bir dilekçe yazarak Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne posta yoluyla veya şahsen başvurabilirler. Dilekçenin ekinde herhangi bir gazeteye verilen zayi ilanı yoksa, dilekçede “gazete ilanı vermediğimden dolayı doğabilecek hukuki sorumluluk bana ait olmak üzere,” ifadesi yer almalı, TC Kimlik No ve Öğrenci No beyan edilmelidir.Söz konusu bu belge öğrencinin dışında bir başkası tarafından alınacaksa, ilgili kişi noterden vekil tayin edilmelidir. Faksla yapılan başvurular dikkate alınmamaktadır.
Dilekçe örnekleri aşağıdadır.

Bilgisayarına kaydet (DOC) Diploma Kayıp dilekçe örneğini için tıklayınız.
Bilgisayarına kaydet (PDF) Diploma Kayıp dilekçe örneğini için tıklayınız.

Mezun Oldum Ancak Diplomamı Almadım, Ne Yapmalıyım?

Mezun olan öğrencilerimiz diplomalarını Açık Öğretim Lisesine bildirdikleri adres ilindeki Merkez Halk Eğitim Merkezi (ASO) Müdürlüğünden alabilmektedirler. Diploma, söz konusu Halk Eğitim Merkezinde bulunmuyor ise;
Diploma basılmamış funduszeue.infoılmama nedeni öğrencinin dosyasında bulunması gereken belge ve bilgilerde eksiklik olmasıdır. İlgili sorunun ne olduğu hakkında, ALO ' yi aramak suretiyle bilgi alınabilir. Eksik bilgi ve belgelerin Halk Eğitim Merkezi aracılığıyla Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne gönderilmesi halinde diploma basılacak ve ilgili Halk Eğitim Merkezine gönderilecektir.

Diploma Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü arşivinde olabilir. yılından önce mezun olan ancak diplomalarını Halk Eğitim Merkezlerinden almamış öğrencilerimizin diplomaları Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü arşivinde bulunmaktadır. Dilekçe örnekleri içerisinde yer alan “Diploma İade İsteği” dilekçesinin doldurulup Halk Eğitim Merkezi Kanalıyla Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne gönderilmesi halinde diploma, istenilen Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne gönderilecektir.

  • Facebook
  • Google

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası