e devlet adli mahkeme sorgulama / Adli Sicil Hizmetleri

E Devlet Adli Mahkeme Sorgulama

e devlet adli mahkeme sorgulama

İçerikte Neler Var ?

Hakkımda Açılmış Bir Dava Var Mı? Nasıl Anlarım?

Bir kişinin hakkında açılmış bir davası olduğu Uyap Vatandaş Portaldan dosya sorgulama veya e-devletten dava dosyası sorgulatma yoluyla öğrenilebilir.

E-devlet şifresiyle hakkınızda açılmış bir davanın olup olmadığını kolaylıkla öğmonash.pw uygulama uyap alt yapısını kullanarak davanın açılış tarihini ,kim tarafından açılmış olduğu gibi davanın birçok detayını bu şekilde öğrenilebilmektedir.

Mahkeme Dava Dosyası Sorgulaması Nasıl Yapılır?

Sorgulama yapılabilmesi için e-Devlet şifrenizin olması gerekiyor. Şifreniz ile sisteme giriş yaptıktan sonra, Adalet Bakanlığı sayfasına giriş yaparak Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü (UYAP) Hizmetleri kategorisi altında yer alan “Dava Dosyası Sorgulama” butonuna basmanız yeterlidir.

Adınıza açılmış bir dava dosyası yoksa “ Adınıza açılmış ya da müdahil olduğunuz bir dava kaydı bulunamamıştır” ibaresi çıkacaktır. Eğer adınıza açılmış bir dava varsa, dava dosyalarının bilgilerini görebileceksiniz. Dava konusu, değeri, taraflar, duruşma günleri yanı sıra dosyanın hangi aşamada olduğu, davaya karar verilip verilmediği ve Temyiz de ise durumu hakkında bilgiler görüntülenebilecektir.

Her bir dava için detaylı bilgiler yanı sıra “Tebliğname Sorgulama” ile “Yargıtay İlamı Sorgulama” işlemi de yapılabilecektir. Dava dosyalarınızı sorgulama bölümünde, adli sicil kaydının sorgulanması ve doğrulanması yanı sıra bireysel başvurularınızın da sorgusunu yapma imkanınız bulunmaktadır.

İcra Dosyası Sorgulama Nasıl Yapılır?

Adalet Bakanlığı, UYAP Hizmetleri bölümünde hakkınızda başlatılmış icra dosyası olup olmadığını da sorgulama imkânı da vardır. Bu sorgulama ile adınıza açılmış ya da taraf olduğunuz davaların genel bilgilerini görmeniz mümkün olur. İcra dosyasının açıldığı icra dairesi detayları, dosya yılı ve numarası, açılış tarihi ve taraf bilgileri listelenir. Detay görüntüleme kısmında ise icra dosyası ile ilgili dava detaylarını genel olarak görme imkanı bulunur.

Adliye Tevzi Bürolarından Dava Sorgulama Nasıl Yapılır?

Adliye tevzi bürolarından dava dosyası hakkından bilgi almak isteyen davanın tarafları kimlik göstermek koşuluyla dosyayla ilgili ön büroya başvurarak bilgi alabileceklerdir.

Sms Yoluyla Dava Sorgulama Nasıldır?

Davanın içerikleri de dahil olmak üzere uyap adalet , avukat , vatandaş ve diğer portallar üzerinden yapılan işlemler ile Uyap bölgesinden yayımlanan atamalar ve yer değiştirme gibi bilgilerle ilgili uyarıların ,bilgilerin ve duyuruların sms ile kullanıcılarına hizmet vermektedir.

Hakkımda Dava Açıldı Ne Yapmalıyım?

Hakkınızda özel hukuk davası açılması durumunda öncelikle dava dilekçesi ve ekleri size tebliğ olacaktır. Bu tebligatları aldığınız anda hiç vakit kaybetmeden bir Avukat ile görüşmelisiniz. Nitekim özel hukuk sürelere tabidir ve kaçırılan sürelerin maalesef telafisi mümkün olmamaktadır. Kesinlikle göz ardı etmemeli gerekli itiraz ve işlemlerin yürütülmesi için Erzincan Avukattan destek almanız tavsiye edilir. 

Hakkımda Açılmış Bir Dava Var Mı? Nasıl Anlarım ? Erzincan Avukat

Dava açmak için ya da bana karşı açılan davaların yürütülmesi için avukat tutma zorunluluğum var mı?

Dava açmak için ya da bana karşı açılan davaların yürütülmesi için avukat tutma zorunluluğum var mı?

Türk hukuk sisteminde herkes kendi davasını bizzat kendisi takip edebilmekte olup avukat tutma zorunluluğu tabiki bulunmamaktadır. Ancak hangi tür dava olursa olsun, davanın dilekçeler aşamasından duruşmalarına, kanunlarda düzenlenen ve mahkemenin vermiş olduğu sürelerden yapılacak işlemlerin niteliğine kadar detaylı bilgi sahibi olmanız ve davanızda sahip olduğunuz tüm haklarınızı iyi şekilde bilmeniz ve kendinizi dakikalık duruşmalarda hakime en iyi şekilde anlatabilmeniz gerekmektedir.

Tüm bunların en iyi şekilde gerçekleşmesi ve hak kaybı yaşamamanız için konusunda uzman bir avukat yardımından yararlanmanızı tavsiye ederiz. İster hukuk davası ister ceza davası olsun her dava türünün kendine has özellikleri ve mevzuat düzenlemesi bulunduğundan, konusunda uzman bir avukat size en iyi hukuki destek ve danışmanlığı sağlayacaktır. Artık günümüzde genel hukuk bilgisinin dışında güncel Yargıtay ve İstinaf mahkemesi kararlarını ve içtihatları takip etmek büyük avantaj sağlamakta ve bu sayede davaların seyri de çok çabuk değişebilmektedir.

Daha fazla makale için tıklayınız.

Araç Değer Kaybı Nedir? Nasıl Başvuru Yapılır ?

Tensip Zaptı Nedir?

İdari Yargıda Dilekçenin Reddi Nedir?

Tanıma ve Tenfiz Davası Nasıl Açılır?

ADLÎ SİCİL HİZMETLERİ

GÖREVLER 
                                                                                                                            

1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin maddesi uyarınca Genel Müdürlüğümüze verilen görevler, sayılı Adli Sicil Kanunu ve bu Kanuna dayanılarak çıkartılan Adli Sicil Yönetmeliği ile sair ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda yürütülmektedir.

İLKELER                                                                                                                                  

  • Gizlilik
  • Güncellik
  • Güvenilirlik
  • Zamanlılık
  • Tarafsızlık ve Şeffaflık
AMAÇ                                                                                                                                     

Kesinleşmiş ceza ve güvenlik tedbirlerine mahkûmiyete ilişkin bilgilerin otomatik işleme tâbi bir sistem kullanılarak toplanması, sınıflandırılması, değerlendirilmesi, muhafaza edilmesi ve gerektiğinde en seri ve sağlıklı biçimde ilgililere bildirilmesi.

HİZMETLER   
                                                                                                                       
  • Adlî sicil, merkezî ve mahallî adlî sicil şeklinde yapılandırılmış olup; adlî sicil bilgileri mahallinden bilgisayar ortamına aktarılmasını takiben Genel Müdürlüğümüzdeki merkezî adlî sicilde tutulmaktadır. Merkezî adlî sicil, adlî sicil kayıtlarının güncelleştirilmesi, düzenlenmesi, düzeltilmesi ve mahallî adlî sicillere ulaştırılmasıyla; mahallî adlî sicil ise, bulunduğu yer ile gerektiğinde diğer yerlere ait adlî sicil bilgilerinin bilgisayara girilmesi, bu bilgilerin merkezî adlî sicile aktarılması ve merkezî adlî sicilden bilgilerin alınıp ilgili şahıs ve kurumlara iletilmesiyle görevlidir.
 
  • Yabancı ülke mahkemelerince Türk vatandaşları hakkında verilen mahkûmiyet hükümlerine istinaden düzenlenen bildirim fişleri, Genel Müdürlüğümüzce tercüme edilerek Adlî Sicil Mevzuatı çerçevesinde gerektiği durumlarda kayıtların adlî sicil sistemine girişi yapılmaktadır.
     
  • Adlî sicil ve/veya arşiv kaydında yer almasına rağmen, mevzuat değişikliği ile suç olmaktan çıkartılan veya cezası idari para cezasına dönüşen eylemlere ilişkin mevcut kayıtların silinmesi için gerekirse yazılım geliştirilerek veritabanındaki tüm kayıtlar içinden bu bilgilerin çekilmesi sağlanarak, görevli tetkik hâkimleri tarafından incelenmekte, komisyon denetimi sonrasında alınan kararların uygulanmasının doğruluğu da yeniden kontrol edilerek, kayıtlar toplu silme yöntemi ile silinmektedir. 
     
  • Adlî Sicil Bilgi Sisteminde tutulan kayıtların adlî sicil kaydından çıkartılması, arşiv kaydına alınması ve arşiv kaydından silinmesine dair yetki ve görev, sayılı Kanunda sayılı Kanunla yapılan değişiklikle, mahkemelerden alınarak tamamen Genel Müdürlüğümüze verilmiş bulunmakta; bu işlemler anılan Kanunun 9, 12, 14 ve geçici 2. maddelerinde yer alan hükümlere göre yapılmaktadır. Kayıtlara ilişkin silme, talep üzerine veya re’sen ya da toplu silme usulüyle, Genel Müdürlüğümüzde görevli tetkik hâkimleri tarafından incelenerek komisyona sunulmaktadır. Adlî sicil ve arşiv kayıtlarının silinmesi işlemleri, sayılı Kanunun maddesi uyarınca Bakan onayı ile üç hâkimden oluşturulan komisyon tarafından yürütülmektedir.
 
  • Kayıtlar, görevli tetkik hâkimleri ve komisyon tarafından; suç tarihi, uygulanan kanun maddesi, karar tarihi, mahkûm olunan ceza veya tedbirin yerine getirilme tarihi, mahkûmiyet türü, şahsın yaşı ve diğer kayıtları, yasaklanmış hakların geri verilmesine dair karar alınıp alınmadığı, Anayasa ve özel kanunlardaki hak yoksunluğuna neden olan mahkûmiyetler ile yapılan kanun değişiklikleri gibi bir çok kriter göz önünde bulundurularak değerlendirlimektedir.
 
  • Mahkemelerce mevzuata aykırı olarak verildiği düşünülen kararlara karşı, ilgili Cumhuriyet Başsavcılığından yasal gereğinin takdiri ve kanun yollarına başvurulması istenmekte, gerektiğinde bu kararlara karşı Ceza İşleri Genel Müdürlüğünden yasal gereğinin takdir ve ifası hususunda talepte bulunulmaktadır.
     
  • Adlî sicil kayıtlarının tutulması veya silinmesine ilişkin Genel Müdürlüğümüz işlemleri nedeniyle Bakanlığımıza karşı açılan davalarda, savunmaya esas görüş hazırlanmakta, verilen kararlara ilişkin kanun yollarına başvuru hususunda gerekli çalışmalar yapılmaktadır.
     
  • Yabancı ülke mahkemelerince Türk vatandaşları hakkında verilen mahkûmiyet kararlarına istinaden oluşturulan kayıtlara ilişkin olarak, talep hâlinde mahkemelere doğru bilginin verilmesini teminen, talebe konu şahıs ile kayda konu şahsın aynı kişiler olup olmadığı titizlikle incelenmek suretiyle mahkemelere bilgi verilmekte, istenmesi hâlinde ilgili kayıtların tercümesi yapılarak gönderilmektedir.
     
  • Şahısların, yabancı ülke mahkemelerince verilen mahkûmiyet kararlarına istinaden oluşturulan kayıtların kendilerine ait olmadığına ilişkin iddiaları değerlendirilerek, gerektiğinde kararı veren mahkemeden bu kararların temini için diplomatik kanallardan yazışma gerçekleştirilmekte, temin edilen bilgiler doğrultusunda gerekirse kayıtlar düzeltilmektedir.
 
  • Ceza İşlerinde Karşılıklı Adlî Yardım Avrupa Sözleşmesinin maddesinde yer alan hüküm gereği, Türkiye'de suç işlemiş yabancılar hakkında verilmiş kesinleşmiş mahkûmiyete ait kararlar ve bildirim fişleri, Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü aracılığıyla iletilmektedir.
     
  • sayılı Kanunun maddesine sayılı Kanunla eklenen ikinci fıkrada, kamu kurum ve kuruluşlarının, mevzuatın adlî sicil ve arşiv kaydı alınmasını öngördüğü hâllerde, Adalet Bakanlığının belirleyeceği usul ve esaslar çerçevesinde ilgili kişiler hakkında adlî sicil ve arşiv kayıtlarında sorgulama yapabileceği, aynı şekilde gerçek kişilerin de kendileriyle ilgili adlî sicil ve arşiv kayıtlarını, Adalet Bakanlığının belirleyeceği usul ve esaslar çerçevesinde ve güvenli kimlik doğrulama araçlarını kullanarak sorgulayabilecekleri, sonucunu fizikî veya elektronik ortamda merciine verebilecekleri hükme bağlanmış olup, kurum ve kuruluşlarla protokol imzalanarak ihtiyaçlarına uygun şekilde kendi web servisleri üzerinden adlî bilgi sistemine bağlantıları sağlanarak adlî sicil kaydı sorgulama imkânı verilmektedir. 
     
  • Vatandaşların doğrudan adlî sicil kayıtlarına ulaşımını sağlamak amacıyla, TÜRKSAT A.Ş. arasında imzalanan "Adlî Sicil Bilgilerinin e-Devlet Kapısından Sunulmasına İlişkin Hizmet Entegrasyonu Protokolü", tarihinde yürürlüğe girmiş olup, bu Protokolle, sayılı Kanunun maddesinin ikinci fıkrası doğrultusunda, e-Devlet kapısı üzerinden güvenli bir ortamda doğru ve hızlı bir şekilde mevzuata uygun olarak kendilerine ait adlî sicil kayıtlarında sorgulama yapma ve adlî sicil belgesi alma imkânı sunulmuştur.
  •  
  • e-Devlet kapısından alınan adlî sicil belgeleri üzerindeki barkod numarası ve T.C. Kimlik Numarası "monash.pw" adresine girildiğinde, ibraz edilen belgenin Adlî Sicil Bilgi Sistemindeki aslı görüntülenerek doğrulanabilmektedir.
 
  • Genel Müdürlüğümüzce başlatılan çalışma kapsamında; adlî sicil kaydı bulunmayan vatandaşlara yılı Haziran ayından itibaren e-Devlet üzerinden İngilizce, Fransızca, Almanca ve İtalyanca olmak üzere toplam 4 dilde adlî sicil ve arşiv kaydı alabilme imkânı sağlanmıştır.
 
  • İhtiyaçlar gözönünde bulundurularak tarihinden itibaren adli sicil/arşiv kaydı bulunmayan vatandaşlara İspanyolca ve Felemenkçe, tarihinden itibaren de Danca ve Portekizce dil seçenekleri eklenerek 8 yabancı dilde sorgulama sonucu e-Devlet üzerinden verilmiştir. tarihinden itibaren monash.pw aracılığıyla yurtdışı büyükelçiliklerimizden ve konsolusluklarımızdan da aynı hizmet verilmesi sağlanmıştır.
 
  • Yeni Adli Sicil Bilgi Sistemi (ASBS)’nin devreye alınmasıyla birlikte adli sicil kaydı olan olmayan ayrımı yapılmaksızın vatandaşlarımız e-Devlet üzerinden ve yurtdışı temsilciliklerimizden ise monash.pw aracılığıyla İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, İspanyolca, Felemenkçe, Danca, Portekizce, Korece, Japonca, Çince, Slovakça, Makedonca, Rusça, Rumence, Letonca, Bulgarca, Arnavutça ve Arapça dillerinde olmak üzere, toplam 19 yabancı dile tercüme edilmiş adli sicil sorgulama sonucu alması sağlanmıştır.

 
  • Genel Müdürlüğümüze adlî sicil kayıtlarına yönelik talepleri kapsayan başvuru ve yazılar; bizzat veya posta, faks, CİMER, şahıslar, mahkeme ve savcılıklar, Konsolosluklar, kurum ve kuruluşlar vb. tarafından intikal etmektedir.
 
  •   tarihi itibariyle adli sicil kaydı bulunan vatandaşlar e-Devlet üzerinden adli sicil silme-düzeltme talebinde bulunarak başvurularının hangi aşamada olduğunu da takip edilebilme imkanı sağlanmıştır.
     
     
  • ağır ceza ve Cumhuriyet başsavcılığında adlî sicil birimleri; mahkeme ve savcılık birimlerine, kaymakamlıklara, yurtdışı temsilciliklerine, kamu kurum ve kuruluşlarına ve e-Devlet kapısından vatandaşlarımıza 7 gün 24 saat hizmet vermektedir.
     
 
  • Kamu kurum ve kuruluşlarınca liste halinde sunulan ve çok sayıda kişiye ilişkin istenilen adlî sicil sorgulama sonuçları disket veya CD ile en seri şekilde karşılanmaktadır.

Hızlı Arama

e-Devlet Kapısı ile bilgi ve belgelerinize tek noktadan ulaşabilir, başvuru işlemlerinizi hızla gerçekleştirebilirsiniz… Ulaşmak istediğiniz hizmet, kurum veya bilgiyi birkaç basit kelime ile aratın. Örneğin "Araç", "şifremi unuttum", "başbakanlık" ya da "lefkoşa" şeklinde arama yapabilirsiniz.

En Çok Kullanılan Hizmetler

  1. KKTC Merkez BankasıKKTC Merkez BankasıGünlük Döviz Kurları
  2. Trafik DairesiTrafik DairesiAdıma Tescilli Araç Sorgulama
  3. Sağlık BakanlığıSağlık BakanlığıTahlil Sonucu
  4. Güvenlik Kuvvetleri KomutanlığıGüvenlik Kuvvetleri KomutanlığıAskerlik Durum Bilgisi Sorgulama
  5. KKTC MahkemeleriKKTC MahkemeleriEvlenme Bilgisi Servisi
  6. Sağlık BakanlığıSağlık BakanlığıAşı Bilgisi Sorgulama
  7. Yüksek Seçim Kurulu Genel Sekreterliği ve Daimi Seçmen Kütükleri BürolarıYüksek Seçim Kurulu Genel Sekreterliği ve Daimi Seçmen Kütükleri BürolarıSeçmen Kütük Bilgileri
  8. Güvenlik Kuvvetleri KomutanlığıGüvenlik Kuvvetleri KomutanlığıErteleme Bilgisi Sorgulama
  9. Güvenlik Kuvvetleri KomutanlığıGüvenlik Kuvvetleri KomutanlığıPersonel Seferberlik Tatbikat Sorgulama
  10. Güvenlik Kuvvetleri KomutanlığıGüvenlik Kuvvetleri KomutanlığıSevk Bilgileri Sorgulama

Gündemdeki Kısayollar

  • Şifrenizi mi Unuttunuz?

    Şifrenizi mi Unuttunuz?

    Daha önce cep telefonu numaranızı kaydedip, doğruladıysanız, kaymakamlığa gitmeden yeni şifre oluşturabilirsiniz.Şifrenizi mi Unuttunuz?

  • Etkinlik Uygulamaları

    Etkinlik Uygulamaları

    Şenlik,festival,konser,sergi,tiyatro gibi etkinlikleri takip monash.pwmalar

KKTC BaşbakanlıkTürksat A.Ş.

e-Devlet Kapısı'nın kurulması, işletilmesi ve yönetilmesi görev ve sorumluluğu KKTC Başbakanlık E-Devlet Yürütme Kurulu tarafından yürütülmektedir.

© Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.

Dava dosyası sorgulama nasıl yapılır? e-Devlet sistemi üzerinden dava dosyası sorgulama yapılabilir mi?

Yurttaşlar, devlet işlerini hızlı ve kolay bir şekilde yapmak için internet üzerinden erişebilecekleri hizmetleri araştırıyor. Adalet Bakanlığı, mahkeme dava dosyalarını sorgulamak isteyen yurttaşlar için internet üzerinden hizmet veriyor. Yurttaşlar, ''adıma açılmış dava dosyasını nasıl sorgulayabilirim?'' sorusuna da cevap arıyor. Devlet hizmetlerinin kullanıcı ihtiyaçları göz önüne alınarak elektronik ortamda gerçekleştirilmesine olanak sağlayan e-Devlet'ten dava dosyaları sorgulanabiliyor. İşte ayrıntılar

E-DEVLET SİSTEMİ ÜZERİNDEN DAVA DOSYASI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Dava dosyalarını sorgulamak isteyen yurttaşlar, e-Devlet sistemine T.C Kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yapıp, arama butonuna ''Adalet Bakanlığı'' yazarak, çıkan arama sonuçlarından ''Dava Dosyası Sorgulama'' kısmına tıklayıp, dava dosyalarını görüntüleyebilir. 


E-devletAdalet Bakanlığıdava dosyası sorgulama

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır