muhasebe staj dosyasına neler yazılır / Muhasebe Staj Defteri/Dosyası Örneği | Eğitim Destek

Muhasebe Staj Dosyasına Neler Yazılır

muhasebe staj dosyasına neler yazılır

VAKFIKEBİR MYO

2022-2023 EĞTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ DÖNEMİ STAJ SÜREÇ VE İŞLEMLERİ

 

Yaz döneminde Staj yapacak olan öğrencilerimiz stajlarını Cumhurbaşkanlığı Kariyer Merkezi üzerinden veya anlaşma sağladıkları özel işletmeler veya kamu kuruluşlarının ilgili alt birimlerinde (muhasebe, finans, halkla ilişkiler, sigorta acenteleri, özel bankalar vb.) yapabilirler.

 

Yüksekokulumuz Tarafından Belirlenen Staj Tarihleri Aşağıdadır:

Staj Başlangıç Tarihi                                    : 19.06.2023

Staj Bitiş Tarihi                                            : 08.09.2023

 

Önemli Uyarı: Bu tarihler dışında staj yapılmayacaktır. Farklı tarihlerde yapılan stajlar kabul edilmeyecektir. 

5. Dönem ve üzeri (uzatmalı) olan öğrencilerimiz eğer ikinci ve dördüncü dönem sonunda stajlarını yapmamış veya eksik yapmış ise, dönem içerisinde de stajlarını yapabilmektedirler.

5. Dönem ve üzeri (uzatmalı) olan öğrenciler dönem içinde staj tarihlerini belirlerken dönem içinde devam zorunluluğu bulunan ders ve girmeleri gereken sınav günlerine dikkat edilmesi gerekmektedir. Staj tarihleri söz konusu derslerin ve sınavların olduğu günlere denk gelmemelidir.

(Akademik takvime ulaşmak için linke tıklayınız)

 

 

Staj İşlemleri için Bölüm Staj Sorumlularına Başvuru Tarihleri Aşağıdadır:

 

 

Başvuru Başlangıç Tarihi                            :17.04.2023

Son Başvuru Tarihi                                      :18.05.2023

 

Önemli Uyarı: Bu tarihler dışında staj işlemleri için bölüm staj sorumlularına başvuru yapılamayacaktır.

 

 

Staj Başvuru ve Hazırlık Aşamaları (17.04.2023-18.05.2023 tarihleri arası)

 

  • Öğrencilerimiz için program bazında staj süreleri aşağıdadır (Bkz. Tablo 1). Daha önceki staj durumunuza bağlı olarak, öncelikle kaç gün staj yapmanız gerektiğini ilgili bölümün staj sorumlusu ile iletişime geçerek öğrenebilirsiniz.
  • Belirlediğiniz staj yerinin (Kamu Kurumu veya Özel İşletme) yetkililerine imzalatılmak üzere Staj Başvuru Formu 2 (iki) asıl nüsha olarak (fotokopi değil) hazırlanması gerekmektedir. İlgili yerleri doldurulurken özellikle staj tarih aralığınız konusunda staj sorumlunuzdan mutlaka destek alınız. Daha sonra her iki nüsha için “İşveren veya Yetkili” bölümünün doldurma işlemi gerçekleştirilerek işletmeye imza/mühür/kaşe ettirilir. Forumun “Onay” kısmında öğrenci ilgili yerler öğrenci tarafından doldurulduktan ve ıslak imza ile imzalandıktan sonra “Uygulamalı Eğitimler Komisyon Başkanı” ve Bölüm Başkanı” kısımları boş bırakılmalıdır.
  • Staj yerleri belirlendikten sonra teslim edilecek diğer evraklar ile birlikte staj başvuru formu bölümün staj sorumlusuna “Yüz yüze” veya “ülkemizde yaşanan deprem nedeniyle öğrencilerimizin mağdur olmaması adına online olarak (mail yoluyla) başvurulabilir. Staj belgeleri kabul edilen öğrenci, okulumuz öğrenci işlerine yönlendirilir. Diğer işlemleri ve gerekli bilgilendirmeler bu birimde tamamlanır.

Tablo 1: Program Bazında Staj Süreleri

Bölüm Adı

Program Adı

1. Yaz Dönemi

2. Yaz Dönemi

Toplam

Staj Muafiyet Süresi

Finans-Bankacılık ve Sigortacılık

Bankacılık ve Sigortacılık Programı

20

20

40

60

Maliye Programı

20

20

40

Yönetim ve Organizasyon

İşletme Yönetimi

20

20

40

Muhasebe ve Vergi

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları

20

20

40

Pazarlama ve Reklamcılık

Halkla İlişkiler ve Tanıtım

20

20

40

 

Notlar:

Birinci sınıfın sonundaki yaz döneminde (1. Yaz Dönemi):

  • 20 iş günü staj yapılmamış ise

İkinci sınıfın sonundaki yaz döneminde (2. Yaz Dönemi):

  • 40 iş günü olarak staj yapılmalıdır.

İş günü ifadesi Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günlerini kapsadığı için başvurularda haftalık 5 (beş) gün üzerinden değerlendirme yapılarak toplam süre hesaplanmalıdır. Hafta sonları ve 30 Ağustos Zafer Bayramı staj süresi hesaplanmasının dışında tutulmalıdır.

 

Başvuru Belgeleri (Staj Yerleri Belirlendikten Sonra Teslim Edilecektir)

1- Başvuru Formu (2 Adet) için linke tıklayınız

2- SGK Provizyon Belgesi (E-devlet üzerinden alınacaktır-arama linkine provizyon yazılacak veya herhangi bir SGK Müdürlüğü'nden de alınabilir)

3- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (Kimliğin Ön ve Arka Yüzü, Kâğıdın Tek Yüzüne Çekilmelidir)

4- Fotoğraf (2 adet)

5. Aile Sağlık Yardımı Sorgulama Belgesi için tıklayınız...

 

Staj Dosyası ve Diğer Evrakların Hazır Hale Getirilmesi ve Teslim Edilme Süreci (19.06.2023-08.09.2023 tarihleri arası)

  • Staj başvurusu kabul edilen öğrencilerin ilgili tarihte staja başlamadan önce “staj dosyasının” çıktısını alması gerekmektedir. Bu dosyanın içerisinde yer alan kısımlara tarih olarak gün gün neler yapıldığı yazılmalı ve birim amiri tarafından ıslak imzalı bir şekilde kaşelenmelidir (Dosyadaki şekil çizin uyarılarını dikkate almayınız.)
  • Staj dosyasının ilk sayfasındaki kısımları staj başvuru evrağınızdaki bilgilerle uyumlu olacak şekilde doldurunuz. İşyerindeki eğitici personelin bilgilerini doldurup kaşeli bir şekilde ıslak imza atmalarını sağlayınız. Staj dosyasının ilk sayfasında alt kısmında yer alan“program staj koordinatörü” kısmını doldurmayınız. Bu kısım en son bölüm staj sorumlusu tarafından doldurulacaktır.
  • Staj dosyasının yanı sıra, “Stajyer Öğrenci Değerlendirme Formu” ve “Stajyer Öğrenci Devam Çizelgesi” evraklarının da çıktısını alıp staj süresince doldurmanız gerekmektedir. “Stajyer Öğrenci Değerlendirme Formu”nda stajyer öğrenci ile ilgili kısımlar öğrenci tarafından doldurulduktan sonra formun içinde yer alan değerlendirme tablosu “İş Yeri Yetkisi” tarafından doldurulacak ve gerekli yerler imzalanıp kaşelenecektir.  Bu formun son hali kapalı bir zarfa konulacaktır. Öte yandan, “Stajyer Öğrenci Devam Çizelgesi” günlük olarak doldurduktan sonra hem stajyer hem de eğitici personelin imzaları tablodaki ilgili kısımlara atılacaktır. Son olarak, formun en altında yer alan “İşyeri Yetkilisi” kısmını eğitici personelin kaşeleyip imza atması ile form hazır hale getirilmelidir.

1- Stajyer Öğrenci Değerlendirme Formu için tıklayınız...

2. Stajyer Öğrenci Devam Çizelgesi için tıklayınız...

3. Staj Defteri/Dosyası için tıklayınız...

  • Stajyer öğrenci stajını tamamlandıktan sonra hazırlanan “staj dosyası, stajyer öğrenci değerlendirme formu ve stajyer öğrenci devam çizelgelerini” bir dosya halinde bölüm staj sorumlusuna ulaştırması gerekmektedir.
  • Birinci staj dönemi sonunda (ikinci yarıyılı takip eden yaz dönemi stajı) öğrenciler, staj dosyasını usulüne uygun doldurulmuş ve gerekli onayları yapılmış staj dosyalarını üçüncü yarıyılın başında derslerin başladığı ilk iki hafta içerisinde meslek yüksekokullarının staj başvurusu yaptıkları ilgili birimine imza karşılığı kayıtlı olarak teslim etmek zorundadırlar. Kayıt için, Meslek Yüksekokulu Müdürlükleri ilgili birimlerinde bir staj kayıt defteri oluştururlar ve her teslim alınan staj dosyası için tarih ve sayı numarası verilir. (Birinci sınıflar için geçerlidir)
  • İkinci staj dönemi sonunda (dördüncü yarıyılı takip eden yaz dönemi stajı) öğrenciler, staj dosyası (kapalı zarfta) ve usulüne uygun doldurulmuş ve gerekli onayları yapılmış staj defterini en geç 15 iş günü içerisinde meslek yüksekokullarının staj başvurusu yaptıkları ilgili birimine şahsen veya posta/kargo yolu ile teslim etmek zorundadırlar. Bu şekilde gelen staj evrakları (Staj dosyası ve staj defteri) Meslek Yüksekokulu ilgili birimi tarafından kayıt altına alınır. Posta/kargo şeklinde staj dosyasını gönderecek olan öğrencilerimizin bölüm staj sorumlusu adına Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu’na göndermeleri gerekmektedir (İkinci sınıflar için geçerlidir)

Vakfıkebir MYO İletişim Adresi ve Bilgileri:Çarşı Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi Sağlık Sokak, Cezaevi Caddesi No:2, 61400 Vakfıkebir/Trabzon Telefon: 0462 455 46 80

  • Posta/kargo yoluyla gönderilen staj dosyasının gönderim ücreti ve tüm sorumluluğu öğrencinin kendisine aittir.
  • Staj evraklarını zamanında teslim edemeyen öğrenciler, mazeretlerini (kaza, hastalık, birinci derece yakının vefatı, resmi görevlendirmeler vb.,) belgeleyen bir dilekçe ile Yüksekokul Staj Kuruluna başvururlar. Mazeretleri kabul edilen öğrencilere 15 günlük ek süre tanınır. Verilen ek süre içerisinde de teslim edilmeyen dosyalar değerlendirmeye alınmaz. Süresi içerisinde staj evraklarını teslim etmeyen öğrenci, stajını yapmamış sayılır.

 

Önceki Uygulamalı Eğitimlerin Tanınması

 

Ön Lisans Zorunlu Staj Yönergesi’nin 15. Maddesi gereği aşağıdaki koşulları taşıyanlar muafiyet talebinde bulunabilirler.

MADDE 20 – (1) Yatay ve dikey geçiş yoluyla gelen öğrencilerin önceki eğitim kurumlarında yaptıkları işletmede mesleki eğitim ve stajlarının geçerliliği ilgili intibak komisyonu tarafından değerlendirilerek karara bağlanır. (2) Öğrenim gördüğü program ile ilgili bir işte çalışmış veya çalışmakta olan öğrenciler, çalışma sürelerini ve unvanlarını belgelendirmek koşuluyla işletmede mesleki eğitim veya staj uygulaması kapsamında önceki öğrenmelerin tanınması için başvuruda bulunabilir. İlgili intibak komisyonu söz konusu başvuruları inceleyerek, önceki öğrenmelerin ne oranda tanınacağına ve işletmede mesleki eğitim veya staj uygulamasının ne kadarlık bir süresine karşılık geleceğine karar verir. İntibak komisyonunun hakkında olumlu karar verdiği öğrenciler için bu Yönergenin ve Trabzon Üniversitesi Ders Muafiyeti ve Uyum İşlemleri Yönergesinin ilgili hükümleri doğrultusunda ölçme ve değerlendirme işlemleri yürütülür.

 

 Muafiyet İşlemleri İçin Gerekli Belgeler

 

  • Staj Muafiyet Talep Formu (Kamuda Çalışanlar İçin)
  • Staj Muafiyet Talep Formu (Özel Sektörde Çalışanlar İçin)
  • SGK Hizmet Döküm Belgesi
  • Görev Belgesi

Not: Belgeler tamamlanarak Vakfıkebir MYO öğrenci işlerine teslim edilmelidir.

 

Uygulamalı Eğitim Komisyon Değerlendirme Formu 

Uygulamalı Eğitimler Komisyonu Tarafından Doldurulması Gereken Form için tıklayınız...

 

 

Uygulamalı Eğitim Komisyonu ve Üyeleri 

 

Bankacılık ve Sigortacılık Programı Staj Komisyonu Başkanı

Maliye Programı Staj Komisyonu Başkanı

İşletme Yönetimi Staj Komisyonu Başkanı

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Staj Komisyonu Başkanı

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Staj Komisyonu Başkanı

 

Uygulamalı Eğitimler Yönergesi

 

Uygulamalı Eğitimler Yönergesi için linke tıklayınız



Staj defterlerini doldururken muhasebe staj defterine yazacak konu bulamayan öğrenciler için Muhasebe Örnek Staj Dosyası/Defteri aşağıdadır. Paylaştığımız muhasebe örnek staj defterlerinden yola çıkarak kendi staj defterinizi kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Bu sayede muhasebe staj defterlerinizi kolay bir şekilde doldurabilirsiniz.

Muhasebe Örnek Staj Dosyası içerisinde  Muhasebe işlemleri, firma üzerine genel bilgilerin olduğu konular olmak zorundadır. Diğer Muhasebe Staj Defterleri için sitemizde arama yapabilirsiniz.

Muhasebe Staj Defterinde bulunan bazı konular aşağıdaki gibidir.
  • Geçici Vergi Beyannamesi
  • Muhtasar Beyanname
  • Kdv Beyannamesi
  • Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesi
  • Kurumlar Vergisi Beyannamesi
  • Perakende Satış Belgesi
  • Fatura
  • İrsaliyeli Fatura
  • Müstahsil Makbuz
  • Serbest Meslek Makbuzu
 muhasebe-staj-defteri-2020

Muhasebe Staj Dosyası Örneği

2- 08/07/2008birinci ve ikinci snf mkelleflerin dosyalar incelendi. Dosya ierikleri ve evrak dzenlerine bakld. 3- 09/07/2008Yakn adreste olan mkellefler tarif edilerek, ilgili aya ait muhasebe evraklar topland. 4- 10/07/2008 mkelleflerden toplanan evraklar dosyalarna tarih srasna gre takld. kinci snf defterler iletme defterine kayd edildi. Kdv durumlarna bakld. 5- 11/07/2008 birinci snf mkelleflerinin muhasebe programna ne ekilde kaydedilip mizanlarnn nasl karld yetkili arkadalara baklarak izlendi. 6- 12/07/2008 birinci snf tacirlerin evraklar muhasebeletirildikten sonra aylk mizanlardan beyannamelere nasl aktarld izlendi. 7- 14/07/2008 kartlan beyannameler vergi dairelerine gre ayrlarak srasyla asm gunduz sahil akdenz vergi dairelerine gidilerek kdv beyannameleri tahakkuk ettirilerek dar ilerin nasl yrtld gzlendi. 8- 15/07/2008 4-6 dnemine ait muhtasar beyannameleri nasl dzenlendii izlendi. Muhtasarn hangi amala yapld renildi. 9- 16/07/2008 kartlan muhtasar beyannameler kontrol edilerek ilgili vergi dairelerine gidildi ve tahakkuk ettirildi. Ayrca bir mkellefe ait vergi dairesinden mkellefiyet yazs alnd. 10- 17/07/2008 bir irkete ait hisse devri nasl yapld gzlendi. Hisse devrinin irket ortaklar tarafndan karar defterine karar alnp, hissesini devredecek ortaklarn noterden hisse devri senedi dzenlenip kararda hisse devri tarih ve says yazlp tekrar kararn notere gidilip tasdik edilerek skenderun sanay ve ticaret odasna ilgili evraklarla randevu tarihi alnd. 11- 18/07/2008 birgn ncesinde hisse devri iin ticaret odasndan alnan randevu kad ile odaya gidilip hisse devri tescili yapld. 12- 19/07/2008 mkelleflerin dosyalar tekrar irdelenerek dosyada en s tarafta srasyla kdv beyannamesi, muhtasar beyanname, geici vergi beyannamesi, kurumlar/gelir vergisi beyannameleri, ssk ile ilgili aylk prim ve hizmet belgeleri, ie giri, ek1-ek2 belgeleri ve genel yazmalarn srasyla dzenli bir ekilde olduu incelendi. 13- 21/07/2008 haziran ayna ait aylk sigorta ve hizmet belgeleri sosyal sigortalar kurumuna gtrlerek tahakkuk edildi. 14- 22/07/2008 birinci snf mkelleflerin evraklar muhasebe kaydna nasl hangi dzende muhasebeletirildii izlendi ve bir irkete ait evraklar program ortamnda nasl kayd edildiinin uygulamas yapld. 15- 23/07/2008 muhasebe kayd yaplan irketin kvd durumuna aylk mizandan bakld. ndirilecek kdv ve hesaplanan kdv lerin muavin dkmleri alnd. Evraklarla tutarllna baklarak yanl kayd edilip edilmedii incelendi. Gerekli dzeltmeler yaplarak aylk mizan kartld. kan minandan kdv beyannamesine nasl aktarld renildi. 16- 24/07/2008 vergi dairesine gidilerek kdv beyannamelerinin tahakkuklar kestirildi. Kesilen tahakkuklardan bazlar mkellefe brakld. Haziran ayna ait kdv ve muhtasar beyannamelerin son durumlar dzenlendi ve vergi dairelerine gidilerek tahakkuk ettirildi. 17- 25/07/2008 mkelleflerin kdv, muhtasar beyannamelerin tamam tahakkuk edilip edilmedii gzden geirildi. 18- 26/072008 yeni bir ahs mkellefinin al ilemlerinin nasl yapld hangi evraklarnn

istendiine bakld. 19- 28/07/2008 dn hazrlanan evraklarla vergi dairesine gidilip gelir vergisi mkelelefiyetine tabi ahsn kurulu evraklar teslim edildi. 20- 29/07/2008 Haziran ay kdv, muhtasar, ssk tahakkuklar bro arkadalar ile gidilip mkelleflere datld 21- 30/07/2008 sosyal sigortalar kurumuna gidelerek ie giri verildi. Baka bir mkellefe ait ileri tescili yapld. 22- 31/07/2008 bir mkellefe ait ba-kur balangc iin v.dairesine ve ticaret odasndan IB formu tasdikletildi. 23- 01/08/2008 Yeni ie balayan bir mkellefin yoklama tutana ile vergi dairesine gidilerek vergi levhas tasdik ettirildi. 24- 02/08/2008 SSK il mdrlnden bir irket adna borcu yoktur yazs tasdik ettirildi. 25- 04/08/2008 Ticaret odasna gidildi. Mali mavir faaliyet raporu alnd. 26- 05/08/2008 Evraklar muhasebeletirilen firmalarn mahsup fileri kontrol edildi. 27- 06/08/2008 Geici Vergi beyannamelerini hazrlayabilmemiz iin kira, iilik, satlar, maliyet hesaplar, kontrol edilerek geici vergi beyannamelerine hazrlk yapld. 28- 07/08/2008 Firmalarn geici vergi beyannamelerinin nasl yapld renildi. 29- 09/08/2008 Geici vergi beyannamelerinden dzenlenenler vergi dairesine tahakkuk iin gidildi. Bir firmaya borcu yoktur yazs alnd. 30- 11/08/2008 gecici verg beyannames dzenlemeye devam edl d ve kontrol slemler yapld 31- 12/08/2008 gecici vergi beyannames ilgili vergi dairelerne gdlerek tahakuk kesld 32- 13/08/2008 kestrlen tahakuklar mukellefler dagtld ve 7. ayn faturalar aln d 33- 14/08/2008 mkellefler den toplana evraklar tarih srasna gore dzldi ve slen d 34- 15/08/2008 Son gn olmas sebebiyle i yerinden ayrlma hazrlklar yapld.

Footer menu

Muhasebe Staj Dosyası Konuları (şirket için)

Arkadaşlar 20 Madde Çıkarabildim Şirkette staj yapanlar için yardımcı olabilir belki. Ben Taradım ama Sadece Büroda yapanlara yarayacak örnekler var


17/06-şirket çalışanları ile tanışma

18/06-Büro araç gereçlerini Kullanmayı öğrenme

19/06-Muhasebe Fişlerini ve Faturaları inceleme

20/06-Banka Fişlerini ve çek senet bordrolarını inceleme

21/06-Alış İrsaliyelerinin Kontrolü

24/06-İhracat Faturalarını inceleme

25/06-Muhasebe Programını İnceleme

28/06-Alış ve Satış Faturasının Muhasebe Programına işlemesini izleyerek öğrenme

02/07-Satış İrsaliyelerini İnceleme

04/07-Alış Faturasını Muhasebe Programına İşleme

05/07-Satış Faturası Kesme

08/07-Muhasebe Fişleri ile Alış faturalarını Birleştirerek Tarih Sırasına Göre yerleştirme

09/07-Muhasebe Fişlerindeki Tutarlar ile Fatura Tutarlarını Kontrol Etme

10/07-Muhasebe Fişlerinin Kontrolü ve Yevmiye Numarası Verme

15/07-Beyannameleri İnceleme

18/07-Alış Faturaları, Banka Fişlerini İlgili Klasörlere Yerletirme

22/07-Ba-Bs Mutabakat Yapma

23/07-Ba-Bs Mutabakata Cevap Vermeyen işletmeleri tespit etme

24/07-Ba-Bs Mutabakat Formu Verme

26/07-Son Gün Olduğu İçin Şirketten Ayrılma Aşamaları



< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AugKunzee -- 22 Temmuz 2013; 10:32:01 >







nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir