istanbulda müzekart geçen yerler / İstanbul'da müze kart geçen yerler | Oraya Nasıl funduszeue.info

Istanbulda Müzekart Geçen Yerler

istanbulda müzekart geçen yerler

İstanbul’da Müze Kart ile Girebileceğiniz 10 Harika Yer

İstanbul’da şehrin tadını çıkarabileceğiniz birbirinden güzel bir çok tarihi yer bulunmakta. Özellikle müze kart ile girebileceğiniz ve tarihin dokusunu içinizde hissedebileceğiniz bu yerleri sizler için derledik. Şimdi gelin, İstanbul’da müze kart ile gezebileceğiniz yerleri hep birlikte inceleyelim.

Kısa bilgi: İstanbul gezilecek yerler için oluşturduğumuz detaylı bir gezi yazımızda mevcut, İstanbul&#;daki yeni yerleri keşfetmek istiyorsanız bu listemiz tam size göre.

İstanbul’da Müze Kart ile Girebileceğiniz 10 Harika Yer

Tarihi Kasırlar, ihtişamı ile hala ayakta duran Osmanlı Sarayları, Müzeler ve Köşkleri ile İstanbul her zaman görenleri büyüleyecek eşsiz bir lokasyona sahip. Gelin müze kart ile girebileceğiniz muhteşem yerleri yakından tanıyalım.

Önemli bilgi:Müze Kart Fiyatları hakkın detaylı ve güncel bilgilere bu yazımızdan ulaşabilirsiniz.

1. Küçüksu Kasrı

Sahip olduğu zarafeti ve güzelliği ile dikkatleri üzerine çeken Küçüksu Kasrı tarihi açıdan son derece önemli bir kasırdır.  yüzyılda inşa edilmiş olan Küçüksu Kasrı’nın  Osmanlı İmparatorluğu yapılarının bir çoğunda katkısı bulunan Nigoğos Balyan tarafından yapıldığı bilinmektedir.

Eşsiz bir mimari güzelliğe sahip olan kasır, etkileyici bir güzelliği ile gören herkesi kendine hayran bırakmaktadır. Yığma teknikleri ile inşa edilmiş olup tarih boyunca birçok diplomatik kabulün adresi olmuş olmuştur.

Kasır aynı zamanda günümüzde de tarihi olarak büyük bir ilgi görmektedir. Cumhuriyet döneminde de ilgi görmüş olan Küçüksu Kasrı, Atatürk’ün kısa süreli dinlence mekanı olarak kullandığı bir yerdir. yılından bu yana müze olarak faaliyet göstermektedir.

2. Ihlamur Kasrı

Osmanlı Dönemi’nin en değerli eserlerinden bir tanesi olan Ihlamur Kasrı, padişahların günübirlik dinlenmek için kullandıkları bir biniş kasrıdır.

Neo-Barok akımının izlerine sahip olan mimari ile görenleri kendine hayran bırakan Ihlamur Kasrı, yüzyıl Osmanlı yapılarının en güzel örnekleri arasında yer almaktadır.

Tersane Emini Hacı Hüseyin Ağa’ya ait olan kasır daha sonra devlet hazinesine devredilmiş ve hasbahçe haline getirilmiştir. Günümüze dek gelmeyi başarmış olan nişan taşları ile dikkat çeken Ihlamur Kasrı’na müze kartı ile giriş yaparak bu kasrın güzelliklerini yakından görebilirsiniz.

3. Galata Mevlevihanesi

yılında Galata’da kurulmuştur. Galata Mevlevihanesi, aynı zamanda Kulekapısı Mevlevihane’si ve Galipdede Tekkesi isimleri ile de anılmaktadır.

Günümüzde ziyarete açık olan Mevlevihaneye girişler için müze kart kullanabilirsiniz. Tarihi açıdan son derece önemli olan mevlevihanenin sık sık talep gördüğünden bahsedebiliriz.

4. Dolmabahçe Sarayı

Osmanlı’dan günümüze kadar gelmeyi başaran en önemli tarihi dokulardan bir tanesi olan Dolmabahçe Sarayı, aynı zamanda Cumhuriyet Dönemi için de büyük bir öneme sahiptir.

Batı mimarisi ile tasarlanmış olan saray, asaleti ile görenleri kendine hayran bırakmayı başarıyor. Osmanlı Devleti’nin padişahı olan Sultan Abdülmecid tarafından yaptırılmış olan Dolmabahçe Sarayı, Osmanlı’nın modernleşme amacına uygundur.

tarihinde kullanılmaya başlayan sarayın yapımı ise 13 yıl sürmüştür. Günümüzde müze olarak kullanılan bu saray, Atatürk’ün son yıllarını geçirdiği saraydır. Atatürk, Dolmabahçe Sarayı’nda vefat ettiği için Türk halkı için önemli olan Dolmabahçe Sarayı’nı yakından görerek tarihimiz ile ilgili detaylı bilgi edinebilirsiniz.

5. Galata Kulesi

Görüntüsü ile görenleri kendine hayran bırakan eşsiz bir güzellik olan Galata Kulesi, İstanbul’un en güzel manzaralarını sizlere sunuyor.

Fener Kulesi olarak yılında Bizans İmparatoru tarafından yaptırılan Galata Kulesi Haçlı Seferleri sırasında büyük hasar almıştır. Günümüzdeki haline ise Cenevizliler döneminde gelmiştir. Beyoğlu’nda yer alan Galata Kulesi, müze kart ile ziyaret edebileceğiniz en güzel tarihi eserlerden bir tanesidir.

6. Türk ve İslam Eserleri Müzesi

İstanbul’da Gülhane Parkı içerisinde yer alan Has Ahırlar Binası’nda bulunan Türk ve İslam Eserleri Müzesi, İstanbul’un en önemli turistik mekanlarından bir tanesidir.

İslam tarihçilerinden bir tanesi olan Prof. Dr. Fuat Sezgin tarafından hazırlanan ve yılında faaliyetlerine başlayan müze, metrekarelik sergi alan ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip olan bu müzeye de müze kart ile giriş yapabilir ve eşsiz bir şekilde söz konusu tarihi eserleri inceleyebilirsiniz.

7. Çinili Köşk

Topkapı Sarayı sınırları içerisinde yer alan Çinili Köşk, yılından günümüze kadar gelmeyi başarmış bir tarihi eserdir.

Osmanlı Padişahı II. murat tarafından yazlık köşk olarak yaptırılmış olan Çinili Köşk’ün mimari belli değildir. Ancak bazı kaynaklara göre mimar Atik Sinan tarafından yapıldığı belirtilmektedir.

Aynı zamanda Sırça Köşk olarak da bilinen Çinili Köşk, ’ten yılına kadar İmparatorluk müzesi olarak faaliyet göstermiştir. Daha sonra ise İstanbul Arkeoloji müzesi’nin bünyesine katılmıştır. Günümüzde İznik çinisi ve seramik örnekleri sergilenmektedir.

8. Eski Şark Eserleri Müzesi

Eski Şark Eserleri müzesi binası, arkeolog Osman Hamdi Bey tarafından inşa ettirilmiştir. yılında Sanayi-i Nefise mektebi olarak kurulan bina, Osmanlı Devleti’nin ilk güzel sanatlar okulu olarak da bilinmektedir.

Günümüzde müze olarak kullanılan bina, Türkiye’nin en önemli eserlerinin sergilendiği bir müze olarak faaliyet göstermektedir. Bu noktada söz konusu müze, İstanbul’un en çok ziyaret edilen müzeleri arasında yer almaktadır.

9. Topkapı Sarayı

Topkapı Sarayı, Osmanlı Sultanlarının yaşadığı, eğitim ve devlet yönetim merkezidir. II. Mehmed tarafından İstanbul’un fethedilmesinin ardından inşa ettirilen saray, yılında yapılmıştır.

yüzyılın ortalarına kadar Osmanlı hanedanı Topkapı Sarayı’nda ikamet etmiştir. Osmanlı monarşinin yılında kaldırılmasının ardından yılında mustafa Kemal Atatürk’ün emri ile müze halini almıştır.

Görkemli yapısı ile görenleri kendine hayran bırakan Topkapı Sarayı’nı ziyaret ederek Osmanlı tarihi ile ilgili pek çok detaya yakından şahitlik edebilirsiniz.

Yerebatan Sarnıcı

İstanbul’un en önemli tarihi mekanlarından bir tanesi olan Yerebatan Sarnıcı, görkemli yapısı ile dikkatleri üzerine çekmektedir.

Ayasofya’nın güneybatısında kalan Bazilika Sarnıcı olan Yerebatan Sarnıcı, Bizans İmparatoru I. Justinianus tarafından yaptırılmıştır. Suyun içinden yükselen ve sayısız gibi görünen devasa mermer sütunlardan oluşmaktadır. Bu sütunlar nedeni ile Yerebatan Sarnıcı olarak anılmaktadır.

Siz de yukarıda bahsedilen tarihi mekanları müze kart ile gezerek İstanbul’un tarihi dokusuna şahitlik edebilirsiniz.

Sizin de, &#;İstanbul’da Müze Kart ile Girebileceğiniz 10 Harika Yer&#; listemize eklenmesini istediğiniz farklı yerler var ise bize mutlaka yorum olarak yazın. :)

&#x;stanbul Boğaz&#x;&#x;n&#x;n incisi K&#x;z Kulesi, gözlerini yeniden açt&#x;.


&#x;zmir
Efes Örenyeri

Antikçağ&#x;&#x;n Anadolu başkenti Efes son derece görkemli bir metropolis. Eşsiz mimari eserler
Daha Fazla Detay

Bilet Al
Denizli
Hierapolis (Pamukkale) Arkeoloji Örenyeri

Denizli &#x;linin 18 km kuzeyinde yer alan Hierapolis Antik Kenti Bergama Krallar&#x;ndan II. Eu
Daha Fazla Detay

Bilet Al

Müze kart ile nerelere gidilir? Müze kartın geçerli olduğu yerler hangileri? İşte aranan liste

Türkiye&#;deki bazı müzelere girmek için kullanılan müze kartı, sahibine pek çok avantaj sağlıyor. Bunların başında belirli müzelere ücretsiz giriş yapma imkanı geliyor. İstanbul&#;da da müze kartı ile girebileceğiniz pek çok tarihi yer bulunuyor. İşte İstanbul&#;da müze kart ile girebileceğiniz yerler..

GÜNCELLEME:

Bakan&#;n aç&#;klad&#;&#;&#; bu müjdenin ard&#;ndan, özellikle gençler bir sorunun cevab&#;n&#; merak etmeye ba&#;lad&#;. "Müze kart&#; ile nerelere gidebilirim?". Bu sorunun cevab&#;n&#;z&#; sizin için ara&#;t&#;rd&#;k ve &#;stanbul'da müze kart ile girebilece&#;iniz yerleri içeren bir liste haz&#;rlad&#;k. &#;&#;te o liste..

2/ 14

1- Topkap&#; Saray&#;

3/ 14

2- Beylerbeyi Saray&#;

4/ 14

Son dönemlerde iyice artan enflasyon sosyal yaşamımızı da bir hayli etkiledi. Birçok insanın zorunlu ihtiyaçlarını bile zar zor karşıladığı şu günlerde, dışarıda yapılabilecek aktivite sayısı iyiden iyiye azaldı. Peki, çok fazla masraf yapmadan İstanbul’da dolu dolu bir gün geçirmeye ne dersiniz? Birçok medeniyete ev sahipliği yapan bu şehirde yalnızca Müze Kart çıkartarak gezebileceğiniz onlarca müze bulunuyor. Osmanlı Hanedanı’na yüzyıllarca ev sahipliği yapan Topkapı Sarayı’ndan Müslüman bilim insanlarının bilim dünyasına katkılarının sergilendiği İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi’ne kadar birçok müzeyi makul bir fiyata ziyaret edebilirsiniz. İşte, İstanbul’da Müze Kart geçen yerler neresi diye merak edenler için 11 lokasyon!

1. Topkapı Sarayı

Tarihi Yarımada siluetinin en görkemli yapısı olan Topkapı Sarayı yalnızca İstanbul’un değil, dünyanın en çok ziyaret edilen müzelerinden biri. 25 Osmanlı padişahına ev sahipliği yapan saray, özellikle sade mimarisi ve geniş avluları ile dikkat çekiyor. Sarayın boğaz manzarası ve asma bahçeleri ise kesinlikle görülmeye değer.

Müze Kart ile Topkapı Sarayı’nın Kutsal Emanetler dahil olmak üzere büyük bir bölümünü gezebilirsiniz. Ancak Harem’de ve bahçesinde bulunan Aya İrini Kilisesi’nde Müze Kart&#;ın geçerli olmadığını hatırlatalım.

2. Beylerbeyi Sarayı

Müze Kart geçen yerler arasında kesinlikle görülmesi gereken yapılardan biri de Beylerbeyi Sarayı&#; Osmanlı padişahları, İstanbul’un fethinden ’lü yıllara kadar Topkapı Sarayı’nda yaşadı. Fakat son zamanlarda değişen protokol kuralları ve mimari akımlar sebebiyle Sultan Abdülaziz, ikinci bir saray olarak Beylerbeyi Sarayı’nı yaptırdı.

Ermeni mimar Sarkis Balyan’a yaptırılan saray, 23 oda ve 6 salondan oluşuyor. Hem doğu hem de batı mimarisinden izler taşıyan Beylerbeyi Sarayı, özellikle yüksek tavanları ve tavanlarına işlenmiş muazzam resimleri ile ziyaretçileri adeta mest ediyor. Siz de Müze Kart&#;ınız ile bu eşsiz yapıyı ekstra bir ücret ödemeden gezebilirsiniz.

3. İstanbul Arkeoloji Müzeleri

Bir milyonu aşkın eserle dünyanın en büyük müzelerinden biri olan İstanbul Arkeoloji Müzeleri, aynı zamanda Türkiye’nin müze olarak inşa edilen en eski binası olma özelliğine sahip. Müze koleksiyonunda Balkanlar’dan Afrika’ya, Anadolu’dan Arap Yarımadası’na kadar Osmanlı İmparatorluğu himayesindeki medeniyetlere ait eserler bulunuyor. Ziyaretçilerin en çok dikkatini çeken eserlerin başında ise orijinal Kadeş Antlaşması metni ve Büyük İskender Lahdi geliyor.

Müze 3 ana birimden oluştuğu için İstanbul Arkeoloji Müzeleri olarak adlandırılmaktadır. Bu birimler İstanbul Arkeoloji Müzesi, Çinili Köşk Müzesi ve Eski Şark Eserleri Müzesi’dir. Bünyesinde bulunan 3 müzeyi de Müze Kart ile gezebilirsiniz.

4. Türk ve İslam Eserleri Müzesi

Topkapı sarayına oldukça yakın olan Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Sultanahmet Meydanı’nın batısında yer alıyor. İbrahim Paşa Sarayı’nın içinde bulunan müze, ülkemizde Türk ve İslam eserlerini topluca barındıran ilk müze olma özelliği taşıyor. 

Abbasi, Memlük, Selçuklu ve Osmanlı döneminden kalma çok özel eserler bulunan Türk ve İslam Eserleri Müzesi, aynı zamanda oldukça geniş bir halı koleksiyonuna sahip.

5. Galata Kulesi

Galata Kulesi, Galata’nın Ceneviz kolonisi olduğu yüzyılda Cenevizliler tarafından inşa edildi. Osmanlı döneminde bir süre zindan olarak kullanıldıktan sonra yangın gözetleme kulesine çevrilen yapı, ’lı yıllarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilip halkın ziyaretine açıldı.

Geçtiğimiz yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlanmasıyla birlikte Müze Kart&#;ın geçerli olmaya başladığı Galata Kulesi, aynı zamanda İstanbul’un en iyi panoramik manzarasına sahip noktalarından biri.

6. Rumeli Hisarı

Boğaziçi’nden geçen gemileri kontrol edebilmek amacıyla Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan Rumeli Hisarı, fetihten sonra önemini yitirdiği için hapishane olarak kullanılmaya başlandı. ’te başlayan restorasyon çalışmasının ardından yılında halkın ziyaretine açılan hisarda fetih sırasında kullanılan gülleleri, topları ve Haliç’i kapattığı söylenen zincirin bir kısmını görebilirsiniz.

7. Yıldız Sarayı

Müze Kart geçen yerler

3. Selim’in annesi Mihrişah Sultan adına yaptırılan Yıldız Sarayı, 2. Abdülhamid döneminde Osmanlı’nın ana sarayı olarak kullanılmaya başlandı. Dolmabahçe Sarayı’nın aksine tek bir yapı halinde olmayan saray, geniş bir koru içine yerleşmiş birçok köşkten oluşuyor. Ayrıca türlü seramiklerin üretildiği Yıldız Porselen Üretimevi de sarayın bahçesinde bulunuyor.

8. Büyük Saray Mozaikleri Müzesi

Müze Kart geçen yerler

Büyük Saray Mozaikleri Müzesi, Sultan Ahmet’teki Arasta Pazarı içinde bulunuyor. Müzede sergilenen eserler M.S – (Bizans İmparatorluğu) yılları arasına tarihlenirken, mozaiklerde insan ve hayvan figürü ile 90 adet farklı tema yer alıyor.

Metrekaresinde yaklaşık parça kullanılarak oluşturulan mozaikler, o dönemlerde Bizans sarayının en nadide parçaları olarak değerlendiriliyordu.

9. Galata Mevlevihanesi

Müze Kart geçen yerler

yılında Galata sırtlarında yapılan Galata Mevlevihanesi, Kulekapısı Mevlevihanesi veya Galipdede Tekkesi isimleriyle de anılıyor. Depremler ve yangınlar nedeniyle sık sık zarar gören ve restore edilen yapı, Galata Kulesi’ne yalnızca birkaç dakikalık yürüme mesafesinde.

İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi

Müze Kart geçen yerler

yılında açılan İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi, Gülhane Parkı içinde yer alıyor. Müslüman bilim insanlarının bilim dünyasına katkılarının sergilendiği müze 2 kattan oluşuyor. Üst katta Sinevizyon Salonu, Savaş Teknolojileri, Astronomi, Saat Teknolojisi, Denizcilik ve Tıp Bölümü bulunuyorken alt katta optik, kimya, fizik, matematik ve geometri, coğrafya, şehircilik ve mimari ile ilgili çizim ve haritalar sergileniyor.

Fethiye Müzesi

Müze Kart geçen yerler

Müze kart geçen yerler listemizin sonuna geldik! Bizans döneminde yapılan Pammakaristos Kilisesi, 3. Murat döneminde camiye çevrildi ve Fethiye ismini aldı. Daha sonra müze olarak değerlendirilen yapı Fatih’in Çarşamba semtinde bulunuyor.

Kubbe ve duvarları yüzyıl mozaikleri süslü olan Fethiye Müzesi, restorasyon çalışmaları nedeniyle uzun bir süredir ziyaretçi kabul etmiyor.

Not: Listede yer alan müzeler restorasyon çalışmaları nedeniyle kapalı olabilir. Ziyaret etmeden önce Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan bilgi almanızı öneririz.

Bu içeriğimiz de ilginizi çekebilir:

Türkiye&#;deki Müzelerde Bulunan Dünyaca Ünlü 8 Lahit ve Hikayeleri

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası