meslek yüksek okuluna nasıl girilir / PMYO başvuruları ne zaman? Polis meslek yüksekokulu başvuru şartları neler? - Son Dakika Haberleri

Meslek Yüksek Okuluna Nasıl Girilir

meslek yüksek okuluna nasıl girilir

PMYO başvuruları ne zaman? Polis meslek yüksekokulu başvuru şartları neler?

Emniyet Genel Müdürlüğünden (EGM) yapılan açıklamaya göre, Polis Akademisi Başkanlığına bağlı PMYO'lara polis memuru adayı alımı gerçekleştirilecek.

Adaylar, 25 Temmuz-5 Ağustos tarihlerinde "funduszeue.info" adresinden e-Devlet şifrelerini girerek başvuru yapabilecek.

Eğitim sonunda başarılı adaylar, polis memuru olarak atanacak.

Adaylarda aranacak şartlardan bazıları şöyle:

"Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, lise ve dengi okul mezunu olmak, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (TYT) puan türünden en az ham taban puan ve üzeri puan almak, şehit ve vazife malulü olanların eş ve çocuklarından ise yılı TYT puan türünden en az ham taban puan ve üzeri puan almış olmak, 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla (1 Ekim ) 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 1 Ocak tarihi itibarıyla (1 Ocak ) 26 yaşından gün almamış olmak."

Nasıl Öğrenci Olabilirim - Kimler Tercih Edebilir?
Üniversite sınavına girmeniz ve okulumuzun ÖSYS kılavuzunda belirtilen bölümlerinden birini tercih etmeniz yeterlidir. ÖSYS sisteminde sınava girmiş tüm lise mezunları bölümlerimizi tercih edebilir. Bölümlerimize öncelikle meslek liselerinin ilgili alanlarından sınavsız geçiş sistemi ile başvurmuş öğrenciler yerleştirilir.  Bunun için ÖSYS yolu ile başvurulmuş olunması gerekmektedir. Bu yerleştirme dışında açık kalan kontenjanlarımıza diğer lise mezunları ÖSYS sınavı yolu ile yerleştirilmektedir. Okulumuza yerleştirilmeye hak kazandıktan sonra ve ilk kaydınızı yaptıracağınızda Üniversitemizce uzaktan eğitim öğrencileri için belirlenen kayıt tarihleri arasında Isparta'ya şahsen gelerek Uzaktan Eğitim MYO Öğrenci İşlerinde kaydınızı yaptırabilirsiniz. Okulumuzdaki kayıtlı öğrenciler Daha sonraki yarıyıllarda üniversitemize gelmeden öğrenim ücretini yatırıp kayıt yenileme işlemini Internet üzerinden yapabilirsiniz.

İnternet Üzerinden Nasıl Erişim Yapabilir Ve Nasıl Eğitim Alabilirim?
Okulumuza kayıt yaptırdıktan sonra, bölümünüzce size internet üzerinden bağlantı için kullanıcı adı ve şifreleri verilecektir. Uzaktan Eğitim alabilmeniz için bir bilgisayar ve internet erişimine sahip olmanız yeterlidir.
Uzaktan Eğitim Öğrencileri Ve Öğrenim Ücreti
Programları tercih edecek öğrenciler, her yarıyıl öğrenim ücreti ödemelidir.

Uzaktan Eğitim Nasıl Yapılacak?
Eğitim Yönetim Sistemi üzerinden, derslere ait ders notlarını takip edebilir, ders danışmanlarıyla sohbet edebilir, forum odalarında karşılıklı senkron iletişim kurulabilir, sınav tarihlerini öğrenebilir ve internet üzerinden vize sınavlarınızı olabilir ve sınav, ödev sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz. Derslere ait örnek soru ve cevaplarına ulaşabilirsiniz.

Uzaktan Eğitim Sınav Sistemi Nasıldır?
Vize Sınavları, internet üzerinden yapılmaktadır. Buna göre öğrenciler vize sınavlarını ev veya internet erişimi olan istediği bir ortamda bilgisayar başında "online" olarak yapacaktır. Vize sınav döneminde istediğiniz dersin sınavını istediğiniz bir zaman aralığında kendiniz seçme imkanına sahip olacaksınız. Final ve bütünleme sınavları, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Çünür yerleşkesindeki yüksek okulumuzun ilan edeceği sınıflarda, test olarak soru kitapçıklarının dağıtılması ve cevaplarının optik forma işaretlenmesi şeklinde yapılacaktır. Sizlerin zamanlarınızı optimize edebilmek amacıyla, final ve bütünleme sınavları yarıyıl sonundaki Cumartesi ve Pazar günü olmak üzere dört oturumda yapılmaktadır.

Uzaktan Eğitim Öğrencilerinin Staj Durumlarına Nasıl Karar Verilir?
Bütün Meslek Yüksek okullarında olduğu gibi Uzaktan Eğitim Programlarında da staj etkinliği zorunludur. Uzaktan eğitim öğrencileri staj yönergelerinde belirtilen dönemlerde staj yapabilirler. Stajını yapmayan öğrenci mezun olamaz.

Uzaktan Öğretim Öğrencilerinin Dikey Ve Yatay Geçiş Hakları Nelerdir?
SDÜ Uzaktan Eğitim MYO'dan mezun olan kişiler, dikey geçiş sınavına katılabilirler. Dikey Geçiş Sınavı kılavuzunda sizin bölümleriniz için belirtilmiş yerlere müracaat edebilirsiniz. Yüksek Öğretim Kurulu tarafından uygunluğu kabul edilmiş herhangi bir Programa yatay geçiş yapılabilir. Dikey ve Yatay Geçişlerin detayları ilgili yönetmeliklerle belirlenmiştir.  

Ara Sınav, Final ve Bütünleme sınavları nasıl gerçekleştirilecek?

Ara Sınav internet ortamında çevrimiçi olarak test şeklinde gerçekleştirilecek. Final ve Bütünleme Sınavları ise SDÜ’de yapılacaktır. Sınavların değerlendirmesi % 20 sistem içi faaliyetler ( Vize(ler), Ödev(ler),Proje(ler), Ders Sohbetlerine Katılım ) +  % 80 i ise final sınavı olmak üzere değerlendirilecektir.

Ders geçme notları en az ne kadardır?

Ders geçme işlemlerinde bağıl değerlendirme sistemi uygulanmaktadır.

Ayrıntılı bilgi için: funduszeue.info

DGS de okul başarısı ne kadar etkili?

Yerleştirme işlemi, adayların DGS puanları, tercihleri ve yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak yapılır.

Dikey geçiş yapıldığında geçiş yapılan bölümün kaçıncı sınıfından devam edilmektedir?

Dikey geçiş yapılan bölümün 2. veya 3. sınıfından devam edilmektedir.

Kalınan derslerden yaz okulu uygulaması olacak mı?
Kaldığınız dersleri 2. sınıfta alttan alabilirsiniz yaz okulu uygulaması yoktur.

Online derse katılmamak ders notlarını etkileyecek mi?

Online derse katılmak zorunlu değil ama gereklidir. Online Derslere katılan öğrencilerimizin daha başarılı oldukları görülmektedir.

Ara Sınav, Final ve Bütünleme sınav soruları kaçar sorudan oluşacak? Tüm sınavlar hafta sonu herhangi bir günde mi yapılacak yoksa 4 ders cumartesi diğer 4 derste Pazar günü olacak şekilde mi yapılacak?

Final ve Bütünleme Sınavları Takvim uygun ise (ÖSYM sınavları vb. çalışmalar olmazsa)Cumartesi-Pazar yapılır.

2 oturum x 4 sınav ya da,
4 oturum x 2 sınav şeklinde yapılabilir.

Öğrenci Belgesi veya askerlikle ilgili Öğrenci Durum Belgesi almak için ne yapmam gerekir?
Öğrenci Belgesi veya askerlikle ilgili Öğrenci Durum Belgesi almak için linkimizde yer alan Belge İstek Formunu doldurarak müdürlüğümüze göndermeniz gerekmektedir. Belge İstek Formunuz değerlendirildikten sonra Öğrenci Belgesi veya askerlikle ilgili Öğrenci Durum Belgesi Belge İstek Formunda belirtmiş olduğunuz adrese gönderilecektir.

Muafiyetlere başvuru ne zaman yapılır?
SDÜ Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu 7 nci maddesinin 1 nci bendine göre Yüksekokula yeni kayıt yaptıran öğrenciler, daha önce kayıtlı oldukları yüksek öğretim kurumlarında almış oldukları derslerden muaf olmak için birinci yarıyıl eğitim-öğretimin başlamasından itibaren onbeş gün içinde başvurdukları takdirde, muafiyet istekleri Yüksekokul Yönetim Kurulu kararı ile öğrenci daha üst sınıf veya yarıyılların birinden öğrenimine başlatılabilir. Yukarıda belirtilen süre ve zaman dışındaki başvurular dikkate alınmaz.

Öğrenim Ücretini yatırmazsam ne olur?
  a) Öğrenci katkı payı ve öğrenim ücretini yatıran öğrenciler; ders kayıtlarını internet ortamında uzaktan yapar. Yüksekokulun her programı için belirlediği danışman da gerekli durumlarda ders kaydını yapmaya yetkilidir.
  b) Süresinde kaydını yaptırmayan öğrencilerin mazeretlerine ilişkin başvuruları, eğitim-öğretim yarıyılının/yılının ilk iki haftası içinde kabul edilir. Mazereti ilgili yönetim kurulunca kabul edilen öğrencilerin kayıt yenileme işlemleri, üçüncü haftada tamamlanır. Bu süre içinde kaydını yenilemeyen öğrenci kayıt yaptırmadığı yarıyılda/yılda öğrencilik haklarından yararlanamaz. Bu şekilde kaybedilen süre öğrenim süresinden sayılır.

Öğrenim Ücretini belirtilen süreler içerisinde yatıramadım ne yapmalıyım?
Okulumuzdan öğreneceğiniz ilgili bankanın hesap numarasına yasal faizi ile birlikte yatırabilirsiniz.

Öğrenim Ücretini yatıramadım ders kaydımı yapabilir miyim?
Öğrenim Ücretini yatırmayan öğrenci kayıt yenilememiş olduğundan ders kaydını yapamaz.

Kaydımı sildirmek istiyorum ne yapmam gerekiyor?
Kaydınızın silinmesi için okuduğunuz Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu Müdürlüğüne Kayıt Sildirmeye Başvuru Formunuzu göndermeniz gerekmektedir. Formunuz işleme alınıp Yönetim Kurulu Kararı alındıktan sonra Öğrenci İlişik Kesme Formunu doldurarak, doldurduğunuz form ile birlikte 1 adet fotoğraf, nüfus cüdanızın onaylı fotokopisi, 1 adet poşet dosya ve öğrenci kimliğinizle Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına başvuru yapınız. İlişik Kesme Formunuz incelendikten sonra kayıt esnasında verdiğiniz diplomanız tarafınıza iade edilir.

Ekle/Sil  haftası ne demektir?
Eğitim – Öğretimin başlamasından sonraki üçüncü haftaya ekle/sil haftası denir. Öğrenci ekle/sil haftasında danışmanın onayı ile yeni dersler alabilir, tekrarlamak ve almak zorunda olduğu dersler hariç, diğer dersleri bırakabilir. Ekle/sil haftasından sonra hiçbir şekilde ders değişikliği yapılamaz.

GNO nedir?
GNO, Genel Not Ortalaması: Öğrencinin her dersten almış olduğu başarı notunun, dersin kredi değeri ile çarpımlarının toplamı ile elde edilen sayının, derslerin kredi değerlerinin toplamına bölünmesi ile hesaplanan ağırlıklı not ortalamasıdır. GNO ilgili dönem değil alınan bütün dönemleri kapsar.

DNO nedir?
DNO, Dönem Not Ortalaması: Öğrencinin kayıtlı olduğu yarıyıla ait derslerinden almış olduğu başarı notunun, dersin kredi değeri ile çarpımlarının toplamı ile elde edilen sayının, derslerin kredi değerinin toplamına bölünmesi ile hesaplanan ağırlıklı not ortalamasıdır.

Başarılı sayılmam için gerekli koşullar nelerdir?
GNO ‘su en az olan öğrenci herhangi bir dersini (FF),(FD),(NA) veya (K) olmaması koşulu ile başarılı sayılır. GNO’su ‘ın altında olan öğrenci başarısız sayılır.

Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulunda devam zorunluluğu var mı?
SDÜ Uzaktan eğitim Meslek Yüksek Okulu Önlisans Eğitim-Öğretim Sınav Yönetmeliğinin 14 nci maddesinin 1 nci bendinde Uzaktan eğitim programlarına kayıtlı öğrencilerde staj hariç devam zorunluluğu aranmaz denir.
Sınav notuna itirazlar ne zaman ve nasıl yapılır?
SDÜ Uzaktan eğitim Meslek Yüksek Okulu Önlisans Eğitim-Öğretim Sınav Yönetmeliğinin 22 nci maddesinin 1 nci bendine göre sınav sonuçları, maddi hata durumunun belirlenmesi dışında değiştirilemez. Öğrenciler maddi hata itirazı için, sınav sonuçlarının ilanından itibaren en çok bir hafta içinde Yüksekokul Müdürlüğüne yazılı olarak başvurabilir. Bölüm başkanlığınca yapılan inceleme sonunda öğrencilere sorulan sorularda bir maddi hata tespit edilirse, Yüksekokul Yönetim Kurulunca gerekli düzeltme yapılır ve sonuç ilan edilir. Maddi hata olmadığı anlaşılırsa, durum ilgiliye yazılı olarak bildirilir. Öğretim elemanlarının sınav değerlendirmelerine itirazda bulunamaz.

Kaydımı nasıl dondurabilirim?
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Önlisans Eğitim – Öğretim Sınav Yönetmeliğinde Madde 27 yegöreÖğrencilere, ilgili yönetim kurulunun uygun göreceği haklı ve geçerli nedenlerle bir defada en az bir, en çok iki yarıyıl izin verilebilir. İzinli olunan dönem öğretim süresinden sayılmaz. Bu şekilde izin alan öğrenci fakülte/yüksekokula devam edemez, öğrenci kimliği alamaz ve izinli olduğu yarıyıl/yılsonundaki sınavlara giremez. Öğrenciye verilen öğrenime ara verme izinlerinin toplamı, normal öğrenim süresinin yarısını aşamaz.
Ağır hastalık, kaza, doğal afetler gibi belgelendirilebilen olağanüstü durumlar dışında izin başvurusu yarıyıl/yılın ilk iki haftası içinde yapılır. Tutuklu bulunan, hakkında gıyabi tutuklama kararı olan ya da aranmakta olduğu resmi makamlarca bildirilen öğrenciye izin verilemez. Ancak tutukluluk hali sona eren öğrencinin eğitim-öğretime devam edemediği süreler için izinli sayılmasına ilgili birimin yönetim kurulu karar verebilir.
Öğrenime ara izni alınmasını gerektirecek mazeret durumları  şunlardır :
Öğrencinin, sağlık kuruluşlarınca verilen ve en az üç ayrı tabip imzalı raporla belgelenmiş sağlıkla ilgili mazereti,
Mahallin en büyük mülki amirince verilecek bir belge ile belgelenmiş olması şartıyla, doğal afetler nedeniyle öğrencinin öğrenime ara vermek zorunda kalmış olması,
Birinci derecede yakınlarının ağır hastalığı halinde, bakacak başka kimsenin bulunmaması nedeniyle, öğrencinin öğrenime ara vermek zorunda olduğunu belgelemesi,
Öğrencinin ekonomik nedenlerle eğitim ve öğretimine ara vermek zorunda olduğunu belgelemesi,
Öğrencinin hangi sıfatta bulunursa bulunsun, tecil hakkını kaybetmesi veya tecilinin kaldırılması nedeniyle askere alınması,
Öğrencinin, eğitim ve öğretimine katkıda bulunacak, en çok bir yıl süreli ve belgelenmiş üniversite dışı burs, staj veya araştırma imkanına sahip olması,
İlgili Yönetim Kurulunun haklı ve geçerli kabul edeceği diğer nedenler.

Onile Derslere katılmak mecburi mi?
Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulunda devam zorunluluğu yoktur.

Öğrenci kimliğimi kaybettim ne yapmam gerekir?
İlk önce yerel bir gazeteye kimliğinizi kaybettiğinize dair bir zayi ilanı vermeniz gerekir. Gazetede çıkan zayi ilanı ile birlikte 1 adet fotoğrafla öğrenim görmekte olduğunuz Uzaktan eğitim Meslek Yüksekokulu Öğrenci İşlerine başvurmak suretiyle öğrenci kimliğinizi yeniden çıkartabilirsiniz.

Kayıt Yenileme işlemini nasıl yapacağım?
Öğrenciler her yarıyıl başında ve akademik takvimde belirtilen süreler içinde, Bakanlar Kurulu kararıyla belirlenen öğrenim ücretini ödeyerek kayıtlarını yenilemek zorundadırlar. öğrenciler ders kaydını internet aracılığı ile yenileyebilirler. öğrenciler kayıt yenileme işleminin tümünden sorumlu olup, kayıtlarını kendileri yenilemek zorundadırlar. Öğleden önce öğrenim ücretini ödeyen öğrenciler öğleden sonra, öğleden sonra ödeyen öğrenciler ise ertesi gün öğleden önce kayıtlarını internet aracılığı ile yapabilirler.

Kayıt Yenileme işlemini çeşitli nedenlerden dolayı zamanında yaptıramadım ne yapmam gerekir?
Süresi içerisinde kaydını yaptıramayan öğrencilerin mazeretine ilişkin başvuruları, eğitim-öğretim yarıyılının/yılının ilk iki haftası içinde kabul edilir. Mazereti ilgili yönetim kurulunca kabul edilen öğrencilerin kayıt yenileme işlemleri, ekle/sil haftasında tamamlanır. Bu süre içinde kaydını yenilemeyen öğrenci kayıt yaptırmadığı yarıyılda/yılda öğrencilik haklarından yararlanamaz. Bu şekilde kaybedilen süre öğrenim süresinden sayılır.

Genel Not Ortalamam 'ın üzerinde olmasına rağmen ortalamamı yükseltmek amacıyla bazı derslerimi tekrar alabilir miyim?
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Önlisans-Lisans Eğitim öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin maddesindeki "öğrenciler not yükseltme amacıyla, 14 üncü maddedeki esaslar çerçevesinde lisans ve önlisans öğrenimi süresince aldıkları ve başarılı oldukları dersleri de kayıt yaptırmak koşulu ile verildiği yarıyılda tekrarlayabilirler. Tekrarlanan derste, önceki not ne olursa olsun, alınan son not geçerlidir." hükmü uyarınca öğrenci ortalamasını yükseltmek amacıyla ders tekrarı yapabilir.

Mezun olabilmem için belirli bir not ortalamasına ihtiyaç var mı?
Bir öğrencinin izlemekte olduğu programdan mezun olabilmesi için yasal süre içinde devam etmekte olduğu programı en az Genel Not Ortalaması (GNO) ile tamamlamaları zorunludur. GNO aynı zamanda mezuniyet not ortalamasıdır.

Üniversiten ilişik kesme nedenleri nelerdir?
a)Öğrencinin yazılı başvurusu ve kendi isteği ile üniversiteden ayrılmak istemesi,
b)Yükseköğretim Kurumları öğrenci Disiplin Yönetmeliği çerçevesinde "Yükseköğretim Kurumundan Çıkarma Cezası" alması.

PMYO başvurusu nasıl yapılır? Polis Akademisi başvuru şartları neler?

PMYO (Polis Meslek Yüksek Okulu) alımları, bu yıl da YKS birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Sınavı (TYT) puanı doğrultusunda gerçekleştirilecek. Adaylar Polis Akademisi başvurusu için Ağustos arasında funduszeue.info adresinde işlem yapılabilecek. PMYO taban puanları yılında olarak belirlendi.

Yayınlanma:

PMYO başvurusu nasıl yapılır? Polis Akademisi başvuru şartları neler?

YKS sınavı sonrasında çok sayıda aday Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) hakkında araştırmalara başladı. Polis Akademisi Başkanlığına bağlı PMYO için döneminde erkek, kadın olmak üzere toplam öğrenci alımı yapılacak.

POLİS AKADEMİSİ PMYO BAŞVURU EKRANI

PMYO BAŞVURU İÇİN TABAN PUAN KAÇ?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı TYT puan türünden en az ham taban puan ve üzeri puan alanlar, şehit ve vazife malulü olanların eş ve çocuklarından ise yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı TYT puan türünden en az ham taban puan ve üzeri puan almış olmak. (NOT: Emniyet Teşkilatında çalışan veya Emniyet Teşkilatından emekli olanların eş ve çocukları bu kapsamda yer almamaktadır.)

POLİS AKADEMİSİ BAŞVURU TARİHLERİ

Adaylar, Ağustos tarihleri arasında funduszeue.info adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak başvurularını yapabileceklerdir. Sınavlarda başarılı olarak Polis Meslek Yüksekokullarında eğitim gören ve eğitim sonunda başarılı olan adayların polis memuru olarak atamaları yapılacak.

İnternet üzerinden başvuru yapacak adaylar tarafından Sınav başvuru ücreti olan Lira, 13 Ağustos günü saat 'dan 27 Ağustos günü saat 'a kadar Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA “ Yılı PMYO Giriş Sınavı” isimli hesabına yatırılacak.

POLİS MESLEK YÜKSEKOKULU BAŞVURU ŞARTLARI

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

b) Lise ve dengi okul mezunu olmak,

c) Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı TYT puan türünden en az () ham taban puan ve üzeri puan alanlar, şehit ve vazife malulü olanların eş ve çocuklarından ise yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı TYT puan türünden en az () ham taban puan ve üzeri puan almış olmak. (NOT: Emniyet Teşkilatında çalışan veya Emniyet Teşkilatından emekli olanların eş ve çocukları bu kapsamda yer almamaktadır.)

ç) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla (1 Ekim ) 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla (01 Ocak ) 26 yaşından gün almamış olmak, (01 Ocak – 01 Ekim tarihleri arasında doğmuş olmak),

d) Bayanlar için cm. erkekler için cm. den kısa boylu olmamak, beden kitle indeksi, 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak,

e) Sağlık durumu yönünden, Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirlenen koşulları taşımak,

f) Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adlî veya idarî soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idarî yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak.

g) 26/9/ tarihli ve sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile, adayın kendisinin ve evli ise eşinin;

1) Kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak,
2) Affa uğramış veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan dolayı mahkûm olmamak veya bu suçlardan dolayı devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak.

ğ) Geçici kayıt tarihi itibarıyla herhangi bir siyasî partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmamak.

h) Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,

ı) Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak,

i) Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak.

j) Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.

k) Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak.

Ankaradolandırıcılıke-devletEmniyetKadınnasıl yapılırokulPMYOPolisPolis AkademisirüşvetSağlıkşehitsınavTürkiyeuyuşturucuYKS

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası