evdeki internet çekmiyor / İnternet Neden Çekmiyor? Olası Mobil İnternet Çekim Sorunları | Vodafone Blog

Evdeki Internet Çekmiyor

evdeki internet çekmiyor

Wi-Fi Çalışıyor Fakat İnternet Yok. Ne Yapmalıyım?

      Günümüz internet kullanım alışkanlıklarında, evde en çok sinir bozan şeylerin başında Wi-Fi problemlerinin geldiğini söylemek yanlış olmaz. Bazı durumlarda sorunun nedeni direk görülebilirken, bazen de her şeyin normal görünmesine rağmen internet bağlantısı olmaz. Wi-Fi &#;ın sorunsuz çalışmasına rağmen, internetin olmadığı durumlarda basit olarak nelerin yapılması gerektiğini bu yazımda sıraladım.

      Modem üzerinde kablosuz ağ ışığının yanıyor olması ve telefonun kablosuz ağ göstergesindeki sinyalin de güçlü gözükmesine rağmen, internet bağlantısında sorun yaşanıyorsa, çoğu teknik sorunun ve özellikle ağ sorunlarının giderilmesinde ilk adım olarak cihazı yeniden başlatılması uygun olacaktır.

      Yönlendirici veya modemi yeniden başlatmak; cihazın bellek içeriğini temizler ve arka plandaki sorunların giderilmesine yardımcı olur.

Yönlendiricinin IP Adresi Aldığından Emin Olun

      Mobil cihazınızdan kablosuz ağ alanındaki yönlendiriciye ( modem, routher)  bağlanıyor olmanıza rağmen, internete erişemiyor olabilirsiniz. İnternetin olmama nedeni; sizin yönlendiriciye bağlanamıyor olmanız değil, yönlendiricinin internet bağlantısının olmaması olabilir.

      Yönlendiricinin internet bağlantısının olmaması, muhtemelen bir IP adresine de sahip olmadığı anlamına gelir. Yönlendiricinin IP adresi yok ise, internet üzerinden veri alıp, gönderemeyeceği anlamına gelir.

      Yönlendiricinin bir IP adresi alıp almadığını kontrol etmek için; bilgisayar ya da mobil cihazınızın internet tarayıcısından, genelde bütün yönlendiricilerin standart olarak kullandığı http:// veya https:// adreslerine bağlanmak yeterlidir. Bu adres, yönlendiricinin yönetiminin yapıldığı adrestir. Bu adres ile evdeki modeminizin yönetim arayüzüne bağlanmış olursunuz. Girişte bir kullanıcı adı ve parola soracağı için, modemin ilk kurulumunda oluşturulan kullanıcı adı ve parola bilgisine sahip olmanız gerekiyor. Eğer bu bilgilere sahip değilseniz, modemi fabrika ayarlarında çekerek de yönetim arayüzüne bağlanabilirsiniz.

      Modemi fabrika ayarlarına çekerken, daha önce yapılan bütün modem ayarlarının silineceğini ve dolayısı ile internet servis sağlayıcınıza modemin bağlantı yaparken kullandığı kullanıcı adı ve parola bilgisinin de kaybolacağını bilmenizde yarar var.

      Yönlendiriciye bağlanıldığında Durum ya da Ağ Durumu başlığı altında modemin sahip olduğu IP bilgisini görebilirsiniz. Eğer modem herhangi bir IP almamış ise &#; yenile &#; yapılarak modemin yeniden IP alması sağlanabilir. Yönlendirici arayüzünde yenileme işlemi yapılmış olmasına rağmen cihaz halen IP alamıyorsa, İnternet Servis Sağlayıcısı (ISS) ile iletişime geçmekte yarar var.

Doğru Ağa Bağlı Olduğunuzdan Emin Olun

      Bilgisayarın ya da mobil cihazın farklı bir kablosuz ağa bağlanmaya çalışmadığından emin olun. Bazen farkında olmadan, yan komşunun veya daha önce kullanılan bir kablosuz ağın çok zayıf bağlantısı, kendi Wi-Fi ağınıza bağlanılmasını engelleyebilir. Düşük sinyal gücü, internet bağlantınızı olumsuz yönde etkileyebilir. Kullanılmayan fakat daha önce kullandığınız düşük sinyalli ağlara bilgisayardan veya mobil cihazdan bağlanamayacak şekilde işlem yapmak gerekir. Çoğunlukla ilgili ağları &#; unut &#; demek, farkında olmadan istenilmeyen ağlara bağlanılmasını engelleyecektir.

Farklı Bir DNS Sunucusu Denemek

      Bilgisayarın ya da mobil cihazın kullandığı alan adı çözücü (DNS) servisi hizmet vermiyorsa, internet bağlantısı da sağlanamayacaktır. Sinyal seviyesi ne kadar güçlü olursa olsun, gidilmek istenilen sitenin adından IP adresi sorgulaması yapan servis çalışmıyorsa, ilgili siteye erişim sağlanamayacaktır. DNS servisi çoğunlukla kullanılan yönlendirici ya da modemin üzerinde bulunan bir IP adresidir. Gerekirse bilgisayarın ya da mobil cihazın DNS adresi kısmındaki IP adresini değiştirerek deneme yapılabilir.

Kablosuz Ağ Şifresini Yeniden Girmek

      Kablosuz ağ alanında daha önceden kullandığınız şifre, size haber vermeden değiştirilmiş olabilir. İnternet erişimi yapan cihazların kablosuz ağ şifrelerini yenilemek sorunu çözmeye yardımcı olabilir.

Cihazınızın MAC Adresi Filtrelemesine Takılmadığından Emin Olun

Bir cihazın sahip olduğu Mac adresi: ağa bağlı cihazın kendi üzerinde bulunan, üreticiler tarafından atanan benzersiz bir adresidir. Bazı durumlarda, kablosuz ağlarda bulunan sadece belli MAC adresine sahip cihazların internet çıkışına izin verilmiş olabilir. Kablosuz ağda MAC adresine göre sınırlamanın yapılıp yapılmadığının kontrol edilmesi, bağlantı problemlerine çözüm için yardımcı olacaktır.

Evde kullanılan kablosuz modemin nasıl çalıştığını merak edenler bu yazıma göz atabilirler.

Twitter takip için @salihertugrul İnstagram takip için Teknokafe

 

İnternet Bağlantı Problemi İ&#;in 8 &#;&#;z&#;m

 

Akşam eve geldiniz ve bir baktınız cihazınızda internet yok!

Hemen telaşlanmayın,  Millenicom çağrı merkezini arayıp veya online işlemler merkezine arıza kaydı bırakmadan önce belki kendi kendinize çözebileceğiniz bir problem olabilir.

İnternete giremiyorsanız şimdi size, arıza kaydı bırakmadan önce, evde kendi kendinize yapabileceğiniz kontrolleri anlatacağım ;

 

1) İlk olarak en basit ama en işe yarayan yöntemle başlayalım, bazen kısa süreli elektrik kesintilerinin ardından veya ortada hiçbir neden yokken, modemler internet verisi almayı durdurabilir. Bunun en basit çözümü, modemin fişini çekip 20 saniye sonra tekrar takmaktır. Dakika bekledikten sonra internetin gelip gelmediği kontrol edilebilir.

 

     2) Bu yöntemi denedik ve işe yaramadı mı, hemen modemin internet ışığının yanıp yanmadığını kontrol edelim ;

 

 

Genelde modeminde Power (Güç) ışığının yanı sıra 4 tane daha ışık yeşil yanmalıdır. Eğer üzerinde DSL , Internet veya E yazan buton yanıyorsa, aslında internetiniz var, sorun başka bir şeyden kaynaklı anlamı çıkabilir. Hepsini tek tek denemeye devam edelim.

 

      3)  Eğer internet ışığınız yanmıyorsa, fiziksel bir temassızlığın meydana gelmiş olma ihtimalini de göz önüne almak gerekebilir. Evde çocuğunuz oyun oynarken , temizlik yapılırken vs. kablo temassızlığı yaşanmış olabilir. Bunun kontrolünü yapmak çok kolay. Duvardan çıkan, gri renkli, ucu şeffaf olan, ‘DSL kablosu’ adı verdiğimiz kablonun görseldeki ADSL veya DSL yazan yuvaya tam oturduğuna emin olmamız gerekir. Kabloyu çıkartıp tekrar takarak ‘TIK’ sesini duyduğunuzda kablonun yuvaya tam oturduğuna emin olabilirsiniz.

 

 

 

 

      4Yine de internete giremediniz mi? Denemeye devam edelim.. Bağlanmaya çalıştığınız cihaz ile ilgili olabilir. Bu nedenle ilk önce bağlanmaya çalıştığınız cihazın (cep telefonu, tablet, bilgisayar) yanlışlıkla uçuş moduna geçmediğinden, ardından da Wireless (Kablosuz Ağ) özelliğinin pasife alınmadığından emin olmalısınız.

 

 

 

      5Buna emin oldunuz ve halen internet yok ; o zaman sıradaki işleme geçelim. Bazen cihazlar otomatik bağlantıyı kendi kendilerine silebilirler. Cihazınızın evinizin Ağına bağlı olup olmadığını tekrar kontrol etmeniz faydalı olacaktır. Eğer bağlı değilse, kullanıcı adı – şifrenizi tekrar girerek bağlanmayı deneyebilirsiniz.

 

      6Olmuyor mu? Daha birçok deneme yapacağız ; acaba internet var ama girmeye çalıştığınız cihazda bir problem olabilir mi? Bunu denemenin en kolay yolu, evdeki başka bir cihazın internete bağlanıp    bağlanmadığını kontrol etmektir. Eğer evdeki başka cihazlar internete bağlanıyorsa, muhtemelen cihazınızda problem var demektir.

 

Bunun çözümü için, bağlanmayan cihazınızda aşağıdaki 2 işlemi yapmayı deneyebilirsiniz ,

a-     Ağ ve Internet Ayarları Menüsünden – Wireless – Bilinen Cihazları Yönet’i seçtikten sonra, kendi Ağınızı bulup tıklayıp, ‘UNUT’ tuşuna basınız. Daha sonra sanki yeni bir ağa bağlanıyormuş gibi ağınızı bulup, kullanıcı adı şifresini yazarak bağlanmayı deneyebilirsiniz.

b-     Cihazınız IP almama problemi yaşıyor olabilir. Bunu da test edelim;

Ağ ve Paylaşım Merkezi – Ağınızın Adını Tıklayıp – Özellikler – Internet Protokolü Sürüm menüsüne geldikten sonra, tüm ayarların ‘OTOMATİK’ olduğuna emin olmanız gerekir.

 

     7Yine de bağlanmadı mı? Devam edelim.. Modeminizin Kablosuz Ağ (Wireless) özelliği arızalanmış olabilir. Şimdi bunu test edelim.

     Bunun için, muhtemelen modeminizin kutusunda bulunan, genelde sarı renkli olan aşağıdaki Ethernet Kablomuzu yanımıza alalım.

 

Ethernet kablomuzun bir ucunu modemin arkasına, diğer ucunu ise bilgisayarımıza takalım. Eğer kablo ile internete giriyorsa, modeminizin kablosuz özelliği arızalı anlamı taşıyabilir. Bunun için modem arızası prosedürlerini uygulamak gerekecektir.

 

8Tüm yöntemleri denedik ancak halen internete hiçbir cihazdan bağlanamıyoruz, denememiz gereken son bir yöntem kaldı. Modemimizi resetlemek!

Modemi resetlemek için modemin arkasında gömülü bulunan ‘reset’ tuşuna, kalem ucu veya toplu iğne yardımıyla 3 saniye basmak gerekir. Modem kendini resetledikten sonra eğer Millenicom Akıllı modem kullanıyorsanız modeminiz kendi kendine kurulum yapacaktır. Modemin arkasında yazan fabrika ayarları wireless kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapmayı deneyebilirsiniz. Kurulum yapamadığınız taktirde 0 Millenicom çağrı merkezinden destek alabilirsiniz.

 

Tüm yöntemleri denediniz ama internetiniz halen yok mu?

Düzeltmesi sizin elinizde olmayan bir arızanız var demektir. Bunun için funduszeue.info adresinden veya 0 nolu çağrı merkezinden arıza kaydı bırakabilirsiniz.

 

Kısa sürede arızanızın giderilmesini umar, kesintisiz internetli günler dileriz.

 

 

 

 

Evinizde WiFi bağlantı sorunu yaşayanlar… İşte çözüm yolları

Günümüzde pek çok internet kullanıcısının ortak sorunlarından biri, evde WiFi sinyallerinin her yere ulaşmaması ya da yetersiz ulaşması. Bu konuda çoğu kullanıcı sahip olduğu modemle ilgili bir sorun olduğunu düşünüyor; oysa bu tür sorunlarda çoğunlukla farklı nedenler söz konusu.

Ağ cihazları ve aksesuarları üreticisi TP-Link yetkilileri, evlerde WiFi sinyallerini engelleyen unsurlar ve çözümleri konusunda kullanıcılara şu temel tavsiyelerde bulundu:

YAPISAL SORUNLAR VE ÇÖZÜMLERİ

1- Kalın Duvarlar: Yapısal sorunların başında, evlerde yer alan kalın beton duvarlar yer alıyor. Eğer evimiz kalın betonarme duvarlardan oluşuyorsa, sadece modem ya da yönlendirici (router) ile WiFi sinyallerinin her yere ulaşması pek mümkün olmaz. Kalın duvarlar, WiFi sinyallerinin geçişini engeller. Bu sorunu aşmak için evin yapısına göre menzil genişletici (range extender) ya da powerline adaptör kullanılması gerekir. Modem değiştirmek, anten ilave etmek bu sorunda çözüm olmaz; ek ağ ürünleri ile evin her yerine WiFi ulaştırılabilir.

2- Ahşap Kaplamalar: Bol ahşap kaplama, lambri kullanılan, çok sayıda ahşap kapı ile bölmelerin ayrıldığı evlerde WiFi sinyallerinin her yere ulaşması ciddi bir sorun olur. Ahşap, WiFi sinyallerinin geçişini engelleyen önemli bir unsurdur. Bu sorunu aşmak için kaplamaları, kapıları sökmek gerekmez! Eve interneti getiren ve dağıtan modemi destekleyen ürünler kullanılması gerekir. Eğer çok ahşap kaplama varsa menzil genişleticiler çözüm olmayabilir. Bu tip durumlarda elektrik hattını internet hattı haline getiren powerline adaptörler en iyi çözüm olacaktır.

3- Geniş / Katlı Evler: Ev çok büyük ve odalar birbirinden koridor, kapı gibi unsurlarla ayrılıyor ve birbirinden uzak konumdaysa, evin bir ucuna konulan modemin sinyalleri diğer uca yeterince ulaşamaz. Bunun için evin yapısına, büyüklüğüne göre ya modemi orta bir noktaya konumlandırmak gerekir ya da yine ek ağ ürünleri kullanmak iyi bir çözüm olabilir. Geniş evlerde menzil genişleticiler genellikle sorunu çözer. Katlı evlerde ise her katta güçlü WiFi için menzil genişleticiler yeterli olamaz. Katlı evlerde en ideal çözüm, powerline adaptör ya da Mesh teknolojili Deco ev WiFi sistemleri olacaktır.  

KULLANIM HATALARI VE ÇÖZÜMLERİ

4- Yerleşim Yanlışları: Kullanım hatalarının en başında modemin yanlış yere yerleştirilmesi geliyor. Çoğunlukla kablo çekmemek için evin girişinde bir noktaya modem konuluyor. Bu da her noktaya WiFi ulaşmasında sorun oluşturabiliyor. Mümkünse kullanıcılar ortada bir noktaya modemi konumlandırmalı.  Bu şekilde sorunun çözülmesi mümkün olabilir.

5- Parazit Yapan Cihazlar: Kullanım ya da yerleşim hatalarından bir diğeri ise modemin başka bir elektrikli cihazın üzerine ya da yakınına konulması. Örneğin buzdolabı ya da TV üzerine yerleştirilen, mikrodalga fırın, telsiz telefonun yakınan konulan modemler görülebiliyor. Parazit yapmaya neden olan bu tür durumlar, WiFi sinyallerini engelliyor. Modemin diğer elektrikli cihazlara yakın konumlandırılmaması gerekiyor.

6- Yanlış Ürün Seçimi: Kullanım hatalarının sonuncusu ise evin yapısına, kullanım gereksinimlerine uygun olmayan bir modemin tercih edilmesi ya da eski teknolojili ürün kullanılması. Giriş seviyesi bir modem, çok büyük ve çok sayıda cihazın WiFi’a bağlandığı bir ev için yeterli olmayacaktır. Evin yapısı ve WiFi kullanım gereksinimlerine uygun modem/router tercih etmek, WiFi performansını artıran önemli bir unsur.

Ayrıca hala eski teknolojili, on yıllık bir modem ile bugünün WiFi gereksinimlerini karşılamak da mümkün değil. On yıl önce evde WiFi’a bağlı cihaz sayısı, WiFi ulaşmasını istediğimiz noktalar bugünkü gibi değildi. O nedenle yeni nesil ve gereksinimimize uygun çözümler ile yapılacak yenileme WiFi sorununu çözmek için ilk adım olmalı.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası