kilin saça faydası / Kil Maskesinin Saça Faydaları Nelerdir? Kil Saça Nasıl Uygulanır? - Sosyola

Kilin Saça Faydası

kilin saça faydası

Kendin yap: Donuk sa&#;larınıza hayat verecek ev yapımı kil maskesi

Doğal saç bakım ürünleri söz konusu olduğunda, yaygın bir bileşen bentonit kildir. Bu kil, zamanla eskimiş, su varlığında ayrışan volkanik külden oluşur.

Piyasada aldığınız bentonit kili yumuşak beyaz tozlu bir madde olarak gelir. Çok ince, pürüzsüz ve kokusuz toz, çeşitli besinler ve minerallerden oluşur.

Saçta kullanıldığında saçınızı temizlemeye yardımcı olur ve kuru kafa derisi, hasarlı ve donuk görünümlü saçlar gibi sorunları tedavi eder. Ek olarak, bentonit kili negatif yüklüdür, ancak sıvı ile aktive edildiğinde, pozitif yüklü iyonları toksinleri çeker. 

Bentonit kilinin bu özelliği ayrıca kafa derisinden fazla kir ve yağ çekilmesine yardımcı olur, bu da kepek, kafa derisi yaraları ve diğer sorunların riskini azaltır.

Saç bakımı ve diğer dış kullanımlar söz konusu olduğunda, sodyum bentonit kili, sudaki kendi ağırlığının 10 ila 15 katını emdiği için kalsiyum bentonit kilinden daha faydalıdır.

Bentonit kil saç maskesi hazırlamak için sadece 3 içeriğe ihtiyacınız var : Bentonit kil, su ve elma sirkesi.

Elma sirkesi saçlarınızdaki asitliği dengelemeye yardımcı olarak daha iyi bir parlaklık ve genel sağlık sağlar.

Nasıl yapılır?

Malzemeler:

Bentonit kili - 1 su bardağı
Su - 1 bardak
Elma sirkesi - ½ bardak
Metal olmayan kap ve kaşık

Metal olmayan bir kaba 1 bardak bentonit kili koyun. 1 su bardağı su ekleyin. Metal olmayan bir kaşık kullanarak, kili ve suyu pürüzsüz bir kıvamda bir macun haline getirin. Gerekirse biraz daha su ekleyin, ardından ½ bardak çiğ, filtrelenmemiş elma sirkesi ekleyin. Malzemeleri tekrar karıştırın. 

Nasıl kullanılır?

Biriken kir ve yağı temizlemek için saçınızı hafif bir şampuanla yıkayın.

Saçlarınız hala nemliyken, hazırlanan bentonit kil saç maskesini uygulayın. Köklerden uçlara kadar yavaşça uygulayın.

20 dakika kadar bekleyin. 20 dakika sonra saçınızı ılık suyla durulayın ve tüm kilin yıkandığından emin olun.

Bu saç maskesini ayda bir veya iki kez kullanın.

Kil maskesinin saça faydaları nelerdir? Kil saça nasıl uygulanır?

Kil maskesinin saça faydaları nelerdir? Kil saça nasıl uygulanır?

Saçlarının kuruluğundan ve dökülmesinden şikayetçi olan kadınlar için son yıllarda kil maskesi öneriliyor. Düzenli kullanıldığında inanılmaz faydaları bulunan kil, adeta saç dökülmesinden egzamaya kadar birçok sorunu ortadan kaldırıyor. Peki kilin saça diğer faydaları neler? Kil saça nasıl uygulanır? Bu soruları yanıtını merak ediyorsanız haberimizin detaylarına mutlaka göz atmalısınız.

Kil, doğada bol miktarda bulunan bir malzemedir. Fakat saf kil bulmak oldukça zordur. Kilin içerisinde en çok kalker, silis, mika, demir oksit mineralleri bulunur. İllit, kaolinit, montmorillonit ve diğer killer diye 4 ana grup kil vardır. Genellikle 0, mm'den daha küçük taneli malzemeye kil adı verilmektedir. Yüzyılladır vücuda olan faydalarıyla gündeme gelen kilin saçlara da faydalı odluğunu biliyor muydunuz? Yapılan araştırmalara göre kil, saç sorularıyla baş ederek birbirinden farklı problemlere umut oluyor. Güzelliğine düşkün kadınları sevindirecek olan bu haber, özellikle doğal ürünlerle bakım yapanların gözdesi olacak.

Saçlarınızı uzatmak için ya da saç problemlerinin önüne geçmek için kimyasal yollar yerine doğadan gelen mucize bitkilere dolabınızda yer açmalısınız. Kimyasallar sorunların önüne geçerken aynı zamanda cilt dokusuna zarar verebilir hatta cilt kanseri gibi sorunlara da yol açabilir.

PEKİ KİLİN SAÇA FAYDALARI NELERDİR?

Kilin saça faydaları neler?

Kilin saça faydaları neler?

- Kil maskesi düzenli bir şekilde uygulandığında saçlardaki sebumu emerek kepek oluşumunun önüne geçer. 

- Kilin içerisinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde saç diperlini besler ve saçların daha hızlı uzamasını sağlar.

- Yanlış bakım sonucu ya da kullanılan kimyasal şampuanlar nedeniyle saç köklerinde oluşan kuruluğu kail maskesi sayesinde kolayca giderebilirsiniz. Kil, saçları nemlendirerek yağ dengesinin korunmasına yardımcı olur.

- Kil saç köklerini besleyerek dipten uca kadar güçlendirir. Bu sayede saç dökülmesinin de önüne geçer.

- İçerisinde bulunan potasyum, sodyum ve alüminyum sayesinde kil saçların sağlıklı görünmesini sağlar. 

Kil cilde nasıl uygulanır?

Kil cilde nasıl uygulanır?

- Uzun süre işlem görmüş,yıpranmış ve boyalı saçların zamanla katı ve kopuk kopuk görünümünü ortadan kaldırır. 

- Kil fazlaca absorbe etme özelliği gösterdiği için saçlarınıza kuruluk ya da nemi kaybolmuş hissi vermeden derinlemesine temizlenmesini sağlar. Eğer kıvırcık saç tipine sahipseniz ya da saçlarınız karma saç tipiyse, kil saçlarınızı daha yumuşak ve ipeksi yapabilmeniz için en güzel malzemelerden biridir.

- Kilin saçlar için önemli bir diğer faydası da saçlara yapışan ve cilt üzerini kaplayan kiri etkili ve derinlemesine şekilde temizlemesidir. Saçlarınızı hem temizler hem de doğal şekilde ipeksi ve parlak görünmesini sağlar.

Kil maskesinin saça faydaları

Kil maskesinin saça faydaları

KİL İLE YAPILAN SAÇ MASKESİ TARİFİ

MALZEMELER

1 su bardağı elma sirkesi
2 yemek kaşığı bentonit kil
Yarım su bardağı su

YAPILIŞI

Tüm malzemeleri bir kasenin içerisinde homojen kıvam alana kadar karıştırın. Daha sonra yeni yıkanmış saçlarınızın diplerin ucuna kadar maskeyi uygulayıp 5 dakika kadar bekletin. Ardından saçınızı yıkayabilirsiniz.

İşte bu kadar!

Karantina döneminde uygulayabileceğiniz pijama kombinleri

İLİŞKİLİ HABER

Karantina döneminde uygulayabileceğiniz pijama kombinleri

Kilin Etkisini Keşfedin

Kil, yüzyıllardır cilt ve saç sağlığını iyileştirmek için kullanıyor. Kil maskeleri, kaolin veya bentonit gibi farklı kil türlerinden oluşuyor ve ciltteki fazla yağı emmek, kuru cildi nemlendirmek, sivilceyi önlemek gibi faydaları var. Kil cilt için faydalarıyla birlikte saç sağlığı üzerinde de sayısız olumlu etkiye sahip. Güzelliğinize katkıda bulunan bu doğal içeriğin faydaları hakkında daha fazlasını öğrenin.

1. Ciltteki fazla yağı emer

Kil, cildinizdeki fazla sebumu emme yeteneği sayesinde sivilce, siyah nokta gibi cilt problemlerini önler(*). Bu tür sivilceler, gözenekler aşırı kir ve yağ ile tıkandığında oluşur. Kil tozu ve ılık su karışımı ile hazırlanan kil maskeleri ise ısı, ter, fazla sebum ve kirin birleşimiyle tıkanan gözeneklerinizi derinlemesine temizler. Eğer yağlı bir cildiniz varsa haftada bir veya iki kez düzenli olarak kil maskesi uygulayabilirsiniz.

Kilin Etkisini Keşfedin-1 - Saç Bakım GüzellikKilin Etkisini Keşfedin-2 - Saç Bakım Güzellik

2. Çeşitli cilt hastalıklarına iyi gelir

Bentonit adı verilen kil formunun dermatit semptomlarını azaltma potansiyeline sahip olduğunu gösteren bilimsel araştırmalar mevcut. Araştırmalara göre ayrıca sedef, egzama gibi cilt hastalıklarına da kil maskeleri iyi geliyor (*). Elbette bu tür hastalıkların tedavisi için öncelikle doktorunuza danışmanız gerekir.

3. Cildi doğal olarak nemlendirir

yılında yapılan bir araştırmaya göre, kil sertleştiğinde cildinizin nemi tutmasına yardımcı olabilecek bir film oluşturur (*).Bu nedenle özellikle kırmızı kilin kuru ciltlere nem kazandırabileceği düşünülüyor. Bununla birlikte kil maskelerinin aşırı kullanımı da cildinizi kurutabilir. Eğer kuru bir cilde sahipseniz bu içeriği haftada birden fazla kullanmamaya özen gösterin.

Kilin Etkisini Keşfedin-3 - Saç Bakım GüzellikKilin Etkisini Keşfedin-4 - Saç Bakım Güzellik

4. Toksinlerden arındırır

Kil, yapısı gereği negatif bir elektrik yüküne sahip. Araştırmalar bu negatif yükün pozitif yüklü toksinleri ve çevre kirliliğinde bulunan civa ve kurşun gibi ağır metalleri çekebileceğini, dolayısıyla cildi bu tür zararlı maddelerden arındırabileceğini öngörüyor(*).

5. Saç ve saç derisi sağlığını destekler

Kil, saç sağlığını iyileştirmek için saç derisindeki kiri ve yağı temizler. Ayrıca kepek, kuruluk, ısı hasarı, kabarma ve elektriklenme gibi saç problemlerinin giderilmesine de katkı sağlar(*).

Kısaca, kilin cildinize sağladığı tüm faydalar, aslında saç deriniz için de geçerli. Cilt ve saç sağlığınızı desteklemek için cildinize veya saçlarınıza kil maskesi uygulayabilir veya kil içerikli bakım ürünleri kullanabilirsiniz. Kil maskesi uyguladıktan sonra ciddi yan etkiler yaşamamak için maskeyi cildinizde 15 dakikadan fazla tutmamaya özen gösterin. Ayrıca kil maskesini çok sık yapmak da cildinizin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir. Bu tür maskeleri haftada iki defadan fazla kullanmamak en ideali.

Bonus: Clear Women Kil Terapisi Şampuan

Bu noktada size önerimiz Clear Women Kil Terapisi Şampuan. Clear Women Kil Terapisi Şampuan, mineral deposu olarak bilinen kil içeren formülü ile saçlarınızı ağırlaştırmadan dipten uca arındırır ve onlara ipeksi bir yumuşaklık verir. B3 vitamini içeren formülüyle saç derisini besler ve canlandırır.

Böyle doğal içeriklerle ilgileniyorsanız Kafeinin Güzelliğe Etkileri Neler? başlıklı yazımıza da göz atabilirsiniz.

Kilin Saça Faydaları

Yumuşak kil pek çok kadının saç bakımı reçetesinde ana malzemelerden biridir. Kili aktarlardan rahatlıkla satın alabilir, evinizde kolayca bakım maskeleri hazırlayabilir ve doğal bir şekilde saçınıza uygulayabilirsiniz. Yıpranmış saçlar, kuru saçlar ve diğer çoğu saç problemlerine kil en doğal ve etkili çözümlerden biridir. Bazı araştırmalar gösteriyor ki kil, yıpranmış saçların düzelmesinde kullanıldığı gibi saçların sağlıklı uzamasında da olumlu sonuçlar vermektedir.

Saçların bakımlı, nem oranı yüksek ve daha temiz olması için piyasada pek çok ürün bulabilirsiniz; ancak doğal ürünlerle hazırladığınız saç maskeleri piyasada sunulan ürünlerden daha etkili ve hızlı sonuçlar almanızı sağlayacaktır. Kil, yüksek oranda kalsiyum, potasyum, sodyum ve alüminyum içerdiğinden, pek çok saç problemlerine iyi gelmektedir. Eğer saçlarınız yoğun biçimde ısıya ve işleme maruz kalıyorsa veya sıkça saç şekillendirici kullanıyorsanız, kilin faydalarından mutlaka yararlanmalısınız.

Kilin Saça Olan Faydaları

Saçları kirden arındırır: Kil fazlaca absorbe etme özelliği gösterdiği için saçlarınıza kuruluk ya da nemi kaybolmuş hissi vermeden derinlemesine temizlenmesini sağlar. Eğer kıvırcık saç tipine sahipseniz ya da saçlarınız karma saç tipiyse, kil saçlarınızı daha yumuşak ve ipeksi yapabilmeniz için en güzel malzemelerden biridir.

Saçların daha berrak olması için: Kilin saçlar için önemli bir diğer faydası da saçlara yapışan ve cilt üzerini kaplayan kiri etkili ve derinlemesine şekilde temizlemesidir. Saçlarınızı hem temizler hem de doğal şekilde ipeksi ve parlak görünmesini sağlar.

Saçların nemlendirilmesini ve onarımını sağlar: Saçlarınızın kuruluk sebebiyle elektriklenmesinden ve dolaşıp karışmasından sıkıldıysanız kil tam size göre! Mevsim geçişlerindeki iklimsel değişimler saçları da etkiler ve saçlarınız kimi zaman olduğundan daha fazla nemini kaybetmiş olur. Böyle zamanlarda ekstra onarım isteyen saçlara en iyi çözümlerden birisi kilin besleyici ve nemlendirici özellikleri ile bakım yapmak olacaktır.

Kil minerallerinin saçlara faydası: Yeterli nem dengesi içeren saçlara sahip olmak zordur. Saçların sağlıklı ve hızlı uzaması için oldukça uzun bir mineral ve vitamin listesine ihtiyaç vardır. Diğer bakım kürlerine kıyasla kilin kullanımını cazip kılan içindeki kalsiyum, potasyum ve sodyum miktarının fazla olmasıdır.

Kil Maskesi: Kilin saça uygulanmasının en kolay ve uygun yollarından birisi saç maskesi hazırlamaktır. Kil maskesi sadece saçlarınıza bakım yapmakla kalmayacak, saç derinizin de daha sağlıklı olmasına yardımcı olacaktır.

Egzama ve kepek tedavisinde etkilidir: Evde hazırlayacağınız basit bir kil maskesi oldukça işinize yarar, gece yatmadan önce uygulayarak etkili sonuca ulaşabilirsiniz. Hazırladığınız maskenin en az dakika boyunca saçınızda kalması etkili sonuç almanız için yeterli olacaktır. Saçlarınıza maskeyi uyguladıktan sonra mümkünse bir bone takabilir ve maskenin kurumasının önüne geçebilirsiniz. Maskeyi uygulayan kadın ve erkeklerde yapılan bir araştırma göstermiştir ki düzenli kullanım kepek oluşumunu önlemektedir. Hali hazırda kepek problemi yaşayan bireylere de en çok önerilen maske kil maskesidir. Kil saç derisindeki toksinleri atarak derinlemesine temizlik sağlayıp saç tellerinin güçlenmesini ve kalınlaşmasını destekler. Yalnızca saç problemleri yaşayan bireyler için değil, saçın pek çok yönden bakımı için kil maskesi uygulanabilir. Kil maskesini uygulamak saçı ağırlaştırdığı için garip bir hisse kapılsanız da maskenin işe yaraması için zaman verin ve ardından suyla iyice durulayın. Kirli saçınıza uyguladığınızda kil maskesinin doğal bir şampuan görevi gördüğünü fark edeceksiniz.

Kil ile Yapılabilecek Maske Tarifleri

Kil ve Bal: Bu ballı karışım için, kili bir miktar bal ve elma sirkesi ile iyice karıştırın. Saça uygulamasının kolay olabilmesi için yoğurt gibi bir kıvama geldiğinden emin olun. Eğer saçlarınız kuru saç tipiyse, hazırladığınız karışımın içine bir yemek kaşığı badem yağı ekleyebilirsiniz. Badem yağı kuru saçlarınız için doğal nemlendiricilik sağlayacaktır. Saçlarınıza maskeyi uygulayın ve yıkamadan önce yaklaşık 10 dakika bekleyin. Daha etkili sonuç almak için ilk yıkamayı elma sirkesiyle de yapabilirsiniz.

Kil ve yumurta sarısı: Yumurta sarısı pek çok saç maskesinin vazgeçilmez malzemelerinden birisidir. Başlı başına yumurta, içindeki zengin mineraller sayesinde saç için vazgeçilmez bakım önerilerindendir. Öncelikle 5 yemek kaşığı su ile toz kili karıştırın. Ardından içine 1 yumurtanın sarısını ekleyin ve akışkan bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Yumurta sarısı ile elde edeceğiniz bu maske yağlı saç tiplerinde, saçları arındırır ve yağlı görünümün azalmasını sağlar.

Detox etkili kil maskesi:
Malzemeler:

  • 1 bardak demlenmiş bitki çayı ya da su (istediğiniz bitkiyi seçebilirsiniz, papatya çayı ve yeşil çay en çok önerilen bitkilerdir.)
  • ½ bardak elma sirkesi
  • ¾ bardak kil
  • Yaklaşık 10 damla lavanta yağı ya da nane yağı

Malzemeleri iyice karıştırın ve 15 dakika kadar saçınızda bekletin.

Maskenizi hazırlarken kil karışımının metal ile temas etmemesine özen gösterin. Karıştırdığınız kaşığın tahta, plastik ya da cam olması daha iyi sonuçlar almanızı sağlar.

Maskenize ekleyeceğiniz bitkinin demlenmiş ve soğutulmuş olmasına dikkat edin. Demledikten sonra tüm bitkilerin iyice süzüldüğünden emin olun. Tüm malzemelerinizin iyice karıştığından emin olmak için metal olmayan bir kapta kasrışımı blender makinesinden geçirebilirsiniz.

Kili diğer malzemeleri karıştırırken aynı anda yavaş yavaş ekleyin. Karışımı ıslak saçlarınıza sürün. Saç diplerinize masaj yaparak karışımın yayılmasını sağlayın. Maske özü saç diplerinden uçlarına doğru etkisini gösterdiği için saç diplerine yoğun şekilde uygulayın.

Maskenin saçınızda kurumamasına özen gösterin. 5 dakika ila 20 dakika arasında saçınızı bekletebilirsiniz. Ardından sıcak suyla tüm maskeyi çıkarana kadar saçlarınızı yıkayın. Sıcak suyun dışında saçınızı yıkamanız için diğer bir alternatif de saçınızı demlediğiniz bitkinin suyuyla yıkamaktır. 1 yemek kaşığı elma sirkesini bitki çayına ekleyerek saçlarınızı yıkayabilirsiniz.

Bütün kil maskesi tariflerini haftalık olarak uygulayabilirsiniz. Kil ucuz olması ve kolay bulunması sayesinde sıklıkla kullanabileceğiniz en güzel saç bakım önerilerinden biridir.

Kaynak:

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası