dudakta geçmeyen yara / Ağız Yarasına Ne İyi Gelir? Nasıl Geçer? | Anadolu Sağlık Merkezi

Dudakta Geçmeyen Yara

dudakta geçmeyen yara

Dudak Yarasına Ne İyi Gelir? Dudak Kenarındaki Yara Nasıl Geçer, Hangi Bitkisel Çözümlerle İyileşir?

Ağız kenarlarında kuruma, çatlama yara ve enfekteler genellikle Angular Cheilitis olarak tanımlanır. Bu durum ağzın bir ya da iki köşesinin iltihaplanmasını ifade etmektedir. Ağız kenarlarında pullanma, kaşıntı, kabarcıklar, kanama ve kaşıntılı semptomlara yol açar. Ayrıca ağız köşelerinde acı ve yanma hissi ile birlikte ağızda kötü bir tada neden olur. Yerine tam oturmayan takma dişler, dudakları yalama, ağızdan nefes alma, güneşe maruz kalma, sigara ve küçük travmalar sonucu gelişebilirler. Dudak yaraları vitamin eksiliği, kozmetik ürünler ve zayıf bağışıklık sistemi gibi birçok nedenden kaynaklanmaktadır.

AĞIZ KENARINDAKİ YARALAR NEDEN OLUŞUR?

Dudak kenarı yarası neden olur sorusu ağız kenarında yara şikayeti olan kişiler tarafında merak konusudur. Ağız kenarında çatlaklar ve buna bağlı olarak acı hissi meydana gelmesi demir, B vitamini eksikliği ve çinko eksikliğini kapsayan vitamin eksikliklerinden dolayı ortaya çıkmaktadır. Özellikle dudaklarınızdaki solgunluk demir eksiliğinden kaynaklanmaktadır. Bunun dışında dudak çevresinde uçuklar da yaygın görülen bir durumdur. Kullanılan kozmetik ürünlerdeki kimyasallar, rüzgar ve güneş gibi çevresel faktörler dudak kenarında yaralara neden olmaktadır. Bunlar arasında en kötüsü de dudak kanseri riskidir. Dudak kanseri, kabuklanan bir yara şeklinde kendini gösterir. Giderek büyür ve dudağın neredeyse tamamını kaplar. Nadir görülen bir durum olsa da ölüme neden olabilen bir kanser türü olarak karşımıza çıkar. Bu nedenle dudak yaralarının küçümsenmemesi gereken bir durum olduğu unutulmamalıdır.

DUDAK KURULUĞU HANGİ HASTALIĞIN HABERCİSİ?

Bir diğer adı ile kserostomi olarak ifade edilen ağız kuruluğu bazı ilaçların yan etkileri, kanser tedavileri, sinir hasarı ya da dehidrasyon (aşırı susuzluk) nedeniyle meydana gelmektedir. Ayrıca tükürük bezlerinin ameliyat ile alınması, sigara kullanımı ve ağızdan nefes alma ağız kuruluğuna neden olmaktadır. Ağız kuruluğunun neden olduğu rahatsızlıklar ise şunlardır:

  • Boğazda kuruluk hissi
  • Ağızda yaralar, dudak çatlakları ve ağız kenarında ayrılmalar
  • Boğaz ağrısı, ses kısıklığı
  • Ağız kokusu
  • Sık sık su içme isteği
  • Ağızda, dilde karıncalanma ve yanma hissi

DUDAKLAR NEDEN KIRMIZILAŞIR?

Kırmızı dudaklar oldukça çekicidir. Aynı zamanda vücudunuzun aşırı ısınmasından kaynaklanan bu duruma bazen, ağız kokusu da eşlik edebilir. İştah artışına da neden olur. Dudaklarınızda aşırı kızarma ve buna bağlı olarak yanma hissi de var ise konuyla ilgili olarak doktorunuza başvurabilirsiniz.

DUDAK KENARINDAKİ YARALARA BİTKİSEL ÇÖZÜMLER

Dudak kenarı yarasına ne iyi gelir sorusu bu yaralardan muzdarip kişiler tarafından merak edilmektedir. Dudak yarasına iyi gelen doğal birçok yöntem bulunmaktadır. Bu uygulamalar aynı zamanda kimyasal içermediklerinden gönül rahatlığı ile de uygulamanıza olanak sağlar. İşte dudak kenarındaki yaralara iyi gelen bitkisel çözüm yöntemleri:

  • Mikroplar ya da akne nedeni ile sık sık dudak yaraları ve bu bağlamda iltihaplanmalar meydana gelir. Ayrıca yaraların meydana geldiği dudaklarda gerilmeler ve çatlamalar kaçınılmazdır. Bu noktada yararlanabileceğiniz doğal yöntemlerin başında zeytinyağı gelmektedir. Dudağınızı en iyi şekilde nemlendirmek, acı hissini azaltmak ve yaraları tedavi etmek için günde 2 defa zeytinyağı uygulayabilirsiniz.
  • Dudak kenarlarında rahatsız edici yaralar için kullanabileceğiniz iyi bir nemlendirici ise vazelindir. Yaranın üzerine dakika nazikçe masaj yaparak uygulayabilirsiniz.
  • Dudaklarda yara oluşmasının nedenlerinden biri de dudaklarda ölü hücre birikmesidir. Zamanla biriken bu ölü deriler atılmadığında dudaklarda pürüzlü bir görünüme ek olarak yaralar oluşabilir. Bu bağlamda dudaklarınıza uygulayacağınız peeling yöntemi pürüzsüz ve bakımlı dudaklara sahip olmanıza yardımcı olurken yara riskini de ortadan kaldırmaktadır. Bunu için şeker ile dudaklarınızı nazikçe ovmanız gerekiyor, ancak şeker yapısı ile dudaklarınızda acı hissine neden oluyorsa biraz bal ilave ederek ovma esnasında meydana gelecek acı hissini en aza indirebilirsiniz.
  • Dudaklarınızdaki yaraları gidermek, daha parlak ve canlı dudaklara sahip olmak istiyorsanız haftada en az 2 defa E vitamini yağı uygulayabilirsiniz.
  • Doğal aloe vera jeli dudaklardaki yaraları ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Aynı zamanda iltihap oluşumunun önüne geçer. Dudaklarınızı derinlemesine nemlendirmekte de üstün bir yeteneğe sahiptir. Bu açıdan aloe vera jelini bitkiden çıkarın ve dudaklarınıza uygulayın.
  • Düzensiz beslenme ve vitamin eksikliklerinden kaynaklanan dudak yaralarında kullanabileceğiniz diğer bir yöntem ise karbonattır. Bir miktar karbonotu yaranın olduğu bölgeye sürün ve nazikçe ovun. Bu yöntem sayesinde dudak yaralarınızın hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlayabilirsiniz.

Dudak Çatlaması Nedenleri

Dudak çatlaması özellikle kış aylarında pek çoğumuzun başına gelir. Estetik olarak hoşumuza gitmeyen bu durum aslında fiziksel olarak da rahatsız verir. Dudak çatlaması; dudakların yüzeylerinde gözle görülür şekilde çatlaklar, yarıklar oluşması, bazen bu çatlakların kanaması ve ağrısıyla karakterize bir durumdur. Dudak derisi vücudu saran derinin en ince ve hassas tarafıdır ve yağ bezleri içermez. Bu yüzden de hasarlanmaya daha müsaittir. Çoğunlukla ciddi sebepleri olmayan dudak çatlaması, bazı durumlarda enfeksiyona işaret edebilir.


Dudaklar Neden Çatlar?

Dudak çatlamasının en yaygın nedenleri; kuru ve soğuk hava, kapalı ortamda kuru ve sıcak havaya maruz kalma, güneş yanığı, bazı ilaçlar, rüzgâra maruziyet, dudakların yalanması ve ağızdan nefes alınmasıdır. Soğuk algınlığı, dehidrasyon (sıvı kaybı) ve beslenme eksiklikleri de dudak çatlamasına neden olabilir.

Dudak kuruluğu ve çatlaması altta yatan hastalığa, bozukluğu ve duruma göre değişebilir. Dudak çatlaması ile birlikte ağızda da şöyle belirtiler görülebilir:

  • Kanama
  • Ağrılı yara
  • Uçuk (tekrarlamasına neden olabilir)
  • Ağız kuruluğu
  • Boğuk ses
  • Kızarma ve şişme

Dudak çatlaması ile birlikte gelişebilecek diğer semptomlar ise şöyle sıralanabilir:

  • Susama
  • Genel hastalık hissi
  • Baş ağrısı
  • Vücutta döküntü
  • Burun tıkanıklığı ve burunla ilgili problemler

Dudak çatlaması ile birlikte görülen kısa süreli de olsa bilinç bulanıklığı ya da kaybı, bayılma, idrara çıkmama gibi bulgular altta yatan ciddi sorunlara işaret edebilir.

Ruj veya dudak kremi gibi dudaklara direkt temas eden ya da ellerimiz yoluyla dudaklara indirekt temas eden kozmetik/kimyasal ürünlere karşı alerjik reaksiyon da dudak çatlamasının nedenlerindendir.

Dudak Çatlaması Hastalık Habercisi Olabilir mi?

Dudak çatlaması şikayetiyle doktora başvurduğunuzda teşhis için size şu sorular yöneltilebilir:

  • Ne kadar süredir dudak çatlaması yaşıyorsunuz?
  • Ruj gibi ürünler kullandığınızda dudaklarınız daha çok çatlıyor mu?
  • Yakın zamanda kullanmaya başladığınız elinize ya da dudaklarınıza temas eden herhangi bir ürün var mı?
  • Çatlamış dudaklarınız haricinde başka şikayetleriniz var mı?
  • Çatlamış dudaklarınız günden güne kötüleşiyor mu, yoksa sık sık bu sorunu mu yaşıyorsunuz?

Dudakların çatlaması uzun süreli sorunlara neden olmaz. Çatlamış dudaklar, oluşan tahriş nedeniyle bakteri veya mantar gibi enfeksiyonlara açık hale gelir. Bazen de vücuttaki sıvı kaybı dudak çatlamasıyla kendini gösterir. Teşhis edildikten sonra ona göre tedavi uygulanmalıdır. Şiddetli dehidrasyon böbrek yetmezliği, bakteriyel enfeksiyonlar, elektrolit dengesizliği, mantar enfeksiyonları gibi sonuçlara neden olabilir.

Aktinik keilit ise genellikle kronik güneş maruziyeti sonucu gelişen, tedavi edilmediğinde deri kanserine ilerleyebilen bir durumdur; dudaklarda kuruluk, renk değişimi ve pullanma ile ortaya çıkabilir.

Şiddetli dudak kuruluğu ve çatlaklar ile karakterize keilit ise Crohn gibi iltihabi hastalıklar veya enfeksiyonlara bağlı görülebilir. Diş travması, aşırı tükürük üretimi de keilite neden olabilir. Diş teli, takma diş ve emzik kullanımı buna yatkın hale getirir.

Bazı ilaçlar da dudak çatlamasının nedenleri arasındadır. A vitamini, retinoidler, lityum maddelerini içeren ilaçlar ve kemoterapi tedavisinde kullanılan ilaçlar dudaklarda aşırı kuruluk ve çatlama yaratabilir.

Sigara, yine dumanıyla hassas cildi tahriş ederek kuruma ve çatlama ihtimalini arttırır.

Genel olarak kuru bir cilt yapısına sahip olan kişiler de dudak çatlamasına daha yatkındır.

Dudak Çatlamasına Ne İyi Gelir?

Dudak çatlamasına karşı en iyi koruma dudakların nemini korumaktır. Dudak kuruluğu yaşamamak için bol su içerek dudak nemini korumaya çalışın. Ayrıca dudak çatlamasına karşı şu önerilere kulak verin:

Doğru Dudak Nemlendiricisi Seçin

Popüler markalar yerine dudağınız için uygun olan dudak balsamlarını tercih edin. Çünkü bazı dudak balsamları dudakları kurutan, tahrişe ya da alerjik reaksiyonlara neden olabilen maddeler içerebilir. Bazı kişiler bu ürünleri kullandıklarında karıncalanma, yanma gibi hisler yaşadıklarını ve ürünlerin işe yaradığını düşünebilir. Ancak buna aldanmayın. Bu hisler, dudakların tahriş olduğunun göstergesi olabilir. Tarçın, nane, narenciye, okaliptüs, kafur, mentol, lanolin, oksinoksat, oksibenzon, fenol, propil gallat ve salisilik asit maddeler içeren dudak ürünlerini kullanmaktan kaçının. Hint tohumu yağı, seramidler, demitikon, kenevir tohumu yağı, mineral yağlar, shea yağı, titanyum oksit veya çinko gibi güneşten koruyucu bileşenler dudakların çatlamasına iyi gelebilir. Parfümlü, kozmetik ürünler de dudaklarınızı tahriş edebilir ya da alerjik reaksiyonlara (temas egzaması) neden olabilir. Günde birkaç kez ve yatmadan önce bu ürünleri çatlamış dudaklarınıza sürün ve yumuşamasını sağlayın.

Dudaklarınızı Kış Güneşinden de Koruyun

Dudak kreminizin güneş koruyuculu olmasına dikkat edin. Kışın bile dudaklarınız çatlayabilir. Güneş, çatlamış dudaklarınızı daha kolay kurutur ve bu da uçukları tetikleyebilir. SPF 30 ve daha yüksek güneş koruyuculuğu olan ürünleri kullanmaya özen gösterin. Dışarıdayken dudak balsamınızı 2 saatte bir uygulayabilirsiniz. Dışarı çıktığınızda ağzınızı bir atkı ile kapatmanız da soğuk ve kuru havaya karşı dudaklarınızı korumaya yardımcı olur.

Bu Besinler Yardımcı Olabilir

Aloe vera, Hindistancevizi yağı, bal, salatalık ve yeşil çay gibi besinler inflamasyonu azaltmaya yardımcı olabilir. Bu besinleri içeren ürünlerin doğal olanları tercih edebilir ancak kozmetik ürünlerin temas egzamasına yol açabildiği unutulmamalıdır.

Bol Su İçin

Genel sağlığınız için su tüketmeniz gerekir. Su, kurumuş ve çatlamış dudaklarınızın da ihtiyacı olan bir yaşam kaynağıdır. Dudaklarınızı, gün içinde sık sık su içerek nemlendirebilirsiniz.

Dudaklarınıza Karşı Nazik Olun

Bazı kişiler tik gibi sebeplerle sürekli dudaklarını ısırıp yalayabilirler. Yani kişiler bunu yaptıklarının farkında olmazlar. Kuruyan dudakları yalamak o an için kurtarıcı gibi gözükse de aslında bir kısır döngü yaratır. Tükürük dudakların nemini yok eder, buharlaştıkça dudaklarınız aslında daha kuru hale gelir. Dudaklarınızı ısırıp tahriş de etmeyin.

Nemlendirici Kullanın

Özellikle uyurken ağzınızdan nefes alıyorsanız evde bir nemlendirici olması faydalı olabilir. Hem daha rahat nefes alırsınız hem de dudaklarınızın kuruyup çatlamasını engellemiş olursunuz.

“Dudak çatlaması nasıl geçer?” diye düşünürken bu önerileri evde uygulamaya çalışın. Bu önerileri hafta uyguladığınızda dudaklarınız çatlamaya devam ederse bir dermatoloji uzmanına başvurun.

*Bu içeriğin geliştirilmesinde Tıbbi Direktörlük katkı sağlamıştır.
*Web sitemizdeki bilgiler kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız. İçeriklerde Acıbadem Sağlık Grubu'nun tedavi edici sağlık hizmetlerine yönelik bilgiler yer almamaktadır.

RANDEVU AL  

Dudak yarası neden olur? Dudak yarasına ne iyi gelir? Pamuk gibi dudak ipuçları

Dudak yaralar&#; pek çok ki&#;inin s&#;kl&#;kla kar&#;&#;la&#;t&#;&#;&#; sa&#;l&#;k sorunlar&#; aras&#;nda yer al&#;yor. Çe&#;itli sebeplerden kaynaklanabilen dudak yaralar&#; sebebi bilindi&#;i ve do&#;ru bir &#;ekilde müdahale edildi&#;i sürece k&#;sa süre içerisinde tedavi edilebiliyor. Sebebi bilinmeyen ve yanl&#;&#; müdahale gerçekle&#;tirilen yaralar ise büyük bir soruna dönü&#;ebiliyor. Bizler bu yaz&#;m&#;zda dudak yaras&#; problemi ile s&#;kl&#;kla kar&#;&#;la&#;anlar için pek çok detaya yer verdik. Sizler de dudak yaralar&#;ndan &#;ikayetçiyseniz ve dudak yaras&#;na ne iyi gelir? sorusunun cevab&#;n&#; ara&#;t&#;r&#;yorsan&#;z do&#;ru yerdesiniz. Yaz&#;m&#;z&#;n detaylar&#;ndan dudak yaras&#;yla ilgili tüm bilgilere ula&#;abilirsiniz. 

Dudak yaras&#;na ne iyi gelir?

Dudak yaralar&#; çe&#;itli sebeplerden kaynaklanabilen yaralar aras&#;nda yer al&#;yor. Kimi zaman düzensiz beslenme dudak yaras&#;na sebep olurken kimi zaman ise vitamin eksikli&#;i ya da yanl&#;&#; nefes al&#;p verme sebebiyle dudak yaralar&#; meydana gelebiliyor. Bu a&#;amada dudak yaras&#;n&#;n neden oldu&#;unun belirlenmesi ve buna uygun olarak müdahale gerçekle&#;tirilmesi büyük önem ta&#;&#;yor. Basit dudak yaralar&#;na kar&#;&#; çe&#;itli öneriler mevcut. Ancak unutmamak gerekir ki dudak yaras&#; kanser belirtisi de olabilir. Bu nedenle ev çözümlerinden önce bir uzmana dan&#;&#;mak önemli. &#;kinci faktör ise bir ki&#;iye iyi gelen do&#;al çözüm, farkl&#; bir ki&#;ide olumsuz etkiler yaratabilir. 

  • E vitamini
  • Karbonat
  • Zeytinya&#;&#;
  • Vazelin
  • Leker
  • Aloe Vera
  • Hindistan cevizi ya&#;&#;
  • Salatal&#;k
  • Jojoba ya&#;&#;
  • Süt
  • Gül suyu
  • Bal

 

Do&#;al çözümler aras&#;nda dudak yaras&#;na iyi gelen yiyecekler aras&#;nda yer al&#;yor. Bu yiyeceklerin pek ço&#;unun antibakteriyel olmas&#; dudak yaras&#;n&#;n mikrop kapmas&#;n&#; engelliyor. Bunun yan&#; s&#;ra besleyici özelliklerinin de olmas&#; sebebiyle dudak yaralar&#;nda bu yiyeceklerin kullan&#;lmas&#; öneriliyor. E&#;er sizler de geçmeyen dudak yaralar&#;na sahipseniz oldukça besleyici olan bu g&#;dalardan yararlanarak yaralar&#;n&#;z&#;n k&#;sa süre içerisinde onar&#;lmas&#;n&#; ve tedavi edilmesini sa&#;layabilirsiniz.

Dudak yaras&#; neden olur?

Dudak yaralar&#;n&#; geçirmek için pek çok g&#;da, vitamin ve ilaç bulunuyor olsa da dudak yaralar&#;n&#;n neden oldu&#;u pek çok ki&#;inin ara&#;t&#;rd&#;&#;&#; konular aras&#;nda yer al&#;yor. &#;nsanlar aras&#;nda oldukça fazla konu&#;ulan bu deri probleminin pek çok nedeni bulunuyor.

  • Öncelikle dudakta yara olu&#;umunun ilk sebebi vitaminsizlik olarak kar&#;&#;m&#;za ç&#;k&#;yor. Düzenli beslenmeme, yetersiz vitamin alma sebebiyle dudaklarda uçuk benzeri yaralar meydana gelebiliyor.
  • Tüm bunlar&#;n yan&#; s&#;ra dudak yaralar&#;n&#;n sebepleri aras&#;nda so&#;uk havalar, güne&#; &#;&#;&#;&#;&#; ve rüzgar da bulunuyor. Korunaks&#;z bir yerde uzun süre güne&#;in alt&#;nda kalmak, so&#;uk havalarda uzun süre d&#;&#;ar&#;da durmak gibi pek çok faktör dudaklarda çe&#;itli yaralar&#;n meydana gelmesine neden olabilir. Bu faktörlerden kaynaklanan dudak yaralar&#;ndan korunmak için yaz k&#;&#; dudak nemlendiricisi kullan&#;lmas&#; ve dudak bak&#;mlar&#;n&#;n aksat&#;lmamas&#; öneriliyor. 
  • Ancak baz&#; durumlarda dudak yaralar&#;na daha fazla dikkat edilmesi gerekiyor. E&#;er dudak yaralar&#; geçmiyor ve gün içerisinde birden çok kez &#;iddetli kanamaya neden oluyorsa bu durum dudak kanserinin habercisi olabilir. 

 

Dudak yaras&#; kaç gün içerisinde geçer?

Dudak yaras&#; problemini s&#;kl&#;kla ya&#;&#;yor ve dudak yaras&#;n&#;n kaç gün içerisinde geçece&#;ini merak ediyorsan&#;z bu sorunun yan&#;t&#; de&#;i&#;kenlik gösterebilir. Genellikle ciddi problemlerden kaynaklanmayan uçuk benzeri dudak yaralar&#;n&#;n gün içerisinde geçti&#;i görülürken daha &#;iddetli dudak yaralar&#;n&#;n ise birkaç hafta içerisinde tamamen geçti&#;i söylenebilir. Bu durum ve yaran&#;n iyile&#;me süreci biraz da bireyin vücut direncine ba&#;l&#;d&#;r. E&#;er düzenli beslenme sa&#;lan&#;yorsa ve vitamin alma konusunda herhangi bir sorun yoksa dudak yaralar&#; daha k&#;sa süre içerisinde geçebilir. Vitaminsizlik söz konusuysa, düzenli beslenilmiyorsa ve vücut direnci dü&#;ükse bu durumda dudak yaralar&#;n&#;n daha uzun süre içerisinde geçmesi söz konusu olabilir. Sizler de dudak yaras&#; sorununu s&#;kl&#;kla ya&#;&#;yorsan&#;z daha düzenli bir &#;ekilde beslenme ve vitamin al&#;m&#; ile  istenmeyen bu durumu ortadan kald&#;rabilirsiniz. 

 

 

 Dudak Yarası Nedenleri Nelerdir?

Dudak Yarası Nedenleri Nelerdir?

Dudak çevresi yaraları nedenleri olarak : stres, yorgunluk, yetersiz beslenme, bağışıklık sistemini baskılayan ilaçlar, zararlı alışkanlıklar ve vücut direncini düşmesi gösterilebilir. Bu can sıkıcı durumdan kurtulmak isteyen herkesin ortak sorusu dudak yarası için ne iyi gelir sorusudur. Bu sorunu doğal yollardan çözmek isteyenler için tavsiyemiz öncelikle güçlü antioksidan özelliği taşıyan zencefil ile bir tatlı kaşığı gül suyu karışımını macun kıvamına getirip yaraya sürmenizdir.

10 dakika beklettikten sonra yarayı nazik hareketlerle yıkamanız yeterli olacaktır. Dudak yarası nasıl çabuk geçer sorusunun bir diğer cevabı da yine antioksidan özelliği güçlü alan zerdeçaldır. İltihap giderici özelliği de olan zerdeçal zeytinyağı ile karıştırılıp yaraya sürüldüğünde kısa sürede iyileşme sağlayacaktır. Dudak yarası ile ilgili uygulanan doğal yöntemler dudak üstü yara nasıl geçer sorusunun da cevabı olacak niteliktedir. Aynı bitkisel ve doğal yöntemler uygulanarak dudak üstü yaralardan da kurtulmak mümkündür.

 Dudak Yarası Nasıl Geçer?

Dudak Yarası Nasıl Geçer?

Dudak ısırma yaraları da birçok insanın yaşadığı bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Gün içerisinde stres ve sıkıntıyla karşı karşıya kaldığınızda dudaklarınızı ısırıyor ve dudak ısırma yarası nasıl geçerdiye soruyorsanız bunun cevabı e vitamini ve avokado yağı içeren dudak nemlendiricisi ve kremlerle dudaklarınızı sürekli nemli tutmaya çalışmaktır.

Böylece hem dudaklarınızı ısırma isteğinin önüne geçer hem de kolayca iyileşmesini sağlamış olursunuz. Dudak yarasını ne geçirir diye soruyorsanız eğer size bitkisel olarak birkaç tavsiye verebiliriz: Bunlar özellikle karbonat, zeytinyağı, aloe vera, Hindistan cevizi yağı, salatalık, süt, gülsuyu, bal gibi hem doğal olan hem de herkesin evinde kolayca bulabileceği ürünlerdir.

 Dudak Yarası Kaç Günde Geçer?

Dudak Yarası Kaç Günde Geçer?

Bu sorunu yaşayan insanların merak ettiği sorulardan biri, Dudak yarası kaç günde geçer Sorusudur. Ciddi problemlerden kaynaklanmayan dudak yaraları günde geçerken kişinin vücut direncine bağlı olarak birkaç hafta da sürebilir. İyileşmeyi çabuklaştırmak için doktorun verdiği kremleri ya da tavsiye edilen doğal ürünleri kullanmak, yara olan yeri temiz tutmak ve olabildiğince el sürmekten kaçınmak gerekir.

Dudak içi yaralarının nedenleri dudak yarasına göre farklılık göstermekle birlikte aynı şekilde can sıkıcıdır. Dudak içi yaralarının nedenleri daha çok dental çalışmalar, diş fırçalama, yanak ısırma gibi nedenlere bağlı olabilir. İç dudak yarasına ne iyi gelir sorusuna verilecek cevabımız ise karbonat veya tuzlu su ile gargara yapmak, karanfil yağı, aloe vera, meyan kökü Hindistan cevizi yağı ve ada çayıdır. Ağız yaralarına iyi gelecek aromatik yağları ve dudak bakımı ürünlerini funduszeue.info ve Trendyol mobil uygulamasından satın alabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası