kırklareli kıyıköy yol haritası / Kıyıköy Nerede Nasıl Gidilir Nerede Kalınır - Trakya / Kırklareli

Kırklareli Kıyıköy Yol Haritası

kırklareli kıyıköy yol haritası

Kıyıköy Haritası ve Görseller

Kıyıköy Useful Info

Kıyıköy Belediye Başkanı: İsmail Gök (CHP)
Posta Kodu: 39480
Nüfus: 2,077 (2010)
İl: Kırklareli
Telefon Alan Kodu: 288
Kıyıköy Belediye Plajı ve LimanKıyıköy, Kırklareli ili sınırları içinde ve Vize ilçesine bağlı, doğal güzellikleriyle öne çıkmış bir sahil kasabasıdır. Kıyıköy Köy Girişi, Kırklareli

Kıyıköy Kırklareli Uydu Haritası

Kıyıköy Kırklareli Uydu Haritası1987 yılında belediye olmuştur ve 2015 yılındaki nüfus sayımına göre, 933 kadın ve 1015 erkek olmak üzere toplam nüfusu 1948 kişidir.

Kıyıköy - İstanbul Yol Haritası

Kıyıköy - İstanbul Yol HaritasıKaradeniz kıyısındaki bu kasabanın etrafı ormanlarla çevrili olup Pabuçdere ve Kazandere dereleri de Karadeniz'e bu kasabadan dökülmektedir. Yöre halkının geçim kaynağı balıkçılık ve ormancılıktır.

Kıyıköy Haritası, Kırklareli

Kıyıköy Haritası, KırklareliDünyanın en eski taş oyma manastırlarından Aya Nikola Manastırı buradadır. İstanbul'dan günübirlik turlar veya geziler için uygundur. Kasaba yakınındaki Bahçeköy manda yoğurduyla ünlüdür.

Kıyıköy Havadan Görünüm, Kırklareli

Kıyıköy Havadan Görünüm, Kırklareli

Türk Akımı Boru Hattı, Kıyıköy

Türk Akımı Boru Hattı, KıyıköyTürk Akımı adlı Rusya'dan Türkiye'ye Karadeniz altından aktarılması planlanan doğal gaz boru hattı projesinin kıyıya çıkışı burada olması planlanıyor.

Kıyıköy Mağara, Kırklareli

Kıyıköy Mağara, Kırklareli

Kıyıköy Nehir, Kırklareli

Kıyıköy Nehir, Kırklareli

Kıyıköy Papuç Deresi, Kırklareli

Kıyıköy Papuç Deresi, Kırklareli

Kıyıköy Plajı, Kırklareli

Kıyıköy Plajı, Kırklareli

Kıyıköy Sahili, Kırklareli

Kıyıköy Sahili, Kırklareli

Kıyıköy – Trakya / Kırklareli

Trakya’nın Karadeniz sahilinde bulunan, Kırklareli’nin bir ilçesi olan Kıyıköy doğa ve tarihin bir arada bulunduğu eşsiz bir mekan. İstanbul’un Karadeniz sahilinde yer alan Kıyıköy yeşil doğası, harika deniz manzarası ve sessizliğiyle siz değerli ziyaretçilerini bekliyor. Bozulmamış doğa mimarisi doğa severler ve aileler için harika zamanlar geçirmeye fırsat sunuyor.

Lezzetli deniz ürünlerinin bulunduğu bölge damaklarınıza unutulmayacak bir şölen yaşatacak. Kıyıköy beldesi iki doğal sit arasında bulunmaktadır. Buralarda sazan, alabalık, kefal avlayabilirsiniz. Kayık veya motorla kısa bir seyahate  çıkıp denizin tadını çıkabilirsiniz. Bölgede piknik yapabileceğiniz küçük piknik alanları da bulunmakta. Sanata meraklı olanların fotoğraf çekebilecekleri birçok yer mevcut.  Şehir surları ve doğa ile iç içe dizayn edilmiş köy evleri, masmavi bir deniz görebilecekleriniz arasında yer alıyor.

Kıyıköy Tarihi

Kırklareli‘nin Vize ilçesine bağlı, tarihi ilkçağa değin uzanan bir balıkçı beldesidir. İstanbul’a 164 km, il merkezine 92 km, ilçe merkezi Vize’ ye ise 38 km uzaklıkta yer alır. Belde, tarihi varlıkları, Istrancaların bağrından kopup gelen akarsularının yeşile bezediği zengin doğası, ancak bir yürüyüş mesafesi kadar uzaklıkta falezler oluşturan girintili çıkıntılı kıyıları arasında keşfetmeye hazır koyları, hele ki Karadeniz’in ve akarsularının sunduğu lezzetli balıklarıyla tatilcilerin gözdesi olmuştur.

Beldenin bilinen en eski adı Salmydessos’ tur. “Pırıltılı, kutsal, güzel yer” manasına gelmektedir. Dil bilimi uzamanı Bilge UMAR’ ın tesbitlerine göre ise, M.Ö. 400’lerde Helenler bu bölgeye ” Bal yiyenlerin yurdu”, ve”Darı yiyenlerin yurdu” demişlerdir. Zira yaşam biçimlerine göre isimlendirilen Trak boylarından sebep böyle anıldığı ileri sürülmektedir.

M.Ö. 500′ lü yılların ilk çeyreğinde Pers İmparatoru Darius’ un kudretli orduları önünde Anadolu’ dan Balkanlar’ a doğru kaçan Lidya’ lılarca yerleşim olarak kurulduğu düşünülmektedir. Tarih içerisinde Traklar, Persler, İskitler, Medler, Ceneviz kolonileri gibi birçok medeniyeti gören Kıyıköy daima önemli olagelmiştir.

Adı burayla anılan en önemli kişilik ise, tarih sahnesine “Roma’ yı yakan adam” olarak geçecek, Trakya valisi iken Kıyıköy’ e sayfiyeye gelen Neron’ dur. Roma ve Bizans dönemlerinin izlerini bugün bile beldede görmek mümkündür. İmparator Jüstinyen döneminde yapılan ve hala ayakta duran surlar, buranın bir kale-kent olarak da çok önemli görüldüğüne işaret eder.

Yönetim merkezleri olarak Vize’ yi seçen Roma ve Bizans kral ve prensleri, bir sayfiye yeri olarak Kıyıköy’ ü hep önemsemişlerdir. Hatta Osmanlı döneminde, Istrancalardaki av partileri sonrasında dinlenmeye çekildikleri yer olarak Kıyıköy’ den sıkça bahsedilir.

Tarih içinde, Osmanlı Rus Savaşı sonrası Ruslar’ ın, Balkan Savaşları sonrası Bulgar ve Yunan işgallerini yaşayan Kıyıköy, tarih kitaplarında adı geçen o tarihi sınır hattının da bir ucunda yer almıştır. “Midye-Enez Hattı…” Zira yakın zaman kadar beldenin bilinen adı Midye’ dir. O dönemler Rum ve Bulgar nüfusun da ağırlıklı yaşadığı bölgeye, mübadele sonrasında denizciliği iyi bildikleri için Selanik göçmenleri yerleştirilir. 1960′ lara kadar Midye olarak bilinen beldenin ismi, bunun yabancı bir isim olduğu savına saplanılarak Kıyıköy olarak değiştirilir.
Kıyıköy’ün etrafında Jüstinyen döneminde ( 527-565 ) yapılan kale duvarlarından bahsetmiştik. Savunma kalesi görünümü arzeden Kıyıköy surlarında yer alan gizli tüneller, sarnıçlar, savunma hendekleri tahrip olarak günümüze gelmiştir.

Trakya’ nın iç kesimlerinden antik Diyonisos Şarap Yolu üzerinden manda arabaları ile Kıyıköy limanına amforalar içinde taşınan şaraplar, buradan Avrupa limanlarına aktarılırdı. Bu yönüyle ticari bir önemi de olan Kıyıköy, Helen geleneğinden gelen pagan-panayırlarının da sosyal ve ticari yaşamına izler kattığı bir yerleşim olmuştur.

Jüstinyen dönemine tarihlenen, ayakta kalmayı başarmış ama bakımsızlıktan kendini bir türlü kurtarıp anlamını tazeleyemeyen bir başka önemli yapı ise, kayalara oyularak yapılan Aya Nikola manastırıdır.

Hırıstiyan azizlerine ithafen isimleri verilen manastırlar içinde bu ismi almış olmasının ipucunu süren Alman Türkolog ve Osmanist Hans JOACH, 4. yy’ da yaşayan Aziz Nikolaus ( Noel Baba )’ nın mezarının Babaeski’ de olduğu savına dayanarak, bu yörede azizin çok önem atfedilen biri olmasına bağlar. Zemin kat kilise ve ayazmadan oluşurken, üst tarafta keşiş odaları yer almaktadır. “Terleyen Heykel” diye mucize yarattığına inanılan Aziz Nikola’ ya ait önemli bir heykelciğin ve manastırın diğer değerli eşyalarının Rus ve Bulgar işgalcilerce kaçırıldığı tesbit edilmiştir.

Gözlerden uzak, kendi ürettikleriyle geçinen keşişlerin yanısıra şifa aryanların, dünya nimetlerinden uzaklaşarak çile doldurmak isteyen inanç sahiplerinin de uğradığı önemli bir sığınaktı Aya Nikola manastırı. Tüm bu derin arka plana rağmen, şimdilerde korumasız bakımsız kaderine terkedilen manastır turizm içinde değer bulacağı zamanı beklemektedir.

Kıyıköy, son yıllarda özellikle haftasonu gezileri için de bir çok tur şirketinin protföyünde yer almaya başlamıştır. Doğa ve kültür turu olarak zengin bir içerikle donatılmış turların yanısıra, özellikle fotoğraf grupları için de eşsiz doğası sayısız seçenekler sunmaktadır. Denizin, tarihin, yeşilin ve suyun çizdiği panaromada kendine yer edinen bu belde muhakkak görülmesi gereken bir yer ve misafirlerini bekliyor.

Kıyıköy’de Nerede Kalınır?

Doğayla iç içe bir hafta sonu geçirmeye karar verdiyseniz, Kıyıköy’de bulunan yirmiye yakın pansiyonda konuklayabilirsiniz. İki veya üç kişilik, deniz ve doğa manzaralı odalar  sizleri bekliyor.

Kıyıköy’de Ne Yenir?

Karadeniz’de bulunan şirin ilçenin ana geçim kaynağı balıkçılıktır. Bu nedenle balık yemekleri bölgede önemli bir paya sahip, balık lokantalarının sayısı oldukça fazla.  Her mevsim farklı bir balık türünün konuk olduğu sofralarda özellikle balkan balığı, mezgit, tekir, karagöz bulunmakta.

Kıyıköy Resimleri

Kıyıköy Nerede? ve Nasıl Gidilir ?

Toplu Taşıma İle: Otobüs ile İstanbul Esenler Otogarından Kıyıköy’e gitmekte olan seferlere binebilirsiniz.

Araç İle: Kırklareli’nin Kıyıköy ilçesinin İstanbula uzaklığı ortalama 164 kilometre ve yolculuk ikibuçuk saat sürüyor. İstanbul’dan özel araçla çıkış yapanlar Edirne’ye doğru giderken Çerezköy ayrımı ayrımını kullanarak geldikleri Saray’ı geçtikten sonra, Kıyıköy’e ulaşabilirler. Konum için tıklayın.

Kırklareli neyi ile meşhur?

İçindekiler:

  1. Kırklareli neyi ile meşhur?
  2. Kırklareli'nin yöresel yemekleri nelerdir?
  3. Kıyıköy Neyi Meşhur?
  4. Kıyıköyde Nerede ne yenir?
  5. Kırklareli merkezde deniz var mı?
  6. Kırklareli Kıyıköy istanbul arası kaç km?
  7. Vize ve Kıyıköy arası kaç km?
  8. Vize Kıyıköy kaç kilometre?
  9. Kırklareli Üniversitesi merkeze kaç km?
  10. Pınarhisar Kırklareli arası kaç kilometre?
  11. Lüleburgaz Pınarhisar arası kaç kilometre?
  12. Babaeski Pınarhisar arası kaç km?
  13. Lüleburgaz ile vize arası kaç km?
  14. Çorlu ile vize arası kaç km?
  15. Çerkezköy ile vize arası kaç km?
  16. Kırklareli Vize arası ne kadar?
  17. Tekirdağ Kırklareli Vize arası kaç km?
  18. Kırklareli Otogar vize arası kaç km?

Kırklareli neyi ile meşhur?

Kırklareli'nin En Meşhur Yemekleri ve Tatlıları

  • Papara.
  • Soğan Pidesi.
  • Manca.
  • Tavuklu Kalle.
  • Papaz Yahnisi.
  • Kırklareli Köftesi.
  • Kuzu Kapama.
  • Sütlü Hamur Çorbası

Kırklareli'nin yöresel yemekleri nelerdir?

Kırklareli'nin En Meşhur 13 Leziz Yemeği

  • Papara.
  • Labada Borani.
  • Kırklareli Köftesi.
  • Kuzu Kapama.
  • Pekmezli Kaçamak.
  • Sini Mantısı
  • Soğan Pidesi.
  • Manca.

Kıyıköy Neyi Meşhur?

Dünyanın en eski taş oyma manastırlarından olan Aya Nikola Manastırı buradadır. Kıyıköy, Trakya'nın yegâne karaçam ormanları bu alanda bulunmaktadır. Bunun dışında Macar meşesi, sapsız meşe, saçlı meşe, doğu gürgeni, karagürgen, dişbudak, kayın, akçaağaç, ıhlamur ve kızılağaç bu ormanları süslemektedir.

Kıyıköyde Nerede ne yenir?

Aramayı Kıyıköy bölgesi ile sınırlandırın.

  • Kıyı Restaurant. 43 yorum28 dakika sonra açılacak. ...
  • Köşk Restaurant. 53 yorum. ...
  • Erkanin Yeri Kiyikoy. 3 yorum. ...
  • Gökhan'ın Yeri. 12 yorum. ...
  • Balıkçı Yasin Restaurant ve Konaklama. 22 yorum. ...
  • Marina Cafe-Restorant. 4 yorum. ...
  • Efsane Restaurant. 27 yorum. ...
  • Demirler Balık Evi. 1 yorumŞu Anda Kapalı

Kırklareli merkezde deniz var mı?

Kırklareli, yaklaşık 50 km' lik doğal bir kumsala sahiptir. Plajların en önemlileri Kıyıköy, İğneada ve Kastros'tur.

Kırklareli Kıyıköy istanbul arası kaç km?

Kırklareli Merkez Kırklareli Kiyikoy arası mesafe, Kırklareli Merkez Kırklareli Kiyikoy yol haritası, Kırklareli Merkez Kırklareli Kiyikoy kaç saat kaç km. Kırklareli Merkez Kırklareli kiyikoy arası mesafe : 93 kilometre. Kırklareli Merkez Kırklareli kiyikoy arası süre : 1 saat 51 dakika.

Vize ve Kıyıköy arası kaç km?

Kırklareli Vize Kıyıköy arası mesafe, Kırklareli Vize Kıyıköy yol haritası, Kırklareli Vize Kıyıköy kaç saat kaç km. Kırklareli Vize kıyıköy arası mesafe : 38 kilometre. Kırklareli Vize kıyıköy arası süre : 52 dakika.

Vize Kıyıköy kaç kilometre?

Vize Kıyıköy arası mesafe, Vize Kıyıköy yol haritası, Vize Kıyıköy kaç saat kaç km. vize Kıyıköy arası mesafe : 38 kilometre. vize Kıyıköy arası süre : 53 dakika.

Kırklareli Üniversitesi merkeze kaç km?

Kırklareli Üniversitesi Kırklareli Merkez arası mesafe : 17 kilometre. Kırklareli Üniversitesi Kırklareli Merkez arası süre : 24 dakika.

Pınarhisar Kırklareli arası kaç kilometre?

Kırklareli Merkez Kırklareli Pınarhisar arası mesafe, Kırklareli Merkez Kırklareli Pınarhisar yol haritası, Kırklareli Merkez Kırklareli Pınarhisar kaç saat kaç km. Kırklareli Merkez Kırklareli Pınarhisar arası mesafe : 31 kilometre. Kırklareli Merkez Kırklareli Pınarhisar arası süre : 34 dakika.

Lüleburgaz Pınarhisar arası kaç kilometre?

Pınarhisar lüleburgaz Lüleburgaz arası mesafe : 32 kilometre. Pınarhisar lüleburgaz Lüleburgaz arası süre : 27 dakika.

Babaeski Pınarhisar arası kaç km?

Pınarhisar Babaeski arası mesafe : 62 kilometre.

Lüleburgaz ile vize arası kaç km?

Lüleburgaz Vize arası mesafe : 54 kilometre. Lüleburgaz Vize arası süre : 57 dakika.

Çorlu ile vize arası kaç km?

Çorlu Vİze arası mesafe, Çorlu Vİze yol haritası, Çorlu Vİze kaç saat kaç km. Çorlu Vİze arası mesafe : 56 kilometre.

Çerkezköy ile vize arası kaç km?

Kırklareli, Vize Tekirdağ, Çerkezköy arası mesafe, Kırklareli, Vize Tekirdağ, Çerkezköy yol haritası, Kırklareli, Vize Tekirdağ, Çerkezköy kaç saat kaç km. Kırklareli, Vize Tekirdağ, Çerkezköy arası mesafe : 41 kilometre.

Kırklareli Vize arası ne kadar?

Kırklareli Merkez Kırklareli Vize arası mesafe, Kırklareli Merkez Kırklareli Vize yol haritası, Kırklareli Merkez Kırklareli Vize kaç saat kaç km. Kırklareli Merkez Kırklareli Vize arası mesafe : 56 kilometre. Kırklareli Merkez Kırklareli Vize arası süre : 1 saat 0 dakika.

Tekirdağ Kırklareli Vize arası kaç km?

Tekirdağ Merkez Kırklareli Vize arası mesafe, Tekirdağ Merkez Kırklareli Vize yol haritası, Tekirdağ Merkez Kırklareli Vize kaç saat kaç km. Tekirdağ Merkez Kırklareli Vize arası mesafe : 84 kilometre. Tekirdağ Merkez Kırklareli Vize arası süre : 1 saat 40 dakika.

Kırklareli Otogar vize arası kaç km?

Kırklareli - Vize arası karayolu ile 560 km'dir.

T.C. ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü

Rakım:

Enlem:

Boylam:

Gün Doğumu:

Gün Batımı:

ANLIK DURUM ()

SAATLİK TAHMİN

SaatBeklenen HadiseSıcaklık (°C)Hissedilen Sıcaklık (°C)Nem (%)Rüzgar YönüOrt. Rüzgar Hızı (km/sa)Maks. Rüzgar Hızı (km/sa)
-

5 GÜNLÜK TAHMİN

Bu Merkeze Ait Uç ve Ortalama Değerler İçin Tıklayınız.

Güncelleme her gün saat 14.00‘e kadar yapılmaktadır. (TSi)

  • Saatlik tahminlerde “Beklenen Hadise” kısmında verilen hava durumu, geçmiş 3 saatlik periyot içindeki hâkim hava durumunu göstermektedir.
  • Saatlik tahminlerde “Rüzgâr Hamlesi” kısmında verilen değer, geçmiş 3 saatlik periyot içinde rüzgâr hızındaki ani artışı temsil etmektedir.
  • Saatlik tahminlerde "Hissedilen sıcaklık", aynı saatte tahmin edilen hava sıcaklığı ile nispi nem ve rüzgâr değerlerine göre hesaplanmaktadır. Bu sıcaklık, iklimsel çevre, giysilerin ısı direnci, vücut yapısı ve kişisel durumdan olduğu kadar, termometre sıcaklığı, nispi nem, rüzgâr ve radyasyon gibi dört meteorolojik faktörden etkilendiği için sübjektif bir kavramdır.
  • Diğer tahmin bilgileri, tahmini yapılan zaman civarında beklenen değerleri göstermektedir.
  • Bu sayfada kullanılan HAVA TAHMİNİ simgeleri ve SON DURUM simgelerinin açıklamalarına buradan ulaşabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası