uçak mühendisliği maaş / Havacılık ve Uzay Mühendisliği Nedir?

Uçak Mühendisliği Maaş

uçak mühendisliği maaş

Uçak mühendisliği hava ile etkileşimde bulunan taşıt, hareketsiz nesne ve cihazların tasarlanması ve geliştirilmesi, üretilmesi ile test edilmesi gibi bakım tamir ve onarım işlemlerinin yapılması ve tüm bu süreçlerin yönetilmesiyle ilgilenen mühendislik dalına verilen addır.

Uçak mühendisliği dediğimiz alan hava içinde hareket eden uçak, helikopter gibi araçlarla silah mermi gibi aletlerin yapıları ile tasarımlarını ve geliştirmelerini içeren insansız hava araçları gibi geniş bir konuları içeren mühendislik dalıdır.

Uçak Mühendisliği Maaşı Ne Kadar?

Uçak mühendisliğinin ilgi alanları yine uçaklar, helikopterler insansız hava araçları yolcu uçağı savaş uçakları olduğu gibi deniz üzerinde ve içerisinde bulunan gemi denizaltı ile top mermi gülle cirit ve benzeri kontrollü uçan çeşitli cisimlerden olan roket uzay mekiği ve benzeri, etrafında hava akımı ile bağlanan binalar asma köprüler gibi çok çeşitli bir alana sahiptir.

Günümüzde ülkemizde Uçak Mühendisliği Bölümü bulunduran 6 üniversite vardır. Uçak ve Uzay Mühendisliğine bağlı bölümlerin eğitim programları 4 temel ana bilim dalına dayanır. Bunlar; Aerodinamik, Kontrol ve Aviyonik, Yapısal, İtki Sistemleri’dir. 4 yıllık lisans programı çerçevesinde mezun olan öğrenciler Uçak Mühendisi ünvanı kazanırlar.

Peki, Uçak mühendisliği iş imkanları nelerdir? Uçak mühendisliği maaşları ne kadardır? Lisans eğitimini tamamlayan gençler ülkemizde THY, Roketsan, Aselsan, TUSAŞ, Tübitak, Havelsan, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, MKE ve özel sektöre bağlı şirketlerde iş imkanları bulabilirler. Uçak Mühendisliği bölümüne ülkemiz öğrencileri tarafından pek sıcak bakılmamasının en büyük sebebi de tabi ki iş olanaklarının kısıtlılığıydı.

Ancak sivil havacılık ve savunma sanayinde Türkiye son yıllarda önemli adımlar atmaktadır. Bu nedenle sektörde yetişmiş eleman ihtiyacı da giderek tırmanmaktadır. Tabi ki bu alanda yurt dışında da cezbedici iş fırsatları yakalamak mümkün. Büyük firmalar dünyanın dört bir yanından yetenekli ve çağdaş gençleri istihdam ediyor.

Ücret konusuna gelecek olursak uzmanlık, tecrübe, kıdem, başarı vb. durumlara göre ciddi değişiklikler gösteriyor. Çalışma saatleri ve izin günleri firmadan firmaya değişiklik göstermekle beraber genelde uygun şartlara sahip. Çalıştığınız firmaya göre yaklaşık olarak veya TL civarında bir maaş ile işe başlamanız muhtemel. Maaş artışları çalıştığınız firmanın kalitesi ve politikalarına göre değişiklikler gösterecektir.

Büyük firmalarda çalışan Uçak Mühendisleri ile TL’ye kadar değişen maaşlar alabilmektedirler.

Uçak Bakım Mühendisi İçin Maaş Geçmişi

seafoodplus.info verilerine göre, Uçak Bakım Mühendisi yılında ortalama TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Uçak Bakım Mühendisi, Temmuz yılında ortalama TL maaş alırken, Ocak 'de ise ortalama TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için seafoodplus.info maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.

YılEn Düşük MaaşOrtalama MaaşEn Yüksek Maaş
Ocak
Ocak
Ocak
Ocak
Ocak
Ocak
Temmuz
Ocak

Uçak Mühendisi maaşları ne kadar? Güncel zamlı Uçak Mühendisi maaşları kaç TL?

Kariyerini Uçak Mühendisi mesleği üzerine yapmayı düşünenler Uçak Mühendisi maaşları ne kadar? Güncel zamlı Uçak Mühendisi maaşları kaç TL? diye araştırıyor. Peki, Uçak Mühendisi maaşları ne kadar? İşte detaylar haberimizde…

Maaş; bir kişiye yaptığı işin karşılığı olarak, düzenli şekilde ödenen para. Ücret ise genel anlamıyla maaşı ve ikramiye gibi diğer ödeme çeşitlerini de kapsar. Maaş, İşveren tarafından, çoğunlukla günlük, haftalık veya aylık şekilde ödenir. Maaşın miktarı genellikle bir iş günü veya saati baz alınarak hesaplanır.

Brüt maaş hesaplaması yaparken SGK primi, işsizlik primi, gelir vergisi ve damga vergisini hesaba katarak işlem yapılır.

Basit bir formüle dökmek gerekirse;

Brüt maaş = net maaş + SGK primi + damga vergisi + gelir vergisi + işsizlik primi şeklinde hesaplanabilir.

Uçak Mühendisi maaşları ile arasında değişkenlik gösteriyor.

GündemYaşamHaberler

Başlıklar

Merak edilen şeylerden biri de uçak mühendisi maaşı , Uçak mühendisliği maaşları ne kadar? güncel bilgiler.

Uçak mühendisliği, havacılık alanına yapılan yatırımların çoğalmasıyla beraber zaman geçtikçe daha popüler mesleklerden biri haline geliyor. Diğer mühendislik bölümleri gibi bütün üniversitelerde bulunmaması uçak mühendisliğinin önemini ve değerini korumuştur. Bu bölümü okumak isteyenler için uçak mühendisliği maaşları ne kadar sorusuna net cevaplar vermeye çalıştık. Üniversite sınavına hazırlandıktan sonra uçak mühendisliği okumak isteyen öğrenci adaylarının sorusunu yanıtlamak istedik.

Uçak Mühendisliği Maaşları

Uçak mühendisliği Maaşları ne kadar? Diğer mühendislik bölümlerinin maaşlarını açıkladığımızda olduğu gibi, bu başlıkta da devlet ve özel sektör olarak ikiye ayıracağız. Çok fazla bilinmiyor olsa da uçak mühendisleri kamuda da iş olanağı bulabiliyorlar. Ancak unutmayın devlet kadrosu ile çalışmak için KPSS’den yüksek bir puan almış olmanız gerekiyor.

Özel Sektör Uçak Mühendisi Maaşı

Uçak mühendisliği bölümü denildiğinde insanların aklına ilk olarak uçak tasarlayan, üreten bireyler akla geliyor. Bu bilgi doğru olsa da tam olarak açılımı bu değildir. Uçak mühendisleri sadece uçaklar değil havada hareket eden her şey ile ilgilenirler. Diğer mühendislik bölümlerine göre özel sektörde daha dolgun maaş alırlar.

Uçak mühendisleri ülkemizde daha çok savunma sanayisinde görev alırlar. Yeni mezun olmuş uçak mühendisliği bitirmiş biri özel sektörde 11,TL civarında maaş alır. Tecrübe kıdem kazanıldıkça, özetle kendini geliştirdikçe maaşı artmaktadır.

UnvanEn Düşük Maaş ( TL )Ortalama Maaş ( TL )En Yüksek Maaş ( TL )
Yeni Mezun Uçak Mühendisi11,12,14,
Kıdemli Uçak Mühendisi ( 2 Yıl )14,16,21,
Uzman Uçak Mühendisi ( +5 Yıl )21,27,49,

Tablodaki yer alan bilgiler çalışan belirli bir gurup göz önünde bulunarak oluşturulmuştur. Ancak bu değerler farklılık gösterebilir.

Devlet Uçak Mühendisliği Maaşları

Devlette Uçak Mühendisliği Maaşları, Yeni mezun olmuş uçak mühendisleri için devlette çalışmak maaş konusunda özel sektörlere göre çok daha avantajlıdır. Son yapılan maaş güncellemeleriyle beraber yaklaşık olarak 11, TL maaş alırlar. Bu nedenle bu bölümü okuyan çoğu kişi kamuya atanmak için ciddi sınav hazırlıkları yapıyorlar. Çünkü kamuya alımlar kpss sınavı ile yapılmaktadır.

Devlette işe başlandığında da maaşları etkileyen bazı etkenler vardır. Atandığınız kurum, kadro, yabancı dil puanı, yüksek lisans yapılmış olması, eş durumu ve buna benzer çeşitli durumlar maaşı etkiliyor.

Son yıllarda mühendis olarak devlete atanmak çok zor bir hal aldı. Uçak mühendisi kadrosu çok fazla açılmamaktadır, açılan kadrolara atanmak için için KPSS lisanstan en az 90 puan alınması gerekir.

Uçak Mühendisi Maaşı ile ilgili eklemek istediklerinizi yorum kısmından yazabilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir