üsküdar üniversitesi klinik yüksek lisans başvuru / 2022-2023 KLİNİK PSİKOLOJİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI

Üsküdar Üniversitesi Klinik Yüksek Lisans Başvuru

üsküdar üniversitesi klinik yüksek lisans başvuru

Üsküdar Üniversitesi/Psikoloji (İngilizce) Lisans
Üsküdar Üniversitesi/Nöropazarlama Yüksek Lisans
Üsküdar Üniversitesi/Klinik Psikoloji Yüksek Lisans
University of Worcester/Erasmus Programı

Katıldığı Terapi Eğitimleri
Bilişsel Davranışçı Terapi, Beck Institute for Cognitive Behavior Therapy
Şema Terapi, International Society of Schema Therapy
Nöropsikolojik Test Eğitimleri, Türk Nöropsikoloji Derneği
Diğer
An Introduction to EEG/Eye Tracking Integration, Ant Neuro

Aldığı Eğitimler
Nöropsikolojik Değerlendirme ve Test Bataryası
İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi, İstanbul
Şema Terapi ve Kişilik Bozukluklarında Uygulaması Teori & Supervizyon
International Society of Schema Therapy, İstanbul
Bilişsel Davranışçı Terapi, Beck Institute for Cognitive Behavior Therapy
Beck Institute for Cognitive Behavior Therapy, Online
Çocuk Testleri Eğitimi
Labirent Psikolojik Danışmanlık Merkezi, İstanbul

Uyguladığı Testler
Nöropsikolojik Değerlendirme Bataryası
Wisconsin Kart Eşleme Testi
Mini Mental Durum Testi
Frontal Davranış Envanteri
Stroop Testi
Wais Memory Test
MMPI Kişilik Testi
Klinik Ölçekler
SCL-90 R
Yale Brown OKB Ölçeği
Beck Depresyon Ölçeği
Beck Anksiyete Ölçeği
Beck Umutsuzluk Ölçeği
Ankara Gelişim Envanteri, Catell 2-A, Metropolitan Okul Olgunluğu Testi, Porteus Labirentleri Testi, PeaBody Kelime Resim Testi,  Bender Gestalt Testi, Gessel Gelişim Figürleri Testi, Frostig Gelişimsel Görsel Algı Testi, D2 Dikkat Testi, Beier Cümle Tamamlama Testi, Burdon Dikkat Testi

 

Uygulamalı Psikoloji Yüksek Lisans Programı Başvuru ve Ücretler


2023-2024 Güz Dönemi Online Başvurular 05.06.2023 tarihi itibarı ile başlayacaktır.

Son Başvuru Tarihi: 20.08.2023 


PROGRAM ÜCRETLERİ:https://uskudar.edu.tr/tr/yuksek-lisans-ucretleri


Online Ön Kayıt Linki aşağıda yer almaktadır:

https://sis.uskudar.edu.tr/oibs/ina_app/login.aspx

ALES Puan Türü: EŞİT AĞIRLIK

 

Değerli Aday Öğrencilerimiz,

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Güz Döneminde, Uygulamalı Psikoloji Yüksek Lisans Programlarımızda Tezli programa 15, tezsiz programa 30 yeni öğrenci kabul edilecektir.

UYGULAMALI PSİKOLOJİ TEZLİ VE TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI İÇİN 2023-2024 GÜZ DÖNEMİ ÖĞRENCİ KABÜLÜNDE BİLİM SINAVI YAPILMAYACAKTIR. 

Adayların tezli programa başvurabilmeleri için ALES sınavına girmiş ve Eşit Ağırlık puan türünden en az 55 puan almış olmaları gerekmektedir.

-Tezli Yüksek Lisans Programlarda, ilgili puan türündeki ALES’in %65’i, lisans mezuniyet not ortalamasının % 35’i,

-Tezsiz Yüksek Lisans Programlarda ise, lisans mezuniyet notunun % 50’si, varsa ilgili puan türündeki ALES’in % 50’si alınacaktır.

-Tezsiz Yüksek Lisans Programlara başvuran adayların ALES puanları olmadığı takdirde, 55 puan kabul edilerek sıralama yapılacaktır.

Online başvuru yapmayan, başvuru esnasında mezun durumda olmayan, başvuru esnasında tezli program için son 5 yıla ait ALES belgesini ve lisans mezuniyet not ortalamasını gösterir belgeyi, tezsiz program için lisans mezuniyet not ortalamasını gösterir belgeyi başvuru sistemine yüklemeyen adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Tezli ve tezsiz programlara kabul alan öğrencilerimizin daha sonra tezli – tezsiz program geçişleri, sadece geçmek istedikleri programda açık kontenjan olması halinde, geçiş başvurusu yapan öğrenciler arasındaki eşit ağırlıklı ALES puan sırası ile yapılabilecektir.

Uygulamalı psikoloji yüksek lisans programları hafta sonu (Cumartesi ve Pazar 9:30-17:30 arası saatlerde toplam 15 saat/ hafta eğitim) açılacaktır.

Uygulamalı Psikoloji Yüksek Lisans Programına alan dışından başvuru yapanlar 1 eğitim yılı (Yüksek Lisans eğitiminden sayılmayacak şekilde) bilimsel hazırlık eğitimine tabi tutulmaktadırlar.

 Burslar ile ilgili bilgi: https://uskudar.edu.tr/tr/yuksek-lisans-burslari adresinden alınabilir. 

KESİN KAYIT ESNASINDA İSTENEN BELGELER:

– Lisans diplomasının aslı ve bir adet fotokopisi

– Lisans not belgesinin (transkript) aslı ve bir adet fotokopisi

– ALES Sınav sonuç belgesi (Tezli program için)

– Nüfus Cüzdanın fotokopisi

– Fotoğraf (4 Adet)

– Referans Mektubu istenmemektedir.

Uygulamalı Psikoloji Yüksek Lisans Programı, Klinisyen unvanı ve mezuniyet sonrası danışan görme, hastanelerde çalışma imkânı vermemektedir. Uygulamalı Psikoloji Yüksek Lisans Programında Psikoloji Bölümü ve diğer bilim dallarından mezun adaylarımız, bu programdan mezun olarak kendi bilgileriyle, psikoloji bilgisini sentezlemektedir. Psikoloji ve Psikolojik Danışmanlık-Rehberlik Lisans Programları mezunları Uygulamalı Psikoloji Yüksek Lisans Programına da Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programına da başvurabilir ancak klinisyen olarak çalışma yetkisine 18.07.2018 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu kararı gereğince ancak Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programından mezuniyet sonrası hak kazanılabilir.

Psikoloji anabilim dalında açılan yüksek lisans ve doktora programlarının hedefi, lisans eğitiminde gerekli bilgi ve becerileri kazanmış olarak gelen öğrencileri seçtiği alanda yöntem, teknik bilgi ve uygulamalar açısından donanımlı hale getirmek, bilginin bütününe eleştirel bakabilmesini sağlamak, bu süreç içinde çalıştığı ekibin bir parçası olarak danışmanıyla birlikte tezini yürütüp psikoloji literatürüne katkıda bulunacak kişiler olarak yetiştirmektir.

Psikoloji alanında iki ayrı yüksek lisans programı açılmaktadır.

Bunlardan biri “psikoloji”, diğeri ise “uygulamalı psikoloji” adı altında açılır. Bu programlardan mezun olan kişilere psikoloji veya uygulamalı psikoloji alanında uzmanlık diploması verilir. Her iki program için de, kişi o dönem açılan alt alanlardan ders seçip, söz konusu alandaki öğretim üyesiyle tez yürütür; ancak bu alanın adı diplomada belirtilmez.

Psikoloji Yüksek Lisans Programı

Psikoloji Yüksek Lisans Programı’nın alt alanları arasında Gelişim Psikolojisi, Sosyal Psikoloji ve Deneysel Psikoloji dalları yer alır.

GeliÅŸim Psikolojisi: Bu alanda alınan dersler ve yürütülen tezlerle insan geliÅŸimine yön veren süreçleri yaÅŸam boyu anlayışı ile ve karşılıklı etkileÅŸimi gözeterek deÄŸerlendirebilen ve edindiÄŸi kavrayışı bireylerin en uygun geliÅŸimlerini saÄŸlamak ve koruyucu ruh saÄŸlığı alanında hizmet etmek üzere kullanabilen kiÅŸiler yetiÅŸtirmek hedeflenmektedir.

Sosyal Psikoloji: Bu alanda alınan dersler ve yürütülen tezlerle öğrencilerin, psikolojinin farklı epistemolojilerini bilebilir ve yaÅŸadığı toplumun gerekleri içinde analizler yürütebilir hale gelmesi hedeflenir. Dersler ve tezler iki ayrı ekolden yürütülür. Ekollerden biri sosyal psikolojinin temel çalışma düzeneÄŸini takip eder. DiÄŸer ekol ise söylem çalışmalarını takip eder.  

Deneysel Psikoloji: Deneysel psikologlar kontrollü koşullarda çoğunlukla deneysel metodu kullanarak insan ve hayvan davranışlarıyla ilgili bilimsel çalışmalar yürütür. Deneysel psikoloji alanında lisansüstü programı bitiren kişiler üniversitelerde, araştırma enstitülerinde, çeşitli özel araştırma merkezlerinde, özel şirketlerde, sosyal yardım kuruluşlarında, devlet kuruluşlarında araştırmacı olarak çalışma olanağı bulabilirler.

Psikoloji yüksek lisans programı dahilinde açılan dersler için tıklayınız.

Uygulamalı Psikoloji Yüksek Lisans Programı

Bu Yüksek Lisans Programı’nın alt alanları arasında Klinik Psikoloji, Sağlık Psikolojisi ve Endüstri / Örgüt Psikolojisi dalları yer alır.

Klinik Psikoloji: Bu alanda verilen dersler, süpervizyon altında yapılan staj ve yürütülen tezler sonucunda öğrencilerin psikopatoloji bilgisi kazanmış, psikolojide ölçme ve deÄŸerlendirme yapıp rapor yazabilen, önleyici çalışmalarda, teÅŸhis ve tedavide rol alan, temelini analitik metapsikoloji yönteminden alan klinik çalışmalar yürütebilen kiÅŸiler haline gelmeleri amaçlanır.  

SaÄŸlık Psikolojisi: Bu programın temel hedefi, biyopsikososyal model çerçevesinde, saglıklılığın korunması ve sürdürülmesi, yaÅŸam kalitesinin artırılması gibi saÄŸlık psikolojisinin temel alanlarında koruyucu ve iyi oluÅŸu artırıcı müdahale-eÄŸitim programları geliÅŸtirebilen, sadece zihinsel deÄŸil, farklı bedensel ÅŸikayetleri bulunan kiÅŸilerin de tedavi süreçlerinde etkin rol oynayabilmelerini saÄŸlayacak temel psikoterapötik becerilere sahip, aynı zamanda alanda saÄŸlık hizmetlerini geliÅŸtirici yeni politikalar üretmeye yönelik araÅŸtırma desenleri tasarlayıp yürütebilecek yetkinliÄŸi kazanmış uzman psikologlar yetiÅŸtirmektir.

Endüstri ve Örgüt Psikolojisi: Bu alanda verilen dersler ve yürütülen tezler sonucunda öğrencilerin endüstri ve örgüt psikolojisi alanında donanımlı, uygulamalar hakkında kapsamlı bilgiye sahip, bilgi ve becerilerini ülkenin ihtiyaçlarını karşılamak üzere kullanabilen, endüstriyel ve örgütsel problemlere çözüm üretebilen kiÅŸiler olması hedeflenir. 

Uygulamalı Psikoloji yüksek lisans programı dahilinde açılan dersler için tıklayınız.

Psikoloji anabilim dalında açılan doktora programı “psikoloji” adı altında açılmaktadır. Programdan mezun olan kiÅŸiye doktora diploması verilir. KiÅŸi, o dönem açılan psikoloji alt alanlarından dersler seçer ve söz konusu alandaki öğretim üyesiyle tez yürütür; ancak bu alanın adı diplomada belirtilmez.

Psikoloji Doktora Programı

Psikoloji Doktora Programı’nın alt alanları arasında Sosyal Psikoloji, Deneysel Psikoloji, GeliÅŸim Psikolojisi, Klinik Psikoloji, Endüstri ve Örgüt Psikolojisi gibi dallar yer alır.

Klinik Psikoloji: Bu alanda verilen dersler, süpervizyon altında yapılan staj ve yürütülen tezler sonucunda öğrencilerin psikopatoloji bilgisi kazanmış, psikolojide ölçme ve değerlendirme yapıp rapor yazabilen, önleyici çalışmalarda, teşhis ve tedavide rol alan, temelini analitik metapsikoloji yönteminden alan klinik çalışmalar yürütebilen kişiler haline gelmeleri amaçlanır.

SaÄŸlık Psikolojisi: Bu programın temel hedefi, biyopsikososyal model çerçevesinde, saglıklılığın korunması ve sürdürülmesi, yaÅŸam kalitesinin artırılması gibi saÄŸlık psikolojisinin temel alanlarında koruyucu ve iyi oluÅŸu artırıcı müdahale-eÄŸitim programları geliÅŸtirebilen, sadece zihinsel deÄŸil, farklı bedensel ÅŸikayetleri bulunan kiÅŸilerin de tedavi süreçlerinde etkin rol oynayabilmelerini saÄŸlayacak temel psikoterapötik becerilere sahip, aynı zamanda alanda saÄŸlık hizmetlerini geliÅŸtirici yeni politikalar üretmeye yönelik araÅŸtırma desenleri tasarlayıp yürütebilecek yetkinliÄŸi kazanmış uzman psikologlar yetiÅŸtirmektir.

Endüstri ve Örgüt Psikolojisi: Bu alanda verilen dersler ve yürütülen tezler sonucunda öğrencilerin endüstri ve örgüt psikolojisi alanında donanımlı, uygulamalar hakkında kapsamlı bilgiye sahip, bilgi ve becerilerini ülkenin ihtiyaçlarını karşılamak üzere kullanabilen, endüstriyel ve örgütsel problemlere çözüm üretebilen kişiler olması hedeflenir.

GeliÅŸim Psikolojisi: Bu programla insan geliÅŸimine yön veren süreçleri yaÅŸam boyu anlayışı ile ve karşılıklı etkileÅŸimi gözeterek deÄŸerlendirebilen ve edindiÄŸi kavrayışı bireylerin en uygun geliÅŸimlerini saÄŸlamak ve koruyucu ruh saÄŸlığı alanında hizmet etmek üzere kullanabilen kiÅŸiler yetiÅŸtirmek hedeflenmektedir. 

Sosyal Psikoloji: Bu programla öğrencilerin sosyal psikolojiye eleştirel bakabilir, farklı epistemolojileri bilebilir ve yaşadığı toplumun gerekleri içinde analizler yürütebilir hale gelmesi hedeflenir.

Deneysel Psikoloji: Bu programla öğrenciler bilişsel psikoloji ve bilişsel nöropsikoloji alanında donanımlı hale gelirler.

Psikoloji doktora programı dahilinde açılan dersler için tıklayınız.

Yüksek Lisans ve Doktora Programları İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından açılır ve Psikoloji Bölümü öğretim üyeleri tarafından yürütülür.

Programların açılması ile ilgili bilgiler ve açılması durumunda baÅŸvuruyla ilgili resmi bilgiler Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden  edinilebilir.

Açılan programlar, başvuru kriterleri ve başvuru süreçleri ile ilgili ilanlar Sosyal Bilimler Enstitüsünce duyurulacaktır.

2019-2020 Güz döneminde açılacak Lisansüstü Programlar

- Uygulamalı Psikoloji Yüksek Lisans Programı

Uygulamalı psikoloji yüksek lisans programı klinik/sağlık psikolojisi ve psikoanalitik psikopatoloji odaklı olacaktır.

- Psikoloji Yüksek Lisans Programı

Psikoloji yüksek lisans programı deneysel/bilişsel psikoloji odaklı olacaktır.​

- Psikoloji Doktora Programı

Psikoloji doktora programı psikoanalitik psikopatoloji odaklı olacaktır.

Akademik takvimi aşağıdaki linki kullanarak görebilirsiniz. Takvime göre Lisansüstü Eğitim Kontenjanlarına Başvuruların 10-21 Haziran tarihleri arasında yapılması beklenmektedir.

Lisansüstü Akademik Takvim: http://sosyalbilimler.istanbul.edu.tr/tr/duyuru/2019-2020-lisansustu-akademik-takvimi-76004C0061006C0057005500670063003800560038003100

Mülakat tarihinin ilanı, kontenjanlar, baÅŸvuru koÅŸulları ve iÅŸlemleri için Ä°stanbul Ãœniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünün web sayfasını takip ediniz: http://sosyalbilimler.istanbul.edu.tr/

 

 

 

 

​

Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı Başvuru ve Ücretler


2023-2024 Güz Dönemi Online Başvurular 05.06.2023 tarihi itibarı ile başlayacaktır.

Son Başvuru Tarihi: 20.08.2023 

Online Ön Kayıt Linki aşağıda yer almaktadır:

https://sis.uskudar.edu.tr/oibs/ina_app/login.aspx

PROGRAM ÜCRETLERİ: https://uskudar.edu.tr/tr/yuksek-lisans-ucretleri


ALES Puan Türü: EŞİT AĞIRLIK

Değerli Aday Öğrencilerimiz.

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Güz Döneminde, Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programlarımızda Tezli programa 15, tezsiz programa 30 yeni öğrenci kabul edilecektir.

22 Kasım 2019 tarihli resmi gazetede yayımlanan Lisansüstü Eğitim Yönetmeliği doğrultusunda özel öğrenciler sadece başka bir klinik psikoloji lisansüstü programında kayıtlı olunması koşulu ile Klinik Psikoloji Anabilim Dalı Başkanlığı tarafından değerlendirmeye alınacaktır.

KLİNİK PSİKOLOJİ TEZLİ VE TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI İÇİN 2023-2024 GÜZ DÖNEMİ ÖĞRENCİ KABÜLÜNDE BİLİM SINAVI YAPILMAYACAKTIR. 

Rektörlüğümüzün aldığı karar gereğince Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programına sadece Psikoloji ya da Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programlarından mezun olanlar kabul edilecektir.

Adayların tezli programa başvurabilmeleri için ALES sınavına girmiş ve Eşit Ağırlık puan türünden en az 55 puan almış olmaları gerekmektedir.

-Tezli Yüksek Lisans Programlarda, ilgili puan türündeki ALES’in %65’i, lisans mezuniyet not ortalamasının %35’i,

-Tezsiz Yüksek Lisans Programlarda ise, lisans mezuniyet notunun %50’si, varsa ilgili puan türündeki ALES’in %50’si alınacaktır.

-Tezsiz Yüksek Lisans Programlara başvuran adayların ALES puanları olmadığı takdirde, 55 puan kabul edilerek sıralama yapılacaktır.

Online başvuru yapmayan, başvuru esnasında mezun durumda olmayan, başvuru esnasında tezli program için son 5 yıla ait ALES belgesini ve lisans mezuniyet not ortalamasını gösterir belgeyi, tezsiz program için lisans mezuniyet not ortalamasını gösterir belgeyi başvuru sistemine yüklemeyen adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Tezli ve tezsiz programlara kabul alan öğrencilerimizin daha sonra tezli – tezsiz program geçişleri, sadece geçmek istedikleri programda açık kontenjan olması halinde, geçiş başvurusu yapan öğrenciler arasındaki eşit ağırlıklı ALES puan sırası ile yapılabilecektir.

KESİN KAYIT ESNASINDA İSTENEN BELGELER:

– Lisans diplomasının aslı ve bir adet fotokopisi

– Lisans not belgesinin (transkript) aslı ve bir adet fotokopisi

– ALES Sınav sonuç belgesi (Tezli program için)

– Nüfus Cüzdanın fotokopisi

– Fotoğraf (4 Adet)

– Referans Mektubu istenmemektedir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası