bağcılar mesleki eğitim merkezi / Massit Mesleki Eğitim Merkezi - Startside

Bağcılar Mesleki Eğitim Merkezi

bağcılar mesleki eğitim merkezi

Massit Mesleki Eğitim Merkezi, Bagcilar, nerede, Otobüs, Metro veya Minibüs / Dolmuş ile nasıl gidilir?

Bagcilar şehrinde Massit Mesleki Eğitim Merkezi konumuna Toplu Taşıma

Bagcilar, Türkiye'deki Massit Mesleki Eğitim Merkezi adresine nasıl gidebileceğinizi mi merak ediyorsunuz? Moovit, en yakın toplu taşıma durağından adım adım yol tarifi ile Massit Mesleki Eğitim Merkezi adresine ulaşmanın en iyi yolunu bulmanıza yardımcı olur.

Moovit, şehrinizde gezmenize yardımcı olacak ücretsiz haritalar ve canlı yol tarifleri sağlar. Saatleri, güzergahları, hareket saatlerini görüntüleyin ve gerçek zamanlı olarak Massit Mesleki Eğitim Merkezi adresine ne kadar sürede ulaşabileceğinizi öğrenin.

Massit Mesleki Eğitim Merkezi için en yakın durak veya istasyonu mu arıyorsunuz? Hedefinize en yakın durakların listesine göz atın: Muhtarlık; Barbaros Caddesi - 42 Evler Yönü; Yüzyil Köprüsü - Istoç Yönü; Matbaacilar Sitesi - Istoç Yönü; Matbaacilar Sitesi; Yüzyil Köprüsü - Bagcilar Yönü; Fatih Mahallesi Yanyol - Aksaray Yönü.

Otobüs:146B146T76O89C97GE97MMetro:M7Minibüs / Dolmuş:MİNİBÜS: A-26MİNİBÜS: A-47MİNİBÜS: A-48

Sizi daha erken zamanda ulaştırabilecek başka güzergah olup olmadığını görmek ister misiniz? Moovit alternatif rotalar veya saatler bulmanıza yardımcı olur. Moovit Uygulamasından veya Web Sitesinden kolayca Massit Mesleki Eğitim Merkezi için yol tarifi alın.

Massit Mesleki Eğitim Merkezi adresine en kolay yoldan ulaşmanızı sağlıyoruz, bu nedenle Bagcilar konumundaki kullanıcılar dahil 1.5 milyondan fazla kullanıcı, toplu taşıma için en iyi uygulama olarak Moovit'e güveniyor. Ayrıca otobüs uygulaması veya tren uygulaması indirmenize gerek yoktur. Moovit, en doğru otobüsü veya metro saatlerini bulmanıza yardımcı olan tüm toplu taşıma araçlarının bir arada olduğu ulaşım uygulamanızdır.

Massit Mesleki Eğitim Merkezi için Otobüs, Metro ve Minibüs / Dolmuş fiyatları, ve tüm yolculuk ücreti hakkında bilgi için lütfen Moovit uygulamasını kontrol edin.

Havaalanı, hastane, stadyum, market, alışveriş merkezi, kafe, okul, kolej ve üniversite gibi popüler yerlere gitmek için uygulamayı kullan.

Konum: Bagcilar, İstanbul

1 T.C. BAĞCILAR KAYMAKAMLIĞI Massit Mesleki Eğitim Merkezi MASSİT MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ STRATEJİK PLANI İSTANBUL-2016

2 Yeni nesil, en büyük cumhuriyetçilik dersini, bugünkü öğretmenler topluluğundan ve onların yetiştirecekleri öğretmenlerden alacaktır.

3 İSTİKLAL MARŞI Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak; Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak, O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak; O benimdir, o benim milletimindir ancak. Çatma, kurban olayım, çehreni ey nazlı hilal! Kahraman ırkıma bir gül! Ne bu şiddet, bu celal? Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helal... Hakkıdır, Hakk a tapan, milletimin istiklal! Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım! Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım. Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım. Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar, Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddım var. Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar, 'Medeniyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar? Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma, sakın. Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın. Doğacaktır sana vaat ettiği günler Hakk ın... Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın. Bastığın yerleri 'toprak!' diyerek geçme, tanı: Düşün altında binlerce kefensiz yatanı. Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı: Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı. Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda! Canı, cananı, bütün varımı alsın da Huda, Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda. Ruhumun senden, ilahi, şudur ancak emeli: Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli. Bu ezanlar-ki şahadetleri dinin temeli, Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli. O zaman vecd ile bin secde eder -varsa- taşım, Her cerihamdan, ilahi, boşanıp kanlı yaşım, Fışkırır ruh-i mücerred gibi yerden naaşım; O zaman yükselerek arşa değer belki başım. Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilal! Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helal. Ebediyen sana yok, ırkıma yok izmihlal: Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet; Hakkıdır, Hakk a tapan, milletimin istiklal! Mehmet Akif Ersoy

4 ATATÜRK' ÜN GENÇLİĞE HİTABESİ Ey Türk gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni, bu hazineden, mahrum etmek isteyecek, dâhilî ve haricî, bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklâl ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerait, çok namüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dâhilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasî emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr u zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir. Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; Türk istiklâl ve cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda, mevcuttur! Mustafa Kemal ATATÜRK

5 SUNUŞ Yirmi birinci yüzyılda Dünyada ve Ülkemizde çağın gereklerine uygun bilgi, beceri ve yetkinliklere sahip bireylerin yetiştirilmesi, sürdürülebilir sosyal ve ekonomik kalkınma için günümüzün en temel ihtiyaçlarındandır. Toplumların sosyal ve ekonomik gelişmişlik düzeylerine yön veren faktörlerin başında mesleki ve teknik eğitim gelmektedir. Bu maksatla küresel yaklaşımlara uygun olarak planlanmış bir mesleki ve teknik eğitim insan odaklı kalkınmanın sağlanmasında en önde gelen sorumluluğa sahiptir. Hızla değişen bilgi, teknoloji, üretim yöntemleri ile iş hayatındaki gelişmelerle uyumlu dinamik bir yapı sergileyen mesleki ve teknik eğitimin önemi tüm dünyada her geçen daha da fazla hissedilmektedir. Ülkemizde mesleki ve teknik eğitim kurumlarının vazgeçilmezlerinden biriside Mesleki Eğitim Merkezlerimizdir. Mesleki Eğitim Merkezleri çalışma hayatıyla iç içe olan yapısından dolayı dinamik bir yapı sergilemektedir. Bu dinamik yapı; sürekli kendini yenileyen, dünyadaki gelişmeleri yakından takip eden ve özel sektörle yakın bir iş birliğini sürekli kılmaktadır. Bu stratejik plan belgesinde kurumumuzun mevcut durum analizinde, iç ve dış paydaşlarımızın değerlendirilmesi yapılmış, vizyon ve misyonumuz belirlenmiş ve kurumumuzun güçlü ve zayıf yönleri, fırsat ve tehditleri ortaya konulmuştur. Stratejik plan ekibimizin yukarıda da özetlediğimiz gereklilik ve amaçlar doğrultusunda, kurumumuzun hedeflerine ulaşması maksadıyla ortaya koyduğu bu kapsamlı çalışmanın, etkilerini süreç içinde görüp başarıya ulaşacağına inancımız tamdır. Bağcılar Massit Mesleki Eğitim Merkezimizin Stratejik Planının hazırlanmasında emeği geçen tüm ekibimize ve başta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz olmak üzere bundan öncede desteklerini gördüğümüz ve bundan sonrada hep yanımızda olacağına inandığımız tüm paydaşlarımıza teşekkür eder başarılar dilerim. Engin DENLİ Merkez Müdürü

6 GİRİŞ Merkezimiz, 1998 yılında, Matbaacılar Site yönetiminin katkılarıyla Matbaacılar Sitesi nde 3 derslik, 1 Matbaa Atölyesi ve 1 yönetim odasından oluşan bir bina olarak kurulmuş ve 2002 yılında bugünkü yeni binasına taşınmıştır yılından itibaren, kurumumuzda Matbaa Alanının yanında, Ayakkabı ve Saraciye Teknolojisi, Bilişim Teknolojileri, Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Giyim Üretim Teknolojisi, Güzellik ve Bakım Hizmetleri, Makine Teknolojisi, Motorlu Araçlar Teknolojisi alanlarında da eğitim hizmeti verilmeye başlanmıştır. Mesleki eğitim, temel eğitimi bitirmiş, esnaf ve sanatkâr olmak isteyen vatandaşlarımızı 3308 sayılı kanun çerçevesinde temellerini Ahilik kültüründen alan bir anlayışla, iyi bir esnaf ve zanaatkâr olarak yetiştirmeyi amaç edinmiş bir sistemdir. Öğrencilerimizi iyi bir esnaf ve sanatkâr olarak yetiştirmenin yanında sosyal-kültürel ve psikolojik anlamda da onlara destek olarak her yönüyle sağlıklı ve becerilerini geliştirmiş bireyler yetiştirmeyi gaye edinmiştir. Çünkü sektörün eleman ihtiyacını karşılama noktasında lokomotif görevi üstleniyorsunuz. Bu durumda da çok daha sorumluluk içerisinde, çok daha düşünerek, planlayarak, planlı ve programlı bir şekilde hareket etmek zorunda hissediyoruz kendimizi. Öğrencilerimiz sadece tüketen değil, aynı zamanda üreten ve ülkemize katma değer kazandırabilen kişiler olarak yetişmektedir. Eğitim süreci içerisinde şüphesiz mesleki, kültürel, sosyal, ekonomik ve toplumsal öğretilerimiz olmuştur. Ama en önemli öğretilerimiz, kayıtsız şartsız bu ülkeyi sevmek, Atatürk Düşünce Sistemi ne bağlılık ve çalışarak bir şeyler üretmek olmuştur. Ne mutlu bize ki, eğitim öğretim yılında dikilen fidan yeşerdi, büyüdü ve meyve vermeye başladı. Massit Mesleki Eğitim Merkezi olarak sevinçliyiz, gururluyuz. Hazırlanmış olan bu Stratejik Plan, sorumluluklarımızı yerine getirmede kaynaklarımızın daha etkili kullanılmasına olanak sağlayacak, merkezimizi daha ileriye götürmek için verdiğimiz ve vereceğimiz çabaların bir pusulası olacaktır. Stratejik Plan Hazırlama Ekibi

7 İÇİNDEKİLER İSTİKLAL MARŞI... 3 ATATÜRK'ÜN GENÇLİĞE HİTABESİ... 4 SUNUŞ... 5 GİRİŞ... 57

8 KURUM KİMLİK BİLGİSİ Kurum Adı Kurum Türü Massit Mesleki Eğitim Merkezi Mesleki Eğitim Merkezi Kurum Kodu Kurum Statüsü Kamu Özel Yönetici : 3 Kurumda Çalışan Personel Sayısı Öğretmen Hizmetli Memur : 13 kadrolu : 2 Sözleşmeli, : 1 Sözleşmeli Öğrenci Sayısı 853 Öğretim Şekli Normal ikili Okulun Hizmete Giriş Tarihi KURUM İLETİŞİM BİLGİLERİ Kurum Telefonu / Fax Tel. : Fax : Kurum Web Adresi Mail Adresi @meb.k12.tr Mahalle : Yüzyıl Mahallesi Kışla Cd. Sokak No:2/1 No:22 Kurum Adresi Posta Kodu : İlçe : Bağcılar İli : İSTANBUL Kurum Müdürü Engin DENLİ GSM Tel: Erol BULKAN GSM Tel: Kurum Müdür Yardımcıları Serkan İŞLER GSM Tel:

9 BİRİNCİ BÖLÜM MASSİT MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ STRATEJİK PLANLAMA SÜRECİ 1.1. Yasal Çerçeve sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu nun 9. Maddesi, 2. Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Başkanlığı 2010/14 numaralı Genelge 3. Milli Eğitim Bakanlığı Stratejik Planı 4. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Stratejik Planı 1.2.

10 2. MEVCUT DURUM ANALİZİ İKİNCİ BÖLÜM 2.1. TARİHSEL GELİŞİM Başlangıçta, ülkemizin önemli sektörlerinden biri olan matbaacılık alanını canlandırmak ve sektörün yetişmiş eleman ihtiyacını karşılamak gayesiyle hizmete başlamış olan kurumumuz, 1998 yılında, Matbaacılar Site yönetiminin katkılarıyla Matbaacılar Sitesi'nde 3 derslik, 1 Matbaa Atölyesi ve 1 yönetim odasından oluşan bir bina olarak kurulmuş ve 2002 yılında bugünkü yeni binasına taşınmıştır yılından itibaren, kurumumuzda Matbaa Alanının yanında, Ayakkabı ve Saraciye Teknolojisi, Bilişim Teknolojileri, Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Giyim Üretim Teknolojisi, Güzellik ve Bakım Hizmetleri, Makine Teknolojisi, Motorlu Araçlar Teknolojisi alanlarında da eğitim hizmeti verilmeye başlanmıştır. Merkez müdürü Engin DENLİ olan kurumumuzda; 8 derslik, 1adet BT Laboratuarı, 1adet Motorlu Araçlar Teknolojisi Laboratuarı, 1adet Giyim Üretim Teknolojisi Laboratuarı ile birlikte 1 Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Laboratuarı mevcuttur. Mesleki eğitim, temel eğitimi bitirmiş, esnaf ve sanatkâr olmak isteyen vatandaşlarımızı 3308 sayılı kanun çerçevesinde temellerini Ahilik kültüründen alan bir anlayışla, iyi bir esnaf ve zanaatkâr olarak yetiştirmeyi amaç edinmiş bir sistemdir. Öğrencilerimizi iyi bir esnaf ve sanatkâr olarak yetiştirmenin yanında sosyal-kültürel ve psikolojik anlamda da onlara destek olarak her yönüyle sağlıklı ve becerilerini geliştirmiş bireyler yetiştirmeyi gaye edinmiştir. Ülke ekonomimizin temelini sanayi, sanayinin temelini de mesleki eğitim merkezlerinde yetiştirilen öğrenciler oluşturmaktadır. Dolayısıyla merkezlerde yetiştirilen öğrencilerin seviyesi sanayi sektörünü ve ülke ekonomimizi doğrudan etkilemektedir. Branş öğretmenleri nezaretinde gerçekleştirilen yüz yüze eğitimler ile Kalfalık öğrencilerinin alanlarında mesleki bilgi ve becerilerinin kazandırılması, açılan Ustalık ve Usta Öğreticilik kurslarında kursiyerlerin günümüz teknolojisi ve ihtiyaçlarına yönelik yeterliliklerinin artırılması ve belge sahibi olmaları sağlanmaktadır. Tüm öğrencileri bilgili, becerikli, meslek ahlakını benimsemiş, kişisel yeterliliklerini tamamlamış bireyler olarak yetiştirmek ve hizmet alanı içerisine giren tüm işletmelerde çalışan kişileri belge sahibi yapmak misyonumuzu oluşturmaktadır. 10

11 Merkezin kayıt dönemleri; Kalfalık eğitimi için kış dönemi (Ocak ayında), yaz dönemi (Temmuz-Ağustos-Eylül) aylarında olup, Ustalık ve Usta Öğreticilik kurs kayıtları sürekli devam etmektedir. Ayrıca merkezimizde; 4857 Sayılı İş Kanunun 85. Maddesine göre çıkarılan, 31 Mayıs 2009 tarih ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı: Ağır ve Tehlikeli İşlerde Çalıştırılacak İşçilerin Mesleki Eğitimlerine Dair Tebliğ gereğince sektör çalışanlarına yönelik "Mesleki Gelişim ve Uyum" kursları matbaacılık alanında, (Baskı, Baskı Öncesi, Baskı Sonrası, Flekso Baskı, Ofset Baskı, Serigrafi ve Tampon Baskı, Tifdruk Baskı) açılmış olup, halen bu kurslar merkezimiz ve işletmeler arasında yapılan protokoller gereği açılmakta ve kursiyerlerin sertifikasyon işlemleri gerçekleştirilmektedir. 11

12

13

14 2.3.OKULUN FAALİYET ALANLARI Massit Mesleki Eğitim Merkezi, Atatürk İlke ve İnkılâpları doğrultusunda çeşitli meslek alanlarında mesleğin gereklerini yerine getirebilecek düzeyde Kalfa, Usta, Usta öğretici yetiştirmeyi hedeflemektedir. FAALİYET ALANI: EĞİTİM FAALİYET ALANI: KURSLAR VE SINAVLAR Kalfalık Veli Öğrenci Öğretmen Hizmet 1 Kalfalık ve Ustalık Sınavları Ustalık Eğitim Yetiştirme Meslek edindirme Meslek Kursları Yetiştirme Hazırlama Meslek Edindirme Usta Öğreticilik Eğitim Hizmet- 3 Proje çalışmaları AB Projeleri Hizmet- 3 İşletmelerde beceri eğitimi Staj işlemleri FAALİYET ALANI: YÖNETİM İŞLERİ FAALİYET ALANI: MESLEK EDİNDİRME Hizmet 1 Öğrenci işleri hizmeti Kayıt - Nakil işleri Devam - devamsızlık Sınıf geçme vb Hizmet 2 Öğretmen işleri hizmeti Derece terfi Hizmet içi eğitim Özlük hakları Planlama Denetim 14

15 2.3.1.Kendilerini geliştirebilmeleri açısından aldıkları teorik eğitimler iş yerleri dışında kendilerini geliştirmelerinde önemli bir adım oluşturmaktadır. B) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ / Kadın Giyim Modelistliği Kadın giyim modelisti; kadın giysilerine ait kalıp, kalıba uygun şablon, serileme ve pastal planı hazırlama, örnek dikiminin yapılmasını sağlama, iş geliştirmeye yönelik önerilerde bulunma bilgi ve becerisine sahip meslek elemanıdır. 15

16 İş planı yapmak, Belirlenen modele ve ölçüye uygun kalıp hazırlamak, Kalıpları serileştirmek, Kalıpları şablonlamak, Kalıp ve modele uygun malzeme tespiti yapmak, Pastal resmi hazırlamak, Numune dikimi yaptırmak, Meslekî gelişime ilişkin etkinliklere katılmak, Konularında öğrencilerin yetiştirilmesine çalışılmaktadır. C) GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ / İç Giyim Modelistliği İç giyim modelisti, iç giyime ait temel ve model uygulamalı kalıp, şablon, seri ve pastal planını hazırlayan, ürüne uygun malzeme tespit ederek numune dikiminin yapılmasını sağlayan nitelikli kişidir. Modele ve ölçüye uygun kalıp hazırlamak, Kalıpları şablonlamak, Kalıpları serilemek, Modele uygun malzeme tespiti yapmak, Pastal planı hazırlamak, gibi görevleri yaparlar. D) GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ / Erkek berberliği Erkeklerin saç ve sakallarını kesen, şekillendiren, tarayan, saça perma, röfle yapan, boyayan, dökülen saçların yerine peruk yapan, başın çeşitli bölgelerindeki kılların temizliğini yapan, baş ve yüz masajı yapan kişidir. Müşterinin tipine göre saç modelini belirler. Saçı yıkar, kremler, ovalar, Kepeklenmeyi giderir, saç köklerine gerekli işlemi uygular. Müşterinin isteğine veya belirli bir stile göre saçı keser. Saçı, kesimine göre tarar,, Zayıf ve kuru saçları badem yağı ile ovalayarak buhar makinesinde bir süre bekletir. Kırık saçların uçlarını düzeltir. Müşterinin talimatına uyarak saçın rengine göre boyama işlemini yapar, Müşterinin isteğine göre tıraş eder, sakal ve bıyıklarını düzeltir, yüzüne masaj yapar. Salonun temizliğini ve düzenini sağlar. E) GÜZELLİK VE SAÇ BAKIM HİZMETLERİ / Bayan Kuaförlüğü Kuaför; saç kesimi, renklendirme, şekillendirme ve bakımına ilişkin işlemleri, kendi başına ve belirli bir süre içerisinde, estetik yorum katarak yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir. İş organizasyonunu yapmak, kişisel hijyen yapmak, müşteriyi karşılamak ve ön hazırlık yapmak, saç yıkamak, fön çekmek saç kesimi yapmak, saça boya uygulamak saç rengini açmak, saça röfle ve meç uygulamak, saça permanant ve defrize uygulamak, saç bakımı uygulamak, saça mizanpli uygulamak, saça topuz uygulamak, saça örgü uygulamak, gelin başı yapmak, saça maşa uygulamak, vak uygulamak, saça zekzel, akroş, papiyot, uygulamak, saça rasta uygulamak, saç kaynağı yapmak, peruk ve postiş, sakal, bıyık uygulamak, sakal ve bıyık şekillendirmek, saç ve yüz masajı uygulamak, ürün satmak, mesleki gelişime ilişkin faaliyetlerde bulunmak gibi görevleri vardır. 16

17 F) MATBAA ALANI / Ofset Baskı Dalı Matbaacılık sektöründe; Ofset Baskıcı, basılarak çoğaltılmak üzere matbaaya gelen bir orijinalin (kitap, broşür, fatura, amblem, duvar kâğıdı vb.) ofset baskı (düz baskı tekniği) tekniğinden yararlanarak basılmasını sağlayan kişidir. Orijinaline göre basımı yapılacak bir materyalin filmini çeker, Filmin renkli ve siyah beyaz olarak montajını yapar. Pozlandırılan kalıp üzerinde rötuş yaparak baskı kalıbını hazır hale getirir, makinenin kalıp altı besleme kâğıdını kontrol eder, gerekiyorsa değiştirir. Pozlandırılan baskı kalıbını makineye bağlar. Baskı hangi renk ile yapılacaksa boya haznesini hazırlar. Baskı yapılacak kâğıtları havalandırılarak, kâğıt asansörüne düzgün bir şekilde yerleştirir ve makineyi ayarlar. Baskı esnasında baskıyı sürekli kontrol eder. Baskıda bir ayarsızlık varsa düzeltir. G) MATBAA ALANI / Baskı Sonrası Dalı Matbaacılığın, son işlem basamağını oluşturulan bir dalıdır. Baskı işlemi bitmiş işlerin belirlenmiş ölçülere göre kesilmesi, kitap haline gelecek çok sayfalı işlerin kırma denilen işlemle katlanması, harmanlanması, ciltlenmesi, baskılı işin koruyucu ve güzellik verici bir malzeme ile kaplanması, cilt kapağı hazırlanması, takılması, cilt bezli kapak üzerine sıcak yaldız baskı yapılması, ambalaj kutusu haline gelecek işlerin özel bıçak kalıbı takılmış kesim makinesinde kesilmesi gibi çok çeşitlilik gösteren iş grubu bu alanı ilgilendirir. H) MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ / Otomotiv Elektromekanikerliği Otomotiv elektromekanikeri; motorlu kara taşıtlarının servis hizmetlerinde; araç kabulü yapma, motorun, motor yakıt sisteminin, kavrama sisteminin, vites kutusunun, diferansiyelin, aks ve şaftın, direksiyon sisteminin, ön düzen ve süspansiyon sisteminin, fren sisteminin, oto elektrik ve elektronik sistemlerinin, kalorifer ve klima sisteminin kontrolünü, arıza teşhisini, bakım ve onarım işlerini kendi başına ve belirli bir süre içerisinde yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir. 17

18 Ölçme-Değerlendirme Mezunlar (Öğrenci) Rehberlik, Kurs, Sosyal etkinlikler Yayım Altyapı, Donatım Yatırım AR-GE, Projeler, Danışmanlık Nitelikli işgücü Yatılılık-Bursluluk Eğitim-Öğretim (Örgün-Yaygın) 2.4. PAYDAŞ ANALİZİ Okulumuzun paydaşları belirlenirken okula girdi sağlayanlar, ürün ve hizmet sunulanlar, işbirliği yapılan kesimler, faaliyetlerden etkilenenler, okulumuzu etkileyen kesimler dikkate alınmıştır. Böylece bahsedilen esaslara göre sınıflandırma yapılarak; paydaşlar iç paydaşlar, lider, çalışanlar, müşteri, dış paydaşlar, temel ortak, stratejik ortak ve tedarikçi olarak belirlenmiştir. Lider: Verdikleri kararlarla kurum çalışanlarına yön veren ve kurumu etkileyenleri, Çalışanlar: Kurumda çalışmakta olanları, Müşteri: Kurumun ürününü ve hizmetini alanları ve kullananları, Temel ortak: Kurumun faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere, kendi seçimine bağlı olmaksızın kurum ile organik bağı olan ortakları, Stratejik ortak: Kurumun faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere kuruluşun isteğine ve kararına bağlı olarak işbirliği yapılan kişi ya da kurumları, Tedarikçi: Kurumun faaliyetini gerçekleştirirken ihtiyaç duyduğu kaynakları temin eden diğer kurum ve kuruluşları, ifade etmektedir. Yararlanıcı Ürün/Hizmet Matrisi Ürün/Hizmet Yararlanıcı (Müşteri) Öğrenciler O Veliler Üniversiteler O O Medya O O Uluslararası kuruluşlar O O Meslek Kuruluşları Sağlık kuruluşları O Diğer Kurumlar O Özel sektör O O : Tamamı O: Bir kısmı 18

19 Paydaşlarımız Milli Eğitim Bakanlığı Destek Personeli Sergi Salonları Valilik Güvenlik Birimleri Matbaacılık Sektörü İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kantin Matbaa Basın Yayın İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Yerel Yöneticiler Sivil Toplum Örgütleri Okul Yöneticileri Esnaflar Esnaflar Öğretmenler Üniversiteler Tiyatrolar Öğrenciler Spor Kulüpleri Kantin Veliler Sağlık Kuruluşları Servis İşletmecileri Destek Personeli Müzeler Paydaş Önceliklendirme Matrisi Sıra Paydaş adı İç paydaş/dış Neden Paydaş?

20

21 2.5. KURUM İÇİ ANALİZ Örgütsel Yapı Merkezimiz örgün öğrenim hayatı bitmiş öğrencilerin meslek edinmeleri ve mesleklerini belgelemeleri amacı ile geldikleri eğitim merkezidir. Merkezimizde 8 derslik 3 meslek laboratuarı, 1 bilgisayar laboratuarı mevcuttur. Halen 1 Müdür, 2 Müdür yardımcısı, 12 kadrolu öğretmen, 1 memur, 2 hizmetli ile hizmet vermeye devam etmektedir. Okul/Kurum Teşkilat Şeması MÜDÜR Komisyonlar Kurullar Müdür Yrd. Müdür Yrd. Sınavlar Büro Hizmetleri Zümre Öğret. Okul-Aile Birliği Eğitimler Yardımcı Hizmetler Öğrenci işleri 21

22 Okulda Oluşturulan Birimler: Görevler Görevle ilgili bölüm, birim, Görevle ilgili Hedef kitle kurul/komisyon adı işbirliği (paydaşlar) Okul ile aile arasında bütünleşmeyi gerçekleştirmek, veli ve okul arasında Okul Aile Birliği iletişimi ve iş birliğini sağlamak, eğitim-öğretimi geliştirici faaliyetleri desteklemek, maddi imkânlardan yoksun öğrencilerin zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak ve okula maddî katkı sağlamak üzere kurulur. Öğretmenler kurulu, okul müdürünün başkanlığında müdür yardımcıları ile Öğretmenler kurulu bütün öğretmenler ve okul rehber öğretmenleri ile ilköğretim kurumunun özelliği dikkate alınarak kurumda görevli uzman ve usta öğreticilerden oluşur. Ders yılı içinde yapılan toplantılarda çalışmalar gözden geçirilip değerlendirilir, eksiklik ve aksaklıkların giderilmesi için alınacak önlemler görüşülür ve kararlaştırılır. Paylaşımcı ve iş birliğine dayalı yönetim anlayışıyla eğitim-öğretimin OGYE niteliğini ve öğrenci başarısını artırmak, okulun fizikî ve insan kaynaklarını geliştirmek, öğrenci merkezli eğitim yapmak, eğitimde planlı ve sürekli gelişim sağlamak amacıyla "Okul Gelişim Yönetim Ekibi" kurulur. Ekip, çalışmalarını ilgili Yönerge hükümlerine göre yerine getirir Merkezimize alınacak bütün ürünler satın alma komisyonu tarafından Satın alma komisyonu teklifler değerlendirilerek en uygun olanı seçilerek yapılmaktadır. Satın alınan ürünlerin değerlendirmesi, satın alma şartlarının Değerlendirme komisyonu yerine getirilip getirilmediğinin belirlenmesi için oluşturulan kuruldur. Satın alınan ürün ve hizmetlerin uygunluğu ve doğru alındığının Denetleme komisyonu denetlendiği kuruldur, 22

23 2.5.2 İnsan Kaynakları İdarecilere İlişkin Bilgiler: 2016 Yılı Kurumdaki Mevcut Yönetici Sayısı: Görevi Erkek Kadın Toplam 1 Müdür Müdür Yardımcısı Kurum Yöneticilerinin Eğitim Durumu: Eğitim Düzeyi 2016 Yılı İtibari İle Kişi Sayısı % Lisans 1 33,3 Yüksek Lisans 2 66,6 Kurum Yöneticilerinin Yaş İtibari ile dağılımı: Yaş Düzeyleri 2016 Yılı İtibari İle Kişi Sayısı % İdari Personelin Hizmet Süresine İlişkin Bilgiler: Hizmet Süreleri 2016 Yılı İtibari İle Kişi Sayısı % Yıl 1 33, Üzeri 2 66,6 Kurumda gerçekleşen yönetici sirkülasyonunun oranı: Yıl İçerisinde Kurumdan Ayrılan Yönetici Sayısı Yıl İçerisinde Kurumda Göreve Başlayan Yönetici Sayısı TOPLAM

24 İdari Personelin Katıldığı Hizmet içi Eğitim Programları: Adı ve Soyadı Engin DENLİ Erol BULKAN Serkan İŞLER Görevi Katıldığı Çalışmanın Adı Katıldığı Yıl Motor Teknolojisi Kursu 1997 Bilgisayar Kullanım Kursu 1997 Öğretmen Rehberlik Hizmetleri Eğitimi 1998 Bilgisayar Windows, Word, Excel Kursu 1998 Atölye-Laboratuar Organizasyonu ve Yönetimi Kursu 2000 İngilizce Kursu (7 ay) 2001 Futbol eğitici Kursu 2001 Sınıf Yönetimi Semineri 2004 İleri Seviye Motor Kursu 2006 Müdür Katı Modelleme Kursu (Solidworks-CATİA Temel Seviye) 2009 Okul Sağlığı (Ergen ve Üreme Sağlığı) Semineri 2010 İş Makinaları Operatör Eğiticiliği Kursu 2010 Otomotiv Ön Düzen Ayarcılığı Kursu 2011 Öğretmenlik ve Girişimcilik Eğitimi Semineri 2014 İş Sağlığı ve Güvenliği Kursu (5 Grup 2015 Yöneticilik Formasyonu Kazandırma Kursu Okul Müdürlüğü 2. Kademe 2015 KBS Taşınır Kayıt Yönetim Sistemi Semineri 2015 Yöneticilik Formasyonu Kazandırma Kursu Okul Müdürlüğü 1. Kademe 2015 Açık Öğretim Lisesi Uygulamaları Semineri 2015 Açık Öğretim Ortaokulu Uygulamaları Semineri 2015 Ortaöğretim Sınıf Kurumları Rehberlik Programı Uyg, Semineri 2007 Taşınır Mal Modülü Semineri 2011 Uzaktan Eğitim Okul Yöneticileri Eğitim Semineri Müdür Bilişim Teknolojilerini Etkin Kullanma Kursu Yrd. Modüler Program Değerlendirme Semineri Ortaöğretim Sınıf Kurumları Rehberlik Programı Uygulama Semineri 2007 Okul Sağlığı Ergen ve Üreme Sağlığı Semineri 2010 Oryantasyon Eğitim Semineri 2010 Bilişim Teknolojilerini Etkin Kullanma Kursu 2008 Modüler Program Geliştirme Semineri 2002 Döner Sermaye Kursu 2004 Ortaöğretim Kurumları Sınıf Rehberlik Programı Uygulama Semineri 2008 Uzaktan Eğitim Okul Yöneticileri Eğitim Semineri 2012 Bilişim Teknolojilerini Etkin Kullanma Kursu 2008 Müdür Intel Öğretmen Programı Temel Kursu (Karma Eğitim Modeli) 2008 Yrd. Modüler Program Hazırlama Semineri 2011 Yönetim Becerileri Semineri 2013 Adaylık Temel Eğitimi Kursu 2010 Adaylık Hazırlayıcı Eğitimi Kursu 2010 Temel Bilgisayar Kullanımı Kursu 2010 Temel Bilgisayar Kullanımı Kursu 2011 Eğitimde Bilişim Teknolojilerinin Kullanımı Kursu 2012 Belge No 24

25 Öğretmenlere İlişkin Bilgiler: 2016 Yılı Kurumdaki Mevcut Öğretmen Sayısı: Branşı Erkek Kadın Toplam 1 Makine Teknolojisi Giyim Üretim Teknolojisi Güzellik Ve Saç Bakım Hizmetleri Motorlu Araçlar Teknolojisi Matematik Türkçe Muhasebe TOPLAM Öğretmenlerin Yaş İtibari ile Dağılımı: Yaş Düzeyleri 2016 Yılı Kişi Sayısı %

26 Kurumda gerçekleşen öğretmen sirkülâsyonunun oranı: Yıl İçerisinde Kurumdan Ayrılan Öğretmen Sayısı Yıl İçerisinde Kurumda Göreve Başlayan Öğretmen Sayısı TOPLAM Öğretmenlerin Hizmet Süreleri Hizmet Süreleri 2016 Yılı İtibari İle Kişi Sayısı % 1-3 Yıl 2 16, Yıl 2 16, Yıl 1 8, Yıl 2 16, Yıl 2 16, Üzeri

27

28 Destek Personele (Hizmetli- Memur) İlişkin Bilgiler: 201 Yılı Kurumdaki Mevcut Hizmetli/ Memur Sayısı: Görevi Erkek Kadın Eğitim Durumu Hizmet Yılı Toplam 1 Memur 0 1 Lise Hizmetli 1 1 İlköğretim 2 2 Çalışanların Görev Dağılımı S.NO UNVAN GÖREVLERİ 1 Okul müdürü Müdür 2 yardımcısı 3 Öğretmenler Yönetim işleri ve büro 4 memuru Okul müdürü; 1. Ders okutmak 2. Kanun, tüzük, yönetmelik, yönerge, program ve emirlere uygun olarak görevlerini yürütmeye, 3. Okulu düzene koyar 4. Denetler. 5. Okulun amaçlarına uygun olarak yönetilmesinden, değerlendirilmesinden ve geliştirmesinden sorumludur. 6. Okul müdürü, görev tanımında belirtilen diğer görevleri de yapar. Müdür yardımcıları 1. Ders okutur 2. Okulun her türlü eğitim-öğretim, yönetim, öğrenci, personel, tahakkuk, ayniyat, yazışma, sosyal etkinlikler, yatılılık, bursluluk, güvenlik, beslenme, bakım, nöbet, koruma, temizlik, düzen, halkla ilişkiler gibi işleriyle ilgili olarak okul müdürü tarafından verilen görevleri yapar 3. Müdür yardımcıları, görev tanımında belirtilen diğer görevleri de yapar. 1. Meslek eğitim merkezlerinde dersler sınıf veya branş öğretmenleri tarafından okutulur. 2. Öğretmenler, kendilerine verilen sınıfın veya şubenin derslerini, programda belirtilen esaslara göre plânlamak, okutmak, bunlarla ilgili uygulama ve deneyleri yapmak, ders dışında okulun eğitim-öğretim ve yönetim işlerine etkin bir biçimde katılmak ve bu konularda kanun, yönetmelik ve emirlerde belirtilen görevleri yerine getirmekle yükümlüdürler. 3. Sınıf öğretmenleri, okuttukları sınıfı bir üst sınıfta da okuturlar. 4. Okulun bina ve tesisleri ile öğrenci mevcudu, yatılı-gündüzlü, normal veya ikili öğretim gibi durumları göz önünde bulundurularak okul müdürlüğünce düzenlenen nöbet çizelgesine göre öğretmenlerin, normal öğretim yapan okullarda gün süresince, ikili öğretim yapan okullarda ise kendi devresinde nöbet tutmaları sağlanır. 5. Yönetici ve öğretmenler; Resmî Gazete, Tebliğler Dergisi, genelge ve duyurulardan elektronik ortamda yayımlananları Bakanlığın web sayfasından takip eder. 6. Elektronik ortamda yayımlanmayanları ise okur, ilgili yeri imzalar ve uygularlar. 9. Öğretmenler dersleri ile ilgili araç-gereç, laboratuar ve işliklerdeki eşyayı, okul kütüphanesindeki kitapları korur ve iyi kullanılmasını sağlarlar. 1. Müdür veya müdür yardımcıları tarafından kendilerine verilen yazı ve büro işlerini yaparlar. 2. Gelen ve giden yazılarla ilgili dosya ve defterleri tutar, yazılanların asıl veya örneklerini dosyalar ve saklar, gerekenlere cevap hazırlarlar. 3. Memurlar, teslim edilen gizli ya da şahıslarla ilgili yazıların saklanmasından ve gizli tutulmasından sorumludurlar. 4. Öğretmen, memur ve hizmetlilerin özlük dosyalarını tutar ve bunlarla ilgili değişiklikleri günü gününe

29 5 Yardımcı hizmetler personeli işlerler. 5. Arşiv işlerini düzenlerler. 6. Müdürün vereceği hizmete yönelik diğer görevleri de yaparlar. 1. Yardımcı hizmetler sınıfı personeli, okul yönetimince yapılacak plânlama ve iş bölümüne göre her türlü yazı ve dosyayı dağıtmak ve toplamak, 2. Başvuru sahiplerini karşılamak ve yol göstermek, 3. Hizmet yerlerini temizlemek, 4. Aydınlatmak ve ısıtma yerlerinde çalışmak, 5. Nöbet tutmak, 6. Okula getirilen ve çıkarılan her türlü araç-gereç ve malzeme ile eşyayı taşıma ve yerleştirme işlerini yapmakla yükümlüdürler. 7. Bu görevlerini yaparken okul yöneticilerine ve nöbetçi öğretmene karşı sorumludurlar Teknolojik Düzey Merkezimizde öğrencilerin en üst düzeyde meslek eğitimlerini sağlamak ve teknolojinin gerisinde kalmamak adına imkânlar ölçüsünde bütün araçlardan faydalanılmaya çalışılmaktadır. Laboratuarlarımızda öğrencilere çeşitli çalışmalar yaptırılmaya çalışılarak etkin çalışmaları sağlanmaktadır. İnternet sitemiz etkin bir şekilde kullanılmakta duyurular buradan yapılmaktadır. Ayrıca telefon ve mesaj yolu ile de bütün öğrencilere ulaşılmaya çalışılmaktadır. Teknolojik Altyapı Araç-Gereçler İhtiyaç Bilgisayar Yazıcı Tarayıcı Tepegöz Projeksiyon Televizyon İnternet bağlantısı Bilgisayar Lab Fax Video DVD Player Fotoğraf makinesi Kamera Okul/kurumun İnternet sitesi Personel/ adresi oranı VCD Player

30 Fiziki Durum Okul binası 3500 metrekare alan üzerine 3300 metrekare olarak iki parçalı bina şeklinde yapılmıştır. Toplam bahçe alanı 2675 metrekare olup, 750 metrekaresi otopark, 1925 metrekare alan dinlenme ve yeşil alan olarak tahsis edilmiştir. Okulun bahçe için 1, ana bina için 1 giriş kapısı, iki yangın çıkışı bulunmaktadır. Bina içi taban döşemesi koridor ve tüm birimlerde (yönetim odaları hariç) mozaik taştır. Güvenlik Kamera Sistemiyle donatılmış okul binası, geceleri projektörlerle aydınlatılmaktadır. 2 kat ve 1 zeminden oluşan binada, her biri 30 öğrenci kapasiteli 8 derslik bulunmaktadır. 300 öğrenciye hizmet verebilecek kapasiteye sahip okul binası içinde ayrıca, 1 adet giyim üretim laboratuarı, 1 adet motor laboratuarı, 1 adet güzellik ve saç bakım laboratuarı, 1 adet tam donanımlı bilgisayar laboratuarı, Konferans Salonu, Kantin, Depo ve arşiv bulunmaktadır. Okulun bahçesinde futbol, voleybol, oynanabilir durumdadır. Tüm atölye ve birimlerimiz internet bağlantılıdır. Bilgisayar laboratuarı, Giyim üretim laboratuarı ve konferans salonunda projeksiyon sistemi olup, ayrıca Giyim üretim laboratuarlarında akıllı tahta kullanılmaktadır. Fiziki Altyapısı: Fiziki Mekân Var Yok Adedi İhtiyaç Açıklama Öğretmen Çalışma Odası X 1 0 Ekipman Odası X 0 0 Kütüphane X 0 0 X 0 0 Resim Odası X 0 0 Müzik Odası X 0 0 Çok Amaçlı Salon X 1 0 Ev Ekonomisi Odası X 0 0 İş ve Teknik Atölyesi X 0 0 Bilgisayar laboratuarı X 1 0 Yemekhane X 0 0 Spor Salonu X 0 0 Otopark X 1 0 Personel için Spor Alanları X 0 0 Kantin X 1 0 Fen Bilgisi Laboratuarı X 1 0 Atölyeler X 0 0 Bölümlere Ait Depo X 2 0 Bölüm Laboratuarları X 3 1 Bölüm Yönetici Odaları X 5 0 Bölüm Öğretmenler Odası X 0 0 Teknisyen Odası X 0 0 Bölüm Dersliği X 0 0 Arşiv X

31 Mali Kaynaklar Okul Kaynak Tablosu: Kaynaklar Bağışlar 48658, , , , ,55 Özel İdare Kantin halı saha Gelirleri Döner Sermaye Vakıf ve Dernekler Dış Kaynak/Projeler Kermes- Çay Gelirleri Önceki yıldan devir 21988, , , , ,39 TOPLAM 70646, , , ,94 Okul Gelir-Gider Tablosu: YILLAR HARCAMA KALEMLERİ GELİR (TL) GİDER (TL) GELİR (TL) GİDER (TL) GELİR (TL) GİDER (TL) Demirbaş Alımı 1000 Elektrik-Su-Telefon-SGK Bilgisayar harcamaları 5500 Büro makineleri harcamaları Kırtasiye Okul Bakım Onarım Sosyal faaliyetler Temizlik Malzemeleri Personel giderleri Kütüphane Yardım Diğer GENEL

32 İstatistikî Veriler Öğrencilere İlişkin Bilgiler: Karşılaştırmalı Öğretmen/Öğrenci Durumu ÖĞRETMEN ÖĞRENCİ OKUL İL TÜRKİYE Toplam öğretmen sayısı Öğrenci sayısı Kız Erkek Toplam öğrenci sayısı Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı ,8 Öğrenci Sayısına İlişkin Bilgiler Kız Erkek Kız Erkek Kız Erkek Kız Erkek Öğrenci Sayısı Toplam Öğrenci Sayısı Yıllara Göre Ortalama Sınıf Mevcutları Yıllara Göre Öğretmen Başına Düşen Öğrenci Sayısı Yıllara Göre Mezun Olan Öğrenci Oranı Öğrenci Sayısı Mezun Sayısı Öğrenci Sayısı Mezun Sayısı Öğrenci Sayısı Mezun Sayısı Öğrenci Sayısı Mezun Sayısı

33 Teşekkür Belgesi Alan Öğrenci Sayısı Takdir Belgesi Alan Öğrenci Say Disiplin Cezası Alan Öğrenci Sayısı Ödül ve Cezalar Öğrenci Sayısı Öğrenci Sayısı Öğrenci Sayısı Yerleşim Alanı ve Derslikler YERLEŞİM Toplam Alan (m2) Bina Alanı (m2) Bahçe alanı (m2) Sosyal Alanlar Tesisin adı Kapasitesi (Kişi Sayısı) Alanı (m2) Kantin Yemekhane 0 0 Toplantı Salonu 0 0 Konferans Salonu Seminer Salonu

34 Projelerimiz: 2.6. ÇEVRE ANALİZİ Çevre halkının az bir kısmı sosyal güvencesi olmayan, beslenme, barınma, sağlık gibi temel ihtiyaçlar konusunda yerel yönetimden destek almaktadır. Bölge yakınında, bir üniversite ve bir sanayi tesisi bulunmaktadır PEST ANALİZİ ÇEVRENİN KÜLTÜREL YAPISI Okulumuzun bulunduğu çevrenin gelir düzeyinin orta ve alt seviyede olmasına paralel sosyalkültürel yapı da orta ve alt seviyedir. Yakın çevrede, iş merkezleri ve sanayi sitesi bulunmaktadır. ÇEVRENİN DEMOGRAFİK YAPISI Okul çevresinin demografik yapısı ile ilgili olarak aşağıdaki tespitlere ulaşılmıştır. Çevre halkını Türkiye nin farklı bölgelerinden gelmiş vatandaşlarımız ve göçmenler oluşturmuştur. Çevre aileleri, genellikle 2 ve üzeri çocuğa sahiptir. Yaşlı nüfusun eğitim düzeyi ilkokul ve aşağısı, genç nüfusun eğitim düzeyi ise genellikle lise ve aşağısıdır. Bölge, halen planlı bir yerleşim yapısına sahip değildir. POLİTİK EĞİLİMLER Çocukların değişik ihtiyaçlarına, doğal yeteneklerine ve ilgi alanlarına odaklanma, Erken eğitimin (okul öncesi eğitim) çocukların gelişimi ve örgün eğitimdeki başarıları üzerindeki önemli etkilerinin uluslar arası farkındalığındaki artış, Toplumun, eğitime ve öğretime erişebilirlik hakkında zorunlu eğitimi aşan beklentileri, Eğitimdeki başarı seviyesinin OECD ülkelerine göre düşük olması, Yurt dışına öğrenci göçü, Kamu yönetimi reformu çalışmaları, Eğitimin yerinden yönetim anlayışına doğru çevrilmesi, 34

357. GFZT ANALİZİ GÜÇLÜ YÖNLERİMİZ Okulumuzun yeniliğe açık ve idealist bir idare ve öğretmen kadrosuna sahip olması Güçlü bir idari yapının olması Okulumuzun teknolojik bakımdan fiziki imkânlarının iyi olması Okulumuzun temiz ve düzenli olması Sosyal ve kültürel faaliyetlerin çokça yapılması Öğretmenler arası iletişimin ve idare ile koordinasyonun çok iyi olması Okulumuzun disiplinli bir yapısının olması Başarıların her zaman takdir edilmesi Çevremizdeki iş yerlerine kaliteli ara eleman yetiştirmesi Öğrencilerin iş kazası ve meslek hastalıklarına karşı sigortalarının yapılması 35

Daha göster

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası