montaj personeli görev tanımı / Montaj Elemanı / Operatörü Ne İş Yapar, Nasıl Olunur, Maaşı Nedir? | Eleman.net

Montaj Personeli Görev Tanımı

montaj personeli görev tanımı

GÖREVIN ADI : Teknisyen

GÖREVIN KAPSAMI : Meslek Yüksekokulu

GÖREVIN KISA TANIMI

Gümüşhane Üniversitesi üst yönetimi tarafından belirlenen amaç ve ilkelere uygun olarak;, Meslek Yüksekokulunun gerekli tüm faaliyetlerinin alanıyla ilgili mevzuata uygun olarak yürütülmesi amacıyla teknik hizmet yapar.

GÖREV ve SORUMLULUKLARI 

* Öğrenim yada mesleğiyle ilgili olarak, planlanmış, projelendirilmiş imar ve montaj işlerini yürütmek veya yürütülmesini izlemek, bu işleri mevcut şartnamesine veya sorumlu mühendisin direktiflerine uygun olarak yapmak.

* Mevcut alet, cihaz ve makinelerin gerekli bakım ve onarımlarını yapmak veya yaptırmak, gerektiğinde bunları fiilen kullanmak.

* Konusuyla ilgili şartname, işletme ve bakım talimatlarını hazırlanarak.

* Verilen talimat gereğince mühendislik işleriyle ilgili krokiler ve planlar çizmek.

* Maliyet, malzeme hesapları ve çeşitleri yapmak, iş programlarının hazırlanmasında mühendise yardım etmek.

* Etüt, araştırma, ölçme, hesaplama ve projelendirme, uygulama, kontrol ve benzeri işlemleri yapmak.

* Konusu ile ilgili diğer görevleri yapmak.

EN YAKIN YÖNETICISI

Şef

BU İŞTE ÇALIŞANDA ARANAN NITELIKLER

* 657 Sayılı Devlet Memurları Kanun’unda belirtilen genel niteliklere sahip olmak.

* Teknik lise veya dengi okul mezunu olmak.

* Personel işlemleri ile ilgili mevzuatı bilmek.

* Görevini gereği gibi yerine getirebilmek için gerekli iş deneyimine sahip olmak.

SORUMLULUK

Teknisyen, yukarıda yazılı olan bütün bu görevleri kanunlara ve yönetmeliklere uygun olarak yerine getirirken, Şef, Meslek Yüksekokulu Sekreterine, Müdür Yardımcısına ve Müdüre karşı sorumludur.

 

 

 

Montaj atölyesi başkanının iş tanımı. Mobilya üretim başkanının görev tanımı

ONAYLAMAK
CEO
Soyadı I.O. ________________
"________"_____________ ____ G.

1. Genel Hükümler

1.1. Dükkanın başı, yöneticiler kategorisine aittir.
1.2. Atölye başkanı pozisyona atanır ve emriyle görevden alınır. CEOüretim sorunları / üretim müdürü müdür yardımcısının önerisi üzerine.
1.3. Mağaza müdürü, üretim sorunları / üretim müdürü için doğrudan müdür yardımcısına rapor verir.
1.4. Mağaza müdürü pozisyonuna aşağıdaki şartları sağlayan bir kişi atanır: yüksek mesleki (teknik) eğitim ve mühendislik ve teknik pozisyonlarda en az 3 yıl iş tecrübesi veya orta mesleki (teknik) eğitim ve yönetici pozisyonlarında iş tecrübesi en az 5 yıl.
1.5. Çalıştay başkanının yokluğunda hak ve görevleri, kuruluş sırasına göre ilan edilen başka bir görevliye devredilir.
1.6. Ustabaşı şunları bilmelidir:
- atölyenin üretimi ve ekonomik faaliyetleri ile ilgili organizasyonel ve idari belgeler, düzenleyici ve metodolojik materyaller;
- işletmenin ve atölyenin teknik gelişimi için beklentiler;
- atölye (site) ürünleri, üretim teknolojisi için teknik gereksinimler;
- teknik çalışması için mağaza ekipmanı ve kuralları;
- teknik, ekonomik ve mevcut üretim planlamasının prosedürü ve yöntemleri;
- atölyenin (site) üretim ve ekonomik faaliyet biçimleri ve yöntemleri.
1.7. Bölüm başkanı, faaliyetlerinde aşağıdakiler tarafından yönlendirilir:
- Rusya Federasyonu'nun yasal düzenlemeleri;
- Kuruluşun tüzüğü, iç çalışma düzenlemeleri, şirketin diğer düzenlemeleri;
- yönetimin emir ve direktifleri;
- bu iş tanımı.

2. Mağaza müdürünün iş sorumlulukları

Daire başkanı aşağıdaki görevleri yerine getirir:
2.1. Dükkanın üretim ve ekonomik faaliyetlerini yönetir.
2.2. Üretim görevlerinin yerine getirilmesini, yüksek kaliteli ürünlerin ritmik salınımını sağlar, etkili kullanım sabit ve işletme sermayesi.
2.3. Üretim organizasyonunun, teknolojisinin, üretim süreçlerinin mekanizasyonu ve otomasyonunun iyileştirilmesi, kusurların önlenmesi ve ürünlerin kalitesinin iyileştirilmesi, her türlü kaynağın korunması, ilerici emek örgütlenmesi biçimlerinin tanıtılması, işlerin onaylanması ve rasyonelleştirilmesi, rezervlerin kullanılması için çalışmalar yürütür. işgücü verimliliğini artırmak ve üretim maliyetlerini azaltmak.
2.4. Mağazanın üretim faaliyetlerine ilişkin mevcut üretim planlama, muhasebe, derleme ve zamanında raporlamayı organize eder.
2.5. Ekipmanın ve diğer sabit varlıkların teknik olarak doğru çalışmasını, onarım programlarının uygulanmasını sağlar.
2.6. Esnaf ve atölye hizmetlerinin çalışmalarını koordine eder.
2.7. İşçi ve çalışanların personel seçimini, yerleştirilmesini gerçekleştirir.
2.8. Çalışanların iş güvenliği ve güvenliği, üretim ve iş disiplini, iç iş düzenlemeleri ile ilgili kural ve düzenlemelere uyumunu izler.
2.9. Seçkin çalışanları ödüllendirmek için teklifler sunar, empoze eder. disiplin eylemi endüstriyel ve iş disiplinini ihlal edenler hakkında, gerekirse maddi etki önlemleri uygulamak.
2.10. Mağaza çalışanlarının ve çalışanlarının becerilerini geliştirmek için çalışmalar düzenler, ekipte eğitim çalışmaları yapar.

3. Ustabaşının hakları

Bölüm başkanı şu haklara sahiptir:
3.1. Atölye çalışmasıyla ilgili taslak siparişlerin, talimatların, talimatların yanı sıra tahminlerin, sözleşmelerin ve diğer belgelerin hazırlanmasına katılın (bölüm).
3.2. Alt çalışanlar için iş sorumlulukları belirleyin.
3.3. İşletmenin yapısal bölümlerinden uygulanması için gerekli bilgi ve belgelerin talebi resmi görevler.
3.4. Yönetim tarafından değerlendirilmek üzere bu talimatta belirtilen sorumluluklarla ilgili çalışmaların iyileştirilmesi için teklifler sunun.
3.5. Resmi görevlerin yerine getirilmesi için gerekli olan kurumsal ve teknik koşulların ve yerleşik belgelerin yerine getirilmesini sağlamak için işletme yönetimini talep edin.

4. Mağaza müdürünün sorumluluğu

Bölüm başkanı şunlardan sorumludur:
4.1. Görevlerini yerine getirmeme ve / veya zamansız, ihmalkar bir şekilde yerine getirmeleri.
4.2. Ticari sırların ve gizli bilgilerin korunmasına yönelik mevcut talimat, emir ve emirlere uyulmaması için.
4.3. İç iş yönetmeliği, iş disiplini, güvenlik ve yangın güvenliği kurallarının ihlali için.

Bu makaleyi okuduktan sonra net bir yanıt almadıysanız, hızlı yardım isteyin:

Üretim, zenginlik yaratmanın karmaşık bir sürecidir. Her türlü üretimde makine ve teçhizat, malzeme, enerji ve işgücü kaynakları kullanılır. Üretim başkanı ve alt yöneticiler (yardımcılar, başkanlar üretim departmanı, atölyeler, vardiyalar), kaliteli ürünlerin zamanında ve onaylanmış maliyet tahminine uygun olarak üretilmesi için tüm bu unsurları etkin bir şekilde kullanmalıdır.

Bir üretim yöneticisi için gereksinimler

Üretim müdürü bir yönetim pozisyonudur. Bir lider olarak, tüm işletmenin sonuçlarını etkileyen çalışma alanından sorumludur.

Kararlar vermeli ve sadece liderliğin emirlerini takip etmemelidir. Yani üretim süreci ile ilgili herhangi bir konuda doğru kararı vermesine yardımcı olacak bilgiye sahip olmalıdır.

Bu nedenle, üretim şefinin görev tanımı, mutlaka şefin eğitim ve iş deneyimi gereksinimlerini içerir. Eğitim daha yüksek uzmanlık ve benzer işletmelerde yönetici olarak iş deneyimi olmalıdır - en az üç ila beş yıl. üretim, yalnızca yönetimsel çalışmanın kıdemi için daha düşük gereksinimlerde farklılık gösterir. Bazen işverenler hizmet süresini ikiye ayıracak kadar ileri giderler: iş yerine atıfta bulunmadan bir yönetici pozisyonunda deneyim ve belirli bir iş deneyimi olmalıdır.

Ayrıca, işverenler genellikle modern teknolojilerin bilgisi için gereksinimleri içerir. Örneğin, mobilya üretim sorumlusunun görev tanımı, kural olarak, mobilya üretiminde iş deneyimi ve teknoloji bilgisi için gereksinimleri içerir. Bir mobilya firması ancak modern mobilyaların tasarım ve malzemelerinde en son çözümleri kullanarak rekabet edebilir hale gelebilir.

Bir üretim yöneticisinin bilmesi gerekenler

Profildeki teknik bilgilere ek olarak, yönetici (ve bu, üretim şefinin görev tanımı gereğidir) üretim ve üretimle ilgili yasal düzenlemeleri ve yasaları bilmelidir. iş ilişkileri, çevre hukukunun temelleri.

Üretim yöneticisinin görevleri

Üretimdeki ana kişi patronu olarak kabul edilir.

Pazarlanabilir ürünler üreten her işletme, yönetici için kendi görevlerini belirler, ancak hepsi, şu veya bu şekilde üretim başkanının iş tanımını içeren gruplara ayrılabilir.

Her şeyden önce, organizasyonel sorunları çözer. Bu, uzmanların ve alt bölümlerin başkanlarının seçimi, iş güvenliklerinin belirlenmesi ve kalitelerinin iyileştirilmesi, sıkı kontrol ve denetimin sağlanmasıdır.

Teknik görevler, üretim için yeni teknik koşulların iyileştirilmesi ve tanıtılmasıdır.

Lider ayrıca hijyenik görevlerle de karşı karşıyadır. Bunlar, sıhhi ve hijyenik standartların düzenlenmesini, önleyici tedbirlerin uygulanmasını ve alt bölümlerde sıhhi koşulların etkinliğinin değerlendirilmesini içerir. Bu, herhangi bir üretimin başkanı için oldukça önemli bir görevdir ve kafanın iş tanımı yemek üretimi daha da zorlaştırıyor.

Sosyal görevler - havalandırma, ısıtma, sanayi ve sosyal tesislerin durumu, işçilere tulum ve gerekirse özel yemekler sağlamak - ayrıca onun yetkisi altındadır.

Düzenleyici görevler ve bu, bir imalat işletmesinin parametrelerinin mevzuat ve endüstri talimatları ve standartlarının norm ve gerekliliklerine uygunluğudur.

Profesyonel yetenekler

Bu pozisyon için başvurandan, işverenler, stratejik planlama, tahmin etme yeteneği, personeli işe alma ve motive etme deneyimi, insanları yönetme ve ikna etme, yetki devretme ve görev ve atamaların uygulanmasını izleme becerisine ihtiyaç duyar.

Bir lider için ekibi birleştirebilmek ve üretimin karşı karşıya olduğu görevleri yerine getirmeyi hedefleyebilmek önemlidir.

Üretim şefi, kural olarak, müzakereler yürütmez, ancak bu tür deneyimler genellikle işverenler için önemlidir ve örneğin ekipman veya hammadde temini gibi müzakerelere katılımla ilgili bir öğe iş listesine dahil edilir. sorumluluklar.

Bazen, örneğin şirket ortaksa veya sürekli teknik desteğe ihtiyaç duyan yabancı üreticilerin karmaşık ekipmanlarını kullanıyorsa, yöneticinin yabancı dil bilmesi gerekir.

Kişisel nitelikleri

Karşı karşıya olduğu görevleri yerine getirmek için, üretim başkanının olağanüstü olması gerekir. kişisel nitelikleri. Aynı zamanda mantıklı düşünme olmalıdır; organizasyon becerileri ve stratejik zihniyet; kendine güven ve bağımsız karar verme yeteneği.

Bu rütbenin lideri doğası gereği bir liderdir, inisiyatif, kararlılık, risk alma ve sorumluluk alma yeteneği ile ayırt edilmelidir. Amaçlılık, enerji, sosyallik, atılganlık ve titizlik, başarı ve yenilik arzusu, yaratıcılık, ayrıca bilgi, beceriklilik ve stres direncine de ihtiyacı var.

Üretim yöneticisinin sorumlulukları

İş tanımıÜretim birimlerinin çalışmalarını yöneten bir üretim yöneticisi, uzun ve ayrıntılı bir sorumluluk listesi içerebilir. Personeli yönetir, gerektiğinde seçimi ve eğitimi ile meşgul olur; teknoloji ve ürünlerin kalitesine, teknik duruma ve üretim ekipmanının zamanında bakımına uygun olarak üretim planlarının uygulanmasını kontrol eder; işgücü koruma ve güvenlik kurallarına ve düzenlemelerine uygunluk.

Yönetici, üretim faaliyetlerinin etkinliğini analiz eder ve sonuçları hakkında raporlar hazırlar. Ek olarak, liderliği altında, üretim faaliyetlerinin verimliliğini artırmak ve maliyetlerini azaltmak, ekipmanın yeniden inşası ve modernizasyonu için önlemler geliştiriliyor.

Ürünlerin piyasaya sürülmesi için iş planlamasında ve uzun vadeli planların geliştirilmesinde yer alır, isimlendirmesini ve çeşitlerini belirler.

Milletvekilinin görev tanımı. Üretim müdürü, kural olarak, işletmenin profiline özel atıfta bulunarak daha ayrıntılı olarak açıklanmaları dışında aynı görevleri içerir.

Üretim Müdürünün Sorumlulukları

Üretim departmanı, herhangi bir üretim işletmesinin yapısının bir parçasıdır. Bu bölümün başkanı, üretim başkanına veya yardımcısına rapor verir. Üretim departmanı başkanının görev tanımı mutlaka bu yetkilinin kime rapor verdiğine dair bir madde içermelidir.

Üretim departmanı başkanı, planların ve çalışma programlarının geliştirilmesi ve güncel ayarlanması ile ilgili çalışmaları re'sen yönetmek, üretim sürecinin günlük kayıtlarını derhal düzenlemek, kontrol etmek ve tutmakla yükümlüdür. Ayrıca, devam eden işin durumunu izlemeli ve yeni tür ürünlerin piyasaya sürülmesine hazırlanmalı.

Bölüm başkanı, üretim birimlerinin faaliyetlerinin sonuçlarını analiz eder, tek tip ve eksiksiz yükleme olanaklarını belirler ve üretim başkanına veri sağlar.

İşletmenin nakliye departmanlarının, hammadde depolarının ve atölyelerinin çalışmalarını koordine eden üretim departmanının başıdır.

Daire başkanının görevleri

Bölüm başkanları üretim başkanına rapor verir. Şefin iş tanımı, yönetim ve hukukun temellerini bilmesini gerektirmez, ancak iş organizasyonu ve ekonominin temelleri gereklidir. Üretilen yarı mamul veya mamul maliyetini düşürmek, ürünlerin emek yoğunluğunu ve birim çıktı başına işçilik maliyetlerini azaltmak için önlemler alması gereken mağaza yöneticisidir. Her atölyede maliyet düşüşü, bitmiş ürünlerin maliyetinde genel bir azalmaya yol açar.

Üretim müdürü ve yardımcısı, mağaza ekipmanının çalışma prensiplerini ayrıntılı olarak bilmiyorsa, mağaza başkanı bunları, bu ekipmanın kullanım prosedürünü ve işçileri ve yetkisiz kişileri kabul etme kurallarını tam olarak bilmelidir. ona. Atölye başkanı, atölyede güvenlik yönetmeliklerine uyulmasından, personelin seçiminden, eğitiminden ve eğitiminden sorumludur.

Mağaza başkanı, ürünlerin imalatında yer alan diğer mağazaların yönetimi ile etkileşime girer, kendisine emanet edilen alanda sürekliliği sağlar. teknolojik süreçler, yeni ürünlerin geliştirilmesi, üretim rezervlerini kullanır ve yerli ve Rus işletmelerinin deneyimlerini inceler.

Vardiya Amirinin Sorumlulukları

Üretim iki veya daha fazla vardiya halinde çalışıyorsa, personel vardiya amiri pozisyonu tanıtıldı. Üretim vardiya amirinin görev tanımı, yüksek kaliteli ürünlerin piyasaya sürülmesini sağlamak, ekipmanın rasyonel yüklenmesini organize etmek ve üretimin zamanında hazırlanmasını sağlamak için görevleri içerir.

Vardiya amiri, malzeme kaynaklarının sağlanmasını, hammaddelerin ve bileşenlerin ekonomik kullanımını, ekipmanın teknik olarak doğru çalışmasını sürekli olarak izler, ekipmanın yetersiz çalışmasının nedenlerini önler, tanımlar ve ortadan kaldırır, ürünlerin hareketini dikkate alır. üretim süreci.

Vardiya amiri, kesinti varsa, vardiya için üretim birimlerinin çalışmalarının sonuçlarını - evliliğin ortaya çıkması için nedenlerini ve faktörlerini analiz eder.

Vardiya amiri, üretim birimlerinin ustabaşılarının çalışmalarını koordine eder, üretim, teknolojik ve iş disiplini, iç düzenlemeler ve işçi koruma standartlarına uygunluğu izler. Disiplini ihlal edenlere ceza verilmesi için çalıştay başkanına önerilerde bulunabilir.

Üretim her zaman tek bir kişinin çözemeyeceği karmaşık ve çeşitli görevlerle karşı karşıyadır. Bu nedenle, sorumlulukları yöneticiler arasında düzgün bir şekilde dağıtmak ve genel sonuca odaklanmak önemlidir.

Mağaza başkanının görev tanımı [kuruluşun, işletmenin vb. adı]

Bu iş tanımı, ilgili hükümlere ve diğer düzenlemelere uygun olarak geliştirilmiş ve onaylanmıştır. iş ilişkileri Rusya Federasyonu'nda.

I. Genel hükümler

1.1. Atölye başkanı (bölüm) yöneticiler kategorisine aittir, [üretim sorunları için işletme müdür yardımcısının önerisi üzerine işletme müdürünün emriyle işe alınır ve işten çıkarılır; işletmenin ilgili yapısal biriminin başkanı].

1.2. Atölye başkanı (bölüm) doğrudan [doğru olanı doldurun]'a tabidir.

1.3. En az [değer] yıl mühendislik pozisyonlarında uzmanlık alanında daha yüksek mesleki (teknik) eğitim ve iş deneyimi veya mühendislik pozisyonlarında uzmanlık alanında en az [değer] yıl ortaöğretim mesleki (teknik) eğitim ve iş deneyimi olan bir kişi.

1.4. Atölye başkanı (bölüm) (iş gezisi, tatil, hastalık vb.) Başkanının yokluğunda, görevleri, belirtilen şekilde atanan ve bunların yüksek kalitede ve zamanında uygulanmasından tamamen sorumlu olan bir vekil tarafından yerine getirilir.

1.5. Faaliyetlerinde, atölye başkanı (bölüm) tarafından yönlendirilir:

Yürütülen işle ilgili konularda yasal ve düzenleyici işlemler;

İlgili konularda metodolojik materyaller;

işletmenin Tüzüğü;

İş yönetmelikleri;

İşletme müdürünün ve amirinin emir ve talimatları;

Bu iş tanımı.

1.6. Çalıştayın (bölüm) başkanı şunları bilmelidir:

Atölyenin üretimi ve ekonomik faaliyetleri ile ilgili düzenleyici ve metodolojik materyaller, organizasyonel ve idari belgeler;

İşletmenin ve atölyenin teknik gelişimi için beklentiler;

Atölye (bölüm) ürünleri için teknik gereksinimler, üretim teknolojisi;

Atölye ekipmanı ve teknik çalışması için kurallar;

Teknik, ekonomik ve güncel üretim planlamasının sırası ve yöntemleri;

Atölyenin (site) üretim biçimleri ve yöntemleri ve ekonomik faaliyetleri;

Ücretlendirme ve maddi teşvik biçimlerine ilişkin mevcut düzenlemeler;

Benzer ürünlerin üretimi alanında gelişmiş yurt içi ve yurt dışı deneyim;

Ekonominin temelleri, emek örgütlenmesi, üretim ve yönetim;

Rusya Federasyonu çalışma mevzuatının ana konuları;

Emek koruma kuralları ve normları.

II. Fonksiyonlar

Atölye başkanına (bölüm) aşağıdaki işlevler atanmıştır:

2.1. Çalıştayın üretim ve ekonomik faaliyetlerinin yönetiminin uygulanması (bölüm).

2.2. Benzer ürünlerin tasarım ve üretim teknolojisinde gelişmiş yerli ve yabancı deneyimin uygulanması.

2.3. Ustaların ve mağaza hizmetlerinin çalışmalarının koordinasyonu.

2.4. Muhasebe, yerleşik raporlamanın sunulması.

2.5. İşçi ve çalışan kadrolarının seçimi, yerleştirilmesi ve amaca uygun kullanımı.

2.6. Mağaza çalışanlarının ve çalışanlarının becerilerini geliştirmek.

2.7. Çalışanların iş güvenliği ve güvenliği kurallarına ve düzenlemelerine uyumunun izlenmesi.

III. İş sorumlulukları

Kendisine verilen görevleri yerine getirmek için atölye başkanı (bölüm) zorunludur:

3.1. Dükkanın (sitenin) üretim ve ekonomik faaliyetlerini yönetin.

3.2. Üretim hedeflerinin yerine getirilmesini, yüksek kaliteli ürünlerin ritmik olarak piyasaya sürülmesini, sabit ve işletme sermayesinin verimli kullanılmasını sağlamak.

3.3. Üretim organizasyonunu iyileştirmek, üretim süreçlerinin mekanizasyonunu ve otomasyonunu geliştirmek, kusurları önlemek ve ürün kalitesini iyileştirmek, her türlü kaynağı korumak, ilerici emek örgütlenmesi biçimlerini tanıtmak, işleri onaylamak ve rasyonelleştirmek, emek verimliliğini artırmak için rezervleri kullanmak ve üretim maliyetlerini düşürür.

3.4. Atölyenin (bölümün) üretim faaliyetleri hakkında mevcut üretim planlaması, muhasebe, derleme ve zamanında raporlama düzenleyin, yeni yönetim biçimlerinin tanıtılması, işgücü rasyonunun iyileştirilmesi, formların ve sistemlerin doğru uygulanması. ücretler ve maddi teşvikler, ileri teknik ve çalışma yöntemlerinin genelleştirilmesi ve yaygınlaştırılması, benzer ürünlerin tasarım ve üretim teknolojisinde ileri düzeyde yerli ve yabancı deneyimin incelenmesi ve uygulanması, rasyonalizasyon ve buluşun geliştirilmesi.

3.5. Ekipman ve diğer sabit varlıkların doğru çalışmasını ve onarım programlarının uygulanmasını, güvenli ve sağlıklı çalışma koşullarının yanı sıra çalışanlara çalışma koşullarına göre zamanında yan haklar sağlanmasını sağlamak.

3.6. Esnaf ve atölye hizmetlerinin çalışmalarını koordine etmek.

3.7. İşçi ve çalışan kadrolarının seçimini, yerleşimlerini ve amaca uygun kullanımını gerçekleştirmek.

3.8. Çalışanların iş güvenliği ve güvenliği, üretim ve iş disiplini, iç iş düzenlemeleri kural ve normlarına uyumunu izleyin.

3.9. Çalışanların terfisi için tekliflerin yanı sıra üretim ve iş disiplinini ihlal edenlere disiplin yaptırımlarının uygulanması, gerekirse maddi etki önlemlerinin uygulanması.

3.10. Mağaza çalışanlarının ve çalışanlarının becerilerini geliştirmek için çalışmalar düzenleyin, bir ekip halinde eğitim çalışmaları yapın.

3.11. [Gerektiği gibi girin].

IV. Haklar

Çalıştay başkanı (bölüm) şunları yapma hakkına sahiptir:

4.1. İşletme yönetiminin faaliyetleriyle ilgili taslak kararları hakkında bilgi edinin.

4.2. Yönetim tarafından değerlendirilmek üzere faaliyetleriyle ilgili konularda işletmenin çalışmalarını iyileştirmek için teklifler sunun.

4.3. Atölyenin (bölümün) işleyişi ile ilgili belgelerin hazırlanmasına katılmak, yetkileri dahilindeki belgeleri imzalamak ve onaylamak.

4.4. İşletmenin yapısal bölümlerinin başkanlarıyla etkileşime geçmek, onlardan görevlerini yerine getirmek için gerekli bilgi ve belgeleri almak.

4.5. İle yazışmaları yürütün yapısal bölümler işletmelerinin yanı sıra kendi yetki alanına giren konularda diğer kuruluşlar.

4.6. İşletme yönetiminin görev ve haklarının yerine getirilmesine yardımcı olmasını istemek.

V. Sorumluluk

Çalıştayın (bölüm) başkanı şunlardan sorumludur:

5.1. Başarısızlık için ( uygunsuz yürütme) bu iş tanımında belirtilen iş sorumlulukları, belirlenen sınırlar dahilinde İş hukuku Rusya Federasyonu.

5.2. Faaliyetleri sırasında işlenen suçlar için - Rusya Federasyonu'nun idari, cezai ve medeni mevzuatı ile belirlenen sınırlar içinde.

5.3. Maddi hasara neden olmak için - Rusya Federasyonu'nun çalışma, ceza ve medeni mevzuatı tarafından belirlenen sınırlar içinde.

İş tanımı [belgenin adı, numarası ve tarihi] uyarınca geliştirilmiştir.

yapısal birim başkanı

[baş harfleri, soyadı]

[imza]

[gün ay yıl]

Kabul:

Hukuk Departmanı Başkanı

[baş harfleri, soyadı]

[imza]

[gün ay yıl]

Talimatlara aşina:

[baş harfleri, soyadı]

[imza]

[gün ay yıl]

Ağaç işleme atölyesi başkanının iş tanımı

  1. Genel Hükümler

1.1 Bu iş tanımı şunları tanımlar: fonksiyonel sorumluluklar, ağaç işleme atölyesi başkanının hakları ve sorumluluğu.

1.2 Ağaç işleme atölyesinin başkanı, yöneticiler kategorisine girer.

1.3 Ağaç işleri atölyesi başkanı, üretim konularında müdür yardımcısının önerisi üzerine işletme müdürünün emriyle mevcut iş mevzuatı tarafından belirlenen prosedüre uygun olarak pozisyona atanır ve görevden alınır.

1.4 Pozisyona göre ilişkiler:

1.4.1

doğrudan teslim

Üretim sorunları için müdür yardımcısı

1.4.2.

Ek gönderim

işletme müdürü

1.4.3

emir verir

Ağaç işleri personeli

1.4.4

çalışan değiştirir

Ağaç İşleri Daire Başkan Yardımcısı

1.4.5

çalışan değiştirir

‑‑‑

  1. Ağaç işleme atölyesi başkanı için nitelik gereksinimleri:

2.1

Eğitim

yüksek mesleki eğitim

2.2

tecrübe etmek

en az 3 yıl

2.3

bilgi

atölyenin üretimi ve ekonomik faaliyetleri ile ilgili organizasyonel ve idari belgeler, düzenleyici ve metodolojik materyaller;

organizasyonun ve çalıştayın teknik gelişimi için beklentiler

ağaç işleri;

ağaç bilimi, ağaç işleme teknolojisi ve teknik çalışması için ekipman ve kurallar;

ağaç işleme atölyesinin üretim kapasitesi;

ağaç işleme atölyesinin ürünleri için teknik gereksinimler;

teknik, ekonomik ve güncel üretim planlamasının prosedür ve yöntemleri;

dükkanın üretim biçimleri ve yöntemleri ve ekonomik faaliyetleri;

örgütün ücret ve maddi teşvik biçimleri konusundaki konumu;

ekonominin temelleri, emek örgütlenmesi, üretim ve yönetim;

teknik dokümantasyon, yerleşik raporlama formları ve bunların hazırlanmasına ilişkin prosedür;

Kuruluş çalışanlarının çalışma saatleri ve dinlenme sürelerine ilişkin düzenlemeler;

üretimle ilgili kazaların araştırılması ve kaydedilmesi için metodoloji;

iş mevzuatının temelleri;

işgücü koruma, güvenlik, sanitasyon ve yangından korunma kuralları;

2.4

Beceriler

uzmanlık işi

2.5

Ek gereksinimler

---

  1. Ağaç işleme atölyesi başkanının faaliyetlerini düzenleyen belgeler

3.1 Harici belgeler:

Yapılan işle ilgili yasal ve düzenleyici işlemler.

3.2 Dahili belgeler:

İşletme tüzüğü, İşletme müdürünün emir ve talimatları; Ağaç işleme atölyesi ile ilgili düzenlemeler, Ağaç işleme atölyesi başkanının görev tanımı, İç işçilik düzenlemeleri.

  1. Ağaç işleme atölyesi başkanının sorumlulukları

Ağaç işleme bölümünün başkanı aşağıdaki görevleri yerine getirir:

4.1. Ağaç işleri atölyesinin üretim ve ekonomik faaliyetlerini yönetir.

4.2. Üretim hedeflerinin yerine getirilmesini, yüksek kaliteli ürünlerin ritmik olarak piyasaya sürülmesini, sabit ve işletme sermayesinin verimli kullanılmasını sağlar.

4. Üretim organizasyonunu, teknolojisini, üretim süreçlerinin mekanizasyonunu ve otomasyonunu iyileştirmek, kusurları önlemek ve ürünlerin kalitesini iyileştirmek, her türlü kaynağı kurtarmak, ilerici emek örgütlenmesi biçimleri sunmak, işlerin onaylanması ve rasyonelleştirilmesi için çalışmalar yapar. , işgücü verimliliğini artırmak ve üretim maliyetlerini azaltmak için rezervleri kullanın.

4.4. Ağaç işleme atölyesinin üretim faaliyetleri hakkında mevcut üretim planlamasını, muhasebesini, derlemesini ve zamanında raporlamasını düzenler, emek tayınını iyileştirme çalışmaları, ücret ve maddi teşvik biçimlerinin ve sistemlerinin doğru uygulanması, rasyonalizasyon ve buluşun geliştirilmesi.

4.5. Ağaç işleme makine ve ekipmanlarının, diğer sabit kıymetlerin teknik olarak doğru çalışmasını sağlar; onarım programlarının yerine getirilmesi; güvenli ve sağlıklı çalışma koşulları.

4.6. Esnaf ve atölye hizmetlerinin çalışmalarını koordine eder.

4.7. Ağaç işleri atölyesinin işçi ve çalışanlarının seçimini, yerleştirilmesini ve uygun şekilde kullanılmasını sağlar.

4.8. Çalışanların iş güvenliği ve güvenliği, üretim ve iş disiplini, iç iş düzenlemeleri ile ilgili kural ve düzenlemelere uyumunu izler.

4.9. Seçkin çalışanları ödüllendirmek, endüstriyel ve iş disiplinini ihlal edenlere disiplin yaptırımları uygulamak, gerekirse maddi etki önlemleri uygulamak için öneriler sunar.

4.10. Mağaza çalışanlarının ve çalışanlarının becerilerini geliştirmek için çalışmalar düzenler, ekipte eğitim çalışmaları yapar.

4.11. Yüksek riskli işlerin performansına kabul için belirlenmiş prosedüre uyumu sağlar.

4.12. İş yerindeki her kazayı anında yöneticiye bildirir, incelemelerine katılır.

4.13. Meydana gelen kazaların analizini yapar ve bunları önlemek için önlemler geliştirir.

4.14. İşgücü koruma önlemlerinin uygulanması için tahsis edilen fonların uygun şekilde kullanılmasını sağlar.

4.15. Dükkandaki işçileri yönetir.

3.16. İlgili görevleri yerine getirir.

  1. Ağaç işleme atölyesi başkanının hakları

Ağaç işleme atölyesinin başkanı şu haklara sahiptir:

5.1. Kuruluş başkanının taslak kararlarının tartışmasına katılın.

5.2. Kendisine emanet edilen mülkü ve fonları, yasal ve düzenleyici yasal düzenlemeler, kuruluşun Tüzüğü tarafından belirlenen şartlara uygun olarak elden çıkarın.

5.3. Belgeleri yetkileri dahilinde imzalar ve onaylar.

5.4. Üretim, ekonomik ve finansal ve ekonomik konularda toplantılar başlatmak ve düzenlemek.

5.5. Yapı birimlerinden gerekli bilgi ve belgeleri istemek ve almak.

5.6. Görevlerde kalite ve zamanındalık kontrolleri yapın.

5.7. İşin feshedilmesini (askıya alınmasını) talep edin (ihlal durumunda, belirlenmiş gerekliliklere uyulmaması vb.), belirlenmiş normlara, kurallara, talimatlara uygunluk; eksiklikleri gidermek ve ihlalleri ortadan kaldırmak için talimatlar verin.

5.8. Organizasyon başkanı tarafından çalışanların kabulü, transferi ve işten çıkarılması, seçkin çalışanların terfisi ve iş ve üretim disiplinini ihlal eden çalışanlara disiplin yaptırımlarının uygulanması hakkında fikirlerin değerlendirilmesi için sunun.

5.9. Resmi görevleriyle ilgili konuların tartışılmasına katılın.

5.10. Kuruluş başkanının görev ve haklarının yerine getirilmesinde yardımcı olmasını isteyin.

  1. Ağaç işleme atölyesi başkanının sorumluluğu

Ağaç işleme atölyesinin başkanı şunlardan sorumludur:

6.1. Bu iş tanımında belirtilen resmi görevlerinin uygunsuz bir şekilde yerine getirilmesi veya yerine getirilmemesi için - Ukrayna'nın mevcut çalışma mevzuatı tarafından belirlenen sınırlar dahilinde.

6.2. Faaliyetleri sırasında işlenen suçlar için - Ukrayna'nın mevcut idari, cezai ve medeni mevzuatı ile belirlenen sınırlar içinde.

6.3. Maddi hasara neden olmak için - Ukrayna'nın mevcut çalışma ve medeni mevzuatı tarafından belirlenen sınırlar dahilinde.

  1. Ağaç işleme atölyesi başkanı için çalışma koşulları

7.1. Ağaç işleri atölyesi başkanının çalışma şekli, işletmede oluşturulan İç Çalışma Yönetmeliğine göre belirlenir.

7.2. Üretim ihtiyacı ile bağlantılı olarak, ağaç işleme atölyesinin şefi şu adrese gönderilebilir: iş seyahatleri(yerel önem dahil).

7.3. Operasyonel sorunları çözmek için ağaç işleme atölyesinin başkanına servis araçları tahsis edilebilir.

  1. Ödeme koşulları

Ağaç işleri atölyesi başkanı için ücretlendirme koşulları, Personel Ücreti Yönetmeliğine göre belirlenir.

9 Nihai hükümler

9.1 Bu Görev Tanımı biri Şirket, diğeri ise çalışan tarafından olmak üzere iki nüsha olarak düzenlenmiştir.

9.2 Yapısal birim ve işyerinin Yapı, Görev ve İşlevlerindeki değişikliğe göre Görevler, Sorumluluklar, Haklar ve Sorumluluklar belirlenebilir.

9.3 Bu İş Tanımında değişiklik ve ilaveler, işletmenin Genel Müdürü'nün talimatı ile yapılır.

yapısal birim başkanı

(imza)

(soyadı, baş harfleri)

KABUL:

Hukuk Departmanı Başkanı

(imza)

(soyadı, baş harfleri)

00.00.0000

Talimatlara aşina:

(imza)

(soyadı, baş harfleri)

00.00.00

Dükkan başkanının görev tanımı

1. GENEL HÜKÜMLER
1.1. Atölye başkanı (bölüm) yöneticiler kategorisine aittir, sunum üzerine işletme müdürünün emriyle (müdür yardımcısı, diğer yetkili) işe alınır ve görevden alınır.
1.2. En az 3 yıllık mühendislik pozisyonlarında uzmanlık alanında daha yüksek mesleki (teknik) eğitim ve iş deneyimine sahip bir kişi veya en az 5 yıllık mühendislik pozisyonlarında uzmanlık alanında ikinci bir uzmanlık (teknik) eğitim ve iş deneyimine sahip bir kişi
1.3. Dükkanın başkanı (bölüm) doğrudan müdüre rapor verir.
1.4. Faaliyetlerinde, atölye başkanı (bölüm) tarafından yönlendirilir:
Atölyenin üretimi ve ekonomik faaliyetleri ile ilgili düzenleyici ve metodolojik materyaller;
işletmenin Tüzüğü;
İşletme müdürünün emir ve emirleri;
Bu iş tanımı

1.5. Çalıştayın (bölüm) başkanı şunları bilmelidir:
Çalıştayın üretimi ve ekonomik faaliyetlerine ilişkin örgütsel ve idari, düzenleyici ve metodolojik materyaller;
İşletmenin ve atölyenin teknik gelişimi için beklentiler;
Atölye (bölüm) ürünleri için teknik gereksinimler, üretim teknolojisi;
Atölye ekipmanı ve teknik çalışması için kurallar;
Teknik, ekonomik ve güncel üretim planlamasının sırası ve yöntemleri;
Ücretlendirme ve maddi teşvik biçimlerine ilişkin mevcut düzenlemeler;
Benzer ürünlerin üretimi alanında gelişmiş yurt içi ve yurt dışı deneyim;
Ekonominin temelleri, emek örgütlenmesi, üretim ve yönetim;
İş mevzuatının temelleri;
Dahili işgücü düzenlemeleri;
İş güvenliği, güvenlik önlemleri, endüstriyel sanitasyon ve yangından korunma kuralları ve normları.
1.6. Atölye başkanının (bölüm) (tatil, hastalık, iş gezisi vb.) Yokluğunda, görevleri, uygun performanslarından sorumlu olan işletme müdürünün emriyle atanan bir kişi tarafından gerçekleştirilir.

2. FONKSİYONLAR
Atölye başkanına (bölüm) aşağıdaki işlevler atanmıştır:
2.1. Atölyenin üretim ve ekonomik faaliyetlerinin yönetiminin uygulanması (bölüm).

3. İŞ SORUMLULUKLARI
Kendisine verilen görevleri yerine getirmek için atölye başkanı (bölüm) zorunludur:
3.1. Dükkanın çalışanlarını denetleyin (bölüm);
3.2. Üretim hedeflerinin yerine getirilmesini, yüksek kaliteli ürünlerin ritmik salınımını, sabit ve işletme sermayesinin verimli kullanımını sağlamak;
3.3. Üretim organizasyonunun iyileştirilmesi, teknolojisi, üretim süreçlerinin mekanizasyonu ve otomasyonu, kusurların önlenmesi ve ürünlerin kalitesinin iyileştirilmesi, her türlü kaynağın korunması, ilerici emek örgütlenmesi biçimlerinin tanıtılması, işlerin doğrulanması ve rasyonelleştirilmesi, rezervlerin kullanılması. işgücü verimliliğini artırmak ve üretim maliyetlerini azaltmak;
3.4. Atölyenin (bölüm) üretim faaliyetleri hakkında mevcut üretim planlaması, muhasebe, derleme ve zamanında raporlama düzenlemek, yeni yönetim biçimlerinin tanıtılması, emek tayınlamasının iyileştirilmesi, ücret biçimlerinin ve sistemlerinin doğru uygulanması ve maddi teşvikler, ileri yöntem ve çalışma yöntemlerinin genelleştirilmesi ve yaygınlaştırılması , benzer ürünlerin tasarım ve üretim teknolojisinde ileri düzeyde yerli ve yabancı deneyimin incelenmesi ve uygulanması, rasyonalizasyon ve buluşun geliştirilmesi;
3.5. Ekipman ve diğer sabit varlıkların teknik olarak doğru çalışmasını, onarım programlarının uygulanmasını, güvenli ve sağlıklı çalışma koşullarının yanı sıra çalışma koşulları açısından çalışanlara zamanında faydaların sağlanmasını sağlamak;
3.6. Ustabaşı ve atölye hizmetlerinin çalışmalarını denetlemek;
3.7. İşçi ve çalışanların personel seçimini, yerleşimlerini ve amaca uygun kullanımını gerçekleştirmek;
3.8. Çalışanların iş güvenliği ve güvenliği, üretim ve iş disiplini, iç iş düzenlemeleri kural ve normlarına uyumunu izlemek;
3.9. Seçkin çalışanların terfisi, endüstriyel ve iş disiplinini ihlal edenlere disiplin yaptırımlarının uygulanması, gerekirse maddi etki önlemlerinin uygulanması hakkında teklifler sunmak;
3.10. Mağaza çalışanlarının ve çalışanlarının becerilerini geliştirmek için çalışmalar düzenleyin, bir ekip halinde eğitim çalışmaları yapın.

4. HAKLAR
Çalıştay başkanı (bölüm) şunları yapma hakkına sahiptir:
4.1. İşletme yönetiminin faaliyetleriyle ilgili taslak kararları hakkında bilgi edinin;
4.2. Yapısal bölüm başkanları, uzmanlar, görevlerinin yerine getirilmesi için gerekli bilgi ve belgeleri talep ve kabul etmek;
4.3. Atölye çalışmasıyla ilgili taslak siparişlerin, talimatların, talimatların yanı sıra tahminlerin, sözleşmelerin ve diğer belgelerin hazırlanmasına katılın (site;
4.4. Kuruluşun yapısal bölümleriyle ve ayrıca yetki alanına giren konularda diğer kuruluşlarla bağımsız olarak yazışmalar yapmak;
4.5. Belgeleri yetkileri dahilinde imzalar ve onaylar.

5. SORUMLULUK
Çalıştayın (bölüm) başkanı şunlardan sorumludur:
5.1. Belarus Cumhuriyeti'nin yürürlükteki çalışma mevzuatı tarafından belirlenen ölçüde, bu iş tanımında öngörülen resmi görevlerinin yerine getirilmemesi (uygun olmayan şekilde yerine getirilmesi);
5.2. Belarus Cumhuriyeti'nin mevcut idari, cezai ve medeni mevzuatı ile belirlenen sınırlar içinde faaliyetlerini yürütme sürecinde bir suç işlemek için;
5.3. Maddi hasara neden olmak için - Belarus Cumhuriyeti'nin mevcut çalışma, ceza ve medeni mevzuatı tarafından belirlenen sınırlar dahilinde.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir