yavru kediler neden mırlar / Yavru Kedilerin Mırlaması

Yavru Kediler Neden Mırlar

yavru kediler neden mırlar

Kediler Neden Mırlar? Uyurken Ve Sevilirken Kedilerin Mırlama Sebebi

Haberin Devamı

Kediler günümüzde çok sevilen canlılar arasındadır. Kediler kendilerini güvende hissettikleri her an mırlayabilir. Özellikle sevilmek istiyorsa, aynı şekilde mırlayarak bu durumu belli edebilir. 

Kediler Neden Mırlar?

Kediler hakkında merak edilen birçok konu bulunuyor. Kedi sahiplenmeyi düşünen her birey kedilerin araştırmasını yaparak merak ettiği konular hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. Kediler bazı durumlarda mırlayarak bir şey istediğini belli edebilir. Mırlayan kediler aslında kötü bir durumu anlatmak istemiyor. Kedilerin mırlama durumları farklı olabilir. Uyurken veya otururken mırlaması oldukça doğal bir durumdur. Mırlayan kedilerin sürekli olarak bir şey istediği bilgisi de yanlıştır. 

 Kediler bazı durumlarda kendini sevdirebilmek için sahibine mırlayabilir. Mırlamalar güvende olduğunu da işaret edebiliyor. Özellikle uyku sırasında mırlayan kediler, güvende olduğunu bu şekilde ifade ediyor. Kötü bir sonuç yansıtmadan kedilerin mırlaması oldukça normal bir davranıştır. Kendini güven içinde hisseden her kedi mutlaka mırlar. Kedilerin mırlaması için herhangi farklı durumlar söz konusu değildir. 

Haberin Devamı

 Uyurken mırlayan kediler güvende olduğunu anladığı için mırlayacaktır. Sahibinin yanına giderek mırlayan kediler ise, kendini sevdirmek için mırlayacaktır. Mırlamalar kedilerin türüne göre de değişiklik gösterebiliyor. Genel olarak bakıldığında ise, kedilerin her zaman mırlaması mümkün bir durumdur. İstenilen bir şeyi belirtmek için de kedilerin mırlaması söz konusu olabilir. Her kedi cinsinde mırlama durumu farklı bir anlama sahip olabilir. 

Uyurken ve Sevilirken Kedilerin Mırlama Sebebi

 Kediler uyku sırasında mırlayarak sahiplerini endişe içine sokabiliyor. Kedilerin uyurken mırlaması herhangi bir sorunu ifade eden bir durum değildir. Genellikle güvende olduğunu hisseden tüm kediler uyku sırasında mırlayabilir. Mırlama durumları her kedi çeşidinde görülen bir durumdur. Kediler özellikle kendini sevdirmeyi ve kaşıtmayı çok seven canlı türleridir. Sevilmek istedikleri zaman genellikle insanların bacak kısımlarına sürtünerek kendini sevdirmek ister. 

Haberin Devamı

 Sürtünme dışında sevilmek istedikleri her an, mırlayarak bu durumu belli edebilir. Sevilirken mırlayan kediler ise, mutlu ve memnun olduğunu belli eder. Mırlamanın çok kötü bir tarafı bulunmuyor. Her zaman sevilmek ve memnun olduğunu göstermek adına mırlamalar görülebilir. Kediler her zaman sevilmek için farklı yöntemlere başvurabilir.

Kediler neden mırlar?

Kediniz psikopat değil

Kediler neden mırlar

Nasıl insanlar konuşa konuşa anlaşıyor, kediler de duygularını mırlayarak ifade ediyor aslında. Uzmanlara göre kedi mırlaması pozitif bir şeydir. Ancak aynı zamanda negatif de bir anlam taşıyor olabilir Kafalar karıştı tabii. Tek tek gidelim. Eğer kedinizin kuyruğu dikse, güllük gülistanlık bir ortam varsa elbette kediniz de 'psikopat' filan değil. Mutluluktan mır, mır şeklinde mırlıyor.

Mutluluktan ya da mutsuzluktan

Kediler neden mırlar

Kediler doğumdan birkaç gün sonra da mırlar. Bu da yavru kedinin anne kedi ile iletişimi için çok önemlidir. Yani mutlu bir ortam varken kedilerin mırlaması kadar doğal bir durum olamaz. Ancak öte yandan kediler korktuklarında, hastalandıklarında, acı çektiklerinde ya da stresli bir dönemden geçtiklerinde de mırlarlar. Birçok uzman, negatif bir sebepten ötürü mırlayan kedilerin mırlayarak kendilerini iyileştirdiklerini söylemekte.

Kendi kendilerini iyileştiriyorlar

Kediler neden mırlar

Kedilerin kendi kendini iyileştirme mekanizmasını, tuvalet alışkanlıklarına benzetebiliriz. İster ev kedisi olsun, isterse sokak kedisi; hiç fark etmiyor. Kediler, tuvaletlerini gizleme yöntemini seçiyorlar. Tuvaletlerini gizleyen kedilerin, mırlama yöntemiyle çektikleri acıları iyileştirmeyi seçmeleri de onlara hayran olmamıza yeterli bir gerekçe elbette. Yani sözün özü, bir kedi mırlıyorsa asla ve asla paniğe kapılmamalı. Mırlamalarının yalnızca bir uyarı olduğunu düşünmemiz gerekiyor.

[email protected]

Kedi Mırlaması

Klasik bir “miyav”dan farklı mırlama ve hırıltılara kadar, küçük yavru kediniz doğal olarak çok farklı sesler çıkarabilir – aslında pek çok hayvandan daha çok ses çıkarır. Kediler yaklaşık 60 farklı ses çıkarır ve bu seslerin her biri, farklı bir ton ve yoğunlukta çıkarıldığında farklı bir anlam taşır. Size ne söylemeye çalışıyor?

Klasik “miyav”

Herkes “miyav”ı bilir. Yavru kedinizin gırtlağından çıkardığı “miyav” bir yardım ya da ilgi isteğini gösterir. Yavru kediniz büyüdükçe, “miyav” sesiyle sevgi ve korkudan şikayet ve öfkeye kadar farklı ruh hallerini ve duyguları ifade edecektir.

“Cıvıltı” sesi

Yavru kediniz, sizi sevgi dolu bir şekilde karşılamak için “cıvıltı” sesi çıkarabilir. Bütün yavru kediler bu sesi çıkarmaz – eğer sizinki yaparsa, sanki sizinle konuşuyormuş gibi bir ses çıkardığını fark edeceksiniz!

Mırlama

Herkesin bildiği gibi, mırlayan bir yavru kedi mutludur. Yeni doğmuş bir yavru kedi rahat ve güvende olduğunu anlatmak için mırlar. Mırlama bir memnuniyet göstergesidir ve akıllı bir yavru kedi daha fazla okşanmak için bu sesi kullanır. Ve şüphesiz onu memnun etmekten çok keyif alacaksınız!

Son araştırmalar, kedilerin çok stresli durumlarda da mırlayabildiğini gösteriyor – anlaşılan o ki, mırlayarak kendi kendilerini sakinleştiriyorlar.

Yavru kedinizle iletişim kurmak

Vahşi doğada, yetişkin büyük kediler nadiren ses çıkararak iletişim kurarlar. Yalnızca kavgaya ya da çiftleşmeye hazırlanırken ses çıkarırlar. Sizinle konuşarak, yavru kediniz kendisinden önceki kedilerin öğrendiğini kendisinin de benimsediğini gösterir – ses çıkarmak bir insandan ilgi görmek için muhteşem bir yöntemdir!

Yavru kedinizle ne kadar çok konuşursanız, sizi o kadar çok anlar ve yanıt verir. Çok geçmeden siz yavru kedinizin, yavru kediniz de sizin sesinizi anlayacak. Öyleyse haydi sohbete başlayın!

Kediler Neden Mırlar

Kediler, kökleri çok eskilere dayanan her dönemde kendilerinden çokça bahsettirmiş gizemli canlılardır. Kediler birbirleriyle ve dış dünya ile kurdukları iletişimde 'den fazla farklı ses ve miyavlama kullanmaktadır. Üstelik bu sevimli dostlarımız bu dili sonradan öğrenmezler, dil kedilerde doğuştan gelen bir özelliktir. Kedi sahiplerinin sıklıkla deneyimlediği kedi mırlaması kedilerin en çok çıkardığı seslerden biridir. Kedi ebeveynleri, kediler neden mırlar, sorusunun yanında çokça nasıl mırladıklarını sorguluyor. Bilimsel araştırmalar mırlamanın diyaframın ve iç gırtlak kaslarının ritmik titreşimleri sonucunda oluştuğunu söylüyor. Çalışmalar kedilerin beyinlerinde mırlama sesini oluşturan bu gırtlak kaslarını yöneten özel bir sinir ağı bulunduğunu da gösteriyor. Sevimli kedi dostunuza dokunduğunuzda hissettiğiniz titreşimlere eşlik eden bu mırlama sesi kedilere özgüdür. Kedinin içinde bulunduğu duruma ve ruh haline göre farklı frekanslarda yayılan mırlamalar kedilerin durumu hakkında kedi sahiplerine birçok ipucu verebilir.
 

Kedi Mırlamaları Bize Ne Anlatıyor?

Kedi severlerin sıklıkla sorduğu kediler neden mırlar sorusunun birçok yanıtı var. Genellikle mutlu olduklarında çıkardıkları düşünülen bu sesi kediler aslında sadece mutlu olduklarında değil doğum anında, fiziksel acı duyduklarında, veteriner kontrollerinde ve hatta ölürken bile çıkarabilirler. Kedi mırlaması mutluluğu, mutsuzluğu, gerginliği ve korkuyu ifade edebilir. Ancak her kedi mırlamaz. Bu kedinizin mutsuz ya da depresif olduğunu göstermez. Sadece mırlamaya ihtiyaç duymuyor olabilir. Çok kedili bir evdeyse evin baskın karakterli, kontrol sahibi olan kedisi diğerlerinden daha az mırlayacaktır. Bu aralarındaki hiyerarşinin bir parçasıdır. Bazı araştırmalar da kediler neden mırlar sorusuna yanıt olarak mırlamalarından yayılan titreşimlerle kendilerini ruhsal olarak rahatlatmak istediklerini söylüyor. Yetişkin kediler doğum esnasında kendini rahatlatmak için mırlarken yavruları dünyaya getirdikten sonra da mırlamaları onlarla iletişim kurmak için kullanırlar. Anne kedinin mırlaması, kör ve sağır olarak doğan yavru kedilerine yerini bildiren bir titreşim işareti görevi görür. Yavru kediler de annelerine cevaben iki günlükken geri mırlamaya başlar. Yavru kediler mırlarken sık sık yoğurma davranışı sergilerler. Emzirme esnasında sütün akmasını sağlamak için anne kedinin göğüslerini yoğurur ve ön pençeleriyle basarlar. Kim bilir, belki de sevimli dostunuz size yoğuran patileri ve gösterişli bir mırlamayla geliyorsa bu onun size "Anne" deme şeklidir. Kediler neden mırlar sorusunun tek bir cevabı yoktur. Bu gizemli dostlarımızın çıkardıkları sesler ve davranışlarıyla bize anlatmak istediklerini onlarla bolca vakit geçirerek daha iyi idrak edebiliriz.
 

Kediler Okşayınca Neden Mırlar?

Çoğu zaman sevimli dostunuzu okşadığınızda yüksek sesle mırladığını fark edersiniz. Bu kedinizin sizinle duygusal yakınlık kurduğunu ve memnuniyetini ifade eder. Kedi severlerin kalbine işleyen bu ses kedinizin size gönderdiği sinyallerdir. Okşadığınızda, sizin ona olan sevginizi hissettiğinde, bu durumdan mutlu olduğunu ifade etmek için içgüdüsel olarak mırlama tepkisi oluşur. Mırlamanın yanında sırtüstü uzanıp, karnını açar ve onu sevmenize izin verirse size tam anlamıyla güveniyor demektir.


Mırlamanın İnsanlar Üzerindeki Gizemli Etkisi

Kediler neden mırlar diye merak eden kedi severler bu sesin insanlar üzerindeki etkisini de araştırıyor. Bazı bilim insanları, mırlamanın kedilerin kendi üzerlerindeki iyileştirici etkisinin yanında insanlar için de bir iyileştirme mekanizması olarak hizmet ettiğini söylüyor. Kediler belli 25 - Hertz aralığında tutarlı ve dengeli bir model oluşturarak mırlar. Araştırmalar, bu aralıktaki ses frekanslarının insanlarda kemik yoğunluğunu iyileştirdiğini ve kemik sağlığına faydalı olduğunu göstermiştir. Bunun yanında kan basıncını düşürür ve stres seviyesini azaltır. Kediler neden mırlar kesin olarak bilemeyiz belki ama nedeni ne olursa olsun bu gizemli dilin rahatlatıcı ve sakinleştirici etkisi paha biçilemez. Kedilerin gizemli dünyası hakkında daha ayrıntılı bilgi için Petify dünyasına katılabilirsiniz. Merak ettiğiniz her şey hakkında bilgi alabilir, deneyimlerinizi paylaşabilir ve dostunuzun tüm ihtiyaçlarını giderebilirsiniz.
 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası