bursa da piknik yerleri / Bursa Osmangazi Hamitler Mesire Alanı Nasıl Bir Yer?

Bursa Da Piknik Yerleri

bursa da piknik yerleri

Bursa Piknik Alanları - Bursa'da Gidilecek Ücretli, Ücretsiz Piknik Yerleri ve Mesire Alanları

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:

Bulunduğu konumdan ötürü son derece işlek bir yer olan Bursa, yemyeşil alanlarıyla şehir hayatından uzakta kafa dinlemenize imkân tanıyor. Sevdikleriyle piknik yapmak ve mangal keyfini doyasıya yaşamak isteyenler için Bursa'da pek çok mesire alanı bulunur. Havaların ısınmasıyla birlikte çok sayıda kişinin bulunduğu bu alanlar özellikle yaz aylarında yoğun olmaktadır. Bursa piknik alanları yazımızda, sizler için piknik yapılacak mesire alanlarına yer verdik. Bursa Piknik Alanları, Bursa Gidilecek Piknik Yerleri ve Mesire Alanları yazımızın devamında sizlerle.

Bursa Piknik Alanları - Bursa’da Gidilecek Ücretli, Ücretsiz Piknik Yerleri ve Mesire Alanları
Bursa Piknik Alanları - Bursa’da Gidilecek Ücretli, Ücretsiz Piknik Yerleri ve Mesire Alanları
Bursa Piknik Alanları - Bursa’da Gidilecek Ücretli, Ücretsiz Piknik Yerleri ve Mesire Alanları
Bursa Piknik Alanları - Bursa’da Gidilecek Ücretli, Ücretsiz Piknik Yerleri ve Mesire Alanları
Bursa Piknik Alanları - Bursa’da Gidilecek Ücretli, Ücretsiz Piknik Yerleri ve Mesire Alanları
SON DAKİKA

Bursa Piknik Alanları Listesi: Bursa'da Piknik Yapabileceğiniz Doğa Harikası Mekanlar

Haberler

Yemek

Bursa Piknik Alanları Listesi: Bursa'da Piknik Yapabileceğiniz Doğa Harikası Mekanlar

Türkiye'nin en güzel şehirlerinden biri olan Bursa, birçok aktivitenin de merkez noktası. Burada kayak başta olmak üzere tüm eğlenceli aktiviteleri gerçekleştirebilirsiniz. Yemyeşil bir şehir olan Bursa'da piknik alışkanlığı da oldukça yaygın. Hem yerli halk hem de çevre illerden Bursa'ya gelenler piknik yapmak için mekanları araştırıyor. Mangal yapmayı çok seven Türk halkı için Bursa mangal yerleri ve daha fazlası Bursa'da bulunuyor. Peki Bursa'da mangal yakılacak yerler, piknik yapılacak yerler neresi? İşte sayısız güzellikle dolu Bursa'da piknik yapabileceğiniz yerler

Bursa Yeşil Vadi Adrenalin Park

Bursa Yeşil Vadi Adrenalin Park

Kocayayla

Kocayayla

Bursa Atatürk Kent Ormanı

Bursa Atatürk Kent Ormanı

Suuçtu Piknik Alanı

Suuçtu Piknik Alanı

Saitabat Piknik Alanı

Saitabat Piknik Alanı

Uludağ Sarıalan

Uludağ Sarıalan

Uludağ Çobankaya

Uludağ Çobankaya

Gölbaşı Piknik Alanı

Gölbaşı Piknik Alanı

Sudüşen Şelalesi Piknik Alanı

Sudüşen Şelalesi Piknik Alanı

Görecik Yaylası

Görecik Yaylası

Yenice Piknik Alanı

Yenice Piknik Alanı

Ericek Göleti

Ericek Göleti

Cerrah Piknik Alanı

Cerrah Piknik Alanı

Bağlı Piknik Alanı

Bağlı Piknik Alanı

Balat Atatürk Ormanı

Balat Atatürk Ormanı

Bunlara da göz atın:

  

         Şimdi piknik diyoruz ama eskiden Bursa'da mesireye/pikniğe gitmenin adı "sefaya gitmek" idi. Bakın nerelere gidilirdi.

1-Atıcılar Çayırı

    Bursa’nın kuzeyinde, Gökdere’nin ovaya yayıldığı yerde,e her mevsimde yemyeşil bir alandı. Bugün kent merkezinde kaldı ama o günlerde kent merkezine 2 km uzaklıktaydı. Zaten yıl önce Buz Fabrikası (Sayas) -Demirtaş Camisi- Tayakadın Camisi- Stadyum çizgisinin kuzeyinde sadece sebze meyve bahçeleri vardı.

  Atıcılar Çayırı’nda Bursa’nın kenar mahallelerinde ve çevre çiftliklerde beslenen iki binin üzerinde sığır ve manda otlatılırdı. Çayırın ortasında çevresi km olan elips biçiminde bir yarış pisti vardı. İlkbahar ve sonbaharda bu pistte at yarışları olurdu. Yarışlar 4 hafta sürerdi. Atıcılar’ın bir başka özelliği de, yılında bugünkü stadyum yapılıncaya kadar futbol maçlarının burada oynanmış olmasıdır.

2-Demirtaş Tren İstasyonu

    Eski sebze halinin bulunduğu yerde idi. Yüzyılın sonunda açılan Bursa- Mudanya tren hattının ilk durağı buradaydı. Küçük çapta bir gar gibiydi. İdare binaları, ambarlar, hangarlar, su deposu. Kent merkezinden istasyona yürüyerek ya da fayton veya briçka denen tek atlı arabalarla gidilirdi. Tatil günlerinde halk istasyon çevresindeki ağaçlık yerlere sefaya giderdi.

3- Teferrüç Çınarı

    Bugün etrafı tamamen evlerle dolu olan bu mesire Yeni Mahalle’nin üstünde Teferrüç su deposunun m. kadar doğusunda idi. Çimenlik bir alandı ve ortasında ulu bir çınar ağacı vardı. Yüksek bir konumda olduğu için yaz günleri serin olurdu. Teferrüç kelime anlamıyla da “gezinti, gezintiye çıkıp gam dağıtma” demektir. 

4- Temenyeri

    Gökdere’nin dağı deldiği vadisinden çıkıp da Bursa’ya akmaya başladığı yerde, Hünkar Köşkü’nün kuzeye doğru alçalarak inen yamaçlarına Temeneri denirdi. Kestane, çam, çınar ağaçlarıyla dolu bu mesirenin asıl adı ‘Temenna-yeri’ idi. Köşk, Osmanlı sultanı Abdülmecit’in Bursa’ya gelişi dolayısıyla yapılmıştır. Daha sonra Abdülaziz ’de Bursa’ya geldiğinde bir süre bu köşkte kalmış, sabahları köşkün ön bahçesine çıkarak Bursalılara ‘temennalar (selamlar)’ yollamış. O yüzden de adı Temenna-yeri’ne çıkmış.  

5-Piremir Kestaneliği

    Işıklar Askeri Lisesi’nin m. kadar doğusunda, Piremir Camisi’nin batısında, kestane ağaçları ile kaplı, lezzetli suyu olan bir pınarın da bulunduğu bir mesire idi. Eski Bursalılar, özellikle kadınlar ve kızlar, Piremir Camisi’nin bazı dilekleri için ziyaretgah olduğuna inanırlardı.

6- Pınarbaşı

  Osmangazi Ortaokulu’nun bulunduğu yerden başlayıp dağın eteğine doğru uzanırdı. Son zamanlara kadar Bursa’nın en tanınmış mesire yeriydi. Özellikle dini bayramlarda burada “bayram yeri” kurulur, bütün çocuklar alanı doldururdu. Atlıkarıncalar, salıncaklar, kuvvet deneme aletleri, kahkaha aynaları, turu beş kuruştan bisikletler…. Hep burada olurdu.

   Pınarbaşı hafta tatillerinde de dolardı. Evlerinden yiyecek sepetleri kollarında çıkıp gelen Bursalılar su deposunun çevresindeki ağaçlıklarda yer kapabilmek için birbirleriyle yarışırlardı. Kuşaktaan kuşağa aktarıldığına göre Pınarbaşı Bizans zamanında da mesire yeri ve spor alanıymış.  Burada zamanın çeşitli spor karşılaşmaları yapılırmış.

7- Ziraat Okulu

  ’larda burada Bölge Ziraat Okulu vardı. Okulun batısındaki çam ve meşe ağaçlarıyla kaplı olan genişçe çayırlık özellikle Hıdırellez günlerinde çok tutulan bir mesireydi. Bu mesirenin Bursa-Mudanya yolu üzerinde oluşu, gidiş geliş kolaylığı bakımından tercih nedeniydi.

8- Köprü Başı

    Eski Gemlik yolu üzerinde, Deliçay Köprüsü’nün bulunduğu yerin çevresinde idi. Buraya balık avlamak ve piknik yapmak için gidilirdi.

 

9- Kızık Dedesi

    Bursa’nın 4 km. doğusundaki Değirmenlikızık Köyü’nde, Hıdırellez’in ilk haftasında “Kızık Dede” şenliği yapılırdı. Ağaçlık ve çayırlık olan bölgede ayrıca Kaplıkaya deresinden ayrılarak değirmenleri döndürmekte kullanılan su geçerdi. Kaplıkaya deresi ile Değirmenlikızık arasında akan su kanalları boyunca piknik yapılırdı.

Abdal Murat Türbesi

   Abdal Murat Bursa’nın fethi sırasında önemli hizmetleri olduğu ve mucizeler gösterdiğine inanılan bir Rum (Anadolu) abdalıdır. Seydinasır ve Alacahırka mahallelerinin tam güneyindeki türbesinin bulunduğu yer, eşsiz manzaralı bir mesiredir.

Yaycılar Pınarı

   Bugün Kültürpark’ın bulunduğu yerde, Çekirge’ye giden yolun kıyısındaki büyük çınar ağacının bulunduğu yerdir. Burada çok bol suyu olan bir pınar ve bir de havuz vardı.

 Çağlayan

  Gökdere su deposunun 2 km. kadar güneyinde, vadi içindedir. Burada derenin suları m. yüksekten düşerek bir çağlayan yapar. Güzel manzaralı, serin ve sakin bir yerdir.

13 – Geçit Deresi

   Geçit Köyü’nün Mudanya tarafında ve Nilüfer Köprüsü’nün doğusunda, bir zamanlar meşe ağacı bulunurdu. Buraya yaz aylarında tatil günleri gidilir, eğlence yapılır, serpme ve olta ile balık tutulurdu.

Karapınar

    Bursa-İnegöl karayolunun Kilometresinde, Et-Balık Kurumunun yanından güneye ayrılan yolda 2 km. kadar içeridedir. Kestane ve ceviz ağaçları arasında, bir kaya dibinden kaynayan suyu ile görülmeye değer bir mesiredir. Karapınar bir zamanlar ünü diyarları tutmuş bir mesireydi. Şöyle bir öyküsü de vardır: Bulgaristan’dan Kestel’e akrabalarının yanına biri konuk gelir. Çevreyi gezer, inceler; konuk ederler, ağırlarlar, Karapınar’a mesireye götürürler. Derken dönüş günü gelir, yeniden Bulgaristan’a döner konuk. Orada kendisine sorarlar:

- Nasıl buldun Kestel’i diye… Kısaca şu karşılığı verir adam:

- Haşa Kestel’in iki Allah’ı var sanki! Biri gökteki, öteki de Karapınar.

Mudanya

    Tatil günleri sabahın erken saatlerinde, etrafı açık vagonlarla art arda sefer yapan Mudanya treni ile Bursalılar büyük bir eğlence içinde Mudanya’ya giderlerdi. Akşam yine aynı ahenkli ve cümbüşlü yolcukla Bursa’ya dönülürdü. Tren 2 saatlik bir yolculuktan sonra Mudanya’da denize kavuşurdu. Ama özellikle Tepederbent’te, ta aşağılardaki denizle birdenbire karşılaşmanın havasına doyum olmazdı. Mudanya’dan sonra isteyen sandallarla Arnavutköy, Uzunyalı taraflarına, isteyen İncirdibi, Burgaz taraflarına giderdi.  

                               Bursa'da Yakın Zamanlar, Yılmaz Akkılıç, s. 'dan kısaltarak alınmıştır

Bursa&#;daki En Güzel 10 Piknik Alanı

Yaz aylarının gelmesiyle piknik yapmak; şehrin stresinden kaçıp doğaya dönmek ve kısa bir süre de olsa rahatlamak en güzel aktivitelerden. İster şehir merkezinde, isterseniz daha da şehirden çıkarak piknik yapabileceğiniz alanları sizin için derledik.

1- Kirazlıyayla

kirazlıyayla

Kirazlıyayla, Uludağ yolunda milli park girişinin hemen yanındadır. Yaz aylarında Uludağ&#;ın serinliği ve geniş piknik alanları ile piknik yapmak isteyenler için seçeneklerin başında gelir. Şehir merkezine 25 km uzaklıkta olup Uludağ yolu üzerinde rahatça ulaşılabilir bir mevkidedir. Alan içerisinde büfe, çeşme ve WC gibi imkanlar bulunmaktadır.

2- Atatürk Kent Ormanı

bursa-atatürk-kent-ormanı

Atatürk Kent Ormanı şehir merkezinde şehirden uzaklaşabileceğiniz yerlerdendir. Mevki olarak Odunluk Mahallesi&#;nin arkasında bulunur. İçerisinde geniş ormanlık alan, kamelyalar, yürüyüş ve bisiklet yolları bulunur. Çocuk oyun alanları ve sportif etkinlik alanları da bulunmaktadır.

3- Sarıalan

sarialan

Sarıalan hem teleferik hem kara yolu ile ulaşılması yönünden oldukça tercih edilen bir bölgedir. Kamp alanları ve günü birlik piknik için Bursa&#;da güzel bir seçenektir. Bölge çok geniş bir alana yayılmıştır. Çeşmeler, tuvaletler ve cami mevcuttur. İçerisinde bir çok yürüyüş parkurları ve oyun alanları da bulunmaktadır.

4- Misi

misi

Misi Bursa merkezde en kolay ulaşılabilecek piknik alanlarındandır. Direkt belediye otobüsleri ile de ulaşım sağlanan Misi Köyü ayrıca doğal köy haliyle bir çok ziyaretçi çekmektedir. Dere kenarında piknik alanları, tuvalet ve çeşmeler bulunmaktadır.

5- Suuçtu Şelalesi

suuctu-selalesi

Suuçtu Şelalesi diğer piknik alanlarına göre ulaşımı nispeten zor olsa da büyüleyici bir güzelliğe sahiptir. Bursa&#;nın Kemalpaşa ilçesine bağlı olup ilçe merkezine 17 km uzaklıkta yer almaktadır. Şelale çevresinde tesis bulunmadığı için ihtiyacınızı gitmeden karşılamanız gerekiyor.

6- Saitabat Şelalesi

saitabat

Satiabat Şelalesi Bursa&#;nın Kestel ilçesine bağlı olup metronun (Bursaray) uzatılmasından sonra ulaşımın daha da rahat sağlandığı yerlerdendir. Şelale çevresinde piknik alanları mevcut olup ayrıca tesislerden de faydalanabilirsiniz.

7- Soğanlı Botanik Park

sganli-botanik-park

Soğanlı Botanik Parkı Bursa terminalinden merkeze giden yol üzerinde bulunan Soğanlı&#;dadır. Ulaşım kolay olması sebebiyle tercih edilen piknik yerlerindendir.

8- Kocayayla

kocayayla-bursa

Kocayayla Türkiye&#;nin en büyük yaylalarından olma özelliğine sahip olmasının yanında Bursa&#;daki en güzel piknik alanlarındandır. Yaklaşık olarak bin metrekarelik orman alanına sahip olan Kocayayla Keles&#;in 4 km güneydoğusundadır.

9- Küreklidere Kent Ormanı

kurekli_selalesi_bursa3

Kent Ormanı girişinde piknik alanları olan bölgenin yaklaşık olarak 2 km ilerisinde size görsel şölen yaşatacak bir şelale bulunmaktadır. Konum olarak Cumalıkızık köyünün doğusunda yer alır.

Dağyenice Gölü

dağyenice-köyü

Dağyenice Gölü piknik alanı şehir merkezinde Misi yolundan devam edilerek ulaşılan bir konumdadır. Alan içerisinde tuvaletler ve çeşmeler mevcuttur. Göl kenarında balık tutanları ve kamp yapanları da görebilirsiniz.

Sizin de tercih ettiğiniz farklı piknik alanları varsa yorum kısmından katkıda bulunabilirsiniz.

Etiketler: bursa, bursa'da yapılacaklar, etkinlikler, gezi rehberi, mesire yerleri, piknik alanları

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası