karıncanın beli / Karıncanın belini incitmeden - Giynik Gazetesi

Karıncanın Beli

karıncanın beli

karıncayı sikip belini incitmemek

  • ustalik ister, maharet ister.

  • (bkz: incitmeden yavas alistira alistira)

  • gaziantep yoresinde kullanilan ve "itinali davranmak" anlamini tasiyan bir soyleyistir. (mesela: ne dangalak adamsin ulen, olm karincayi sikeceksin ama belini incitmeyeceksin salak.)

  • kendi belimizi mi yoksa, karıncanın belini mi incitmeyeceğiz anlayamadığım deyim. lakin karınca sikip bel incitmemek mümkün değildir.

  • ayarmatör olmaya niyetlenmiş kişilerin şiddetle üstünde çalışması gereken taktik. (bkz: ben bugun bunu öğrendim)

  • (bkz: tereyağından kıl çekmek)

  • (bkz: bunu insan yapamaz)

  • bu deyimin kökleri selçuklulara kadar dayanır.işini iyi bilmek her durumdan yağdan kıl çeker gibi sıyrılmak anlamlarını içerir. içerdiği mecazi ögeler insanın suretinde hoş bir tebessüm yaratır

  • (bkz: bunu yapan insan olamaz)

  • ancak bir erkek karincanin yapabilecegi sey

  • Karıncaları önlemenin doğal yolları &#; Kediniz güvende!

    Hayatı zorlaştıran bazı şeyler, karınca gibi çok küçük canlılar olabiliyor. Karıncalar ev içinde oldukça can sıkıcı bir zararlı haline dönüşebilir ve özellikle ilkbahar ya da yaz aylarında evden uzak tutmak zor olabilir.

    Karıncalar yiyecekleri istila etmekten banyoyu ele geçirmeye kadar evde birçok olumsuz duruma sebebiyet verebilirler. Etrafta dolaşan bu böcekler çoğu insanı karınca katili yapmaya teşvik eder. Tabi evde bir kedi besliyorsanız karınca zehirleri gibi sık başvurulan yöntemler kediniz için tehlikeli ve zehirleyici olabilir.

    İçindekiler

    Karınca ilaçları kediler için zararlı mı?

    karınca ilaçları

    Karıncaların menülerinde önemli tutan tereyağı ve fıstık ezmesi gibi içerikler karınca zehirlerinde bulunuyor. Bu içerikler aynı zamanda kedilerin de karşı koyamayacağı lezzetler arasındadır. Zehir miktarı kedide kısa vadede büyük zararlar vermek için çok az olsa da ilerleyen zamanlarda başta mide rahatsızlığı olmak üzere çeşitli sağlık problemlerine neden olabilir. Bu nedenle kedili evlerde, karıncalarla mücadelede geleneksel sprey ve kovucu ürünler önerilmez.

    İlacın yanı sıra plastik ya da karton parçaları da kediniz için zararlı olabilir. Özellikle bazı kedilerde görülen çöp yeme davranışı kedilerin bu karton ve plastik parçalarını yemesiyle sonuçlanabilir. Bu durumda ciddi bağırsak tıkanmalarına neden olabilir.

    Karıncaları önlemenin doğal yolları

    Karıncalar evinizi istila ediyorsa ve evde bir kedi besliyorsanız, evinizi ve kedinizi korumak için doğal yöntemlere başvurmalısınız.

    Gelmesini önleyin

    Karıncalarla mücadelede en önemli yol eve gelmesini engellemektir. Özellikle mutfak ve yemek alanlarını çok temiz tutmalı, tezgahta, masada ya da yerlerde yemek kırıntısı kalmadığından emin olmasınız çünkü karıncalar yemek artıklarını çok sever. Dökülen suları silin ve damlayan musluklar varsa mutlaka damlamasını önleyin.

    Yiyecekleri dikkatli bir şekilde saklayın

    yiyecekleri karıncalardan saklama

    Rafta saklanan tahıl, makarna, şeker, bal gibi yiyecekleri hava geçirmeyen sağlam kavanozlarda saklayın. Kargon ya da plastik gibi kolay deforme olabilecek kapları kullanmaktan sakının. Contalı sert ve sağlam plastik ya da bilhassa cam kavanozları kullanmayı tercih edin.

    Karıncaları kedi mamasından uzak tutun

    Karıncalar kedi mamalarını da sever. Bu nedenle kedi mamasına ulaşmalarını engellemelisiniz. Bunun için mama kabını daha geniş bir kabın içine koyarak geniş kaba bir miktar su koyabilirsiniz. Suyun içine de bir miktar sabun koyduğunuzda yüzey gerilimi ortadan kalktığı için karıncalar yüzemeyecektir. Kediler sabun kokusunu sevmediğinden suyu da içmeyecektir. Böylelikle karıncaların kedi mamasına ulaşması engellenmiş olacaktır.

    Kaynağını bulun

    Karıncalardan ilaçsız kurtulmak için evinize nereden girdiğini bulmak çok önemlidir. Karıncaların kaynağını bulduktan sonra buradan daha fazla karınca girmesinin önüne geçmek için doldurabilirsiniz.

    Doğal karınca ilaçları

    Karıncaların geçtiği yerlere ya da eve girdiği kaynak noktaya kolay bir şekilde bulunabilecek malzemelerle hazırlayacağınız doğal karınca ilaçları ile uygulama yaparak karıncalardan zahmetsiz bir şekilde kurtulabilirsiniz. Kullanılan malzemeler kedinize veya çocuğunuza zarar vermeyeceği için karıncalarla mücadelelerde bu uygulamaları gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Karıncalardan kurtulmak için kullanabileceğiniz karıncaları önlemenin doğal yolları için okumaya devam edin!

    • Diatomlu toprak: Bu uygulama özellikle bahçesinde ya da terasında karıncalarla başı dertte olanlar için tercih edilebilir. Diatomlu toprak herhangi bir toksik özelliği bulunmadığından çevre dostu bir çözümdür. Uygulamayı yaptıktan sonra artık çevrenizde karıncalara dair herhangi bir iz göremezsiniz. Oldukça ucuz bir yöntemdir ve bitkilerinize de zarar vermez.

    diatomlu toprak

    • Tebeşir: Böcekleri uzak tutmak için özel olarak hazırlanmış olan pek çok tebeşir bulunuyor. Birçok ev sahibinin bilmediği şey ise tahta tebeşirinin de aynı etkiyi gösterdiğidir. Tebeşir, karıncaların koku alma yeteneklerini kırdığı için eviniz onlar için cazip bir yiyecek deposu olmaktan çıkacaktır. Tebeşirle karıncaların eve girdiği noktalara çizeceğiniz çizgilerle karıncalardan kurtulabilirsiniz.

    tebeşir

    • Karbonat: Kabartma tozu ya da kabartma sodası olarak da bilinen bu basit madde ile karıncalarla girdiğiniz amansız mücadeleyi kazanabilirsiniz.  Karbonatı karıncalara cazip kılmak için içine bir miktar şeker karıştırabilirsiniz. Kabartma tozu, karıncaların sindirim sistemine nüfuz ederek onların içinin dışına çıkmasına neden olur. Kulağa ürkütücü gelse de karıncalardan kurtulmak için bu yöntem de değerlendirilebilir.

    karbonat

    • Turunçgil kabukları: Kurutulmuş turunçgil kabuklarında çok güçlü sitrik asit ve diğer organik asitler bulunur. Bu asitlerin kokusu karıncalar için ciddi bir uyarıcıdır. Karıncalar asitlerin kokusundan son derece rahatsız olurlar.

    turunçgil kabukları

    • Limon suyu: Turunçgillerin kabuğu gibi limon suyu da karınca istilasını durdurma yolunda size yardımcı olacaktır. Limon suyu sitrik asit içerdiğinden kokusu karıncaların o bölgeden uzaklaşmasına neden olur. En pratik şekilde limon suyuna bir pamuk batırarak evin çeşitli noktalarına sürebilirsiniz.

    limon suyu

    • Nane özü yağı: Bahçecilikle uğraşan ve nane kokusunu sevenler için zaten karınca sorunu ortadan kalkmış demektir. Bahçeciliğe karşı hevesli olmayanlar için ise nane özü yağını bir miktar suyla karıştırıp evin çeşitli noktalarına püskürtmek faydalı olabilir. Bu koku sayesinde karıncalar birbiriyle iletişim kuramaz.

    nane özü yağı

    • Kaynar su ve bulaşık sabunu: Karbonat uygulamasına benzeyen bu yöntemde kaynar suyla bulaşık sabunu karıştırılır.  Özellikle büyük karınca kümelerinde bu uygulama tercih edilmektedir. Uygulamanın herhangi bir yan etkisi de bulunmuyor.

    bulaşık sabunu

    • Kahve telvesi: Kahve telvesi, karıncalar arasındaki kimyasal iletişim izlerini ortadan kaldırmaktadır. Telveyi öğüterek kahve kokusunun en düzeyde etkili olmasını sağlayabilirsiniz.

    kahve telvesi

    • Biraz baharat iyi gider: Karıncalar baharat kokularından nefret ederler ve baharatın olduğu yerden hemen uzaklaşırlar. Bu nedenle evin farklı noktalarına baharat koymayı deneyebilirsiniz. Karıncaların sevdiği bal, reçel, şeker gibi gıdaları baharatların arasına gizlemek de iyi bir fikir olabilir!

    baharat

    • Sarımsak: Güçlü kokusu ile bilinen sarımsak da karınca ile mücadele etmede etkin bir yöntemdir. Mutfağınızdan karıncaları uzak tutmak için sarımsak ya da sarımsak macununu mutfağınızda bulundurmanızda fayda var.

    sarımsak

    • Defne yaprakları: Evcil hayvan ve çocuklar için güvenli bir karınca savma yolu arıyorsanız defne yapraklarını deneyebilirsiniz.

    defne yaprağı

    • Talk ve tuz:Talk veya tuz bu konuda oldukça iddialıdır ve karıncaların temizlenmesinde çok etkilidir. Tuz, karıncaları uzaklaştırmanın yanında onları zamanla kurutarak yok olmalarını sağlar.

    tuz

    Evde hazırlayabileceğiniz bu yöntemlerden birinin mutlaka işinize yarayacağını düşünüyoruz. Eğer paylaştığımız karıncaları önlemenin doğal yolları ile bir sonuca ulaşamadıysanız evcil hayvan beslenen evler için özel olarak üretilmiş olan karınca spreylerini deneyebilirsiniz.

    Karınca Isırığı Nasıl Olur Ve Nasıl Anlaşılır? Karınca Isırığı Nasıl Ge&#;er Ve Ne İyi Gelir

    Güncelleme Tarihi:

    Oluşturulma Tarihi: Şubat 19,

    LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

    Karıncaların sizi ısırabileceğini biliyor muydunuz? Özellikle ateş karıncaları sizi ısırırsa canınızı yakabilir. Hatta alerjiniz varsa bu durum çok ciddi sonuçlar doğurabilir. Isırığın mümkün olduğunca çabuk iyileşmesine, acıyı ve kaşıntıyı azaltmak için yapabileceğiniz pek çok şey var. İşte, tüm detaylar.

    Haberin Devamı

    Çoğu ısırılma genelde karınca tümseğinin üstüne basınca ya da üzerine oturunca meydana gelir. Yuvasını korumaya hazır binlerce karınca bunu kendilerine yapılan bir saldırı olarak görebilir.

    Karınca Isırığı Nasıl Olur?

    Her karınca için geçerli olmasa da bazı karınca türleri ısırabilir. Özellikle ateş karıncaları diye adlandırılan tür, adını ısırığından alır. Karıncaların ısırması diğer böcek türlerine nazaran daha önemsiz gibi gelebilir. Fakat alerjisi olanlar için bu ısırıklar hafife alınmamalıdır.

    Isırılan alanda ilk olarak ısı artması meydana gelir. Daha sonra kızarıklık baş gösterir ve dayanılmaz bir kaşıntı takip eder. Su toplamış ufak bir alanın çevresi kızarır ve tabi ki kaşıdığınızda cildinizin bir bölümü harap olur.

    Karınca Isırığı Nasıl Anlaşılır?

    Karıncanın ısırdığını anlamak oldukça kolaydır. Fakat bu ısırığı, sinek ısırığı ile karıştırabilirsiniz. Birbirlerine oldukça benzerler. Ateş karıncası ısırığına alerjinin olması nadir bir durumdur. Fakat yine de tedbirli olmak gerekiyor. Alerji belirtileri gösterenler mutlaka tıbbi tedavi görmelidir.

    Karıncanın ısırdığı alanda şişme ve ağrı normaldir. Fakat aşağıda sıralayacağımız belirtileri taşıyorsanız mutlaka bir acil servise ya da hastaneye gitmelisiniz;

    Haberin Devamı

    Isırığın meydana geldiği bölgede kurdeşen dökme, kaşıntı ve şişme,

    Bulantı ve kusma,

    İshal,

    Nefes almada güçlük çekmek ve göğüs bölgesinde sıkışma,

    Boğazın gıcıklanması, dilin ve dudakların şişmeye başlaması,

    Yutkunamama,

    Anaflaktik şok geçirmek, kişinin karınca ısırığına alerjisi olduğunu gösterir. Hemen tedavisi yapılmazsa sersemliğe, bayılmaya ve hatta kalbin durmasına sebep olur.

    Karınca ısırığına karşı alerjiniz olduğunun farkındaysanız yanınızda yaygın adıyla epi-pen olarak bilinen adrenalin iğnesi taşımanızı öneriyoruz. Herhangi bir durum söz konusu olduğunda bilinciniz yerindeyken kendiniz ya da yapamayacak durumda iseniz bir yakınınız Karınca Isırığı sonrasında enjekte edebilir.

    Karınca Isırdığı Zaman Ne Yapılmalı?

    Ateş karıncası ısırdığında, alt çenesiyle cilde kenetlenir. Kendisi bırakmadığı müddetçe uzaklaştırılması zordur. Elinizde ya da temiz bir bezle onu oradan çıkartmanız gerekebilir.

    Pek çok kişi böyle bir durumla karşılaştığında kenetlenen karıncayı cildinden çıkarmak için suyun altına tutar. Bu çaba boşunadır. Doğru bilinen yanlışlardan birisidir çünkü suyun altına tutmak karıncayı oradan çıkartmaz.

    Karınca Isırığına Ne İyi Gelir?

    Karınca sizi ısırdığında kızarıklığın ve kaşıntının geçmesi için yapabileceğiniz bazı tedavi yöntemleri vardır. Bunlar;

    Buz: Bir bezin ya da havlunun içerisine bir iki tane buz küpü koyarak karıncanın ısırdığı alana soğuk kompres uygulayabilirsiniz. Bu sayede buz şişkinliği ve kaşıntıyı önceleyecektir.

    Sirke: Doğal bir antibakteriyeldir. Ciltte bakteri oluşumunu engeller. Kaşıntı ve kızarıklık olan bölgeye özellikle aromasız ya da elma sirkesi sürdüğünüzde hem kaşıntı ve kızarıklıktan kurtulursunuz hem de enfeksiyon probleminin önüne geçebilirsiniz.

    Diş Macunu: Genel olarak naneli olan diş macunları mentollüdür. Bu yüzden de ferahlatıcı bir etkiye sahiptir. Karıncanın ısırdığı alana sürerek hem alanı soğutabilir hem sızıyı en aza indirebilir hem de kaşıntı ve kızarıklıktan kurtulabilirsiniz.

    Aspirin: Bir adet aspirini sadece macun kıvamına gelecek bir suyun içerisinde ezdikten sonra karıncanın ısırdığı alana uygulayabilirsiniz.

    Karınca ısırıklarında alana uygulayabileceğiniz diğer kaşıntı ve kızarıklık giderici maddeler ise;

    Tuz,

    Alkol,

    Beyaz sabun,

    Poşet çay,

    Çay ağacı yağı,

    Kelamin losyonu,

    Aloe vera,

    Haberin Devamı

    Kabartma tozudur. Tüm bu maddeleri herhangi bir karışıma gerek kalmadan karıncanın ısırdığı alana sürdüğünüzde kızarıklığı ve kaşıntıyı alacaktır.

    nest...

    batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir