pide için kıyma nasıl olmalı / KIYMALI PİDE İÇİ NASIL HAZIRLANIR - TARİF YOLLA YEMEK SİTESİ

Pide Için Kıyma Nasıl Olmalı

pide için kıyma nasıl olmalı

Kıymalı Pide İçi Nasıl Hazırlanır?

Kıymalı Pide İçi Nasıl Hazırlanır?
Kıymalı Pide İçi Nasıl Hazırlanır?

funduszeue.info

Kıymalı Pide İçi Nasıl Hazırlanır? Tarifi İçin Malzemeler

  • gr kıyma
  • adet yeşil biber
  • 3 adet soğan
  • 3 adet domates
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Ben de Yaptım

Deneyen Fotoğrafları

23 Deneyen FotoğrafıTümünü Gör

  1. Kıyma, biber, rendelenmiş soğan, doğranmış domates, maydanoz, tuz, karabiber ve pulbiberi uygun bir kapta yoğuralım. Yaklaşık 1 çay bardağı kadar su ile kıvamını açalım. Pide içimiz hazır.
  2. Pidelerinizi kendi yoğuracağınız hamurla evinizde hazırlayabileceğiniz gibi dilerseniz, mahalle fırınına da verebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kıymalı pide iç harcı tarifi hakkında ben internette araştırma da yaptım, bazı tariflerde sarımsak eklendiğini de gördüm ama biz normalde sarımsak ilave etmeyiz. Dileyen diş sarımsağı ezip kullanabilir. Pide harcına yeşil biberle birlikte kırmızı biberi de doğrayıp ekleyenler oluyor. Kırmızı biber eklemek de tabi sizin tercihinize bağlı. Baharat olarak da karabiber, kırmızı biber ve pul biber ilk akla gelenler. Ancak köftelerde kullandığımız kimyondan da az miktarda ilave edildiği oluyor. Maydanoz ise bazı tariflerde var bazılarında yok. İnce kıyılıp eklendiği için piştikten sonra aslında çok farkına da varılmıyor. Bu malzemeler kıymalı pide içi hazırlanırken en temel olarak kullanılan malzemeler, sizler kendinize göre ekleme ve çıkarmalar yapabilirsiniz.

Kıymalı pide iç harcında nasıl kıyma kullanılmalı derseniz, bence orta yağlı olmalı. Çok yağsız olursa yeterince lezzetli olmaz. Bir de kıymalı pide iç harcı hazırlarken dikkat edilmesi gereken önemli bir püf noktası var. İç harcı çok katı kıvamlı olmamalı. Hamura kolayca sürülebilir kıvamda olmalı. Harcın ıslaklığı hem pişmesini kolaylaştırır hem de kuru kuru bir pide olmasını önler ve harç hamura kolayca yayılır. Bunun için iç harcına yarım çay bardağı ile 1 çay bardağı arası su eklemek iyi olur. Eğer ki kıymanız çok yağlı değilse su yerine sıvı yağ veya su ve sıvı yağ karışık ekleyerek harcın kıvamını ayarlayabilirsiniz.

İç harcına ekleyeceğiniz soğanı ince ince doğrayabileceğiniz gibi, eğer çok ağza gelmesi istenmiyorsa robotta çekebilirsiniz de. Robotta soğan çekerken mutlaka biraz su ilave etmek gerekir, çünkü daha ince çekilmesini sağlar. Eğer bu şekilde su ekleyerek çektiyseniz soğanı, iç harcına ekstra su ilave etmeye gerek kalmayabilir. Ama elinizle doğramışsanız mutlaka harcınıza su eklemenizi tavsiye ederim.

Kıymalı pide harcınızı hazır olduktan sonra imkanınız varsa mahalle fırınına gönderip pişirmelerini isteyebilirsiniz. fırıncınız açık veya kapalı, yumurtalı veya yumurtasız dilediğiniz şekilde pişirecektir. Yarım kg kıyma ve eklenen sebzelerle birlikte hazırladığımız bu harçtan 6 adet yaklaşık cm boyunda pide hazırlattık biz. Üstelik odun ateşinde ve zahmetsiz ucuz bir şekilde pişmiş oldular. Ama eğer evde pide hamuru yapmak isterseniz su, tuz, un ve mayadan oluşan normal ekmek hamurunu mayalayarak hazırlayabilirsiniz.

Bu ölçüler kişi için gayet uygun ama daha kalabalık sofralar için malzeme miktarını artırarak daha çok kişilik de yapılabilir elbette.

Özellikle Kurban bayramında bizim mahalle fırınında adeta kuyruk olur ve kıymalı pide içi nasıl hazırlanır şeklinde bize de çokça soru gelir. Bu bayram öncesi yıllardır annemin hazırlayıp fırına gönderdiği usulde bir kıymalı pide harcı tarifini paylaşmak istedim. Dilerim beğenirsiniz, şimdiden bayramınız mübarek olsun, sevgilerimle :)

Kıymalı Pide İçi Nasıl Hazırlanır? Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Kıymalı Pide
Kıymalı Pide
Kıymalı Pide
Kıymalı Pide
Kıymalı Pide
Kıymalı Pide
Kıymalı Pide
Kıymalı Pide
Kıymalı Pide
Kıymalı Pide

--

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Kıymalı Pide İçi Nasıl Hazırlanır? tarihinde yayınlandı.

Bu sayfa tarihinde güncellendi.

Ben de Yaptım
Bunlar da İlginizi Çekebilir

Pide İçi Nasıl Hazırlanır? Nefis Pide Tarifi

Kurban Bayramı’nın en sevilen yanı, nefis yemekleri! Sofraları şenlendiren birbirinden lezzetli yemekler, bu özel kutlamada bir araya geliyor. Kurban Bayramı geldi mi, menüye etli yemekler eklemeden olmaz… Çocuk ve büyük, yediden yetmişe herkesin favorisi olan etli yemeklerden bir tanesi de şüphesiz pidedir. Enfes hamuru, iyi harmanlanmış eti ve çıtır çıtır lezzeti ile pide, bayramın vazgeçilmez lezzetlerinden birisidir. Bu Kurban Bayramı’nda sevdiklerinizle paylaşacağınız keyifli sofralarda tüketebileceğiniz harika bir pide tarifi hazırladık! Nefis pide içi tarifi ve lezzet ipuçları için yazının devamına göz atın!

Lezzetli Bir Pide İçi Hazırlamanın İpuçları

Sizler için hazırladığımız nefis pide tarifine geçmeden önce, lezzetli bir pide içi hazırlamanın ipuçlarından bahsedeceğiz. Klasik bir kıymalı pideyi benzersiz bir lezzete dönüştürmek için, bu basit tarifi evde kolaylıkla uygulayabilirsiniz. Verilen malzemelerle sekiz ile on adet pide hazırlamak mümkün olacaktır.

Malzemeler

g dana kıyma

3 adet orta boy kuru soğan

6 adet yeşil biber

5 adet orta boy domates

Yaklaşık yarım demet ince doğranmış maydanoz

1 çorba kaşığı kadar biber salçası

Sıvı yağ

Tuz

Kırmızı pul biber

Hazırlanışı

Malzemeleri tezgahın üzerinde sıraladıysak gelelim pidemizin yapılışına!

1. Adım: Kabuğunu soyduğunuz soğanları dörde bölün. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri de küp şeklinde doğrayın. Biberlerin de çekirdeklerini temizleyin, saplarını kestikten sonra ince ince kıyın.

funduszeue.infoım:  Doğradığınız sebzeleri mutfak robotuna aktarın. Küçük parçalar haline gelene dek karıştırın

funduszeue.infoım: Derince bir karıştırma kasesi içerisinde kıyma ile sebzeleri karıştırın. Yoğurmaya başlayın.

funduszeue.infoım: Baharatını, yağı ve salçayı ekleyin. Homojen bir karışım elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Karışımın üzerini kapatıp buzdolabında 1 saat dinlenmeye bırakın.

funduszeue.infoım: Dinlendirdiğiniz pide harcını istediğiniz büyüklükte pide hamurlarının üzerine yerleştirin. Pide hamurlarının kenarlarına yumurta sarısı sürün. dereceye ayarlı fırında pişirin.

Bayram Sofralarının Yeni Favorisi: Kavurmalı ve Pestolu Pide

Klasik bir pide içi tarifine yer verdigimize göre, sırada sevdiklerinize sunabileceğiniz farklı ve lezzetli bir pide var!Kavurmalı ve pesto soslu pide, bu bayramın en sevilen yemeği olmaya aday! Klasik etli pide ile lezzetli pesto sosu bir araya getiren bu eşsiz tarife bayılacaksınız. Daha önce makarnalar ya da pizzalarda görmeye alışkın oldugumuz pesto sosu, pide içerisinde de harika bir lezzet yaratıyor. Herkesin sevdiği etli pideye de bambaşka bir yorum katmış oluyor. Tarifin hazırlanma süresi 40 dakikadır. Pişirmek için yarım saat yeterli olacaktır. Bu tarif içerisinde belirtilmiş malzemeler ile dört kişilik bir pide elde edebilirsiniz.

Malzemeler

Nefis pidemizin tarifine geçmeden önce, gereken malzemelere göz atalım! Bu aşamada işinizi kolaylaştırmak adına malzemeleri iki farklı kategori halinde sıraladık. Öncelikle pidenin hamuru için gereken malzemelere bakacağız, daha sonra da pidenin üzeri için nelere ihtiyaç var ona göz atacağız.

Pide Hamuru için Gereken Malzemeler

2 su bardağı ( g) buğday unu

Yarım çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı Pakmaya Karbonat

1 tatlı kaşığı limon suyu

2 çay kaşığı elma sirkesi

Yarım çay bardağı (50 ml) su

3 yemek kaşığı (70g) tereyağı

Pidenin Üzeri için Gereken Malzemeler

1 yemek kaşığı hazır pesto sos

1 küçük kase rendelenmiş mozzarella veya taze kaşar peyniri

1 küçük kase ( g) kavurma et

adet kiraz domates

2 yaprak fesleğen

Tarif Adımları

Gelelim bu lezzetli pidenin hazırlanışına!

1. Adım: Öncelikle Pakmaya Karbonat paketinden bir çay kaşığı karbonatı ve bir tatlı kaşığı limon suyunu karıştırın. Bu işlem sayesinde karbonatı inceltmiş olursunuz.

2. Adım: Yarım su bardağı unu daha sonra kullanmak için ayırın.

3. Adım: Kalan 1,5 bardak unu hamur yoğurma kabında eleyin. Tuzu ekleyip karıştırın. Ortasında hafifçe boşluk açın. Bu boşluğa suyu, elma sirkesini, tuzu, tereyağını ekleyin.

4. Adım: Kalan unu kontrollü bir şekilde yavaşça ekleyerek pürüzsüz ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurmaya devam edin.

5. Adım: Tezgahın üzerine bir yağlı kağıt yerleştirin. Hamuru bu yağlı kağıdın üzerine alın. Daha sonra hamurun üst kısmı da eşit büyüklükte bir başka yağlı kağıt ile kapatın. Bu iki yağlı kağıt arasında kalan hamuru, bir merdane yardımı ile yaklaşık olarak bir yemek tabağı büyüklüğünde açın.

6. Adım: Yağlı kağıtlar arasından elde ettiğiniz tabak boyutlarındaki hamurun üzerine, fırça yardımı ile hazır pesto sostan sürün.

7. Adım: Üzeri için önerilen malzemeyi istediğiniz gibi keserek rendelenmiş peynirli birlikte dekoratif bir şekilde yerleştirin.

8. Adım: Hamurun kenarları pide formunda katlayın. Önceden ısıtılmış ° dereceye ayarlı fırına yerleştirin. dakika kadar pişirin.

9. Adım: Pişen pideyi fırından çıkartın, taze fesleğen yaprakları ile süsleyin. İşte pideniz hazır! Kavurmalı ve pestolu pide sıcak bir şekilde servis yapın.

Lezzet İpuçları

Pide tarifimiz için gereken malzemelere ve tarif adımlarına göz attık. Sıra geldi bu tarifi çok daha lezzetli bir hale getirecek ipuçlarına!

Bu tarifi, kavurma et ile olduğu gibi kıyma ile de yapmayı deneyebilirsiniz. Eğer kıymanın kuru olacağından endişe ediyorsanız, hazırlarken üzerine çok az miktarda su eklemeniz yeterli olacaktır.

Pidenin hamurunu yaparken unu elemeyi unutmayın! Elenerek konan un havalanacağı için öteki malzemelerle çok daha iyi karışacaktır ve çok daha lezzetli bir sonuç verecektir.

Hamur karışımına eklediğiniz suyun ısısı da oldukça önemli. Kullanacağınız suyun ılık olmasına özen gösterin. Bu da yine malzemelerin birbirine çok daha kolay bir şekilde karışmasını sağlayacaktır. Ilık su kullanmak hem işinizi kolaylaştırır hem de lezzeti artırır.

Pidenizin kenarları daha da çıtır çıtır olsun diyorsanız, size harika bir önerimiz var. Hazırlanan pideyi fırına vermeden önce, kenarlarına zeytinyağı ve yumurta sarısı ile elde edilen karışımı sürerek çok daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz.

Hazırladığınız pideyi fırına vermeden önce, fırın tepsisine yapışmasını engellemek için önlem almayı unutmayın! Yağlı kağıt bu aşamada işinizi görecektir.

Servis için de birkaç önerimiz var! Pideyi yanında bol köpüklü bir ayranla servis etmeyi deneyin. Yiyen herkesin bu yemekten aldığı keyif artacaktır. Servis için bir diğer önerimiz de tereyağı sevenlere. Fırından yeni çıkan pideninizin üzerine çok az tereyağı sürerek hem yumuşak hem de lezzetli bir hale getirebilirsiniz.

Herkese afiyet olsun!

Kıymalı Pide Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Kıymalı Pide Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?

Giriş Tarihi: Son Güncelleme:

Kıymalı Pide Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Kıymalı Pide Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?

Pide, Türk ve Orta Doğu mutfaklarında yaygın olan yassı bir ekmek çeşididir. Pide tarifi kıymalı, patatesli, peynirli, pastırmalı ve kavurmalı gibi birçok farklı çeşide ayrılmaktadır. Pide tarifi denilince akla ilk gelen lezzet kıymalı pide tarifidir. Eşsiz lezzetiyle ve mis kokusuyla pide tarifi sofranızdan hiç eksik olmayacak. Un, yağ, kurumaya, şeker gibi malzemelerle yapılan hamura kıyma, soğan, yeşilbiber gibi malzemelerle iç harç hazırlanmaktadır. Eşsiz lezzetiyle misafir sofralarında başköşeye kurulacak pide tarifi: Kıymalı pide nasıl yapılır?

Pide özel günlerin vazgeçilmez lezzetlerindendir. En çok kıymalı pide tarifi ilgi görse de peynirli, patatesli ve pastırmalı pide çeşitleri de vardır. Kıyma, soğan, domates, biber ve sarımsak gibi malzemelerle hazırlanan kıymalı pide tarifi herkes tarafından çok sevilecek. Ziyafet sofralarında yerini alacak pide tarifi misafirleriniz tarafından çok sorulacak. Pide tarifi nefis kokusuyla iştahınızı açacak. Eşsiz lezzetiyle pide tarifi: Pide nasıl yapılır?

PİDE TARİFİ MALZEMELERİ

Hamuru için

  • 1 kg un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • ½ su bardağı mısırözü yağı
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harç için

  • gr kıyma
  • 2 soğan
  • 2 domates
  • 2 yeşilbiber
  • 2 kırmızıbiber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 tatlı kaşığı deniz tuzu
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Zeytinyağı
  • Su

PİDE TARİFİ YAPILIŞI

  1. Öncelikle maya, ılık su ve şekeri karıştırın. Sıcak bir fırının üstünde mayalanın aktifleşmesini bekleyin.
  2. Geniş bir kaba elenmiş unu alın. Orta kısmına elinizle oyuk açın.
  3. Oyuğun içine mayayı, sütü, tuzu ve yağı ekleyin.
  4. Hamuru dışarıdan içeri olacak şekilde yoğurun.
  5. Kıvam alan hamuru nemli bezle örtün ve yaklaşık yarım saat mayalanması için bekletin.
  6. Hamur mayalanırken kıymalı iç harcı hazırlayın.
  7. Geniş bir tavaya yağı ve ince doğranmış sarımsak, soğanları alın.
  8. Hafif pembeleşen soğanların üzerine ince doğranmış biberleri ekleyin.
  9. Kıymayı tavaya alın ve güzelce kavurun. Ardından domatesi ve salçaları ekleyin.
  10. Baharatları ekleyip iyice karıştırın. Pişen harcı soğumaya bırakın.
  11. Dinlenmiş hamuru eşit bezelere ayırın.
  12. Bezeleri bir merdane yardımıyla açın. Kenarlarını içine katladığınız hamurun ortasına iç harçtan ekleyin. İsteğe göre üzerine rendelenmiş kaşar serpebilirsiniz.
  13. Hamurun kenarlarına tereyağı sürün. Hamurları yağlı kâğıt olan tepsiye dizin.
  14. Önceden ısıtılmış derece fırında kızarana kadar pişirin.
  15. Kıymalı pide tarifi hazır. Afiyet olsun…

PİDE TARİFİ KAÇ KALORİ?

1 adet kıymalı pidede yaklaşık kalori bulunur. 1 porsiyonda yaklaşık kalori, 1 dilimde ise 75 kalori olarak karşınıza çıkar. Kıymalı pidenin gramında da ortalama kalori bulunmaktadır.

ARKADAŞINA GÖNDER

Kıymalı Pide Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Kıymalı Pide Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?

SON DAKİKA

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası