burun ucu şişliği nasıl geçer / Burun Estetiği Sonrası Burun Şekli Ne Zaman Oturur? | seafoodplus.infoşat AKTAŞ

Burun Ucu Şişliği Nasıl Geçer

burun ucu şişliği nasıl geçer

Burun Ameliyatı Sonrası Şişlikler Ne Zaman Geçer?

Burun Ameliyatı Sonrası Şişlikler Ne Zaman Geçer?

Burun ameliyatı (Rinoplasti) sonrası şişliklergenellikle ameliyatın hemen ardından en yüksek seviyededir. Ancak bu şişlikler ve morluklar genellikle ilk birkaç hafta içinde büyük ölçüde azalır. Şişliğin tamamen geçmesi genellikle biraz daha uzun sürer.

Ameliyatın türüne ve kişinin genel sağlığına bağlı olarak, genel bir zaman çizelgesi aşağıdaki gibidir:

  • İlk 72 saat: Şişlik ve morluklar en yoğun seviyededir.
  • hafta: Çoğu şişlik ve morluk kaybolur. Burun ameliyatı sonrası atel veya tamponlar genellikle bu süre zarfında çıkarılır.
  • hafta: Şişlik daha da azalır, ancak burun ucu hala bir miktar şiş olabilir.
  • ay: Burun ucu şişliği belirgin şekilde azalır.
  • 1 yıl: Tüm şişlik genellikle tamamen geçer.

Bununla birlikte, burun ameliyatı sonrası şişliklerin tamamen geçmesi genellikle bir yıl veya daha fazla sürebilir. Çünkü burun, vücuttaki diğer bölgelere kıyasla daha fazla kan akışı ve daha az yağ dokusu nedeniyle yavaşça iyileşir.

Bu süre zarfında doktorunuzun tavsiyelerine uymak önemlidir. Ayrıca, iyileşme sürecinin her kişide biraz farklı olabileceğini unutmayın. Yani belirli bir durumla ilgili en doğru bilgiyi doktorunuzdan alabilirsiniz.

Kemerli Burun Estetiği

Kemerli Burun Estetiği

Hastanın yüz ifadesini sertleştiren bir görünümü varsa, burun yapısı kişiyi olduğundan daha büyük gösteriyorsa, eğrilik ve kemer nedeniyle yüz olduğun..

Devamı >
Kalın Derili Burun Estetiği

Kalın Derili Burun Estetiği

Kalın Derili Burun Estetiği Nasıl Yapılır? Kalın derili burun derisi yapısına sahip olan kişilerde yapılan burun estetikleri, normal ve ince burun de..

Devamı >
Burun Kaldırma Estetiği Nedir?

Burun Kaldırma Estetiği Nedir?

Burun kaldırma estetiği burun ucunun çeşitli etkenlere bağlı olarak farklılık göstermesinden kaynaklanan bir estetik türüdür. Bu bölgede hastaların ra..

Devamı >

Burun estetiği sonrası burun ucu şişliği

Estetik operasyonlar dikkate alındığında, burun estetiği ameliyatı sonucun hemen alınamadığı bir özellik gösterir. Yapılan değişimler ameliyattan sonra hemen görülemez. Bu operasyonun iyileşme süresi diğerlerine göre daha uzundur. Hastalar ameliyattan sonra burundan nefes almakta zorlanır, burun ve yüzde şişlikler ortaya çıkar. Ameliyatta cilt altına sızan kan yüzünden morluklarda oluşur. Yeni burun şeklinin bulunduğu yerle uyum sağlaması ve oturması için plastik kalıp ve bantlar kullanılır. Yeni burun bunlar çıkarıldığı zaman bile net olarak belli olmaz.

İyileşme sürecinde giderek burundaki sorunlar azalma gösterse de, şişliklerin tam olarak inmemesi nedeniyle yen burun şekli tam olarak görülemez. Bu süreçte hastalar burunlarını buna göre değerlendirirse, hatalı sonuçlar ortaya çıkar. Yeni burun şekli hakkında fikir sahibi olabilmek için, en az 6 haftalık bir iyileşme sürecinin aşılması gerekir. Burun ancak bu sürede kendine gelir. Ancak burun ucu şişliğinin tam olarak inmesi, iyileşmenin olması için bir yıl kadar beklenmelidir. Bu sürede burun ucu şişkinliği normal düzeye gelmiş olur.

Burun estetiği burun ucu şişliğine neden olur mu?

Burun estetiğindeki burun ucu şişliği kaçınılmaz bir sonuçtur. Ancak bunun derecesi ameliyatta kullanılan tekniğe göre değişir. Açık burun estetiğinde meydana gelen burun ucu şişliği daha fazla olur. Üstelik şişlikler daha sert olur. Kapalı burun estetiğinde ise, burun ucu şişliği daha az olur. İyileşme sürecinde bu şişlikler düzeleceğinden, hastaların sabırlı bir süreçten geçmesi gerekmektedir.

Burun estetiğinde açık tekniğin kullanılması ve burun ucu şişliği

Bu teknikle yapılan operasyonlarda kemik ve kıkırdak dokuların gözlenmesi ve tanı konulması daha kolaydır. Operasyon sırasında estetik cerrahın her iki elini kullanması mümkün olur ve olabilecek kanamaları kontrol etmek kolaylaşır. Kemik ve kıkırdaklarda yapılan değişiklikler daha kolay ve kontrollü şekilde gerçekleşir. Kıkırdak doku daha kolay şekillendirilir. Kıkırdak doku grefti ihtiyacı azalır. Kıkırdak grefti kullanıldığında ise, kullanım yeri ve dikiş yapılması daha kolaydır.

Açık teknikle gerçekleştirilen burun estetiği ameliyatının süresi daha uzundur. Burun ucunda daha fazla ödem meydana gelir. Kesi yapılan kolumella cildinde iz kalır ve dolanım bozukluğu ortaya çıkar. Son yıllarda burun estetiğinde alınan tutarlı ve öngörülebilir sonuçlarla birlikte açık tekniğin yaygınlaştığı görülmektedir. Fakat burun estetiğinde burunda yapılacak işlem, benim ve hastamın tercihleri uygulanacak tekniğin belirlenmesinde etkilidir. En önemli unsur burun estetiği uzmanı olarak benim uygulanacak operasyon tekniği ile ilgili olan deneyimimdir. Operasyonun operasyon ve iyileşme süreci, benim tecrübelerim sayesinde oldukça kısalmaktadır.

Burun estetiğinde kalıp ve tampon kullanımı burun ucu şişliğini önler mi?

Ameliyatta burundaki kemik ve kıkırdak doku değiştirilmekte ve kişinin burnu yeni şekline kavuşturulmaktadır. Yeni şeklin korunmasında, dokuların şekle uyum sağlayarak iyileşmenin olması için, burun sırtına kalıp ya da bantlar konulur. Bu önlemler burnun fazla miktarda şişmesini ve kanama olmasını engeller. Bazen burun deliklerine tampon konulmaz. Bu kararı vermemde en etkili etkenler hastanın cilt yapısı ve müdahalenin gidişatıdır. Tamponlar burun fonksiyonlarının gerektiği gibi yapılması için, 24 saatte çıkarılır. Kullanılan tamponların genellikle silikon olması tercih nedenidir. günde burundaki tamponlar tamamen çıkarılır.

Burun estetiğinde kadın ve erkeklere farklı uygulamalar yapılır mı?

Ameliyat sırasındaki işlemler genel olarak aynı olsa da, kadın ve erkeğin burun yapısının farklı oluşu dikkate alınır. Yeni burun şekli oluşturulurken kadın için erkek burnu özelliklerini taşıyan değişimler, erkek içinde kadın burnuna has özellikler yapılmaz. Burun ve dudaklar arasındaki açının da her iki cinste farklı olduğu dikkate alınır.

Prof. Dr. Selçuk İnanlı

Kulak Burun Boğaz Baş Boyun ve Yüz Plastik Cerrahı

Site:Instagram:Facebook:
Prof. Dr. Sel&#;uk İnanlı

Prof. Dr. Sel&#;uk İnanlı
[email protected]

Rinoplasti sonrası burun ucu neden düşer? Burun ucu ödemi nasıl geçer?

Rinoplasti sonrası burun ucu neden düşer? Burun ucu ödemi nasıl geçer?

Burun estetiği sonrası “ödemlerin inmesi” denilirken hastalar burunda büyüklüğün bir balonun inmesi gibi her yerinden eşit şekilde inmesini düşünürler. Sanılan aksine ödemlerin inmesi çok daha farklı aşamalardan geçer. Peki Rinoplasti sonrası burun ucu neden düşer? Burun ucu ödemi nasıl geçer? İşte sorunun yanıtı:

Son zamanlarda sıkça sorulan ameliyat sonrası “Burun ucum düşer mi?” sorusunu ele aldık. İnsanlar yaşlandıkça bütün vücut dokularında olduğu gibi yerçekimi etkisiyle yüz dokularında ve burun ucunda bir miktar aşağı doğru yer değiştirme olur. Yani insan yaşlandıkça burun ucunda bir miktar düşme olur. Bu düşme bazı kişilerde bir miktar daha fazla olur. Bunun sebebi burun derisinin kalın olması, kilo alıp verme ve yapısal olarak burun ucunun düşük olmasındandır. Bu tip durumlarda daha erken yaşta burun ucu zaten düşmeye başlar. Yani ameliyat olmasa da burun ucu yaş ilerledikçe bir miktar düşer.  

Burun ameliyatı (rinoplasti) nasıl yapılır? Burun estetiği ameliyatı hangi durumlarda yapılır?İLİŞKİLİ HABERBurun ameliyatı (rinoplasti) nasıl yapılır? Burun estetiği ameliyatı hangi durumlarda yapılır?

Ameliyat sonrası dokuların gerginliğinin, sertliğinin yeterli olmamasından kaynaklanan burun ucunun yer değiştirmesi söz konusudur. Burun ucu bu yüzden düşer. Bu, herkeste olan bir durum değildir. Aslında sanıldığından çok daha az görülür. Genellikle ileri ki yaşta yapılan burun estetikleri sonucu, kalın ve yağlı derili burunlarda ve yüzüne göre burun derisi büyük olan kişilerde daha çok rastladığımız durumlardır.

PEKİ BURUN UCU ÖDEMİ NASIL GEÇER?

Burnumuz kemik, kıkırdak, yumuşak doku ve ciltten oluşur. Tüm bu dokularda iyileşmeden sorumlu farklı hücreler görev alır. Bundan dolayı her doku kendi içinde bağımsız bir şekilde kendini tamir eder.  Tüm yara iyileşme modellerinde tamir için öncelikle bölgeye hücreler birikir. Sonra haftalar içince bu hücrelere görevlerini tamamladıkça iyileşme bölgesinden uzaklaşırlar. Kemik dokuda ve yumuşak dokuda farklı iyileşmeler olduğu için burun iyileşirken özellikle ilk 6 ayda asimetrik görünebilir.

Burun üst kısmında yani kemik olan yerde cilt daha incedir ve çok daha hızlı iyileşir. Böylece ilk aylarda burnun ucuna doğru olan bölüm kaba ve şiş görünür. Bu da hastaları korkutur. Burun ucuna gittikçe cilt kalınlaşır ve iyileşme süresi gecikir. Ortalama birinci yıla gelindiğinde iyileşme eşitlenmiş olur ve burun daha güzel görülür.

Burnumuz yukarıdan aşağıya bir çizgi ile sağ ve sol taraf diye ikiye ayırırsak iyileşme olurken sağ ve sol tarafta iyileşme farklı hızlarda olabileceği için yine burunda asimetrik ve eğri görülebilir.  Burun estetiğindeki burun ucu şişliği kaçınılmaz bir sonuçtur. Ancak bunun derecesi ameliyatta kullanılan tekniğe göre değişir. Açık burun estetiğinde meydana gelen burun ucu şişliği daha fazla olur. Üstelik şişlikler daha sert olur. Kapalı burun estetiğinde ise, burun ucu şişliği daha az olur. İyileşme sürecinde bu şişlikler düzeleceğinden, hastaların sabırlı bir süreçten geçmesi gerekmektedir.

  • Hastanın burun estetiği sonrası burun ucu şişliği kısa süre içerisinde kendiliğinden geçecektir. Doktorun verdiği ilaçlar ve düzenli pansuman sayesinde şişlik kısa sürede iner. Hastanın burun ucunda gerçekleşen şişkinlik en aza indirilmesi için tampon tedavisi uygulanmaktadır.
  • Burun sırtına uygulanan bant ve uç kısma uygulanan tampon tedavisi ile hastanın burnunun hızlı bir şekilde iyileşmesi beklenir. Hastanın burun estetiğinden sonra hızlı bir şekilde iyileşme sağlaması için süreç boyunca hasta düzenli pansuman yaptırması gerekir. Tamponların 24 saatte bir değişmesi hijyen açısından ve enfeksiyon kapmaması için çok önemli bir önceliktir.
Zencefilin faydaları nelerdir? Ballı zencefil karışımı ne işe yarar? Eski çağların sağlık sırrı

İLİŞKİLİ HABER

Zencefilin faydaları nelerdir? Ballı zencefil karışımı ne işe yarar? Eski çağların sağlık sırrıEşkıya filmi ne zaman ve nerede çekildi? Eşkıya filminin çekim yerleri

İLİŞKİLİ HABER

Eşkıya filmi ne zaman ve nerede çekildi? Eşkıya filminin çekim yerleri

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir