sözel kaç ayda biter / YKS (TYT-AYT) Sözel (TS) Çalışma Programı | Bilgenç

Sözel Kaç Ayda Biter

sözel kaç ayda biter



YKS (TYT-AYT) Sözel (TS) Çalışma Programı

Merhaba sevgili Bilgenç takipçileri. Bu yazımızda sizler için TYT-AYT Sözel Çalışma Programı paylaşacağız.

TYT-AYT sınavlarında çıkan konu dağılımlarına göre düzenlenmiş olan programlarımıza uyarak yüksek netler yapabilirsiniz. Program hem ilk oturum olan TYT&#;yi hemde ikinci oturum olan AYT&#;yi kapsamaktadır. Söz konusu 2 sınav için toplam 4 ayda bütün konuları rahatlıkla bitirebilirsiniz. Çalışma programı içerisinde her ay dikkat edilmesi gereken konulara yer verilmiştir. Özellikle uzmanların önerdiği bilgileri program sayfalarına ekleyerek nasıl çalışmanız ve nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda bilgi vermeye çalıştık.
 

YKS (TYT-AYT) Sözel Nedir?

Sözel çalışma programını paylaşmadan önce sınav hakkında bilgi vermemek yanlış olur. Bu başlık altında sözel bölüm tercihi yapacak olan adaylar için bilgi verilecektir.

Sözel Bölümler içerisinden tercih yapacak olan adaylar da diğer adaylar gibi ilk oturum olan TYT sınavına girecekler. TYT sınavı içerisinde 40 Türkçe, 20 sosyal bilimler, 40 matematik ve 20 fen bilimleri olmak üzere soru sorulacaktır. Ertesi gün yapılacak olan AYT sınavı içerisinde ise edebiyat-sosyal bilimler-1 ve sosyal bilimler-2 testlerinden sorumlu olacaklardır. AYT sınavında 40 edebiyat-sosyal bilimler-1 ve 40 sosyal bilimler-2 olmak üzere 80 soru sorulacaktır. Tercih puanı hesaplanırken ilk oturum olan TYT sınavının etkisi %40, ikinci oturum olan AYT sınavının etkisi %60 şeklinde olacaktır. Bu bağlamda sözel bölüm tercih yapmayı düşünen aday şu derslere ve konularına dikkat etmelidir: (Derslere tıklayarak ilgili dersin konu ve soru dağılımlarını inceleyebilirsiniz.)

Sözel puan türünün hesaplanmasında önemli olan dersler hakkında daha detaylı bilgi için YKS (AYT) Sözel Soru Dağılımları adlı yazımızı inceleyebilirsiniz.
 
NOT Program içerisinde bazı dersler hem ilk oturumda hemde ikinci oturumda sorulmakta veya birbirinin devamı niteliğindedir. Mesela sayısal adaylar için geometri, fizik, kimya ve biyoloji, sözel adaylar için tarih ve coğrafya derslerin birbirinin devamı niteliğinde olduğu için bu dersler birlikte çalışılmakta böylece zaman kaybı ortadan kalkmaktadır.

NOT Çalışma programlarının hazırlanma mantığı: Sınavda çıkacak konuları çalışma sürelerine göre sıralamaktır. Programları uygularken tamamen kendi boş vaktinize, yemek yeme saatlerinize ve soru çözme saatlerinize göre kendinize uygun olacak şekilde uyarlayabilirsiniz. Her adayın çalışma prensibi farklı olduğu için program içerisinde çalışma saatleri vermekten kaçındık. Aşağıdaki linklere tıklayarak programları PDF formatında indirebilirsiniz.


TYT-AYT Sözel Çalışma Programı 1. AY

TYT-AYT Sözel Çalışma Programı 2. AY

TYT-AYT Sözel Çalışma Programı 3. AY

TYT-AYT Sözel Çalışma Programı 4. AY

 
 
» Eşit Ağırlık ve Sayısal Çalışma Programları için Tıklayın.
 

TYT Konuları

AYT Konuları

Dersigo İle YKS Kaç Günde Biter?

Dersigo İle YKS, TYT, AYT&#;yi Erkenden Bitir?

YKS, TYT, AYT kaç günde biter? Sorusunun cevabı öğrencinin altyapısı, çalışma isteği ve çalışacağı kaynaklara göre değişiklik gösterir. Ancak Dersigo ile hem TYT hem de AYT çok çabuk biter. İlk olarak kendinize bir üniversite ya da bir bölüm belirleyin. YKS hazırlık sürecine bu şekilde bir hedef ile başlamalısınız. Altyapınız iyi bir üniversite ya da istediğiniz bölüme yerleşmek için günde ortalama kaç saat çalışmanız gerektiğini bizlere gösteren en temel unsur olarak karşımıza çıkar. Günde kaç saat ders çalışmanız gerektiği konusu ise size göre değişiklik gösterir. Son sınıfta olabilirsiniz, mezun olabilirsiniz ya da bir işte çalışıyor olabilirsiniz. Konuyu kavrama kabiliyetiniz ve bir günde ders çalışmak için ne kadar zaman ayırabileceğiniz ders çalışma planını doğrudan etkiler.

Amacınız iyi bir üniversite mi kazanmak? Yoksa istediğiniz bölüme yerleşmek mi? Tüm bu soruların cevabını YKS hazırlık sürecine başlamadan önce kendiniz cevaplamalısınız. İyi bir üniversite ya da iyi bir bölüm, fark etmez. YKS hazırlık döneminde igo size hem rehber hem de iyi bir yol arkadaşı olacak. Hedeflerinizi igo ile paylaşarak sizin için sınav sürecini yönetmesini isteyebilirsiniz. Hedefinize göre bir çalışma planı hazırlamasını talep edebilirsiniz. “İgo” çalışma stratejilerinin öğrencilere göre değişkenlik gösterdiğini biliyor. Bu doğrultuda size uygun çalışma stratejileri ve çalışma planları hazırlıyor. Dersigo’da sizi tanıyabilmek ve sizin için plan çıkarmak için ilk olarak bir denemeye girmenizi öneririz. Bu sayede mevcut altyapınız hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilir ve bu şekilde sizin için bir çalışma planı hazırlayabiliriz. Çözdüğünüz denemelerin sonucunu siz de öğrenmek istiyorsanız YKS puan hesaplama sayfamızdan destek alabilirsiniz.

YKS sınavı bir planlama ve strateji sonucunda başarıya ulaşılabilecek bir sınavdır. Düzenli bir çalışma planı ile önemli ilerleme sağlanabilir ve Dersigo YKS Online Eğitim Seti ile YKS’yi erkenden bitirebilirsiniz.

Dersigo İle YKS Kaç Günde Biter?

Dersigo ile YKS kaç günde biter sorusunun cevabını bulmak için öncelikle YKS sınavına hangi alandan gireceğinizi belirlememiz gerekiyor. Sayısal, eşit ağırlık ya da sözel alanlarından birisi ya da birden fazlası için YKS sınavına girebilirsiniz.

Size “Dersigo İle YKS Kaç Günde Biter” sorusunun cevabını bir örnek ile açıklayacak olursak;

Dersigo ile günde 8 saat bir çalışma ile TYT müfredatını 25 günde AYT müfredatını ise 15 günde bitirebilirsiniz. Bu süreç bu şekilde hesaplansa da sürecin yıpratıcı olacağı ve bu süreçte soru çözeceğini farz edersek bu süre sadece konular için verilmiş bir süredir. Bu süreçte yol arkadaşın “İgo” sana destek olacak. Günde 8 saat ayıracağınız bir çalışma programında TYT Türkçe dersini dakika, TYT Tarih dersini dakika, TYT Matematik dakika, TYT Kimya dakika, TYT Fizik dakika, TYT Coğrafya dakika, TYT Biyoloji dakika ve TYT Geometri dakikada bitirebilirsiniz. AYT bölümünde ise AYT Matematik dakika, AYT Kimya dakika, AYT Fizik dakika, AYT Biyoloji dakika ve AYT Geometri dakikada tamamlayabilirsiniz.

YKS çalışma süreci kişinin çalışma isteği, altyapısı, ne kadar çalışabileceği ve planına ne kadar sadık kalabileceği gibi birçok değişkene bağlı olarak değişkenlik gösterir. Bu nedenle size en uygun olacak şekilde planlama yaparak çalışma takviminizi de Dersigo Online Ders Çalışma Planlı Takvimi olarak belirlerseniz YKS sürecini hem sağlıklı hem eğlenerek hem de öğrenerek tamamlayabilirsiniz.

YKS çalışmaya başlamadan önce ilk olarak hedefinizi belirleyin. Hangi üniversitede okumak istediğinize karar verin. Ardından Dersigo ile hazırlanmaya başlayın. YKS süreci uzun bir süreç ancak Dersigo ile bu süreç hem eğlenceli hem de sonunda kazanacağınız bir süreç olacak. Dersigo ile YKS’ye hazırlanarak rakiplerinizin bir adım önüne geçebilir, planlı bir şekilde YKS sınavına hazırlanabilir, birbirinden kaliteli binlerce soru çözebilir, uzman öğretmenler eşliğinde sınava hazırlanabilirsiniz. Sen de Dersigo ile tanış, hayalindeki üniversite için bir adım önde ol. 

  Kampanyalı

  %93 Başarı Oranı

TYT Tüm Dersler + AYT Eşit Ağırlık

Sınava hazırlık sürecinde tüm kaynaklar tek platformda. TYT Tüm Dersler+AYT Eşit Ağırlık paketimizdeki hafıza teknikleriyle konu anlatımları, akıl haritaları, özel konseptler, Reflekslerle Matematik, çözümlü sorular, deneme sınavları ve Çözücü uygulamasında soru sorma hakkı, Koçum Yanımda uygulamasında 10 görüşme + 50 mesaj hakkı ve Şimdi Anladım uygulamasında 20 Ekspres Özel Ders hakkı ile YKS&#;ye hazırlanın!

Peşin fiyatına ayda TL taksitle!

İçindekiler

Hepiniz merhaba, bu yazımızda sizler için YKS AYT ve TYT Konuları ve soru dağılımı listesini paylaşıyoruz. Fakat bundan önce sizlere Yükseköğretim Kurumları Sınavı yani kısa hali ile YKS sisteminden bahsedelim. YKS 3 oturumdan oluşmaktadır. monash.pw Temel Yeterlilik Testi yani kısa hali ile TYT, monash.pw Alan Yeterlilik Testi yani AYT, son olarak monash.pw ise Yabancı Dil Testi YDT. Sınavların hepsi bir hafta sonu içerisinde yapılıp tamamlanmaktadır. Sınava kalan süreyi sitemizde bulunan geri sayımdan öğrenebilirsiniz.

Aşağıdaki linklere tıklayarak YKS TYT AYT konuları ve soru dağılımı listesine ulaşabilirsiniz.

NOT: YKS &#;te sınıf 2. dönem konularından soru sorulmayacaktır. AYT konuları bu değişikliğe göre düzenlenmiştir.

YKS Konuları

TYT Konuları

TYT TÜRKÇE KONULARI
TYT MATEMATİK KONULARI
TYT GEOMETRİ KONULARI
TYT FİZİK KONULARI
TYT KİMYA KONULARI
TYT BİYOLOJİ KONULARI
TYT TARİH KONULARI
TYT COĞRAFYA KONULARI
TYT FELSEFE KONULARI
TYT DİN KÜLTÜRÜ KONULARI

AYT Konuları

YKS AYT MATEMATİK KONULARI
YKS AYT GEOMETRİ KONULARI
YKS AYT FİZİK KONULARI
YKS AYT KİMYA KONULARI
YKS AYT BİYOLOJİ KONULARI
YKS AYT EDEBİYAT KONULARI
YKS AYT COĞRAFYA-1 KONULARI
YKS AYT TARİH KONULARI
YKS AYT COĞRAFYA-2 KONULARI
YKS AYT FELSEFE GRUBU KONULARI
YKS AYT DİN KÜLTÜRÜ KONULARI

YDT Konuları

YDT YABANCI DİL KONULARI &#; YKS

NOT: Bu liste MEB’in oluşturmuş olduğu ders kitapları ve konulara göre hazırlanmıştır. YKS AYT TYT Konuları ve soru dağılımı ile ilgili aklınıza takılan soruları yorum kısmından bize sorabilirsiniz. Ayrıca en çok sorulan soruların cevabını yorum yazmak ile uğraşmadan sizler için cevaplıyoruz.

YKS Soru Dağılımı

YKS soru dağılımı olarak baktığımızda TYT sınavında 4 ayrı test ve toplam soru, AYT sınavında 4 ayrı test ve toplam soru, YDT sınavında ise tek test 80 soru şeklindedir.+

TYT Soru Dağılımı

TYT soru dağılımı, 40 Türkçe, 40 Matematik, 20 Sosyal Bilimler ve 20 Fen Bilimleri testi olmak üzere toplam sorudan oluşmaktadır. Fen bilimleri içerisinde 7 fizik, 7 kimya, 6 biyoloji sorusu bulunmaktadır. Ayrıca sosyal bilimler testinde ise 5 din, 5 felsefe, 5 tarih ve 5 coğrafya sorusu bulunmaktadır. Bu sınavda genel olarak 9 ve sınıf konuları karşımıza çıkıyor.

AYT Soru Dağılımı

AYT soru dağılımı, 40 Matematik, 40 Fen Bilimleri, 40 Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler 1 ve 40 Sosyal Bilimleri 2 testi olmak üzere toplam sorudan oluşmaktadır. Bu sınavda öğrenciler kendi seçtikleri alana göre 2 adet test çözmektedirler. Sayısal bir öğrenci matematik ve fen bilimleri, Sözel öğrenci Türk Dili Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 ve Sosyal Bilimleri-2, Eşit ağırlık öğrencisi ise Matematik ve Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler 1 testlerinden sorumludur. Bu sınavda genel olarak 11 ve sınıf konuları karşımıza çıkıyor.

En Çok Merak Edilen Sorular

TYT puanım ile 4 yıllık lisans bölümlerini tercih edebilir miyim?
Hayır. TYT puanı ile 2 yıllık önlisans ve açıköğretim bölümlerini ve özel yetenek sınavlı bölümleri tercih edebilirsiniz. Taban puanları hakkında bilgi almak istiyorsanız 2 yıllık bölümler yazımızı inceleyebilirsiniz.

TYT sınavında hangi testlerden sorumluyum? Hangi testleri çözmeliyim?
Bu soru çok sık geliyor. TYT sınavında çözeceğiniz her soru size puan kazandıracaktır. Yani tüm TYT konuları listesine çalışmanız gerekiyor. Puan türünüze özel çözmeniz gereken bir test yoktur. Tüm testler sizin TYT puanınızı yükseltecektir. Fakat puanınızın hesaplanması için Türkçe veya Matematik testlerinin birinden en az ne yapmanız gerekmektedir.

AYT sınavında aldığım puan TYT puanımı etkiler mi?
2.sınavda aldığınız puan TYT puanınızı etkilemez. Yani siz 2 yıllık bir bölüm tercih etmek istiyorsunuz fakat AYT sınavına da girmek istiyorsunuz. Kendinizi denemek için AYT sınavına girebilirsiniz. TYT puanınız değişmeyecektir.

Yetenek sınavlarına hazırlanıyorum TYT sınavı yeterli olur mu?
Yetenek sınavı gerektiren bölümler için ilk oturum olan TYT sınavına girip istediğiniz bölüm için geçerli puan almanız yeterli olacaktır. TYT soru dağılımı tablolarından çıkan konulara göz atmayı unutmayınız.

Şu bölümü istiyorum, şu kadar net yapsam yeterli olur mu?
Bu soru öğrenciler tarafından çok sorulmakta. Fakat bu soruya maalesef kimse net bir cevap veremez. Çünkü sınavın kolay mı yoksa zor mu olacağını bilemiyoruz. Zor bir sınavda daha az net bile yeterli olurken kolay bir sınavda çok daha fazla net yapman gerekebilir. Bu konuda genel olarak sıralamalar önemli olmaktadır. Taban puanları ve sıralamaları incelemek için 4 yıllık bölümler yazımıza bakabilirsiniz.

Dil bölümüne gitmek istiyorum AYT sınavına girmek zorunda mıyım?
Dil bölümünden tercih yapacak öğrenciler ilk oturum olan TYT ve son oturum olan YDT sınavlarına girmeleri yeterli olacaktır.

Sayısalım Eşit Ağırlık bölümlerini tercih edebilir miyim?
Eğer o puan türünün testlerini çözüp yeterli puan alırsanız o puan türüne ait bir bölüm tercih edebilirsiniz.

Sayısalcılar hangi testlerden sorumlu?
Sayısal öğrenciler monash.pw olan TYT sınavına ve monash.pwda bulunan Matematik ve Fen Bilimleri testlerinden sorumludurlar.

Eşit Ağırlık öğrencileri hangi testlerden sorumlu?
Eşit Ağırlık öğrencileri monash.pw olan TYT sınavına ve monash.pwda bulunan Matematik ve Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler 1 testlerinden sorumludurlar.

Sözel öğrenciler hangi testlerden sorumlu?
Sözel öğrenciler monash.pw olan TYT sınavına ve monash.pwda bulunan Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler 1 ve Sosyal Bilimler 2 testlerinden sorumludurlar.

AYT TYT Konuları bu şekildedir. Eğer cevaplar sizi tatmin etmediyse veya farklı bir sorunuz var yorum kısmından bizlere sorabilirsiniz.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır