mandalina bebeklere kaç aylıkken verilir / Bebeklere hangi ek gıdayı ne zaman verebiliriz? - Eski Tadında

Mandalina Bebeklere Kaç Aylıkken Verilir

mandalina bebeklere kaç aylıkken verilir

Faydalar&#;

Turunçgil çe&#;itleri
çok besleyici g&#;dalar. C ve A vitamininden,kalsiyumdan, liften ve folik asitten yana zenginler. Ortak özellikleri, kan&#; temizler, vücut direncini artt&#;r&#;r, so&#;uk alg&#;nl&#;&#;&#; ve hastal&#;klara kar&#;&#; korur. Ate&#; dü&#;ürücü özelli&#;i oldu&#;u da söyleniyor. Obezite, ast&#;m, bron&#;ite kar&#;&#; etkilidir. Ve hem fiziki hem de zihinsel yorgunlu&#;u giderir, sinirleri yat&#;&#;t&#;r&#;r, rahatlat&#;r. Uykusuzlu&#;a da birebir.

Akl&#;n&#;zda bulunsun
 
Greyfurt ve portakal&#;n iç renginin koyu k&#;rm&#;z&#; olmas&#;, bol bol ‘‘Likopen’’ içerdi&#;inin bir göstergesidir.

Her meyvede oldu&#;u gibi bebek ve çocuklar&#; suyu de&#;il, kendisinin yenmesi te&#;vik edilmelidir. Suyu verilecekse sadece bir adet mandalina veya portakaldan ç&#;kan miktarla yetinmek daha iyi olacakt&#;r. Biraz su ilave ederek ço&#;altabilirsiniz. Böylece hem asit oran&#;n&#; dü&#;ürmü&#; olur hem de gere&#;inden fazla tüketimi önlersiniz. 
 
Uyar&#;
 
Hepimiz biliyoruz ki portakal ve di&#;er turunçgiller iyi bir C vitamini kayna&#;&#;. Bu önemli kaynaktan bebe&#;inizi mahrum etmek istemeyebilirsiniz. Ancak bunlar ayn&#; zamanda çok asitli yiyecekler. &#;çeri&#;indeki asitler minik gurmelerin henüz tam oturmam&#;&#; sindirim sistemi için a&#;&#;r gelebiliyor. Bu da kimi zaman alerjik reaksiyonlar kimi zaman da pi&#;ik olarak kendini gösterebiliyor. Bu nedenle 12 aydan küçük bebeklerde önerilmiyor.
 
Bebe&#;inize turunçgilleri verip bir alerjik reaksiyonla kar&#;&#;la&#;mad&#;ysan&#;z ne mutlu. Ama yine de limon gibi güçlü turunçgilleri hergün vermeyin. Arada zaman b&#;rak&#;n. Hergün kullan&#;m da zararl&#; olabilir.

Markette ka&#;&#;da sar&#;l&#; gördüklerinizi almay&#;n. Onlarda ya bir çürük ya bir kesik ya da benzer bir defo vard&#;r, genelde di&#;erlerine de bula&#;t&#;r&#;p tüm mal&#; mahvetmesin diye ka&#;&#;da sar&#;yorlar.

Annelere not: Hepsi cildi canland&#;rmaya, k&#;r&#;&#;&#;kl&#;klarla sava&#;maya, saçlar&#; parlatmaya, t&#;rnaklar&#; güçlendirmeye katk&#; sa&#;l&#;yor. Bizden söylemesi :)
 
gram limonda;

A vitamini 20 IU
C vitamini 46 mg
Folat 13 mcg
Kalsiyum 7 mg
Magnezyum 6 mg
Fosfor 6 mg
Potasyum mg

Bebeklere Mandalina Ne Zaman Verilmeli?

Ebeveynlerin aklına kışın gelebilecek en önemli sorulardan bir kaçı şunlardır &#;bebeğe mandalina ne zaman verilir&#; veya &#;bebekler ne zaman mandalina yer&#;. Ebeveynler olarak çocuklarımızı korumak ve sağlıklı bir şekilde yetiştirmek hepimizin önceliğidir. Gelin bakalım bebeklere ne zaman mandalina verilir miş?

Bebeklere Mandalina Ne Zaman Verilmeli?

Bebeğime Ne Zaman Mandalina Vermeliyim?

Mandalina gibi narenciye grubunda yer alan besinlerin alerjik özellikleri bir hayli fazladır. Bundan bebeklere ne zaman portakal suyu verilir yazımızda da bahsetmiştik. Mandalina tadının ekşi olması da bebekler tarafından sevilmeyeceği anlamına gelebilir, bu yüzden tatlı mandalinalar tercih edilmelidir. Bebeklere altı aydan itibaren tadını sevdiği taktirde ve alerjik belirti göstermediği taktirde mandalina verilmesinde bir sakınca görülmemektedir. Altıncı aydan itibaren doktorunuza danıştıktan sonra mandalinayı gönül rahatlığıyla bebeğinize verebilirsiniz. Karın ağrısı, mide bulantısı, huzursuzluk ve ishal gibi belirtilerde doktorunuza mutlaka danışınız. Ayrıca fazla tüketildiği taktirde deri renginde turunculaşma görülebilir bu yüzden miktarını doktorunuza danışmadan kafanıza göre vermeyiniz.

Bebeklere Mandalina Suyu Ne Zaman Verilir

Mandalina suyunun C vitamini açısından oldukça dolu bir besin olduğu bilinir. Peki bebeklere kaçıncı aydan itibaren mandalina suyu verilmeli? Çocuklara bir yaşından itibaren yani 12 aydan itibaren sıkılarak mandalina suyu şeklinde verilebilir. Narenciye olarak bilinen besinlerin fazlası idrar yoluyla atılabilir.

Mandalina ile ilgili sorular

Bebeklerde mandalina gaz yapar mı?

Eğer bebeğinize ölçülü oranda mandalina verirseniz ve doktora danışırsanız herhangi bir sorun yaşamazsanız, gene de bebekten bebeğe değişebildiğini söylemek isteriz.

Bebeklere mandalinalı muhallebi verilir mi? 

Doktorunuza danışmadan bebeğinize mandalinalı muhallebi vermemeniz konusunda sizi uyarmak isteriz.

Mandalinalı muhallebi tarifi için tıklayınız

Bebeklere mandalinalı püre verilir mi? 

Bebeğinize aydan itibaren mandalina püresi verebilirsiniz, ölçüsü için doktorunuza danışmakta fayda var.

GR Besin Değerleri

Kalori: 53 kcal
Karbonhidrat: 13 g
Lif:  g
Toplam şeker: 11 g
Protein:  g
Toplam yağ:  g
Sodyum: 2 mg
Potasyum:  mg
Kalsiyum: 37 mg
Magnezyum: 12 mg
Manganez: 0, mg
Demir: 0,2 mg
Bakır:  mg
Fosfor: 20 mg
Çinko:  mg
C Vitamini: 26,7 mg
B6 Vitamini: 0,1 mg
Folat 16 µg
Niasin:  mg
Pantotenik asit:  mg
A Vitamini:  IU
D Vitamini: 0 IU
E vitamini:  mg
Selenyum:  µg
Kobalamin: 0 µg
Karoten-ß:  µg
Kripto-ksantin-ß:  µg
Lutein-zeaksantin:  µg –
Likopen 0 µg
Doymuş yağ: 0 g
Çoklu doymamış yağ:  g
Tekli doymamış yağ:  g
Kolesterol: 0 mg

 

 

 

 

Bebeklere mandalina nasıl verilir?

İçindekiler:

  1. Bebeklere mandalina nasıl verilir?
  2. Bebekler mandalinayı kaçıncı ayda yer?
  3. Mandalina bebeklerde alerji yapar mı?
  4. 8 aylık bebek hangi meyveleri yer?
  5. Bebek limonu ne zaman yer?
  6. 6 aylik bebek limon yiyebilir mi?
  7. Mandalina alerjik midir?
  8. Portakal neden alerji yapar?
  9. 8 aylık bebek ne Icebilir?
  10. Limon bebeğe zararlı mı?
  11. Limon kaç aylık bebeğe verilir?
  12. Bebeğe limon verilir mi?
  13. Bebeğe limon ne zaman verilir?
  14. Kaç aylıkken bebekler limon yiyebilir?
  15. Mandalina mide ağrısı yapar mı?

Bebeklere mandalina nasıl verilir?

Genellikle bu meyvelerin bebeğe bir yaşından sonra, portakal/mandalinasuyu şeklinde verilmesi tercih edilir. Ancak altıncı aydan sonra da eğer bebektadını severse ve allerji geliştirmezse rahatlıkla verilebilir, bir sakıncası yoktur. Bu nedenle altıncı aydan sonra dikkatlice denenebilir.

Bebekler mandalinayı kaçıncı ayda yer?

Portakal,mandalina, limon gibi meyveler çocuklarda başlangıçta karın ağrısı yapabilir. Bunun için bu meyveleri altı aydan sonra vermek daha uygun olur.

Mandalina bebeklerde alerji yapar mı?

“Çocuklarda besin alerjisine neden olan yiyeceklerin başında fıstık, fındık, ceviz gibi kuruyemişler gelmektedir. Kuruyemişlerin yanında süt, yumurta, balık, baharatlar, çikolata, kakao, ıstakoz, çilek, mandalina, domates, mayalar da riski artırır.

8 aylık bebek hangi meyveleri yer?

MEYVESULARI/PÜRELERİ Muz, armut, elma, avakado ve şeftali iyi bir seçenek olabilir. Bebeğinize püre ve meyve sularıhazırlayarak bebeğinizi katı gıdalara geçirebilirsiniz.

Bebek limonu ne zaman yer?

Bu dönemde C vitaminine ve demire ihtiyaç duyan bebeğinizi turunçgillerle besleyebilirsiniz. 7 aylık bebeğinize Portakal, mandalina, greyfurt, limongibi meyveleri tattırmaya başlayabilirsiniz.

6 aylik bebek limon yiyebilir mi?

Turunçgiller bebeğinizin C vitamini ihtiyacını karşılar. Bu dönemde C vitaminine ve demire ihtiyaç duyan bebeğinizi turunçgillerle besleyebilirsiniz. 7 aylıkbebeğinize Portakal, mandalina, greyfurt, limongibi meyveleri tattırmaya başlayabilirsiniz.

Mandalina alerjik midir?

Bu nedenle yüksek miktarda tüketilen mandalinanın da 1 porsiyon (2 küçük adet) mandalinanın da vücuda sağlayacağı vitamin aynı. Çelik, ayrıca yüksek miktarlarda tüketilmesinin bazı sağlık problemlerine neden olabileceğini belirterek, “Hassas bünyelerde ciltte kızarma ve döküntü gibi alerjikreaksiyonlar oluşabiliyor.

Portakal neden alerji yapar?

Bu durumunun sebebi ise; turunçgillerin ve polenin ortak bir proteine sahip olmasıdır. Polen alerjisiolan biri, portakal, limon ya da greyfurt tükettiği, vücut bunu polen olarak algılar ve bu duruma tepki verir. Polen ve çimen alerjisiolan kişiler aynı zamanda turunçgillere karşı da hassas olabilirler.

8 aylık bebek ne Icebilir?

8 aylık bebekiçin en önemli besin anne sütü, anne sütü almıyorsa formül mamadır. Bunların yanında öğün ise ek besinlerden gelmelidir. 6 ve 7. aylarda da olduğu gibi anne sütü veya formül mama ara öğün, ek gıdalar ise ara öğün olmalıdır. 8 aylık bebek saatte bir beslenebilir.

Limon bebeğe zararlı mı?

Bebeğin Kemiklerini Geliştirir: Limonuniçinde bulunan kalsiyum ve magnezyum kemikleri güçlendirir. Bu yüzden, bebekve anne için çok önemlidir. Ayrıca, limonda bulunan potasyum sağlıklı beyin hücreleri oluşumuna yardımcı olur ve bebeğin kemik gelişiminde etkili rol oynar.

Limon kaç aylık bebeğe verilir?

Bu nedenle 12 aydan küçük bebeklerdeönerilmiyor. Bebeğinize turunçgilleri verip bir alerjik reaksiyonla karşılaşmadıysanız ne mutlu. Ama yine de limongibi güçlü turunçgilleri hergün vermeyin.

Bebeğe limon verilir mi?

Yenidoğan döneminde yapılan hatalı uygulamalardan biri de, hıçkırık tutan bebeğe limonsuyu içirmek. Sanılanın aksine limonfayda etmediği gibi asitli olduğu için bebeğin mide mukozasına zarar veriyor.

Bebeğe limon ne zaman verilir?

Bu da kimi zamanalerjik reaksiyonlar kimi zamanda pişik olarak kendini gösterebiliyor. Bu nedenle 12 aydan küçük bebeklerdeönerilmiyor. Bebeğinize turunçgilleri verip bir alerjik reaksiyonla karşılaşmadıysanız ne mutlu. Ama yine de limongibi güçlü turunçgilleri hergün vermeyin.

Kaç aylıkken bebekler limon yiyebilir?

Turunçgiller bebeğinizin C vitamini ihtiyacını karşılar. Bu dönemde C vitaminine ve demire ihtiyaç duyan bebeğinizi turunçgillerle besleyebilirsiniz. 7 aylıkbebeğinize Portakal, mandalina, greyfurt, limongibi meyveleri tattırmaya başlayabilirsiniz.

Mandalina mide ağrısı yapar mı?

Ya da kış aylarında çok tüketilen mandalinave portakal gibi meyveler, C vitamini deposu nedeniyle aşırı tüketildiğinde böbrekleriniz için birer tehdit olabilirken asit nedeniyle midenizi rahatsız edebilir.

Ay Arası Beslenme

Önce Kısa Bir Özet

Ek gıdalara geçiş, sebze, yoğurt ve meyvelere başlama ne zaman ve daha önemlisi "nasıl" olmalı? Bazı anneler ve dolayısıyla bebekler çok sancılı geçirirler bu dönemi Bazı bebekler ise çok iştahlı olup her verileni merak ve iştahla yerler Bu yazıda anne sütü yetmeyen bebeklere 4. aydan itibaren, yetenlere de 6. aydan itibaren ek gıdalara nasıl geçileceğini özetlemeye çalıştık

Anne sütü alan ve aldığı anne sütü yeten bebeklerde ek gıdaya geçiş 6 aya kadar geciktirilmelidir. Ancak anne sütü yetmiyorsa altıncı aydan önce ek gıdalar başlanabilir. Bana gelen bir çok annede bu konudaki yanılgıyı görüyorum. Mesela anne sütü üçüncü ayda azalmış ve süte ek olarak biberon maması başlamışız Bebek 5 aylık olunca biberon yerine sebze ve yoğurt eklenmesini öneriyorum Anne hemen itiraz ediyor: "Hani 6 aya kadar ek gıda başlamayacaktık?" Ben anne sütünü keselim demiyorum ki! Mama yerine sebze verilecek "Mamaya devam et, anne sütünü kes yerine sebze ver" mi dedim?

Ek gıdalara geçilirken ilk olarak en az alerjik olan meyve suları veya sütlü pirinçli kaşık mamaları verilir. Meyve suyundan sonra meyve püresine geçilir. Meyve püresi yapımında vitaminlerin korunmasını sağlamak için cam rende kullanılmalıdır. (Ayrıntılar aşağıda)

Ancaaaak çok önemli bir ayrıntı var burada: Birçok bebek meyvelerin şekerli, tatlı, leziz tadından sonra sebze çorbalarının tatsız tuzsuz tadına alışmakta ciddi zorluk çekmektedir. Bunun için önce azar azar sebze tattırılıp sonra meyvelere dönüş yapmak da uygun bir seçenek olabilir.

Sebzelerin ardından meyvelere başlanır. Çok küçük bebeklerde mesela aylıksa önce, hazırlanan sebze çorbası süzülüp suyu verilerek bebek alıştırılır. 2–3 gün sebze suyuna alıştıktan sonra sebze çorbasına geçilir. Beşinci ayı bittikten sonra ise sebze suyuna alışmanın ardından da sebze püresi ve yeşillik eklenmiş karışık pürelere geçilir. Sebze çorbalarına eklenen saf zeytinyağı , anne sütü ile artık tam olarak karşılanamayan enerjinin karşılanmasını sağlar. Ispanak, pazı, kara lahana şalgam ve pancar, nitrat içerdikleri için ya çok taze verilmeli ya da hiç verilmemelidir.


Sebzelerin ardından meyvelere başlanır. Önce, hazırlanan sebze çorbası süzülüp suyu verilerek bebek alıştırılır. 2–3 gün sebze suyuna alıştıktan sonra sebze çorbasına geçilir. Sebze çorbasının ardından da sebze püresi ve yeşillik eklenmiş karışık pürelere geçilir. Sebze çorbalarına eklenen yağ, anne sütü ile artık tam olarak karşılanamayan enerjinin karşılanmasını sağlar. Ispanak, pazı, kara lahana şalgam ve pancar, nitrat içerdikleri için ya çok taze verilmeli ya da hiç verilmemelidir.

YOĞURT

Yoğurt, diyete 5. ayda girmelidir. Mümkünse ev yoğurdu yapılmalıdır. Ev yoğurdu yapmak için tam yağlı pastörize süt kullanın. Açık süt kullanabilirsiniz ancak 30 dakika kaynatmanız gerekir. Pastörize süt kullanırsanız kaynatmak da gerekmez. Süt ısıtılır ve elin dayanabileceği sıcaklığa kadar (yaklaşık 40 ºC) soğumaya bırakılır. ml site 1 tatlı kaşığı ılık sütle sulandırılmış yoğurt eklenip yavaş yavaş karıştırılır. Mayalama aşamasında süte mayalık yoğurda ek olarak probiyotik toz da eklerseniz ve mayalandıktan sonra biraz uzun bekletirseniz yararlı bakterisi daha fazla olur. Yoğurdu mayalarken ml. süte 2–3 mercimek kadar toz şeker eklerseniz daha koyu olur. Ancak sütün tadını değiştirebileceğinden şeker kesinlikle fazla katılmamalı ve bebek yoğurdun saf tadına alıştırılmalıdır. Ayrıca yoğurt mayalamada kullandığınız kabın kapağının altına kâğıt havlu da koyarsanız buharını emer ve yoğurdun koyulaşmasını sağlar. Bazı bebekler ev yoğurdunu sevmediği için içine mevsim meyvelerinden özellikle elma ve şeftali katılabilir ama çilek veya böğürtlen gibi meyveler ciddi alerji yapabileceği için 7–8 aydan önce tavsiye edilmez.

Meyveler

Meyvelere aydan itibaren özellikle yoğurda alıştıktan sonra başlanabilir. Meyveler A ve C vitamini ile früktoz adlı meyve şekeri içerirler. İyice yıkanıp kabukları soyulduktan sonra verilmelidirler. Başlangıç olarak en az alerji yapan elma, armut, şeftali, kayısı, nektarin, üzüm, kırmızı erik uygundur. Turunçgiller ve kivi gaz ve alerji yapabileceği için 5–6. aydan sonra başlanmalıdır. Muz ise kabızlık yapabileceği için az verilip yavaş yavaş arttırılır. Meyvelerin %80’i sudur. Ana öğün değil ara öğün olarak tüketilmelidir. İçerdikleri früktozdan dolayı meyvenin fazlası kilo yapar.

Başlangıç meyveleri yıkanıp kabukları ince soyulur. Cam rendede veya makinede ezilir, ince tülbentle suyu süzülür. Her yeni meyve için 2–3 günlük alışma dönemi geçirilmeli, ikinci bir yeni meyve başlayana kadar ilkine tam alışması sağlanmalıdır.

Meyve Püreleri

Meyve sularına alıştıktan 1 ay sonra ikindi ara öğünü olarak verilebilir. Püre yapmak için cam rende veya çırpıcı/karıştırıcı kullanılabilir. Meyveler tek tek püre yapılabileceği gibi, 2–3 çeşit meyve (mesela şeftali, elma veya armuda muz eklenebilir): Kilo alımı yavaş olan bebeklerde İçine 60 ml biberon maması, 1–2 bebe bisküvisi katılarak tat ve lezzeti arttırılabilir.

En çok önerdiğimiz meyvelerin başında avokado gelmektedir. Avokado bitkisel omega 6 yağ asitlerinden zengin olup beyin gelişimi döneminde bebek zekası için de çok önemlidir.

ŞİMDİ GELELİM DETAYLARA

Sebzeler ve Sebze Çorbaları

Sebzelere de 5. aydan itibaren başlanabilir. Sebzelerde vitamin, karbonhidrat ve bağırsakları çalıştıran lifler bulunur. Bebeklere mevsimine göre havuç, patates, kereviz ve yaprağı, semizotu, kara lâhana, ıspanak, brokoli, karnabahar, brüksel lahanası, taze kırmızı ve yeşilbiber (çarliston), enginar, taze bezelye, maydanoz ve taze nane verilebilir. Domates alerjiye neden olabileceğinde 7–8 aydan önce önerilmez. Patlıcanın ise bebek için hiçbir besleyici değeri olmayıp içinde nikotin bulunduğundan bebek beslenmesinde pek yeri yoktur. Lahana, pırasa, soğan ve sarımsak da gaz yapabileceğinden 9 aya kadar önerilmez. Ispanak, karalâhana, pazı, semizotu, taze fasulye, pancar gibi sebzeler bekletildiklerinde, nitrit adlı maddeler açığa çıkar. Nitrit de bebeklerde kansızlık ve büyüme geriliğine neden olabilir. Bunun için bu sebzeler piştikten sonra o öğünde tüketilmelidir.

Çalışan veya çok çocuklu annelerin zaman sorunu olduğundan sebze pürelerini dondurmayı önerebiliriz. Sebze püreleri derin dondurucuda ay bozulmadan kalabilir.

Sebzelerin besin değerini ve vitamin içeriğini korumak için mümkün olduğu kadar buharlı pişirici kullanılması veya az su kullanarak kapaklı tencerede pişirme önerilmektedir. Zeytinyağı yemek piştikten sonra soğumaya bırakılırken katılır, yemek pişerken zeytinyağı koyulursa yağ özelliğini ve beyin için önemli olan kimyasal yapısını kaybeder.

İlk gün (Basit sebze püresi): Yukarıdaki gibi pişirilir. Havuç, patates ve kabak tam olarak ezilip püre haline getirilir. Zeytinyağı eklenerek mama tamamlanır. cc’ye 2 çorba kaşığı seafoodplus.infoğı konur.

gün (Karışık sebze püresi): Yukarıdaki karışıma çay kaşığı pirinç ve her gün yeni bir sebze eklenmelidir. Örnek: ilk gün 5–6 yaprak maydanoz, ikinci gün maydanoz + birkaç yaprak ıspanak, üçüncü enginar vs, vs, vs. (Elde edilen püreye yine 1–2 çay kaşığı irmik eklenmelidir).

Örneğin havuçla başladığımızı düşünelim: birinci gün çay kaşığı havuç, ikinci gün tatlı kaşığı havuç, üçüncü gün çorba kaşığı verilir. 4. gün havuca mesela mevsimine göre ikinci bir sebze olarak kereviz veya bal kabağı ekleyelim 4. gün 2 çorba kaşığı havuç ve 1 -2 çay kaşığı kereviz olsun böyle böyle arttıra arttıra devam edelim

Her gün her sebzeden yemek zorunda mı?

Bu soruya soru ile cevap vereceğim: Siz her gün her sebzeden yiyor musunuz? Bugün patates-havuç kabak karışımı yer, yarın kereviz-ıspanak-havuç karışımı yer

Ya sebzelerin tadını sevmezse?

Bebekler ek gıdalara başlangıçta lezzetleri yadırgayabilir Hemen pes etmeyin, az az, zorlamadan gülümseyerek rahat bir ortamda yedirin. O öğünde sevmezse dakika sonra bir daha deneyin, yine yemezse bir başka öğünde başka bir kombinasyon deneyin, gene sevmezse sebzesine az miktarda maydanoz, kereviz yaprağı, semiz otu gibi keskin lezzetli bir şeyler katıp bir taşım kaynatıp deneyin ve sevdiği bir şey bulursanız onu joker yapıp her yediğine ondan katarak denemelerinize devam edin.

Sadece sebze yiyerek yeterli demir almak mümkün müdür?

Prensip olarak bitkisel kaynaklı demir hayvansal gıdalardaki demire oranla vücut tarafından daha zor emilir. Bunun nedeni ise bitkisel gıdalarda bulunan ve demir alımını önleyen asit oksaliktir. Yani bu maddeler vasıtasıyla demir vücut tarafından emilemez olmaktadır. Buna karşın hayvansal gıdalardaki demir çok rahat alınabilir. Kaşık maması yaşındaki bebek ve küçük çocukların beslenmesi yönündeki tavsiyeler, sebze yanı sıra et de içeren karışık belenme şeklidir. Bu nedenle sebze- patates püresini püre haline getirilmiş et ile sunmalıdır.

Muhallebi

Sütlü pirinçli diğer kaşık mamalarını alamayacak ekonomik durumdaki ailelere önerdiğimiz bir tarif aşağıdadır:

1 su bardağı su 1–2 tatlı kaşığı pirinç unu karıştırılarak pişirilir. 1 tatlı kaşığı toz şeker eklenip 5–6 ölçek hazır toz mama da katılabilir. Topaklanırsa tel süzgeçten geçirilir. Sebze püresine alıştıktan sonra ekonomik nedenlerle sütlü pirinçli kaşık mamalarını alamayacak ailelere önerimiz, muhallebinin akşam öğünü olarak verilmesidir.

Yoğurt (Yukarıda)

Örnek Menü

Anne sütüne aldığı sürece ve miktarda devam edilmelidir.

Anne sütü yoksa veya yetersizse öğün 2 numara devam maması verilmelidir ( ml/gün).

Saat Meyve suyu (Mevsimine göre suyu sıkılarak hazırlanır. hafta sonra püre şeklinde verilebilir.)

Saat Sebze çorbası( hafta sonra püre şeklinde verilebilir.)

Saat Yoğurt ( ml hazırlanmış ılık Devam Mamasına 1 çay kaşığı yoğurt konulup mayalanır ve saat mayalkanmaya bırakılır.)

Saat Kaşık Maması veya Muhallebi ( ml su ile 1 tatlı kaşığı pirinç unu pişirilir. Ocaktan indirildikten sonra 3 ölçek Devam Maması ilave edilir.)

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir