pmyo hangi şehirlerde / Polis Meslek Yüksek okullarının amaçları neler? 2021 yılı hangi illerde PMYO var? - Gıda Hattı

Pmyo Hangi Şehirlerde

pmyo hangi şehirlerde

Polis meslek liseleri hangi illerde var?

İçindekiler:

  1. Polis meslek liseleri hangi illerde var?
  2. Polis Meslek Yüksek Okulu Başvurusu Nasıl Yapılır?
  3. Türkiye'deki polis okulları nerelerde var?
  4. PMYO Bu sene kaç puan?
  5. Pomem eğitimi yatılı mı?

Polis meslek liseleri hangi illerde var?

İstanbul (Arnavutköy), Mersin, Karabük, Bilecik, Karabük, Çankırı, Amasya (Merzifon), Bursa, Diyarbakır, Erzincan, Kırşehir, Trabzon ve Konya (Ereğli) olmak üzere toplam 36 okulda eğitim vermektedir.

Polis Meslek Yüksek Okulu Başvurusu Nasıl Yapılır?

Adaylar, 13-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak başvurularını yapabileceklerdir. Sınavlarda başarılı olarak Polis Meslek Yüksekokullarında eğitim gören ve eğitim sonunda başarılı olan adayların polis memuru olarak atamaları yapılacak.

Türkiye'deki polis okulları nerelerde var?

Polis Meslek Yüksek Okulu hangi illerde var (2021 Güncel)
  • İstanbul Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksek Okulu.
  • Kastamonu Polis Meslek Yüksek Okulu.
  • Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu.
  • İzmir Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksek Okulu.
  • Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksek Okulu.
  • Ankara Akyurt Polis Meslek Yüksek Okulu.

PMYO Bu sene kaç puan?

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Meslek Yüksekokulları, polis memur olarak atanmak üzere 2,500 öğrenci alımı için ilan yayımladı. PMYO(Polis Meslek Yüksek Okulu) alımları, YKS birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Sınavı (TYT) puanıdoğrultusunda gerçekleştirilecek. PMYOtaban puanları2021 yılında 250 olarak belirlendi.

Pomem eğitimi yatılı mı?

MADDE 11 – (1) Öğrenciler eğitim-öğretime yatılıolarak devam etmek zorundadırlar. Mazeretsiz olarak eğitim-öğretim süresince toplam beş gün ve daha fazla devam etmeyen öğrencinin notlarına bakılmaksızın Yönetim Kurulunun teklifi Başkanın onayı ile POMEM'le ilişiği kesilir.

Türkiyede kaç tane polis meslek yüksek okulu var?

İstanbul (Arnavutköy), Mersin, Karabük, Bilecik, Karabük, Çankırı, Amasya (Merzifon), Bursa, Diyarbakır, Erzincan, Kırşehir, Trabzon ve Konya (Ereğli) olmak üzere toplam 36 okulda eğitim vermektedir.

Polis okulu ne kadar sürüyor?

Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) ile 2 yıl eğitim, – Polis amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) ile 11 aylık eğitim, Bu kurumlardan herhangi birine eğitim durumunuza bağlı olarak giriş yapabilir; aldığınız eğitimin ardından polislik unvanını elde edebilirsiniz.

PMYO Yatılı zorunlu mu?

MADDE 11 – (1) Öğrenciler eğitim-öğretime yatılı olarak devam etmek zorundadırlar. Mazeretsiz olarak eğitim-öğretim süresince toplam beş gün ve daha fazla devam etmeyen öğrencinin notlarına bakılmaksızın Yönetim Kurulunun teklifi Başkanın onayı ile POMEM’le ilişiği kesilir.

TYT Polislik Kaç Puan 2021?

Adaylar, 2021 polislik başvurularını 13-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında gerçekleştirecekler. PMO başvuruları için adayların TYT puan türünden 250,000 (iki yüz elli) ham taban puan ve üzerinde puan almış olması gerekecek.

2 yıllık polis meslek yüksek okulu nerelerde var?

Polis Meslek Yüksek Okulu hangi illerde var (2021 Güncel)

  • İstanbul Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksek Okulu.
  • Kastamonu Polis Meslek Yüksek Okulu.
  • Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu.
  • İzmir Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksek Okulu.
  • Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksek Okulu.
  • Ankara Akyurt Polis Meslek Yüksek Okulu.

15 Ağu 2021

Polis Meslek Yüksek Okulu kaç puan?

Polis olmak isteyenlerin merakla beklediği PMYO taban puanları, başvuru tarihleri ve başvuru şartları belli oldu. Polis Meslek Yüksekokullarına 2021-2022 eğitim-öğretim yılı için 2.000 erkek, 500 kadın öğrenci alımı yapılacak. PMYO taban puanı 2021 yılında 250 olarak belirlendi.

Polis meslek yüksek okulunda maaş veriliyor mu?

PMYO, ön lisans niteliğinde bir eğitim verir. Başvuruda bulunan öğrenciler KYK’dan burs veya kredi alabilme hakkına sahiptir. Bunun dışında öğrenciler eğitim gördükleri süre zarfında aylık 304 TL ödeme almaktadır.

POMEM 10 katı kuralı nedir?

MÜLAKATLARA 10 KAT ADAY ÇAĞIRILACAK Yayımlanancak POMEM ilanlarına yeterli başvuru alınmazsa İçişleri Bakanlığı KPSS Puanını düşürebilecek. Yapılan Elektronik ortamdaki başvurularda başvuruların yetersiz olması durumunda o yılın kontenjan sayısına göre şahsen müracatlara 10 kat aday çağırılacak.

PMYO okulları yatılı mi?

PMYO: Emniyet Teşkilatının polis memuru ihtiyacını karşılamak üzere ön lisans düzeyinde eğitim-öğretim ve uygulama yapan Polis Akademisi Başkanlığına bağlı parasız yatılı ve resmi üniformalı yükseköğretim kurumlarıdır.

PMYO 2 yıl yatılı mı?

Bütün mülakatları başarı ile geçtiğiniz takdir de okulu kazanırsınız PMYO okullarından mezun olduğunuzda önlisans mezunu olmuş olursunuz. Bu okulu kazandığınız taktirde, yatılı olarak eğitiminize başlayacaksınız. Bu 2 yıl boyunca okulda disipline dayalı bir eğitim sizleri bekliyor.

Polis olmak için kaç net gerekir?

Bu yılla sınırlı kalmak şartıyla baraj puanı TYT’de 150, AYT ve YDT’de ise 170 olarak belirlendi.

2022 Lise mezunu polis alımı başvuruları ne zaman?

Adaylar, 27 Aralık 2021 – 07 Ocak 2022 tarihleri arasında http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak Aday Belirleme Ön Başvurularını yapabilecek.

2 yıllık üniversite mezunları polis olabilir mi?

ÖNLİSANS MEZUNLARI POLİS OLABİLECEK! Sadece lisans mezunları ile bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların müracaat edebildiği POMEM’lere artık 2 yıllık (önlisans) mezunları da başvuruda bulunabilecek.

Polis Meslek Yüksek Okulu Yatılı mı?

PMYO: Polis Meslek Yüksekokulu, kelimelerinin kısa yazılışıdır. PMYO: Emniyet Teşkilatının polis memuru ihtiyacını karşılamak üzere ön lisans düzeyinde eğitim-öğretim ve uygulama yapan Polis Akademisi Başkanlığına bağlı parasız yatılı ve resmi üniformalı yükseköğretim kurumlarıdır.

2021 PMYO puanı kaç olur?

Polis Memuru Adayı alımları YKS TYT puanı ile yapılıyor. Geçtiğimiz yıllara baktığımızda 250 ile 260 puan arasında değişmektedir. 2021 yılında yapılacak PMYO alımları için taban puan 260 olarak beklenmektedir.

Facebook

WhatsApp

Pinterest

E-Mail

Merhaba Arkadaşlar. Bu yazımızda “Bayan Polis Okulu Nerede Var? Kadın Polis Okulunun Bulunduğu İller Hangileri?” sorularına cevap vermeye çalışacağız.

Öncelikle polis olmak için iki tür okul bulunuyor. Bunlar POMEM ve PMYOokullarıdır.

POMEM veya açılımı ile Polis Meslek Eğitim Merkezleri; üniversite (lisans ve ön lisans) mezunlarının eğitim aldığı polis okullarıyken, PMYO veya açılımı ile Polis Meslek Yüksek Okulları lise mezunlarının polis olmak için eğitim aldığı okullardır.

Şu anda hali hazırsa 31 adet POMEM okulu bulunurken, 5 adet PMYO okulu bulunmaktadır. POMEM okullarının PMYO’dan fazla olmasının nedeni son yıllarda üniversite (lisans) mezunlarına yönelik polis memuru alımların arttırılması ve lise mezunlarının eskiye nazaran daha az alınması gösterilebilir.

Kadın Polis Okulları Nerede Var?

Arkadaşlar sadece kadınlara yönelik polis okulları yok. Polis okullarında sadece erkek veya karma dediğimiz kız-erkek karışık olacak şekilde eğitimler veriliyor.

PMYO Okullarında karma eğitim veren okullar; İstanbul Adile Sadullah Mermerci PMYO ve Samsun 19 Mayıs PMYO’dur.

POMEM Okullarında karma eğitim veren okullar ise; İstanbul Arnavutköy POMEM, Yozgat POMEM ve Aksaray Şehit Önder Güzel POMEM’dir.

Bilgi Notu: Önceki yıllarda İstanbul Arnavutköy POMEM’de karma eğitim şeklinde polis eğitimi veriyordu. Ancak daha sonra Arnavutköy POMEM’de bayan alımı bir yıl durduruldu. Yine önceki yıllarda Ankara Elmadağ POMEM sadece bayan polis okulu oldu ancak bu okulda Polis Akademisine devredilerek bayan okullar değişti.

Polis Meslek Yüksek Okulları Listesi

SıraPMYO OkullarıEğitim Türü
1İstanbul Adile Sadullah Mermerci PMYOKarma (Kız-Erkek)
2İzmir Rüştü Ünsal PMYOErkek
3Kırıkkale PMYOErkek
4Kastamonu PMYOErkek
5Samsun 19 Mayıs PMYOKarma (Kız-Erkek)

Polis Meslek Eğitim Merkezleri Listesi

SıraPOMEM OkullarıEğitim Türü
1Afyonkarahisar POMEMErkek
2Aksaray Şehit Önder Güzel POMEMKarma (Kız-Erkek)
3Ankara A.Gaffar Okkan POMEMErkek
4Ankara Akyurt POMEMErkek
5Ankara Elmadağ Şehit Mustafa Büyükpoyraz POMEMErkek
6İstanbul Arnavutköy POMEMKarma (Kız-Erkek)
7Aydın POMEMErkek
8Balıkesir POMEMErkek
9Bayburt POMEMErkek
10Bilecik POMEMErkek
11Bitlis POMEMErkek
12Bursa POMEMErkek
13Elazığ Zülfü Ağar POMEMErkek
14Erzincan POMEMErkek
15Erzurum POMEMErkek
16Gaziantep POMEMErkek
17Hatay POMEMErkek
18Kayseri POMEMErkek
19Karabük POMEMErkek
20Karaman POMEMErkek
21Kemal Serhadlı POMEMErkek
22Kırşehir POMEMErkek
23Konya Ereğli POMEMErkek
24Malatya POMEMErkek
25Mersin Şehit Altuğ Verdi POMEMErkek
26Merzifon POMEMErkek
27Niğde POMEMErkek
28Rize POMEMErkek
29Sivas POMEMErkek
30Trabzon Şehit Meriç Alemdar POMEMErkek
31Yozgat POMEMKarma (Kız-Erkek)
TechWorm

bayan pmyo, bayan polis okulu nerede var, izmir rüştü ünsal polis meslek yüksek okulu bayan alımı, kadın polis okulları, kadın polis okulları pmyo, pmyo bayan erkek karışık mı, pmyo nerelerde var ve puanları, pmyo okulları nerede bayan 2022, samsun pmyo bayan saç şartı akyurt pmyo bayan alımı

Polis Meslek Yüksek okullarının amaçları neler? 2021 yılı hangi illerde PMYO var?

Polis Meslek Yüksek okullarının amaçları neler? 2021 yılı hangi illerde PMYO var? PMYO başvuru tarihi ve taban puanı, günün en çok aranılanları arasında yer alıyor. Po lisAkademisi’nin resmi sitesi üzerinden başvuru şartları da adayların bilgisine sunuldu. İşte detaylar...

2021 PMYO Başvuru tarihi açıklandı

2021- 2022 eğtim öğretim yılı için 2000 erkek, 500 kadın olmak üzere toplam 2500 öğrenci alımı yapılacaktır. Adaylar 13-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında pa.edu.tr adresinden e- devlet şifreleriyle giriş yaparak başvurularını yapabilecekler. Sınavlarda başarılı olarak Polis Meslek Yüksekokullarında eğitim gören ve eğitim sonunda başarılı olan adayların polis polis memuru olarak atamaları yapılacaktır.

2021 PMYO TYT Taban puanı kaç?

a) ÖSYM tarafından o yıl içinde yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavında; TYT puan

türünden 250,000 (iki yüz elli) ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak.

b) Şehit ve vazife malulü olanların eş ve çocukları için, (a) bendinde belirlenen ham taban puanın

en az % 80’i olan 200,000 (iki yüz) puan ve üzerinde almış olmak.

c) Şehit veya vazife malulü eş veya çocukları: Emniyet Teşkilatı, Jandarma Genel Komutanlığı,

Sahil Güvenlik Komutanlığı, TSK personeli şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları ile

12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun 21 inci maddesinin birinci fıkrasının (h)

ve (j) bentleri kapsamında olanların eş veya çocuklarını ifade eder.

2021 PMYO Başvurusu ne zaman?

Adaylar 13-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında htpp//www.pa.edu.tr adresinden e- devlet şifresi ile giriş yaparak başvurularını yapabilecek. Sınavlarda başarılı olarak Polis Meslek Yüksekokullarında eğitim gören ve eğitim sonunda başarılı olan adayların polis memuru olarak atamaları yapılacak. Alıma ilişkin sınav takvimi Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden (www.pa.edu.tr) ilan edilecek.

PMYO Başvuru detayları

Adaylar, 13-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak başvurularını yapabileceklerdir.

Sınavlarda başarılı olarak Polis Meslek Yüksekokullarında eğitim gören ve eğitim sonunda başarılı olan adayların polis memuru olarak atamaları yapılacaktır.

Söz konusu alıma ilişkin giriş koşulları aşağıda belirtilmiştir. Alıma ilişkin sınav takvimi Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden (www.pa.edu.tr) ilan edilecektir.

E-devlet kapısı şifresi, şahsen başvuru ile üzerinde T.C. kimlik numarası bulunan fotoğraflı kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi) ibraz edilerek yurt içinde PTT merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden alınabilir.

PMYO BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

PMYO Başvuru nasıl yapılır?

Adaylar, 13-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak başvurularını yapabileceklerdir. Sınavlarda başarılı olarak Polis Meslek Yüksekokullarında eğitim gören ve eğitim sonunda başarılı olan adayların polis memuru olarak atamaları yapılacaktır. Söz konusu alıma ilişkin giriş koşulları aşağıda belirtilmiştir. Alıma ilişkin sınav takvimi Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden (www.pa.edu.tr) ilan edilecektir. E-devlet kapısı şifresi, şahsen başvuru ile üzerinde T.C. kimlik numarası bulunan fotoğraflı kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi) ibraz edilerek yurt içinde PTT merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden alınabilir.

Polislik TYT sınav puanı kaç oldu?

PMO başvuruları için adayların TYT puan türünden 250,000 (iki yüz elli) ham taban puan ve üzerinde puan almış olması gerekecek.

2021 Yılı PMYO Giriş puan türü ve taban puanı

a) ÖSYM tarafından o yıl içinde yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavında; TYT puan türünden 250,000 (iki yüz elli) ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak. b) Şehit ve vazife malulü olanların eş ve çocukları için, (a) bendinde belirlenen ham taban puanın en az % 80’i olan 200,000 (iki yüz) puan ve üzerinde almış olmak. c) Şehit veya vazife malulü eş veya çocukları: Emniyet Teşkilatı, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, TSK personeli şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları ile 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun 21 inci maddesinin birinci fıkrasının (h) ve (j) bentleri kapsamında olanların eş veya çocuklarını ifade eder.

Alınacak öğrenci sayısı (Kontenjan)

2021-2022 eğitim öğretim yılında Polis Meslek Yüksekokullarına, polis memuru olarak yetiştirilmek üzere (2.000) erkek, (500) kadın aday olmak üzere toplam (2.500) asıl aday alınacak.

Başvuru ücreti yatırma tarihleri

İnternet üzerinden başvuru yapacak adaylar tarafından Sınav başvuru ücreti olan 150.00 TL, 13 Ağustos 2021 günü saat 09:00’dan 27 Ağustos 2021 günü saat 17:00’a kadar Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA “2021 Yılı PMYO Giriş Sınavı” isimli hesabına yatırılacak.

PMYO nedir?

Polis Meslek Yüksekokulları (PMYO), iki yıllık eğitim-öğretim süreci sonunda öğrencilerini polis memuru olarak yetiştiren Polis Akademisi kurumlarıdır.

PMYO: Polis Meslek Yüksekokulu, kelimelerinin kısa yazılışıdır.

PMYO: Emniyet Teşkilatının polis memuru ihtiyacını karşılamak üzere ön lisans düzeyinde eğitim-öğretim ve uygulama yapan Polis Akademisi Başkanlığına bağlı parasız yatılı ve resmi üniformalı yükseköğretim kurumlarıdır.

PMYO’ların görev, çalışma esas ve usulleri Polis Yüksek Öğretim Kanunu, Polis Akademisi Yönetim Birimleri Kuruluş Görev ve Çalışma Yönetmeliği, Polis Akademisi Polis Meslek Yüksek Okulları Yönetim Birimleri Kuruluş, Görev ve Çalışma Yönetmeliği, Polis Meslek Yüksek Okulları Eğitim-Öğretim Yönetmeliği, Polis Meslek Yüksekokulları Giriş Yönetmeliği ile düzenlenmiştir.

Lise’den mezun olan polis adayları üniversite sınavında istenen puanı aldığınız takdir de okula başvuru yapabilirsiniz. Başvuru yaptıktan sonra mülakatlara girersiniz. Mülakatlar ön sağlık fiziki yeterlilik ve sözlü olarak üçe ayrılır.

Fiziksel: Adaylara belirli bir parkur hazırlanır ve bu parkuru belirlenen sürenin altında bitirmeye çalışırsınız.

Sözlü: Komisyon karşısına çıkarsınız ve size sorulan sorulara cevap verirsiniz. Soruların cevaplarından çok cevap verirken ki haliniz, tavırlarınız ve kendinize olan güveniniz test edilir.

Sağlık: Boy, kilo, vücut yaraları, ben vb. Gibi fiziksel özelliklerinize bakılır ve polis olamaz / polis olabilir şeklinde onay verilir.

Bütün mülakatları başarı ile geçtiğiniz takdir de okulu kazanırsınız PMYO okullarından mezun olduğunuzda önlisans mezunu olmuş olursunuz. Bu okulu kazandığınız taktirde, yatılı olarak eğitiminize başlayacaksınız. Bu 2 yıl boyunca okulda disipline dayalı bir eğitim sizleri bekliyor. Okullarda her sabah yatağınızı yapmak, sakal traşı olmak, ast üst ilişkisine riayet ederek iletişim kurma gibi temel disiplin eğitimleri yer alır. PMYO öğrencileri 2 yıl boyunca ağırlıklı olarak hukuk, silah ve polislik ile ilgili dersler görürler.

Üniversitelerde olduğu gibi güz ve bahar dönemlerinde girilen sınavlar gibi sınavlara tabi olacaklardır. Ve bu sınavların sonuçlarına bakılarak okullarda başarı sıralamanız olacak. Peki, bu başarı sırasının size ne gibi bir etkisi olacağını soruyorsanız eğer bu başarı sırası sizin meslekte sicil numaranızı etkileyecek ve en önemlisi okul bitiminde çalışacağınız ili seçme sırasında bu sıralamaya bakılarak size çalışacağınız il seçtirilecek. Örnek verecek olursak eğer okulun 1.si çıkıp bir il seçecek ve bu sıralama aynen bu şekilde devam edecek ve her geçen sırada listede ki iller yavaş yavaş azalacak bu yüzden istediğiniz ilde çalışmak için başarı sıranızın iyi olması gerekmektedir.

2021 YILI PMYO GİRİŞ SINAVI DUYURUSU İÇİN TIKLAYIN

PMYO başvuru şartları 2021

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

b) Lise ve dengi okul mezunu olmak,

c) Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı TYT puan türünden en az (250.000) ham taban puan ve üzeri puan alanlar, şehit ve vazife malulü olanların eş ve çocuklarından ise 2021 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı TYT puan türünden en az (200.000) ham taban puan ve üzeri puan almış olmak. (NOT: Emniyet Teşkilatında çalışan veya Emniyet Teşkilatından emekli olanların eş ve çocukları bu kapsamda yer almamaktadır.)

ç) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla (1 Ekim 2021) 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla (01 Ocak 2021) 26 yaşından gün almamış olmak, (01 Ocak 1996 – 01 Ekim 2003 tarihleri arasında doğmuş olmak),

d) Bayanlar için 162 cm. erkekler için 167 cm. den kısa boylu olmamak, beden kitle indeksi, 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak,

e) Sağlık durumu yönünden, Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirlenen koşulları taşımak,

f) Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adlî veya idarî soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idarî yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak.

g) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile, adayın kendisinin ve evli ise eşinin;

1) Kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak,

2) Affa uğramış veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık veya cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan dolayı mahkûm olmamak veya bu suçlardan dolayı devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak veya kovuşturması uzlaşma ile neticelenmemiş olmak.

ğ) Geçici kayıt tarihi itibarıyla herhangi bir siyasî partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmamak.

h) Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,

ı) Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak,

i) Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak.

j) Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.

k) Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak.

Polis Meslek Yüksek Okulları aday başvuru, seçme ve değerlendirme sınavı kılavuzu için TIKLAYINIZ.

PMYO Hakkında

Polis Meslek Yüksekokulu öğrencileri parasız yatılı ve resmi üniformalıdır. Öğrencilerin iaşe, ibate ve sağlık giderleri ile diğer istihkakları Devletçe karşılanır. Polis Meslek Yüksekokullarında eğitim-öğretim süresi iki yıldır.

Geçmiş yıllarda yapılan PMYO alımlarında taban puanlar ve kontenjan sayısı:

Bilindiği gibi Polis Akademisi Başkanlığı her yıl en az lise mezunu adaylar arasından Kadın ve Erkek polis memuru adayı almaktadır. Bu yönde alımlar 2500 ile 300 arasında yapılmaktadır. Öte yandan TYT puanı ile alım yapılmakta olup Yıllara Göre Taban TYT Puanları şöyledir.

  • 2011 Yılı 300 Taban Puan ile 8900 öğrenci alındı.
  • 2012 Yılı 260 Taban Puan ile 7700 öğrenci alındı.
  • 2013 Yılı 250 Taban Puan ile 7010 öğrenci alındı.
  • 2014 Yılı 250 Taban Puan ile 3500 öğrenci alındı.
  • 2015 Yılı 270 Taban Puan ile 2700 erkek öğrenci ve 300 bayan öğrenci olmak üzere toplamda 3 bin adet PMYO öğrencisi alındı.
  • 2016 Yılı 270 Taban Puan ile 2 bin 250 erkek polis alımı ve 250 kadın polis alımı yapıldı.
  • 2017 Yılı 260 taban Puan ile 2250 Erkek ve 250 Kadın Polis öğrencisi alındı.
  • 2018 Yılı 260 taban Puan ile 2500 öğrenci alındı ve 2250 erkek, 250 Kadın alımı oldu.
  • 2019 Yılı 250 Taban Puan ile Erkek adaylar arasından 2 bin 250 polis memuru alımı ve kadın adaylar arasından 250 polis memuru alımı yapıldı.
  • 2020 Yılı PMYO alımları henüz yapılmadı.

    Kimler PMYO Polis memuru adayı alımına başvuru yapabilecek?

    Polis Akademisi tarafından belirlene şartlara göre adaylardan bazı genel ve özel nitelikler talep ediliyor. Adayların söz konusu bu şartları yerine getiriyor olmaları gereklidir. Ayrıca, Yaş, TYT, Eğitim, Kilo Boy gibi özel niteliklerde aranıyor.

    Başvuru için sınav ücreti alınıyor!

    PMYO alımları için İnternetten ön başvuru yapacak adayların Polis Akademisi başkanlığı tarafından belirtilen Sınav Başvuru ücretini yatırmaları gereklidir. 2019 yılında 130.00 TL (Yüz Otuz Türk Lirası) idi. Adaylar ücreti Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA “2019 Yılı PMYO Giriş Sınavı” isimli hesabına yatırmışlardır.

    Değerlendirmeler ve sınav aşamaları nedir?

    Adaylar ön başvuru yaptıktan sonra öncelikle Ön Sağlık Kontrolü, Fiziki Yeterlilik sınavı, Mülakat Sınavı eklindedir. Tüm bunların ve YTY puanı elem alınarak değerlendirme yapılmaktadır.

    Başarı sıralamasına esas Polis Meslek Yüksek Okulu Giriş Puanı; fiziksel yeterlilik sınavı puanının % 25’i, mülakat sınavı puanının % 50’si ile 8’inci maddenin birinci fıkrasının (ç) bendine göre belirlenen puan türünden ya da türlerinden adayın en yüksek puanının % 25’inin toplamıdır.

1. Ön Sağlık Kontrolü: Adaylar PMYO sınavlarına girmeden önce ön sağlık komisyonu tarafından ön sağlık kontrolünden geçirilir. Ön sağlık kontrolü Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğine göre yapılır.

2. Fiziki Yeterlilik Sınavı: Ön sağlık kontrolü komisyonu tarafından “Polis Meslek Yüksekokulu Öğrenci Adayı Olur” kararı verilenler, fiziksel yeterlilik sınavına alınırlar. Fiziksel yeterlilik sınav komisyonu aday değerlendirme ve seçme işlemini, adayın mevcut durumunu bizzat görerek aşağıda öngörülen esaslara göre yapar.

3. Mülakat Sınavı: Fiziksel yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar, mülakat sınav komisyonu tarafından mülakat sınavına tabi tutulurlar. Adaylara, soruların yazılı olduğu bir kart çektirilir. Konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için süre verilir. Konu ile ilgili komisyonca adaya sorular sorulabilir. Değerlendirmede adayın;

a) Konu hakkında bilgi düzeyi,

b) Kendisinden istenileni kavrama,

c) Özgüveni,

ç) İfade etme yeteneği,

d) Beden dilini kullanma becerisi,

olmak üzere beş ayrı kritere göre ve her bir kriter 20 puan olmak üzere toplam 100 puan üzerinden yapılır. Adayın mülakat sınavından başarılı olabilmesi için toplam 70 puan veya üzerinde alması gerekir.

PMYO 2021 yılı hangi illerde bulunmaktadır?

Günümüze bakıldığında birçok Polis Meslek Yüksekokulu’nun kapatıldığı görülmektedir. PMYO bulunan şehirler önceki yıllarda sayıca fazla iken 2019 yılı itibari ile sayılarında azalma meydana gelmiştir. Sadece belirli şehir ve noktalarda bulunan PMYO mesleki eğitimi en iyi şekilde veren okullar olarak bilinmektedir. Ancak yeni yapılanan Polis Meslek Eğitim Merkezlerinin açılması ile öğrencilerin bu merkezlere kayması sonucunda PMYO’lar eski popülerliğini biraz da olsa yitirmiştir. Talebin azalması sonucunda birçok ilde kapatılan PMYO bulunan iller günümüzde ise sadece birkaç ilde bulunmaktadır.

Polis Meslek Yüksek Okulu hangi illerde var (2021 Güncel)

  1. İstanbul Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksek Okulu
  2. Kastamonu Polis Meslek Yüksek Okulu
  3. Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu
  4. İzmir Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksek Okulu
  5. Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksek Okulu
  6. Ankara Akyurt Polis Meslek Yüksek Okulu

İstanbul Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksek Okulu

Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksekokulu, İstanbul İli Sarıyer İlçesi Gümüşdere köyü yakınlarında, Karadeniz kıyısında, yaklaşık 408.000 m² ‘lik alanda faaliyet göstermekte olup, Hazine tarafından tahsis edilen arazi üzerine, MERMERCİ ailesinin çoğunluk payına sahip olduğu AKFİL Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi tarafından, “Adile Sadullah MERMERCİ ” isminin verilmesi kaidesi ile 1993 yılında yaptırılmıştır.

2000 yılında ise Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Teşkilatını güçlendirme Vakfı tarafından aktarılan ödenekler ile (2) adet yatakhane bloğu, (1) adet Poliklinik bloğu ve (61) dairelik (3) lojman bloğu eklenmiştir. Müdürlüğümüze en yakın ilçe olan Sarıyer 17 Km, İstanbul-Taksim ise 45 Km. aralıktadır.

Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz

  • 03.08.1998 tarihli Bakan oluru ile Adile Sadullah Mermerci Polis Okulu olarak faaliyete başlamıştır.
  • 06.10.2001 tarih ve 24545 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 2001/2999 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ve 4652 sayılı Polis Yüksek Öğretim Kanunu çerçevesinde, Polis Akademisi Başkanlığına bağlı, 2 yıllık, Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksekokulu’na çevrilmiştir.
  • Okulumuz, 04.06.2006 tarih ve 2006/26188 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan, Bakanlar kurulu kararı gereği, 06.06.2006 tarihinde, Polis Meslek Yüksekokulu statüsü kaldırılmaksızın, fiili olarak Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğüne dönüştürülmüştür.

2014 yılından itibaren ise Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz, Polis Meslek Yüksekokulu olarak hizmet vermeye başlamıştır.

Kastamonu Polis Meslek Yüksek Okulu

01.09.1997 tarih ve B.05.1.EGM.0.72.17.01.02.97 sayılı İçişleri Bakanlığı’nın onayı ile kurularak eğitim öğretime başlamış, Yüksekokulumuz kuruluşundan 25/08/2010 tarihine kadar Kastamonu Gölköy mevkiinde Ziraat Okulu binası olarak kullanılan binanın restore edilmesiyle belirtilen yerde; 25/08/2010 günü itibariyle Saraçlar Mahallesi Huzurevi Caddesi, No: 52’deki yerleşkesinde hizmet vermektedir.

Yüksekokulumuz toplam; 126.704 m2 alan üzerine kurulmuş olup, 3 katlı idari bina, 4 katlı 2 adet eğitim binası, 4 katlı 2 adet ve 5 katlı 1 adet yurt binaları, 2 katlı yemekhane binası, kapalı spor salonu, halı saha, 10 yollu 1 adet kapalı atış poligonuı, 1 adet açık atış alanı, 1 adet havalı tabanca atış poligonu ve 5 katlı kamu konutu olmak üzere toplam 9 farklı binadan oluşmaktadır.

Yüksekokulumuz eğitim binalarında toplam 34 derslik, yurt binalarında toplam 260 adet koğuş bulunmaktadır

Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu

Kırıkkale Polis Meslek Yüksekokulu, Bakanlar Şurasının 15.09.2008 tarihli kararının 08.10.2008 tarih ve 27018 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmasını müteakip, 2008-2009 Eğitim ve Öğretim yılında eğitime başlamıştır.

Polis Meslek Yüksekokulu Müdürlüğümüzde eğitim ve öğretime devam eden 800 öğrencinin barınma gereksinimini karşılayan yatakhane ve eğitim binasının bulunduğu yeni bina, yönetim ve süreçlerin yürütüldüğü ünitelerin bir kısmının bulunduğu eski bina ile öğrencilerimizin kullanımına sunulan kapalı spor salonu, açık hava basketbol alanı, Açık tenis kortu, açık ve kapalı atış poligonu, yapay çim saha, halı saha, kondisyon salonları, Polis Savunma Taktikleri uygulama salonu, kantin, yemekhane, konferans ve sinema salonu, fotoğraf atölyesi, kütüphane ile kapalı alan 36.500. m² olmak üzere toplam 112.500 m² den teşekküldür.

İzmir Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksek Okulu

Okulumuz Polis Okulu olarak birinci kez 23 Mayıs 1960 tarihinde, 150 öğrenci kapasiteli olarak şu an İzmir Bölge Polis Kriminal Laboratuarı’nın bulunduğu yerde açılmış ve bir müddet faaliyet göstermiştir. 16 yıllık bir hizmetten sonra 1976 yılında kapasitesi artırılmak üzere bugünkü okulumuzun bulunduğu alanda binaların (tesislerin) inşaatına başlanmıştır.

1976’da başlanarak 1985’te bitirilen hizmet binaları 12 Şubat 1985 tarihinde İzmir Polis Koleji olarak eğitim ve öğretime başlamıştır. Bu tarihten itibaren süratle çağdaş bir yapıya kavuşan okulumuz, gerek eğitim gerekse spor kompleksleri ile tam bir eğitim-öğretim kurumu olmuştur.

Daha sonra 7 Eylül 1992 tarihinde Bakanlık Makamının onayları doğrultusunda toplam 4 devir mezun veren İzmir Polis Koleji kapatılarak tekrar İzmir Polis Okulu’na dönüştürülmüştür. 1992’den bu yana Polis Okulu olarak hizmet veren okulumuzun ismi yeniden 7 Temmuz 1995 tarihinde Bakanlık Makamının onayları doğrultusunda Rüştü Ünsal Polis Okulu olarak değiştirilmiştir.

8 Ekim 2001 tarihli Bakanlar Konseyi kararı ile Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksekokuluna dönüştürülmüştür ve o tarihten bugüne kadar eğitim ve öğretime bu isimle devam etmektedir.

Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksek Okulu

19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu Samsun vilayet merkezine 23 km arada olup Atakum Belediyesi sonları içerisinde, Sinop karayolu üzerinde bulunmaktadır.

04.01.1982 tarihinde eğitim öğretime başlanılmış, 2001 yılında Polis Meslek Yüksek Okuluna dönüştürülmüştür.

Ankara Akyurt Polis Meslek Yüksek Okulu

Akyurt Polis Meslek Yüksek Okulu Projesi , 87.000 m2 kapalı alana sahip 2000 öğrenci kapasitesi olacak şekilde tasarlanmıştır.

Projede genel olarak;

  • Yatakhane bloğu
  • Derslik bloğu
  • Yemekhane bloğu
  • Nizamiye Binası (150 kişilik bekleme salonlu)
  • Gazino ve sosyal etkinlik bloğu
  • 1100 kişilik Konferans Salonu
  • Gerektiğinde birleşebilecek toplam 1000 kişilik 2 adet Kapalı Spor Salonu
  • 20’şer yollu Açık ve Kapalı Atış Poligonları
  • Açık Spor Tesisleri
  • 3000 kişilik Stadyum (Tören için de kullanılabilecek)
  • İş Ocakları
  • Açık Otoparklar
  • Sosyal Etkinlik Amfisi yer almaktadır.

Polis Meslek Yüksek Okulları Hakkında

Emniyet Teşkilatının muhtaçlığı olan polis memurlarını yetiştirmek üzere Polis Akademisine bağlı, 2 yıl müddet ile ön lisans seviyesinde, parasız yatılı, üniformalı, beslenme, barınma ve sağlık masraflarının devletçe karşılandığı mesleksel eğitim-öğretim ve uygulama yapan eğitim kurumlarıdır.

  • Polis Meslek Yüksek okullarının amaçlarına bakıldığında:

    • Atatürk’ün ilkele ve inkılaplarına bağlı,
    • Devletin bir bütün olmasını amaç edinen,
    • Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı görevlerini yerine getiren,
    • Türk milletinin manevi değerlerini taşıyan, aktaran ve ahlakını sürdüren,
    • Türk olmanın önemine binaen şeref ve namusa önem veren, koruyan,
    • Toplum için yararlı çalışmalar yapan,
    • Aile ve millet sevgisi taşıyan,
    • Polislik mesleğini yücelten,
    • Anayasaya sahip çıkan,
    • Meslek etik ve ahlakına sahip olan,
    • Bedenini ve aklını bir bütün olarak kullanan,
    • Polislik mesleğini kanuna uygun olarak yapan,
    • Her konuda sorumluluk alan kişiler yetiştirmek amaçlanmaktadır.

    Polis Meslek Yüksek okulları geçtiğimiz yıllarda binlerce kişinin başvuru noktası olmuşken günümüzde polis eğitim merkezlerinin açılması ile ilgi bu kurumlara kaymıştır. Revaçta olarak gösterilen bu kurumlar için meslek yüksek okullarına ilginin azalması mecburi sistem değişikliği olarak algılanarak gerçekleşmiştir.

    Bundan dolayı da bazı kadın polis adayları ayrı bir okulun olmasını beklemektedir. Fakat kadın adaylara ayrılan kontenjanın erkeklere göre çok daha düşük olması böyle bir olaya imkan vermemektedir. Bu da kadın polis adaylarının sadece karma olarak eğitim veren PMYO’lara gidebileceği anlamına gelmektedir. Kadınların planlamalarını buna göre yapması gerekmektedir.

    Kadınlar hangi PMYO okullarında okur konusunda bir başka husus ise okulların sayısı ile ilgilidir.

  • Yazımızın başında da anlattığımız gibi PMYO sayısı azaltılmıştır. Bunun yerine POMEM sayısında bir miktar artış olmuştur. Adayların gidebilecekleri okul sayısı azalınca karma eğitim veren kurumların sayısında da bir miktar düşüş olmuştur. Dolayısıyla polislik sınavını kazanan kadın adaylar karma olarak eğitim veren kurumlara yönlendirilmektedir. Söz konusu durum şimdilik bu şekilde olmasına rağmen ileride yapılacak yeni bir düzenleme ile değişebilir. Karma olarak eğitim veren okulların sayısının azalmış olmasının bir nedeni de yine yukarıda bahsettiğimiz gibi kadınlara ayrılan kontenjanın az olmasıyla ilgilidir.

PMYO Kadın Polis Okulları

Kadınlar hangi PMYO okullarında okur?

Kadınlar hangi PMYO okullarında okur konusunda bilinmesi gereken bir takım hususlar bulunmaktadır. Söz konusu hususların başında kadın adaylar için özel bir okul olmadığı gelmektedir. Kadın adayların böyle bir beklentisi var ise bunun olmadığını bilsinler ve buna göre hareket etsinler. Bilindiği gibi PMYO eğitimi yaklaşık 2 yıl sürmekte ve adaylar burada yatılı olarak kalmaktadır.

1- 19 Mayıs Samsun PMYO Polis Meslek Yüksekokulu

19 Mayıs Samsun PMYO (Polis Meslek Yüksekokulu) Samsun il merkezine 23 km mesafede olup Atakum Belediyesi sınırları içerisinde, Sinop karayolu üzerinde bulunmaktadır.

04.01.1982 tarihinde eğitim öğretime başlanılmış, 2001 yılında Polis Meslek Yüksek Okuluna dönüştürülmüştür.

2-Adile Sadullah Mermerci PMYO Polis Meslek Yüksek Okulu

Adile Sadullah Mermerci PMYO (Polis Meslek Yüksek Okulu), İstanbul ili Sarıyer İlçesi Gümüşdere köyü yakınlarında, Karadeniz sahilinde, yaklaşık 405.000 m² ‘lik alanda faaliyet göstermekte olup, Hazine tarafından tahsis edilen arazi üzerine, MERMERCİ ailesinin çoğunluk hissesine sahip olduğu AKFİL Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi tarafından, “Adile Sadullah MERMERCİ ” isminin verilmesi şartı ile 1993 yılında yaptırılmıştır.

2000 yılında ise Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Teşkilatını güçlendirme Vakfı tarafından aktarılan ödenekler ile (2) adet yatakhane bloğu, (1) adet Poliklinik bloğu ve (61) dairelik (3) lojman bloğu eklenmiştir. Müdürlüğümüze en yakın ilçe olan Sarıyer 17 Km, İstanbul-Taksim ise 45 Km. mesafededir.

2021 PMYO Yaş Şartı ve Yaş Hesaplama

Adaylar, 13-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak başvurularını yapabileceklerdir.

18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla (1 Ekim 2021) 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla (01 Ocak 2021) 26 yaşından gün almamış olmak, (01 Ocak 1996 – 01 Ekim 2003 tarihleri arasında doğmuş olmak),

#

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası