armut kac aylik bebege verilir / Bebeklere hangi ek gıdayı ne zaman verebiliriz? - Eski Tadında

Armut Kac Aylik Bebege Verilir

armut kac aylik bebege verilir

Bebeklere hangi ek gıdayı ne zaman verebiliriz?

Bebeklere hangi ek gıdayı ne zaman verebiliriz?

Bebekler için en temel ve en sağlıklı gıda hiç şüphesiz anne sütüdür. Bebek gelişiminde, ilk altı aydan sonra anne sütü tek başına yeterli olmayacağı için yavaş yavaş ek gıdalara geçiş yapılması gerekir. Bebeğin demir depoları 6 ayda oldukça azalır, beden ve beyin gelişimi için yetersiz hale gelir. Yavaş yavaş gelişmeye başlayan sindirim sistemi ve beyin gelişiminin sağlıklı olması için ek gıdalar kaçınılmazdır. Bebeklerin ek gıdalar ile tanışma süresi ise, ek gıdanın çeşidine göre farklılık göstermektedir.

Bebeğinizin altıncı aydan sonra ilk ek gıdaları; yumuşak meyveler, meyve püreleri, haşlanmış sebzeler, sebze çorbaları ve muhallebiler olabilir.

Ek gıdaya geçilen ilk 6 ayda verilebilecek meyveler; sindirimi kolay olan ve herhangi bir alerji riski olmayan; elma, armut, şeftali ve kayısı gibi meyvelerdir. Ayrıca, bebeklerin ilk iki yıl şeker alım oranının minimum düzeyde olması gerektiği için özellikle yüksek şeker içerikli meyvelere ilerleyen zamanda geçiş yapılması hekimlerin önerileri arasındadır.

Sebzelere başlangıçta da; kabak, havuç, patates, enginar, brokoli, bal kabağı gibi alerji riski düşük gıdalar tercih edilmelidir. Bebeğinizin herhangi bir sebzeye karşı alerjisi olup olmadığını anlamak ve herbirinin lezzetini tanıması için sebzeleri karıştırmak yerine ayrı ayrı vermeyi tercih edebilirsiniz. Üç gün boyunca aynı sebzeyi verdiğiniz bebeğinizde herhangi bir alerjik reaksiyon gözlemezseniz, vermeye devam edebilirsiniz. Her sebzeyle tek tek tanıştırdıktan sonra, sebze karışımları hazırlamaya da başlayabilirsiniz.

Meyve ve sebzeleri püre olarak vermeyi tercih edebileceğiniz gibi, BLW (baby-led-weaning) yaklaşımındaki gibi bebeğiniz kendisi çiğneyerek tüketmeye alışsın istiyorsanız, tam uygun yumuşaklıkta taneli olarak hazırlanmış şekilde de sunabilirsiniz.

Bebekte buğdaya karşı alerji oluşma ihtimaline karşın ilk etapta pirinç unu veya yulaf unundan yapılmış muhallebiler tercih edilebilir. Bebekte glutene karşı bir hassasiyet yoksa, daha besleyici olan irmik de tercih edilebilir.

Meyve, sebze ve muhallebi dışında; yumurta sarısı, peynir ve yoğurt bebeğinizin en önemli kalsiyum kaynağı olarak altıncı aydan itibaren verilebilir. Yoğurdun ev yapımı olmasına ve yumurta ile peynirin güvenilir olmasına dikkat etmeniz gerekir.

Zeytin, salatalık, biber, bezelye ve taze fasulye sekizinci aydan itibaren bebeklere yedirilebilir. Semizotu, ıspanak, kereviz, bamya, pazı, maydanoz, dereotu, lahana gibi sebzelerin ise dokuzuncu aydan itibaren bebeklere verilmesi önerilmektedir. Dokuzuncu aydan itibaren bebekler daha katı ve şekerli gıdaları tüketebilecekleri için kiraz, vişne, muz, erik, incir, kavun ve karpuz gibi daha sert ve şeker içeriği yüksek meyvelere geçiş yapılabilir. Aynı şekilde bulgur, nohut ve mercimek gibi bakliyatlar ile kırmızı ve beyaz et de yavaş yavaş bu dönemden sonra bebeklere yedirilebilir.

Asit içeriğinin yüksek olması nedeniyle alerji riski daha yüksek olan çilek, kivi, portakal, mandalina ve ananas için 2 yaşına kadar beklenmesi önerilir.

Bebekleri etkileyecek içerik yapısı sebebiyle bal, süt ve yumurta beyazı için 1 yaş, patlıcan, dut ve Antep fıstığı için ise 2 yaşının beklenmesi önemli uyarılardandır. Asit içeriği oldukça fazla olan domatesi de çiğ olarak iki yaşına kadar vermemek uygun olacaktır. 2 yaşına kadar bebekler için yasak gıdalar listesinin başlarında olan sebze ise bakladır. Onu da not etmemizde fayda var.

Bebeğinizi katı gıdaya alıştırma dönemi için 10 önerimizi içeren bu yazımızı da okumanızı öneririz.

Sağlıkla kalın.

07.03.2021

Armut çok tatlı bir meyvedir, ve çoğu bebek ilk tattığı andan itibaren armut püresini çok sever. Mamanız için armut seçerken olgun, güzel kokulu olmasına dikkat edin. Seçeceğiniz armutlara parmağınızı bastırdığınızda çok hafif bir yumuşaklık hissetmeniz gerekiyor. Bunun yerine henüz tam olgunlaşmamış hafif sert armut alıp mutfağınızda bir kaç gün bekletip olgunlaşıp yumuşamalarını da sağlayabilirsiniz. Yalnız bu yolu tercih edecekseniz dikkat edin armutlar olgunlaştıktan çok kısa süre sonra bozulmaya başlayacaklardır, bu yüzden sıklıkla armutları kontrol etmeyi unutmayın.

2 Porsiyon için Malzemeler:

  1. 1 Adet Küçük, Taze Armut
  2. Çeyrek su bardağı su

Hazırlanışı:

  1. Armutu iyice yıkayın. Armutun üzerinde varsa eğer ezik, bozuk kısımları ayıklayın.
  2. Armutun kabuğunu soyun, çekirdeğini ve sert kısımlarını ayıkladıktan sonra orta boyutta parçalara bölün.
  3. Küçük bir tencere içerisine buhar süzgeci yerleştirin ve armutu süzgecin içerisinde koyun. Tencereyi buhar süzgecinin altına gelecek kadar su ile doldurup kaynamaya bırakın. Armut iyice yumuşayana kadar kaynatın.
  4. Yumuşayan armut parçalarını mutfak robotu ya da blendera aktarın ve 30 saniye kadar karıştırarak püre haline getirin.
  5. Tencerede kalan suyu her seferinde bir yemek kaşığı olacak şekilde püre yumuşak ve akışkan bir hal alıncaya kadar ekleyin.

Satın Almanız Gereken Aletler

Püre mamaların bir çoğunu hazırlarken düzgün, kıvamında bir püre elde etmek için mutfak robotu ya da blender kullanmanız gerekecektir. Bazı meyveler diğerlerine göre yapısal olarak daha sulu ve yumuşak olmaktadırlar. Bu tip meyveleri çatal kullanarak püre haline getirmek de mümkün olabilir. Örneğin armut kaynatılıp yumuşatıldıktan sonra çatal ile püre haline getirebilirsiniz.

Bunu beğen:

BeğenYükleniyor...

İlgili

Armut Suyu

Armut Suyu
Armut suyu,özellikle cilt bakımında cildin canlanması ve yenilenmesi konusunda faydalıdır. Ayrıca sağlık anlamında da etkisi büyüktür.

Armut Suyu Faydaları Nelerdir?

  • Kan basıncını dengeler,
  • İçeriğinde antioksidan ve antikanserojen maddeler bulunur,
  • Armutta bulunan pektin, kolesterolü dengeler,
  • Bakır ve C vitamini içerdiğinden hücreleri korur, kanseri önler,
  • Armutta bulunan pektinin müshil etkisi görür,
  • Armut suyunda bulunan fruktoz ve glikoz vücuda doğal ve hızlı bir şekilde enerji verir,
  • Armudun ateş düşürme etkisi bulunmaktadır. Bunun için hasta olan kişiye bir bardak armut suyu içirilmelidir,
  • Armut suyunda yüksek miktarda bor bulunur. Bor, kemik erimesini engeller,
  • Antiinflamatuar etkisi nedeniyle vücuttaki iltihabın iyileşmesini sağlar,
  • Özellikle sigara kullananlar ve çocuklardaki balgamı temizlemek için armut suyu içirilebilir,
  • Boğaz ağrısını giderir,

Bebeklere Armut Suyu Verilir mi?

Bebeklerde ek gıda olarak armut suyu 4 ile 6. Aylardan itibaren verilebilir. Sindirimi kolay olduğundan gaz yapma etkisi yoktur. Armut suyu rendelenerek elde edilebilir. Bir armutta bulunan C vitamini günlük ihtiyacın yüzde 20'sini karşılamaktadır. Ayrıca hipoalerjenik bir meyve olduğundan bebeklerde güvenle kullanılabilir.

Armut suyu ve meyvesi, bağırsak hareketlerini hızlandırdığından özellikle ishal olan bebeğe verilmemelidir.

Armut Suyu Nasıl Hazırlanmalıdır?

Armut suyu için sağlam, sert ve koyu renkli armutlar seçilmelidir. Birkaç gün bekletilmeli, olgunlaşmasını hızlandırmak amacıyla kâğıt torbada oda sıcaklığında bekletilebilir. Aşırı olgunlaşmış armutlar lapalaştığından suyunun çıkarılması zordur. Uygun armut meyve sıkacağında sıkılabilir. Bebekler için ise cam rende kullanılarak temiz bir tülbentten süzülmelidir.

Armut Suyunun Cilde Faydaları Nelerdir?

  • Güneş lekelerine etkilidir. İçinde bulunan alfa arbutin, yoğun melanin oluşumundan kaynaklanan lekelerin görünümünü açar,
  • Cilt beyazlaştırır,
  • Cildin UV ışınlarından korunması için güneş koruyucuyla kullanılmalıdır,
  • Cilt lekelerinin tedavisi için geceleri cilde armut suyu sürülebilir ya da lapa şeklinde cilde 10 dk. Uygulandıktan sonra ılık suyla yıkanmalıdır.

Son Güncelleme : 16.06.2023 04:11:26

Armut Suyu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.


0 Yorum Yapılmış "Armut Suyu"


Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Rüyada Armut Görmek
Rüyada Armut Görmek
Rüyada armut görmek pek sık rastlanmayan bir durum olsa da bu rüyayı gören kimselerin telaşlanmaması gerekir. Zira rüyada elma, armut, ayva gibi meyveleri gören bireylerin eline yüklü bir miktar para, mal gibi zenginliklerin geçeceğine yorumlanmak...
Armut Çeşitleri
Armut Çeşitleri
Armut çeşitleri: Armut herkes tarafından sevilen bir meyvedir. Sulu ve herkes tarafından sevilen armudun 60 çeşidi olduğu söylenir. Armut ağacının 14 metreye kadar uzanan dik ve uzun bir ağaçtır. Gülgillerden olan bir ağacın çeşidi olup rengi yeşilde...
Rüyada Armut Yemek
Rüyada Armut Yemek
Rüyada Armut Yemek durumu hakkında ilk olarak içinizi rahatlatmak için küçük bir bilgi vermek istiyorum. Rüyada Armut Yemek ile ilgili durumlar genellikle olumlu yönde olmakla beraber kişi için hayırlı durumların habercisidir. Rüyada Armut Yemek ile ...
Rüyada Armut Ağacı Görmek
Rüyada Armut Ağacı Görmek
Rüyada Armut Ağacı Görmek, Yüksek servet ve sermayeye, kıymetli bir eşya sahibi olmaya, bol miktarda paraya, aile içinde yaşanacak rahata, iyilik görmeye, huzurlu günler yaşamaya, hakkıyla azimli olup emek verilerek elde edilmiş helal rızıklara, iş h...
Rüyada Yeşil Armut Görmek
Rüyada Yeşil Armut Görmek
Rüyada yeşil armut görmek; mevsiminde yeşil armut hayra, toplu mala ve nimete, mevsimi dışında armut yemek ise hastalığa, rüyayı gören bekar için evlenmeye delalet eder. Yeşil armudu rüyasında gören hamile ise erkek çocuğa işaret eder. Yeşil armudu h...
Deveci Armudu
Deveci Armudu
Deveci armudu; oldukça iri ve büyük olan çok lezzetli bir meyvedir. Deveci armudunun şeklinin biçimsiz ve alttan basık olması insanları tadı konusunda düşündürür, fakat tat olarak armut çeşitleri arasında en lezzetli ve şekerli olandır. Deveci armudu...
Rüyada Armut Toplamak
Rüyada Armut Toplamak
Rüyada armut toplamak; rüyada armut toplamak bir kişinin, ona kalacak bir miras veya bir mal, mülk ile zengin bit hayat süreceğine işaret etmektedir. Rüyasında armut topladığını gören kişi ortak bir mirası da paylaşabilir. Rüyasında armut toparlayama...
Armut Cinsleri
Armut Cinsleri
Armut cinsleri; Armut, gülgiller familyasından olan ve Pyrus cinsini ait ağaç niteliğindeki bitki türlerindendir. Bu ağaç niteliğindeki türlerden bazıları yenilebilir meyvelerden olduğundan hepsinin ortak adına armut denir. Ana vatanı Anadolu olan Ar...
Armut Nerede Yetişir
Armut Nerede Yetişir
Armut Nerede Yetişir, Armut meyvesi ağaç olarak gül ailesinin bir üyedir. Yer yüzünde 3000 den fazla armut türü olsa da günümüzde meyvesini tükettiğimiz 3 armut cinsi yaygındır. İnsan oğlu armudu taş devrinden bu yana tükettiği tahmin edilmektedir. A...
Naşi Armut
Naşi Armut
Naşi armudu, Bir diğer ismi Japon armudu olan bu meyve orta irilikte, açık kahverengi zemin üzerine sarı benekli bir meyvedir. Bu meyve az paslı, uzun saplı, basık ve şişkin bir armut cinsidir. Naşi armut çok sulu, eti beyaz, aromalı ve lezzetlidir. ...
1 Armut Kaç Kalori
1 Armut Kaç Kalori
1 Armut Kaç Kalori, Armut oldukça sağlıklı ve besin değeri yüksek bir meyvedir. Bulması kolay ve uygun fiyatlı olmasından dolayı en fazla tercih edilen meyvelerden biridir. Armut kilo vermek isteyenler için oldukça sık kullanılır. Armudun kalorisi di...
Armut İshal Yaparmı
Armut İshal Yaparmı
Armut ishal yapar mı, Armut yaz kış yetişebilen ve ana vatanı Asya olan bir meyvedir. Birçok çeşidinin olmasına rağmen dünya ülkelerinin çoğunda melezlenme yöntemi kullanılarak daha çok çeşidi elde edilmektedir. İçeriğinde A, B ve C vitaminleri ile K...

 

Rüyada Armut Görmek
Armut Çeşitleri
Rüyada Armut Yemek
Rüyada Armut Ağacı Görmek
Rüyada Yeşil Armut Görmek
Deveci Armudu
Rüyada Armut Toplamak
Armut Cinsleri
Armut Nerede Yetişir
Naşi Armut
1 Armut Kaç Kalori
Armut İshal Yaparmı
Ankara Armudu
Armut Suyu
Santa Maria Armut
Rüyada Armut Almak
Japon Armudu
Gebelikte Armutun Faydaları
Armut Yetiştiriciliği
Elma Armut Kurusu
Yabani Armut
Akça Armut
Armut Ağacı
Armut Yaprağı
Etruşka Armut
Armut
Armut Pekmezi Nasıl Yapılır
Armut Ağacı Bakımı
Armut Budama
Armut Çekirdeği

Popüler İçerik

Ankara Armudu

Ankara Armudu

Ankara armudu; İç Anadolu bölgesinde özellikle Türkiye'nin başkenti Ankara'da yetiştiriciliği olan kışlık bir armut çeşididir. Ankara armudunun büyüme...

Santa Maria Armut

Santa Maria Armut

Santa maria armut, Armut yetiştiriliciliği çok eski tarihlere dayanmaktadır. Anadolu'da, İtalya, Fransa, Belçika gibi ülkelerde uzun yıllardır armut y...

Rüyada Armut Almak

Rüyada Armut Almak

Rüyada armut almak, iyi, kötü ve dini olarak birçok farklı konuda başka şeylere işaret eder. Rüyada armut aldığınızı gördüğünüzde aynı zamanda armut d...

Japon Armudu

Japon Armudu

Japon Armudu, Japon armudunun meyveleri orta büyüklükte, açık kahverengi üzerine sarı benekli ve az paslıdır. Japon armudunun meyvesi beyaz etli, bol ...

Gebelikte Armutun Faydaları

Gebelikte Armutun Faydaları

Gebelikte armutun faydaları, Armut yenmesi hamilelikte güvenlidir. Armudun düşük kalorili ve hamileler için önemli bir çok mineral ve vitamin içerdiği...

Armut Yetiştiriciliği

Armut Yetiştiriciliği

Armut Yetiştiriciliği: Armut gülgiller familyasında bir meyve ağacıdır. Armut ağacı dünyada en önemli meyvelerden biridir. Armut ağacı iklim seçmeks...

6. Ay Bebek Beslenmesi

6. Ay Bebek Beslenmesi

Bebeğiniz altı aylık olduğunda ilk başlanacak ek gıdalar daha az alerjik olan ve bebeğin sindirim sistemini rahatsız etmeyecek sebzeler, meyveler, yoğurt ve tahıl olmalıdır. Vereceğiniz ilk sebzeler patates, tatlı patates, havuç, balkabağı, kabak olabilir. İlk meyveler ise mevsimine göre elma, armut, muz, şeftali, kaysı, erik ve avokado olabilir. Daha sonrasında ise yoğurt ek gıdalara eklenebilir. Bu sıralama doktorunuzun önerisi ile değişiklik gösterebilir. Ayrıca bebeğinizin kabul etme durumuna göre sıralama değişebilir.

Ek gıdalara alışan bebeğiniz için pirinç ve irmik gibi tahıllar sebze ve meyve pürelerinin içerisine ekleyerek devam edebilirsiniz. Daha sonra önemli bir hayvansal protein kaynağı olan yumurta sarısını menüye ekleyebilirsiniz.

Sebzeler tercihen buharda olmak üzere haşlanarak hazırlanır. Haşlanan sebzeler tel süzgeç ile püre kıvamına getirilir ve tüketmeden önce içine bir miktar zeytinyağı eklenerek bebeğe verilir. İlk sebzeleri başladığınızda tek tek alışan bebeğiniz için 2 veya 3 sebzeyi birlikte haşlayarak karışım püreleri de verebilirsiniz. Hatta içine bir miktar pirinç veya irmik gibi tahılların da eklenmesi uygun olur. Örneğin patates+havuç+pirinç gibi ve patates+kabak+pirinç gibi karışık sebze püreleri hazırlanabilir. Sebze pürelerini az miktarda başlayarak alıştırdıktan sonra bebeğiniz tölere ederse 40-60 ml miktarında öğün olarak hazırlayabilirsiniz.

Meyveler hazırlanırken genellikle cam rende kullanılarak püre yapılmalıdır. Bazen meyvelerin haşlanarak ve içine bir miktar tahıl eklenerek (irmik) püre haline getirilmesi yani meyveli tahıl püresi de yapılabilir. Meyve yerine hiçbir zaman meyve suyu tercih edilmemelidir. Meyve suyu sadece şekerli bir içecektir. Meyveler mutlaka püre şeklinde posası ile birlikte verilmelidir. Takiben birkaç meyveye alışan bebek için yine karışım şeklinde meyve püreleri de verilebilir. Elma+armut gibi veya Avokado+muz gibi karışık püreler. Elma + irmik veya armut + irmik gibi pişirilerek tahıl karışımlı püreler de hazırlanabilir.

Yoğurt yapmak için pastorize günlük süt kullanılmalıdır. Mayalamak için yoğurt mayası tercih edilebilir. Yine 1-2 tatlı kaşığı kadar başlanan yoğurt giderek artırılır. Öğün olarak 40-60 ml kadar verilebilir. Bazen yoğurdun tadı bebeklere ekşi gelebilir o zaman bir miktar meyve ekleyerek de teklif edebilirsiniz. Bazen de içerisine pirinç ekleyerek yoğurt çorbası gibi ama koyu püre kıvamında hazırlayabilirisiniz. Burada yine unutulmaması gereken bir nokta aile büyüklerinin her zaman bebeklere çorba hazırlama isteğidir. Ama çorba sulu bir gıda olması nedeniyle bebeğin zaten çok küçük olan midesini doldurup, büyümesinin en hızlı olduğu dönemde bebeğin daha az kalori almasına neden olmasıdır. Bu nedenle bebeklere hazırlanan gıdalar her zaman püre kıvamında hatta bebeğin tölere edebildiği kadar koyu kıvamda olmalıdır.

Ek gıdaları başlandığınız bu ilk ayda eğer bebeğiniz birkaç sebze meyve ve yoğurdu tölere ettiyse o zaman hayvansal protein kaynağı olan yumurta veya kırmızı et de doktorunuzun önerisiyle yavaş yavaş ek gıdalarına eklenmeye başlanabilir.

Ek gıdalar ile birlikte artık bebeğinize mutlaka su vermeniz gerekir. İlk 6 ay anne sütünden su ihtiyacını karşılayan bebeğiniz için ek gıda ile birlikte extra olarak mutlaka su teklif etmeye başlamalısınız. Bebekler tabi alışık olmadığı için su içmeyi ilk zamanlarda reddedebilir. Ama bir süre sonra genellikle alışırlar. Midesinde gereksiz şişkinlik yapacağı için su hiçbir zaman aç karnına teklif edilmemelidir. Bebeğin susadığını hissettiğinizde veya öğün bitiminde teklif edilmelidir. Suyu kaşık, bardak ve suluk kullanarak teklif edebilirsiniz.

Ek gıda başlandıktan sonra en sık karşılaşacağınız sindirim sıkıntısı kabızlık olabilir. Daha önce çok kolay bir şekilde kakasını yapan bebeğinizin birden çok ıkındığını kakasını geç yapmaya başladığını ve kakasının sertleştiğini görürüsünüz. Bu normal bir süreçtir. Ek gıda başlanan bebeklerin kakası biraz koyulaşır sertleşir ve bebekler kabız olmaya meyilli olurlar. Bebeğinizi bol bol emzirmek dışında su alımına dikkat etmek ve özellikler sebzelerin içerisine zeytinyağı koymayı ihmal etmemek gerekir. Ayrıca yine beslenmesinde kabız yapabilecek pirinç, patates, muz gibi yiyecekler yerine armut, kayısı, erik, vb gıdaları tercih etmek fayda sağlar. Bunun dışında kaka yapmakta çok zorlanırsa bebeğinizin karnını saat yönünde ovabilirsiniz veya biraz ayaklarını geriye iterek egzersiz yaptırabilirsiniz. Ilık su içerisine oturtabilirsiniz. Bütün bunlara rağmen iki üç hafta içinde kabızlık düzelmezse doktorunuza danışabilirisiniz.

Ek Gıda Başlama Şeması Nasıl Olmalı?

Ek gıdaları başlarken kolay anlaşılmasına yardımcı olabilecek ilk haftalara ait besleme şekli aşağıda verilmiştir. Tabi her zaman bebeğinizin size gösterdiği reaksiyonlara bakarak bu şemaya devam etmeniz en iyisidir. Çünkü her bebek birbirinde farklıdır. Bazı bebekler ek gıdaları çok kolay kabul ederken bazı bebeklerin ek gıdaları kabul etmesi biraz zor olmakta ve uzun sürmektedir. Ama yine unutmayın bebeğinizin ana öğünü anne sütüdür ve ek gıdalar sütün tamamlayıcısıdır. Bu sürecin esası ise sabretmek ve bebeğinizi duygularını gözlemleyerek ona göre davranmaktı.

Bu başlama şeklini ister sebze ister meyve kullanarak yapabilirsiniz. Burada sebze ile yapılan ilk 14 gün örnek olarak verilmiştir. Her yeni ek gıda 3 gün arayla eklenir. Takiben diğer yeni yiyecekleri ekleyerek devam edebilirsiniz. Toplam bir gün içinde alması gereken ek gıda miktarı iki küçük kavanoz (2x125ml) dur. Ek gıda miktarını bebeğiniz tölere ettikçe artırmak gerekir. Her bebek birbirinden farklı miktarda ek gıda tüketebilir. Unutmayın 2 küçük kavanoz miktarı 6-9 ay arası bebekler için yeterlidir.

  1. gün 1-2 tatlı kaşığı patates püresi
  2. gün 3-4 tatlı kaşığı patates püresi
  3. gün 40-60 ml patates püresi,
  4. gün 40-60 ml patates püresi + 1-2 tatlı kaşık havuç püresi
  5. gün 40-60 ml patates püresi+ olarak 3-4 tatlı kaşık havuç püresi
  6. gün 60-80 ml havuç püresi ve patates karışımı
  7. gün 80-100 ml patates veya havuç püresi + 1 tatlı kaşık pirinç
  8. gün 80-100 ml patates veya havuç püresi + 1 tatlı kaşığı pirinç
  9. gün 80-100 ml patates, havuç, pirinç karışım püresi
  10. gün 80-100 ml patates, havuç, pirinç püresi + 1-2 tatlı kaşık yoğurt
  11. gün 80-100 ml sebze püresi + 3-4 yoğurt
  12. gün 80-100 ml sebze ve tahıl püresi ve 80-100 ml yoğurt + 1-2 kaşık elma
  13. gün 80-100 ml sebze ve 80-100 ml yoğurt + 3-4 kaşık elma püresi
  14. gün 80-100 ml sebze, 80-100 ml yoğurt, 40-50 ml elma püresi

LÜTFEN DİKKAT!!!

Daha kolay anlaşılması için verilmiş bu şemadaki ek gıda miktarları ortalama değerlerdir. Her bebek birbirinden farklıdır. Unutmayın ilk ay bebeğinizin sadece ek gıdalara alışma ayıdır. Bazı bebekler hiç itiraz etmeden ek gıdaları tüketirken bazı bebekler bu konuda daha seçici olup itiraz edebilir. Bu miktarda ek gıdaları mutlaka tüketmez zorunda değildir. Bebeğinizin duyguları her şeyden önemlidir. Ek gıdaları yemesi konusunda ısrar etmeniz bebeğinize yarardan çok zarar verir. Unutmayın ilk yıl bebeğinizin ana öğünü anne sütüdür. Ek gıdalar sadece sütün tamamlayıcısıdır.

GÜNLÜK ÖĞÜN PLANLAMASI (6. AYDAN SONRA)

Eğer bebeğiniz anne sütü almıyorsa bu şemada anne sütü yerine doktorunuzun tavsiye ettiği formül süt yani bebek mamalarından kullanmanız gerekir.

6. ay bebek beslenme planı

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır