lise okul seçimi nasıl yapılır / Lise Okul Seçimi Nasıl Yapılır? - İZMİR EGE ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ - funduszeue.info

Lise Okul Seçimi Nasıl Yapılır

lise okul seçimi nasıl yapılır

Öğrencilerin ilk olarak yerel yerleştirme ekranından 5 okul tercihi yapması gerekiyor. Aynı okul türünden en fazla 3 okul seçilebilecek. Ardından merkezi sınava giren öğrenciler, ‘sınavla alan okullar’ ekranından en fazla 10 okul tercihi yapacak. Öğrenciler, en fazla 5 pansiyonlu okul da tercih edebilecek.

Lise seçimi neye göre yapılır?

Sınavla öğrenci alan okullarda merkezi sınav puanının eşitliği halinde sırasıyla Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğüne, sırasıyla 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne, tercih önceliğine ve öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana bakılarak yerleştirme yapılacak.

Lise Tercih onayı nasıl yapılır?

LGS TERCİH ONAYI NASIL YAPILIR? Tercihler, öğrenci ve velisi tarafından ‘funduszeue.info’ internet adresinden veya herhangi bir ortaokul veya imam hatip ortaokulunun müdürlüğünden yapılabilecek. Yapılan tercihler ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacak.

Tercih nasıl yapılır LGS ?

LGS ek yerleştirme tercihleri, öğrenci ve velisi tarafından ‘funduszeue.info’ internet adresinden ya da herhangi bir ortaokul ya da imam hatip ortaokulunun müdürlüğünden gerçekleştirilebilecek. Tercih işlemlerini tamamlayan öğrenciler, ilgili ortaokul müdürlüklerine tercihlerini onaylatacak.

Lise Tercih sıralaması nasıl olmalı?

Yardım öğrencilerin ve ailelerin tercih etmeleri gereken kriterleri ise şöyle sıraladı:

  • Birincisi; puana göre değil, yerleşmek istedikleri okulların geçen yılki yüzdelik dilimlerine göre tercih yapmalılar.
  • İkincisi; en çok istedikleri okuldan en az istedikleri okula göre tercih yapmaları gerekiyor.
  • Tercih nasıl onaylanır?

    r) Tercihler okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanacaktır. Tercihlerle ilgili varsa her türlü düzeltme elektronik onaylama işleminden önce yapılacaktır. Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemi tamamlanmış olacaktır.

    LGS tercih onaylanmazsa ne olur?

    LGS’ye girmemiş olan öğrenciler ise merkezi yerleştirme tercihi yapamaz ama yerel ve pansiyonlu okul tercihi yapabilir. Tercih yapmak zorunlu değildir. Ancak tercih yapmayan veya hiçbir tercihine yerleşmeyen öğrenciler, açık öğretim lisesine ya da özel okullara kayıt yapabilir.

    LGS tercih onaylatma ne zaman?

    İşte LGS onay işlemleri LGS tercih dönemi 5 Temmuz’da başladı. Lise tercihleri bugünden itibaren 16 Temmuz’a kadar yapılabilecek. Tercih işlemlerinin tamamlanması için onaylatılması gerekiyor.

    2 lise tercihleri nasıl yapılır?

    Tercihler, öğrenci ve velisi tarafından “funduszeue.info” internet adresinden veya herhangi bir ortaokul veya imam hatip ortaokulunun müdürlüğünden yapılabilecek. Yapılan tercihler ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacak.

    2 tercihler nereden yapılacak?

    ÖSYM Başkanı Aygün, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ‘Değerli adaylarımız, YKS İkinci Ek Yerleştirme tercih işlemlerini yarın başlatacağız. Tercihlerinizi Ekim tarihleri arasında ‘funduszeue.info’ sayfamızdan ve ÖSYM AİS mobil uygulamamızdan yapabilirsiniz.

    Tercih işlemleri nasıl yapılır?

    Adaylar tercihlerini, T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile tercih süresi içinde ÖSYM’nin funduszeue.info internet adresinden bireysel olarak yapacaklar ve tercihlerini, internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacaklardır.

    Lisede kaç kez nakil hakkı var?

    Her dönemde, merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için de en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek.

    Yerel yerleştirmede kaç tercih hakkı var?

    Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, merkezi sınavla öğrenci alan okullar ekranından en fazla 10, pansiyonlu okullar tercih ekranından da en fazla 5 olmak üzere toplamda 20 tercihte bulunabilecek.

    Yerel Yerleştirme en az kaç tercih?

    Yerel yerleştirme tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek şartıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir.

    LGS tercihleri nereden, nasıl yapılır? e Okul LGS tercih ekranı…

    LGS tercihleri için beklenen gün geldi. LGS tercih işlemleri 4 Temmuz ile 20 Temmuz arasında gerçekleştirilecek. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından funduszeue.info internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecek. LGS tercihlerinin mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılması gerekiyor.

    Yayınlanma:

    LGS tercihleri nereden, nasıl yapılır? e Okul LGS tercih ekranı…

    LGS tercih işlemleri bugün itibariyle başlıyor ve 16 gün boyunca devam edecek. Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme ile Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacak. Yerel yerleştirme tercihlerinden ilk 3 okulu Kayıt Alanından seçmek şartıyla öğrenciler en fazla 5 okul tercihinde bulunabilecek. Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 10 okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 20 okul tercihinde bulunabilecek.

    E OKUL LGS TERCİH EKRANI

    LGS TERCİH ROBOTU

    LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR, BİTİYOR?

    Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak ortaöğretim kurumları tercihleri 4 Temmuz Pazartesi günü başlayacak olup 20 Temmuz saat 'ye kadar sürecek.

    LGS TERCİH KILAVUZU

    LGS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

    Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından funduszeue.info internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacak.

    – Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme ile Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacak.

    – Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme ile Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 grupta tercih yapabileceklerdir.

    – Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme ile Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacak. Yerel yerleştirme tercihlerinden ilk 3 okulu Kayıt Alanından seçmek şartıyla öğrenciler en fazla 5 okul tercihinde bulunabilecek. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 okul seçilebilecek. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 10 okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 okul olmak üzere toplamda 20 okul tercihinde bulunabilecek.

    – Elektronik ortamda tercih işlemlerini yapamayanlar için okul müdürlükleri, tercih işlemlerini öğrenci velisinin talebi üzerine, velinin doldurup imzalayarak verdiği “Yerleştirme Tercihleri İçin Ön Çalışma Formu EK-1”e bağlı kalarak veli adına yapacaktır. (20 Temmuz saat 'ye kadar)

    LGS SONUÇLARI SORGULAMA

    LGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    Yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar 25 Temmuz tarihinde “funduszeue.info” adresinde ilan edilecek.

    YEREL YERLEŞTİRME ALANINDAKİ OKULLAR NASIL ANLAŞILIR?

    Yerel yerleştirme tercih ekranında okullar;

    Yeşil renk, “Kayıt Alanında” öğrenci için ikamet adresinin bulunduğu Kayıt Alanında yer alan okulları belirtir.

    Mavi renk, “Komşu Kayıt Alanında” öğrenci için ikamet adresine göre Komşu Kayıt Alanında yer alan okulları belirtir.

    Kırmızı renk, “Diğer” ise öğrenci için ikamet adresine göre bulunduğu Kayıt Alanında ve Komşu Kayıt Alanında olmayan il içindeki diğer kayıt alanları ile il dışındaki kayıt alanlarında bulunan okulları belirtir.

    Okul seçecek ebeveynler ve öğrencilerin, akademik gelişime ek olarak öğrencilerin tüm yeteneklerini bir arada ele alan ve geliştiren bir okul seçmeleri gerekiyor. Okul, öğrenciyi tanıma ve değerlendirme işlevini eğitim sürecine dahil etmeli ve böylece onların özgüvenlerini geliştirip bireysel olarak destekleyen çok yönlü bir eğitim programı sunmalıdır.

    1 – Hangi tür lise?

    Okul seçimi yapılırken velilerin ve öğrencilerin sorması gereken ilk soru hangi tür lise olmalıdır. Burada özel – devlet ayrımı yapıldıktan sonra lise türlerinden öğrencinin ilgi ve yeteneklerine uygun, gelecekten beklentilerini karşılayacak, Farklı kariyer ve eğitim olanakları sunan; Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Anadolu Liseleri, Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri, Anadolu İmam – Hatip Liseleri, Çok Programlı Liseler vb. lise türleri bulunmaktadır. Bu lise türlerinden önce kendisi için en uygun olanın seçilmesi ve daha sonra diğer kriterlerin değerlendirilmesi gerekmektedir.

    2 – Eğitim kadrosu

    yüzyılın değişen dünyasında, öğretmenlerin yaklaşımı ve rolü değişmektedir. Bu konu, bir lisenin yönetiminden ve kadrosundan alınabilecek eğitimi, doğrudan etkilediği için mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. Günümüzün yeni nesil öğretmenleri, sadece bilgiyi aktaran değil bire bir öğrencilerle iletişim kuran, öğrencilere bilgiyi işleme ve değerlendirme yönü ile liderlik eden kişiler olmalıdır. Seçim yaparken, eğitim kurumunun eğitimcinin rolüne nasıl yaklaştığını, eğitimci kadrosunu nasıl geliştirdiğini de göz önünde bulundurmanızı öneririm. Çünkü şüphesiz ki öğretmenler, eğitimin kalitesinde çok belirleyici olacaktır.

    3 – Lisenin üniversiteye yerleştirmede başarı oranı

    Bir okulun başarısının en önemli göstergelerinden biri üniversite kazandırma oranlarıdır. Eğtim müfredatlarını iyi uygulamış, üniversite hazırlık süreçlerinde öğrencilerini destekleme adına iyi çalışmalar yapmış öğrencilerini rehberlik anlamında iyi bir şekilde yönlendirmiş okulların üniversiteye yerleştirme başarıları da yüksek olacaktır. Dolayısıyla okul seçiminde önemli kriterlerden ve dikkat edilmesi gereken kriterlerden biri de üniversiteye yerleştirme oranları olacaktır.

    4 – Yabancı dil

    Her geçen gün küreselleşen dünyada, yabancı dil eğitimde, uluslar arası geçerliliği olan metotlar ve sınavlara hazırlık, çok önemsenmesi gereken bir konu. Yurt dışı ile teması geliştiren kültürel iletişim, yaşama çağdaş bir yaklaşım, öncelikle iyi yabancı dil eğitimini gerektirir. Bu nedenle yabancı dil başarısı, okul seçiminde en çok önemsenmesi gereken kriterlerden biridir.

    5 – Yetenek odaklı yaklaşım

    Eğitimin yalnızca akademik başarı ile sınırlandırılmaması gerekiyor. Çocuğunuzun yetenekleri de çok önemli. Bugün bütün dünya nefesini kesip bir tek futbolcuyu ya da basketbolcuyu izliyorsa, yeteneklerin göz ardı edilmesi büyük bir kayıp olur. Bu nedenle bir liseyi değerlendirirken, üniversite giriş sınavlarında başarısı ile birlikte, yerel ya da ulusal platformda kültürel ve sportif aktivitelerdeki dereceleri de göz önünde tutulmalıdır.

    TEOG sonuçlarına göre en iyi lise tercihini yapmanın püf noktaları

    Eğer sınav sonuçları arzu edilen lisede öğrenim görmeye yeterli değilse, öncelikle hayatın ve başarının tek bir sınavla ya da lise tercihi ile gelmediğini hatırlamak gerek. İnsan hayatında her gün, her sınav önemli ama bütün umutları tek bir konuya bağlamanın, henüz 8. sınıftan yeni mezun olan çocuklarımıza bir faydası olmuyor. Amacımız, çocuğumuzu iyi yetiştirmekse ilk hedefimiz, onu başarıda ve başarısızlıkta kabullenmek, sevgimizi göstermek olmalı. Onları daima iyi motive etmemiz gerektiğini akılda tutarak, öğretmenlerin de desteği ile mümkün olan en iyi seçimleri yapalım.

    1 – TEOG Sınav Sonuçları Hangi Liselere Girişte Kullanılacak?

    Sonuçlar; Anadolu, Fen ve Sosyal Bilimler Liseleri başta olmak üzere Mesleki ve Teknik, Anadolu İmam Hatip ve Çok Programlı Anadolu Liseleri’ne öğrenci yerleştirmede geçerli olacak. Ayrıca yabancı özel okulların yanı sıra bazı kolejler de TEOG kapsamında yapılan sınavların sonuçlarına göre öğrenci alacak.

    2 – TEOG Puanları Karne Notunu Nasıl Etkileyecek?

    Ortak sınavlarda alınan puanlar, yıl sonu başarı puanı hesaplamasına dahil edilecek. Buna göre öğrencinin tüm derslerden aldığı puanların aritmetik ortalaması, o derslere ait haftalık ders saati sayısıyla çarpılarak ağırlıklı yılsonu puanları hesaplanacak. Bu puanların toplamının, o derslere ait haftalık ders saati toplamına bölünmesiyle de yılsonu başarı puanı elde edilecek. Puanlamanın tam puan üzerinden yapılacağını da hatırlatalım.

    3 – TEOG Sonrası Liselere Yerleştirmede Hangi Puan Kullanılacak?

    Liselere girişte Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) dikkate alınacak. YEP için öncelikle öğrencilerin Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (AOSP) hesaplanacak. YEP hesaplanırken öğrencilerin 6, 7 ve 8’inci sınıf Yılsonu Başarı Puanı (YBP) ile 8’inci sınıf AOSP’si toplanacak. Elde edilen toplam puan ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilecek. Puanlama tam puan üzerinden yapılacak. 

    4 – Lise Tercihleri Nasıl Yapılacak?

    8. sınıfı başarıyla tamamlayan tüm öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercihte bulunabilecekler. Önce 30 Haziran – 13 Temmuz tarihlerinde özel okullar için kayıtlar alınacak. Devlet okulları için tercihler ise, 14 – 24 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Devlet okuluna gitmeyi düşünenlerin özel okula kayıt yaptırırken iyi düşünmeleri gerekiyor. Ancak tercih süresi içerisinde kayıtlarını iptal ettirmeleri durumunda tercihte bulunabilecekler.

    5 – Kaç Lise Tercihi Hakkı Var?

    Yerleştirmede öğrencilerin tüm okul türleri arasından 25 tercih yapma hakkı bulunuyor.

    6 – TEOG Sonrasında Hiçbir Tercihine Yerleştirilemeyenlerin Durumu Ne Olacak?

    Tercihlerinden hiçbirine yerleşemeyen ya da yerleştiği okuldan memnun olmayan öğrenciler için nakil döneminde bir şans daha sunulacak. Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonu tarafından boş kalan kontenjanlar için il/ilçe sınırları içerisinde 3 tercih hakkı tanınacak.

    7 – Güzel Sanatlar ve Spor Liselerine Nasıl Başvurulacak?

    Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri’ne yerleştirme, bu okulların giriş mevzuatı esas alınarak, 21 Temmuz ’de tamamlanacak. Ancak söz konusu okullara kayıt yaptıran öğrenciler, yerleştirme ve yerleştirmeye esas nakil tercihleri doğrultusunda bir okula yerleşmeleri halinde, önceki okul (Güzel Sanatlar Lisesi ve Spor Lisesi) hakkından vazgeçmiş sayılacaklar.

    9 – TEOG Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

    Liselere yerleştirme işleminin sonuçları, 11 Ağustos tarihinde funduszeue.info, funduszeue.info https://e – funduszeue.info adreslerinde ilân edilecek. Öğrenciler T.C. kimlik numarası ve doğum tarihleri ile sonuç bilgilerini sorgulayabilecekler. Öğrencilere ayrıca bir sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek.

    10 – Tercihlerden Kim Sorumlu?

    Tercihlerin listesinden veli sorumludur. Onay işleminden ise veli ve Okul Müdürlüğü birlikte sorumlu olacaktır.

    11 – Nakil Başvuruları Nasıl Yapılacak?

    14 – 18, 21 – 25, 28 Ağustos - 6 Eylül tarihlerinde yerleştirmeye esas nakil başvuru işlemleri gerçekleşecektir ve 3 tercih alınacaktır. Açık öğretim kurumlarına yerleştirilen öğrenciler, 11 – 14 Eylül tarihlerinde boş kalan kontenjanlara başvurmayı talep etmeleri halinde, il/ilçe sınırları içinde 3 tercih yapabileceklerdir.

    Kaynak: funduszeue.info

    röportajı

    nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası