kocaeli üniversitesi ingilizce muafiyet sınavı soruları / Üniversite Muafiyet Sınav Soruları | UniBilgi - Üniversite Bilgi Platformu

Kocaeli Üniversitesi Ingilizce Muafiyet Sınavı Soruları

kocaeli üniversitesi ingilizce muafiyet sınavı soruları

Dünyanın dört bir tarafında olduğu gibi Ülkemizde’de yabancı dil eğitimleri yaygınlaştı. Bu kapsama uymak için üniversitelerimizin eğitim dili Türkçe dışında İngilizce’de oldu. Bazı bölümlerde üniversiteler eğitim süresini uzatıp 1 yıl hazırlık sınıfları oluşturup dil eğitimi vermeye başladı. Bazı öğrenciler üniversiteye geldiklerinde yabancı dil konusunda kendileri yeterli görüyorlar ve hazırlık sınıfı okumak istemiyorlar. Bu durumda üniversitelerde öğrencilerin dil bilgilerini ölçmek ve hazırlık sınıfı eğitimi alıp almamalarını kararlaştırmak için bir sınav uygulamaya konuldu.

Muafiyet Sınavı Nedir?

Yabancı dil zorunluluğu bulunmakta olan bölümlerde, yeterli seviyede yabancı dile sahip olan öğrencilerin mağduriyet yaşamamaları ve sene kaybına uğramamaları adına her sene ( genel itibariyle güz ve yaz dönemlerinde ) üniversitelerde açılan sınavlara yabancı dil muafiyet sınavı adı verilmektedir. Muafiyet sınavlarında Grammer, Listening, Speaking, Writing olmak üzere dört aşama bulunmaktadır.

  • Grammer : Türkçe tabiri ile dil bilgisi test usulü yapılmaktadır ve adayların belirli netler yapmaları durumunda bir sonraki aşamaya geçirilir.
  • Listening : Listenin yani dinleme bu yapılan muafiyet sınavlarından bir tanesidir. Burada dinlediğimizi anlayabilmeye yönelik bir sınav gerçekleştilir.
  • Speaking : Speaking ise konuşma demektir ve bu sınavda yeteri oranda yabancı dil konuşup konuşamadığımız öğrenilir.
  • Writing : Writing sınavı yani yazma hususunda da adından da anlaşılacağı üzere adayın yabancı dil için yazma kabiliyeti ölçülür.

Bu sınavların ortalaması alınarak adayın yabancı dile olan hakimiyeti ölçülmektedir. Bu sayede adayın o sene yabancı dil eğitimi görüp, görmeyeceğine karar verilir. Sınavı geçemezseniz yabancı dil eğitimi almak durumundasınız. Ancak sınavı geçseniz dahi yabancı dilinizi geliştirmek için yeniden dil eğitimi alabilirsiniz. Muafiyet sınavında genel itibariyle geçme notu 60 olsa da, bu not üniversiteden üniversiteye değişiklik göstermektedir. Üniversitenizin duyurular kısmına girerek bu sınavların ne zaman yapıldığını, geçme notunu ve diğer detaylı bilgileri öğrenebilirsiniz.

 

Muafiyet sınavı ne zaman : Muafiyet sınav tarihleri yükseköğretim kurumları tarafından belirlenmekte olup, her üniversitenin belirlemiş olduğu tarih farklıdır.

Muafiyet sınavına kimler girebilir : Muafiyet sınavına bölümünde yabancı dil hazırlık bulunan tüm öğrenciler katılabilir.

Muafiyet sınavı nasıl geçilir : Muafiyet sınavı yazımızda da belirttiğimiz üzere yabancı dile olan yatkınlığını belirlemek üzere yapılan bir sınavdır. Bu sınavı geçmek için iyi derece yabancı dile hakim olmanız gerekmektedir.

Muafiyet sınavı kolay mı / zor mu : Muafiyet sınavlarının zorluk derecesi üniversitelere göre farklılık gösterse de genel itibariyle kolay diyebileceğimiz bir seviyede yapılmaktadır.

Üniversitelere Göre Muafiyet Sınavı Çıkmış Sorular

  • Okulumuzda eğitim kaç yıldır?

Okulumuzda 4 yıl lise 1 yıl da hazırlık olmak üzere eğitim 5 yıldır.

  • Hazırlıktan muaf olup 4 yılda bitirebiliyor muyuz?

Eğitim-öğretimin başladığı ilk hafta hazırlık muafiyet sınavı olmaktadır. Muafiyet sınavında başarılı olmak için İngilizce ve Türk Dili ve Edebiyatı derslerinden en az 70 almak gerekiyor. Bu sınavda başarılı olduğunuz takdirde 9. Sınıftan başlayarak 4 yıl eğitim hakkı kazanmış olup hazırlıktan muaf olursunuz.

  • Hazırlıkta sadece yabancı dil eğitimi mi var?

Hayır. Hazırlık sınıfında haftada 20 saat İngilizce, 4 saat Edebiyat, 4 saat Bilgisayar Bilimi, 3 saat matematik, 4 saat 2. Yabancı Dil (Arapça, Fransızca, İspanyolca), 2 saat Görsel Sanatlar, 2 saat Beden Eğitimi, 1 saat Rehberlik 

  • Hazırlık boşa geçirilmiş bir sene mi?

Dışarıdan bakıldığında önyargılı bir yaklaşımda bulunanların vardığı bu yargı kesinlikle yanlıştır. Günümüzde yabancı dil hatta 2. Yabancı dilin bile çok önemli olduğu bir aşikârdır. Hazırlık sınıfı boyunca yoğun ve verimli bir yabancı dil eğitiminin sonunda İngilizce konusunda ileri seviye, diğer yabancı diliniz konusunda da başlangıç seviyesinde ilerleme kaydedeceksiniz. Yabancı diller yanında diğer derslerdeki deneyimleriniz de sizlere katkıda bulunacak.

  • Liseden mezun olduktan sonra üniversitede ağırlıklı olarak hangi bölümlere gidiliyor?

Okulumuz sosyal bilimler ağırlıklı olduğu için mezunlarımızın %35 civarı Hukuk, %35 Siyasal Bilgiler-uluslararası ilişkiler, kamu yönetimi; diğer kısmı ise Psikoloji, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümlerini tercih etmektedir. Sayısal bölümler de az da olsa tercih edilmektedir.

  • Sayısal dersler hiç yok mu?

Tüm sayısal dersler bulunmaktadır fakat matematik hazırlıktan 12. Sınıfa kadar devam eder. Fizik, Kimya, Biyoloji dersleri ise sadece 9 ve  10. Sınıflarda vardır.

  • Pansiyonda kalabilir miyiz?

S.B.L. öğrencisi olan her öğrenci pansiyonda kalmak için başvurabilir. Ancak pansiyondaki boş kontenjan kadar öğrenci puan üstünlüğüne göre yerleşir.

Parasız yatılı  kalabilmek için ailenin 2021 yılı kişi başına düşen yıllık geliri en fazla 18160TL olmalıdır. Ek-1 Formuna 2021 yılı Maaş Bordrosu ya da Yıllık Gelir Belgesi eklenmelidir.

Paralı yatılı ücreti 4 taksitte alınır (4540-5500 arası bir tutar karşınıza çıkar): 1. Döneme ait 1. Ve 2. Taksitler 1135tl den 2270tl dir. İkinci dönem taksit miktarları ocak ayında güncellenir.

  • Okula ulaşım nasıl yapılmaktadır?

240 no'lu belediye otobüsü okulumuzun önünden geçmektedir. Ayrıca günün belli saatleri Derbent otobüsleri okulumuzun önünden geçer. Bunun dışında okulumuza 500 metre yürüme mesafesindeki Sapanca Yolundan geçen Maşukiye, Acısu, Derbent, Balaban, Sapanca otobüsleri ile de ulaşım mümkündür. Körfez, Derince, İzmit, Gölcük, Başiskele ve Kartepe ilçelerinden okula özel servis de bulunmaktadır. Servis ile ilgili detayları servis yöneticisinden öğrenebilirsiniz. 

2021 Yılı En Yüksek Yüzdelik Dilimi: 5,37-401,76

2021 Yılı En Düşük Yüzdelik Dilimi: 11,9-361,52

Hazırlık Sınıfı Kontenjanı: 120 (4 Sınıf)

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası