34 haftada doğum belirtileri / 34 Haftalık Gebelik - Hafta Hafta Gebelik | MUSTELA

34 Haftada Doğum Belirtileri

34 haftada doğum belirtileri

Hamileli&#;in Haftas&#;nda Neler Oluyor?

Gebeli&#;in haftas&#;nda iken çoktan hastane çantan&#;z, bebe&#;iniz için ald&#;&#;&#;n&#;z k&#;yafetler biberon ve emzik setleri haz&#;rland&#; bile. Bir an önce mele&#;inizin dünyaya gelmesini bekliyorsunuz de&#;il mi? &#;çinizde olu&#;an o heyecan, bebe&#;iniz dünyaya geldikten sonra ikiye katlanacak. Çünkü hayalini kurdu&#;unuz annelik hayali art&#;k sizin için bir gerçek…

Tatl&#; tela&#;l&#; anneler için 34 haftal&#;k bebek geli&#;imi ve annede görülen de&#;i&#;imleri inceledik. Bu yaz&#; ile 34 haftal&#;k gebelik annedeki de&#;i&#;iklikler hakk&#;nda bilgi sahibi olabilirsiniz. Sa&#;l&#;kla bebe&#;inize kavu&#;man&#;z dile&#;i ile…

En do&#;ru bilgiler ve sa&#;l&#;kl&#; sonuçlar için hamileli&#;inizi takip eden do&#;um doktorunuza dan&#;&#;&#;n&#;z. &#;çeri&#;imizde yer alan bilgiler reçete niteli&#;i ta&#;&#;maz. Sa&#;l&#;kl&#; günler dileriz…

hamileli&#;in haftas&#;

34 Haftal&#;k Gebelik Kaç Ayl&#;k?

34 haftal&#;k gebelik yakla&#;&#;k olarak 8 ay, tam olarak 7 ay 28 güne kar&#;&#;l&#;k gelir. Hamileli&#;in günü itibariyle haftaya giri&#; yap&#;l&#;r. 27 – haftalar hamileli&#;in son zamanlar&#; yani 3. trimester dönemidir.

34 haftal&#;k gebelik

34 Haftal&#;k Gebelik: Anne ve Bebekteki Geli&#;meler

34 haftal&#;k gebelikte bebek, hayata gelebilecek kadar geli&#;im göstermi&#;tir. Hamileli&#;in 7. ay&#;n&#;n sonu 8. ay&#;n&#;n ba&#;lar&#;na denk gelir. Do&#;uma yakla&#;&#;k olarak 6 hafta kalm&#;&#;t&#;r. Bebe&#;in akci&#;erlerinin olu&#;umunu tamamlamas&#;na bebe&#;in bünyesine ba&#;l&#; olarak 3 hafta kalm&#;&#;t&#;r.

Bebek bu dönemde annenin hal ve davran&#;&#;lar&#;ndan etkilenir. Annenin duygu durumunu hisseder; yedi&#;i yiyeceklerin içti&#;i içeceklerin tad&#;n&#; alabilir. Bebek d&#;&#; ortamdaki etki ve seslere kar&#;&#; duyarl&#; olacakt&#;r. Bu dönemde bebeklerin boyu yakla&#;&#;k 45 cm olarak geli&#;ir haftal&#;k bebe&#;in kilosu yakla&#;&#;k olarak gramd&#;r. Bu oranlar tüm bebekler için net bir bilgi de&#;ildir; geli&#;ime göre de&#;i&#;iklik gösterebilir.

34 haftal&#;k gebelik

34 Haftal&#;k Gebelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler

haftada anne art&#;k do&#;uma haz&#;rland&#;&#;&#; evrededir. Do&#;um etkileri yo&#;un &#;ekilde hissedilebilir. Annede psikolojik ve fiziksel etkiler nedeniyle stres oran&#;n&#;n azalt&#;lmas&#;n&#; sa&#;layacak meditasyon, nefes çal&#;&#;malar&#; yap&#;labilir. Çünkü bebek annedeki duygu durumundan etkilenecektir. Bu nedenle anne aday&#;m&#;z kendiniz fazla heyecanl&#; ve negatif ortamlardan kendini uzak tutmal&#;d&#;r. Doktorunuzun izin verdi&#;i egzersizleri ve ortalama 30 dakikal&#;k hafif yürüyü&#;leri deneyebilirsiniz. Bolca dinlenmeye özen gösterilmelidir.

Bebek bu dönemde günün büyük bölümünü uyuyarak geçirebilece&#;inden hareketleri k&#;s&#;tlanm&#;&#; olabilir. Ayr&#;ca 34 haftal&#;k gebelikte do&#;um sanc&#;lar&#; gündeme gelebilir. Bu sanc&#;lar&#;n yalanc&#; ya da gerçek olup olmad&#;&#;&#; konusunda mutlaka doktor görü&#;ü almak gereklidir. K&#;sa süren ani ve düzensiz kas&#;lmalara brexton hicks kas&#;lmalar&#; denir; bunlar yalanc&#; do&#;um sanc&#;lar&#;d&#;r. Ac&#;dan çok rahats&#;z bir his verebilir.

Gerçek do&#;um sanc&#;lar&#; daha düzenli ve s&#;k geli&#;ir. Rahmin tüm bölümüne yay&#;lan bir a&#;r&#; net &#;ekilde hissedilir. Rahmin tepe bölümünden ba&#;layarak a&#;a&#;&#; do&#;ru iner. Bu sanc&#;lar&#; ya&#;&#;yorsan&#;z doktorunuza ba&#;vurunuz.

Do&#;um çantas&#;n&#;n anne ve bebek için gerekli tüm hastane ve ev ihtiyaçlar&#;n&#;n kar&#;&#;lanm&#;&#; olmas&#; gereklidir. Bebek odas&#;n&#;n hastane ç&#;k&#;&#;&#; konforlu &#;ekilde sizi beklemesi gerekmektedir.

34 Haftal&#;k Gebelik Bebek Kilosu Kaç Olmal&#;?

Hamileli&#;inizin haftas&#;nda bebe&#;inizin boyu yakla&#;&#;k 45 cm olacakt&#;r. Bu boya göre ise kilosu ortalama gram olacakt&#;r. Bu rakam bebe&#;in geli&#;imine ve annenin beslenmesine göre , gram de&#;i&#;kenlik gösterebilir. &#;deal kiloya sahip olmas&#; için annenin gebeli&#;in ilk haftas&#;ndan itibaren sa&#;l&#;kl&#; beslenmesi gereklidir.

34 haftal&#;k gebelik

34 Haftal&#;k Gebelikte Kas&#;k A&#;r&#;s&#; Do&#;um Belirtisi Mi?

34 haftal&#;k gebelik kar&#;n a&#;r&#;s&#; görülen bir dönemdir. Yalanc&#; do&#;um a&#;r&#;lar&#; olarak bilinen a&#;r&#;lar k&#;sa süreli ya&#;an&#;r. K&#;sa süreli ve düzensiz a&#;r&#;lar do&#;um belirtisi olarak görülmez; ancak dinlenince geçmeyen ve &#;iddetini art&#;ran devaml&#; a&#;r&#;lar do&#;umun habercisi olabilir. A&#;r&#;lar gün içinde geçmezse ve su veya s&#;v&#; da gelmeye ba&#;lad&#;ysa vakit kaybetmeden doktora gitmeniz gerekecektir.

34 Haftal&#;k Gebelikte Uyku Pozisyonu Nas&#;l Olmal&#;?

haftaya girdi&#;iniz andan itibaren karn&#;n&#;z önceki haftalara göre daha da belirgin bir &#;ekilde görünür. Bu haftada yüzüstü yatmak çok da mümkün de&#;ildir; çünkü göbek kendini iyice göstermi&#;tir.

E&#;er rahat ve sa&#;l&#;kl&#; bir &#;ekilde uyumak isterseniz hamileler için tasarlanan yast&#;klar&#; kullanabilirsiniz. Büyük bir yast&#;&#;&#; al&#;p kendinize destek yaparak rahat etti&#;iniz yönde uyuyabilirsiniz. Birçok makalede sol yöne do&#;ru uyuman&#;n faydal&#; oldu&#;u söylense de annenin sa&#;l&#;&#;&#;na göre ve rahat&#;na göre bir yön seçimi yap&#;labilir. Bu konuda doktor görü&#;ü almak en sa&#;l&#;kl&#;s&#; olacakt&#;r.

34 Haftal&#;k Hamileler Ne Zaman Do&#;uma Girer?

Sa&#;l&#;kl&#; bir gebelikte beklenen do&#;um haftas&#; 38 ile 42 haftad&#;r. Hatta baz&#; durumlarda hafta bile riskli olabilir. haftas&#;nda olan anne adaylar&#;m&#;z son haz&#;rl&#;klar&#;n&#; tamamlamal&#;d&#;r. Bu haftadan sonra gebeli&#;in durumuna göre do&#;um için tarih ayarlan&#;r ve bir risk yoksa haftadan sonra do&#;um plan&#; yap&#;l&#;r. Bu bilgilere doktorunuz karar verecektir.

34 haftal&#;k gebelik

En do&#;ru bilgiler ve sa&#;l&#;kl&#; sonuçlar için hamileli&#;inizi takip eden do&#;um doktorunuza dan&#;&#;&#;n&#;z. &#;çeri&#;imizde yer alan bilgiler reçete niteli&#;i ta&#;&#;maz. Sa&#;l&#;kl&#; günler dileriz…

Hamilelikte A&#;erilen 8 &#;lginç Yiyecek

Emziren Anneler Yemeli? Süt Artt&#;ran 14 Besin

Baby Shower Nedir? Baby Shower Parti Fikirleri

Hamilelikte Beslenme, Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli?

Bebeklerde Geli&#;im, Do&#;um Sonras&#; 12 Ayl&#;k Bebek Geli&#;imi

Erken Doğum Riski

Zamanında gerçekleşen bir doğum, sağlıklı bir bebek doğurmak, annenin doğum sırasında ve sonrasında sağlığını korumak tüm ebeveynlerin doğuma dair temel istekleridir. Ancak yaşamın her alanında olduğu gibi gebelikte de işler her zaman planlandığı ya da düşünüldüğü gibi gitmeyebilir. Beraberinde çeşitli riskler getiren erken doğum da bu ani gelişen durumlardan biri. Ortalama her 10 gebelikten birinde bebek erken dünyaya geliyor.


Erken Doğum Kaçıncı Haftada Olur?

Gebeliğin 20’nci haftadan sonra, 37’nci haftadan önce doğumla sonuçlanmasına erken doğum adı verilir. Doğum şekli ister sezaryen ister vajinal yolla olsun fark etmez, hafta aralığı önemli. Erken doğumla sonuçlanan gebeliklerin üçte biri 34’üncü haftadan önce gerçekleşir. Bu grupta, prematüre kaynaklı sorunlar önem kazanır. Doğum sonrasında erken doğan bebeğin karşılaştığı sorunlar, gebelik haftası kadar doğum ağırlığı ile de ilişkili.

Erken Doğum Neden Olur?

Erken doğumların bazıları kendiliğinden olur. Bazıları ise anne veya anne karnındaki bebeğin sağlığı nedeni ile beklenen zamandan önce hekimlerin müdahalesi ile gerçekleşir. Daha önceki gebeliğin erken doğumla sonuçlanması, rahim ağzı yetersizliği, rahim ağzına yapılan cerrahi girişimler, gebelikte gerçekleştirilen cerrahi girişimler, kanamalar, tedavi edilmeyen alt genital kanal veya idrar yolu enfeksiyonları, sigara içme, rahime ait yapısal anomaliler, çoğul gebelikler, anemi, gebelik arasının kısa olması, yoğun fiziksel aktivite başlıca risk faktörleri arasında yer alır. Annenin hipertansiyonu, diyabet hastalığı, erken su gelmesi, anne karnındaki bebeğin büyümesinin ve iyilik halinin bozulması ise tıbben doğumun erken gerçekleştirilmesinin nedenleri arasında yer alır.

Hamilelikte Erken Doğum Belirtileri

Düzenli ve şiddeti giderek artan periyodik ağrılar, özellikle rahmin tepe noktasında olan sertleşme ve gevşemeler başlıca erken doğum belirtileri arasında yer alır. Dinlenmekle veya bazen hareketle düzelmeyen periyodik ağrıların, giderek aralıkları kısalan ağrıların, erken doğum ağrıları ve rahim kasılmaları olarak değerlendirilmesi ve kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurulması gerekir.

Erken Doğum Riski Önceden Tespit Edilebilir

Risk faktörü taşıyan gebelerde, gebeliğin 16 ile 24’üncü haftaları arasında ultrasonografi ile serviks (rahim ağzı uzunluğu) uzunluğu ölçülmesi ile erken doğum riski önceden tespit edilebilir. Bunun dışında önceki gebeliğinde erken doğum yapmış kişiler en baştan yüksek risk grubu kabul edilir. Çoğul gebeliklerde rahim ağzı uzunluğu ölçümü standart bir prosedür olmasa da yapılabilir.

Erken Doğum Önlenebilir

Yüksek risk grubu içine giren ve rahim ağzında kısalma izlenen veya kısa olarak ölçülen gebelerde bazı ilaç tedavileri uygulanabilir. Bu konuda öykü, muayene, ultrasonografide rahim ağzı uzunluğu kriter olarak alınır. İlaç tedavisi uygulanan gebelerde erken doğum riski azaltılabilir veya gebelik süreci içinde ciddi süre kazanımları olabilir. Rahim ağzı yetersizliği düşünülen tek gebeliklerde (önceki gebeliklerdeki kayıp haftaları göz önüne alınarak) seçilmiş hasta grubunda rahim ağzına dikiş konması 14’üncü haftadan itibaren düşünülür. Ancak bu grup gebe küçük bir yüzdeyi teşkil ettiğinden dikkatli hasta seçimi yapılması gerekir.

Erken Doğum Yapanlar Bu Hafta Kritik

24’üncü hafta altı olan çok düşük ağırlıklı bebekler veya ekstrem prematüre denen grupta hayatta kalma ve prematüriteye bağlı sorunların oranı çok yüksek olur. Hayatta kalabilme sınırı dünya üzerinde ülke ve merkezler arasında farklılık gösterebilir. Hayatta kalma adına bakıldığında bebeğin doğum ağırlığının gr ve üzeri olduğu grupta sonuçlar daha iyi olur. Özellikle 30’uncu gebelik haftasına kadar olan dönemde bebeğin anne karnında geçirdiği her gün başına hayatta kalma şansı yüzde 2 artar. Erken doğan bir bebekte neden erken doğumun olduğu, doğuma kadar geçen sürede uygulanan tedaviler, hayatta kalma ve ciddi sağlık sorunları ile karşılaşma oranlarını etkiler. Erken doğan bebeklerde özellikle 30’uncu haftanın altında; yeni doğanın solunum sıkıntısı, bağırsak sorunları, beyin içine kanama, prematürenin görme sorunları, kronik akciğer sorunları ile daha çok karşılaşılır.

Yenidoğanlar Üzerindeki Erken Doğum Tehdidi

Yenidoğan can kayıplarında erken doğum ve düşük doğum ağırlığının katkısı çok büyük. Bu nedenle bu sorunları önlemenin yolu erken doğum için risk grubu olanları belirleyip zamanında önlem almaktan geçer. Erken doğumu önlemek, prematüre doğan bir yeni doğanın sorunlarını tedavi etmekten çok daha kolay olur.

Erken Doğum ile ilgili Hurafeler

Toplumda yaygın bilinen erken doğum hurafelerinden bazıları şöyle:

  • 7 aylık doğan bebek ölür, 6 aylık bebek yaşar.
  • Risk faktörü bulunmayan hastaların günlük yaşamlarına devam etmeleri doğumun zamanından önce olmasına sebep olur.
  • Kız bebek erken doğar, erkek bebek geç. Bu yüzden kız bebeğe hamile isen erken doğurursun.
  • Cinsel birliktelik bebeğin erken doğmasına sebep olur.

Erken Doğum İçin Dikkat!

Erken doğum riskiniz varsa doğumunuzu tam donanımlı bir yenidoğan yoğun bakım ünitesi olan ve 7 gün 24 saat prensibi ile çalışan bir hastanede planlamanız büyük önem taşır.

*Bu içeriğin geliştirilmesinde Tıbbi Direktörlük katkı sağlamıştır.
*Web sitemizdeki bilgiler kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız. İçeriklerde Acıbadem Sağlık Grubu'nun tedavi edici sağlık hizmetlerine yönelik bilgiler yer almamaktadır.

RANDEVU AL  

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir