sakız adasında nerede yemek yenir / Sakız Adası’nda Ne yenir? | Sakız Adası Rehberi

Sakız Adasında Nerede Yemek Yenir

sakız adasında nerede yemek yenir

   Cevabın tamamını burada okuyun: monash.pw

Chios dan ne alınır?

Sakızlar, uzo, likör, şekerlemeler, kokular, kozmetik&makyaj ürünleri, kokulu doğal sabunlar ve mumlar gibi, sarhoş edici, tedavi edici ve büyülü özelliklere sahip olan aklınızın alabileceği her şeyi ama her şeyi bulabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   

sakız adasında tadılacak lezzetler

SAKIZ ADASI

Sakız Adası’na gitmeden önce internet üzerinden günlük 40 Euro karşılığında Sakız Adası gezilecek yerleri keşfetmek üzere arabamızı kiralıyoruz.

Çeşme’de kendi aracımızı limana yakın bir konumda park edip, Ege Birlik’ten Sakız Adası feribot biletlerimizi alıyoruz.

Çeşme’den Sakız’a 45 dakika sürecek olan yolculuk için, kişi başı, gidiş dönüş 25 Euro, çocuklar için 13 Euro ödüyoruz.

Sakız Adası’na Nasıl Gidilir? Günübirlik Vizesiz Geçiş Var mı? Feribot Bileti Ücreti ve Sakız Adası’nda Araba Kiralama detayları için tıklayın.

sakız adasında tadılacak lezzetler

SAKIZ ADASI HARİTASI

Sakız Adası’na vardıktan sonra pasaport kontrolü sırasında sonlara kalmamak için feribottan inerken elimizi çabuk tutuyor, pasaport kontrolünden hızlıca geçiyoruz. Ve İşte Sakız Adası’ndayız.

Limanın tam karşısında inci gibi dizilmiş  RENT A CAR (Araç Kiralama) ofisleri arasından bizimkinibulup arabamıza konuşlanıyor ve otelimize doğru yol alıyoruz.

Sakız Adası haritamıza bakarak kolaylıkla otelimize varıyor, muhteşem manzaralı odamıza yerleşiyoruz.

 Sakız Adası’nın merkezi adanın Çeşme’ye bakan tarafında, yani adanın doğusunda. Otelimiz Erytha ise merkezden adanın güneyine doğru sahilden inerken 10 dakika mesafedeki Karfas bölgesinde bulunuyor.

Otelden ziyade ufak bir tatil köyü gibi, yenilenmiş odalar için rezervasyon yaptığımızda müthiş bir konfor ve manzara ile karşılaşıyoruz. Otelin kendi plajı var. Denizi süper değil, biraz kayalıklı ama arada otelde dinlenmeyi tercih edenler kahvaltı öncesi denize girmezsem olmaz diyenler için hayat kurtarıcı.

Zaten adaya gelip bütün gününü kaldığı otelin önündeki denizde geçiren yoktur diye düşünüyorum.

sakız adasında tadılacak lezzetler

SAKIZ ADASI, OTEL ERYTHA

Mayoları giyip yol yorgunluğunu atmak için suya dalıyoruz. Sonra arabamıza atlayıp Trip Advisor’dan methini okuduğumuz Kataraktes bölgesindeki restoran Meltemaki Fish Tavern’i aramak üzere yola koyuluyoruz.

Meltemaki yi buluyoruz bulmasına da Meltemaki Türk kaynıyor. Eşimin yurtdışında Türk alerjisi Samos gezi rehberinden de malum, deniz kıyısında bir masada oturmuşken kalkıp hemen yanındaki daha lokal bir tavern’e geçiyoruz.

İyi ki de geçiyoruz.

sakız adasında tadılacak lezzetler

SAKIZ ADASI, KATARAKTES KÖYÜ

Meltemaki’deki Türkler ne yiyorlar bilemeyeceğim ama bizim yediğimiz pirzolanın tadını gezi boyunca bir daha bulamıyoruz. Bu arada kuzular yolda uyuyakalıyor, biz de uyandırmıyor, arabamızı camlar açık bir şekilde dibimize çekip, sessizliğin ve tatilimizin ilk uzosunun tadını çıkarıyoruz. ???? 

Yemek sonrası rotamızı adanın güneyine çeviriyor, önceki gezimizde de bayıldığımız Sakız’da gezilecek yerler listesinde başı çeken en güzel ve en özel plajı Mavra Volia’ya gidiyoruz.

Mavra Volia (Siyah Çakıl) adını plajda bulunan siyah çakıl taşlarından almış ve bu taşlar Psaronas adlı volkan patlaması sonucu oluşmuş. Plaj hala çok bakir. Tesisi bırak bir tane şezlong bile yok. Deniz dört beş metre derinlikte bile cam gibi.

Çakıllar şıkır şıkır. Gözlükle dalıp çıktıkça mest oluyoruz.

sakız adasında tadılacak lezzetler

SAKIZ ADASI, SİYAH ÇAKIL PLAJI

Aylardan Eylül, güneş batmak üzere iyice eğilmiş bile. Otelimize doğru gidip akşam için hazırlanacakken plajın hemen yanındaki Emporio Limanı’ndaki restoranlardan birinin deniz kıyısındaki masalarına vuran akşam güneşi aklımızı çeliyor ve bir ufak uzo, birer porsiyon kalamar ve patlıcan kızartma ile ara öğün yapıyoruz. ???? Ara öğün şart. ????

Sonrasında otelde yıkanıp paklanıp aynı otelde kaldığımız arkadaşlarımızla buluşup Sakız Adası’nın en güzel köylerinden KambosKöyü’nün daracık sokaklarından birine gizlenmiş RestaurantApomero adlı canlı müzikli tavernayı buluyoruz.

Tepeden alabildiğine bir deniz manzarası. Burası Sakız Adası’nın canlı müzikli en popüler restoranı. Tüm masaların dolu olduğu restoranda hem manzaranın dibi hem de sahnenin tam karşısında bir masa bizi bekliyor. Kuzularımızın kısmeti.

???? Yediklerimiz muhteşem değil, servis kalabalıktan dolayı yavaş ama müzik eğlenceli, manzara şahane, tabi ki anne yine sahnede. ????

sakız adasında tadılacak lezzetler

SAKIZ ADASI’NDA CANLI MÜZİK, APOMERO

Ertesi sabah otelde bizim deniz, kızımın havuz keyfi ve kahvaltı sonrası bu sefer adanın batısına yöneliyoruz. Bugün hava biraz serince.

Lithi Plajı sahilin etrafında küçük restoranlar ve bu restoranların önüne atılmış şezlonglardan oluşan, kumsalın yanında minik bir limanı da bulunan, oldukça sakin ve şirin bir plaj. Git git derinleşmeyen kumluk denizi ile bana pek hitap etmese de, küçük çocuklu aileler için gayet ideal.

Deniz o kadar sığ ki sahilden epey uzaklaştığımız halde çocuklarla yakalamaca oynanabiliyoruz. ???? Tüm günü burada geçirebilir insan ama biz keşif delisiyiz, yola devam ediyoruz.

sakız adasında tadılacak lezzetler

SAKIZ ADASI, LITHI PLAJI

 Kuzeye doğru yol aldığımızda Elinta Plajı’na ulaşıyoruz.

Elinta Mavra Volia gibi bakir, ancak ona göre çok daha ıssız, tek tük insanın geldiği yine çakıllı (bu sefer bildiğimiz çakıl renginde) yine şıkır şıkır bir deniz. Denize gir çık karnımız acıkıyor.

Ama adanın tam batısında ıssız bir yerdeyiz. Yakınlarda bir tesis yok. Adanın ortasından shortcut yapıp tam batıdan tam doğuya Sakız’ın merkezine geçiyoruz. 

sakız adasında tadılacak lezzetler

SAKIZ ADASI, ELİNTA BEACH

  Merkezde durmadan kuzeye doğru ilerleyip bir önceki gezimizde konum ve lezzet olarak çok beğendiğimiz O Passas isimli restoran için adanın kuzey doğusundaki Lagada Limanı’na (Lagkada) ulaşıyoruz.

Deniz ile içiçe olan masamıza yerleşiyor, ortaya söylediğimiz kızarmış karideslerimizi, kalamarımızı, fener balığı mücverimizi, ve bir Yunan Adası sofrasının olmazsa olmazı, Grek salata ve uzomuzu hüpletiyoruz.

Çocuklar en çok kabuğuyla kızarmış karidese ve yemek sonrası gelen mini kornet ikramına bayılıyorlar.

sakız adasında tadılacak lezzetler

SAKIZ ADASI RESTORAN TAVSİYESİ, O PASSAS

Kuzular misina ve çengelden oluşmuş oltasıyla koca koca balıkları teker teker tutan Yunanlı dedenin yanında oyalanıyorlar, biz de önümüzde uzomuz ayağımızın dibinde deniz, O Passas’ta güneşi indiriyoruz.

sakız adasında tadılacak lezzetler

SAKIZ ADASI, O PASSAS

Kalktığımızda artık başka bir plaj için çok geç, otelimize dönüyoruz. Akşam hava iyiden iyiye esmeye başlıyor. Açık havada oturmak hayal gibi. Otelimizin civarında yarı açık lokal bir tavern bulup oturuyoruz. Bu sefer tercihimizi etten yana kullanıp pirzola ve ev yapımı sosis sipariş ediyoruz. Keyifli bir akşam yemeği ile Sakız Adası’ndaki ilk günümüzün sonuna geliyoruz.

İlk durağımız bana göre Sakız Adası’nın en can alıcı plajı, turkuaz denizli, üçgen kumsal Glari Beach.  Gözümüzün önüne geçen yaz ortasında burayı ilk görüşümüz geliyor.

Köşede minik bir bar, gençler kâh ayakta kâh yerlere serilmiş, bırak havlu koyacak adım atacak yer yok. Bu sefer ise kumsal bizim için rezerve edilmiş gibi, kimsecikler yok.

Anlaşılan o ki Sakız Adası da aynı Çeşme gibi eylül ayı gelince olay bitiyor. Gerçi bize sakinlik daha iyi geliyor. ????

SAKIZ ADASI, GLARİ BEACH

Glari Beach’in biraz ilerisinde yine aynı turkuazlıkta daha genişçe bir koy olan  Mersinidi beach bulunuyor. Buradaki deniz de deniz altı güzelliklerinden hoşlananlar için muhteşem. Oğlan babasıyla denizde yengeç avına çıkıyor. Bense hatırlayamadığım bir sebepten mızıldanan kızımı eğlemeye çalışıyorum. Malum çoğu zaman mızıldanmaları için bir sebep gerekmiyor. ???? 

SAKIZ ADASI, MERSİNİDİ BEACH

Karınlar guruldamaya başlayınca aklımızdan ne yesek, nerde yesek düşünceleri geçmeye başlıyor.

Çok yakınımızda dünkü mekânımız O passas var, aramızda en aç eşim sanırım, yine oraya gitme taraftarı:) Bense uzak da olsa önceden planladığımız gibi adanın tam güneyindeki Komi Beach’te yemek, sonrasında oranın kumsalında güne devam etmek istiyorum. Son sözü eşim söylüyor ve benim dediğimi yapmaya karar veriyor. ???? 

Komi Beach Lithi Beach tarzında, kumluk, bol şezlonglu, kumsal boyunca üç beş restoranı olan uzunca bir plaj. Tüm günü tek bir kumsalda geçirmek isteyenler için ideal.

Komi Beach’de kumsalla iç içe, fonda yunan ezgileri çalan, ambiyansına bayıldığımız  Taverna Nostalgia’ya  seçiyor, soğan şeritleriyle birlikte kızartılmış minicik gümüş balıklarını çıtır çıtır yiyoruz. Kuzular ise kocaman bir ev yapımı hamburgeri paylaşıyorlar. Ve tabi ki bunlara eşlik eden Grek salata ve uzo.

Adamların zeytinyağları o kadar lezzetli ki zeytinyağını Grek salata üzerine boca edip üzerine bol limon sıkıp suyuna ekmek banmadığımız bir öğün düşünemiyoruz.

SAKIZ ADASI, KOMİ BEACH

Sakız Adası’ndaki ikinci otelimiz  THEOXANIA APART yine adanın doğu tarafındaki Agias Fotinis plajında denize sıfır konumda bulunuyor. Buradaki dairemiz set üstünde bir giriş katı. İçi yenilenmiş, gıcır gıcır.

Verandamızın önü bahçe, bahçenin önü deniz.

???? Yan ve üst dairelerimizdeki komşularımızdan kimi akşam yemeği için sofra kuruyor kimi balkonda şarabını yudumluyor, kendimizi bir anda bir yazlık kasabası ambiyansı içinde buluyoruz.

E madem öyle işte böyle diyoruz, gündüz Komi’ye doğru giderken her yurt dışı gezimizin olmazsa olmazı supermarket alışverişimizde aldığımız malzemeleri açıyoruz.

???? Eksikleri köşedeki bakkaldan tamamlıyoruz. Eşim ev yapımı sosisleri ve soğanları kızartıyor, ben de komşularımız gibi sofra kuruyorum.

Yine beklenmeyen keyifte bir gece… Seneye tam bu odayı kiralayıp sakızda bir hafta kalma hayalleri kuruyoruz.

SAKIZ ADASI, THEOXANIA APART

Sakız Adası’ndaki son günümüzde  adanın en güzel köyleri Mesta ve Pirgi’yi ziyaret ediyoruz. Merkezden 35 km mesafede, adanın güneybatısında yer alan Mesta Köyü, en iyi korunmuş ortaçağ köylerinden biri.

Benzersiz bir mimariye sahip köyün labirent gibi sokaklarında kaybolmak çok keyifli. Yunanlıların sütlü soğuk kahvesi FRAPPE molası sonrası Mesta Köyü’ne yaklaşık 10 km mesafedeki Pirgi Köyü’ne geçiyoruz.

SAKIZ ADASI, MESTA KÖYÜ

Pirgi Köyü de yine adanın güneyinde, Sakız Adası ve Yunanistan için önemi büyük, bir ortaçağ köyü. Geçmişte adanın sakız üretimi, ticareti ve konumu açısından, merkezi köyü durumunda olan Pirgi,  günümüzde de bozulmamış evleri, sokakları, insanları ile ziyaretçilerine ortaçağa ışınlıyor gibi.

SAKIZ ADASI, PİRGİ KÖYÜ

Artık adadan ayrılma zamanı. Merkeze dönüyor, arabamızı teslim ettikten sonra Sakız Adası – Çeşme feribotuna biniyoruz. Seneye görüşmek üzere Sakız Adası.

Seni seviyoruz. ????

Contents

Yunan adaları: Peki hangisi?

Çeşme'den 25 Dakika: Sakız Adası

sakız adasında tadılacak lezzetler

  • yıllık açık hava müzesi kale köy Mesta, ortaçağdan fırlamış gibi duran, Ceneviz mimarisinin izlerini taşıyan ve Kristof Kolomb’un yaşamış olduğu rivayet edilen Pyrgi ve elbette keyifli koylarıyla Sakız Adası, Çeşme'den düzenlenen hızlı feribot seferleriyle 25, normal feribotlarla ise 50 dakika uzaklıkta.
  •  Gidello Öneriyor: Kişiye Özel Sakız Adası Paketi 
  • Hipokrat'ın Memleketi Kos Adası

sakız adasında tadılacak lezzetler

Ada, tıp biliminin ortaya çıktığı topraklar olarak kabul edilir. Kos Adası'na yapacağınız bir ziyarette Antik Yunan Döneminden kalma hastane kalıntılarını ziyaret etmelisiniz. Bu kalıntılar, doktorların mesleğe başlamadan önce bugün dahi ismine yemin ettikleri Hipokrat'ın doktorluk ve eğitmenlik yaptığı hastanelerdir.

Ada, tarım bakımından da oldukça verimlidir. Dünyaca ünlü Kos Marulu burada yetişir. Ayrıca Kos'u çepeçevre saran plajlar da görülmeye değer.

Eğlencenin Başkenti Mykonos Adası

sakız adasında tadılacak lezzetler

Mykonos, en çok turist çeken adalardan birisidir. En pahalı ve en lüks ada olarak da bilinir. Daha çok plajları ve gece hayatıyla ünlüdür. Masmavi Ege sularına nazır  bembeyaz evleri tam bir görsel şölen sunar.

Dünyaca ünlü çıplaklar kampı da burada bulunur. Mykonos'ta ziyaret edilebilecek birçok kültürel destinasyonda vardır; Arkeoloji Müzesi, Kültür Müzesi, Deniz Müzesi ve Açık Hava Müzesi bunlardan sadece birkaçıdır.

Yunan Adalarının En Kadimi; Delos

sakız adasında tadılacak lezzetler

Mykonos'a oldukça yakın olan Delos, Yunan Adalarına yapılacak bir turun olmazsa olmazlarındandır. Delos Adası, arkeoloji bakımından adaların en önemlisi sayılır.

Yunan Mitolojisine göre Gece Işığı Tanrıçası Artemis ve Gün Işığı Tanrısı Apollo burada doğmuştur. Adanın güneş ışığını çok güzel alıyor olması, bu adayı ışık tanrılarının yurdu kılmıştır.

Delos'a yapacağınız ziyarette mutlaka güneşin doğuşunu ve batışını izleyin.

Akdeniz Lezzetleri Naxos'ta Tadılır

sakız adasında tadılacak lezzetler

Yunan Adalarının en büyüklerinden biri olan Naxos zeytin, peynir, turunçgil ve hayvancılıkta oldukça önemli bir bölgedir. Adayı ziyaret edenler, doğal Akdeniz sebzelerinden yapılan yemekleri mutlaka tatmalılar. Ada Antik Yunan Döneminden kalma birçok eseri barındırır. Arkeoloji Müzesi, Venedik Müzesi, Apollonas Heykeli ve tarihi kiliseleriyle turistler için tam bir cazibe merkezidir.

Hayatın Gece Başladığı Paros Adası

sakız adasında tadılacak lezzetler

Diğer bütün Yunan Adalarında olduğu gibi Paros'ta da attığınız her adımda tarihin başka bir dönemine tanık oluyorsunuz. Antik dönemlerde mermeriyle meşhur olan Paros, Yunan Adaları içerisinde en güzel mermer heykelleri bulunduran adadır.

  1. Paros aynı zamanda, bölgedeki en hareketli gece hayatının yaşandığı adalardan birisi olarak da bilinir.
  2. Orta Çağ'dan Kalma Rodos

sakız adasında tadılacak lezzetler

Rodos, Yunan Adaları turunun en önemli ayağıdır. Ada Antik Yunan, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerinden kalma çok önemli tarihi eserleri ve müzeleri barındırır.

Antik Yunan Döneminden günümüze ulaşmış Akropolis ve Apollon Tapınağı; Avrupa'nın en iyi korunmuş Orta Çağ şehirlerinden olan Eski Kent; tapınak şövalyelerinin ve Osmanlı askerlerinin yerleştiği Hora Mahallesi ve panaromik Rodos manzarasının izlenebileceği Lindos Antik Kenti, adada ziyaret edebileceğiniz sadece birkaçıdır.

Yunan Adaları'na gidiş ve vize hakkında öneri istiyorsanız ilgili yazımız şurada.

sakız adasında tadılacak lezzetler

Sakız Adası’nda Ne Yenir?

Komşumuz olunca, damak zevklerimiz de benzer oluyor. Adaya gelip de lezzet ve tazeliğin doruğunda olan deniz ürünleri yemeden tabi ki de dönülmez. Hem fiyatlar bize göre oldukça uygun hem de lezzet ve kalite daha iyi. Yunan lezzetlerinden asla pişman olmayacaksınız.

Yunan mutfağından tüm detaylarıyla bahsettiğim Komşunun Lezzeti: Yunan Mutfağı yazımda Yunanlıların yemek kültürünü yakından tanıyabilirsiniz.

 Sakız Adası hakkında daha fazla bilgi almak isteyenlere öncelikle Sakız Adası Gezi Rehberi ve Sakız Adası Otel Rehberi yazılarımı okumasını öneriyorum.

Sakız Adası’nda Nerede, Ne Yenir?

Sakız Adası’na gelmişken Yunan lezzetleriyle tanışın. Mesela kahvaltıda Bougatsa tatlısı yiyin. Kahve sever biriyseniz buraya gelince hemen hemen her yerde bulabileceğiniz yaz kış demeden Yunanlılar tarafından tüketilen Frappe yanı soğuk ve buzlu kahve ile serinleyip, kahve krizinizi hafifletebilirsiniz.

Öğlen ve akşam yemeğinde Greek salata ve Caciki sofranızdan eksik olmasın, Yunan sofralarının olmazsa olmazıdır. Deniz ürünleri bize göre daha lezzetli oluyor, sıradan bir yerde bile deneyeceğiniz ahtapot, kalamar ya da karides çok iyi lezzette olacak. Buraya gelince Yunan rakısı Uzo ile Feta peynirinin uyumunu deneyin.

Yunanlılar rakı içer de bira içmez mi? Tabi içer hemde Sakız Adası’na has Chios Fresh Beer markaları bile var.

Sakız Adası Tavernaları

Avgonima köyünün uçta ve tepelik bir bölgesinde konumlanmış mekanın manzarası enfes. Özellikle gün batımında ziyaretçisi çok oluyor.

Biz gittiğimizde hava biraz bulutlu olduğundan bu güzellikle karşılaşamasak da sizlerin deneyimlemesini isterim.

Yemek çeşitleri açısından oldukça iyiler, fırında oğlak eti, dağlardan toplanmış tazecik haşlama otlardan da tadabilirsiniz ya da manzaraya karşı soğuk bir şeyler içerek güneşi uğurlayabilirsiniz.

sakız adasında tadılacak lezzetler

Adanın kuzeyindeki şirin balıkçı köyü Lagada’da yer alan Nostos’u en leziz ve taze deniz ürünleri için listenize eklemelisiniz. Burada sahilde birçok restoran var, biz iyi yorumları ve instagram üzerinden okuyucularım tarafından öneriler sebebiyle öğle yemeği için burayı seçtik.

Zaten sahilde şöyle bir bakınca en kalabalık mekanda burasıyla, ne kadar da doğru bir tercih dedik. Fava, patates kızartması, hardal soslu karides ve bira için 26 € ödedik. Sahibi Adonis’in elinin pek lezzetli olduğunu gelmeden duymuştuk, gerçekten ne yediysek pek memnun kaldık.

Hardal soslu karidesini yemeden buradan ayrılmayın.

sakız adasında tadılacak lezzetler

Sakız kordonboyunda, deniz kenarında yer alan mekanda hem deniz ürünleri hem de ızgara et çeşitleri bulmanız mümkün. Merkezde yemek yiyecekseniz en çok beğendiğim adres burası, kalamar kızartması ve mezgiti hakkıyla yapıyorlar. Yemekten sonra soğuk soğuk meyve tabağı ve sakız likörü ikram etmeleri ile daha da bayıldığım mekan.

sakız adasında tadılacak lezzetler

Denize sıfır konumda akşam yemeği için önerim; Meltemaki. Tam karşısında Çeşme, sahile vuran dalgaların sesi ile huzur dolu bir mekan. Çok içten bir aile tarafından işletiliyor. Ailenin annesi Anna’nın annesi zamanında Alaçatı’dan göçmüş.

Türkleri çok seviyorlar, hatta ailenin oğlu Lefter, okulda Türkçe dersi almış ve gayet iyi derecede Türkçe konuşuyor. Biz iki renkli fava, caciki, patates kızartması, Greek salata ve sirke soslu ahtapot yedik. Bir de ufak Uzo içtik.

Yemek sonrası kornet dondurma ikram ettiler, 34 € ödedik. Yemeklerden genel olarak memnun kaldık sadece sirke soslu ahtapotu pek sevemedim.

Aslında sirkeyi pek sevmediğim içinde bana pek uymadığını düşünüyorum ancak çok yumuşak olduğu için ve yorumlarda övgüyle söz edildiği için denemek istedim. Eğer sirkeyle bir probleminiz yoksa sevebilirsiniz.

sakız adasında tadılacak lezzetler

Lithi plajında yer olan, taze deniz ürünlerini denize karşı ve sessiz bir koyda yemek isteyenler için önerebileceğim bir mekan. Aile işletmesi olması ve güleryüzle hizmet etmeleri çok hoş. Porsiyonlar fazlasıyla büyük ve fiyatlarla dengeli. Turistik mekanlardan uzak durmak istiyorsanız burası tam da size göre çünkü çoğunluklar gelenler lokal insalar oluyor.

sakız adasında tadılacak lezzetler

Komi’ye komşu Lilikas Plajı’nda yer alan Notos sahilde yer aldığı için hem plaj hizmeti veriyor hem de restoran. Yemek bölümündeki manzara çok keyifli. Çalışanlar İngilizce bilmiyor ama bir şekilde anlaştık, özellikle pancar salatasını denememizi önerdiler ve çok beğendik.

Bahçelerinde yetişen pancarı taze taze haşlamışlar, tadı çok güzeldi. Bir de favası daha önce yediğimiz yerlerden farklıydı, sanırım yediğim en leziz fava olabilir. Daha çok yerel halkın tercih ettiği bir mekan oldupu için henüz Türk turistler tarafından keşfedilmemiş durumda.

Bizim de daha çok tercihimiz bu yönde olduğu için burayı seçtik. Porsiyonları o kadar büyüktü ki bitirmekte zorlandık ve kalamar gerçekten çok lezzetli. Yemeğimiz bittikten sonra çiçeklerle süslü bir tabakta vodkalı mastika likörü ve tatlı ikram ediliyor.

Greek salata, fava, Mastelo peyniri kızartması, pancar salatası, kalamar ızgara ve bira için iki kişi 32 € ödedik.

Sakız merkezinde iç kısımlarda, sokak arasında yer alan mekan Haziran ayında henüz açık olmadığı için gidemedim fakat gelen öneriler o kadar çok oldu ki sizlere gönül rahatlığı ile öneriyorum. Deniz ürünleri dışında farklı lezzetler tatmak isteyenleri için adada en iyi mekanlardan biri olarak biliniyor.

sakız adasında tadılacak lezzetler

Sakız’a gelip burada yemek yemeden döneni dövüyorlar.

Merkezinde sahile yakın fakat ara sokaklarda yer alan mekan hakkında internette yeterli bilgi olmaması nedeniyle uzun uğraşlar sonunda bulup, kapanış saatine denk geldiği için sadece dışarıdan görmek nasip oldu.

Menüsü yok, balık ya da et seçimi yapıyorsunuz, gerisi onlarda. Tıka basa doyup kişi başı € ödeniyor. Hem uygun fiyatlarıyla hem de lezzetleriyle ünlenmiş bir mekan. Gitmeden önce rezervasyon ve çalışma saatleri hakkında bilgi alıp gitmenizi öneririm.

Sakız Adası Kafeleri

sakız adasında tadılacak lezzetler

Kordonboyunda yer alan kahveleriyle öne çıkan, denize karşı oturup, kahvenizi yudumlamak ya da kahvaltı gibi gün içinde ufak atıştırmalıklar için güzel bir adres.

Her daim canlı olan bu mekanda bir Yunan Frappesi ya da Freddo Cappuccino (3,30 €) içmeden dönmek olmaz.

Eğer yer bulursanız üst katındaki terastan Chios sahili manzarasına karşı da kahvenizi yudumlamayı seçin, eminim buraya bayılacaksınız.

Sakız merkezinde sahilde yer alan mekan da gündüz kahve keyfi yaparken akşamları da bir şeyler içmek için güzel bir alternatif. Sabahın erken saatlerine kadar hizmet vermesi, Sakız’da gece hayatını deneyimlemek isteyen eğlence severler için çok iyi.

Limana yakın bu şık mekan 3 katlı ve her katı ayrı havada. Sakız’da sahilde gece hayatının hareketli geçtiği Remezzo’da gece yarısından sonra 3. katta eğlence oluyor. İçecekler € arasında değişiyor. Buraya kadar gelmişken deniz manzarasına karşı bir Yunan birası içmeden olmaz.

Sakız Adasında Yeme İçme

Sakız Adasında Ne Yenir?

Sakız adasında yemek konusunda bir sürü alternatif vardır. Bunların en popüleri elbette deniz ürünü restaurantları ve tavernalardır. Bunun yanında pideciler, fast foodçular ve geleneksel Yunan yemekleri yapan bazı küçük restaurantlar vardır.

Sakız adasında yemek fiyatları nasıldır ?- Yunan adalarında yemek fiyatları nasıldır?

Yunan adaları olarak başlık attım çünkü genelde tüm adalarda yemek kültürü ve fiyatları ortalama aynı civarlardadır. Sakız adasında da öyle bütçenizi çok sarsacak şekilde bir durum olmaz. Tabi ki müzikli özel bir yerde yemek yemek isterseniz bu diğer alternatiflere oranla daha pahalı olacaktır.

Ama adada genel anlamda her bütçeye ve her zevke hitap eden yemekler vardır. Hatta santorini ve mikonos adaları ile kıyaslandığında sakız adası gerçekten oldukça ekonomik bir adadır.

Bir restauranta girdiğinizde genelde bahşiş ücreti hesaba katılır ama buna rağmen Yunan halkı bir de hesabın yüzde beşini bahşiş olarak bırakırlar.

Balık kültürünün taçlandığı bir yerdesiniz aslında. Ama sadece balık değil Yunanistan için hele ki ada halkı için yemek ayrı bir eğlence şeklidir. Yunan halkı genelde akşam geç saatlerde buluşup yemek yiyip güzel sohbet edebilecekleri yerlere giderler.

Bu nedenle yemeğin önemli sayıldığı bir yerde olduğunuzu unutmayın ve enfes Yunan mutfağının keyfini doyasıya çıkarın derim. Sakız adasının en popüler yemek mekanı sakız limanının olduğu yerdir. Sakız limanı ve çevresi genelde insanların akşam yemeği için tercih ettikleri bir yerdir.

Adada en iyi yapılan yunan yemeği ya da yunan mezesi Yunan salatasıdır. Bunu kesinlikle denemelisiniz. Adanın en meşhur tatlısı ise kaşık tatlısıdır. Meyve ağırlıklı olan bu tatlı meyveler değişik bir şurup katılarak tatlandırılması sonucu yapılan, buraya has özel bir tatlıdır.

Kaşık tatlısının orjinal ismi ise chiandır.

sakız adasında tadılacak lezzetler

Adada güzel bir yemek kültürü olduğunu zaten akşam yemeği saati geldiğinde hemen anlayacaksınız. Çünkü adanın neredeyse her yerinden mis gibi kokular havaya karışır. Bazı yerlerden hamur işleri kokusu, bazı yerlerden balık ve balık ürünleri kokusu.

Bu kadar balığı ile meşhur bir yerde balık yemeden olmaz ama yanında keşke bir de rakı olsaydı ve şu güzel adada rakı balık yapabilseydim diyorsanız bir miktar hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Bazı restaurantlarda Türk içeceği olarak bulunabilirken pek çoğunda rakı yok.

Bu nedenle rakıya en yakın olduğu söylenen Yunanistan’ın geleneksel içkisi uzo’yu deneyebilirsiniz. Bu arada sakız adasının en meşhur içkisi ise suma adında incirden yapılan bir rakıdır. Bu içecek sadece sakız adasına özgüdür ve yalnızca burada yapılır. Anasonlu ve anasonsuz seçeneklerinde iki çeşit üretilir.

Size hangisini içmeyi tercih edeceğiniz sorulup ona göre servis edilir.

sakız adasında tadılacak lezzetler

Sakız Adasında Yeme İçme ve Adaya Özel Lezzetler

Dışarıda Yemek Hakkında Genel Bilgi

Sakız Adasında dışarıda yemek ve tipik Yunan yemeklerinden keyif almak için birçok seçenek bulunmaktadır . Sakız Adası diğer Yunan Adalarına göre daha az turistik olduğu için geleneksel Yunan yemekleri korunmaktadır .

taze balık ve deniz ürünleri taze ve ucuzdur.

Tüm bu yerlerde bahşiş hesabın içinde yer almaktadır. Buna rağmen, genelde hesabın yüzde beşini masaya bahşiş olarak bırakılmaktadır. Ayrıca yemeğinizi seçerken aldığınız menünün tüm yemek isimleri ile birlikte yemek fiyatlarını da içerdiğinden emin olunuz. Yunan yasalarına göre bu zorunludur, fakat birkaç vakada bu istenmeyen durum gözlenmiştir.

Sakız Adasında ayrıca kahve, şarap ya da buzlu çay gibi bazı içeceklerin yanında ücretsiz su servisi olağandır.ücretsiz bir

Restoranlar ve tavernalar

Bir yunan restoranı ile tavernası arasındaki ana fark yemeklerin sunulma şeklidir. Bir restoranda her bir misafir büyük bir tabakta servis edilen bir yemek seçer. Aksine, bir tavernada masanın ortasına diğerleri ile paylaşacağınız çok çeşitli mezeler konur. Böylece herkes gözde yemeğine ulaşabilir.

Sizlere tipik Yunan yemekleri olan Yunan salatası, Saganaki, Souylaki ve Moussaka (Musakka) yanında tüm Ege adalarında olduğu gibi Sakız Adasının çok çeşitli balığı da sunulacaktır.

Sakız Adasının limanında olduğu gibi genellikle turistik bölgelerde restoranlar bulabilirsiniz. Fakat şehir merkezinin dışında bulunan küçük sokaklarda da tipik Yunan yemek sitilini sürdüren tavernalar da bulunmaktadır. Birçok Yunanlının gittiği restoran ya da tavernaları ziyaret etmeniz önerilir.

Yunanistan'da çok geç saatlerde buluşup bir tavernada yemeğe çıkmak olağandır. Dışarıda yemek Yunan kültürünün bir parçasıdır ve Yunanlılar için yemek kadar bir araya gelmenin keyfini çıkarmak da önemlidir. Hikayeler anlatmak ve sadece gülmek Yunan yemek alışkanlığının bir parçasıdır ve bu sebeple bir tavernaya gitmek birkaç saat alabilir.

Yunan mutfağı, Türk mutfağına oldukça yakın. Birçok yemek, aynı görüntüyle ve farklı isimle çıkıyor karşınıza. Bazısı da, benzer isimlerle isimlendirilmiş (İmam bayıldı gibi…) Yunan Mutfağı'nda, zeytinyağlı yemekler ve deniz ürünleri öne çıkıyor.

Yunanistan balık sofrası kültürünün beşiğidir Balık ülkesi diyebiliriz Yunanistan'a. Balık Yunanistan için temel besindir, deniz ürünleriyle yapılan mezeler oldukça lezzetli Balık demişken, bizde balık rakısız düşünülemez. Siz rakı yerine bu seferlik uzoyu deneyin. Yunanistan'ın geleneksel içkileri, rakıya benzeyen uzo ve çmonash.pw

Deniz mahsulleri: İşte yabancı dil bilgisi kısıtlı olan bir Türk'ü en mutlu edecek balık menüsü.

Balıkların çok ciddi bir kısmının adı aynı Astokozi ( Istakoz ) Ahtopodi ( Ahtapot), Barbouni tiganito (Barbun Tava), garida (Karides), kalamari, sinavridi ve Papalina veya Aterina küçük gümüş balığı iki kez okunduğunda ne olduğu anlaşılır yemekler. Ayrıca ahtapot ve karidesin de çeşitli pişirme yöntemleri vardır.

Akdeniz ürünlerinden mandalina , limon ,incir, üzüm, portakal ve zeytin bolca yetişen ürünlerdir. Zeytinyağlı yiyeceklerin çok yaygın oluşu, zeytine bolca sahip olduklarındandır.

Mutfaklarında her türlü yiyecek bulunur. İçki de çok içtikleri için yemeklerinde mezeyi bolca kullanırlar. Ayrı bir meze kültürü gelişmiştir denebilir.

   Cevabın tamamını burada okuyun: monash.pw

Sakız Adası merkezde ne yenir?

Deniz ürünleri içerisinden en çok ahtapotun tüketildiği Sakız Adası'nda, uğrayabileceğiniz her üç restorandan ikisinin menüsünde ahtapot servisine rastlıyorsunuz. Ayrıca ahtapot dışında tüketilen deniz ürünleri arasında lakerda, sardalya, kalamar, papalina, midye, aterina balığı ve mezgit yer alıyor.

Kaynak kaldırma talebi   

Sakız Adasında Yeme İçme

Sakız Adasında Ne Yenir?

Sakız adasında yemek konusunda bir sürü alternatif vardır. Bunların en popüleri elbette deniz ürünü restaurantları ve tavernalardır. Bunun yanında pideciler, fast foodçular ve geleneksel Yunan yemekleri yapan bazı küçük restaurantlar vardır.

Sakız adasında yemek fiyatları nasıldır ?- Yunan adalarında yemek fiyatları nasıldır?

Yunan adaları olarak başlık attım çünkü genelde tüm adalarda yemek kültürü ve fiyatları ortalama aynı civarlardadır. Sakız adasında da öyle bütçenizi çok sarsacak şekilde bir durum olmaz. Tabi ki müzikli özel bir yerde yemek yemek isterseniz bu diğer alternatiflere oranla daha pahalı olacaktır. Ama adada genel anlamda her bütçeye ve her zevke hitap eden yemekler vardır. Hatta santorini ve mikonos adaları ile kıyaslandığında sakız adası gerçekten oldukça ekonomik bir adadır. Bir restauranta girdiğinizde genelde bahşiş ücreti hesaba katılır ama buna rağmen Yunan halkı bir de hesabın yüzde beşini bahşiş olarak bırakırlar.

Balık kültürünün taçlandığı bir yerdesiniz aslında. Ama sadece balık değil Yunanistan için hele ki ada halkı için yemek ayrı bir eğlence şeklidir. Yunan halkı genelde akşam geç saatlerde buluşup yemek yiyip güzel sohbet edebilecekleri yerlere giderler. Bu nedenle yemeğin önemli sayıldığı bir yerde olduğunuzu unutmayın ve enfes Yunan mutfağının keyfini doyasıya çıkarın derim. Sakız adasının en popüler yemek mekanı sakız limanının olduğu yerdir. Sakız limanı ve çevresi genelde insanların akşam yemeği için tercih ettikleri bir yerdir. Adada en iyi yapılan yunan yemeği ya da yunan mezesi Yunan salatasıdır. Bunu kesinlikle denemelisiniz. Adanın en meşhur tatlısı ise kaşık tatlısıdır. Meyve ağırlıklı olan bu tatlı meyveler değişik bir şurup katılarak tatlandırılması sonucu yapılan, buraya has özel bir tatlıdır. Kaşık tatlısının orjinal ismi ise chiandır.

Sakız Adasında Ne Yenir - yunan salatası

Adada güzel bir yemek kültürü olduğunu zaten akşam yemeği saati geldiğinde hemen anlayacaksınız. Çünkü adanın neredeyse her yerinden mis gibi kokular havaya karışır. Bazı yerlerden hamur işleri kokusu, bazı yerlerden balık ve balık ürünleri kokusu.

Bu kadar balığı ile meşhur bir yerde balık yemeden olmaz ama yanında keşke bir de rakı olsaydı ve şu güzel adada rakı balık yapabilseydim diyorsanız bir miktar hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Bazı restaurantlarda Türk içeceği olarak bulunabilirken pek çoğunda rakı yok. Bu nedenle rakıya en yakın olduğu söylenen Yunanistan&#;ın geleneksel içkisi uzo&#;yu deneyebilirsiniz. Bu arada sakız adasının en meşhur içkisi ise suma adında incirden yapılan bir rakıdır. Bu içecek sadece sakız adasına özgüdür ve yalnızca burada yapılır. Anasonlu ve anasonsuz seçeneklerinde iki çeşit üretilir. Size hangisini içmeyi tercih edeceğiniz sorulup ona göre servis edilir.

Sakız adasında yemek fiyatları nasıldır - Yunan adalarında yemek fiyatları nasıldır

Otel rezervasyonlarınızı booking'den yapabilirsiniz.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır