bel tutulması evde nasıl geçer / Bel Ağrısına Ne İyi Gelir? Bel Ağrısı İçin Evde Yapılabilecekler - Doktor Fizik

Bel Tutulması Evde Nasıl Geçer

bel tutulması evde nasıl geçer

Bel Tutulmasını İyileştirecek Mucize Bilgiler

Bel tutulması pek çok kişinin başına gelen bir durumdur. Günlük koşuşturmacalar içinde dinlenmeye vakit bulamayan kişilerin ve ani bir fiziksel hareket yapan insanların zaman zaman yaşadığı geçici bir rahatsızlıktır. Vücudun büyük bir ağırlığını taşıyan bel, en hassas olan organlardan biridir. Gün içinde hareket ederken daha hassas ve temkinli olmakta fayda olacaktır.

Ani bel tutulmasına ne iyi gelir? Belim tutulduğu zaman hangi doktora gitmeliyim? Bel neden tutulur? gibi sağlık sorularınıza en doğru yanıtları bulabileceğiniz bu yazımız bel tutulmasını giderecek bilgilerden oluşmaktadır. Sağlıklı bir yaşam için hem bedenen hem de ruhen zinde olmalısınız. İşte bu sayfadaki bilgiler de sizin beden sağlığınıza destek olacak nitelikte.

Bel tutulmasına dair tüm merak edilenler sizlerle.

bel tutulması

1) Hint Yağı

Bel tutulması ve ağrısı için etkili bir bitkisel ilaç olan Hint yağı, pek çok kişinin bel tutulmasını iyileştirmiştir. Kronik ve geçici yaşanan bel tutulmaları için Hint yağını ısıtarak belinize masaj yapabilirsiniz. Belinize masaj yaptıktan sonra bir süre bekleyin ve yağın emilmesini sağlayın. Daha sonra belinizi yıkayabilirsiniz. Gün içinde sabah ve akşam olmak üzere 2 kez uygulanması tavsiye edilmektedir. Bu yöntem ile kan dolaşımını hızlandırıp tutulmayı ortadan kaldırabilirsiniz.

bel tutulması nasıl geçer

2) Lahana Yaprağı

Lahana yapraklarında ağrı kesici ve kas gevşetici maddeler yer almaktadır. Bu nedenle bel tutulmasına ne iyi gelir bitkisel çözümler listemizde adı geçmektedir. Lahana yapraklarından bir miktar alın ve bir tencere içinde süt ile kaynatın. Kaynayan karışımı blender ile ezin ve bir krem halini almasını bekleyin. Süt ve lahana blenderden geçerek krem kıvamına geldiyse şimdi bel bölgesine sürün ve yarım saat kadar bekleyin. Bekleme süresinden sonra belinizi bu kremden arındırın.

bel tutulmasına ne iyi gelir

3) Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağı bileşenlerinde kasları rahatlatan bir madde bulunur. Bu nedenle çeşitli nedenlerden dolayı tutulan beliniz için ilaç olacaktır. Yaklaşık 2 kaşık kadar Hindistan cevizi yağını ısıtın ve bel bölgesine sürün. Yağın beliniz tarafından emilmesini bekleyin. Daha sonra belinizi ıslak bir bez ile silin. Dilerseniz yıkayabilirsiniz. Bu yağ ile kaslarınız rahatlayacak ve tutulma ortadan kalkacaktır.

bel tutulmasına ne iyi gelir

4) Zencefil

Zencefil doğal bir ağrı kesici ve kas gevşeticidir. Belinizin tutulduğu günlerde zencefili tercih edebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken eğer zencefil kökü varsa kökleri ısıtıp bir bez ile sarıp belinize masaj yapmak olacaktır. Eğer zencefil kökü bulamadıysanız zencefil yağını da tercih edebilirsiniz. Yağ ile bel bölgesine masaj yaparak 30 dakika boyunca yağı belinizde tutun. Sonrasında yıkayarak belinizi sıcak tutmayı unutmayın.

bel tutulmasına ne iyi gelir

5) Kırkkilit Otu

Bel tutulması ve bel fıtığı gibi rahatsızlıklar için İbrahim Saraçoğlu, kırkkilit otu önermektedir. Bel tutulmasından bir an önce kurtulmak için 2 tatlı kaşığı kırkkilit otunu bir kase suda demleyin. Daha sonra bu demlenen suyu belirli bir ılıklığa gelince enseden başlayarak bel bölgesine kadar sürün ve bekleyin. Kırkkilit otu kasılan kasların rahatlamasını sağlarken kısa sürede tutulmayı da iyileştirecektir.

bel tutulmasına ne iyi gelir

Bel Tutulması Nasıl Geçer? Tedavi Yöntemleri

Zaman zaman fiziksel hareketlerinizi kısıtlayan bel tutulması için birçok tedavi yöntemi vardır. Tıbbi olarak bu konuya müdahale edildiğinde öncelikle tutulmayı giderecek ilaçlar tavsiye edilmektedir. Doktorunuz gerekli muayeneyi yaptıktan sonra bel bölgesini rahatlatan ve kasların açılmasını sağlayan hap ve merhemler önerebilir. Eğer iltihaptan kaynaklı bir tutulma varsa eczaneden reçetesiz alabileceğiniz ilaçlar ile tedaviye başlayabilirsiniz. Fakat en iyi tedavi yöntemi için doktorunuzun önerdiği ilaçları kullanmanız gerekecektir. Tutulmanın nedenini tespit etmek ve kısa sürede bu durumu ortadan kaldırmak için doktor gözlemi şart olacaktır.

Bel tutulmasının en son ve ciddi tedavi yöntemi ameliyat olacaktır. Yaşa ve sağlık durumuna bağlı olarak ameliyat tercih edilebilir. Omurgada eğrilik varsa ve tutulma bu nedenle yaşanıyorsa cerrahi operasyon gerekli olabilir. Sinirlerin sıkışması veya iltihaplanmasından dolayı yaşanan bel tutulmaları için ameliyat etkili bir çözüm olarak size sunulur.

bel tutulmasına hangi bölüm bakar

Bel Tutulmasına Hangi Bölüm Bakar?

Belinizi rahat hareket ettiremiyorsanız, hareket halindeyken belinizde ağrı ve gerginlik hissediyorsanız en kısa sürede Fizik Tedavi veya Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi bölümüne gitmeniz gerekecektir. Tutulma sinirlerin sıkışmasından meydana gelebilir.

bel tutulması belirtileri

Bel Tutulması Belirtileri, Nasıl Anlaşılır?

Bel tutulması genellikle 50 yaş sonrasında görülmektedir. Bazen bel tutulması bel fıtığının habercisi olabilir. Eğer listede ifade edilen belirtileri yaşıyorsanız, en kısa zamanda doktordan randevu almanızı tavsiye edeceğiz. Sağlık ihmale gelmeyecek kadar önemlidir!

  • Belinizde hissedilen ağrı ve gerginlik bu rahatsızlığın en basit belirtisidir.
  • Alçakta olan bir nesneyi almak için eğildiğinizde kalkarken bel boşluğunda ağrı hissediyorsanız,
  • Yüksekte bulunan bir eşyayı alırken yeteri kadar esneyemiyorsanız,
  • Sabah uykudan çok zor ve yavaş hareketler ile uyanıyorsanız bel tutulması riski içindesiniz.

bel tutulması neden olur

Bel Tutulması Neden Olur?

Bel tutulmasının birçok nedeni vardır. Zaman zaman yanlış oturuş pozisyonu etkili olurken bazen de kemik yapısı tutulmayı etkiler. Şimdi o nedenlere derin bir mercek tutalım:

  • Bel fıtığı: Bel tutulmasının en net sebebi bel fıtığıdır. Omurganın sinirlere yaptığı baskıdan dolayı zaman zaman bel tutulması stresi ile uğraşabilirsiniz.
  • Kireçlenme: Kemiklerde yaşa bağlı olarak görülen kireçlenme, ani bir hareket ile bel tutulmasını yaşatabilir.
  • Yanlış seçimler: Gün içinde bedeninizin kabul etmeyeceği yanlış seçimlerden dolayı beliniz tutulabilir. Yüksek topuklu ayakkabı giymek, çok ağır çanta kullanmak, çok uzun süre oturmak ve hareketsiz kalmak belinizin tutulmasını etkileyen yanlış seçimlerdendir.
  • Stres: İnsanlar gergin ve stresli anlarında bedenini kasar ve bel bölgesine istemeden daha fazla ağırlık verir. Bu durumun sonucunda da bel tutulması yaşanabilir.
  • Duruş şekli: Araba kullanırken veya koltukta otururken dik bir şekilde oturmamak bele verilen ağırlığı etkiler. Bu hareket ise belin tutulmasına neden olur.
  • Güç kullanma: Gün içinde eşya taşımanız gereken anlarda birden ve çok ağır bir eşya kaldırmaya çalışırsanız kaslarınızı zedeleyebilirsiniz. Belinizin tutulma nedenlerinden biri de ağır eşya kaldırmaktır.

bel tutulması egzersizleri

Kolay Bel Tutulması Egzersizleri

Bel tutulmasına evde çözüm bulacağınız bu sayfada sizlere bel tutulması için egzersizler listesi hazırladık. Evde veya bulunduğunuz ortamda bu hareketleri kolayca uygulayabilirsiniz. Birkaç egzersiz denemesinden sonra bel tutulmasını kendiliğinden iyileştirebilirsiniz. Çok uzun süre yaşanan tutulmalar için doktora görünmenizi yeniden vurgulamakta fayda olacak.

1) Yüzünüz yere bakacak şekilde uzanın. Ellerinizi kaymaz zemine yapıştırın ve boyun bölgesini dik tutarak üst bölgenizi yukarı kaldırmaya çalışın. Üst bölgeniz yukarıda iken 5 saniye kadar bekleyin ve nefes verip hareketi tekrar edin. 10 tekrar bel bölgenizdeki kaslar için etkili olacaktır.

2) Görseldeki gibi bir pozisyon alın ve omurgayı çok kırmadan kalçanızı ayak topuklarınıza olabildiğince gererek yaklaştırmaya çalışın. Topuklara yakınken sırtınızı birkaç saniye gerin ve nefes vererek normal duruşa geçin. Bu hareketi de 10 defa tekrarlayarak bel tutulmasını iyileştirebilirsiniz.

3) Kedi duruşu adı verilen bu egzersizi yaparken hiç yorulmayacaksınız. Birkaç dakikanızı ayırıp bu hareketi denediğinizde belinizdeki tutulmanın etkisini ortadan kaldırabilirsiniz. Fotoğrafta gösterildiği gibi yerde pozisyon alın ve ellerinizi yere sabitleyin. Bacakların da dik olmasına önem göstermelisiniz. Bu konumdayken derin nefes alıp verin. Nefes alırken baş ve göğüs bölgesini yukarı kaldırmaya çalışın. Kaslar rahatlayacak ve tutulma iyileşecektir.

4) Bu egzersiz ile bacak ve bel bölgesini rahatlatabilirsiniz. Görseldeki gibi yerde pozisyon alın. Ellerinizi tamamen açarak ağırlığınızı ellerinize verebilirsiniz. Topukların da yerde sabit kalması gerekecektir. Bu şekilde vücudunuzu germeye çalışın. Her 5 denemede mola verin ve yeniden bu egzersizi tekrar edin. Belinizdeki rahatlamayı fark edeceksiniz.

Bel Ağrısına Ne İyi Gelir? 3 Farklı Bitkisel Tedavi ile Ağrılara Veda Edin

Bel ağrısına ne iyi gelir? Bel ağrısı nasıl geçer?

Belirli ağır nesneleri kaldırırken vücudun zayıf mekaniği sebebiyle kas burkulmaları ile zorlama gibi durumlar, bu gibi bel yaralanmaları ortaya çıkarmaktadır. Tabii ayrıca belli başlı bazı hastalıklar nedeniyle de bel ağrısı çekmek mümkün. Artrit, siyatik, yırtılmış ya da fıtıklaşmış disk, böbrek veya böbrek enfeksiyonları ile beraber omurilik kanseri gibi durumlar bunlar içerisinde yer alıyor. Özellikle bel bölgesinin zorlaması ile beraber ortaya çıkan bel ağrısı konusunda, evde yapılacak bazı uygulamalar sorunu giderme konusunda önemli bir potansiyel teşkil etmektedir.

Bel Ağrısı Nedir?

Bel ağrısı tıp dilinde lumbago olarak bilinmektedir. Bel bölgesinde meydana gelen ağrıyı etkin şekilde tanımlamak amaçlı kullanılan bir terim şeklinde öne çıkıyor. Yetişkin insanların yaklaşık olarak %80 kadarını etkileyen ve iş gücü açısından önemli bir kayıp ortaya çıkaran ciddi bir sağlık sorunu şeklinde dile getirmek mümkün. Donuk ve hafif bir ağrı ile beraber aynı zamanda keskin bir ağrı üzerinden de bu problem ortaya çıkabilmektedir.

Bel Ağrısına Ne İyi Gelir?

Gündelik hayatı önemli oranda zorlu hale getiren bel ağrısı, sadece Türkiye'nin değil dünyanın en yaygın problemlerinden biri olarak öne çıkıyor. Bu doğrultuda bel ağrısını dindirmek ve azaltmak amaçlı, evde yapılacak belli başlı bazı uygulamalar söz konusudur.

Egzersiz hareketleri: Söz konusu bel ağrısı olduğu zaman hareket etmek ve hatta yürümek ve oturmak dahi zorlaşabilmektedir. Ancak yavaş yavaş başlamak suretiyle ve doğru hareketler üzerinden egzersiz, bölgenin güçlenmesinde önemli bir katkı sağlar. Aynı zamanda yüzme ve yoga bel ağrısı için önemli olanaklar arasında yer almaktadır. Beynin doğal ağrı kesicisi olarak endorfin salgısını harekete geçirmek amaçlı, kasları gevşetmekte ve ağrıların dinmesine olanak tanımaktadır. Özellikle kuvvet ve germe egzersizleri ile beraber, ilgili bölgenin daha güçlü hale gelebilmesi adına bir program uygulamak mümkün. Düzenli yapıldığı takdirde ise bel ağrısını tekrarlanmasına engel olunabilir.

Sıcak ve soğuk uygulama yöntemi: Sıcak ve soğuk uygulama yöntemi bel ağrısını giderme noktasında en önemli hususlar içerisinde yer alıyor. Özellikle bel ağrısının çıktığı an itibariyle durumu henüz sıcak iken, etkin bir buz uygulaması önemli oranda işe yarayabilir. Yaralanmaya bağlı gelişim gösteren akut iltihaplanmanın gerilemesi konusunda, bir havlu içerisine buz eklemek suretiyle ile ilgili bölgeye uygulayabilirsiniz. 20 dakikada bir bu uygulamayı tamamladıktan 48 saat sonra, bu defa sıcak uygulama önemlidir. Ancak vücudu yakmamak için dikkatli şekilde ve ılık bir sıcaklık vücuda desteklenebilir.

Bel ağrısı için gelme hareketleri: Bazı germe hareketleri ile beraber bel ağrısına ve sırt ağrısını hafifletme imkanı elde etmek mümkün. Belli başlı bazı germe hareketlerini 30 saniye süreyle gerçekleştirmeniz oldukça etkilidir.

- Eğilmek suretiyle ayak parmaklarına dokunmak işe yarayabilir.
- Kobra duruşu olarak bilinen; yüzüstü yatmak suretiyle koldan destek alarak göğüs ve baş bölgesini yukarı kaldırarak beli rahatlatabilirsiniz.
- Çocuk duruşu olarak; diz çökmek suretiyle uzanarak baş bölgesine yere koyduktan sonra, kollar başının üstünde bu şekilde durulabilir.

Düşük topuklu ayakkabı seçimi: Bel sağlığı ile beraber omurgayı koruyabilmek amaçlı yüksek topuklu ayakkabılardan kaçınmak gerekir. O yüzden gün içerisinde mutlaka alçak topuklu ayakkabıları değerlendirmek önemlidir. En yüksek topuklu ayakkabılar dengesiz bir yürüyüş üzerinden bel ve omurga kısmına daha yüksek basınç uygulamaktadır.

Bel Ağrısı Nasıl Geçer?

Yukarıdaki yöntemler bel ağrısını rahatlatmak amaçlı önemli bir potansiyel teşkil ediyor. Ancak uzman bir doktor kontrolü altında çeşitli tamamlayıcı tedavi yöntemleri sayesinde, bel ağrısından kurtulmak mümkündür.

- Akupunktur,
- Spinal Manipülasyon,
- Masaj,
- PRP yöntemi,
- Proloterapi enjeksiyonları,

Bu gibi uygulamalar uzman fizyoterapistler ile beraber doktor kontrolü altında ele alınarak gerçekleşmektedir. Böylece bel ağrısını büyük bir oranda geçirmek ve gündelik yaşama daha sağlıklı biçimde yaşamı mümkün hale gelebilir. Tabii öncelikle gerekli teşhis ve tetkiklerle sorunun kaynağına inme konusunda, erken vakit uzman bir doktora başvurmak önemlidir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası