propolis damla yan etkileri / Propolis Nedir ve Neye İyi Gelir? Propolisin Faydaları ve Zararları Neler?

Propolis Damla Yan Etkileri

propolis damla yan etkileri

PROPOLİS NEDİR? FAYDALARI VE YAN ETKİLERİ

Arı propolis özü nasıl üretilir?

Bal arıları, yaprak döken ağaçlardan, özsu akışlarından ve diğer botanik kaynaklardan topladıkları reçine ve özsulardan propolis yaparlar. Kovanda reçineler mum, enzimler ve bal ile karıştırılır; ve karışım arı kolonisinin sterilizasyonu ve dezenfeksiyonu dahil birçok kullanım için stoklanır.

Propolisin arılar için birçok faydası olsa da insanlar için de oldukça faydalıdır. Propolis, sayısız olanaklarından yararlanmak için ticari olarak uygun bir çözücü ile ekstrakte edilir; genellikle berrak bir alkol türü.

Ekstraksiyonu, toplanan propolisin çözücü içinde çözülmesini ve ardından çözeltinin süzülmesini içerir. Bunu yapmak, istenen bakterisidal bileşikleri korurken, propolis kaynağındaki inert materyali ortadan kaldırır.

Propolisin İçeriğinde Neler Var?

Propolis, uçucu yağlar, vitaminler gibi biyolojik olarak aktif maddelerin gıda zincirlerinin bir parçası olarak doğal olarak oluşan ve yararlı sağlık yararları sağlayan diğer organik bileşiklerin doğal bir kaynağıdır. En önemlilerinden bazıları aşağıda özetlenmiştir:

Fenolik bileşikler

Propolis, en eski antiseptik ajanlardan bazıları olarak işlev gören fenolik asitler ve polifenoller bakımından yüksek içeriğe sahiptir. Bu bileşikler, propolis özüne bağışıklık sistemini koruyan ve mikroorganizmalara karşı hareket eden doğal bir antibiyotik özelliği kazandırır.

Terpenoidler

Terpenoidler, antimikrobiyal aktiviteyi güçlendiren güçlü antifungal niteliklere sahip oldukça aromatik bileşiklerdir. Doğal özlerdeki varlığı, enflamatuar aracıların ifadesini azaltmaya, cilde nüfuzu artırmaya ve enerji seviyelerini artırmaya yardımcı olur.

Flavonoidler

Propoliste bulunan flavonoidler, vücut hücrelerini potansiyel olarak hastalığa yol açabilecek oksidatif hasardan korumaktan sorumludur.

Enzimler

Propolis, farklı enzimatik reaksiyonları hızlandıran, hücre metabolizmasını, kan dolaşımını ve ayrıca kolajen liflerinin oluşumunu destekleyen tükürük ve enzimatik salgıların bir karışımına sahiptir.

Arı propolis özünün sağlığa faydaları

Önlemenin ötesinde, propolisin iyileştirici maddeleri nedeniyle çeşitli hastalıkların tedavisinde birçok uygulaması vardır. Kanıtlanmış bir antiseptik, antienflamatuar, antioksidan, antibakteriyel, antimikotik, antifungal, antiülser, antikanser ve immünomodülatör doğal içerik olarak propolis, daha bir alternatif veya mevcut ilaç formlarına tamamlayıcı olabilir.

Antibakteriyel ve antifungal nitelikler

Propolis ekstraktının antifungal aktivitesinin farklı mantarlara karşı son derece etkili olduğu kanıtlanmıştır. En yaygın antimikrobiyal uygulamalardan biri, üst solunum yollarının solunum ve grip benzeri enfeksiyonlar gibi soğuk algınlığı sendromları için formülasyonudur.

 Dermatolojik ve diş bakımı

Diş ve ağız sağlığı için doğal bir biyomateryal olarak propolis özü, supragingival plağı, çürükleri önlemek ve diş eti iltihabı, periodontitis ve stomatitleri tedavi etmek için ağız gargaralarında ve diş macunlarında büyük ölçüde kullanılır.

Propolisin çoğunluğu ağızdan kullanılmasına rağmen, propolisin bir cilt tedavisi olarak popülaritesi artmaktadır. Bu inanılmaz doğal madde, akne, komedonlar, uçuk, yanıklar ve egzama gibi yaraların ve cilt koşullarının iyileşmesine yardımcı olmada etkilidir.

Antioksidan özellikler

Propolis özü, tüm farklı formlarında vücuttaki serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olan antioksidan özelliklere sahiptir. Bu radikaller, seviyeleri çok yükselirse hastalığa ve yaşlanmaya neden olabilen bileşiklerdir. Bu nedenlerden dolayı propolis özü, kozmetik, gıda ve ilaç takviyelerinde cilt gençleştirici ve hücre yenileyici olarak yaygın olarak kullanılmaktadır.

Anti-inflamatuar mekanizmalar

Propolisten ekstrakte edilen terpenoidler, güçlü anti-inflamatuar ajanlardır, bu da onu, her ikisi de iltihaplanmadan kaynaklanan gastrointestinal bozuklukları önlemek ve yüksek tansiyonu düşürmek için etkili bir formül haline getirir. Ayrıca, osteoklastogenezi inhibe ederek ve osteoblastogenezi teşvik ederek, sağlıklı dokuyu teşvik eder ve kemik sağlığını korur.

Antidiyabetik özellikler

Propolis, insan vücudu üzerinde glukoz ekspresyonunu azaltıp ve insüline duyarsız diyabetin tedavisi için potansiyel bir ajan olarak hareket ederek.antidiyabetik bir etki oluşturur.

Propolis Hangi Hastalıklara Yararlıdır?

Propolisin aşağıdaki sağlık koşullarda etkili olduğu bazı çalışmalarda raporlanmıştır:

  • Uçuk. Propolis merhemi uygulamak, iyileşme süresini hızlandırmaya ve uçuğun neden olduğu ağrıyı azaltmaya yardımcı olabilir.
  • Genital uçuk. Propolis merhem uygulamak, herpes simplex virüs tip 2'nin (HSV-2) neden olduğu tekrarlayan genital lezyonların iyileşmesini iyileştirebilir. Bazı araştırmalar, lezyonları geleneksel tedavi olan %5 asiklovir merhemden daha hızlı ve daha eksiksiz iyileştirebileceğini öne sürüyor.
  • Ağız ameliyatı. Propolis ağız gargarası kullanmak, iyileşmeyi iyileştiriyor ve ağız ameliyatından sonra ağrı ve şişliği azaltıyor gibi görünüyor.

Aşağıdaki sağlık koşullarında propolisin etkili olduğuna dahil kanıtlar bulunsa da sayı olarak bu kanıtlar yetersizdir:

  • Aft. Erken araştırmalar, propolisin günlük olarak ağızdan alınmasının aft salgınlarını azalttığını göstermektedir.
  • Helicobacter pylori (H. pylori) enfeksiyonu. İlk araştırmalar, 7 gün boyunca günlük propolis alımının H. pylori enfeksiyonunu azaltmadığını göstermektedir.
  • Giardiasis adı verilen bir tür bağırsak enfeksiyonu. Erken araştırmalar, belirli bir propolis almanın, tinidazol ilacından daha fazla insanda giardiasisi iyileştirebileceğini düşündürmektedir.
  • Küçük yanıklar. Cilde propolis uygulamak, küçük yanıkların tedavisine ve enfeksiyonların önlenmesine yardımcı olabilir.
  • Pamukçuk (orofaringeal kandidiyaz). Erken araştırmalar, Brezilya yeşil propolis özünün 7 gün boyunca günde dört kez kullanılmasının takma dişleri olan kişilerde ağızda pamukçuk oluşumunu önleyebileceğini düşündürmektedir.
  • Üst solunum yolu enfeksiyonları. Propolisin soğuk algınlığı ve diğer üst solunum yolu enfeksiyonlarını önlemeye veya süresini azaltmaya yardımcı olabileceğine dair bazı kanıtlar var.
  • Vajinal şişlik (vajinit). Erken araştırmalar, vajinal olarak 7 gün boyunca %5 propolis solüsyonu uygulamanın, vajinal şişmesi olan kişilerde semptomları azaltabileceğini ve yaşam kalitesini iyileştirebileceğini düşündürmektedir.
  • Kanser yaraları.
  • Tüberküloz.
  • Enfeksiyonlar.
  • Burun ve boğaz kanseri.
  • Bağışıklık tepkisinin iyileştirilmesi.
  • Ülserler.
  • Mide ve bağırsak bozuklukları.
  • Yaralar.
  • Enflamasyon.
  • Diğer durumlar.

Bu durumlarda propolis kullanımının etkinliğini değerlendirebilmek için daha fazla kanıt gereklidir.

Propolisin Yan Etkileri Nelerdir?

Propolis ağızdan alındığında veya cilde uygun şekilde uygulandığında güvenlidir. Ancak arılara veya arı ürünlerine alerjisi olan kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Propolis içeren pastiller tahrişe ve ağız ülserlerine neden olabilir.

Propolis Kullanımında Özel Durumlar

  • Hamilelik ve emzirme: Hamile veya emziren kişilerde propolis almanın güvenilirliği hakkında yeterli güvenilir bilgi yoktur. Güvenli tarafta kalın ve kullanmaktan kaçının.
  • Astım: Bazı uzmanlar propolisin içindeki bazı kimyasalların astımı daha da kötüleştirebileceğine inanıyor. Astımınız varsa propolis kullanmaktan kaçının.
  • Kanama koşulları: Propolisteki belirli bir kimyasal kanın pıhtılaşmasını yavaşlatabilir. Propolis almak, kanama bozukluğu olan kişilerde kanama riskini artırabilir.
  • Alerjiler: Bal, kozalaklı ağaçlar, kavaklar, Peru balzamı ve salisilatlar gibi arı yan ürünlerine alerjiniz varsa propolis kullanmayın.
  • Cerrahi: Propolisteki belirli bir kimyasal kanın pıhtılaşmasını yavaşlatabilir. Propolis almak ameliyat sırasında ve sonrasında kanama riskini artırabilir. Ameliyattan 2 hafta önce propolis almayı bırakın.

Propolisi kimler kullanamaz? Propolisin yan etkileri neler?

Sindirilmiş polen ve özel enzimlere dayanan karmaşık bir maddedir çok uzun bir süredir, muhtemelen ilkel zamanlardan beri hastalıkları tedavi etmek için kullanılmıştır. Ne de olsa arıcılık, avcılık ve insanlığın ilk "mesleklerinden" biriydi.

Propolis, doğal bir anestetiktir, antioksidandır, antiseptiktir, çoğu virüse karşı saldırgan ve hatta bizi grip saldırganına karşı daha dirençli hale getirebilir. Mantar ve parazitlere karşı mücadelede eder. Propolisin bir özelliği de nesnelerin ona karşı direnç geliştirmemesidir.

Peki, Propolisi kimler kullanamaz? Propolisin yan etkileri nelerdir? Yaban arısı veya arı zehrine ya da bala alerjisi olan hastalar için özellikle risklidir. Aynı durum hamile ve emziren kadınlar için de geçerlidir. Her koşulda uzman bir hekime danışmak gerekir.

Propolis Nasıl Tüketilir?

Propolis kapsülleri, öğütülmüş ve çözelti gibi ağız yoluyla alınan ürünler çoğu durumda besin takviyesi olarak satılır. Propolis, arı kovanındaki bakteri ve mantarlara karşı etki gösteren, arılar tarafından üretilen bir macun karışımıdır.

Propolisin mikrop önleyici etkileri olduğu söylenmektedir. Tam da bu özellikler sayesinde propolis, özellikle Doğu Avrupa'da alternatif tıpta popülerdir. Bununla birlikte, bilimsel olarak kabul görmüştür. Propolis nasıl tüketilir? Suda çözülebilen propolisi süte, çaya, yoğurta koyabilirsiniz. Arı veya yaban arısı sokmalarına reaksiyon gösterenler propolisi tüketirken dikkatli olmalıdır.

Propolis Kaç Gün Kullanılmalı?

Propolis gibi bal da binlerce yıldır popüler olmuştur ve Mısırlılar tarafından "tanrıların yiyeceği" olarak tanımlanmıştır. Propolis, kovanın koruyucusu olarak kullanılmak üzere arılar tarafından ağaç yapısından üretilir. Propolis kelimeleri kısaca "şehri savunmak" anlamında gelir ve " pro " (savunma) ve " polis " (şehir) kelimelerinden türemiştir. Arılar un peteklerindeki yuvaları kapatma, iç duvarları düzleştirme, girişi davetsiz misafirlerden korumak ve istenmeyen mantar ve mikropları tutmak için kullanır. Hal böyleyken insan vücuduna olan etkileri ise muazzamdır. Peki, propolis kaç gün kullanılmalı? Yaygın olarak önerilen propolis, günde 1 ila 3 kez doğrudan ağıza veya su ile seyreltilmiş şeklinde 5-10 damladır. Genellikle su veya süt veya bal ile seyreltilmiş şeklinde kullanılır ve 10 damla alınır.

Propolis Tansiyonu Yükseltir Mi?

Propolis, yüksek tansiyon, hiperkolesterolemi durumunda faydalıdır. Kan damarlarını üzerinde etkileri vardır. Propolis tansiyonu yükseltir mi? Propolis tansiyonu yükseltmez. Propolis, bağışıklığı güçlendirir, kolesterolü ve kalp hastalığına iyi gelmektedir. Mısır'da mumyalama için propolis kullanılırdı.

Propolis, Aristoteles'in Hayvanların Tarihi adlı eserinde "cilt şikayetleri, yaralar ve iltihaplanmalar için bir çare" olarak belirtilmiştir. Bu antik Yunanlılar tarafından da biliniyordu. 19. yüzyılda İngiliz ordusu doktorlarının Güney Afrika'daki Boer Savaşı sırasında yaraları dezenfekte etmek ve iyileşmelerine yardımcı olmak için kullandıklarında popülaritesi yeniden canlandı.

Propolis Mideye İyi Gelir Mi?

Propolis, boğaz ağrısı, soğuk algınlığı, idrar yolu enfeksiyonları, gut, grip, bronşit, gastrit, bağırsak enfeksiyonları, ülserler gibi rahatsızlıklar üzerinde faydalı bir etkiye sahiptir. Propolis mideye iyi gelir mi? Asitlik ve reflü midenin bakteri florasına zarar verir. Propolis, sindirimi kolaylaştırmak için bakteri florasını güçlendirmeye yardımcı olacaktır. Propolis etkileri şunlardır:

  • Propolis, zararlı bakterilere, mantarlara ve maya ve mantar enfeksiyonları gibi virüslere ve oral bakterilere karşı kalkan oluşturur
  • Cilt yaralarına iyi gelir (açık yaralar değil)
  • Vücuttaki mantar ve parazitlere karşı mücadelede eder
  • Mide rahatsızlıklarını giderir (mide ağrısı ve yanması) gibi

Doz Aşımına Dikkat: Propolis Zararları ve Yan Etkileri

Propolis, arıların salgı bezlerinden salgıladığı ve reçine kıvamında olan bir üründür. Propolis bal kadar faydalıdır ve yıllardır insan sağlığı için olumlu etkilere sahiptir. Solunum ve bağışıklık hastalıklarını iyileştirmek için önerilen propolis, arıların yaşam döngüsü için de önemlidir.

Bal peteklerini korumak, enfeksiyondan uzak tutmak, petekleri güçlendirmek için ürettikleri propolis bilinçli tüketimde insanları da pek çok zararlı faktörden korumaktadır.

Propolis kendine has kokuya ve kahverengi bir renge sahiptir. Arı poleni ile birbirinden farklı özelliklere sahip olan propolis bazı durumlarda yan etkilerini gösterebilir. Propolis zararları hakkında detaylı bilgiye sahip olmak isteyenler bu yazımızdan birçok şey öğrenebilir.

Propolisin Zararları

  • Bal alerjisini tetikler
  • Aşırı tüketimde mideyi ve karaciğeri yorar
  • Astım ilaçları ile komplikasyona neden olabilir
  • Ameliyattan önce kullanımı bırakılmalı
  • Gebelik ve emzirme döneminde tavsiye edilmez

Propolisi ilk defa tüketecek olanlar propolis zararı var mı diye düşünebilir. Bakın uzmanların görüşüne göre propolis zararı nedir hep beraber öğrenelim.

Hamilelikte, gelişme çağında, hastalık günlerinde yanlış tüketilen propolis hangi yan etkileri oluşturacak?

Polen Nedir? Mucizevi Faydaları Bakın Nelere İyi Geliyor!

propolisin faydaları

Propolis Zararları: Bilmediğiniz 5 Yan Etkisi

1) Bal Alerjisini Tetikler

  • Bazı kişilerin bala karşı alerjisi olabilir. Bu kişiler bal ve polen tükettiğinde rahatsızlık hissederler.
  • Bala karşı alerjisi olanların mide bulantısı, karın bölgesinde kasılma gibi şikayetleri oluşur. Propolis de böyle bir besindir. Eğer bala karşı vücudunuz çok hassas ise propolis tüketiminde de aynı şikayetler meydana gelebilir.
  • Propolisi ilk defa tüketecekseniz daha önce bala karşı alerji durumunu yaşayıp yaşamadığınızı hatırlamalısınız.
  • Tıpkı bal gibi propolis de bebeklere ve çocuklara zararlıdır. Çocuklar, özellikle de 2 yaş altındaki bebekler baldaki mineralleri sindirecek kadar güçlü değildir. Propolis de baldaki mineralleri taşıdığı için alerjiyi tetikleyebilir.

Balın Faydaları, Kalori ve Besin Değerleri, İyisi Nasıl Anlaşılır?

balın faydaları

2) Aşırı Tüketimde Mideyi ve Karaciğeri Yorar

  • Her besinin aşırı tüketimi mideyi yormaktadır. Besinlerin sindirimi için gerekli olan organlardan biri olan mide tıpkı karaciğer gibi hassastır. Bu nedenle propolisin karaciğere zararları oluşmaması için ölçülü tüketilmesi önerilir.
  • Gün içinde yarım çay kaşığı sıvı propolis tüketmek sağlığınız için en iyi ölçü olmaktadır.
  • Çok fazla tüketimde mide ağrısı ve karaciğer ağrısı yaşayabilirsiniz.
  • Sağlıklı beslenmek adına gün içinde sık sık propolis almayınız. Eğer hiçbir şekilde doktor onayınız yoksa en az ölçüde de olsa propolis tüketmeyiniz.
  • Sizin için fazla olan propolis ölçüsü midenizi yorarak mide asitlerinin dengesini bozar.
mide

3) Astım İlaçları ile Komplikasyon Oluşturabilir

  • Propolis solunum hastalıklarına iyi gelmesiyle bilinir; fakat ciddi derecede astım rahatsızlığınız varsa tüketimde ölçülü olmanız hatırlatılır.
  • İlaç kullanımı gerektiren ileri derecedeki astım hastalıkları için propolis önerilmez.
  • Propolis tüketmeden önce astım hastalığınızı takip eden doktorunuza danışmalısınız. İlaçlarla kullanıldığında yan etkiler gözlemlenebilir.
  • Alerjik astım, koah, nefes darlığı, kalp hastalığı gibi durumları yaşayanlar doktor onayı olmadan propolis tüketmemelidir. Ciddi solunum hastalıklarında faydalarından çok zararları görülebilir.

Astım Nedir? En Yayın Belirtileri Nelerdir?

Astım

4) Ameliyattan 1 Hafta Önce Kullanmayı Bırakmalısınız

  • Propolisin kan pıhtılaşmasını yavaşlatma etkisi vardır. Eğer bir ameliyata girecekseniz ve kanama problemi yaşamak istemiyorsanız ameliyattan 1 hafta öncesine kadar propolis tüketimini bırakmış olmanız gerekiyor.
  • Bu bilgi hem katı hem de sıvı propolis zararları için geçerlidir.
  • Propolisin yapısındaki maddeler kanın pıhtılaşmasını etkileyeceği için kanama meydana getirebilir.
  • Özellikle de doğum yapacak kadınların doktora danışması ve bir süre sonra propolis tüketimini bırakması önerilir.
  • Kan akışını bozabilme etkisi vardır. Ciddi kanamaların oluşmaması için propolis tüketimi doktor önerisiyle bırakılmalıdır.

Dünyanın En İyi Balı: Türkiye Eğriçayır

kan hücreleri

5) Gebelik ve Emzirme Döneminde Önerilmez

  • Propolis hamilelikte zararları olan bir besin değildir; fakat uzmanlar genellikle gebelik ve emzirme döneminde propolis tüketiminin kontrollü şekilde yapılmasını önermektedir.
  • Eğer gebelik döneminde takviye ilaç kullanıyorsanız ilaçlar ile etkileşime girmemesi için propolis kullanmanız önerilmez.
  • Emzirme döneminde süt kalitesini korumak için gebeliğinizi takip eden doktora danışmanız gerekir. Her annenin biyolojik özellikleri farklı olacağı için genel bir yargıda bulunmak doğru olmamaktadır.

Propolisi Kimler Kullanamaz?

Propolis ciddi sağlık sorunu olmayan kişilere önerilir. Peki, propolisi kimler kullanırken dikkat etmelidir? Kullanması tehlikeli olan kişiler kimlerdir? Hep beraber göz atalım!

  • Alkol tüketimi sonrasında propolis kullanımı tavsiye edilmemektedir. Şayet alkol tüketenler propolis kullanırsa kusma ve mide yanması gibi şikayetler meydana gelebilir.
  • Ameliyata girecek olan kişilerin propolis kullanımı durdurulmalıdır. 7 gün ya da 10 gün öncesinden tüketime ara verilmelidir.
  • Bal alerjisi olan kişilerin propolisi kullanması tehlikeli olmaktadır.
  • 2 yaşın altındaki çocuklara bal verilmediği gibi propolis de verilmemelidir. Bu çocukların sindirim sistemi propolisi sindirmeye henüz hazır değildir.
  • Astım hastalığı için ilaç kullananlara propolis önerilmez.

Kapak Görseli Kaynak: www.aksam.com.tr

Propolis Nedir? Faydaları Nelerdir?

Propolis Nasıl Kullanılır? En Sağlıklı Tavsiyeler

Propolis Faydaları: Mideye, Cilde, Saça ve Kansere Faydaları

Sonbaharda Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Mucize: Propolis

Arı Poleni Nasıl Kullanılır? Mutlaka Denemek İsteyeceğiniz 6 Tavsiye

Propolisi Kimler Kullanamaz? Propolisin (Arı Sütü) Yan Etkileri Ve Zararları Var Mıdır?

Haberin Devamı

Özellikle bağışıklığı güçlendirici etkisi bulunan ve solunuma iyi gelen propolisin bazı durumlarda kullanılmasının sakıncalı olduğu da söylenebilir. Ameliyat olacak kişilerin propolis kullanmaması gerekmektedir. Astım ilacı kullanan kişiler tarafından da propolis tüketilmemesi gerekmektedir. Astım ilaçlarıyla birlikte propolis kullanılması durumunda komplikasyona neden olabilmektedir. Hamilelik döneminde ve emzirme döneminde de kullanılmaması gerekmektedir.

Propolis tüketiminden önce ilaç kullanan kişilerin, hamilelerin veya emziren annelerin doktorlarına danışmaları gerekmektedir. Propolis kullanan kişilerin de aşırıya kaçmadan belirli ölçülerde kullanmaları gerekmektedir. Fazla tüketilmesi durumunda zararlı olabileceği bilinmektedir.

Propolisin (Arı Sütü) Yan Etkileri ve Zararları Var mıdır?

Propolis tüketiminin bilinen birçok faydası bulunsa bile aşırı tüketiminin mideyi ve karaciğeri yorabileceğini söylemek mümkündür. Aynı zamanda uzun süreli kullanımlarda propolis tüketiminin alerjik reaksiyonlara yol açabileceği de söylenebilir. Hassas cildi olan kişilerde ise kızarıklık ve kaşıntıya neden olabilir. Doğal bir ürün olan propolisin birçok faydası bulunmasına rağmen bazı durumlarda zarar verdiği de bilinmektedir.

Haberin Devamı

Propolis tüketiminin özellikle çocuklar kullanılması durumunda sakıncalı olabileceğini söylemek mümkündür. Propolis doğrudan tüketildiği takdirde acı bir tadı vardır. Bu nedenle balla karıştırılarak da tüketilebilmektedir. Ancak bazı kişilerin bala karşı alerjisi de olabilmektedir. Propolis tüketimi ise bal alerjisini tetikleyici bir etkiye sahip olarak bilinmektedir.

Solunum rahatsızlığı bulunan kişilerin de özellikle astım ilacı kullanmaları durumunda Propolis tüketmemeleri gerektiğini söylemek mümkündür. Propolis tüketilmesi durumunda yararından daha fazla zararının dokunma ihtimali de bulunmaktadır. Özellikle de kalp rahatsızlığı bulunan, alerjik astımı bulunan, nefes darlığı veya koah gibi rahatsızlıkları olan kişilerin propolis kullanmaması gerekmektedir. Solunum rahatsızlıklarına karşı iyi gelse bile kullanılan ilaçlar ile komplikasyon oluşturabilmektedir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir