at tip off road lastikleri / Off Road Lastik Fiyatları

At Tip Off Road Lastikleri

at tip off road lastikleri

Off Road Lastik Seçimi

Asfalt dışı kullanım için bir çok değişken lastik üzerine kuruludur. Daha zorlu yollarda gidebilmek için daha dayanıklı, dişleri arazi şartlarına uygun şekilde tasarlanmış lastikler tercih edilmelidir.

Bu etkenler göz önünde bulundurulmadığında bir çok olumsuz durum ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Mekaniği çok güçlü olan bir araca sahip olabilirsiniz. Peki lastikleriniz bu mekaniğin sağladığı gücü yere uygulayacak dayanıklılığa sahip mi?

En önemli konu kullanım şekli

Çok sayıda lastik üreticisi, modeli, satıcısı bulunuyor. Her kullanıcı farklı yorumlar ile karşınıza yeni seçenekler çıkartıyor. Unutmayın ki, her kullanıcının aracından ve lastikten beklentileri aynı olmayabilir.

HT (Highway Tires): Otoyol Lastikleri

Kullanan kişilerin büyük çoğunluğu kullandığının farkında olmasa da, ülkemizde bir çok arazi aracında görülebilen lastik türüdür. Adından dolayı arazide hiç kullanılmadığı düşünülmesin.

H/T lastikler standart lastiklere göre farklı diş ve yanak yapısı, arazi lastiklerini anımsatan yanak yapısı, arazi lastiklerine göre aradaki fiyat farkı sebebiyle tercih edilirler. Bu tip lastikleri daha çok 4&#;2 pick up, 4&#;2 SUV sahiplerinin tercih ettiğini görebiliriz.

Arazi tipi lastiklere göre düşük performansa sahip bu tip uzun yol ömrü ile de tercih sebebi olmaktadır.

AT (All Terrain): Her Zemine Uygun lastikler

&#;Hem arazi hem asfalt lastiği&#; deyiminin bir çok kişi için tam karşılığı olabilecek nitelikleri taşır.

Neredeyse her markanın AT (All Terrain) tipi lastiği bulunmaktadır. Adından da anlaşılacağı gibi bu lastik türü çoğunlukla kullanılan asfalt, kuru toprak, ıslak toprak, kum, çamur, kar, buz yüzeylerinde ortalama bir performans sağlaması amacı ile üretilmektedir.

AT lastikler üreticisine göre çeşitlik farklılıklara sahiptir. Yüzey performansları, gürültü kaynağı olma, diş boyları, taban desenleri, yanak desenleri konusunda değişkenlik gösterir.

MT (Mud Terrain): Çamurlu Zemin Lastikleri

Genel algı AT lastiklerden daha dayanıklı asfalt dışı performansı daha yüksek olduğu yönündedir. Toprak, ıslak toprak, çamur yüzeylerde AT lastiklere göre daha üstün performansa sahip olsa da Mud Terrain lastikler genellikle performansı ile doğru orantılı olarak daha gürültülü lastiklerdir.

Taze kar performansı All Terrain lastiklerle kolayca kıyaslanıyor olsa da sertleşmiş karlı ve buzlu yüzeylerde taban, ham madde yapısı sebebiyle daha düşük performans sergiler.

Aynı zamanda MT lastiklerin genellikle diş aralığı daha geniş olduğu için çakıl taşlı zeminde tırmanışlarda daha fazla taş diş aralığına sığdığı için taş fırlatma ve patinaj daha fazla yaşanmaktadır.

Diğer Arazi Tipi Lastikler

Yazıda belirttiğim 2 tip arazi lastiği yeni başlayacak kişilerin kararsız kaldığı lastik türleridir. Bunlar dışında Extreme, Mudster, Bogger, Sand, özel desen kaplama gibi bir çok arazi lastiği türü bulunmaktadır.

Kafa karışıklığına sebep olmaması ve bu tip lastikleri tercih edecek kişilerin ne istediğini bilmesi sebebiyle bu türlerin detayına girmiyorum.

Lastik boyutu tercihi nasıl yapılmalı?

Öncelikle aracınızı tanımanız gerekir. Aracınızda yükseltme yapmak istemiyorsanız orjinal ebatlardan uzaklaşmayın. Arazi performansı yüksek olan lastikler genellikle diş boyları da fazla olduğu için orjinal ebat bile olsa boyut farklılığı gösterir. &#;Nasıl olsa&#; diyerek tercih edeceğiniz lastik ebatı sürtme yapabilir veya aracınızın kaportasına hasar verebilir.

Hangi Marka ve Model Arazi Lastiği Tercih Edilmeli?

BF Goodrich A/T TA KO2 modeli dünya genelinde sınıfının en çok tercih edilen lastiğidir. Ülkemizde de standart ve yaygın kullanılan ebatlar bir çok şehirde bulunmaktadır. Uzun bir seyahate çıkmanız durumunda lastiğiniz zarar görmesi durumunda kolayca yenisini tedarik ederek yolunuza devam edebilirsiniz.

Varsayımları göz ardı etmeyelim&#;

Hangi ebat için aracınıza neler yapılması gerektiğini bilmiyorsanız sorun. Yorumlarda sorun, bilenlere sorun ama satın alacağınız ebatı sormadan alım yapmayın.

Kullanılmış lastik bulduysanız temkinli olun. Arazi araçlarını aktif olarak kullanan kişiler gibi uzun aralıklarla kullanan kişiler de azımsanacak sayıda değil.

Kullanılmış lastikleri fotoğraflar üzerinden alıyorsanız, fotoğraflar lastiklerin yeni yıkanmış hali ise anlaşmadan önce mutlaka ürün görseli talep edin.

Bunu beğen:

En İyi 5 All Terrain Arazi Lastikleri

En İyi 5 All Terrain Arazi Lastikleri

All Terrain lastikleri, fonksiyonel özelliklerinin yanı sıra off-road sporu yapan ya da bu işi hobi edinenlere de hitap eden özel lastiklerdir. İsminden anlaşılacağı gibi all terrain tüm arazilerde sürüş yapma olanağı tanır. Çim, kum, taş ve asfalt yollarda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bir arazi lastiğine ihtiyacınız olduğunu belirlediyseniz sıra lastiğinizi seçmeye gelmiştir. İşte en iyi 5 all terrain arazi lastiği!

#1 BFGoodrich All-Terrain T/A KO2

Sektörün ve sürücülerin birçoğunun favorisi olan BFGoodrich All-Terrain T/A KO2, cipler, hafif kamyonlar ve SUV&#;lar için tasarlanmıştır. Bu model, çelik takviyeli, üç katlı bir yan duvar, ekstra kavrama için tırtıklı bir omuz ve fırlatma özellikli çakıl ve döküntülere karşı dayanıklı sırt desenine sahiptir.

KO2, BFGoodrich’in popüler arazi lastiğinin ikinci neslidir. Daha uzun ömürlü sırt ömrü ( km) ve daha iyi yırtılma direnci ile donatılmıştır. BFGoodrich KO2, üç zirveli dağ kar tanesi (3PMSF) sembolüne sahiptir, bu nedenle karla uyumlu bir arazi lastiği arayan sürücüler için bu lastik idealdir! Detaylı inceleme için tıklayınız.

#2 Hankook Dynapro AT-M

Hankook Dynapro AT-M, uygun fiyatlı bir arazi lastiği seçeneğidir. Lastik, yanağı yırtılmalardan, delinmelerden ve kırılmalardan koruyan ve genel olarak daha fazla kontrol sunan sarmal bir sırt tasarımına sahiptir. Büyük sırt blokları, çamurlu arazi lastiğinde bulabileceğinize benzer drenaj özelliklerine de sahiptir.

Hankook Dynapro, kuru yollarda olağanüstü ve ıslak veya kış koşullarında oldukça iyi performans gösterir. Lastiğin keskin kenarları ve kılcal kanalları çoğu durumda yüksek seviyede çekişi korumaya yardımcı olur, ancak kar ve buz performansıyla yeterli değildir. Hankook Dynapro oldukça uzun ömürlüdür.

#3 Goodyear Wrangler AT/S

Sektör genelinde yapılan incelemelerde, Goodyear dayanıklılık açısından en iyisidir ve Goodyear Wrangler AT/S de bu derecelendirmeye uygundur. Agresif arazi modeli, ek omuz koruması için saran bir sırt, kendi kendini temizleyen çekiş kanalı kanalları ve birbirine kenetlenen sırt bloklarına sahiptir. Bu modelde 3PMSF sembolü yoktur, bu nedenle derin kar için en iyisi değildir, ancak bazı kış sürüş yetenekleri sunar.

Bu all terrain lastiği, suyu veya diğer sıvıları kolayca dışarı atabilir, ancak küçük moloz ve kayaların dışarı atılmasıyla ilgili bazı sorunları olabilir. Bir başka dezavantajı ise, Goodyear&#;dan belirlenmiş bir lastik sırt ömrü garantisine sahip olmamasıdır.

#4 Falken Wildpeak A/T3W

Falken Wildpeak A/T3W, 3PMSF sembolü ile donatılmıştır, bu nedenle hafif kar ve buzun yanı sıra otoyollar ve arazilerle uyumludur. Aynı zamanda, km lastik ömrü garantisini de içerir ve bu uzun vadede finansal yatırım olmasını sağlar.

Falken Wildpeak modeli, yüksek performanslı ıslak frenleme direncini sağlamak için sırt blokları arasında derin boşluklar ve ek koruma için özel olarak tasarlanmış omuz blokları içerir. Yol performansı, onu piyasadaki en iyi arazi lastikleri seçimlernden biri yapar.

#5 Toyo Open Country A/T 3

Bütçenizi aşmayacak en iyi arazi lastiğini arıyorsanız Toyo Open Country A/T 3&#;e bakabilirsiniz. Etkileyici km sırt ömrü garantisi, sarmal omuz tasarımı ve olağanüstü çekiş için 3 boyutlu çok dalgalı kılcal kanallara sahiptir. Bu model ıslak ve kuru yüzeyler için üretilmiştir ancak hafif çamur ve karda da kullanılabilir.

Toyo Open Country A/T III, ağır yükler için her türlü arazi lastiğine ilgi duyan sürücüler için mükemmel bir seçenektir. Model ayrıca ıslak zeminde frenleme özelliklerini de içerir.

En iyi fiyat garantili all terrain lastikleri için tıklayınız.

İlginizi Çekebilir:

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası