gebelikte kalp ne zaman oluşur / Anne Karnında Kalp Atışı Ne Zaman Başlar, Ne Zaman Duyulur?

Gebelikte Kalp Ne Zaman Oluşur

gebelikte kalp ne zaman oluşur

Anne karnında kalp atışı ne zaman başlar, ne zaman duyulur?

Bir bebeğin ilk kez kap atışını duymak yeni ebevynler için heyecanlı ve duygusal anlardan biridir. Bebeğinizin kalp atışlarını duyduğunuz anda adeta bir mucizeye tanık olduğunuzu hissedebilirsiniz. Peki anne karnında kalp atışı ne zaman başlar, ne zaman duyulur?

funduszeue.info

Yayınlanma: - 19 Kasım Güncellenme:

Anne karnında kalp atışı ne zaman başlar, ne zaman duyulur?

Bir fetal kalp atışı ilk erken doğumdan sonra hafta gibi bir vajinal ultrasonografi ile tespit edilebilir. Gelişmekte olan bir embriyonun ilk görünür işareti olan cenin direği bazen görülebilir. Ancak gebelikten hafta sonra, bir kalp atışı daha iyi değerlendirilebilir. Doktorunuz ilk karın ve vajinal ultrasonunuzu sağlıklı, gelişmekte olan bir hamilelik belirtileri olup olmadığını kontrol etmek için programlayabilir.

BEBEĞİN KALP HIZI

Bebeğinizin kalp atışı haftada dakikada atım arasında olmalıdır. 9. Haftada, bebeğinizin kalp atışı bpm'ye ulaşmalıdır.

NEDEN BEBEĞİN KALP ATIŞINI DUYMAYABİLİRSİN?

İlk ultrason da bir bebeğin kalp atışlarını duymayabilirsiniz. Hamilelik dönemi erken olduğu için bu sorun olduğu anlamına gelmez. Kalp atışı tespit edilmezse, doktorunuz fetal ölçümleri kontrol edebilir. 5 embriyoda taç uzunluğu 5 milimetreden daha büyük olan bir embriyoda fetal kalp atışı yoksa, sağlık uzmanınız endişelenebilir.

6. haftadan sonra, doktorunuz ayrıca gebelik kesesi yoksa endişelenecektir. Doktorunuz hamileliği onaylamak için kan testi isteyebilir veya birkaç gün sonra başka bir ultrason için tekrar gelmenizi isteyebilir.

Hamilelikte ilk hafta belirtileri neler? Hamileliğin ilk haftalarıİlginizi ÇekebilirHamilelikte ilk hafta belirtileri neler? Hamileliğin ilk haftalarıHamilelik öncesi folik aside ne zaman başlanmalı?İlginizi ÇekebilirHamilelik öncesi folik aside ne zaman başlanmalı?Hamilelikte mutsuzluk belirtileri nelerdir? Gebelikte mutsuzlukla baş etmenin yollarıİlginizi ÇekebilirHamilelikte mutsuzluk belirtileri nelerdir? Gebelikte mutsuzlukla baş etmenin yolları

anneDNAgebelikhamilehamilelikkalp atışıkapSağlık

Bahçeci Sağlık Grubu

Hamilelikte Bebeğin Kalp Atışları Ne Zaman Duyulur?

Hamilelikte Bebeğin Kalp Atışları Ne Zaman Duyulur? Hamileliğin anlaşılmasından sonra, tüm anne ve baba adaylarını son derece heyecan verici ve duygusal bir süreç bekler. Anne ve babaların yaşadığı en duygusal anlardan biri de anne karnındaki bebeğin kalp atışlarının duyulmasıdır.

Doppler cihazıyla duyulan kalp atışları, çocuk sahibi olmak üzere olduğunuzu en iyi şekilde idrak ettiğiniz andır. Kalp atışlarının dinlenmesi, bebeğin sağlığının takibi açısından da büyük önem taşır.

Gebeliğin başlarında henüz ortalama bir santim boyunda olan embriyo, hiçbir organı gelişmediği için hareket edemez ve embriyonun hayatta olduğu, yalnızca kalp atışlarıyla anlaşılır.

Peki kese görüldükten kaç gün sonra kalp atışı duyulur ve hangi durumlar tehlike habercisidir, biliyor musunuz? İşte anne karnındaki bebeklerin kalp atışları hakkında merak ettiğiniz tüm detaylar&#;

Hamilelikte Bebeğin Kalp Atışı Kaç Olmalı?

Bebeğin kalp atışlarının dinlenmesi, hamileliğin kesin olarak teşhis edilmesi sürecinin önemli bir parçasıdır. Kalp atışı duyulmadan önce yapılan tetkikler, Beta HCG hormonu ve ultrason görüntülemesidir.

Kandaki Beta HCG hormonunun yükselmesi, büyük oranda hamileliğe işaret etse de gebeliği kesin olarak saptamaz.

Beta HCG hormonunun farklı rahatsızlıklar ve sendromlar sebebiyle de yükselebilmesi, hamileliğin kesinleştirilmesi için diğer kontrollerin yapılmasını zorunlu hâle getirir.

Ultrason görüntülemesinde doğum kesesinin belirmesi, vücutta döllenme oluştuğunu net bir şekilde ortaya koyar. Bu kez de, hamileliğin devam edip etmediği sorusuna yanıt bulmak gerekir.

Pek çok gebelik, döllenmeden sonraki ilk 4 ila 6 hafta sonunda düşükle sona erer ve kimi zaman anne karnında hayatını kaybeden embriyoların cerrahi müdahaleyle alınması gerekir.

Bu sebeple, gebeliğin sürüp sürmediğinin anlaşılması için, embriyonun kalp atışları dinlenir. Doppler cihazıyla yapılan kontrollerde kalp atışının duyulması ise hamileliğin sağlıklı bir şekilde devam ettiğini kesinleştirir.

Anne karnındaki bebeğin kalp atışlarının ritmi de büyük önem taşır. 6 ila 7 haftalık gebeliklerde, bebeğin kalbinin dakikada ila kez atması beklenir. Bu seviyelerin altına düşülmesi, tehlike habercisi olarak kabul edilebilir ve doktor kararıyla sorunun teşhisi için ileri seviye tetkikler uygulanabilir.

Bebeğin kalp atışının ’in üzerinde olması da çeşitli sağlık risklerine işaret edebilir. Kalp atışının değerlendirilmesinin mutlaka uzman hekim tarafından yapılması önerilir.

Uzman hekimin doğru teşhis ve tespitlerde bulunabilmesi için, anne adayının medikal geçmişini doktorla eksiksiz bir şekilde paylaşması da büyük önem taşır.

Hamilelikte Kalp Atışı Kaç Haftalıkken Duyulur?

Hamilelikte bebeğin kalp atışlarının duyulması için doğum kesesinin karın ultrasonundan görülmesi ve gebeliğin belirli bir süre ilerlemesi gerekir. Pek çok hamilelikte, kalp atışları 5. ila 6. hafta arasında Doppler cihazıyla duyulabilir.

Geç döllenme, anne rahminin farklı bir şekilde olması gibi durumlarda ise kalp atışının duyulması 7. haftaya kadar beklenebilir. Peki 7 haftalık gebelikte bebeğin kalp atışlarının duyulmaması normal mi? 7. hafta, hamileliğin ikinci ayının sonuna yaklaştığı ileri bir evredir ve bu süreçte hamileliğin artık net bir şekilde rutin düzenine girmiş olması beklenir.

7. haftaya gelinmesine rağmen bebeğin kalp atışları az da olsa duyulamıyorsa, annenin genel sağlık durumu göz önünde bulundurularak özel bir değerlendirme yapılır. Anne adayının obezite sınırında kilolu olması, rahim içinin dar ve arkaya dönük olması gibi durumlarda, 7 haftalık gebeliklerde kalp atışı duyulamayabilir.

Ancak yine de 7. hafta, kalp atışının duyulmaması için geç bir evredir. Bu sebeple de hamileliğin dikkatle takip edilmesinde ve bebeğin hayatta olup olmadığının araştırılmasında yarar bulunur.

Hamilelikte Bebeğin Kalp Atışı Durursa Nasıl Anlaşılır?

Gebelik net bir şekilde tespit edildikten ve anne karnındaki embriyonun kalp atışları duyulduktan sonra yaşanabilecek en büyük olumsuzluklardan biri, bebeğin kalbinin durmasıdır. Hamilelikte bebeğin kalp atışlarının durması, gebeliğin düşükle sonlandığı anlamına gelir.

Düşük durumunda embriyo, vücuttan kendiliğinden tahliye olabilir. Kendiliğinden dışarı çıkamayan düşmüş embriyoların ise vakit kaybetmeden cerrahi müdahaleyle alınması önerilir. Zamanında alınmayan embriyolar, anne adayının kan zehirlenmesi başta olmak üzere pek çok sağlık problemiyle karşılaşmasına yol açabilir.

Peki hamilelikte bebeğin kalp atışı neden durur ve bu problem nasıl tespit edilir? Kalp atışının durması, pek çok farklı sebepten kaynaklanabilir. Düşüğe yol açan en yaygın faktörler şu şekildedir:

  • Anne adayının medikal geçmişinde düşük, kürtaj, rahim içi ameliyatı gibi problemler bulunması,
  • Anne adayının vücudunu çok zorlayacak şekilde ağır yük kaldırması ya da yüksek tempolu spor yapması,
  • Aşırı stres, öfke ya da üzüntü gibi yoğun duygusal durumlar,
  • Anne adayının düşüğü tetikleyebilecek ödem söktürücü yiyecek ve içecekler tüketmesi,
  • Anne adayının sigara, alkol gibi zararlı maddeler ya da anti depresan, doğum kontrol hapı gibi ilaçlar kullanması,
  • Kan değerlerini olumsuz yönde etkileyecek kadar uzun süren açlık,
  • Trafik kazası, yüksekten düşme, darbe alma gibi şiddetli fiziksel travmalar.

Yukarıdaki faktörler, gebeliğin düşükle sonlanmasına yol açabilir. Hamileliğin birinci trimester dönemi, düşük riskinin en yüksek olduğu evredir. Bu sebeple de düşük, ilk üç aylık zaman diliminin herhangi bir noktasında gerçekleşebilir.

Peki kalp atışlarının durduğu nasıl anlaşılır? Erken evre hamileliklerde, kalp atışının durduğunun anlaşılması için yine Doppler kontrolü yapılması gerekir.

Ayrıca anne adayında halsizlik, şiddetli mide bulantısı, uyku hâli, cilt sararması gibi belirtiler gözlemleniyorsa, bu durum da embriyonun düştüğüne ve anne adayını zehirlemeye başladığına işaret edebilir.

Düşük problemi, gebeliğin ikinci ve üçüncü trimester dönemlerinde de yaşanabilir. Bu evrede, fetüsün anne karnındaki hareketliliğinin durması da dikkat edilmesi gereken bir belirtidir.

Daha önceki günlerde hareketlerini net şekilde hissettiğiniz bebeğiniz bir tam gün boyunca hiç hareket etmiyorsa, vakit kaybetmeden doktorunuza danışmanız önerilir.

Bebeğin Kalp Atışları Ne Zaman Duyulur?

Bebeklerin kalp atışlarını duymak ebeveyn adayları için heyecan verici bir deneyim oluyor. Bu nedenle ne zaman kalp atışlarının duyulabileceği de merak ediliyor. Özellikle ilk kez anne ve baba olacak kişiler için bebeklerinin kalp atışlarını duymak daha da heyecan verebiliyor. Tahmin dilebileceği gibi anne karnındaki bebeklerin kalp atışlarının duyulabilmesi için bebeklerin belirli bir büyüklüğe erişmiş olması gerekiyor. Yani gebelik haberinin alınmasının hemen ardından bebeğin kalp atışlarının duyulması mümkün değildir. Anne ve baba adayları sabırlı olmalı, bu heyecan verici deneyimi yaşamak için ideal zamanı beklemelidir. Peki, bebeğin kalp atışları izlenmese ne olur, hangi cihazlar ile kalp atışları dinlenir? Bu soruların yanıtlarını aktarmadan önce ebeveyn adaylarının ne kadar beklemesi gerektiği konusunu ele alalım.

Kese Görüldükten Kaç Gün Sonra Kalp Atışı Duyulur?

Öncelikle bebeklerin kalp atışlarının duyulması için geçmesi gereken süre her gebelikte aynı olmayabilir. Gebelik kesesinin ultrason muayenesinde görülmesinin üzerinden ne kadar zaman geçmesi gerektiği de merak ediliyor. Bu sürenin 10 gün civarında olduğunu söyleyebiliriz. Gebelik kesesinin görülmesinin üzerinden 10 günlük zaman diliminin mutlaka geçmesi gerekir. Bazı anne adaylarında bu süre 12 ya da 13 günü de bulabilir. Böyle bir durumda endişe edilmesi gerekmez. Doktorunuz bu konuda size bilgi verecektir. Kaygı ve strese kapılmadan, sakin bir şekilde ideal zamanın beklenmesi gerekir.

Bebeğin İlk Kalp Atışı Ne Zaman Belli Olur?

Genel olarak hamileliğin 5. ya da 6. haftası içerisinde bebeklerin kalp atışlarının duyulması mümkün olabiliyor. Bazı anne adayları için bu zaman dilimi hamileliğin 7. Haftasını da bulabilir. Ancak bu kadar erken bir dönemde bebeklerin kalp atışlarının duyulması sadece transvajinal ultrason ile mümkün olabilir. Transvajinal ultrason görüntülemesi ise kendi içerisinde bazı riskler barındırıyor. Dolayısıyla bebeğin ya da anne adayının sağlığını tehlikeye atan bir durum yoksa transvajinal ultrason görüntülemesi yapılması önerilmiyor.

Bu durumda ebeveyn adaylarının hamileliğin haftası ile haftası arasını beklemesi gerekecektir. Bu dönemde yapılan rutin kontroller sırasında bebeklerin kalp atışlar da incelenir ve anne-bebe adaylarının bu kalp atışlarını duyması mümkün olabilir. Ancak her gebelikte bu zamanın farklı olabileceğini göz önünde bulundurmalısınız. Bebeklerin kalp atışlarının söz konusu dönemde duyulamamış olması, bebeğin sağlığında bir sorun olduğunu göstermez. Böyle durumlarda bir süre daha beklenmesi ve yeniden kontrolün yapılması önemlidir.

Kaç Haftalıkken Bebeğin Kalp Atışları Duyulur?

Bebeklerin kalp atışlarının duyulabilmesi için gebeliğin haftası ile haftasını beklemek gerektiğini yineleyelim. Bazı anne adayları içi bu süre hamileliğin haftası da olabilir. Bu zaman dilimi beklendiğinde herhangi bir risk almadan bebeklerin kalp atışlarının duyulması mümkün olacaktır. Tıpkı bazı anne adaylarının gebeliğinde bebeğin kalp atışı daha geç duyulabildiği gibi bazı hamileliklerde de bu süre daha erken olabilir. Elbette gebelik haftasının doğru hesaplanmasının önemli olduğunu da göz ardı etmemek gerekiyor.

Bebekte Kalp Atışları İzlenmiyorsa Ne Olur?

Kimi zaman sabırsızlıkla beklenmesine karşın hamileliğin 10 haftasında bebeklerin kalp atışları duyulamıyor. Elbette ebeveyn adayları bu durumda endişeye kapılabiliyor. Böyle bir durumda hemen bebeğin hayatını kaybettiği düşüncesine teslim olmamak gerekir. Bebeğin kalp atışlarının duyulabilmesi için daha detaylı ultrason teknikleri uygulanır. Bu sayede bebeklerin hayatta olup olmadığının net bir şekilde tespit edilmesi de mümkün olur.

Şayet bebeğin hayatta olmadığı belirlenirse en kısa zamanda kürtaj işleminin gerçekleştirilmesi ve bebeğin vücuttan tahliye edilmesi gerekir. Bu işlem yapılmazsa ya da kürtaj yapılması konusunda geç kalınırsa annenin hayatı tehlikeye girebilir.

Bebeğin Kalp Atışı Hangi Cihazlar İle Dinlenir?

Bebeğin kalp atışlarının hangi cihazlar ile dinlendiği, gebeliğin kaçıncı haftasında olunduğuna bağlı olarak değişiyor. Eğer hamileliğin 6 haftasında bebeğin kalp atışlarının dinlenmesi gerekirse renkli doppler ultrason cihazının kullanılması gerekir. Daha erken dönemde ise bebeklerin kalp atışları sadece transvajinal ultrason ile dinlenebilir.

Ancak gebeliğin 10 haftası geride kaldığında karından yapılan ultrason ile kalp atışları duyulabilir. Çoğu zamanda sadece steteskop ile bunun mümkün olduğu düşünülüyor. Ancak steteskop anne karnındaki bebeklerin kalp atışlarını duyabileceğiniz kadar hassas değildir.

Gebelikte Bebeğin Sağlıklı Olduğu Nasıl Anlaşılır?

bebegin saglikli oldugu nasıl anlasilabilir

Anne adaylarının gebeliğin ilk gününden son gününe kadar akıllarında olan soru, bebeklerinin sağlıklı olup olmadığıdır. Elbette bebeğin kalp atışları gebeliğin ilk dönemlerinde sağlığına dair önemli bilgiler veriyor. Ancak sadece kalp atışlarının düzenli olması bebeklerin sağlığının yerinde olduğu anlamına gelmez. Gebelik süresi boyunca anne adaylarının rutin kontrollerden geçirilmesi, bebeklerin sağlığına dair çeşitli tetkiklerin yapılması gerekiyor.

Sadece bebeğin kalp atışları değil, bebeğin hareketleri de anne adaylarını ciddi düzeyde sakinleştirebiliyor. Bebeklerinin hareket ettiğini hisseden kadınlar bebeklerinin sağlıklı olduğunu düşünüyor ve rahatlıyor. Ancak bunun için de hamileliğin en az haftasını beklemek gerekiyor. Aslında bebekler anne karnında gebeliğin 7. haftasından itibaren hareket etmeye başlar. Fakat bebekler çok küçük olduğundan ve kaslar da yeterince gelişmediğinden anne adayları bu dönemde bebeklerinin hareketini hissedemez. Anne adayları bebeklerinin hareketlerini gebeliğin haftası ila haftası arasında hissetmeye başlar ve doğuma kadar hissetmeye devam eder. Bebeğin uzun bir süre hareket etmemesi de anne adaylarında önemli bir panik nedeni haline geliyor.

Elbette bebeklerin çok uzun süre devam eden hareketsizlikleri durumunda bir sağlık kuruluşuna başvurulmasında fayda olacaktır. Ancak 3 ila 4 saat gibi çok kısa bir süre içerisinde bebeklerin hareket etmemesi durumunda endişe edilmesine asla gerek olmaz. Zira bebekler anne karnında sürekli olarak hareket etmez. Dolayısıyla daimi olarak bu hareketleri hissetmeyi beklememelisiniz. Özellikle ilk gebeliklerde bu gibi durumlarda daha fazla endişeye kapılabiliyor. Ancak sonraki gebeliklerde anne adayları bebeklerinin hareketsizliği gibi durumlarda daha sakin kalabiliyor.

Anne karnında hareket etmesi ve kalp atışlarının normal aralıkta olması bebeklerin sağlıklı olduğuna dair bir işarettir. Fakat % sağlıklı olduklarını gösteren bulgular değildir. Gebelik boyunca rutin kontroller ile bebeklerin sağlık durumu gözlemlenir. Konuyla alakalı sorularınızı yorum bölümüne yazabilirsiniz

İlginizi çekebileceğimizi düşündüğümüz diğer makalelerimiz:

Hamilelikte idrar rengi nasıl olmalıdır
Hamilelikte sigara kullanımının zararları
Mol gebelik üzüm gebeliği nedir
Cinsiyet belirleme testi nasıl yapılır
Hamilelikte beslenme önerileri nelerdir

 

Konu ile alakalı yabancı kaynaklar:

funduszeue.info

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası