cilt kırışıklığına hangi yağ iyi gelir / En etkili kırışıklık giderici bitkisel yağlar hangileridir? - Güzellik haberleri – Sözcü

Cilt Kırışıklığına Hangi Yağ Iyi Gelir

cilt kırışıklığına hangi yağ iyi gelir

Alternatif güzellik iksiri: 9 doğal yağ

1 - Zeytinyağ&#x;

 Zeytinyağı, cildimizde harikalar yaratabilir aynı zamanda yemeklerdede kullandığımız bu yağı en hassas ciltler için bile rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bazı uzmanlar zeytinyağını cilt kanseriyle mücadele etmek içinde kullanabileceğimizi açıklamıştı. Bu yağı kolaylıkla ve uygun fiyata satın alabilirsiniz.

 

Alternatif güzellik iksiri: 9 doğal yağ

2 - Argan yağ&#x;

Hem saçınıza hem yüzünüze hem de vücudunuza kullanabileceğiniz en mucizevi yağ diyebiliriz. Aynı zamanda akne oluşumunu ve oluşmuş aknelerede iyi gelen bu yağ için uzmanlar ciltteki iltihabı da aldığını vurguluyor.

 

Alternatif güzellik iksiri: 9 doğal yağ

3 - Avokado yağ&#x;

 

Avokadonun yararları diğer yağlara oranla biraz daha farklı. Bu yağ içerdiği A ve E vitaminleri sayesinde ciltteki yaraların iyileşme süresini hızlandırıyor ve yaşlanmaya karşı cildi korumaya alıyor.

Alternatif güzellik iksiri: 9 doğal yağ

4 - Üzüm çekirdeği yağ&#x;

Üzüm çekirdeği yağını bütün kremlerinizin içine biraz koyabilir veya bu doğal yağı direk cildinize de uygulayabilirsiniz. Her cilt tipine uygun olan bu yağ genç cildin ömrünü uzatmak için de kullanılır. Hücreleri onarır, canlılık sağlar.

Alternatif güzellik iksiri: 9 doğal yağ

5 - Kuşburnu yağ&#x;

Kuşburnu, cildi iyileştirici özelliği ile masaj yağı olarak kullanmılmaya başlanmasıyla daha popüler hale geldi. Cildin nem seviyesini arttırarak, kırışıklıkları ve ince çizgileri azaltmaya yardımcı olur.  Aynı zamanda çatlakları da iyileştirmeye yardımcı olması kullanılırlığını arttırıyor.

Alternatif güzellik iksiri: 9 doğal yağ

6 - Jojoba yağ&#x;

Jojoba yağı ciltteki yağ oranını dengeleyen nemlendirici özelliğe sahiptir. Yaşlama belirtilerinden oluşan kırışıklıkları yok eder. Özellikle erkekler için tıraş sonrası cildi nemlendirmek adına önerilir.

Alternatif güzellik iksiri: 9 doğal yağ

7 - &#x;ğde yağ&#x;

Özellikle Çin ve Rusya’da deri hastalıklarının tedavisinde kullanılan bu yağ güzellik yağı olarak da bilinir. Bu yağ E ve C vitamini, omega 3,6,9 ve protein içerdiği için sihirli yağ olarak da tanımlanır. Güzellik için ihtiyacınız olan her şey bu yağın içerisinde var.

Alternatif güzellik iksiri: 9 doğal yağ

8 - Kalendula (Ayn&#x;safa) yağ&#x;

Aynısafa yağı hücreleri korur ve gelecekteki lekelerin oluşumunu önler. Cildinizde yatıştırıcı bir etki bırakır ve hücre yenilenmesini teşvik eder.

Alternatif güzellik iksiri: 9 doğal yağ

9 - Kenevir tohumu yağ&#x;

Doğu kültüründe kullanılan bu yağ çok uzun bir geçmişe sahiptir. Vitaminler ve minareller açısından oldukça zengin olan bu yağ ciltteki kusurları azaltma yeteneğine de sahip.

Alternatif güzellik iksiri: 9 doğal yağ

Cilde İyi Gelen Yağlar Nelerdir?

esansiyel yağlar

Cilde iyi gelen yağlar, kozmetik ve kimya sektöründeki gelişmelere rağmen kullanıldıkları antik zamanlardan bu yana varlıklarını ve çekiciliklerini kaybetmediler. Tam aksine bu mucizevi esansiyel yağlardan modern çağda da birçok sektör yararlanmaktadır.

Her birinin farklı işlevlere hizmet ettiği çeşitli esansiyel yağlardan bazılarına, işlevlerine ve kullanım alanlarına bir göz atmaya ne dersiniz?

Cildi Besleyen 9 Esansiyel Yağ ve Faydaları

Kimi zaman kozmetik ürünlerinde, kimi zaman tek başlarına, kimi zaman da aromaterapi seanslarında kullanılan bu yağların birçok faydası bulunmaktadır. Peki bu cilde iyi gelen yağlar nelerdir, yararları nelerdir gelin birlikte bakalım!

Yağların kullanım yerlerinden bir tanesi olan aromaterapi hakkında bilgi edinmek için Aromaterapi Nedir? Aromaterapi Ne İşe Yarar? başlıklı içeriğimize de bakmanızı öneririz.

1. Badem Yağı

Bu lezzetli yemişin güzel tadı onu çerezlerin vazgeçilmezi kılıyor, yerken de göğüs hastalıklarından kolesterole pek çok faydasından yararlanıyoruz. Yağını ise genellikle kirpik ve kaş uzatmak için kullandığımız badem yağının cilt üzerinde de pek çok yararlı etkisi var. 

Birkaçını sıralamak gerekirse badem yağının cilt kuruluğuna iyi geldiğini söylememiz gerek; cildi nemlendiren badem yağı böylelikle onun yumuşak kalmasını sağlar. Dolayısıyla sedef veya egzamadan şikayet edenlere badem yağı tavsiye edilir.

Badem yağı ciltte oluşan koyu lekelere karşı etkilidir. Cilt rengini eşitlemeye yardımcı olur, cildin ışıltılı bir görünüme sahip olmasını sağlar. Yapısındaki omega-6 ve E vitamini göz altındaki koyulaşmaların görünürlüğünü azaltır. 

Bir de badem yağının makyaj temizleyici olarak kullanılabileceğini ekleyelim.

2. Çam Terebentin Yağı

çam yaprakları arasında çam terebentin yağıÇam ağaçlarının reçinelerinden elde edilen çam terebentin yağı, cilt üzerinde etkili ve olumlu sonuçlar veren bir başka yağdır. Düzenli kullanımda cilt kusurlarını kapatabilen bu yağ, hücre yenilenmesini destekler ve kırışıklıkların azalmasına yardımcı olur.

Sedef, egzama, kaşıntı ve döküntüye karşı da faydalı olabilen çam terebentin, bakteri ve mantarlara karşı etkili bir mücadele yöntemi olarak kullanılabilir.

Çam terebentini su ile seyrelterek tonik olarak da kullanabilirsiniz. Bu tonik cildinizi biriken kir ve yağdan arındırır.

Bu harika yağın yararları hakkında daha fazla bilgi için A’dan Z’ye Çam Terebentin Yağı Faydaları Nelerdir? başlıklı içeriğimize bir göz atabilirsiniz.

3. Jojoba Yağı

Latince adıyla “Simmondsia Chinensis”, Amerika, Meksika, İsrail gibi ülkelerin çöllerinde yetişir. Onu yaşlanma karşıtı ürünlerin içinde mutlaka görmüşsünüzdür, neden mi? Çünkü jojoba yağının kolajen üretimini destekleyip erken yaşlanma belirtilerini giderdiği biliniyor.

Jojoba yağı, cildin yağ ve nem dengesinin korunmasına yardım eder, kuru ciltler için birebirdir, ciltte oluşan dökülmeleri engeller. Bunun için birkaç damla jojoba yağını yüzünüze uygulayabilir veya nemlendirici kreminizin içine ekleyebilirsiniz.

Jojoba yağı selülit ve çatlaklara da iyi gelir. Selülit ve çatlağın bulunduğu bölgeye jojoba yağıyla düzenli olarak masaj yapabilirsiniz.

Aynı zamanda oldukça etkili bir makyaj temizleyicisi görevi görebilen jojoba yağından bir miktar pamuğa dökerek ağır bir makyajı dahi çıkarabilirsiniz.

4. Papatya Yağı

masada taze papatyalar ve papatya yağı

Cilde iyi gelen yağlar arasında papatya yağı da bulunur. Papatya yağının en güzel özelliklerinden biri nemlendirici etkisidir. Bu özelliğinden yararlanmak için onu hint yağı gibi farklı yağlarla karıştırıp az bir miktarını yüzünüze masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Nemlendirici etkisiyle yüzünüzün pürüzsüz olmasına da yardımcı olur.

Kızarıklık ve akne izlerinin iyileşmesi için papatya yağı önerilir, zira papatya yağı hücre yenilenmesine yardımcı olur. Aynı zamanda akneden dolayı oluşan ağrılar için de papatya yağını kullanabilirsiniz.

Papatya yağı ferahlatıcı kokusu ve ağrı kesici etkileri nedeniyle aromaterapi seanslarında da sık sık başvurulan bir yağdır.

Aromaterapi demişken, Çam Otel'de güzel bir tatil deneyimi yaşarken bu harika yağın ve listedeki nicesinin kullanıldığı masaj ve aromaterapi seanslarından faydalanabilir, termal-spa'daki diğer masaj seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz.

5. Lavanta Yağı

Kolonyadan parfüme birçok farklı ürüne güzel kokusunu veren lavanta, bu kokuyu yağından da esirgemez elbette. Bu sebeple aromaterapi seanslarının da vazgeçilmez yağları arasındadır. 

Bu güzel kokulu bitki, antibakteriyel özelliğe sahip olduğundan yağı akneye karşı etkilidir. 
Lavantanın cilde iyi gelen bir başka harika özelliği ise hücre oluşumunu desteklemesidir. Bu sayede yara üzerinde onarıcı bir etki yaratır, yara izlerinin görünürlüğünü azaltır.

Yaralanmalar dışında, içerdiği E vitamini nedeniyle güneş yanıklarına da iyi geldiği bilinmektedir.

Lavanta yağını yaşlanma karşıtı bir yağ olarak da kullanabilirsiniz. Tüm bu faydalarından yararlanmak için az miktarda lavanta yağını yatmadan önce yüzünüze veya problemli bölgeye masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

6. Limon Yağı

Limon yağının antimikrobik özelliği; onu Romalılar, Antik Mısırlılar ve Hintliler için enfeksiyon tedavisinin vazgeçilmez bir ilacı haline getirmiş. Bugün halen küçük yüzeyli enfeksiyon tedavisi için limon yağı kullanılır.

Limon yağı antimikrobik özelliği sayesinde ciltte akne ve bakteri oluşumunu da önler; hasar görmüş deriyi besler, cildinizin parıldamasını sağlar. Limon yağı kullanarak cildinizdeki ölü derileri de temizleyebilirsiniz. 

Bunların yanı sıra limon yağı ciltteki lekelere de iyi gelir. Kaşıntıları gidermek veya böcek ısırıklarını iyileştirmek için cildinize limon yağı sürebilirsiniz. Limon yağının aromaterapik etkileri de mevcuttur.

7. Biberiye Yağı

yağ şişesi içinde biberiye yaprakları ve yağıZarif görünümlü biberiye bitkisinin çiçeklerinden elde edilen biberiye yağı, antiseptik özelliğe sahiptir, bu da onu sebum, akne ve siyah noktaların azaltılmasında önemli bir yardımcı kılar. Aynı sebeple mantar oluşumuna karşı da cildinizi korur.

Biberiye yağı cilt rengini eşitlemede de etkili bir yağdır, cilde parlaklık kazandırır. Ciltteki nemin yüzde tutulmasını sağladığından nemlendirici etkisi kuvvetli bir yağdır. Nemlendirme, derideki yaşlanma belirtilerine karşı kullanılan bir yöntem olduğundan yaşlanma geciktirici etkisi de bulunur. 

Son olarak, egzamadan yakınanların da cildi rahatlatmak için kullanabileceklerini belirtelim.

8. Çay Ağacı Yağı

Antibakteriyel ve antiviral özelliklere sahip çay ağacı yağı harika bir akne ve sivilce önleyicidir. Var olan sivilcelerin ise daha hızlı iyileşmesini sağlar, akne izlerinin tedavisine yardımcı olur.  

Hafif yaralanmalarda ve sıyrıklarda yara temizlendikten sonra antibakteriyel özelliğinden dolayı birkaç damla çay ağacı yağı kullanabilirsiniz.

Çay ağacı yağı tahriş olan cildi rahatlatır, ciltteki kızarıklı ve şişliklere iyi gelir. Düzenli kullanımda fazla yağlanan ciltlerin yağlanmasını azaltır.

Çay ağacı yağı saç derisine de faydalıdır. Kepek ve ölü derilerden kurtulmak için çay ağacı yağı kullanılabilir.

9. Kekik Yağı

Yemeklere enfes bir lezzet katan kekik bitkisi, aynı zamanda cilde iyi gelen içeriği ile de ön plana çıkar. Bu anlamda kekik yağı, sivilce kurutmada başarılı sonuçlar veren bir yağdır. Dolayısıyla, sivilce izlerinin tedavisinde de tercih edilir. 

Mantar önleyici etkiye sahip olan kekik yağı, cilt kırışıklıklarına da iyi gelir. Ciltte oluşan lekelere ve yaralara şifa olabilen kekik yağını saç derisinde meydana gelen kaşıntı ve kepek için de kullanabilirsiniz. Ayrıca badem yağı ve çam terebentin yağı gibi, kekik yağı da sedef ve egzama hastalıklarına iyi gelir. 

Binbir çeşit faydası olan esansiyel yağlardan bazılarına ve bu yağların faydalarına yer verdik. Bu harika yağları kişisel bakım rutininize ekleyebileceğiniz gibi yağlardan masaj ve aromaterapi hizmetlerinde de yararlanabileceğinizi hatırlatalım. Ancak bu yağları kullanmadan önce mutlaka alerjiniz olup olmadığını kontrol etmenizi öneririz.

Çam Termal Otel’de konakladığınız süre boyunca sunduğumuz hizmetlerden faydalanabilirsiniz. Bu noktada rezervasyon için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

En etkili kırışıklık giderici bitkisel yağlar hangileridir?

Yüz kırışıklıkları başta olmak üzere kaz ayakları, dudak çevresi kırışıklığı, el kırışıklıkları her kadını mutsuz eden çizgilerdir. Zamanla oluşan bu çizgilere erkenden müdahale etmek ince çizgilerin belirginliğini azaltır ve kırışık oluşumunu engeller bu konuda cilde en iyi desteği veren bitkisel ve esansiyel yağlar, cildi gençleştirirken mikro dolaşımı iyileştirerek cildin esnekliğini arttırmaya yardımcı olur. Peki en etkili kırışıklık giderici bitkisel yağlar hangileridir?

monash.pw

Yayınlanma:

En etkili kırışıklık giderici bitkisel yağlar hangileridir?

Yaşımız ilerlese bile her zaman genç görünmek isteriz. Daha genç ve canlı bir cilt için uyguladığımız kimyasal içerikli ürünlerin etkisi kısa sürelidir ve sanıldığının aksine cilt kusurlarında beklenen etkiye sahip değillerdir. Bu işe yaramayan ürünler hem pahalı hem de cildimizde olumsuz reaksiyon gösterme riski oldukça yüksektir. Kırışıklıklara asla tahammülü olmayan her kadının uygulaması gereken etkili yöntemlerde biri de doğanın bize sunduğu mükemmel içeriği ile cildin onaran bitkisel yağlardır. Peki ciltte oluşan kırışıklıkları hangi bitkisel yağlar tedavi eder? En etkili kırışıklık gideren bitkisel yağlar neler? Evde bitkisel yağlarla kırışıklıkların görünümünü nasıl azaltırız? İşte kırışıklık giderici özel yağlar ve cilde etkileri…

LAVANTA YAĞI

Lavanta yağı antibakteriyel özelliğe sahip sivilce izlerin giderilmesini sağlayan ve yaşlanma karşıtı olarak da kullanılan bitkisel bir yağdır.
Bu yağdan birkaç damla gece kreminize ilave ederek cildinize uygulayabilirsiniz.

ARGAN YAĞI

Argan yağı yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırmaya yardımcı yağlardan en etkili olanıdır. Nemlendirici özelliği oldukça yüksektir, ciltteki izleri giderir ve cildi besler.

Güçlü bir etki elde etmek için birkaç yağı bir arada kullanabilir ya da gece kreminize damla damlatarak kullanabilirsiniz. Tek başına kullanmak istiyorsanız akşamları yatmadan önce temiz cildinize bir damla argan yağını pamukla iyice yedirmelisiniz.

Kırışıklıkların giderilmesinde en etkili yağ hangisi?İlginizi ÇekebilirKırışıklıkların giderilmesinde en etkili yağ hangisi?Dudak çevresi kırışıklıkları için bitkisel çözümler…İlginizi ÇekebilirDudak çevresi kırışıklıkları için bitkisel çözümler…Boyun kırışıklıklarına hangi yağ iyi gelir?İlginizi ÇekebilirBoyun kırışıklıklarına hangi yağ iyi gelir?

canlıgenetikoperasyonsivilce

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır