açık provizyon iptali / açık provizyon - ekşi sözlük

Açık Provizyon Iptali

açık provizyon iptali

Provizyon yapılan kredi kartı harcamasının ön onay sürecini tanımlar. Yapılan harcamaya yönelik işlem güvenliği ve limitinin hesap ekstresine yansımadan provizyon üzerinden kontrol edilebilir. Fransızca kökenli bir kelime olarak bankacılık terimlerine giren provizyon, Türkçede “karşılık” anlamına gelir. Yapılan ödemeler için ayrılmış olan karşılık bu bekleme sürecinde bankalar tarafından onaylanır ve böylece çalıntı kart, şüpheli işlem, vb. durumlara karşı kredi kartı kullanıcılarının güvenliği sağlanır.

Yapılan Kredi Kartı Harcaması Neden Provizyonda Bekler?

Kredi kartından yapılan harcamalar provizyon sürecinden geçer ve aldığı onay sonrası kart limitinden düşer. Satıcı ile kredi kartı kullanıcısını korumak isteyen bankalar, yapılan harcamalar için provizyon uygular. Bu süreçte harcamanın güvenliği, satıcının ödemeyi alması ve banka onayı aşamaları beklenir.

Provizyonun takibi bankaların online işlem kanalları üzerinden yapılabilir. Bankanızın mobil veya internet bankacılığı şubesine giriş yaparak provizyondaki harcamaların takibini yapabilirsiniz. Örneğin Kuveyt Türk’e ait kredi kartı kullandığınızı düşünün. Bankanızın mobil uygulamasından ya da internet bankacılığı kanallarını gerekli kimlik doğrulama işlemlerini tamamlayarak giriş yapın. Kredi kartınıza ait menüden, yaptığınız harcamalara ait provizyonu takip edebilirsiniz.

Kredi Kartı Provizyonu Nedir?

Kredi kartı provizyonu yapılan harcamanın kullanıcı ve banka onayına sunulduğu ön onay sürecidir. Bu süreçte kullanıcı yaptığı harcamanın miktarını kontrol eder ve herhangi bir problem yaşanması durumunda sürece müdahil olur. Provizyondaki işlemler banka tarafından da incelenir ve onay alması ardından “kredi kartı hareketler” bölümüne yapılmış harcama tutarı olarak yansıtılır.

Provizyon İptali Nasıl Yapılır?

Provizyonda bekleyen işlemin iptali için bankanızla görüşmeniz yeterlidir. İptal edilecek işlem için bankanız sizden geçerli bir sebep isteyecektir. İşlemin iptali için kabul edilecek sebebinizi iletmeniz halinde yapılan inceleme sonrası ilettiğiniz problemin doğruluğu teyit edilerek provizyon iptali gerçekleşir.

Kredi Kartı Provizyonu Kart Limitinden Düşer Mi?

Kredi kartı provizyonunda bekleyen işlem, kart limitinden düşülmez. Yapılan harcamanın banka tarafından onaylanması ardından kart hareketlerine yansıması yapılır. Kart hareketlerine yapılan yansıma ardından provizyondaki işlem tutarı, kredi kartı limitinden düşülür.

Provizyon Hangi Nedenlerle İptal Edilir?

Kredi kartınızı kullanarak mağazadan ya da internetten alışveriş yaptığınızda, yaptığınız harcamanın takibini provizyondan yapabiliriniz. Bu takip sürecinde iptal ettirmek istediğiniz bir işlem için bankanızı aramanız ve provizyonun iptali için nedeninizi paylaşmanız gereklidir. Provizyon iptali için geçerli kabul edilen nedenlerden şu şekildedir:

  • İşlemin kart sahibi tarafından gerçekleştirilmemesi nedeniyle iptal gerçekleştirilebilir.
  • Ödemesi yapılan ürün veya hizmetin teslim alınmaması provizyon iptal nedeni kabul edilir.

İnternet Sitesi Üzerinden Yapılan Alışverişte Provizyon Nasıl Çalışır?

İnternetten yapılan alışverişlerde provizyon uygulamasına tabidir. Alıcı ve satıcıyı korumak adına online alışverişte bankalar, ek güvenlik önlemi olarak provizyondan yararlanır. İnternetten yapmış olduğunuz harcama provizyona düşer ve banka ödeme yapıldı onayı ardından kart hareketlerinden takip edilebilir.

Bekleyen Provizyon Nedir?

Kredi kartı ile yapılan alışveriş detaylarının hesap hareketlerinde gösterimi bekleyen provizyonu ifade eder. Gün sonuna kadar yapılan işlem bekleyen provizyonda kalır ve banka tarafından onaylanmanın ardından harcama olarak hesap hareketlerinde yerini alır.

Kredi Kartı Bekleyen Provizyon Ne Zaman Hesaba Yansır?

Yapılan kredi kartı harcamaları, hesaba yansımadan önce bekleyen provizyon olarak görüntülenir. Bekleyen provizyonun hesaba yansıması bir iş günüdür. Farklı bankalara ait POS cihazından yapılan harcamalarda, bekleyen provizyon, en geç iki iş günü içerisinde hesaba yansımaktadır. Örneğin kullanıcısı olduğunuz kredi kartı Yapı Kredi Bankasına, harcama yapılan POS cihazı ise Garanti Bankasına ait olsun. Yaptığınız harcama en geç iki iş günü içerisinde kart hareketlerine yapılan harcama olarak işler.

Bekleyen Provizyon En Fazla Ne Kadar Sürer?

Yurtiçi harcamalarda bekleyen provizyon, farklı banka POS cihazlarından yapılan harcamalarda ortalama 2 iş günü içerisinde hesaba yansıtılır. Bu süre maksimum 7 güne kadar uzayabilir. Yurtdışı kredi kartı harcamalarında bekleyen provizyonun hesaba aktarılma süreci gecikebilir. Bu süreç hakkında detaylı bilginin bankaya ait müşteri destek hattından talep edilmesi ve takibinin yapılması gereklidir.

Bekleyen Provizyon İptal Edilir Mi?

Bekleyen provizyonun iptali mümkündür. İptal işlemini gerçekleştirmek için kredi kartını kullandığınız bankanın müşteri hizmetlerini aramanız gereklidir. Bekleyen provizyon iptali için kayıp, çalıntı, şüpheli işlem veya teslim edilmeyen ürün/hizmet bildiriminde bulunmanız ardından yapılan incele sonrası iptal işlemi gerçekleştirilir.

Açık Provizyon Nedir?

İnternetten ya da fiziki mağazalar üzerinden satın aldığınız ürün veya hizmet sonrası, yapılan harcama banka onayını alması için açık provizyonda tutulur. Açık provizyon; bekleyen provizyon ya da provizyondaki işlem ile benzer anlama sahiptir. Yapılan harcamanın kredi kartı limitinden düşülmeden önce banka onayını alması, alışverişin yapıldığı işyeri hesabına aktarılması ve müşteri hesap hareketlerine yansıması işlemlerinin takip edildiği süreç açık provizyon olarak ifade edilir.

Kredi Kartı Açık Provizyon Ne Kadar Sürer?

Kredi kartı aracılığı ile sanal ya da fiziki yapılan harcamalar anında hesaba yansımamaktadır. Harcama günü kredi kartı hareketlerini takip ettiğinizde, ödemenin yansımadığını ve açık provizyon olarak beklediğini gözlemleyebilirsiniz. Bankanın en geç 7 gün içerisinde onay vermesi ardından açık provizyon, kredi kartı hesabına yansır ve limitten düşülür.

Açık Provizyon Ekstreye Yansır Mı?

Açık provizyonda bekleyen harcama, banka hesap kartı ile yapıldığında bakiyeden anında düşer. Kredi kartlarında ise açık provizyona yansır ve banka onayı ardından dönem içi hareketlere ve ekstreye yansır.

Araç Kiralama Provizyon Ücreti Nedir?

Araç kiralamasında provizyon ücreti, aracın kiralama bedeline göre değişen bir ön ödemedir. Kiralanacak arabanın sınıfına göre uygulanan provizyon ücreti değişir. Kiralanan aracın kullanımı sırasında trafik cezası veya HGS/OGS gibi geçişler nedeni ile ortaya çıkan bedellerin tahsil edilmesi için provizyon ücreti kesintisi uygulanır.

Provizyon İadesi Nedir?

Kiralanan araç için kesilen ücretin kullanıcıya yeniden iade edilmesi provizyon iadesidir. İade edilecek tutar hesaplanırken, varsa araç kullanım süresi boyunca trafik cezası ve HGS/OGS gibi geçişlere ait bedel kesintisi uygulanır. Kesinti uygulanması sonrası kalan tutar, kullanıcıya iade edilir.

SIKÇA SORULAN SORULAR

Araç Kiralamada Ön Provizyon Ne Demek?

Kiralanacak aracın kullanımı sırasında karşılaşılacak olan trafik cezası ve HGS/OGS geçişleri, aracı kiralayan kişiye aittir. Araç teslimi ardından yukarıda belirtilen nedenlere bağlı olarak olası kesintilerin ön provizyon kesintisinden mahsup edilir ve kalan tutarın iadesi gerçekleştirilir.

Açık Provizyon Nasıl İptal Edilir?

Açık provizyonun iptali için bankanızın müşteri hizmetleri ile görüşmeniz gereklidir. Müşteri hizmetlerine iptal nedeninizi belirterek bildirimde bulunabilirsiniz. Yapılan inceleme sonrası nedeninizin kabulüne göre değerlendirme yapılarak iptal işlemi gerçekleştirilir.

Ön Provizyon Nedir?

Ön provizyon Rent a Car firmalarınca uygulanan ve araç kullanımı sırasında ceza ve geçiş gibi ücretlerin tahsili için yapılan kesintidir. Araç kiralama şirketleri nezdinde ön provizyon sigorta olarak düşünülebilir.

2 Saatte PayTR&#;lı Olun!
PayTR Sanal Pos&#;a Hemen Başvurun

Provizyon Nedir?

Fransızca “provision” kelimesinin Türkçeleştirilmiş versiyonu olan provizyon, genel olarak ön onay süreci gibi düşünülebilir. Provizyon ile banka tarafından onaylanana kadar işlemin yani ödemenin gerçekleşmesi önlenir. 

Alışverişlerin güvenli bir şekilde gerçekleşmesini sağlayan provizyon süreci boyunca bankalar tarafından müşterinin ekstresine borç yansıtılmaz. İşlem banka tarafından onaylandığındaysa ekstre, hesap dökümü veya harcama dökümü olarak ifade edilen kısımda ilgili borç görünür. 

Provizyon ile bankalar özellikle kart hırsızlığına bağlı harcamalar gibi işlemlerin önüne geçmeyi hedefler. Böylece provizyon süresi boyunca yapılan başvurular dikkate alınabilir. 

“Provizyon nedir?” sorusunu cevapladığımıza göre “Provizyondaki işlem ne demek?” veya “Bekleyen provizyon ne demek?” gibi sorulara geçebiliriz.

Provizyondaki İşlem Ne Anlama Gelir?

provizyon-nedir

Kredi ve banka kartı ile yapılan alışveriş sırasında provizyon devreye girer. Banka işlemi onaylayana kadar işlem, provizyonda kalmaya devam eder. Ancak kullanılan kartın bakiyesine veya limitine, provizyon ücreti yansır. 

Örneğin TL’lik bir alışverişin provizyon sürecinde olduğunu varsayalım. Bekleyen provizyon olarak görüntülenen işlem, banka tarafından onaylanana kadar TL’lik ödemeyi limitten düşer. Yani kart limiti TL ise ödeme onaylanana kadar limit TL olarak görünür. Ancak ödeme onaylanana kadar provizyon, ekstreye borç olarak yansımaz.

Kısacası provizyondaki işlem, bankanın onay sürecinin beklendiği işlemdir. Bazı bankalar veya şirketler, bekleyen provizyon veya provizyondaki işlemler dışında açık provizyon şeklinde bir isimlendirmeden de yararlanabilir. Bu tanımlar arasında herhangi bir farklılık bulunmaz. 

Provizyonda bekleyen işlemler, genellikle gün içerisinde kapanır ve banka onayı ile müşterinin ekstresine yansıtılır. POS cihazı ile kart eşleştiği takdirde süre 1 gün, başka bir bankanın POS cihazı ile ödeme yapıldıysa süre 2 gündür. Ancak teknik aksaklık gibi bazı durumlarda provizyon süresi 7 güne kadar uzayabilir.

Provizyondaki işlem kadar sık kullanılan bir başka tabir ise ön provizyondur.

Ön Provizyon Nedir?

Araç kiralama, seyahat veya açık artırma gibi bazı sektörlerde kullanılan ön provizyon ise bir teminat gibi kullanılır. Tüketici tarafından alınan hizmet veya ürün için belirlenen tutar, kart limitinde bloke edilir. 

Ön provizyondaki amaç, kart bilgilerinin doğruluğunun ve limit bilgilerinin anlaşılmasıdır. Yani kiralanan araç veya alınan uçak bileti için gerekli olan ödemeyi yapacak kartın, sahibi tarafından kullanıldığı ve ödemeye yetecek limite sahip olduğu anlaşılır. 

Ürün veya hizmet kullanımı sona erdiğinde ya da satın alım işlemi gerçekleştiğindeyse bloke işleminin kaldırılması yönünde talimat gider. Sektörlere göre bloke işleminin kalkma süresi değişiklik gösterebilir. Örneğin araç kiralama işlemlerinde bloke süresi 21 gündür. Ancak genellikle şirketler 10 gün içerisinde blokeyi kaldırır.

Provizyon İptali Nasıl Yapılır?

Provizyon İptali Nasıl Yapılır?

Provizyonda yer alan bir işlem, banka ile iletişime geçilerek iptal edilebilir. Ancak burada bankalar geçerli sebep şartı arar. Yani iptal ettirebilmeniz için işlemin başkası tarafından yapılması ya da sehven (hata ile) yapılması gibi bir şart aranır. Eğer bu şartlar oluşmamışsa iptal işlemi gerçekleşmez. 

Provizyonda olan bir işlemi iptal etmek için mobil bankacılık uygulamaları ya da telefon bankacılığı gibi seçenekler kullanılabilir. Bunun dışında bazı bankalar, şüpheli gördükleri işlemler için iletişime geçebilir. Böyle bir durumda da onay için tüketicilerden bilgi talep edebilirler. 

Son olarak istisnai olsa da bazı bankalar, müşterilerin işlemlerini şüpheli olarak gördükleri anda otomatik olarak iptal işlemi yapabilirler. Bu gibi durumlar genellikle online işlemlerde ve üst üste iptal gelen markalarda gerçekleşir. Yani banka, kısa bir süre içerisinde müşterilerinden sık sık provizyon iptali aldığı bir işlem için otomatik iptali gerçekleştirebilir.

Provizyondaki İşlemler Nasıl Takip Edilir?

Provizyonda yer alan işlemlerin toplam tutarı takip edilmek isteniyorsa toplam borç ile limit arasındaki fark kontrol edilebilir. Ancak en kolay çözüm, mobil veya internet bankacılığı yöntemleridir. 

Mobil veya internet bankacılığında herhangi bir kart ile yapılan tüm ödemeler listelenir. Genellikle de en üst kısımda “Provizyondaki İşlemler” veya “Provizyonda Bekleyen İşlemler” başlığı bulunur. Bu kısımda provizyonu açık olan işlemler görüntülenebilir. Birçok banka, bu ekrandan işlem provizyon iptali yapılmasına da izin verir.

Provizyonsuz Düzenli Ödeme Nedir?

İşletmeler, müşterilerinin kart limitlerini zorladığı için bazı durumlarda satış yapmakta zorlanabilir. Paynet tarafından geliştirilen “Düzenli Ödeme” ise tek bir ödeme emri ile tekrarlayan ödemelerin tahsil edebilmesini sağlar. 

Düzenli Ödeme yöntemi ile Paynet üye iş yerleri, her hafta, her ay veya her yıl gibi müşteri ile belirledikleri bir periyotta kartlı satış işlemi yapabilir. Toplam ödenecek ücret, provizyon olarak müşterinin kartında görünmez. Böylece limit konusunda müşteriler sorun yaşamaz. Düzenli ödeme yöntemi, ödemeleri tıpkı bir otomatik ödeme talimatıgibi otomatize eder. 

Paynet üye iş yerleri, Düzenli Ödeme yönteminden tek çekim maliyetiyle yararlanır. Yani işletmenin POS üzerinden tahsil ettiği ödemeler için yalnızca tek çekim maliyetleri öder, böylece maliyetlerini en aza indirme şansı elde eder.

Fransızca “provision” kelimesinin Türkçeleştirilmiş versiyonu olan provizyon, genel olarak ön onay süreci gibi düşünülebilir. Provizyon ile banka tarafından onaylanana kadar işlemin yani ödemenin gerçekleşmesi önlenir. 

Kredi ve banka kartı ile yapılan alışveriş sırasında provizyon devreye girer. Banka işlemi onaylayana kadar işlem, provizyonda kalmaya devam eder. Ancak kullanılan kartın bakiyesine veya limitine, provizyon ücreti yansır.

Araç kiralama, seyahat veya açık artırma gibi bazı sektörlerde kullanılan ön provizyon ise bir teminat gibi kullanılır. Tüketici tarafından alınan hizmet veya ürün için belirlenen tutar, kart limitinde bloke edilir. 

Provizyonda yer alan bir işlem, banka ile iletişime geçilerek iptal edilebilir. Ancak burada bankalar geçerli sebep şartı arar. Yani iptal ettirebilmeniz için işlemin başkası tarafından yapılması ya da sehven (hata ile) yapılması gibi bir şart aranır. Eğer bu şartlar oluşmamışsa iptal işlemi gerçekleşmez. 

Mobil veya internet bankacılığında herhangi bir kart ile yapılan tüm ödemeler listelenir. Genellikle de en üst kısımda “Provizyondaki İşlemler” veya “Provizyonda Bekleyen İşlemler” başlığı bulunur. Bu kısımda provizyonu açık olan işlemler görüntülenebilir. Birçok banka, bu ekrandan işlem provizyon iptali yapılmasına da izin verir.

5 minutes

30/03/

Sosyal Medya Hesaplarımızı Takip Edin!

Provizyon, kredi kartı ile yapılan harcamalarda para çekme işleminin banka tarafından onaylanana kadar bekletildiği süreye denir. Bu terim Fransızca &#;provision&#; kelimesinden Türkçe&#;ye &#;provizyon&#; olarak geçmiştir.

Provizyon nedir diye baktığınızda genellikle “ön ödeme onayı” şeklinde açıklandığını görürüz. Çünkü gerçekleştirdiğiniz harcama sonrasında bankalar; yapılan işlemi ve bu işleme dair bilgileri doğrulamak için bir bekleme süresi tanımlar. Bu süreye; provizyon veya bekleyen provizyon adı verilebilmektedir.

Provizyon işlemi için herhangi bir şey yapmanıza gerek yoktur. İptal veya iade gibi işlemler dışında kredi kartı ile yaptığınız tüm harcamalarda bu süreç sırası ile gerçekleşmektedir. Eğer kartınızda isteğiniz dışında hesap hareketleri görüntülerseniz o zaman sürece müdahale ederek provizyon iptali talep edebilirsiniz. Böylece çalınma durumunda dahi, bekleyen provizyon süresi içinde yapılan işlemler iptal edilebilir.

Peki bekleyen provizyon nedir?Bekleyen provizyon iptali nasıl gerçekleştirilir? Provizyon ile ilgili aklınıza gelen tüm soruları yazıda bulabilirsiniz.

Provizyon Nedir?

Alıcıların kredi kartı ile yapacakları harcamalarda, bankaların para çekme işlemini onaylamak için belirledikleri süreye &#;provizyon&#; denir. Ön ödeme onayı olarak da tabir edilen bu süreç; her harcamanızda aynı sıra ile gerçekleşir.

Provizyon ne demek sorusunu en kolay şekilde açıklayacak olursak sinemadaki bir koltuk rezervasyonu gibi düşünebilirsiniz. Provizyon da gelecekte gerçekleşecek olan harcamanın önceden belirlenip, onaylanması gibi düşünülebilir.

Kredi kartları ile yaptığınız harcamalarda satın aldığınız şeyler provizyon onayı alana kadar sistemde bekletilir. Bankalar bu bekleyen provizyon sürecinde borç durumunuz, işlemlerin onayınızla mı gerçekleştiği gibi birçok soruyu inceler. Eğer tüm sorular sizin lehinize cevaplandıysa, provizyondaki işlemler genellikle iş günü içinde gerçekleşir.

Bekleyen provizyon yöntemi önemli bir güvenlik önlemidir.

Provizyondaki işlemler genellikle iş günü içinde gerçekleşir. Bir işlemin önce provizyona düşmesi; kredi kartı ile gerçekleştirdiğiniz harcama sonrası bankanın bu işlemi gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceğinize dair karar verme süresidir.

Bu sayede her gün onlarca online işlem gerçekleştirildiği düşünülürse kayıp, çalıntı gibi durumların önüne geçilmesi hedeflenir.

Peki, online ödeme imkanı bulunmayan firmalar ne yapabilir?

Bir işletmenin potansiyel kitlesini sadık müşteri portföyüne çevirebilmesi için en önemli nokta; güvenilir ödeme yöntemleri sunuyor olmasıdır. Güvenilir ödeme koşullarını sağlamayan işletmeler, potansiyel kitleyi alışveriş sepetine kadar getirebilse de hedeflenen sipariş sayısına ulaşmada güçlük çekiyor.

Eğer siz de işletmeniz için güvenilir ödeme seçenekleri sunmak istiyorsanız Vepara Sanal POS hizmetimizi inceleyebilir ve anında online ödeme almaya başlayabilirsiniz.

Böyle bir durumla karşılaştığınızda bekleyen provizyon iptali yaparak istek dışı harcamaların da önüne geçmiş olursunuz. Kredi kartları ile yaptığınız harcamalarda satın aldığınız şeyler provizyon onayı alana kadar sistemde bekletilir. Bekleyen provizyon yöntemi hem alıcı hem de satıcılar için önemli bir güvenlik önlemidir denilebilir.

Bekleyen Provizyon Ne Demek?

Bekleyen provizyon; kredi kartı ile bir harcama gerçekleştirdiğinizde bankanızın bu harcamaya ödeme gücünüzün yetip yetmediğini ve harcama bilgilerinin doğruluğunu onaylama süresidir.

Bekleyen provizyon hem alıcı hem de bankalar için bir ön onay sürecidir. Alıcı bu sürede işlemi kendisinin yaptığını teyit etme fırsatı bulur. Banka ise kredi puanı, harcama ve alıcının kimlik bilgilerini onaylamış olur. Böylelikle kayıp, çalıntı gibi güvenlik sorunlarının önüne geçilmesi hedeflenir.

Diyelim ki bir kıyafet almak istiyorsunuz. Kredi kartı ile bir şeyler satın aldığınızda, öncelikle bankanız hesabınızda yeterli para olduğundan emin olacaktır. Yeterli paranız varsa, bankanız mağazanın parayı hesabınızdan almasına izin verecektir. Yeterli paranız yoksa bankanız mağazanın parayı hesabınızdan almasına izin vermek için kredi notunuzu ve kredi limitlerinizi inceler. Eğer sakıncalı bir durumda değilseniz ön provizyon işlemi bir süre sonra onaylanır ve harcamanız gerçekleşir.

Provizyon onayının ne kadar sürede gerçekleştiği işlem yaptığınız firmanın anlaşmalı olduğu banka ve sizin harcama gerçekleştirdiğiniz bankaya bağlıdır.

Bekleyen Provizyon İptali Nasıl Yapılır?

Bekleyen provizyondaki işlemler gün içinde onaylanır. Onay işlemi gerçekleşene kadar banka alıcıların bilgilerini ve harcamasını doğrular. Bankalar, harcama limiti olmayan ve kredi puanı sakıncalı görülen kişileri kontrol altına alabilmek için bekleyen provizyondaki işlemlerden faydalanır. Bankaların yanı sıra bu süre alıcılar için de önemlidir.

Provizyon, kredi kartınızda sizden habersiz gerçekleşecek finansal işlemleri önlemeyi sağlayan bir güvenlik önlemdir.

Açık Provizyon Neden Avantajlıdır?

Bekleyen provizyon ile açık provizyon aynı şeyi ifade eder. Kredi kartı ile yapılan harcama, ön onay süreci tamamlanana kadar açık provizyon olarak görülür. Provizyon neden alınır? Avantajları şunlardır:

  • Kayıp veya çalıntı gibi durumlarda, kredi kartı sahibinin isteği dışında yapılan harcamaları önler.
  • Bankalar, ödeme yapamayacak durumdaki müşterilerini tespit etmelerine yardımcı olur.
  • Alıcının harcama yapmasından vazgeçebilmesi için bir süre tanır. Borçlanmaktan vazgeçerek işlemi iptal edebilirsiniz.

Açık provizyon süresi boyunca, alıcılar her an işlemi iptal edebilir.

Bekleyen Provizyon İşlemi Ne Kadar Sürer?

Bekleyen provizyon süresi genellikle 24 saat ile 48 saat arasındadır. Bu süre harcama yaptığınız firmanın Sanal POS entegrasyonu sağladığı bankaya göre değişiklik gösterebilir. Eğer ödeme yaptığınız kredi kartı ile firmanın POS altyapısı aldığı banka aynıysa genellikle 1 iş günü içinde bu süreç tamamlanmış olur.

Eğer POS cihazı ile kredi kartınızın bağlı olduğu banka farklıysa provizyon süresi 2 güne uzayabilmektedir. Bekleyen provizyon süresince alıcılar işlemlerini diledikleri an iptal edebilirler.

Provizyon Kodu Nedir?

Provizyon kodunu öğrenmek istediğinizde internet bankacılığından bu bilgiye ulaşabilirsiniz. Provizyon kodu öğrenmek hem işlemlerinizin güvenilirliğini sağlamak hem de harcamalarınızı takip edebilmek için kullanılabilir. Eğer emin olmadığınız bir harcama söz konusu ise provizyon kodu öğrenerek hesap hareketlerinizi detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

Elbette her bankada sistem farklıdır bu nedenle bir sorun yaşadığınızda bankanız ile iletişime geçerek işlem dökümü veya iptal talebi gerçekleştirebilirsiniz.

Categories E-Ticaret ve Pazarlama

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir