telefonda yer olmasına rağmen uygulama inmiyor / Cihazda yeterli alan yok sorunu' nasıl çözülür? - Yazılım, uygulama ve teknoloji haberleri

Telefonda Yer Olmasına Rağmen Uygulama Inmiyor

telefonda yer olmasına rağmen uygulama inmiyor

Cihazınızın kullanılabilir belleği %10'un üzerine çıktığında iletişim kutusu otomatik olarak kaybolacaktır. Sistem, size depolama alanının yetersiz olduğunu bildirirse aşağıdaki adımları uygulayın:

  • Depolama alanını temizleyin
    • Nadiren kullandığınız uygulamaları kaldırmanız önerilir. Çok fazla uygulama yüklemek, depolama alanında büyük miktarda yer kaplayabilir.
    • Cihazınızın alanını temizleyin: Optimizer/Tablet Yöneticisi bölümüne gidin, Temizlik seçimini yapın ve tarama önerilerine göre gereksiz verileri temizleyin. Ayrıca OPTİMİZE ET seçeneğini de kullanabilirsiniz. Bu işlemde sistem bazı gereksiz dosyaları otomatik olarak siler.
  • Alt kullanıcı hesapları veya PrivateSpace oluşturup oluşturmadığınızı kontrol edin
    Birden fazla kullanıcı hesabı eklemek veya PrivateSpaceözelliğini etkinleştirmek cihazınızın depolama alanında yer kaplar. Kullanıcı hesaplarını veya sık kullanılmayan PrivateSpacealanını silmeniz önerilir.

    Sahip hesabı olmayan bir hesap veya PrivateSpace oluşturulmamışsa ya da desteklenmiyorsa bu çözümü dikkate almayın.

    Birden fazla kullanıcıyı silme: Oluşturduğunuz kullanıcı hesaplarını kontrol etmek için Ayarlar bölümünü açın, Kullanıcılar araması yapın ve buna dokunun. Artık ihtiyacınız olmayan hesapları, hesap adına ve ardından Kullanıcıyı sil düğmesine dokunarak silin.

    PrivateSpace alanını silme: Ayarlar bölümünü açın PrivateSpace araması yapın ve buna dokunun, ardından PrivateSpace alanı oluşturup oluşturmadığınıza bakın. (Etkinleştir öğesi görüntüleniyorsa PrivateSpace oluşturulmamış demektir. Giriş yap öğesi görüntüleniyorsa PrivateSpace oluşturulmuş demektir.) Oluşturulmuşsa ve artık ihtiyacınız yoksa sağ üst köşedeki simgesine dokunun ve PrivateSpace'i sil seçimini yapın.

  • Verileri Bulut alanına yedekleyin

    Bellek yetersizse verileri Bulut alanına yedekleyebilirsiniz. Ayarlar bölümüne gidin, Bulut araması yapın ve buna dokunun, verilerini yedeklemek istediğiniz uygulamanın yanındaki düğmeyi açık konuma getirin.

  • Büyük dosyaları harici bir bellek kartına taşıyın

    Cihazınız harici bellek kartını destekliyorsa depolama alanında yer açmak için Dahili depolama birimi üzerindeki fotoğraflarınızı, ses dosyalarınızı, videolarınızı ve diğer dosyalarınızı bir bellek kartına taşımanız önerilir. İşlem aşağıdaki gibidir:

    Dosyalar > Tara > Telefon/Tabletim bölümüne gidin, taşımak istediğiniz dosyayı basılı tutun ve harici bellek kartına aktarmak için Taşı düğmesine dokunun.

  • Varsayılan konum ayarını harici bellek kartı olarak değiştirin

    Cihazınız harici bellek kartını destekliyorsa telefonunuza harici bir bellek kartı takıp bölümüne giderek Varsayılan konum ayarını bellek kartı olarak değiştirmeniz ve cihazınızda yer açmanız önerilir.

  • Cihazınızı sıfırlayın

    Verilerinizi yedekleyin, Ayarlar bölümünü açın, sıfırlama seçeneği için arama yapın ve buna dokunun ve cihazınızı fabrika ayarlarına geri yüklemek için ekrandaki talimatları uygulayın.

  • "CİHAZDA YETERLİ ALAN YOK" HATASI [%99 KESİN ÇÖZÜM]

    Bu yazıda Android cihaz kullanıcılarının çoğunun karşılaştığı bir soruna çözüm kavuşturacağız.







    Google Play'den bir uygulama indirmeye çalışırken bu hatayı gördünüz, "Cihazınızda boş alan yok". Evet bu hata cihazınızda 10GB boş yer olsa bile karşınıza çıkar.

    CİHAZIMDA YER OLMASINA RAĞMEN NEDEN BU HATAYI ALIYORUM?

    Aslında durum sizin düşündüğünüz gibi değil. Örneğin Android'li bir telefonunuza var diyelim.
    Telefonunuz 16GB olsun. Siz bu hafızayı direkt kullanamazsınız. Çünkü 16GB hafızanın GB'ı Android sistem dosyalarıdır. Oldu mu size 10GB. 10GB boş yeri olan telefonda kesinlikle yer problemi yoktur. Olamaz da. Peki neden hala bu hata çıkıyor? Bunun nedeni ise bu kalan 10GB hafızayı da olduğu gibi kullanamamanızdır. Android bu hafızayı 2'ye böler;

    1) sdcard0

    2) Dahili Bellek


    "Ayrıca bknz: Dosya İndirme Hızını Arttırmak!"


    sdcard0 sizin kişisel dosyalarınızın, fotoğraf, video, vb. dokümanların bulunduğu depolama birimidir. Dahili bellek ise Android uygulamalarının kullanacağı depolama birimidir. Sanırım sebebini artık tahmin edebiliyorsunuzdur.

     Dahili bellek cihazın toplam hafızasına göre (16GB) ayrılır. 16GB hafızalı bir telelefona ayrılan dahili bellek genellikle GB'dır. İşte sorunumuzu ilgilendiren kısım burası. Boyutu büyük, küçük indirdiğimiz ne kadar uygulama varsa burayı doldurur. Fabrika uygulamaları da üstüne binince GB artık dolar. Fakat Android, Google Play'den uygulama indirebilmek için dahili bellekte en az MB yer olması gerektiği kısıtlamasını koyuyor.


    "Ayrıca bknz: WiFi Çekim Gücü Arttırmak!"
    DAHİLİ BELLEK HAFIZASI NASIL ARTTIRILIR?

    Dahili bellek arttırmaya Android asla izin vermez. Bunu yapabilmemiz için Root yetkisine sahip olmanız gerekir. Root'un ne olduğunu, eksilerini, artılarını, nasıl yapılacağını daha önceki yazımda anlatmıştım. Fakat bunun yerine dahili belleğinizi boşaltabilirsiniz. Bunu yapmak için Android cihazınızdan;

    Ayarlar&#;Uygulamalar yolunu izleyin. İndirilenler sekmesinde dahili belleğinizin durumunu göreceksiniz. Eğer başlıktaki hatayı alıyorsanız dahili belleğinizde MB'tan az yer kalmıştır.

    Şimdi gelelim dahili bellek boşaltma işlemimize. İndirilenler sekmesinde fazla yer kaplayan uygulamalar büyükten küçüğe sıralanacaktır. İşe yaramayan uygulamalarımızı boş yer açılıncaya kadar kaldırıyoruz. Eğer geçici çözüm peşindeyseniz uygulamaları seçip Verileri Temizle veya Önbelleği Temizle(UYARI: VERİLERİ TEMİZLE SEÇENEĞİ O UYGULAMAYI STANDART AYARLARA DÖNDÜRÜR.) seçeneklerini kullanarak da boş yer açabilirsiniz.

    "Ayrıca bknz: Tek Tuşla Root Atmak!"


     Bu iki çözümü uyguladığımız halde MB'yi geçemediyseniz yapmanız gereken cihazınıza yeni bir hafıza kartı takmaktır. Cihaz hafıza kartını algıladıktan sonra ise Verileri temizle seçeneğinin yanında bir de "Hafıza kartına taşı" seçeneğini göreceksiniz. Bu yöntemi uygulayarak da boş yer açabilirsiniz.

    LÜTFEN YORUMLARINIZI PAYLAŞIN. BU SAYEDE ÇÖZÜMÜN İŞE YARAYIP YARAMADIĞINI DA ANLAYABİLİRİZ.


    AfkTech &#;

    Google Play mağazasından Office uygulamaları indirirken rastgele sayılar içeren bir hata alabilirsiniz. Google Play ekibi bu sorunun farkındadır ve sorunları çözmeye çalışmaktadır. Bu süre zarfında daha fazla bilgi edinmek için lütfen aşağıya bakın ve önerilen geçici çözümleri deneyin.

    Google Play Store hataları nelerdir?

    Google Play Store Hataları normalde rastgele sayılar içerir ve Google Play Store'dan uygulama indirmeye çalıştığınızda oluşturulur. Bu hatalar Google Play Store güncelleştirmelerinden, Google önbellek sorunlarından, Google Play Store depolanmış veri sorunlarından veya Google hesabı sorunlarından kaynaklanıyor olabilir.

    En sık karşılaşılan Google Play Store hatalarından bazıları şunlardır:

    • Google Play Store hata kodu 18

    • Google Play Store hata kodu 20

    • Google Play Store hata kodu

    • Google Play Store hata kodu

    • Google Play Store hata kodu

    • Google Play Store hata kodu

    • Google Play Store hata kodu

    • Google Play Store hata kodu

    • Google Play Store hata kodu

    • Google Play Store hata kodu

    Google Play Store Hatalarını Giderme

    Google Play Store hatalarını düzeltmek için aşağıdaki geçici çözümleri deneyin.

    Google Play Store önbelleğini temizleyin

    1. Cihazınızda Ayarlar menüsünü açın.

    2. Uygulamalar'a veya Uygulama Yöneticisi'ne gidin. (Bu seçenek, cihazınıza bağlı olarak farklı olabilir.)

    3. Listeyi Tüm uygulamalar'a kaydırın ve sonra aşağı kaydırarak Google Play Store uygulamasına gelin.

    4. Uygulama ayrıntılarını açın ve Zorla durdur düğmesine dokunun.

    5. Önbelleği temizle düğmesine dokunun.

    6. Yukarıdaki adımları yineleyin, ancak 3. adımdaki Google Play Store'un yerine Google Play hizmetleri’ne gidin.

    7. Uygulamayı indirmeyi yeniden deneyin.

      Google Play Store Uygulamasında Önbelleği TemizlemeÖnbelleği temizle düğmesi

    Google Play Store verilerini temizleyin

    Google Play Store ve Google Play hizmetlerinin önbelleğini temizlediğinizde sorun çözülmüyorsa, Google Play Store verilerini temizlemeyi deneyin:

    1. Cihazınızda Ayarlar menüsünü açın.

    2. Uygulamalar'a veya Uygulama Yöneticisi'ne gidin. (Bu seçenek, cihazınıza bağlı olarak farklı olabilir.)

    3. Listeyi Tüm uygulamalar'a kaydırın ve sonra aşağı kaydırarak Google Play Store uygulamasına gelin.

    4. Uygulama ayrıntılarını açın ve Zorla durdur düğmesine dokunun.

    5. Veri temizle düğmesine dokunun.

      Veri temizle düğmesi

    Önbellek ve veriler temizlendikten sonra, Google Play Store hatasının düzelmiş olması gerekir. Düzelmediyse, sonraki adıma geçin.

    Google hesabınızı kaldırıp yeniden ekleyin

    Önbelleği ve verileri temizlediğinizde sorun çözülmüyorsa Google hesabınızı kaldırın, cihazınızı yeniden başlatın ve Google hesabınızı yeniden ekleyin.

    1. Cihazınızda Ayarlar menüsünü açın.

    2. Hesaplar'ın altında, kaldırmak istediğiniz hesabın adına dokunun. Google hesabı kullanıyorsanız, Google'a ve sonra hesaba dokunun.

    3. Ekranın sağ üst köşesindeki Menü simgesine dokunun.

    4. Hesabı kaldır’a dokunun.

    5. Cihazınızı yeniden başlatın ve hesabınızı yeniden ekleyin. Sonra, uygulamayı indirmeyi deneyin.

      Google HesabıHesabı Kaldır

    Ek yardım

    Bu adımlar sorunu çözmezse aşağıdakilere başvurun:

    nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası